Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Octombrie 11, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Octombrie 11, 2020 Dragoste târzie - Tudor Arghezi Da, te-as iubi cum mă iubești și tu.Inim-ar spune da, cugetul nu.Te-ai așteptat vâltoarea să mă iaȘi să mă ardă în dogoarea ta.De unde te-ai ivit să ma-mpresoriCu-atatea stele si cu-atati fiori?Nu ti-ai dat seama, și de-abiaVedeam si eu că ai puteaSă fii copila mea.Simțirea dragostei, ades nebună,Răzlețe streine le-mpreuna,Si vârstele le face deopotrivă.Femeie pătimașă, aprinsă, uscățivă,Esti tânără, trufașă si frumoasa.Ma vrei al tău si-atat, si nu-ti mai pasăDe toti ai tăi, de toți ai mei,Jertfiți unei femei.Ai vrut sa te desfaci dintre danteleSă mi te dai ca versurilor mele.Beția te prinsese de o dată,Si vreai sa fii a mea de tot si toată,Călcând o pravila uitândCa ai ieșit din rând.Si te-am facut să suferi, știu,În ce aveai în tine mai zvâcnit și viu.M-am prefăcut ca nu-nteleg,Ca sa rămâi ce ești, si eu întreg,Si te-am jignit cu voie, să mă ierti,Poți sa blestemi și să mă cerți,Din departarea care îți ascunde,Cu plânșii ochi, si coapsele rotunde._______________________________Pictură de Andrew Atroshenko 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Octombrie 11, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Octombrie 11, 2020 La psiholog Printre-atâtea frunze, visuri, crengi golașe și mirăriMă apucă-o stare nudă, fără să am așteptări.Stau cu ochii pe un cer, enigmatic, abundentȘi tot caut întâmplări din trecutul imprudent! Nici o toamnă nu mă strigă, să îmi plângă veșnicia,Soarele îmi alungă, c-un surâs, melancolia!Și miroase a pământ răscolit de frunze reciUnde sunt, unde mă-ndrept? Merg ca orbul pe poteci! Prea mi-e toamnă în visare, prea mi-e vară în privire,Caut să îmi potcovesc gândurile de-amăgire,Și mă caut și pe mine într-un tril nedeslușitParcă sunt, parcă nu sunt, nici nu știu de am iubit! E departe și iubirea, gara noastră, trenul galben,Mă ascund de inocența unui vis credul și rumen!Ce caut să mai dezgrop angoasele indecente?Toamna asta are-un scop, îmi răpește sentimente! Dar eu ard mocnit în doruri, mă prefac că nu iubesc!Frunzele-mi recită roluri, eu prin neguri ocolesc,Însă nu pot să rețin și lumina din suspine Ce îmi picură sublim, înverzind toamna din mine! Toamnă, toamnă, psiholoagă!Știi să pui frunze pe rană!Vântul tău îmi suflă norii,Și mă simt Zeul Uitării! 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Octombrie 11, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Octombrie 11, 2020 Mulțumesc din suflet dragă colegă @sabina_10! Nu am mai apucat să-ți răspund în PM.Mă simt onorat de prezența ta pe forum și în mod special pe topicele deschise de mine. Te rog să mă ierți dacă fără voia mea am greșit cumva. În dialogul cu tine permanent te-am considerat un iubitor de poezie,un om c-un suflet frumos,chiar și atunci când am spus că mi-ar face o mare plăcere să servesc cu tine o cafea pe una dintre colinele Iașului (aici pe forum îi consider pe toți egali, să fii convinsă că în alte împrejurări aș folosi persoana a-ll-a plural). Am întâlnit aici,în această lume pestriță,oameni minunați,tu fiind unul dintre cele mai bune exemple.O săptămână plină de împliniri și cu sănătate!Spor în tot ce vei face de aici înainte! 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Octombrie 13, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Octombrie 13, 2020 Prea comozi! Toți venim dintr-o poveste,Unii suntem visători,Viața noastră astăzi este,Fie gri, fie-n culori. Ne alegem o culoare,O potecă sau un drum,Bem doar apă din izvoareSau ne facem viața scrum. Suntem mai nimic sau tot, Știm ce vrem, ce ne dorim, Obosim doar stând pe loc, Prea comozi ca să trăim. 2 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Octombrie 14, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Octombrie 14, 2020 Nu ești niciodată prea bătrân pentru a-ți stabili noi țeluri sau pentru a visa la noi vise. 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Octombrie 14, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Octombrie 14, 2020 Nebunii matinale Am fugit ca doi nebuni, străzile s-au închinat!Amândoi pe-același drum cu amorul dezbrăcat!Eu râdeam de a mea soartă, tu de mine te-amuzaiTrupul meu îți era artă și din ochi nu mă scăpai! Recitam versuri hazlii, era abia dimineață...Eram unde n-ai gândi, pe-o iubire cu dulceață!Și am traversat spre-amiază tot cu dorul după noi,Am dansat un vals în piață și-am văzut că maine-i joi! Oamenii s-au strâns buluc șă ne cumpere surâsul Nici eu și nici tu n-am vrut să ne vindem ieftin visul! Am negociat la sânge pe-un tango și trei paraleCă un vis cu noi ajunge, celelate visuri ia-le!Singuri, c-o iubire mare și un vis numai al nostruNe-am întors pe jos agale spre căsuța unde-i rostul! Dacă ieși în piața mare cu iubirea ta în dințiSe găsește un Cutare să te ia la bani mărunți!Ba de unde vii și dacă chiar iubești peste măsurăȘi fără să știi te lasă să te-ntrebi...viața-i o glumă? 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Octombrie 27, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Octombrie 27, 2020 Dor de Iubire Dor de viață îmi curge lin prin veneȘi sufletul meu adoră să zboare spre mâine,Să sărut răsăritul de soare,Să ascult poezia unei lumi viitoare. Curcubeul sentimentelor de iubireColoreaza cerul sufletului meuSeninul din privirea luiImi reda optimismul. Câtă splendoare se ascunde într-o picatura de soare!Câtă lumină se naște dintr-un zâmbet!Cât dor de viață mi se topește pe tâmple!Uit tot amarul unei vieți prea banaleȘi mă răsfăț mirosind o floare.Las deoparte neliniștea unei zile-ncărcateȘi sărut pământul pe pântecele sale. Pe buze-mi înfloresc albi ghioceiCe parfumează irisul ochilor mei!Lăcrimez de atâta candoare,Frumusețea prea pură mă doareȘi cânt. Cântarea mea trezește-n mine dorul, Mi-e dor de tine, de viață, Mi-e dor de gura ta îndrăzneață Și parcă renasc în brațele tale,Sau poate mor și nici măcar nu mă doare! Și mă întreb, în gând Oare ce-s eu?Sunt un firicel de lumină Într-o noapte albastrăCe se pierde când ziuaIntră veselă pe fereastră. Sunt ziua de aziÎmbrăcată de gală Ce seara adoarmeLiniștită și goală. Sunt murmur de ploaie Pe pervazul unei ferestre,Dintr-un castel de poveste.Și vreau să mai stau un picPe aici, printre oameniSă râd, să vorbesc,Să ațipesc pe-un covor fermecat,Să cânt, să ascult vers de doină Să plâng, să plâng fără noimă! 1 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Octombrie 29, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Octombrie 29, 2020 Eu mor în Rai, găsind un Iad Sunt foc ce mă desfac în nopți Și pot în amăgiri să cad!Și tu mă știi dar crezi că poțiSă mă ajuți să ard un Iad? Sunt apă limpede, mă bei...Și pot să curg prin colț de plai!Și tu mă știi dar crezi că vreiSă mă ajuți să spăl un Rai? Sunt ziua care cade tristPe pat de stele călătoare!Dar tu mă vrei un alpinistCe urcă stânci vindecătoare! Sunt noaptea ce sărută timpulDansând pe ritmuri întrerupte !Dar tu mă vrei în anotimpulÎncărunțit de-atâtea lupte! Sunt eu pe-un vis, stau între ere,Aștept iubirea ta de jad!Mă sting în vremuri efemereȘi mor în Rai, găsind un Iad! 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Noiembrie 4, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Noiembrie 4, 2020 E frig și bate vântul E frig și bate vântulȘi-i toamna pe sfârșiteSe zguduie pământulȘi cade din orbiteEu traversez cărarea,Să-mi caut rădăcinaDar mă lovesc de zarea,Ce mi-a furat lumina! E frig și bate vântulȘi-s singur pe alocuriStrig și-mi ascult cuvântul,De dincolo de blocuri.Ecoul, doar ecoul,Îmi plânge depărtarea...Tu nu faci pe eroul,Nu îmi suporți răbdarea! E frig și bate vântulȘi plouă cu suspineS-a-ntunecat pământulIar stelele divine,Mă urmăresc în noapteAici pe coama viețiiȘi povestesc în șoapteDe leacul tinereții. E frig și plouă iarăȘi e tarzie ora;Caut o altă varăDar i-am găsit doar sora.Am haina găurităDe-atâtea visuri sparte,Iar inima-i zdrobită,De-aceste nopți ciudate. E frig și bate vântulȘi-i toamna pe sfârșiteSe zguduie pământulȘi cade din orbiteEu traversez cărarea,Să-mi caut rădăcinaDar mă lovesc de zarea,Ce mi-a furat lumina! 1 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Noiembrie 14, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Noiembrie 14, 2020 Eu plec să culeg narcise Nu mă asculta, străine!Eu vorbesc cu mine doar,Plâng și râd chiar de nu-i bine,Am în ochii mei amar! Ce te uiți? Mai fredonez,Cânt așa la întâmplare,Câteodată aiurezZiua în amiaza mare! Vrei să știi ce fac? Ei, bine!Fac ce vreau, nu-i treaba ta!Stau la masă azi cu tineȘi recit o floricea! Nu știi să reciți cu mine?Uite, scrie în petale!Poezia asta-mi vineCa o haină, nu mi-e mare! Și mă regăsesc în strofeFii atent! Nu-i despre mine?Suferă de epistrofe,Se repetă chiar prea bine! Caut idealul viețiiPrintre virgule cuminți,Pun punctul cum pun poețiiPe cuvintele fierbinți! Eu sunt chiar o poezieCu versul vioi și dulce,Am o rimă străvezieȘi iubirea-mi e complice! Hai, străine, ce te uiți?Nu știi să citești în vise?Dacă-nveți să mă anunți,Eu plec să culeg narcise! 1 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Noiembrie 18, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Noiembrie 18, 2020 Sunt și nu sunt Nu vreau să stau, Nu vreau să plec!Nici aripi n-am, Nici bici să-ncerc!Și nu mă portCa un monah,Dar nici nu sunt Fără de leac! Nu am orgolii, Dar am mândrie!Nu-s cel mai cel, Sunt doar un om!Am multe lipsuri,O știu bine!Dar nu mă dauPe orișicine! Sunt vesel Ca râsul varaCând stai pe-un malȘi-ți cântă seara!Sunt uneoriȘi trist-n mineAtunci când mi-ePrea dor de tine! Sunt bucuria Unei șoapte Când îngeri albiDansează-n ape!Dar sunt si bocet Fără glasAl unui simpluBun rămas! Sunt uneori Doar o nălucăCu ochii plini De dor de ducă!Apoi nu sunt Decât un om Cu ochii plânși Doar un pic bonom! Sunt toateȘi nu sunt nimic!Eu sunt aiciSau nu-s, vă zic!Sau am plecatDemult la cerȘi-s numai zborDe porumbel! 2 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Noiembrie 20, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Noiembrie 20, 2020 În spatele ușilor închise În spatele ușilor închiseSe petrec oameniDupă fapte!Se aud ecouri pline de adevăruri,Pline de noi,Pline de tristeți Și se trezesc dimineți! Cu gust interzis de cafea amară. În spatele ușilor închise Se petrec clipe,Și sărutări,Și iubiri în noaptePline de extaz,Pline de mirajȘi adorm neliniști! Pe pernele ciufulite ale conștiințelor. În spatele ușilor închisePier speranțe,Se rup inimi Prea pline,Sensibile,Și mor uneoriȘi iubiriPe altarul desfigurat al minciunilor. În spatele ușilor închise Urlă viața Cu dor și durereȘi dragostea piere,Prea greaPrea luminoasă Vârâtă sub coastă,Cu ochii mai negri ca mura,Plânge și doina întruna. În spatele ușilor închiseSe mai naște în chinuri, Fără cezariană O vrăjită povesteDespre copilul din tinePrea mirat,Prea învățat,Cu inima blândăȘi viața plăpândă! 1 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Noiembrie 23, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Noiembrie 23, 2020 Nu-i târziu! Când ești tânăr, uiți de tine,Te avânți ca să trăiești,Vrei sa ai, să-ți fie bine,Fără sa mai și zâmbești. Când trec anii vezi ce-i viața,Ce-ai lăsat în urma ta,Are sens sa-ți pierzi speranța, Tot visând ce va urma? Sensu-i dat de ce-ai în suflet,Nu-i târziu sa crezi ca poți,Orice strigat, prin răsunet,Se întoarce către toți. Totul se așează-n fapte,Mai târziu sau mai devreme,E de-ajuns sa strigi in șoapte,Toate-n viață se vor cerne. 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Noiembrie 27, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Noiembrie 27, 2020 Mi-am făcut ochelari de aproape! Așa se zice, nu?Pentru prima oară port ochelari! Încă mai văd fără ei dar îmi obosesc ochii pe cifre! Mă simt ciudat dar, uite așa, viața îmi arată că am îmbătrânit! Și eu nu mă simt bătrân! Se vede, nu? Nu la față, la nebunie! Și acum o poezie! Noapte bună! Adjudecare Mă tot gândeam la noi, la tineLa iernile căzute în dizgrațiiLa fluturii ce se-agitau în mineLa ce e dincolo de ale vieții gratii! Mă tot gândeam la drumul ce-l mai amAșa de mult îmi șerpuia destinul...Să mă prefac că nu văd tot prin geamȘi să-mi continui singur tot drumul? Oricum ne duce viața unde vreaNe învârtim în galaxii măruntePierduți în anotimpul ce se vreaFrate cu timpul, noi nu știm prea multe! N-avem decât o mică îndrăzneală Să rupem din divinitate-o părticicăSă o adjudecăm fără sfială!Ea e Iubirea ce din Iad ne tot ridică! 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Vizitator gvbolovan Reputație: 0 Postat Noiembrie 27, 2020 Postat Noiembrie 27, 2020 Mi-am făcut ochelari de aproape! Așa se zice, nu?Pentru prima oară port ochelari!Încă mai văd fără ei dar îmi obosesc ochii pe cifre!Mă simt ciudat dar, uite așa, viața îmi arată că am îmbătrânit! Și eu nu mă simt bătrân! Se vede, nu? Nu la față, la nebunie! Au îmbătrânit doar ochii, nu și noi... :DSau poate ne-am holbat prea tare... și prea de aproape... :laugh2 :laugh2
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Noiembrie 28, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Noiembrie 28, 2020 I-AM ARUNCAT SOARTEI MĂNUŞA - Drept în faţă! Da! Chiar aşa am făcut! Am provocat-o la duel. M-am supărat pe ea şi... Da! İ-am aruncat mănuşa! Drept în obraz i-am aruncat-o! Soarta a zâmbit înţelegătoare, a luat mănuşa, a pus-o frumos pe masă, invitându-mă la o ceaşcă de cafea şi de...vorbe. - Spune-mi dragul meu, ce s-a întâmplat de eşti atât de supărat? Nu te mai încap cămășile... pantalonii? Nu ai avut internet...ţi-au blocat pagina de facebook? - Te rog să nu te faci că nu ştii de ce sunt supărat! Mereu, de câte ori te rog să mă ajuţi cu ceva...tu mereu îmi dai altceva! Tu eşti soarta mea şi ar trebui să fii alături de mine, nu împotriva mea! Când îţi cer lumină - îmi dai întuneric. Când îţi cer puţină umbră - îmi dai prea multă lumină şi...tot aşa! - S-ar putea ca tot ceea ce ai făcut tu până acum să nu-ţi fi adus fericirea la care te aşteptai dar fericirea nu vine în lipsa acţiunii.Ai bătut cu pumnii în perete sperând că îl vei transforma în uşă...dar eu ţi-am dat o fereastră. Ai văzut-o? Te plângi de prea mult întuneric? Te plângi de prea multă lumină?Dragul meu...tu eşti asemenea unei stele...stelele nu pot străluci decât în întuneric...de aceea ţi-am dat întunericul.Ţi-am dat apoi soarele...dar i-ai întors spatele spunând că e la fel ca în întuneric ...nu vezi...e prea puternic şi astfel, ai avut drept companie umbra ta. Şi te-ai plâns. Mergi cu viaţa spre soare şi umbra va rămâne în urma ta.Alege soarele...o să vezi că toate umbrele ramân în spate! - Ai spus că o să mă ajuţi! Să am încredere în tine că îmi vei trimite în viaţa mea doar persoanele potrivite. Sunt singur...nu e nimeni lângă mine! Unde sunt toate? - Ţi-am dat persoane lângă care să poţi deveni mai bun tu.Ţi-am dat persoane care, lângă tine, să poată deveni mai bune, ele.Ai învăţat tăcerea de la cei vorbăreţi. Ai învăţat bunătatea de la cei răi.Ai învăţat dărnicia de la cei zgârciţi.Ai învăţat să zâmbeşti de la cei trişti...Ai căutat - ţi-am trimis persoanele care te-au inspirat, motivat.Tu ai ales să stai la umbra lor.La umbra unui stejar nu creşte decât iarba...Nu căuta stejari în viaţa ta...Nu fi tu stejar în viaţa nimănui. - Dar...nu sunt suficient de bun... ceilalţi au succes...au bani...sunt frumoşi...sunt vizibili...strălucitori. Cum pot să fiu şi eu aşa? Am "X" de ani şi eu tot nu mi-am găsit un loc al meu, în viaţa mea... - Nu eşti inferior nimănui..Nu eşti superior nimănui...Eşti doar...unic! Fii tu însăţi şi e de ajuns, nu te compara decat cu tine, cel de ieri. Nimeni nu te poate face să te simţi inferior decât în măsura în care tu consimţi asta.Indiferent de ce spun ceilalţi despre tine, tu zâmbeşte-le şi mergi mai departe pe calea aleasă de tine. Crezi că viaţa ta nu are sens? Ok...găseşte-l atunci! Dacă e nevoie, inventează-ţi viaţa!Tu ai o misiune, tu ai un vis.Dacă tu nu ştii ce să faci cu ele...cu siguranţă că vor şti alţii...Şi ştii ce vor face? Vor căuta primul tomberon şi ţi le vor arunca acolo. Asta vrei?Dragul meu...viaţa ta începe cu adevărat după vârsta de "X" de ani...până acum, ai făcut...doar cercetare.Nu uita că cei mai frumoşi ani sunt tocmai acei care vor veni. - Ştii ceva...dă-mi mănuşa înapoi, am nevoie de ea.Sunt câteva pietre încinse în viaţa mea pe care le voi scoate fix cu mănuşa asta.- Aşa să faci, dragul meu şi...pentru numele lui Dumnezeu...ai încredere în mine!Poftim mănuşa! Fă ceea ce trebuie să faci cu ea! 1 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Decembrie 5, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Decembrie 5, 2020 Poezii Doruri adânci îmi șoptesc azi poezii,Versuri șugubețe,Duioase sau îndrăznețeCe-mi hrănesc zilele pustii!Și le tot așez la masă Pentru că mie chiar îmi pasă,Mă hrănesc cu ele searaPână vine primăvara,Mă hrănesc cu ele iarăPână plânsul o să moară,Mă hrănesc cu ele aziPână fac de soartă haz!Au un gust ușor de lapte,Mie-mi trebuie vreo șaptePentru fiecare zi,Mă hrănesc cu poezii!Ce mai masă-ndestulată,Sunt bogat, sunt bogat!Poezia mă hrănește Mă îmbrăcă în poveste,Mă învață să iubescIubire vă dăruiesc!Mă învață să fiu dulce,Viata asta mă tot duce,Mă învață să fiu bun,Să vă cânt iubiri pe strună! 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Decembrie 23, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Decembrie 23, 2020 Oglinda timpului Uneori mă privesc în oglindă Sperând să mă găsesc pe mine, Pe mine, cel de ieri, Cel în care Timpul nu își desenase riduri Și nu se semnase cu litere mari pe sufletul meu De BĂRBAT, Uneori mă privesc în oglindă Sperând să te găsesc pe tine Pe tine, cea de ieri, Cea care săpase în mine iubiri Și se semnase pe sufletul meu cu un singur cuvânt De FEMEIE. Uneori mă privesc în oglindă Sperănd să ne văd pe-amândoi Pe noi, pe cei de ieri Cei care eram când ne simțeam, Și dezamăgirile încă nu ne sărutase Pe suflete și încă mai eram în doi Un CUPLU. 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Decembrie 28, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Decembrie 28, 2020 AM SĂ-MI FAC CURAT ÎN GÂNDURI Am să-mi fac curat în gânduri, Să alung toată tristețea, Că nu vreau să-mi facă riduri Și să-mi strice "frumusețea". Nu...că sunt frumoas tare! Frumusețea îmi stă-n suflet Dar inima-mi este mare Privirea toată, un zâmbet. Am să smulg toată tristețea Și-am să semăn în loc flori Unde-mi oglindește iubirea Voi strânge mii de comori. Și de am să reușesc, Toată fericirea mea Cu voi am s-o împărtășesc Că-mi aduce liniștea. Port în suflet doar dăruire Am acolo un loc sfânt Și îl ung cu mângâiere, Că iubesc atât de mult! Iubesc lumea, iubesc viața, Iubesc tot ce e frumos, Flori cu rouă dimineața, La timp...și iubesc cu rost! Că iubirea este sfântă, Dar să știi s-o dăruiești Oferă tot din inimă, Mâine, nu știu de mai ești....! 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Ianuarie 2, 2021 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Ianuarie 2, 2021 Gânduri Așteptam ultima zi din an Pe treptele unei făgăduințe Și îmi spuneam în gând ce-ar fi să am Speranța unei vechi și mari dorințe? Ce-ar fi să mă prefac că nu-s doar eu Aici, pe treptele abrupte, triste, Că nu hrănesc doar eu un curcubeu, Strângând lacrimile toate în batiste! Că nu doar eu hrănesc păsări micuțe Din palmele bătute de nevoi Și nu doar eu arunc spre cer semințe Din care ies păcatele vâlvoi! Și tare-aș vrea să am o șansă, două Să vă zăresc hrănind și voi iubirea, Să vă și ningă dar să vă și plouă Dar să găsiți în voi iar fericirea! Și eu să o găsesc printre ruine, S-o șterg de praful de-ndoieli cu o privire S-o port ca haina care uite-mi vine! Și să te caut să ți-o dau și ție! Pe treptele de marmură ciobită, Înconjurat de atâtea gânduri slabe, Stând trist dar atât de-ndrăgostit Mă tot încurc în ițe de-ntrebare! Ce e iubirea dacă nu-i putință? E doar o stare-n care cazi rănit! Ce e putința dacă nu-i dorință? Doar o mașină veche, ruginită! Ce slabe timpuri ne petrec prin viață Și câte șanse îngropam în noi! Ne pierdem fără rost prin albă ceață, Rămânem triști pe treptele șuvoi! 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
crocodiyilul Reputație: -14 Postat Ianuarie 2, 2021 Postat Ianuarie 2, 2021 Salut !! Stiti ceva de andreea.cristina ? Tipa brunetica cu par roscat si cret? Multumesc!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Ianuarie 3, 2021 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Ianuarie 3, 2021 Dacă vreau să plâng eu râd Dacă vreau să râd eu râd Și de tine și de viață, Și de mine-n dimineață, Și de florile de gheață Care-n mine se topesc! Dacă vreau să plâng eu râd Și de-a mea durere mută, Și de veselia brută, Și de vorba ta măruntă Care sapă în firesc! Dacă vreau să strig eu râd De credința interzisă, Și de patima proscrisă, Și de lumea indecisă Ce pășește nefiresc! Dacă vreau să tac eu râd De povestea netrăită, De iubirea negăsită, De o pacoste menită Să mă facă să iubesc! 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Ianuarie 17, 2021 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Ianuarie 17, 2021 Cine sunt eu? Cine sunt eu? Sunt un surâs, Sau poate nici atâta nu-s! Sau poate sunt un râs bogat Cu tine veșnic îmbrăcat! Cine sunt eu? Sunt poate floare Ce-ți iese-n cale cu mirare, Sau poate sunt ce-am fost mereu, Un vers buimac în frigul tău! Cine sunt eu? Miros de frezii, O poezie de Arghezi, Sau poate sunt un luceafăr Care a adormit pe-un nufăr! Cine sunt eu? Un cântec sec Cântat la crâșmă cu-n vin vechi, Sau poate sunt orchestra verii Ce s-a oprit în taină serii! Cine sunt eu? Sunt fluviu trist, Mă vărs în mare cum mi-e scris Și duc cu mine mici izvoare, Și visuri mici și călătoare! Cine sunt eu? Sunt doar cuvânt Care suspină, își ia avânt Și se tot duce iubind buze Și moare în urechi obtuze! Cine sunt eu? Sunt doar scânteia Și sunt aici cum e bărbatul, Un sclav a iubirii tale, Sunt numai o îmbrățișare! Cine sunt eu? Nici eu nu știu! Sunt cine vreau și-aș vrea să fiu, Sunt poate toate și nimic Sunt o furtună-ntr-un ibric! Cine sunt eu? Cine voi fi? Un dor nebun de poezii! Cine ești tu? Cine vei fi? Tu niciodată nu vei ști! 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum