Sari la conținut

Prostitutia Dupa 1 Ianuarie 2013!?

lavy

Postări Recomandate

• Telefon: iulialavinia34
  • Oras:alba iulia
Postat

sa-mi explice si mie cineva cum e reglementata prostitutia dupa noul cod penal mai este infractiune sau e doar contraventie,sunt in ceata din cauza articolelor din ziare care spun ca prosttitutia va fi sanctionata doar cu amenda de la 1 ianuarie 2013 dar in acelasi timp la un simplu serch pe google descoperim ca politia continua sa aresteze si dupa ianuarie 2013.e drept ca e o situatie aberanta si des intalnita in romania sa fi arestat ca muncesti cinstit si sa fi lasat in pace atunci cand furi jumatate din p.i.b.astept sa ma scoata cineva din ceata referitor la aceasta problema pana atunci am sa citesc o opera de i. creanga pe care v-o recomand si voua :prostia omeneasca :) cred ca e cea mai in masura opera literara care poate exemplifica starea natiunii noastre.

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Draga Lavy deocamdata este un proiect care va ajunge pe masa de lucru abea undeva prin mai.Deci inca excesul de zel va prima penru inca cel putin cateva luni.Dar ce trebuie sa stii este ca noul proiect nu va legaliza prostitutia ci doar o va scoate din sfera penalului.Noul proiect, daca va fi votat, va rezuma pedepsirea cu amenda pentru prostitutie.

Postat

e destul daca e scoasa din sfera penalului..oricum mai e o chestie delicata din cate stiu la o eventuala arestare ne sunt confiscate bunurile si banii inclusiv cei din coonturile bancare. ce sti de asta mister gabriel?pe viitor ne vor lasa buzunarele in pace?

Postat

Oarecum poti zice ca da.Pentru ca nu ti se vor mai comfisca bunuri,deoarece nu mai esti in sfera penalului.In schimb amenzile vor fi substantiale,iar fiscul va avea grija sa te caute si in gaura de sarpe ca sa iti ia ceea ce datorezi.Apropo de fisc vezi noua gaselnita aceea de a-ti comfisca masina pentru datorii.

• Oras:craiova
Postat

e destul daca e scoasa din sfera penalului..oricum mai e o chestie delicata din cate stiu la o eventuala arestare ne sunt confiscate bunurile si banii inclusiv cei din coonturile bancare. ce sti de asta mister gabriel?pe viitor ne vor lasa buzunarele in pace?

Asta se poate doar cu hotarare judecatoreasca, intai va trebui sa va de-a in judecata iar apoi dupa eventualul proces sa se stabileasca ce si cum.

Iar ptr fisc, depinde ce faci cu banii, daca ai conturi grase si masini in fata casei, cand va bate la usa e cam greu sa dovedesti provenienta banilor cand dumneavoastra nu sunteti inregistrata nicaieri ca si angajat avand carte de munca.

Postat

Draga Kostachis politia mai nou are dreptul de a-ti lua actele masinii in prima instanta pentru datorii si dupa expirarea celor 15 zile din dovada daca esti prins cu masina ti se vor lua numerele iar masina va fi remorcata.Ma indoiesc ca o vei mai putea scoate de la ei pana nu esti zero cu fiscul.Fiscul nu are nevoie de hotarare judecatoreasca.El emite titlu executoriu si blocheaza toate conturile.Mai nou exista si posibilitatea sa preia datorii private in sensul in care daca dovedesti fiscului ca nu poti plati darile tale, din cauza faptului ca ai de primit de la un tert niste banii, atunci fiscul preia datoria tertului si il executa pe acela.Wtf!

Postat

Draga Kostachis politia mai nou are dreptul de a-ti lua actele masinii in prima instanta pentru datorii si dupa expirarea celor 15 zile din dovada daca esti prins cu masina ti se vor lua numerele iar masina va fi remorcata.Ma indoiesc ca o vei mai putea scoate de la ei pana nu esti zero cu fiscul.Fiscul nu are nevoie de hotarare judecatoreasca.El emite titlu executoriu si blocheaza toate conturile.Mai nou exista si posibilitatea sa preia datorii private in sensul in care daca dovedesti fiscului ca nu poti plati darile tale, din cauza faptului ca ai de primit de la un tert niste banii, atunci fiscul preia datoria tertului si il executa pe acela.Wtf!

Doar ce citisem ca politia are dreptul sa-ti ia actele masinii doar daca nu ai platit ratele la leasing ( fara sa fie nevoie de compania de leasing sa sesizeze ca tu nu ai platit), ei au acces la o baza de date in care te arata ca rauplatnic la masina.

Oricum si daca fiscul iti blocheaza conturile, ptr datorii, tot la judecatorie ajungi.

Postat

Leasing-urile sint facute de IFN-uri. IFN-urile inca nu au acces decat ca si consultatori la celebrul black list al bancilor.Deci inca nu ai cum sa devi rau platnic pe baza de leasing daca acesta nu sesizeaza ca nu ai platit.

Din moment ce nu platesti o rata ( 3 luni rauplatnic ), intri automat in baza de date la care politia are acces  si iti ia masina.

edit: Ma scuzati, compania de leasing face sesizare.

"Potrivit legii, daca dupa trei luni de intarziere a ratei, titularul refuza sa-si plateasca datoria ori sa inapoieze automobilul, firma de recuperare a creantelor se adreseaza politiei. Politistii o vor considera furata si o vor trece intr-o baza speciala."

Postat

am inteles ...cel mai bine ar fi sa-mi tin banii in cufar ingropati pe malul apei ca si piratii:))

Postat

Nu e absolut necesar.Ideea ar fi sa nu cumva sa primesti prea multe amenzi.Iar daca le primesti sa incerci sa le platesti in decursul unui an de zile.Sau sa incerci sa le tii sub control sa nu se invecheasca una peste un an de zile.In rest sumele din banci de pana la 10.000 de euro nu prea ridica semne de intrebare, atat ca depozite cat si ca transferuri.Pentru ce depaseste suma mai sus postata se completeaza un formular cu o declaratie de provenienta a sumei.Si asta poate provoca intrebari indiscrete.Dar trebuie sa stii ca oricand iti poate fi blocat acel cont la o eventuala solicitare a fiscului

• Oras:bacau
Postat

buna g2br131 adik u vrei sa zici k in cazul in care politia iti bate la usa te alegi doar cu o amenda?nu iti sunt confiscate bunurile adik telefoane,aur ,pc etc? 

Vizitator euflo96
Reputație: 0
Postat

am inteles ...cel mai bine ar fi sa-mi tin banii in cufar ingropati pe malul apei ca si piratii:))

mai bine platesti amenzile in cazul asta....pt ca banii se deterioreaza in mediul ala sau vreun baron PSD PDL PLM isi face casa exact pe malul apei...

buna g2br131 adik u vrei sa zici k in cazul in care politia iti bate la usa te alegi doar cu o amenda?nu iti sunt confiscate bunurile adik telefoane,aur ,pc etc? 

nu e nicio problema daca iti bate la usa, nu iti confisca nimic! Problema e daca se sparge vreo usa, atunci confisca si sarmalele din frigider.

• Oras:N.Dame
Postat

Cu permisiunea colegului @gabriel, am sa-ti raspund eu...

Cel putin pana la 1 ianuarie 2014 ramane in vigoare actualul Cod penal, cel care incrimineaza drept infractiune fapta persoanei care isi castiga principalele mijloace de existenta intretinand acte sexuale contra cost. Noul Cod penal nu mai incrimineaza prostitutia ca infractiune, insa intrarea lui in vigoare (aplicarea) a fost amanata de mai multe ori.

Fiind inca vorba despre o infractiune, concomitent cu constatarea faptei se confisca si "produsele infractiunii", adica valorile gasite asupra acuzatei, considerandu-se ca ele au fost procurate prin fapta liegala. 

In ceea ce priveste modalitatile de constrangere pentru a plati amenda, este alta poveste care a fost anterior explicata de @gabriel pe larg.

Postat

mda....pai k sa vina sa sparga usa trebuie sa aiba o proba ceva si nu inteleg dc o fac adik atat timp cat nu exista un peste si k o faci de placere si nu obligi pe nimeni sa lucreze pt tine....

Postat

Doar sa depuna cineva plangere la politie...dar si atunci nu cred ca vine direct in razie.

Iar ptr arestare si confiscare de bunuri trebuie sa te prinda in fapt.

Vizitator euflo96
Reputație: 0
Postat

eu zic sa nu iti faci probleme, e foarte greu de dovedit chestia asta, atata timp cat esti putin prudenta.Spartul usilor este pt probleme mai mari. Bafta :)

Postat

ma intreb ce dovada trebuie sa aiba k sa vina sa iti sparga usa ?sau cum reusesc sa te descopere?

De exemplu, eu sa zicem, as vrea sa iti fac "rau''. Apelez la serviciile tale si scriu pe banii inmanati ceva incriminatoriu cu un pix cu cerneala care se vede doar la lumina UV, dupa care chem politia care gaseste asupra ta acele bancnote si hop arestarea, asa se face cel putin in cazurile de mita.

Postat

Spartul usilor si alte actiuni in forta se aplica in special cand exista suspiciuni de trafic de persoane (proxeneti) sau prostituitia este dublata de trafic de droguri etc.

Fapta in sine nu e greu de probat, fie se gaseste un client drept martor, fie se introduce un investigator sub acoperire in patul fetei. Sansa fetelor e ca textul de lege impune ca fapta sa fie "de obicei", adica nu e suficient sa o probezi o singura data, ci cel putin de doua ori pentru a fi trimisa in judecata.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members and 2 guests

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...