Sari la conținut

Sunteţi de acord cu reintroducerea punctelor roşii?

50 membri au votat

1. 1. Ã?ntrebarea din titlul topicului

• Da, doresc revenirea completÄ? la vechiul sistem;
    • Da, însÄ? cu unele modificÄ?ri faÅ£Ä? de trecut, pe care le argumentez;
    • Nu, este foarte bine aÅ?a cum e acum.

Postări Recomandate

Reputație: 1265
Postat

Discutii libere...

Sal'TARE!

Acum nu mai imi dau cu parerea ca moderator (SIC!) ci ca simplu membru...

Sincer vorbind, reputatia nu mai reprezinta mare lucru... nici cea pozitiva, nici cea negativa. Are numai un impact psihologic, de validare a aprecierii comunitatii fata de indivizi. La el si culorile. Si chiar numai acest impact si este necesar intr-o comunitate ca a noastra. In primele versiuni ale forumului, reputatia putea fi acodata de un numar restrans de membri... numai ca societatea e in continua dezvoltare... Tot la inceputuri, pentru a acorda reputatie trebuia sa o argumentezi - asta era un lucru tare bun dupa parerea mea. Cand acorzi puncte de reputatie  e bine sa o faci cu discernamant...

Intr-adevar, reputatia a fost utilizata ca arma in rezolvarea unor diferende, in rafuieli indiviuale sau de grup. A fost utilizata in exces pentru penalizarea membrilor tineri, la inceput de drum printre noi... Asta nu a fost bine deloc.

Problema in sine are o rezolvare extrem de simpla: reintroducerea reputatiei negative dar fara caracter punitiv, adica doar pentru a semnala ca acel membru trebuie sa isi revizuiasca atitudinea pentru integrarea in comunitate. Variantele de banare la o anumita limita de puncte de reputatie negativa nu sunt viabile... prin simplul fapt ca se aduna... si se pot aduna multe!

O zi minunata tuturor.

Reputație: 16361
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Puncte minus limitate/zi/membru, limita de banare sus, ca mai trebuie scapat de membrii nepotriviti, deocamdata treaba asta merge cam lent... la comentarii la minus, atentionare, asta sa se poate aranja doar in privat.

• Telefon: sofisticatu73
  • Oras:insulele virgine
Postat

Discutii libere...

Tot la inceputuri, pentru a acorda reputatie trebuia sa o argumentezi - asta era un lucru tare bun dupa parerea mea. Cand acorzi puncte de reputatie  e bine sa o faci cu discernamant...

Scratone +1...de ce???

ca sa nu ne iasa vorbe....simplu si concis....PENTRU ATITUDINE :bow  :bow  :bow

``Cand acorzi puncte de reputatie  e bine sa o faci cu discernamant...``....nu asa cum au facut-o `neshte` unii(se stiu ei care)din cauza carora s-au si scos `punctele rosii`...doar din dragul de a se vedea atotputernicii forumului :blushing2 

P.S   cedez  puncte de reputatie....daca stiti vreun doritor, astept PM :snap

Pisicuts,fara misto....am niste `clienti` carora le stau punctele mele de reputatie in gat...exista vreo posibilitate de a le ceda??? :bow  :laugh2

• Oras:Timisoara
Postat

``Cand acorzi puncte de reputatie  e bine sa o faci cu discernamant...``....nu asa cum au facut-o `neshte` unii(se stiu ei care)din cauza carora s-au si scos `punctele rosii`...doar din dragul de a se vedea atotputernicii forumului :blushing2 

Pisicuts,fara misto....am niste `clienti` carora le stau punctele mele de reputatie in gat...exista vreo posibilitate de a le ceda??? :bow  :laugh2

Eu sunt pretenu tau SOFISTICATULE .......vreau si eu sa fiu colorat  :crazylove

Postat

Eu sunt pretenu tau SOFISTICATULE .......vreau si eu sa fiu colorat  :crazylove

Vorbeste cu pisicu` si ti le cedez cu tot dragul :bow

Postat

:icon_cry sunt emotionat....stiu ,ai un suflet mare!!!!!!!!!!!!dar cred ca nu se poate :no2 >>am sa muncesc si o sa devin si eu colorat!!!!!!!!!!!este mare invidie aici pe forum nu pune la suflet .......te inteleg :hug1  :sweaty  :hihat

Postat

Daca ii cedezi si userul, nu mai ai nevoie de aprobare. Tot ce trebuie este sa-ti faca un transfer prin Western Union. :burglar:

On topic: am votat varianta 2, cu modificarile propuse de Afriq

Postat

Daca ii cedezi si userul, nu mai ai nevoie de aprobare. Tot ce trebuie este sa-ti faca un transfer prin Western Union. :burglar:

Ce?????  :hmmm.................. nu  :callyou  as intra in istoria forumului  !!!!!!!!!!!!!!!! :pope

• Telefon: tali_banu69
  • Oras:Departe
Postat

Bre frate jerry si eu as dona vreo 7-8 puncte ca imi esti simpatic dar cica pe acest forum nu se fac acte de caritate din pacate..

Baga si tu 2-3 recenzii si te ingalbeneste fratele Tom..

Postat

Bre frate jerry si eu as dona vreo 7-8 puncte ca imi esti simpatic dar cica pe acest forum nu se fac acte de caritate din pacate..

Baga si tu 2-3 recenzii si te ingalbeneste fratele Tom..

eu vreau modelator direct.......sigur nu o sa ma placa nimeni :rax2  :hihat  respecte prietene taliban!!!!!!!

• Oras:In tara tuturor posibilitatilor
  • Oras:In tara tuturor posibilitatilor
Postat

eu vreau modelator direct.......sigur nu o sa ma placa nimeni :rax2  :hihat  respecte prietene taliban!!!!!!!

@Jery, sa vezi ce te "modelez" eu daca mai faci greseli de exprimare.

Postat

cine stie cum sa faca un topic dinala cu "poll" cu subiectul "sunteti de acord cu numirea lui jerry (aka fred) in functia de 'modelator'?" ?

Eu votez pentru :))))

Postat

Asa nenea tata lu jerry...educa-ti copilul ca a picat bacu :)) am vazut eu rezultatele si la numele fred jerry era "respins" :)))

Postat

@Jery, sa vezi ce te "modelez" eu daca mai faci greseli de exprimare.

De frica cred ca si-a revenit :laugh2

cine stie cum sa faca un topic dinala cu "poll" cu subiectul "sunteti de acord cu numirea lui jerry (aka fred) in functia de 'modelator'?" ?

Si eu tot pentru....asta in caz ca nu o fi deja :laugh2  :laugh2

Postat

atunci TOM&JERY sunt  impreuna si  ar fi o catastrofa :laugh2  :laugh2  :laugh2  :laugh2

• Oras:West City Limits
  • Oras:West City Limits
Postat

Am incercat si eu sa votez pentru reintroducerea punctelor de reputatie negativa si mi-a dat eroare. Cred ca functia de ucenic este de vina pentru faptul acesta. Daca nu sunt pus la zid si impuscat imi voi da cu parerea aici.

Sustin reintroducerea lor, sunt foarte bune pentru a mai elimina din userii care intra doar sa faca bascalie, scandal sau sa puna intrebari stupide, fara a consulta intai regulamentul si citi recenziile anterioare. Administratia si moderatorii ar putea fi ajutati tocmai de userii cu vechime in depistarea celor mai inainte mentionati. Poate ca pragul de banare ar trebui ridicat la -15 sau macar -20. Dar decizia apartine administratiei pana la urma urmei si cred ca ei vor decide ce este mai bine pentru forum.

O zi buna tuturor.

Postat

O catastrofa pentru spike...cine-o fi ala? :))

Postat

O catastrofa pentru spike...cine-o fi ala? :))

Ghici ??? :innocent

• Oras:earth
  • Oras:earth
Postat

Jery hai sa-ti dau un sfat, binenteles daca vrei sa-l asculti. In felul in care postezi tu (asta fara sa mai iau in consideratiune greselile gramaticale si modul de exprimare) cat de curand iar te paste un BAN din partea administratorilor (ca modelatori nu mai avem). Daca vrei sa devii colorat trebuie doar sa postezi recenzii la capreoarele pe care le-ai vizitat si vei fi punctat de catre colegii de forum. La 15 puncte vei deveni galbin si hop ... ai CHAT si PM activat. Vezi cum trebuie sa arate o recenzie la reglement.

Totusi ... multitudinea de postari de pe fiecare thread (nu cred ca ti-au scapat prea multe unde sa nu fi postat) care de multe ori nu fac decat sa enerveze adminii, vor duce categoric si sigur la re-banarea ta.

Si noua ne place mistoul, dar ala fin si cu schepsis, facut asa elegant si la momentul oportun.

Daca vrei sa tii cont de ce ti-am spus bine, daca nu ... iarasi bine.

SUCCES !

• Oras:Cluj
  • Oras:Cluj
Postat

Vreau să vă mulţumesc tuturor celor ce v-aţi exprimat părerea prin intermediul votului sau al postărilor! Cu excepţia unui singur vot, toţi ceilalţi (foarte mulţi) useri cred în continuare că punctele roşii erau de folos acestei comunităţi, fireşte, în sensul descurajării şi chiar al eliminării membrilor... ciudaţi.

Desigur că nu eram noi apţi, chiar şi în condiţiile acestui vot masiv, să constrângem administraţia să modifice situaţia în sensul dorit de noi. Din nefericire sau poate din fericire, puterea nu se află în mâinile noastre.

Eu am crezut că măcar voi putea pune Motanul pe gânduri în ideea luării anumitor măsuri. Acest topic, laolaltă cu cel referitor la "grevă" deschis de maestrul apuci, se prea poate să fii avut această finalitate. Cred la modul serios că ultimele modificări ale regulamentului nu s-ar fi produs în lipsa acestor două topice (cu un merit mai mare în ograda lui apuci, el neputând a fi ignorat faţă de istoria ce a avut-o pe forum).

Ce eficienţă vor avea însă noile modificări, în direcţia ridicării calităţii comunităţii noastre, rămâne de văzut.

Deocamdată, cred că ne putem opri aici, în consecinţă îi propun lui pisicuts închiderea topicului de faţă.

Nu înainte de a-mi exprima o opinie legată de cele afirmate de el şi citate mai jos. O opinie şi, corelativ, chiar o propunere - de care Motanul este liber să ţină sau nu seama, acum ori într-un oarecare viitor.

Aşadar,

...

Din pacate tehnic vorbind nu am gasit o solutie pentru imbunatatirea sau limitarea <cumva> a punctelor negative per postare. Au fost testate doua variante una luna trecuta si cea de-a doua aceasta saptamana dar fara succes motiv pentru care calificativele negative vor continua sa nu mai existe. Motivul pentru aceasta setare a fost scoasa definitiv e destul de simplu: o parte din membrii incepatori puneam intrebari care erau pe subiect iar ei erau notati pe nedrept cu negative, iar la 10 negative ei erau banati pe nedrept. Asta a fost motivul pentru care si randul cu -10=ban a fost sters definitiv din regulament. Toate aceste lucrurile se opresc aici. Asa cum am mai spus incurajam utilizatorii sa acorde plusuri pentru postari utile,iar noi moderatorii vom aplica sanctiuni pentru restul de posturi care incalca regulamentul.
...

Faţă de afirmaţia potrivit căreia punctele roşii au fost eliminate întrucât se ajungea la banarea prea rapidă a unor useri, eu întreb dacă oare nu ar fi fost mai raţională o ridicare a pragului de banare de la 10 la 20, poate chiar 30 de minusuri? În acest fel s-ar fi eliminat raţiunea scoaterii punctelor negative fără ca acestea să fie radiate. Aşa cum un user poate acumula sute de plusuri, nu văd nici un impediment ca el să fii acumulat câteva zeci de minusuri înainte de banare.

Aceasta ar fi opinia. Iar propunerea constă în ideea de a limita chiar şi punctele verzi, pentru VIP şi PLATINUM. 40 de puncte la unii, respectiv 50 la ceilalţi sunt cu totul excesive; oricât m-ar prinde o zi foarte generos, niciodată nu acord mai mult de zece, hai să zicem 15 puncte verzi.

Mult mai raţională ar fi putinţa de acordare a 7 puncte de către VIP şi 10 de ceilalţi, mult mai raţională şi chiar mai echilibrată faţă de capacitatea contributorilor serioşi, care se rezumă la 3.

Ca să nu mai vorbesc că, pe cât de puţine puncte avea-va un user, pe atât de atent va fi în acordarea lor, evitând astfel gratularea "la plezneală".

Dixit et salvavi animam meam...

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...