Membru Premium fakeaccount Reputație: 2311 Postat Octombrie 10, 2018 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Octombrie 10, 2018 Habar n-ai, bati campii. Daca te pun sa arati clar care sunt cei 15 ani, dai din colt in colt si te-ascunzi ca nu-ti iese.Cam 9 ani a fost, hai poftim 10. Nu mai stau sa explic, e inutil, n-ai cu cine.PDL-ul a stat cam 7 ani. La fel, nu mai explic, n-ai pentru cine. Telegrafic totusi : guvernele Tariceanu, Boc 1, Boc 2, Ungureanu.NU, PDL n-a avut sustinerea PSD in Parlament. In decembrie 2008, dupa alegerile parlamentare, au format Guvernul fiind partidele care au obtinut cele mai multe voturi. S-a spus atunci ca alta solutie nu a existat pentru ca, altfel, nu se putea forma Guvernul. Este o minciuna sfruntata ca PSD-ul a fost de acord cu taierea salariilor. De altfel, in octombrie 2009 s-au retras de la guvernare.Cresterea economica s-a refelectat in cresterea veniturile populatiei. Este o alta minciuna sfruntata ca se traieste mai prost.In concluzie: habar n-ai..Cum dreacu oti vorbi domne despre lucruri pe care nu le cunoasteti ? Asa...sa nu va pice mucii-n gura.Cum zicea Brucan ? Ai ? Hah, minți ca Dragnea sau ești spălat pe creier. Hai să numărăm ca la clasa 1:1990 - 1996 PSD la putere (stiu că se numea FSN și apoi FSDN, dar e același drac), apoi a fost CDR 4 ani.2000 - 2004 PSD (PDSR), apoi 2004 - 2012 au fost mai multe guverne, din care a făcut parte și PSD (Boc 1)2012 - 2015 Ponta (cu toate guvernele lui)2016 - 2018 Dragnea cu guvernele lui6+4+3+2 face 15, fără să pun Boc 1. Mai zi ceva!PDL a fost 7 ani la guvernare, dar a condus un guvern numai 4, adică Boc și MRU. După logica ta UDMR a fost la guvernare vreo 13 ani. Mai mult, chiar dacă admit 9 (PSD) și 7 (PDL) ani, tot PSD a condus cel mai mult. Nu am zis că PSD a fost de acord cu tăierile salariale, dar Guvernul Boc nu ar fi existat fără ajutorul PSD (PNL a refuzat să-l susțină), apoi s-au retras de la guvernare când au văzut că este criză (comportament responsabil, nu glumă). În fond și la urma urmei s-au certat pe ministrul de interne, nu pe salarii (http://www.amosnews.ro/arhiva/scurta-istorie-guvernelor-conduse-emil-boc-27-10-2010). Apoi la investirea cabinetului Boc 2 au votat și mai mulți parlamentari decât erau **spam editat**itari, PDL, UDMR și UNPR, ceea ce indică că au fost și parlamentari PSD care au votat pentru (http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6738&idm=6&idl=1). Degeaba ai creșteri de salarii dacă ai inflație și prețuri mai mari. Cât au crescut salariile în timpul lui Cioloș comparativ cu inflația (cel mai recent exemplu non-PSD) și cât au crescut acum în 2018. Mai pe înțelesul tău dacă îți crește salariul de la 10 la 12 lei dar prețul unei pâini crește de la 1 la 1.2 lei tot acolo ajungi. Plus incompetență cât cuprinde. Ești fan Dăncilă, Daea sau Rovana? 2 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
anonna Reputație: 1930 Postat Octombrie 11, 2018 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Octombrie 11, 2018 sigur e fan prostie Doar daca te uiti ce posteaza iti poti da seama de asta 1
Vizitator caproshu Reputație: 0 Postat Octombrie 11, 2018 Postat Octombrie 11, 2018 Iata un propovaduitor al intolerantei ... Sustine ca e crestin si se poarta cu semenii ca un pagan ... Ce usor este sa ne sfartecam unii pe altii ...nu ma pot abtine sa nu remarc gramatice exceptionala !!de mult n am vazut un asa etalon al prostiei !!!
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 11, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 11, 2018 Cu exceptia jainisitilor, probabil, toate cultele oficiale sunt de sorginte abrahamica. Iar in primul rand, toate primesc bani de la bugetul de stat si beneficiaza de legea cultelor deci... :laugh2 Toti escrocii isi fac biserica si trimit pe strada propovaduitori sa sufle strident in goarna ca ne bate Dumnezeu daca nu ne pocaim si nu le dam banii munciti de noi, lor. Sa ii vezi pe aia de la Martorii lui Iehova, care isi intemeiaza credinta pe ce-a visat unul intr-o noapte, cum te inhata pe strada si greu mai scapi de ei, daca ajungi in Biserica lor. Sunt agasanti. De ce nu am face referendum sa curatam strazile de ei ? Fiindca invocam libertatea de exprimare. Atunci, ei ce au cu libertatile altor persoane ? 1
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 11, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 11, 2018 1
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 11, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 11, 2018 1
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 11, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 11, 2018
cerrone Reputație: -1104 Postat Octombrie 11, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 11, 2018 sigur e fan prostie Doar daca te uiti ce posteaza iti poti da seama de astaFa deten mortii ma-ti de basinoasa jegoasa, esti de-o prostie epocala, tu habar n-ai de nimic proasta pulii, te bagi in seama de una singura, stai dreak in canal si sige pulili aurolacilor. Mars !
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 11, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 11, 2018
laurentiuumf Reputație: 4975 Postat Octombrie 11, 2018 Oras:F Oras:F Postat Octombrie 11, 2018 Toti escrocii isi fac biserica si trimit pe strada propovaduitori sa sufle strident in goarna ca ne bate Dumnezeu daca nu ne pocaim si nu le dam banii munciti de noi, lor. Sa ii vezi pe aia de la Martorii lui Iehova, care isi intemeiaza credinta pe ce-a visat unul intr-o noapte, cum te inhata pe strada si greu mai scapi de ei, daca ajungi in Biserica lor. Sunt agasanti. De ce nu am face referendum sa curatam strazile de ei ? Fiindca invocam libertatea de exprimare. Atunci, ei ce au cu libertatile altor persoane ? Cine spunea public ceva de genul: "Daca vrei sa faci rapid un milion de dolari, fa-ti o Biserica."? Fondatorul Scientologiei, parca? 1
cerrone Reputație: -1104 Postat Octombrie 11, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 11, 2018 Hah, minți ca Dragnea sau ești spălat pe creier. Hai să numărăm ca la clasa 1:1990 - 1996 PSD la putere (stiu că se numea FSN și apoi FSDN, dar e același drac), apoi a fost CDR 4 ani.2000 - 2004 PSD (PDSR), apoi 2004 - 2012 au fost mai multe guverne, din care a făcut parte și PSD (Boc 1)2012 - 2015 Ponta (cu toate guvernele lui)2016 - 2018 Dragnea cu guvernele lui6+4+3+2 face 15, fără să pun Boc 1. Mai zi ceva!PDL a fost 7 ani la guvernare, dar a condus un guvern numai 4, adică Boc și MRU. După logica ta UDMR a fost la guvernare vreo 13 ani. Mai mult, chiar dacă admit 9 (PSD) și 7 (PDL) ani, tot PSD a condus cel mai mult. Nu am zis că PSD a fost de acord cu tăierile salariale, dar Guvernul Boc nu ar fi existat fără ajutorul PSD (PNL a refuzat să-l susțină), apoi s-au retras de la guvernare când au văzut că este criză (comportament responsabil, nu glumă). În fond și la urma urmei s-au certat pe ministrul de interne, nu pe salarii (http://www.amosnews.ro/arhiva/scurta-istorie-guvernelor-conduse-emil-boc-27-10-2010). Apoi la investirea cabinetului Boc 2 au votat și mai mulți parlamentari decât erau **spam editat**itari, PDL, UDMR și UNPR, ceea ce indică că au fost și parlamentari PSD care au votat pentru (http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6738&idm=6&idl=1). Degeaba ai creșteri de salarii dacă ai inflație și prețuri mai mari. Cât au crescut salariile în timpul lui Cioloș comparativ cu inflația (cel mai recent exemplu non-PSD) și cât au crescut acum în 2018. Mai pe înțelesul tău dacă îți crește salariul de la 10 la 12 lei dar prețul unei pâini crește de la 1 la 1.2 lei tot acolo ajungi. Plus incompetență cât cuprinde. Ești fan Dăncilă, Daea sau Rovana?Se confirma. Habar n-ai, le-ncurci din necunoastere sau minti ca un activist PCR. 1. '90 - '92 nu poate fi luat in calcul. Este de-a dreptul absurd sa faci vorbire de alt partid decat FSN in perioada respectiva. Si nu-i tot un drac, cel putzin pentru motivul ca PD s-a desprins tot din FSN. 2. 2004-2012, da au dost mai multe guverne : Tariceanu, Boc 1, Boc 2, Ungureanu. PSD a fost la guvernare alaturi de PD doar 10 luni (dec.2008 - octombrie 2009), cu matrozul chior presedinte. Deci din 8 ani, PSD a fost doar 10 luni la guvernare. Adica MINTI DE RUPI. Plus ca nu a putut face nimic din programul lor cu chioru presedinte si Boc premier. 3. mai 2012 - noiembrie 2015, da, guvernele Ponta dar la guvernare a fost USL. Nu poti sa spui ca a fost doar PSD. Adica iar MINTI DE RUPI. 4. noiembrie 2015 - februarie 2017 Ciolos. 4. febr. 2017 - 2018, PSD. Si aici ai o minciunica.Recapitulare pentru repetenti : 4 ani ( '92-'96) + 4 ani (2000 - 2004) + 1 an ( 2008 - 2009) cu PD-ul + 1 an si ceva (febr.2017 - 2018) = ?Ia vezi cat e. Poate nu mai minti totusi. Nemaivorbind ca in actuala guvernare Dulapul infractor de la Cotroceni nu afacut altceva decat sa incerce sa dea jos Guvernul prin toate mijloacele, inclusiv prin fabricarea de dosare penale lui Dragnea si Tariceanu prin sluga politica DNA-ul. Cu PDL-ul esti varza rau. Cu Alianta DA si apoi cu BOC si MRU, au fost prim solisti la guvernare din dec 2004 pana in mai 2012. Mah, tu zici asa : a fost 7 ani la guvernare da' de fapt a fost numai 4. Alooooo, balamucul, lua-ti-l urgent! Bai desteptule, in toata perioada Basescu a fost presedinte, acelasi Basescu fost presedinte al PD. Ce-ai mah nene ? Si inca ceva, nestiutorule. Pai normal ca PSD s-a aflat cel mai mult la guvernare. Da' stii de ce ? Pentru ca au castigat alegerile, gugustiucule. Da' stii de ce au castigat alegerile de-atatea ori ? Uite de-aia, ca-i prost electoratul :laugh2 :laugh2Bolovanilor, am mai scris de ce. Pentru ca de cate ori s-a aflat la guvernare si a putut sa-si realizeze programul de guvernare, Romanica a avut crestere economica si veniturile romanasilor au crescut. De-aia zevzecilor ! Si mereu a trebuit sa repare dezastrul facut de idiotii de dinainte. In rest, spui prostii. Vezi ce zic chiar institutiile europene.Mah, sa tii minte - 40%. Nu mai e mult.
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 12, 2018 Sa imi explice si mie cineva, ca nu inteleg : cum sa afirmi cu cinism ca esti un preot ateu, dar care il slujeste pe Hristos ? A fi ateu se bate cap in cap cu dogmatica ortodoxa. Cand recita Crezul in biserica, la slujba, inseamna ca o face doar din buze. Nu scrie in Biblie ca nu poti sluji la doi stapani, ca nu poti fi caldicel, nici in luntre, nici e punte, ci alegerea intre bine si rau trebuie sa fie facuta cu fermitate ? Si oamenii de stiinta, mari fizicieni, atesta existenta unei divinitati, la ora actuala. Cat de sec sa fii pe dinauntru, ca sa spui ca esti ateu si cat de fatarnic, ca sa mai imbraci si vesminte preotesti ? Si dracul crede in Dumnezeu si se teme de el. Daca nu ai avut nici o experienta extraordinara care sa te faca sa simti ceva special in raport cu divinitatea, daca ai un univers interior atat de sarac, cum vii sa propovaduiesti in Biserica lui Hristos credinta in Dumnezeu ? Si culmea tupeului, mai arati si cu degetul spre paiul din ochiul altor semeni. Tara asta zici ca este toata numai un codru cu lupi moralisti ! Sunt ateu dar am tupeu.Ca sa nu par derbedeu,ma ascund dupa o barbace in curand va fi albasi mult mai impunatoare,aparenta-nselatoare ... As fi vrut judecatorsa ma nasc si-asa sa mor.Nu am fost asa destept,ca facultatea de Drepts-o urmez si magistratsa ajung, de preferat. Mi-am ratat carierasi-acum stric vecerniacu cuvantari dubioase,ca sa am si eu foloase.Judec si afurisesccand molitvele citesc. Unii spun ca-s impostor,ca ma dau judecator,iar altii, ca sunt actor,altii, simplu cititordin carti sfinte-n straie sfinte,cand ateu, ma dau parinte. https://www.youtube.com/watch?v=pyvv8QKzHGs
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 12, 2018 Cine spunea public ceva de genul: "Daca vrei sa faci rapid un milion de dolari, fa-ti o Biserica."? Fondatorul Scientologiei, parca? Gata ! Ma fac mare preoteasa. Fondez Biserica Magdalenelor. 4
anonna Reputație: 1930 Postat Octombrie 12, 2018 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Octombrie 12, 2018 Gata ! Ma fac mare preoteasa. Fondez Biserica Magdalenelor. cand te hotarasti, da un semn ... ma bag :D 2
laurentiuumf Reputație: 4975 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:F Oras:F Postat Octombrie 12, 2018 Gata ! Ma fac mare preoteasa. Fondez Biserica Magdalenelor.Post de Calau aveti? 1
anonna Reputație: 1930 Postat Octombrie 12, 2018 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Octombrie 12, 2018 Post de Calau aveti? Cineva trebuie sa faca treaba murdara, asa-i Siana? 1
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 12, 2018 Post de Calau aveti? Sa le tai capul pulii alora care nu ma satisfac ... 3
peitho Reputație: 1046 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:hai să ne însingurăm împreună! Oras:hai să ne însingurăm împreună! Postat Octombrie 12, 2018 siana, religia vinde iluzia mantuirii de pacate, hranindu-se, pan' la buhaiala, cu banii enoriasilor.e o franciza acaparata fraudulos - un soi de galos PUMMA, ca replica la original!d-zeu, daca exista, ar trebui accesat direct, nu prin samsari care-si pun comision la "salvarea sufletelor"! nu ma pot abtine, so, mueee! 1
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 12, 2018 Clipul Coaliției pentru Familie, cu vedete ipocrite, îți arată de ce sunt disperați homofobii Familia tradiționalistă din România, plină de copii și neveste bătute, e cel mai mare dușmanCoaliția pentru Familie la alea la pufuleți, ca să convingă oamenii simpli că e rost de ceva patriotic. E trist că o melodie a omului care spunea că „menirea sfântă a muzicii este să stingă urile, să potolească patimile şi să apropie inimile într-o caldă înfrăţire" e folosită ca să promoveze ură și dezbinare. PROMOVEAZĂ IDEEA CĂ **spam editat**ITĂȚILE NU CONTEAZĂ, DOAR MAJORITĂȚILEhttps://vice-images.vice.com/images/content-images-crops/2016/09/27/manipulare-coalitia-pentru-familie-body-image-1474987262-size_1000.jpg?output-quality=75Odată cu melodia, clipul începe cu expresia „trei sute de voci sunt o rumoare, trei milioane de voci sunt un strigăt". Ideea e să înțelegi că **spam editat**itățile sau chiar parlamentarii aleși sunt doar o rumoare, vocea lor e insignifiantă. Pe când cele trei milioane de semnături, strânse cu în care înjură grobian și vorbește-n sus și-n jos de „pizde".Dragonu AK47 a trecut prin droguri injectabile și rap de cartier, dar acum l-a descoperit pe Dumnezeu și se dă alt om. Vorbește nobil despre protejarea viitorului copiilor, în timp ce scoate melodii de ură la adresa tuturor care-s diferiți de el.Bogdan Vlădău, un fotomodel-cântăreț care pe YouTube.https://vice-images.vice.com/images/content-images-crops/2016/09/27/manipulare-coalitia-pentru-familie-body-image-1474987313-size_1000.jpg?output-quality=75Al doilea, prezentat în clip ca „Profesor Doctor Pavel Chirilă, medic" este acum doar un medic naturist care practică „medicina creștină". El conduce centrul de medicină naturistă și homeopată Naturalia și tot de el ține și magazinul lor online de produse bio. TOȚI VORBESC DE UN RĂZBOI ÎMPOTRIVA FAMILIEI ROMÂNEȘTI, CÂND CHIAR EI O DISTRUGUnul din motivele pentru care toată faza asta cu Coaliția pentru familie e mai mult sau mai puțin ignorată de autorități e însăși faptul că premisa lor e falsă. Paul Negruț spune în clip că, „în ultimele decenii, într-o parte importantă a globului, familia este sub un atac teribil". Și actrița Ana Calciu vorbește despre execuția cuvântului „mamă".Practic, toți din clipul ăsta vorbesc apocaliptic despre ceva ce nu se va întâmpla niciodată. În niciuna din țările unde s-a aprobat căsătoria gay n-a scăzut natalitatea, că oamenii care se nasc gay oricum nu urmau să contribuie la capitolul ăsta. Tot ce se va întâmpla e că niște oameni o să fie mai puțin oprimați de stat și o să primească aceleași condiții fiscale în fața statului și a băncilor precum părinții noștri.Citește și Am vorbit cu cei doi gay căsătoriți care luptă cu mentalitatea homofobă a românilorTrist e că niciunul dintre oamenii ăștia nu își dă seama că familiile din România sunt distruse mai ales de promovarea atitudinii ăleia tradiționaliste în care am crescut cu toții, în agresiunea aia generalizată în care ne-am luat curele peste spate și-am văzut mamele noastre lovite de tați. Noi suntem pe primele locuri în Uniunea Europeană la capitolul violenței domestice, deci pot să zic, fără să exagerez, că cel mai nociv lucru pentru familia din România este însăși familia românească.Copiii născuți în astfel de medii, care văd că în occident nu sunt loviți **spam editat**ii, o să fugă din ce în ce mai mult spre Vest și o să se îndepărteze cât mai mult posibil de idealurile agresorilor bătrâni. Și asta îi oftică atât de tare pe cei din urmă, că trebuie să găsească pe cineva mai slab pe care să dea vina, precum comunitățile **spam editat**itare. Din păcate, mesajele lor vor deveni din ce în ce mai grave, odată cu disperarea lor.Urmărește VICE pe Facebook Mai citește despre homofobie:Cum era să fii gay în orfelinatele româneștiParada gay din București a fost foarte cuminte ca să nu supere homofobiiPoveștile persoanelor LGBT agresate în România îți arată cât de încuiați suntem 3
peitho Reputație: 1046 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:hai să ne însingurăm împreună! Oras:hai să ne însingurăm împreună! Postat Octombrie 12, 2018 aplic pentru postul de futaretz al enoriaselor dezamagite de calea "credintei" :) 3
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 12, 2018 siana, religia vinde iluzia mantuirii de pacate, hranindu-se, pan' la buhaiala, cu banii enoriasilor.e o franciza acaparata fraudulos - un soi de galos PUMMA, ca replica la original!d-zeu, daca exista, ar trebui accesat direct, nu prin samsari care-si pun comision la "salvarea sufletelor"! nu ma pot abtine, so, mueee! Da. Bine spus ! Si eu simt si gandesc la fel. Nu cred ca am nevoie de intermediari care sa imi faca legatura cu divinitatea. ! Divinitatea este tot si in toate, transcende lumea - de fapt, cu asta este de acord si dogma crestina si de asta ma intreb daca baietii astia in sutana, au citit Biblia si isi cunosc propria dogma. Eu cred ca ei reusesc tocmai inversul : sa iti distraga atentia de la Supraeul tau, sa te rupa de divinul din tine, in loc sa te apropie, reusesc sa il proiecteze pe Dumnezeu undeva, in afara noastra, departe de noi, astfel incat putem sa ne vedem linistiti de faradelegi, ca poate Dumnezeu nu aude si nu vede cand facem noi rele. Asa ca daca doresc o audienta la Dumnezeu, trebuie sa ma duc la popa, secretarul lui sef, sa-i zic : - Parinte, dati-mi-l si mie, la telefon, pe Dumnezeu, ca am sa ii spun ceva, urgent ! - Nu se poate, fiule ! Spune-mi mie, ce pacate ai facut si mijlocesc eu pentru tine ! Vad eu ce ti se poate ierta si ce nu. Eu impart iertarea si pedepsele. Si una este sa fii religios, alta este sa fii credincios. Degeaba imi pun broboada in cap si fac matanii toata ziua, daca am sufletul pustiu si negru. Degaba dracul imbraca sutana sau canta la strana, tot negru ramane. 2
siana Reputație: -1368 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 12, 2018 Spune-mi pe cine urăști, ca să-ți spun cât ești de deștept Conform unui nou studiu, atât oamenii foarte inteligenți, cât și cei mai puțin inteligenți, au prejudecăți – dar diferența e că au prejudecăți diferite. Cercetătorii au mai descoperit în trecut că oamenii cu abilități cognitive mai scăzute au șanse mai mari să aibă prejudecăți, dar prejudecățile nu au legătură neapărat cu inteligența. Un nou studiu a descoperit că atât oamenii cu intelect înalt, cât și cei cu intelect scăzut manifestă, de fapt, nivele egale de prejudecăți – dar diferența e că au prejudecăți diferite. Cercetătorii, sociologii și psihologii Mark Brandt și Jarret Crawford, au analizat 5914 subiecți în cadrul experimentului lor, „Relația dintre abilitățile cognitive și prejudecăți". Savanții au eliminat judecățile de valoare asupra prejudecăților și au măsurat doar cantitatea de prejudecăți existente în grupuri cu o abilitate cognitivă înaltă și în cele cu abilitate cognitivă mai joasă. Au stabilit abilitățile cognitive ale subiecților printr-un test Wordsum, care e corelat cu coeficientul de inteligență al unui individ. Brandt și Crawford au confirmat niște descoperiri mai vechi, și anume că persoanele cu abilități cognitive mai scăzute tind să aibă prejudecăți împotriva grupărilor non-convenționale sau liberale, cât și împotriva grupurilor de persoane care nu își pot alege statutul – de exemplu, grupuri definite de rasă, gen su orientare sexuală. Conform cercetărilor lor, această tendință era invers la oamenii cu abilități cognitive crescute. Cu alte cuvinte, subiecții mai deștepți care au participat la studiu aveau prejudecăți împotriva grupurilor considerate convenționale sau conservatoare – grupurile care au mai multă libertate în a face asocieri. „Oamenilor nu le plac oamenii diferiți de ei", au zis Brandt și Crawford într-un interviu cu VICE. „Derogarea persoanelor cu perspective diferite îi poate ajuta pe oameni să mențină validitatea propriei lor perspective." Cu alte cuvinte, dacă vezi lumea într-un fel, s-ar putea să te bazezi pe perspectiva aceea, așa că ai tendința s-o întărești și să-i acuzi pe alții că perspectiva lor e greșită. Au mai făcut o descoperire interesantă în studiul lor. Brandt și Crawford au descoperit că persoanele cu abilități cognitive scăzute au prejudecăți împotriva grupurilor din care oamenii nu alegeau să facă parte, cum ar fi **spam editat**itățile etnice sau grupurile LGBT. Iar asta se vede foarte clar în 2016, când comunitățile conservatoare se unesc prin intoleranța față de persoanele transgender, americanii musulmani sunt discriminați în mod grotesc , iar brutalitatea poliției e foarte ridicată. Brandt și Crawford au citat niște cercetări mai vechi care au arătat că persoanele mai puțin capabile din punct de vedere cognitiv tind să simplifice sau să vadă scindările dintre grupuri diferite ca având granițe clare.Când oamenii au granițe clare, simt că grupul advers e distinct și îndepărtat, adică nu e o amenințare. Savanții au explicat că din acest fenomen face parte și Donald Trump, care vrea să construiască un zid mare de-a lungul graniței de Sud a Statelor Unite, ca să înființeze o graniță fizică în locul celei mentale de până acum.Conservatorii care susțin acest plan își exprimă prejudecățile asupra grupurilor care nu au de ales – în acet caz, mexicani, care s-au născut mexicani și n-au ales să fie. „Pe de altă parte, persoanele cu abilități cognitive mari manifestă prejudecăți împotriva grupurilor care au libertatea să facă alegeri ", cum sunt conservatorii, au zis cercetătorii. „Sunt supărați pe grupurile despre care cred că ar putea face un efort să-și schimbe părerea. " 1
peitho Reputație: 1046 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:hai să ne însingurăm împreună! Oras:hai să ne însingurăm împreună! Postat Octombrie 12, 2018 Da. Bine spus ! Si eu simt si gandesc la fel. Nu cred ca am nevoie de intermediari care sa imi faca legatura cu divinitatea. ! Divinitatea este tot si in toate, transcende lumea - de fapt, cu asta este de acord si dogma crestina si de asta ma intreb daca baietii astia in sutana, au citit Biblia si isi cunosc propria dogma. Eu cred ca ei reusesc tocmai inversul : sa iti distraga atentia de la Supraeul tau, sa te rupa de divinul din tine, in loc sa te apropie, reusesc sa il proiecteze pe Dumnezeu undeva, in afara noastra, departe de noi, astfel incat putem sa ne vedem linistiti de faradelegi, ca poate Dumnezeu nu aude si nu vede cand facem noi rele. Asa ca daca doresc o audienta la Dumnezeu, trebuie sa ma duc la popa, secretarul lui sef, sa-i zic : - Parinte, dati-mi-l si mie, la telefon, pe Dumnezeu, ca am sa ii spun ceva, urgent ! - Nu se poate, fiule ! Spune-mi mie, ce pacate ai facut si mijlocesc eu pentru tine ! Vad eu ce ti se poate ierta si ce nu. Eu impart iertarea si pedepsele. Si una este sa fii religios, alta este sa fii credincios. Degeaba imi pun broboada in cap si fac matanii toata ziua, daca am sufletul pustiu si negru. Degaba dracul imbraca sutana sau canta la strana, tot negru ramane. daca pe langa spiritul critic, te caracterizeaza si pocaintza mariei magdalena...esti salvata! :) 1
peitho Reputație: 1046 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:hai să ne însingurăm împreună! Oras:hai să ne însingurăm împreună! Postat Octombrie 12, 2018 Spune-mi pe cine urăști, ca să-ți spun cât ești de deștept Conform unui nou studiu, atât oamenii foarte inteligenți, cât și cei mai puțin inteligenți, au prejudecăți – dar diferența e că au prejudecăți diferite. Cercetătorii au mai descoperit în trecut că oamenii cu abilități cognitive mai scăzute au șanse mai mari să aibă prejudecăți, dar prejudecățile nu au legătură neapărat cu inteligența. Un nou studiu a descoperit că atât oamenii cu intelect înalt, cât și cei cu intelect scăzut manifestă, de fapt, nivele egale de prejudecăți – dar diferența e că au prejudecăți diferite. Cercetătorii, sociologii și psihologii Mark Brandt și Jarret Crawford, au analizat 5914 subiecți în cadrul experimentului lor, „Relația dintre abilitățile cognitive și prejudecăți". Savanții au eliminat judecățile de valoare asupra prejudecăților și au măsurat doar cantitatea de prejudecăți existente în grupuri cu o abilitate cognitivă înaltă și în cele cu abilitate cognitivă mai joasă. Au stabilit abilitățile cognitive ale subiecților printr-un test Wordsum, care e corelat cu coeficientul de inteligență al unui individ. Brandt și Crawford au confirmat niște descoperiri mai vechi, și anume că persoanele cu abilități cognitive mai scăzute tind să aibă prejudecăți împotriva grupărilor non-convenționale sau liberale, cât și împotriva grupurilor de persoane care nu își pot alege statutul – de exemplu, grupuri definite de rasă, gen su orientare sexuală. Conform cercetărilor lor, această tendință era invers la oamenii cu abilități cognitive crescute. Cu alte cuvinte, subiecții mai deștepți care au participat la studiu aveau prejudecăți împotriva grupurilor considerate convenționale sau conservatoare – grupurile care au mai multă libertate în a face asocieri. „Oamenilor nu le plac oamenii diferiți de ei", au zis Brandt și Crawford într-un interviu cu VICE. „Derogarea persoanelor cu perspective diferite îi poate ajuta pe oameni să mențină validitatea propriei lor perspective." Cu alte cuvinte, dacă vezi lumea într-un fel, s-ar putea să te bazezi pe perspectiva aceea, așa că ai tendința s-o întărești și să-i acuzi pe alții că perspectiva lor e greșită. Au mai făcut o descoperire interesantă în studiul lor. Brandt și Crawford au descoperit că persoanele cu abilități cognitive scăzute au prejudecăți împotriva grupurilor din care oamenii nu alegeau să facă parte, cum ar fi **spam editat**itățile etnice sau grupurile LGBT. Iar asta se vede foarte clar în 2016, când comunitățile conservatoare se unesc prin intoleranța față de persoanele transgender, americanii musulmani sunt discriminați în mod grotesc , iar brutalitatea poliției e foarte ridicată. Brandt și Crawford au citat niște cercetări mai vechi care au arătat că persoanele mai puțin capabile din punct de vedere cognitiv tind să simplifice sau să vadă scindările dintre grupuri diferite ca având granițe clare.Când oamenii au granițe clare, simt că grupul advers e distinct și îndepărtat, adică nu e o amenințare. Savanții au explicat că din acest fenomen face parte și Donald Trump, care vrea să construiască un zid mare de-a lungul graniței de Sud a Statelor Unite, ca să înființeze o graniță fizică în locul celei mentale de până acum.Conservatorii care susțin acest plan își exprimă prejudecățile asupra grupurilor care nu au de ales – în acet caz, mexicani, care s-au născut mexicani și n-au ales să fie. „Pe de altă parte, persoanele cu abilități cognitive mari manifestă prejudecăți împotriva grupurilor care au libertatea să facă alegeri ", cum sunt conservatorii, au zis cercetătorii. „Sunt supărați pe grupurile despre care cred că ar putea face un efort să-și schimbe părerea. " suntem cel putin sceptici, ceea ce poate deveni si ura, fata de lucrurile pe care nu le intelegem, de fapt! asa a fost si asa va fi. ideea de gasca (etnic, social, religios, ideatic) e fundamentala in psihologia umana. cine nu e cu noi, e impotriva noastra! versatilitatea, flexibilitatea, a acceptarii celuilalt, tine si de spirit, nu numai de ratiunea pura!...am intalnit in viata mea (sunt sigur ca si voi) oameni care nu erau sclipitori rational, dar aveau o toleranta, o inteligenta emotionala si-o deschidere fata de semenii lor, care era un altfel de intelepciune, daca vrei... crestinul este indemnat, de Iisus, sa-si iubeasca dusmanul! dusmanul e apogeul, e dincolo de diferit, e cel care insumeaza tot ce poate fi mai rau pentru el pe lumea asta! si este clar ca nu-l poti iubi daca gandesti omeneste...fiindca nimeni nu-si poate iubi dusmanul! mai grav, cu greu ne iubim SI NEDUSMANII! morala, fie ea religioasa sau nu, si educatia primita, dar si viata pe care ai dus-o, traseaza niste principii dupa care ii "judeci" pe ceilalti si lucrurile in general, ingrediente la care se adauga ceva f important: filtrul personal. unii judeca adesea mimetic, fiindca reproduc, fara sa-si dea seama, principiile parintilor (fie ei carnali sau spirituali). e greu sa gandesti cu capul tau. fie ca unii n-au cap, fie ca nu se pot descotorosi (constient sau nu) de zgura mentalitatii inaintasilor! 1
peitho Reputație: 1046 Postat Octombrie 12, 2018 Oras:hai să ne însingurăm împreună! Oras:hai să ne însingurăm împreună! Postat Octombrie 12, 2018 * cei care gandesc cu capul lor, s-ar putea sa aiba mari probleme in a-si "pune" in practica ideile (ceea ce le poate aduce frustrare, poate chiar alienare), transformandu-i in inadaptati social (daca tin riguros la ideile lor) sau (EVRIKA!) imbratiseaza compromisul, curvindu-se si ei ca sa "supravietuiasca" intr-o lume care a pus demult lacatul la ce e bine, rau, frumos, urat!
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum