Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Dacă cineva mi-arată, drept, că fac o faptă rea să fiu gata să mi-o judec și să-mi pară rău de ea."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Cel ce bine te iubește bine te și pedepsește numai dragostea nu vrea să te lase-n calea rea."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Mai ușor înjură, ura, decît iartă-njurătura, - dar iubirea mai ușor iartă hula tuturor."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Multe-nvață înțeleptul cînd pe alții îi învață ce-i lumină pentru alții, este soare-n a lui viață."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "O clipită de mînie, - început de nebunie cine vede cît e rea - stăpînească-se de ea."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "O mînie niciodată n-a fost bun sfătuitor ea aduce numai rele, și-unuia și tuturor."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Cînd ți-nvingi mînia birui cel mai mare inamic omul liniștit e mare omul mînios - nimic."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "După nume trandafir după fapte borș cu știr dinafară busuioc dinăuntru jar și foc."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Banul, și pe cel nerod om iubit îl face numai că iubirea lui grabnic se desface."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Banul îți deschide ușa fără nici o cheie dar deschisă multă vreme, ușa n-o să steie."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Nu face cîinele slănină nici vagabondul bun folos, - nu cheltui prea mult cu dînșii că totul este de prisos."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Mai ferice-i totdeauna să dai tu decît s-aștepți - dar nu știu această taină decît rarii oameni drepți."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Cui prea multe stă să-ți spună prea puține stai să-i crezi și nu-l crede cînd se jură - cere-i, mai întîi, să vezi."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Nu primi să-ți facă bine nimeni, dacă tu nu poți după cum li se cuvine să le răsplătești, la toți."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Lingușirea totdeauna e mai grea și decît ura fiindcă nu-i cunoști nici gîndul, nici puterea, nici măsura."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Lauda unui netrebnic nu-i o cinste ci-o rușine cei ce-ți văd lăudătorul cred la fel și despre tine."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 10, 2021 Postat Martie 10, 2021 "Pildele sînt cele care au putere de-ndrumare - vorba-i pasăre ușoară lesne vine, lesne zboară."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 15, 2021 Postat Martie 15, 2021 " Invata sa schimbi lucrurile pe care le poti schimba, în rest, încearcă să înțelegi lucrurile pe care nu le poti influenta"
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 16, 2021 Postat Martie 16, 2021 Vlad Țepeș: are meritul de a fi pus pe tronul Moldovei pe cel mai mare voievod român, pe Ștefan cel Mare. Cu armele! Are meritul că l-a și bătut. Și are mai ales meritul că a coborât morala absolută prin țepele puse în cur la nivel absolut. Dormeai cu punga de aur la cap și ți-era frică să n-o furi tu de la tine. Ăsta-i voievodul absolut, Vlad Țepeș. Păi fără ăsta istoria românilor e o pajiște cu miei!"- Petre Tutea
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 16, 2021 Postat Martie 16, 2021 "Mă întreba Marin Preda cum erau macedo-românii și i-am zis: Domnule Preda, macedo-românii nu sunt români, sunt super-români, români absoluți. Atât de năpăstuiți și goniți, au instinct național de fiară bătută. Iar eu și dumneata, pe lângă ei, avem forța domestică de rațe. Măcăim. Am stat cu macedoromânii în temniță. Îi băteau până îi omorau, dar nu declarau nimic. Au o bărbăție perfectă." se referă la închisorile comuniste din perioada lui Stalin
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 16, 2021 Postat Martie 16, 2021 " Drama omului este dualismul existenței lui; e alcătuit din corp și suflet și joacă între corp și suflet la infinit. Corpul nu e etern iar sufletul, chiar dacă este, nu e convingător. Dar nici corpul nu este, în nici un fel, convingător. Capul nu are biruința definitivă; faptul că e muritor îi anulează esențialitatea. Tot ce există în noi și nu ne obligă să ne sinucidem din disperare se cheamă spirit." „Fraților, licheaua nu evoluează!” Petre Tutea
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 28, 2021 Postat Martie 28, 2021 "Eu nu sunt altceva decât o pată de sânge care vorbeşte." - Nichita Stanescu
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 28, 2021 Postat Martie 28, 2021 MĂ ÎNVELESC DE FRIG…- Nichita Stanescu Mă învelesc de frig într-o speranţă cum se-nveleşte soba nou zidită în relieful de faianţă cu focul pururi logodită. Nu pune mâna peste mine dacă-i vară căci n-ai să înţelegi nimic stimată doamnă-domnişoară din frig. Ci vino când nu merge nimeni, când nu avem picioare, vino dar mai ales când voi fi orb, lumino.
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 28, 2021 Postat Martie 28, 2021 DIN NOU, NOI - Nichita Stanescu Bun, dar cu noi cum rămâne? Ei au fost mari, tragici, sfinţi… Ei au mâncat pâine, părinţilor noştri le-au fost părinţi. Dar noi, dar cu noi?… Lor le-a fost frig, au pătimit, au mers prin zăpadă, prin noroi, au murit şi s-au nemurit. Noi trăim, cu noi cum rămâne? S-a hotărât ceva? S-a hotărât? Când anume şi ce anume? Suntem, dar ne este urât!
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Martie 28, 2021 Postat Martie 28, 2021 "S-a uratit frumosul...asa am început să râd plângând..."
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum