Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 12, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 12, 2020 BUCHETUL MEU Azi, în buchetul meu am adunat A .......șidoua floare, Petale cu argint mi le-a pudrat Această viață care-i trecătoare. Între petale bucurii am pus Și fericire-am pus câteodată, Durerile în rădăcini s-au dus Și în țărână s-au făcut pe dată. Bobocii mei sunt flori ce-au înflorit Și-au dat și ei ,,, 2 ani și 77 zile- vechime 267-topice 7030-posturi 21119-vizualizari 21550-puncte reputație Sfârșit! Urmează curățenia de primăvară.... 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 14, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 14, 2020 Când dorm...destul de rar... Când pleoapele se lasă grele,Și ochii căprui adăpostesc,Revăd fragmente timp de-o vreme,Cum rând , pe rând , încetinesc.Și simt suflarea dintr-o clipă,Cum, parcă oprește timpu-n loc,Iar trupul gol se tot ridică,Și prinde aripi și tot zboară,Printre copacii plini cu soc,Trăind căldura dintr-o vară.Mă simt de parcă am evadat,În altă lume,total nouă,Unde am sufletul curatȘi corpul mi s-a adăpat,Cu picăturile de rouă. 3 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 14, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 14, 2020 Dincolo de mine Ce este dincolo de mine?Un suflet pustiu.Ce este dincolo de mine?O flacără ce arde.Un strigăt de durere.Ce este dincolo de mine?O rază de speranţă...Cântecul unei reînvieri.Moartea sufletului orbit de-atâta dragoste.Ce este dincolo de mine?Iubirea!Iubirea!...și iarăși IUBIREA! 3 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 15, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 15, 2020 Sunt val pe apă Sunt val pe apă când iubirea,Se duce-ncet uitând privirea,Sunt doar un val ce se agită,Când vrea iubirea dăruită. Sunt val pe apă, ca de foc,Izbesc puternic malu-n loc,Mă tânguiesc şi mă topesc,Simt că-s uscat, de nu iubesc. Sunt val pe apă, nisipos,Mă simt de vlagă iarăşi stors,Sunt val ce roca o străpunge,Şi la iubire nu ajunge. Sunt val pe apă şi-s aprins,De o văpaie stau cuprins,Mă tot cufund şi iarăşi ies,Astăzi de mare mă feresc... 3 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 15, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 15, 2020 Viața ca un fulger Viața este un mister,Este doar o evadare,Unii vin, trăiesc și pier,Neștiind de întristare. N-au răgaz să simtă viața,Nu-nțeleg nimic din ea,Își păstrează adânc speranța,Tot visând ce va urma. Uneori n-ai timp de tine,Crezi că totu-i din belșug,Speri că viața-i nemurire,Pleci închis într-un coșciug. Stai o vreme, meditează,Ce-ai făcut cu viața ta?Ia o coală, desenează,Ai simțit ceva din ea? 3 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 16, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 16, 2020 . 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 19, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 19, 2020 Viața în dar Orice zi e o minune,Întâmplarea e un rost,Nimeni nu ne poate spune,Unde mergem, unde-am fost. Lumea asta-i trecătoare,Uneori e fără sens,Nu viața în sine doare,Ci omul de neînțeles. 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 21, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 21, 2020 Clipa tăcerii 💗ðŸ™ðŸ’—ðŸ™ðŸ’—ðŸ™ðŸ’—ðŸ™ðŸ’—ðŸ™ðŸ’—ðŸ™ðŸ’—ðŸ™ðŸ’—ðŸ™Prin clipa tăceriirăzbateglasul timpuluiîn tic-tac-ulireversibil al orologiuluiÅŸi mă dor clipelece-ÅŸi plâng trecerea,îmi frâng inima,le simt cumîmbătrânesc,iar eu, odată cu ele.Le aud tânguirea...tic-tactic-tac...plânsul lor,plânsul meuîÅŸi picură lacrimape-a timpului cruce,tăcerea clipeiprintre rândurise duce! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 22, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 22, 2020 Poezia, viața mea! De m-aș naște încă o dată,Aș trăi prin poezie,Lumea-ntreagă laolaltă,Să trăiască, să învie! Poezia ne dă viață Și ne face să visăm,Ne coboară, ne înaltă,Spre iubire, spre amor. Astăzi este ziua-n care,Poezia e slavită,Nicio inimă nu moare,Câtă vreme e iubită. Poezia e savoare,E speranță ,e mister,Hai și tu în lumea-n care,Totul este efemer! Viața-i ca o poezie,Orice zi este un vers,Autoru-i cel ce știe ,Care-i rima ce-i dă sens. 21.03.2020- Ziua Internațională a Poeziei 7 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 23, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 23, 2020 Viața nu se irosește cerșind atenția celor care te ignoră! Viața se trăiește dăruind iubirea acelora care o merită! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 25, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 25, 2020 "Daca te dor durerile tale, esti viu...Daca te dor durerile altora, esti OM." 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Martie 25, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 25, 2020 În tăcere se-adunarăNorii deşi pe chipul meu;Soarta înciudată, iarăMă ameninţă din greu…Am s-o-ntâmpin cu răbdare?Îi voi mai păstra dispreţ?Voi avea ne-nduplecareaMîndrei mele tinereţi? După-o viaţă zbuciumată,La furtuni nepăsător,Poate şi de astă datăAflu ţărmul salvator…Dar presimt de azi, şi sânger,Ceasul neînduplecat,Şi-ţi strâng mâna ta de înger,Cât e vreme, înc-o dat’. Blând, cu-a vocii tale vrajăBun rămas, şopteşte-mi dar,Şi privirea ta gingaşăPleac-o trist, ridic-o iar;Amintirea veşnic vieInimii ce-i ţine locDe speranţă, de mândrieŞi de-al tinereţii foc. 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Aprilie 3, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 3, 2020 Ce ești omule? Poveste Călător pe-un colț de vis, Dragoste, iubire, pace, Blestem, ură, poem trist Ce ești tu? Doar un cuvânt Rătăcit prin mii și mii Ce își schimbă sensul iute După placul orișicui Ce ești tu? Mai multe clipe Zâmbet cald, neâmplinire Fericire la extaz, Lacrimă, dezamăgire Ce ești tu? Gingaș altar Luminând când ploaia râde Ori stingându-te în grabă Valuri reci de te inundă Ce ești tu? Fire de rouă Ce alintă pași-'n zori Ori suspin și deznădejde Când trăirile ne dor Ce ești omule? Poveste O poveste-abandonată Pe care de vrei doar tu O poți face să renască! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Aprilie 17, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 17, 2020 Te-am iubit copilărie, și te mai iubesc și azi Datorită ție clipă, eu mă scald în vise dragi Am trimis vântul să-ți spună, cum că mi-ar fi dor de tineMai grăbit ca niciodată, a trecut pe lângă mine Am rugat și-o rază-a lunii, să-ți șoptească sfântul vis Pe la margine de cer așteptând-o, ea s-a stins Plecăciuni făcând la soare, cedând-ui aprigul dor Zăbovit-am ani de-a rândul pe un colț frumos de nor Te-am iubit copilărie și te mai iubesc și-acum Chiar de n'-am primit răspuns de la soare, de la râu Te-am iubit copilărie și-o să te iubesc mereu Chiar de tu n'-ai vrut o clipă nici măcar să mă revezi! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Aprilie 21, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 21, 2020 Cât mă țin genunchii Cât mă țin genunchii, am să mă ridic,Chiar de mă doboară vânturile vieții,Noaptea mea e numai zvonul diminețiiȘi nu mă-nspăimântă din ce e, nimic. Nu-s pe lume pietre ce să mă lovească,Nu-s pe lume bice pentru pielea mea,Stau cu moartea-n brațe, mușc și gust din eaȘi e dulce moartea și-are gust de iască. Spatele îmi cară munți și se-ncovoaie,Dar din nou se-ndreaptă zvelt, ca o nuiaȘi când mi se face sete, pot a beaFluvii lungi sau numai câte-un strop de ploaie. Ca dintr-o cenușă, renăscut din mine, Ies cu pieptu-n vifor să mă încălzesc,Ură nu-i destulă cât pot să iubescȘi nici rău pe care să-l transform în bine. 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Aprilie 23, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 23, 2020 DRUMUL MEU Am colindat odată niște drumuriCare duceau tot mai departeȘi-am rătăcit spre infinitCă acolo duc drumurile toate. Părea o destinație facilăCapătul acestor drumuri prăfuiteȘi nu credeam că până la sfârșitAjunge doar pasul iubirii împlinite. Și totuși am pășit pe drumul meu,Drum întortochiat și prăfuit,Pe care trebuia să îl parcurgDe la început și până la sfârșit... Și mi-am dat seama doar mergândCă poți parcurge drumul prăfuitDoar iubind și cu iubirea-n suflet...Poți să ajungi la infinit...!!! 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Aprilie 30, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 30, 2020 Cu rost Suntem suflete pierdute,Rătăcite-n Univers,Când frumoase, când mai slute,Cum un cântec stă în vers. Căutăm o viață-ntreagă,O iubire-ndepartată,Suntem trupuri ce reneagă,O femeie, de o fată. Când te-analizezi pe tine,Vei afla ce îți doresti,Ai nevoie de iubire,Nu de zâne din povești. Viața este o-ncercare,E ciudată , dar cu rost,Nu înseamnă evadare,Timpul nu mai e ce-a fost. Unii o pricep mai bine,Alții caută mereu,Cât tu ești stăpân pe tine,........................... 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Mai 1, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 1, 2020 Uraaa!Iarăși e Mai! MaiMai încerc o dată. Chiar dacă nu mi-a ieşit. De o mie de ori.Mai nădăjduiesc. Chiar dacă am pierdut. De o mie de ori.Mai cred. Chiar dacă m-am îndoit. De o mie de ori.Mai rămân puţin. Chiar dacă îmi vine să fug.Mai zâmbesc, totuşi. Chiar dacă îmi vine să plâng.Mai mângâi. Chiar dacă îmi vine să lovesc.Mai cânt. Chiar dacă îmi vine să urlu.Mai insist. Chiar dacă îmi vine să renunţ.Mai visez. Chiar dacă mi se spune că e în zadar.Mai cred în frumos. Chiar şi când mă înconjoară urâtul.Mai vreau să zbor. Chiar dacă mi s-au topit prea multe perechi de aripi.Mai lupt să mă înalţ. Chiar dacă lanţuri grele mă ţin pe pământ.Mai merg puţin. Chiar dacă am obosit.Mai lupt să devin un om bun. Chiar dacă m-am săturat şi eu de câte cusururi am.Mai cred în mine un pic. Chiar şi când îmi pare imposibil să o fac.Mai iubesc. Chiar şi când nu primesc răspuns.Mă mai las iubit. Chiar dacă mi se pare că nu merit.Mai iert. Chiar dacă cred că nu mai pot.Mai cred, nădăjduiesc şi stărui. Chiar dacă spui că n-am în ce.Mă ridic. Mă mai ridic. Chiar dacă cred că nu mai pot. Cum să renunţ? Acum, în mai? Nu. Nu mai fug. Ştiu c-am fugit de mii de ori. Dar nu mai fug, domnule. Stai. Afară e mai...E mai şi în inima mea.Din ce în ce mai mai... 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Mai 18, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 18, 2020 Chiar am crezut Chiar am crezut în vorba ta senină!Chiar am crezut într-un amurg fidel!Chiar am crezut că dorul meu te-alină!Chiar am crezut în ce mi-ai spus tu ieri! Voiam să cred că eu sunt numai unulȘi ghemuit-n sufletul tău cânt!Dar într-o seară mi-a șoptit chiar lunaCă nu sunt singur la tine-n gând! Deși simțeam că totul e o farsăȘi tu ești prea demult al altuiaCă mă privești dar ție chiar nu-ți pasăCe simt, ce cred, și dacă vreau ceva... Eu tot voiam să mă strecor în tineSă te alint, să te sărut pe buzeSă-ți dăruiesc din timpul care vineMă străduiam mereu să-ți găsesc scuze! Până-ntr-o zi când am simțit cuțitulAdânc înfipt în inima naivăȘi-atunci am aruncat la coș cuvântulCe mă ținea cu mințile-n derivă! Ți-am spus atunci că vreau să plec acasăSă uit promisiuni nepotrivite!Și să te las să-ți plângi iubirea lașăȚi-am spus, iubire, vrute și nevrute! .................................. Pe toate le-am iubit și le iubescMereu îndrăgostit de o femeieTe las, iubire, așa cum îți doreștiCu inima pierdută-n amintire! Să nu mai plâng că nu sunt înțeles Eu, unul, nu mai cred în dulci cuvinteDeși mi-e greu cu mintea am alesSă merg, și fără tine, înainte! Adio,rămân iubitor de triste feteMereu în căutare de amor!Adio, n-am cuvinte înțelepte!Mi-e sufletul pustiu dar n-am să mor! Și într-o zi am să te uit pe tineAm mult prea multă dragoste de oferitȘi știu că într-o zi îmi va fi bineVoi știi și eu cum e să fii iubit! Și într-o zi voi râde de-amănunteȘi de iubirile pierdute-n hăuVoi râde de-anotimpuri încrezuteVoi fi din nou așa cum eram eu! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Mai 22, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 22, 2020 DE CE SĂ VIN...! De ce-aș veni în lumea-n care,Nu pot trăi în libertate...Și să alerg după o-nchipuire Când pot rămâne-aici, departe! Aici, cu tot ce am clădit...Eu mă simt liber și fericit,E locul în care mi-am dorit Să pot trăi mai liniștit...! De ziduri, nu sunt înconjurat Pot liber să merg oriunde...Și doar aici mă simt iubit Iar cerul, îmi este aproape...! Prieteni, îmi sunt Soarele și Luna Și miile de stele de pe cer...De-aici, îi fac mării cu mâna Când peste valurile înspumate, zbor! De ce să vin în lumea voastră,Când eu aici, am tot ce vreau...Pot să deschid a cerului fereastră Și pe marginea norilor, să stau...! 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Mai 23, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 23, 2020 "Sunt o stare... Şi-atunci... Cred, respir, gândesc, zbor, cânt , mă înfior, privesc, mă arunc, şoptesc, mă înalţ, mă transform, zâmbesc, încerc, mă caut, cobor, tac, plâng, mi-e dor, mă pierd, iubesc, aleg, mă regăsesc, uit, alerg, îmi doresc, simt, tresar, mă emoţionez, ascult, lăcrimez, mă zbat, mă sting, vreau, mă aprind, ştiu, răsar, apun, trăiesc mereu, mai mor puţin, râd, strălucesc, greşesc, iert, atrag, îmi amintesc, alin, resping, învăţ, surprind, mă îndrăgostesc... Şi nu sunt decât o stare, sunt doar un sentiment... al tău..." 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Mai 26, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 26, 2020 Nu mai sunt tânăr, doamnă! în traiul meu anostCum aş putea fi iarăşi Don Juanul care-am fostCând trupul veştejeşte şi putirinţa plânge. Nu mai sunt tânăr, doamnă! băut-am cred destulCât să pricep căderea când nu ai echilibru.Un pătimaş în eros, nicum n-am fost sătulCât să pot satisface orgoliul meu de tigru. Nu mai sunt tânăr, doamnă! nici tânăr, nici frumos,Beau apă cam doi litri de când sunt la dietă;Când tensiunea creşte mă-nvârt ca-n piruetă. Nu mai sunt tânăr, doamnă, iar azi, îţi jur, mai credDoar în cardiologi, căci mi se pune ghearaDe câte ori vâd ţâţe; de vreau să mă repedVin emisarii hâtrei să-mi spună: bună seara! 3 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
potolea Reputație: 2550 Postat Mai 26, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Mai 26, 2020 Trei feţeCopilul râde:"Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul! "Tânărul cântă:"Jocul şi-nţelepciunea mea-i iubirea! "Bătrânul tace:"Iubirea şi jocul meu e-nţelepciunea! 1
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Mai 28, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 28, 2020 URME Urmele pașilor mei se află în spatele meu,acolo rămân urmele pașilor pe care i-am făcut,rămân până când le va șterge vântul și ploaiași uitarea și timpulși pașii altor oameni... Înaintea mea se vede urma pașilor care urmează,pași pe care mi-i închipui,pași care îmi bântuie somnul și visul,pași pe care sunt obligat de destin să îi fac... Deasupra mea nu se văd urme de pași,deasupra mea se rotesc sentimente...și gânduri și trăiri...deasupra mea plutește dragostea și bucuriași fericirea și durereași încrederea și trădarea și...și acestea lasă urme... dar nu de pași,lasă urme dăltuite pe chip,încrustate în suflet,urme care nu se șterg...!!! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26651 Postat Mai 29, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 29, 2020 "Contradicții" Unde e frig,Eu văd culoare,Unde e umbră,Eu văd soare,Unde tu vezi atâtea lucruri,Eu simt tăceri în absoluturi,Unde-i durere și necaz,Simt mângâiere și extaz,Unde-i curat și ordonat,Eu văd al sufletului praf,Unde e lacrimă și sânge,Cu bucurie inima-mi plânge. Nu calculez,Dar sunt exactȘi pot vorbiÎn timp ce tac,Coabitez cu acel Eu,Ce e creștin dar și ateu,Găsesc a lumii înțelesuri,Dar nu în proza ci în versuri,Aprind cu apă scopul vieții,Cu foc de rouă sting pereții, Ce-am vrut să zic...?!Poate nimic...!!! Eu sunt cel ce spune-o vorbă,Neputincioasă și amorfăȘi ridicând a vieții schelăCorabiei întind o velă,Valul destinului îl sparg,Cu-al meu instinct de necrofag,Ating pământul scump cu frunteaȘi-aprob cu pace-n suflet lupta. De vei cunoaște nu vei știi,De vei trudi,nu vei zidi,Chiar dacă stai,nu te-odihnești,Încerci să faci,nu reușești,Când crezi că plângi de bucurie,De fapt tu plângi că alți o mie. Un gând final,de început,Când vreau să stau,de fapt mă duc,Resping a vieții-nțelepciune,Făr-a dori ceva anume,Încep mereu ce-am încheiat,Și o iau iarăși de la cap. Ce-am vrut să zic...?!Poate nimic...!!! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum