Sari la conținut

Asa sa fie? Ceva ce am citit la o prietena

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat

Ce zice Andreea de noi:

"Iubesc bărbaţii pentru că mă hrănesc cu amorul din ei, pentru că îmi place cum cantă inima mea lângă inima lor; pentru că au mâini puternice şi pot să mă curpindă în unviersul lor cu ele, pentru că le simt pulsul crescând la fiecare atingere, pentru că suntem atât de diferiţi , dar totuşi atât de la fel. Pentru că mi-au frânt inima, dar întotdeauna le-am frânt-o mai tare, pentru că îmi place să îi privesc cum îşi adună cu lacrimi în ochi ultimele bucăţele de suflet, pentru că atunci când mă plictisesc îmi place să le aud vocea groasă şi autoritară; Pentru că îi las să creadă că mă domină, dar ei stau sub tocurile mele. Pentru că îmi place să mă joc cu ei, îmi place să îi iubesc o seară şi apoi să îi uit .. Pentru că sunt bărbaţi, şi pentru mine un bărbat nu va fi nimic mai mult decât o placere creată de Dumnezeu pentru a venera femeia..

• Oras:Inside my mind.
Postat

Stiti dracia aia de carte cu femeile sunt de pe venus si barbatii de pe marte, nu? Ei, genul asta de comentarii fac dupa parerea mea parte din categoria de informatii legate de femei pe care barbatii niciodata nu o vor putea intelege. Pentru noi, un comentariu din asta este 100% wacko :)). Eu pe ala care imi va spune ca intelege ce vrea sa spuna fata asta, nu-l cred :))

Pentru ele, probabil, o doza extrema de profunzime filozofica, ceva aproape de sufletul lor, ce doar intre ele pot intelege :). Vor comenta poate si niste dne/dsre sa vedem in ce directie merg. 

Postat

@guacamole, este o reactie la patriarhat. Vrea sa spuna ca chiar daca barbatii cred ca-s mai tari (si chiar sunt in societatea in care traim) defapt ea e mai tare pentru ca-i tine 'sub tocuri', aka, sub pizda. Ceea ce e o prostie dupa parerea mea, poate eu ca femeie asexuala imi doresc sa nu fiu nevoita sa tin un barbat sub pizda, ci imi doresc sa-mi pot duce viata in conditii de egalitate cu ceilalti membri ai societatii.

Sa nu se inteleaga ca spun ca fata e proasta, nu, dar cred ca o femeie ar trebui sa poata, daca isi doreste, mai mult decat sa subjuge un barbat cu pizda, sau sa fie 'gatul care sustine capul' sau etc. Sigur, exista femei independente, pe pozitii foarte bune, dar care statistic, oricat de bine si-ar face treaba castiga mai putin decat un barbat - asta doar ca un exemplu de inegalitate. 

• Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Barbatii astia sunt niste naivi isi inchipuie ca ei aleg femeile, de fapt ele aleg barbatii. Tu, Sophie, vad ca ce ai cu patriarhatul si vrei egalitate deplina si-ti dau dreptate ca eu unul m-am saturat ba sa am grija de femeie (ca de! sunt barbat) ba sa fac ce zice ea. N-ai vreo sora?

Postat

Subiectul inegalitatii este mereu foarte interesant dar si controversat.

Cred ca in ce priveste egalitatea salariala nu exista atat de mari inegalitati in Romania. In sistemul de stat sistemul salarial este unul dat pentru oricine in functie de functia ocupata. Nu exista discriminare.

Ce se intampla in sistemul privat este problema firmelor, iar angajatii ar trebui sa ia atitudine, eventual organismele abilitate.

In consecinta nu putem afirma ca statul roman face discriminare de gen pentru ca salarizarea nu tine de acest lucru.

Sa nu uitam un aspect ce tine de cultura romana. Eu ca barbat sunt incantat sa fac cadouri persoanei feminine de compania careia ma bucur. Nu stiu cat de des se intampla, dar in orice caz barbatii fac mai des cadouri fetelor, decat invers. De unde fac cadouri? Din veniturile lor. Asta mi se pare normal si cavalaresc, nu atac aceasta practica, doar ca putem sa intelegem putin cum functioneaza sistemul.

Ar fi o mare iluzie sa consider ca exista egalitate de gen. Domnisoarele intotdeauna au un avantaj fata de noi, avantaj ce se manifesta si fara ca ele sa faca ceva inconstient.

Am citit un studiu interesant.

Erau doua grupuri de barbati. Fiecare urma sa dea un test. Acelasi test. Primul grup intra la test direct. Acest grup a avut notele cele mai mari. Al doilea grup de barbati intra in discutie cu o domnisoara atragatoare. Dupa discutia cu domnisoara ei intrau sa dea testul. Acest grup a avut cele mai mici note. Apoi au fost inversate rolurile. Constanta a fost ca cei ce discutau mai intai cu domnisoarele aveau performante mai slabe la test deoarece erau entuziasmati la gandul ca au sansa sa se mai vada cu domnisoara.

Mi se pare o situatie normala. Mi se pare normal sa fim calaveri cu fetele, sa ne purtam frumos cu ele, sa le iubim, sa le oferim cadouri si tandrete. Asta ma face si pe mine sa ma simt bine. Dar intr o discutie normala, nu putem sa zicem fara o tresarire ca totusi fetele conduc intr o buna masura si barbatii nu sunt chiar la putere absoluta :D

Postat

De cele mai multe ori, eu am primit cadouri, atentii, cine samd in contextul in care barbatul vroia sa-si demonstreze superioritatea financiara, sa-mi arate ca el poate, ca eventual, ar putea avea grija de mine. Multumesc, dar eu pot avea singura grija de mine si de altii pe langa mine, n-am nevoie de o maimuta sa-mi urle ca mi-a luat Channel si tre sa facem sex, ca au trecut 12 ore de la ultima finalizare. Si dupa aia sa ma trimita la piata, ca el aduce bani si cadouri si eu tre sa imi indeplinesc rolul de femeie si sa-i amestec in ciorba. Sau, si mai rau, mi s-a zis ca cu aceste conceptii, macar copii vreau sa fac? Am zis nu stiu, dar inclin spre nu, nu cred ca imi voi dori copii. Replica, daca nici copii nu-mi faci, la ce esti buna?

Lasa-ma putin cu egalitatea. Cred ca stim cu totii despre ce vorbim. In plus, gandeste-te ca noi suntem oameni albi, educati, de conditie medie. Nu toata lumea e asa si se intampla lucruri mult mai grave.

Postat

Frate asta cu barbatii si femeile sa fie egale este exact ca disputa dintre rase, alba si neagra, cat au incercat ei sa fie egalitate, intotdeauna albii vor conduce lumea si nu sunt rasist, dar asta-i adevaru.Au mai incercat ei sa dea exemplul cu S.U.A si au pus un presedinte negru , tot asa hata  ca sa fie bine sa nu fie rau cu egalitatea dintre albi si negrii, dar si Obama e pus acolo tot de niste albi.Deci cine conduce , Obama sau albii care l-au pus acolo??? 

Postat

Sa vezi tu ca stranepotii tai vor trebui sa invete si chineza, pe langa engleza.

Postat

Sa vezi tu ca stranepotii tai vor trebui sa invete si chineza, pe langa engleza.

Nu stiu ce sa zic, chinezii or fi ei multi , da americanii au koaie mai mari, iar razboaiele nu mai sunt ca acum 300 de ani , cand veneai cu armata cea mai mare sa faci regulile.In ziua de azi , informatia inseamna putere si stim cu totii cine au servicii peste servicii, secrete si ultrasecrete fix pentru a capta informatia :)

Postat

Money is power. Money makes the world go round.

Only if you know how to use them :)

Postat

Clar ca nimeni nu-i vesnic pe pamantul asta ( doar timpul , se spune ca timpul nu trece, de fapt noi trecem prin el) da pana una alta uite ca ei domnia lumea la ora actuala si nu se misca nimic fara acordul sau cel putin stirea lor.

Postat

Remarc ca asa cum sunt barbati printre noi misogini, autoritari, patriarhi "adevarati", exista si extrema cealalta de care vad ca se apropie grozav de bine dsra Sophie. :)

Eu personal nu agreez niciuna dintre extreme, sunt daunatoare amandoua. Femeia si barbatul au fost conceputi de natura pentru a se completa, nu respinge sau domina.

Resping agresivitatea si dorinta de dominare a uneia dintre parti, consider ca astea sunt unele dintre sursele prinicipale ale tuturor nefericirilor si conflictelor pe care le putem intalni in viata sentimentala..

Postat

N-as avea nimic impotriva ideii de completare, daca ea ar fi expusa in felul urmator: eu ca om imi gasesc alt om compatibil si complementar care sa-mi fie partener de viata.

Postat

N-as avea nimic impotriva ideii de completare, daca ea ar fi expusa in felul urmator: eu ca om imi gasesc alt om compatibil si complementar care sa-mi fie partener de viata.

Pai despre asta e vorba. Barbatul nu e mai egal cu femeia decat e banana cu piersica :). Ideea de egalitate e o tampenie, barbatul te domina fizic, iar femeia emotional.

Fapturile astea doua sunt facute sa lucrez in colaborare nu intr-o relatie de subordonare.

Postat

Ai auzit si alte interpretari? Imi place asta. Cum ai auzit ca ar mai fi expusa ideea de complementare?

Postat

Am auzit exact ce-a scris guacamole. Poate n-ati vazut voi femei facute sau barbati sadici si/sau dominatori emotional.

Adica, am auzit ca eu am ceva mai putin pentru ca sunt femeie si de cateva ori, cum ca barbatul ar avea ceva mai putin fata de o femeie. Nu agreez nici una din variante.

Postat

Cred ca depinde si de situatie. Eu consider ca suntem completari. De asemenea cred ca sunt unele domenii in care fiecare exceleaza. Avem un plus, un avantaj in anumite domenii sau in anumite situatii. Poate ca gresesc.

Postat

Eu cred ca gresesti. Unii exceleaza in alte domenii fata de ceilalti, tocmai pentru ca traim in patriarhat si pentru ca suntem invatati de mici ce trebuie sa faca baietii si fetele, cum trebuie sa se comporte unii si altii si suntem indrumati si in alegerea pasiunilor si carierelor in functie de gen.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...