escortaamelia Reputație: 1828 Postat Februarie 4, 2014 Oras:....... Oras:....... Postat Februarie 4, 2014 Nu bio Yamyyyyyyyyyyyy 1
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 4, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 4, 2014 Scuze Amalia am fost indus in eroare de titlul fisierului atasat de tine Targ-de-dulciuri- ... -bio .jpg Evident gusturile nu se discuta si fiecare alege liber ce doreste Totodata multumim si pt pont: in atentia celor care o vor vizita pe Amalia avem 2 imagini sugestive mai sus pentru un mic cadou de natura sa o bucure.
thecat Reputație: 10279 Postat Februarie 4, 2014 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Februarie 4, 2014 @Patrick, Amelia etc - hai sa nuantam un pic. Despre medicina alternativa/naturista etc, am pareri impartite. Am mai spus acum ceva vreme asta si eventual (daca oi avea timp), oi mai dezvolta un pic subiectul. In ce priveste alimentatia sanatoasa insa, e pacat sa o luam la misto. Daca ayurveda si alte concepte de medicina traditionala sunt controversate in prezent, ideile de alimentatie sanatoasa propuse de Ananda nu sunt foarte diferite de sfaturile oricarui nutritionist modern. Da, nutritionistul nu-ti va zice sa EXCLUZI complet carnea sau sa fii raw vegan, dar iti va zice, cred, sa consumi carne cat mai rar (1-2 ori pe saptamana) si sa insisti cu cruditatile etc. Ideile de baza sunt acolo, doar un pic nuantate. Adevarata problema pe care-o vad eu aici e ca, din varii motive, pentru cei de la oras, o alimentatie bazata pe chestii "bio" e a dracului de scumpa in ziua de azi. Cel putin cu exceptia catorva luni de vara, cand mai poti baga in tine verdeturi din piata - si nici acolo nu esti 100% sigur, ca nu stii ce ingrasaminte o fi folosit omu'. Au un avantaj major cei cu rude la tara, ei se mai pot aproviziona de acolo. In rest insa... uitati-va la preturi: 1kg de zahar alb vs. 1kg de zahar brun vs. 1kg de miere (nu mai zic de stevie sau alte chestii); 1 litru de ulei rafinat de n-spe ori vs. 1 litru de ulei bio presat la rece; o tabla de Milka vs. o ciocolata bio... etc. Si mai important, certificarile astea "bio" sunt doar niste norme. Cat te poti baza pe ele, e cu totul alta poveste.Ati mancat oua ecologice, din alea marcate cu "0" in fata? Ati mancat recent si oua "adevarate" de la tara, direct de la sursa? Nu vi se pare ca astea din comert, desi sunt duble ca pret fata de cele "normale", inca mai au mult pana la cele "cu adevarat" bio, din cuibarul gainii de la mama/bunica/socrii/unchiu' etc? Dincolo de fundamentul real, lifestyle-ul bio a devenit ceva foarte la moda si cine-i baiat destept face bani grei din asta
escortaamelia Reputație: 1828 Postat Februarie 4, 2014 Oras:....... Oras:....... Postat Februarie 4, 2014 Nu i au la misto.....dar ce mai exista vreun produs bio in ziua de azi? sa fim seriosi..nimic nu mai este bio..tot ce gasesti pe piata in ziua de azi contin chimicale.
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 4, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 4, 2014 Nu e chiar asa Amelia ... e o intrega arta dar sa stii ca din piata si plafar te poti hrani aproape 100% natural si cand spun aproape ma refer la 98-99 nu la 40 Trebuie doar investit timp si experiente sau mai simplu urmat pe cei care au facut deja asta ... Eu de exemplu imi prepar singur ciocolata ecologica, pt a fi foarte precis va spun si o reteta simpla: 10g de miere, 15 g de ulei de cocos, 10 g de mei macinat, 20 g de grau macinat, 20 g de secara macinata(din musli de secara - cereale pisate) , 5 g de cacao sau praf de roscove, 10 g de menta si 5 g de scortisoara Daca vreti cand ne vedem la un suc va aduc si mancam impreuna Mereu si in orce domeniu am sustinut ca experienta directa e cea mai convingatoare. De asemenea cel mai mare avantaj al prepararii acasa este ca poti varia in functie de gust raportul intre ingrediente ajungand si aici la o anumita perfectiune gradat in timp. @ The cat - dieteticienii moderni merg pe relatii de compromis o trecere lenta de la un meniu pe baza de carne la o dieta practicatra de vegani ... mie nu imi plac compromisurile si deci recomand ceea ce este perfect, fara sa incurajez jumatatile de masura decat ca o perioada scurta de trecere(deci o trecere mai rapida).
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 4, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 4, 2014 Urmatorul subiect, SAREA consumul ei trebuie sa fie in limite (pe cat posibil), nici prea multa nici prea putina.http://static.freepik.com/free-photo/texture--pile-of-salt--spoon-of-salt--granulated-salt_3302034.jpg De ce este periculoasa sarea in exces si cata ar trebui sa consumiSodiul este un mineral esential care se gaseste in foarte multe alimente, cea mai cunoscuta sursa fiind sarea de bucatarie.Multi barbati consuma prea multa sare, adaugand in plus la mancarea deja sarata. Cei mai multi sunt constienti ca, in exces, aceasta nu este benefica organismului, insa putini stiu de ce si mai putini iau masuri spre a reduce consumul.Pentru a afla mai multe despre ce cantitate de sare este indicat sa consumi sau motivele pentru care aceasta ar trebui limitata, askmen.com te ajuta cu cateva informatii.1. Efectele pozitive si negative ale sodiuluiCorpul uman are nevoie de sodiu pentru a functiona corect. In special, acesta ajuta la mentinerea unui echilibru in ceea ce priveste lichidele din organism, ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase si influenteaza contractiile musculare.Rinichii controleaza sodiul din organism. Daca nivelul este prea scazut, acestia retin sodiu; daca este prea ridicat elimina excesul prin urina, insa, daca dintr-un anume motiv rinichii nu functioneaza cum trebuie, sau consumi prea multa sare, sodiul incepe sa se acumuleze in sange.Si, pentru ca acesta retine apa, determina cresterea volumului de sange si implicit marirea tensiunii arteriale, acesta fiind motivul de baza pentru care nu este bine sa consumi sare in exces. Iar cresterea tensiunii arteriale este un factor de risc pentru boli de inima si accident vascular cerebral, Romania ocupand locul patru in lume anul acesta dupa numarul deceselor cauzate de afectiunile cardiovasculare.2. De cata sare ai nevoie?Cantitatile de sodiu recomandate pe zi sunt: 1.500 de miligrame pentru persoanele care au intre 9 si 50 de ani, 1.300 de miligrame pentru cele care au intre 51 si 70 de ani si 1.200 de miligrame pentru cei care au peste 70 de ani.Limita maxima pentru un adult sanatos este de 2.300 de miligrame pe zi, iar daca suferi de tensiune arteriala, boli de rinichi sau diabet limita maxima este de 1.500 de miligrame.Sarea de bucatarie contine sodiu in proportie de 40% astfel ca 2.300 de miligrame inseamna aproximativ o lingura cu sare.3. Ce sa faci pentru a micsora consumulIn afara de sarea de bucatarie, printre sursele naturale de sodiu se numara si laptele, sfecla de zahar, telina. De asemenea, sodiul se gaseste, adaugat insa, si in alimentele procesate care sunt disponibile in comert, cum ar fi produsele din carne (sunca, bacon, carnati), covrigeii, chipsurile, supele instant, ketchup-ul. In plus, toate produsele de la restaurantele de tip fast-food au un continut ridicat de sodiu, chiar excesiv.Din cauza faptului ca sodiul se gaseste in multe alimente, consumul este destul de greu de redus. Un prim pas, si cel mai important, ar fi sa nu mai pui sare la mancarurile deja sarate.Apoi, conteaza destul de mult sa dai jos bucatile de sare vizibile de pe covrigei si alte produse de acest gen. Mai poti de asemenea sa reduci consumul de alimente procesate si semipreparate, in special supele instant sau carnea afumata, care este si foarte sarata, iar in cele din urma te poate ajuta si sa folosesti alternative la sare, cum sunt clorura de magneziu sau clorura de potasiu Consumi prea multa sare?Un studiu realizat in SUA a scos la iveala faptul ca renuntarea la doar 3 grame de sare, echivalentul a jumatate de lingurita, scade considerabil incidenta bolilor de inima si chiar numarul deceselor.Conform unui studiu publicat miercuri de New England Journal of Medicine, realizat de cercetatorii de la Scoala de Medicina din cadrul Universtatii Colorado, in Denver, cantitatea maxima de sare este de 5,8 grame zilnic, preferabile fiind insa 3,7 grame.Insa realitatea arata cu totul altfel, in ciuda avertismentelor specialistilor, care atrag atentia ca orice trece peste aceste cantitate creste presiunea arteriala, care aduce cu ea bolile cardiovasculare, mareste riscul de boli de inima, atac cerebral si chiar moarte, conform HealthDay.Un studiu realizat in 2005 - 2006 arata ca barbatii din SUA consuma, in medie, 10,4 grame de sare zilnic, iar femeile 7,3 grame, mult peste cantitatea recomandata.Acesta este si motivul pentru care primarul New yorkului, Michael Bloomberg, a initiat recent o campanie, cerand restaurantelor si producatorilor sa micsoreze dozele de sare din mancare. Studiile arata ca doar un sfert din sarea care ajunge in organism vine din solnita. De ce unii oameni consuma mai multa sare?In mai multe tari din lume se incearca miscorarea cantitatii de sare din alimente, pentru ca populatia sa fie mai sanatoasa, mai ferita de presiune arteriala mare si atacuri vasculare. Cercetatorii au descoperit insa ca aceasta masura ar putea fi contraproductiva, macar in unele cazuri.Conform unui studiu aparut in Physiology and Behaviour, exista persoane cu un simt foarte dezvoltat al gustului, care percep mai ales gustul amar al alimentelor. Pentru ca adora si gustul sarat, incearca sa amelioreze senzatia de amar, consumand mai multa sare.Se pare ca nu mai putin de un sfert din populatie este mai sensibila la gustul alimentelor in general, dupa cum a reiesit dintr-un studiu citat de The Telegraph. Cei cu o sensibilitate mai mare a gustului au calificat alimentele cu putin sarate ca fiind amare, in timp ce restul nu au sesizat acest gust.Cei care simt mai pronuntat gustul de amar sunt si cei care percep alimentele dulci ca fiind foarte dulci, pe cele iuti ca fiind foarte iuti si tot ei reactioneaza cel mai mult la acidul din bauturile carbogazoase.Desi se recomanda ca un adult sa nu consume mai mult de 6 grame de sare pe zi, in realitate multe persoane consuma dublul acestei cantitat O lingurita de sare pe zi afecteaza creierul si provoaca AlzheimerSarea consumata in exces afecteaza creierul, dar si inima, au avertizat de curand medicii. Persoanele varstnice care urmeaza o dieta sarata si fac putine exercitii sufera un declin mental mult mai repede decat cei care sunt mai prudenti in aceasta privinta.Rezultatul unui nou studiu este ingrijorator: doar putin peste o lingurita de sare pe zi tulbura mintea si creste riscul de Alzheimer, arata Daily Mail.Pericolul pentru inima este cunoscut, insa acum s-a demonstrat ca acest aliment care face mancarea mai gustoasa deterioreaza creierul persoanelor in varsta.La studiu au participat 1.262 de persoane cu varsta cuprinse intre 67 si 84 de ani. Acestea au fost monitorizate timp de trei ani. La inceput le-a fost evaluata sanatatea mintala si apoi din an in an testele au fost refacute.Sarea da dependenta la fel ca tigarile si drogurile tariDoctorul Alexandra Fiocco, de la Universitatea din Toronto, a declarat ca a descoperit ca exista mult mai multe persoane care aleg dieta bogata in sare si nu fac miscare, in comparatie cu cele care au grija la ceea ce consuma si fac exercitii.Cercetatorii cred ca descoperirea legaturii dintre sare si sanatea creierului ar putea ajuta oamenii in varsta sa aiba mai multa grija la ceea ce mananca si astfel sa fie mai sanatosi."Acesta este unul dintre primele studii cu privire la sare. Este un alt aspect important al unei diete. Trebuie sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete si sa stai departe de alimentele prelucrate", a spus si Deborah Barnes, expert in dementa de la Universitatea din California. Sarea afecteaza dezastruos vasele sanguine in doar cateva minuteIn numai 30 de minute, un fel de mancare sarat poate afecta in mod dezastruos vasele sangvine, reducand semnificativ capacitatea arterelor de a transporta sangele in organism.Aceste calcule au fost efectuate in cadrul unui experiment special de catre cercetatori australieni, relateaza Daily Mail.Astfel, ei au adunat un grup de 16 voluntari absolut sanatosi, carora li s-a oferit mai intai un preparat continand 4 grame de sare, iar mai tarziu un fel de mancare cu un continut de numai 0,3 grame de sare.Inainte si dupa mese, oamenii de stiinta au testat cat de usor curge sangele in artera brahiala (humerala) - vasul de sange principal, in care de obicei se masoara tensiunea arteriala. In cele din urma, s-a dovedit ca alimentele sarate restrictioneaza semnificativ fluxul sanguin. Acest proces atinge apogeul dupa o ora de la consum.Cele mai sarate din felurile de mancare servite voluntarilor nu aveau un continut mai mare de sare decat nivelul mediu din alimentatia unui om obisnuit.Potrivit profesorului Graham MacGregor, studiul pune in lumina in raportul dintre nutritie si sanatatea omului. Exista suficiente probe pentru a afirma ca sarea conduce la rigidizarea vaselor sanguine in cateva minute."Acum va puteti imagina ce fel de proces are loc in corpul uman, iubitor de alimente sarate! Activitatea celulelor care formeaza peretii vaselor sanguine se schimba semnificativ", spune el. Prea multa sare in meniurile copiilorAlimente precum pastele semi-preparate, mancarea de la fast-food dar si unele cereale, contin prea multa sare pentru a fi sanatoase. Cantitatea zilnica recomandata de sare este de sase grame, dar copiii ajung sa consume mult mai mult.Potrivit unui studiu realizat de Serviciul de Informatii asupra Sanatatii din SUA, se pare ca baietii inte 7 si 16 ani consuma 6,4 grame pe zi, iar fetele 5,6 grame. Daca aceasta cantitate s-ar reduce cu 42%, riscul unei tensiuni arteriale mari ar scadea considerabil.Conform unui raport publicat de The Telegraph, care a presupus revizuirea a nu mai putin de 50 de studii pe aceasta tema, copiii au de suferit pentru ca sunt bombardati cu sare, zahar si grasimi saturate din toate partile, in detrimentul mineralelor, vitaminelor si acizilor grasi precum omega 3.Raportul arata ca atat copiii cat si tinerii prezinta dereglari la nivelul alimentatiei, care, daca nu sunt rezolvate, vor putea cauza probleme in viata lor de adulti. Pot aparea boli cronice si degenerative, precum diabetul de tip 2, afectiuni cardio-vasculare si chiar cancer.In acelasi timp, o lipsa de fier, iod, zinc, magneziu, potasiu, vitamina si B12 duc la scaderea capacitatii de concentrare si memorare. Descoperire stiintifica despre sare, care ar putea salva mii de vietiMii de vieti ar putea fi salvate anual, datorita unei descoperiri stiintifice de ultima ora, care clarifica cat de necesar ii este omului gustul sarat.Studiul, efectuat de experti ai Universitatii din Nottingham, Marea Britanie, nu numai ca va ajuta la reducerea consumului de sare, dar poate duce la dezvoltarea si conceperea unor alimente mai putin sarate, insa la fel de gustoase, scrie Club, citand Sunday Express.Pentru a-si atinge scopul, cercetatorii au analizat mestecarea si inghitirea chipsului de catre gura unui subiect uman. Ei au descoperit ca "explozia" gustului sarat incepe la 20 secunde, dupa ce omul incepe sa mestece. In acest timp, insa, omul deja inghite ceea ce a mestecat."Scopul nostru este de a dezvolta tehnologii noi de fabricatie a alimentelor, inlocuind "explozia" sarata, produsa la 20 secunde de la inceputul procesului masticator pana la ingurgitarea hranei. Asta inseamna ca va fi nevoie de o cantitate mai mica de sare, pentru a fi simtit acelasi gust.Cercetarile noastre arata ca multe produse contin cantitati mari de sare in mod inutil, iar majoritatea oamenilor inghit alimentele inainte de le fi simtit gustul", a declarat unul dintre coordonatorii studiului. Invata sa renunti treptat consumul excesiv de sareConsumul excesiv de sare influenteaza direct activitatea cardiovasculara si poate provoca chiar si moartea prematura. Este una dintre cauzele aparitiei diabetului, cataractei, bolilor de rinichi si cancerului la stomac.Persoanele care consuma sare in exces retin apa in organism si astfel pot aparea grave probleme digestive. Invata sa renunti la sare intr-un mod inteligent, treptat si acorda-i timp organismului sa se obisnuiasca cu noul mod de alimentatie, informeaza findarticles.com.Semipreparatele si alimentele congelate contin sare in exces, deci incearca sa le eviti si sa le inlocuiesti cu produsele proaspete. Usturoiul sau piperul in mancare sunt inlocuitorii perfecti ai sarii de bucatarie. Contin mult sodiu si, prin fierbere, asigura mancarii cantitatea de sare necesara unui organism sanatos.Printr-o hidratare corespunzatoare se evita si retentia de apa, daunatoare organismului. Persoanele care vor sa renunte la sarea in exces vor consuma de doua ori mai multa apa decat in mod normal.Sodiul in organism se elibereaza prin transpiratie, deci poti incerca sedintele de sauna, care te ajuta in noul tau stil de alimentatie cu mai putina sare.Joggingul, gimnastica de intretinere si orice sport ajuta si ele la reducerea drastica a consumului de sare, pentru ca, prin efort fizic, organismul nu va mai simti nevoia sa consume sare in exces.Incearca sa consumi zilnic cat mai multe rosii, orez, fructe si legume proaspete, care contin sarurile necesare bunei functionari a organismului.Nu renunta la sare dintr-o data. Specialistii recomanda ca mai intai sa renuntam la alimentele din dieta zilnica bogate in saruri. Urmatorul pas este inlocuirea sarii din mancare cu legume bogate in sodiu.75% din sarea din organism o preluam din mancarea gatita, si tocmai de aceea vom incerca sa schimbam modul de preparare al hranei zilnice, prin inlocuirea sarii cu legumele bogate in sodiu.Dupa doar patru zile de consum redus de sare, primele semne ale alimentatiei sanatoase vor aparea. Mai mult, dupa aceasta perioada organismul se va obisnui cu noul tau stil de alimentatie si nu vei mai simti nevoia de a avea sarea langa tine la fiecare 1
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 5, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 5, 2014 De asemenea trebuie adaugate anumite aspecte si despre calitatea acestui condiment(eu consider sarea un condiment) Sarea e bine sa fie cat mai gronjoasa(cristale cat mai mari) si neiodata, iodul artificial din sare este daunator bunei functionari a organismuluiAlte variante de sare naturala inafara de sarea neiodata ar fi sarea(roz) de himalaya - se gaseste in plafar, sarea de mare neiodata etc Deci pe scurt: e foarte bine sa micsoram cantitatea de sare din alimentatie si sarea pe care o folosim sa fie cat mai de calitate(legume bogate in sodiu sau daca nu este posibil inca, o sare cat mai naturala).
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 5, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 5, 2014 Cate ceva despre cuptorul cu microunde. Poate fi mai mult sau mai putin adevarat, de exemplu in Rusia a fost interzis incepand cu 1976, interdictie care a disparut dupa anii 90. Exista multe articole contra cuptoarelor cu microunde, altele care contrazic argumentele contra lor, dar nu am gasit nici un loc unde sa fie prezentate avantaje ale cuptorului cu microunde (bineinteles in afara de usurinta de folosire si rapiditate). Nu vad ce motiv ar avea cineva sa fie contra lor, sau ce ar avea de castigat daca acestea dispar. Cuptorul cu microunde este un bun câştigat al civilizaţiei, dar are câteva inconveniente.El funcţionează pe principiul generării unor unde de înaltă frecvenţă, cel mai adesea de 2450 MHz, adică cu lungimi de unda de 12,2 cm, apropiate de undele scurte radio.Radiaţiile electromagnetice ionizează particulele (provoacă o rotire extrem de rapida a dipolilor - moleculelor polarizate), generează căldură chiar în interiorul masei organice supusa microundelor.Ele au acţiune fizică, biochimică şi fiziologică deosebită, producând ioni şi diverşi radicali liberi, care distrug viruşi şi bacterii (de exemplu Pseudomonas şi chiar şi pe cele mai rezistente, Microbacterium), dar nu şi toxinele şi microtoxinele.Dar microundele, deşi nu distrug total vitaminele, inactivează enzimele.Carnea animalelor recent sacrificate, mai ales de bovine este “cauciucată” şi cu gust fad. În decursul maturării (frăgezirii) cărnii, glicogelul se descompune treptat în acid lactic preluat de adenozin-tri-fosfat (ATP), care furnizează energia pentru contracţia musculară, apoi se transformă în actomiozină, apărând rigiditatea cadaverică specifică, în urma mai multor reacţii biochimice.Prin iradierea sau supunerea la microunde a aminoacizilor, mai ales cei aromatici (cu nucleu benzenic) şi metionina în soluţie apoasă, se formează amoniac, hidrogen, dioxid de carbon, acizi organici şi ceta-oxizi.Foarte sensibilă este fenilalanina, care sub acţiunea microundelor îşi schimbă structura inelară.Carnea, care conţine multe proteine fosfolipide, încălzită în cuptorul cu microunde degajă un miros caracteristic de hidrogen sulfurat şi mercaptan datorită descompunerii aminoacizilor cu grupe -SH (de exemplu cisteina se oxidează la cistină), dar şi amoniac, amine, compuşi carboxilici, hidrogen şi dioxid de carbon, care deşi frăgezesc carnea dau un gust neplăcut de rânced.Dacă compuşii volatili reacţionează cu fracţiunile aminice şi sulfurice ale proteinelor se formează produşi stabili, fără mirosuri. Produsele vegetale sunt mai puţin afectate structural în cuptorul cu microunde, datorită faptului că nu conţin glicogel, iar stabilitatea aminoacizilor lor este incomparabil mai mare ca la proteinele animale.În 1989, biologul elvetian Dr. Hans Hertel a studiat efectele mâncării preparate la microunde.La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt saptamani, ei au locuit într-un mediu controlat şi în anumite intervale de timp li s-au dat diverse mâncăruri: mâncare nepreparată, mâncare gătită convenţional, şi măncare gătită la microunde. După fiecare masa li s-au luat probe de sânge.S-a constatat că atunci când se mănâncă mâncare gătită la microunde, în timp, apar următoarele schimbări semnificative în chimia sângelui: o scădere a valorilor hemoglobinei şi a colesterolului HDL "colesterolul bun", în comparaţie cu "colesterolul rău".S-a mai constatat scăderea nivelului imunităţii, şi în acelaşi timp, creşterea nivelului leucocitelor, ceea ce în general indică o otrăvire şi o deteriorare a celulelor sângelui, condiţiile necesare apariţiei bolilor degenerative şi a cancerului.Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat: "efectele măsurabile la om, relativ la ingestia mâncării preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gătită prin mijloace obişnuite, sunt alterări ale săngelui care pot fi de asemenea recunoscute în etapele premergatoare apariţiei bolilor şi care indică începutul unui proces cancerigen".Cuptoarele cu microunde "prăjesc" mâncarea prin supunerea moleculelor la o vibraţie foarte rapidă, de miliarde de ori pe secundă, ceea ce face ca acestea să se încălzească prin frecare. În procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte şi în acelaşi timp apar compuşi noi, numiţi "componente radiolitice", care nu se găsesc în natură.În mod semnificativ, microundele sunt folosite în ingineria genetică pentru a neutraliza forţa vitală a unei celule, pentru ca aceasta să poată fi manipulată. Microundele distrug vitalitatea şi proprietăţile nutritive ale alimentelor. Când această vitalitate este distrusă, microorganismele penetrează mult mai uşor, şi mâncarea se alterează şi mucegăieşte mult mai repede.La începutul anului 1991, a fost intentat un proces unui spital din Oklahoma, deoarece un pacient a murit după o transfuzie cu sânge tratat la microunde. În mod normal, spitalele încălzesc sângele folosit în transfuzii, dar nu la microunde.Profesorul Dr. John Kerner şi Pr. Dr. Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mamă.Concluzia este că "tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scăzute, poate distruge unele dintre componentele acestuia, folosite în lupta împotriva îmbolnăvirilor (componenta imunitară)". După mai multe cercetări, Kerner a publicat în aprilie 1992 concluziile conform cărora "tratarea cu microunde prin ea însăşi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obişnuit de încălzire".Un alt studiu efectuat la Viena avertizează că încălzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificări structurale, funcţionale şi imunologice", şi că microundele transformă aminoacidul L-prolina în D-prolina, o toxină recunoscută, care afectează sistemul nervos şi ficatul, mai ales la copii.Un alt gen de relatări a venit din partea celor cu alergii. Un kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: "Dintre toţi cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severă la mâncarea gătită la microunde".După cei care contestă cuptorul cu microunde, consecinţele negative ale mâncării gătite la microunde asupra sănătăţii pot fi rezumate astfel: - Mâncarea preparată la microunde pierde între 60% şi 90% din energia ei vitală şi în acelaşi timp i se accelerează procesele de dezintegrare structurală; - Substanţele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive; - Chimia mâncării este alterată, având ca efecte disfuncţionalităţi ale sistemului limfatic şi scăderea capacităţii organismului de a lupta împotriva proceselor canceroase; - Creşte numărul de celule canceroase din sânge; - Când vegetalele crude, gătite sau îngheţate, au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compoziţia lor nutritivă a fost alterată şi în acelaşi timp au apărut radicali liberi (compuşi toxici, răspunzători de procesele de degenerare şi îmbătrânire); - Mâncarea gătită la microunde cauzează creşterea numărului de cancere stomacale şi intestinale, o degradare generală a ţesuturilor celulare periferice şi o scădere graduală a funcţionalităţii sistemelor digestive şi excretorii, la un procent ridicat din cei testaţi; - Scade capacitatea organismului de a metaboliza şi folosi vitaminele din complexul B, C, E precum şi anumite microelemente şi hormoni; - De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de sănătate. În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoarele cu microunde). Dintre aceste experimente, unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine. Daca v-ati intrebat vreodata în legatură cu proprietatile alimentelor gatite la microunde, acesta este un experiment pe care il puteti face acasă: Puneti seminte de plante (grau, fasole etc), in doua ghivece. In aceste ghivece puteti folosi in loc de pamant - vata, sau alt material pe care sa puneti semintele, fara sa le inecati in apa si fara sa stea uscate. Vata permite observarea mult mai buna a fenomenelor. Unul dintre ghivece va fi udat cu apa obisnuita, iar celalalt doar cu apa din aceasi sursa ca si primul, dar care a fost mai intai tinuta in cuptorul cu microunde, si apoi lasata sa se raceasca la temperatura camerei. Rezultatele testului sunt uimitoare si se va constata faptul ca semintele care au fost udate doar cu apa de la microunde, in marea lor majoritate, nu vor creste aproape deloc si, de fapt, multe dintre ele nici nu vor incolti. Tinand cont de faptul ca intr-un organism normal, mai mult de 63% din greutate o reprezinta apa, iar in cazul copiilor mici procentul este si mai mare, oricine isi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra starii de vitalitate si sanatate. O posibila explicatie a acestui fenomen este faptul ca in mod normal apa pură de izvor, sau apa care nu a fost prelucrată prea mult are moleculele cu orientare LEVOGIRĂ (are sensul de rotaţie spre stânga, este APA VIE din basmele româneşti !!! - n.b.Tr.L.). Apa poluată, în schimb, precum şi apa care a fost ţinută la microunde, are moleculele cu orientare DEXTROGIRĂ (se roteşte spre dreapta, este APA MOARTĂ din basmele strămoşilor noştri !!! – n.b.). S-a constatat ca orientarea levogiră a moleculelor apei este foarte sanatoasa pentru organism, iar cea dextrogiră - dimpotrivă - are efecte de îmbătrânire prematura, pierderea vitalitatii, încetinirea activitatilor celulare şi cancer. In 1989, biologul elvetian Dr.Hans Hertel (in acelasi timp si alti cercetatori din domeniul alimentatiei), a studiat efectele mancarii preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt saptamani, ei au locuit intr-un mediu controlat si in anumite intervale de timp li s-au dat diverse mancaruri: mancare nepreparata, mancare gatita conventional si mancare gatita la microunde. Dupa fiecare masa li s-au luat probe de sange. S-a constatat ca atunci cand se mananca mancare gatita la microunde, in timp, apar urmatoarele schimbari semnificative in chimia sangelui: o scadere a valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL “colesterolul bun”, in comparatie cu “colesterolul rau”. S-a mai constat scaderea nivelului imunitatii, si in acelasi timp, cresterea nivelului leucocitelor, ceea ce in general indica o otravire si o deteriorare a celulelor sangelui, conditiile necesare aparitiei bolilor degenerative si a cancerului. Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat ca:“efectele măsurabile la om relativ la ingestia mancarii preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gatita prin mijloace obisnuite, sunt alterari ale sangelui care pot fi de asemenea recunoscute in etapele premergatoare aparitiei bolilor si care indică începutul unui proces cancerigen“. Cuptoarele cu microunde ”prăjesc” mancarea prin supunerea moleculelor la o vibratie foarte rapida, de miliarde de ori pe secunda, ceea ce face ca acestea sa se incalzeasca prin frecare. In procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte si in acelasi timp apar compusi noi, numiti ”componente radiolitice”, care nu se gasesc in natura. Microundele distrug viaţa In mod semnificativ, microundele sunt folosite în ingineria genetică pentru a neutraliza forţa vitală a unei celule, pentru ca aceasta să poată fi manipulată. Microundele distrug vitalitatea si proprietatile nutritive ale alimentelor. Cand aceasta vitalitate este distrusa, microorganismele penetreaza mult mai usor si mancarea se altereaza si mucegaieste mult mai repede. La inceputul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma deoarece un pacient a murit dupa o transfuzie cu sange tratat la microunde. In mod normal, spitalele incalzesc sangele folosit in transfuzii, dar nu la microunde. Profesor Doctor John Kerner si Prof. Dr. Richard Quinn de la Universi-tatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mamă. Concluzia este ca “tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scazute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite in lupta impotriva imbolnavirilor (componenta imunitara)”. Dupa mai multe cercetari, Kerner a publicat in aprilie 1992 concluziile conform carora “tratarea cu microunde prin ea insasi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obisnuit de incalzire”. In plus, la o emisiune de radio a Universitatii din Minnesota, s-a aratat ca “microundele nu sunt recomandate pentru incalzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Încălzind laptele la microunde, apar anumite modificari ale acestuia. Astfel, se constata pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietati protectoare”. Un alt studiu la Viena avertizeaza caincalzirea la microunde a laptelui poate duce la “modificari structurale, functionale si imunologice” si ca microundele transforma aminoacidul L-prolina in D-prolina, o toxina recunoscuta care afecteaza sistemul nervos, ficatul si copiii. In Rusia, microundele au fost interzise in 1976 din cauza consecintelor lor negative asupra sanatatii, dupa ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iata in continuare cateva din rezultatele lor:- Mancarea preparata la microunde pierde intre 60% si 90% din energia ei vitala si in acelasi timp i se accelereaza procesele de dezintegrare structurala; - Substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive; - Chimia mancarii este alterata, avand ca efecte disfunctionalitati ale sistemului limfatic si scaderea capacitatii organismului de a lupta impotriva proceselor canceroase; - Creste numarul de celule canceroase din sange; - Cand vegetalele crude, gatite sau inghetate au fost supuse la microunde chiar pentru un timp scurt, compozitia lor nutritiva a fost alterata si in acelasi timp au aparut radicali liberi (compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare si imbatranire); - Mancarea gatita la microunde cauzeaza cresterea numarului de cancere stomacale si intestinale, o degradare generala a tesuturilor celulare periferice si o scadere graduala a functionalitatii sistemlor digestive si excretorii la un procent ridicat din cei testati; - Scade capacitatea organismului de a metaboliza si folosi vitaminele din complexul B, C, E precum si anumite microelemente si hormoni; - De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde a generat o serie de probleme de sanatate !!!Un alt gen de relatari a venit din partea celor care au aratat ce resimt atunci cand mananca mancare gatita la microunde. Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simtit ”rau si obosita” intr-o zi, si a constatat ca, de fapt, consumase la restaurant mancare pregatita la microunde. In practica ei, Relfe a descoperit ca toti pacientii au avut semnale alergice de reactie a corpului la mancarea de la microunde. Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat:“Dintre toti cei pe care i-am testat pentru alergii,99.9% au avut o sensibilitate severa la mancarea gatita la microunde”.
cpt.picard Reputație: 777 Postat Februarie 5, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 5, 2014 Diaconescu, microundele sunt apropiate de undele scurte cum sunt apropiati curcani de prepelite, sti ce zic? Apropo stii bancul cu curca? CUR CA Amada nu are nimeni.
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 5, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 5, 2014 Diaconescu, microundele sunt apropiate de undele scurte cum sunt apropiati curcani de prepelite, sti ce zic? Apropo stii bancul cu curca? CUR CA Amada nu are nimeni.Eu incerc sa folosesc cuptorul cu microunde cat mai putin posibil... popcorn si destul de rar la dezghetat iar cand il folosesc la incalzit utilizez trepte reduse de putere.
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 6, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 6, 2014 diaconescum ... nu te opri aici daca tot ai constientizat nocivitatea cuptorului cu microunde ... e bine sa nu ai in casa asa ceva ... De retinut: cuptorul cu micorunde omoara viata(prana) din alimente, pentru toti cei care pot vedea aura sau pentru oamenii de stiinta curiosi si interesati de acest subiect prin aparatul Kirlian se poate verifica aura bio-energetica a oricarei fiinte, al oricarui obiect sau fenomen. Deci daca vreti sa mancati doar materie folositi cuptorul cu microunde, daca vreti hrana vie nu numai ca nu acceptati in casa un astfel de cuptor dar va feriti chiar sa prajiti/fierbeti/coaceti alimentele, exceptie facand evident ceaiurile calde sau mancarurile calde mai ales iarna cand sunt o necesitate. Observatie: cuptorul cu microunde afecteaza si in exteriorul sau pe o raza de aproximativ 35 de centimetri alimentele sau fiintele. - favorizeaza aparitia diferitelor forme de cancer alaturi de vorbitul mult la telefonul mobil(cu telefonul aproape de corp), antenele de emisie GSM, liniile de inalta tensiune(mai ales sub aceste linii), etc Ca metoda naturala de incalzire usoara(pana in maxim 40 de grade) a alimentelor puteti folosi asezarea salatei de legume de exemplu pe un caorifer clasic cu repartitorul dat la maxim ... dupa 10-20 minute se va observa o usoara incalzire care e importanta mai ales in sezonul rece. Eu de exemplu nu am in casa cuptor cu micorunde si nici nu am avut vreodata, nici macar cuptorul clasic nu il folosesc decat foarte rar si il folosesc pentru: oparit orez, copt cartodi, fiert porumb, preparat ghee(unt clarificat) si pt a-mi prepara ceaiuri mai ales iarna(de obicei beau macerat e preferabil infuziei(ceaiului)) @Cpt Picard de acord ... am avut o singura intalnire cu acel fundulet minunat pe care nu am ezitat sa il sarut de cate ori am avut ocazia ...
bos de bos Reputație: 274 Postat Februarie 6, 2014 Oras:Pasarica Oras:Pasarica Postat Februarie 6, 2014 Desi nu am voie sa beau cafea, mai bine mi-as da una in cap, decat sa nu pot bea macar una pe zi . Greu ce zici tu acolo.
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 6, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 6, 2014 @Bos de Bos - inlocuitori excelenti ai cafelei sunt ceaiul verde, ceaiul negru, guarrana sau nuca de cola - perfect naturali, gust asemanator si efecte asemanatoare ... le poti gasi la magazinele de produse naturiste si ca si mod de preparare le poti folosi ca macerat(de preferat) sau ca si infuzie sau decoct cum prepari cafeaua clasica ... Totusi iti recomand la inceput sa folosesti doze mici pt ca plantele sunt puternice si trebuie sa te apropii gradat de cantitatea optima pt organismul tau. Eliminarea chiar definitiva a cafelei e un progres semnificativ catre a te hrani mai natural precum si o purificare de dorit a organismului. Succes !
georgi_88 Reputație: 661 Postat Februarie 6, 2014 Telefon: georgi_8888 Oras:romania Telefon: georgi_8888 Oras:romania Postat Februarie 6, 2014 @Bos de Bos ceaiul verde te ajuta sa si slabesti.
bos de bos Reputație: 274 Postat Februarie 6, 2014 Oras:Pasarica Oras:Pasarica Postat Februarie 6, 2014 @Bos de Bos ceaiul verde te ajuta sa si slabesti. AM si ceai verde in casa, dar am auzit ca daca bei, trebuie sa stai si mult pe tron , nu ca cafeaua nu ar face-o. Cafeaua fara cofeina exista, sau sunt doar vrajeli ale celor care o produc.Cand beau din aceasta, park imi simt inima mai in siguranta, deci este unpik mai sanatoasa.
bos de bos Reputație: 274 Postat Februarie 6, 2014 Oras:Pasarica Oras:Pasarica Postat Februarie 6, 2014 Ananda baga si tu un id de mess la profil, vreau sa te intreb ceva si nu am cum sa spun aici.Daca tot vad ca o faci pe doctorul atat. .
yka Reputație: 9109 Postat Februarie 6, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 6, 2014 @Bos de Bos ceaiul verde te ajuta sa si slabesti.daaa,bun pentru tesutul adipos,(celulita),zilnic 2cani la zii,concomitent cu cel de soc cu lamaie,fara zahar/miere,simplu...e de ajuns sa respecti asta si esti un dulce cu tine insati...
cpt.picard Reputație: 777 Postat Februarie 6, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 6, 2014 Cica si ceaiul verde contine cofeina. E adevarat? Daca da, ce facem? Fugim de dracu' si dam de ta-su'?
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 6, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 6, 2014 diaconescum ... nu te opri aici daca tot ai constientizat nocivitatea cuptorului cu microunde ... e bine sa nu ai in casa asa ceva ...Acum nici chiar asa, popcorn mananc la microunda viu, mort cum o fi, in rest e putin folosit. O intamplare haioasa (acum) a avut loc intr-o dimineata cand am incalzit un ou fiert (curatat) la microunde... nu l-am tinut mult si parea doar caldut, insa cand am muscat din el a facut explozie galbenusul si mi-a ars buza si limba...Era foarte incins, culmea albusul era aproape rece... si uite asa am stat cu limba arsa vreo 2 saptamani. Noroc ca nu am muscat mai mult din el. Mi-ar fi ars zdravan toata gura, s-a imprastiat pe toata masa, mai rau ca cel din poza.
yka Reputație: 9109 Postat Februarie 6, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 6, 2014 Cica si ceaiul verde contine cofeina. E adevarat? Daca da, ce facem? Fugim de dracu' si dam de ta-su'?cu masura,doua cani,pana in ora 16,nu afecteaza...normal, contine si cofeina daca nu ai somn,faci sex mai mult. 1
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 7, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 7, 2014 @bos de bos pe gtalk poti sa imi lasi acolo offline ... am adaugat la profil ... @diaconescum - parerea mea: cand testati ceva ... mergeti pana la capat fara nici un compromis ... rezultatele va vor ului ... Testati astfel regimurile naturale(hrana cat mai vie), continenta amoroasa, capacitatea de concentrare, controlul mental etc
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 7, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 7, 2014 Zece alimente sanatoase VS. zece alimente NEsanatoase!http://www.caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/alimente-680x365.jpgSchimbarea obiceiurilor alimentare este un prim pas pentru o viata mai buna. Oamenii de stiinta cred ca dieta joaca un rol foarte important in starea emotionala, spirituala, sociala si in bunastarea fizica. Nutritionistii au clasificat cateva alimente ca fiind cele mai bune din lume, dar au si o lista neagra in ceea ce priveste alimentele nesanatoase. Va prezentam mai jos o lista a alimentelor sanatoase contra alimentelor nesanatoase, potrivit healthymealexperts.com:TOP 10 Alimente sanatoase:http://i0.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1afinele.jpg?resize=300%2C18710. AfineleAfinele sunt foarte gustoase consumate atat proaspete, cat si uscate, inghetate, incorporate in diverse prajituri sau amestecate cu iaurt. Sunt foarte nutritive si au antioxidanti din plin. http://i0.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1fasolea.jpg?resize=300%2C2259. FasoleaConsumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. http://i0.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1spanacul.jpg?resize=300%2C2098. SpanaculCalitatile curative ale spanacului se cunosteau inca din cele mai vechi timpuri, el fiind numit si “matura intestinului” deoarece reprezinta cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea sistemului digestiv. http://i2.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1soia.jpg?resize=300%2C1897. SoiaStudiile realizate de-a lungul timpului au scos la iveala puterea acestui aliment: reduce nivelul colesterolului rau; reduce hipertensiunea; impiedica dezvoltarea celulelor canceroase in anumite zone ale corpului; mentine densitatea osoasa; usureaza simptomele menopauzei; intareste sistemul imunitar; controleaza nivelul glicemiei la diabetici; reduce inflamarile. http://i1.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1somonul1.jpg?resize=300%2C2246. SomonulSomonul este relativ sarac in calorii si scazut in grasimi saturate, dar bogat in proteine si in special in acizii grasi omega 3, foarte utili sanatatii noastre. http://i2.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1ceaiul.jpg?resize=300%2C2255. CeaiulPentru a combate banalele neplaceri care iti pot da vacanta peste cap, cum ar fi o raceala sau o sinuzita, nu e nevoie sa inghiti medicamente. O cana de ceai poate fi mult mai eficienta si mai sanatoasa. http://i2.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1sfecla.jpg?resize=300%2C2104. SfeclaSfecla rosie este un ajutor extraordinar pentru sanatatea copiilor, inca din timpul vietii intrauterine. Aceasta leguma se numara printre putinele alimente-medicament pentru femeile insarcinate, substantele sale active protejand mai ales de mutatii fetusul in pantecele mamei. De altfel, in medicina naturista, aceasta leguma este o adevarata legenda, proprietatile sale vindecatoare in bolile sangelui, in cele tumorale sau ale ficatului fiind cunoscute inca de acum 150 de ani, cand intemeietorii terapiei naturale moderne au readus la lumina primele leacuri traditionale. http://i0.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1iaurtul.jpg?resize=300%2C2253. IaurtulIn primul rand, trebuie sa stii ca organsimul tau are nevoie de o oarecare cantitate de bacterii benefice, care sa actioneze asupra tractului digestiv. Multe dintre iaurturile care se gasesc de vanzare au in componenta lor culturi vii de bacterii. Un aspect vital in ceea ce priveste acest produs, este cel probiotic. Cuvantul “probiotic” are la baza principiul “pro viata”, si se refera la maniera in care anumite organisme vii pot avea un rol benefic atunci cand sunt ingerate in cantitati corespunzatoare. http://i2.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1portocalele.jpg?resize=300%2C1672. PortocalelePortocala este un medicament natural, un bun remineralizant si revitalizant al organismului, bogata in calciu, fier, fosfor, potasiu, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, vitaminele B1, B2 si B3. http://i2.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1nucile.jpg?resize=300%2C2251. NucileNucile au fost, inca din timpuri stravechi asociate cu intelectualii deoarece forma lor seamana cu cea a creierului. Acum stim insa, ca pe langa aceasta, ele sunt pline de factori care ajuta la pastrarea unei sanatati optime. Nucile constituie o bogata sursa de energie, continand multi nutrienti, antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare a organismului. TOP 10 Alimente nesanatoase:http://i2.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1painea-alba.jpg?resize=300%2C16910. Painea albaNumeroase studii ale nutritionistilor americani au aratat ca painea alba contine anumite componente daunatoare sanatatii pe termen lung. Riscul aparitiei diabetului de tip 2 este ridicat, valorile colesterolului pot creste la cote alarmante si astfel apare riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare. http://i2.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1chipsurile.jpg?resize=300%2C1599. Chips-urileChipsurile sunt probabil cele mai nesanatoase dintre alimentele de fast food. Cu toate ca cartofii sunt sanatosi, modul de preparare al chipsurilor schimba putin lucrurile. Chipsurile se fac prin prajirea in ulei a feliilor foarte subtiri de cartof, cu un adaos mare de zahar si sare, conservanti si aditivi alimentari. Dincolo de faptul ca ingrasa, chipsurile de cartofi sunt periculoase din cauza continutului mare de grasimi nesaturate. Consumul ridicat de chipsuri creste riscul bolilor cardio-vasculare, nivelul de colesterol, iar unele studii le leaga de boala Alzheimer, diabet si depresie. http://i0.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1inghetata-de-vanilie.jpg?resize=300%2C1998. Inghetata de vaniliehttp://i0.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1conserve-de-fructe.jpg?resize=300%2C1997. Fructele la conserva“Inghetata traditional autentica era un produs lactat. Intr-adevar avea o densitate energetica mare – 300 de kilocalorii. Astazi sunt inghetate care nu contin niciun fel de derivate lactate si au peste 400 de calorii. Sunt si inghetate care au valoare energetica mai mica, insa asta nu le face mai bune. Este foarte importanta si calitatea caloriilor, nu numai cantitatea lor. Sunt inghetate care au foarte multi aditivi”, spune nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi. Fructele la conserva sunt foarte dulci datorita cantitatilor mari de zahar si indulcitori artificiali in care sunt conservate. Insa, pe langa gustul dulce, aceste fructe contin cantitati mari de calorii. Este astfel indicat sa consumi fructe proaspete si sucuri naturale si sa le eviti pe cele conservate. http://i2.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1bauturi-carbogazoase.jpg?resize=300%2C1696. Bauturile carbogazoaseDupa ce mancam un hot dog si o punga de chipsuri probabil ni se face sete. Ultimul lichid cu care ar trebui sa ne potolim setea este o bautura carbogazoasa. Sucurile racoritoare ne afecteaza si ele sanatatea. Bauturile acidulate pot duce la obezitate si carii dentale. Benzoatul de sodiu provoaca hiperactivitate si modificari ale ADN-ului, iar cafeina, regăsita in concentratii mari in sucuri, poate cauza tulburari de somn si anxietate. http://i0.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1cartofi-prajiti.jpg?resize=300%2C2255. Cartofii prajitiProcesul de prajire determina o crestere dramatica a continutului de grasime – 17 g grasime/portie (31% din necesarul zilnic la adult) si un plus de calorii – 235. Tipul de grasime continut (lipide saturate) transforma cartoful intr-o „bomba cu ceas”, predispunand la aparitia bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip II si cancerului (exista studii care atesta dublarea riscului de cancer la san la femeile care in copilarie au consumat periodic cartofi prajiti).- Cartofii prajiti sunt de regula preparati din cartofi albi care, in urma metabolizarii, se transforma mai rapid in glucoza. Cand consumam alimente bogate in carbohidrati rapid absorbabili, ne obligam organismul sa ii foloseasca imediat, fie ca sursa de energie, fie sa ii stocheze sub forma de grasime. Consecintele sunt aparitia obezitatii si cresterea riscului de boli cardiovasculare si diabet.- Cartofii prajiti in uleiuri sunt extrem de daunatori, deoarece contin amidon, iar grasimile incinse in preajma amidonului genereaza o substanta puternic neurotoxica si cancerigena, numita acrilamida. Doza zilnica admisa de acrilamida este de 1 mg, iar la prajeli se genereaza in jur de 20 mg. De asemenea, daca folosim grasimi nerezistente la prajit, precum uleiul de floarea-soarelui, se genereaza suplimentar alti compusi toxici (acizi grasi trans polinesaturati), iar nocivitatea devine si mai mare deoarece acestia se descompun rapid si se oxideaza. http://i1.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1pizza-congelata.jpg?resize=300%2C2254. Pizza congelataPizza normala nu este unul dintre cele mai sanatoase alimente, insa varianta congelata este mult mai nociva din cauza amelioratorilor si a conservantilor artificiali existenti in aluat pentru a mentine produsul intr-o forma comestibila cat mai mult timp. http://i1.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1Cinnamon-Rolls.jpg?resize=300%2C1993. Cinammon rolls Cinammon rolls contin o cantitate foarte mare de zahar si carbohidrati. Nutritionistii avertizeaza asupra consumului regulat de astfel de dulciuri deoarece chiar daca nu ranesc pe nimeni pe termen scurt, pe termen lung pot favoriza producerea diabetului. http://i2.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1cheeseburger.jpg?resize=300%2C2252. Cheeseburger-ulUn singur cheeseburger contine 45% din necesarul zilnic de grasimi si calorii, iar maioneza in exces a acestor preparate contine, in proportie de 80%, grasimi daunatoare organismului. http://i1.wp.com/caplimpede.ro/wp-content/uploads/2013/05/1margarina.jpg?resize=300%2C1741. MargarinaNumita si “plastic” datorita compozitiei acesteia. Primele margarine au fost obtinute prin hidrogenarea lipidelor animale, in special a grasimii de vita, substituind untul, care era prea costisitor si rar. Astazi margarina se obtine din uleiuri vegetale sau, mai rar, din amestecuri de uleiuri vegetale si seuri, constituindu-se intr-un aliment in sine, nu intr-un substituent. Margarina, atat prin tehnologia de obtinere, cat si prin compozitie, este un aliment artificial (sintetic). 1
marian175 Reputație: 912 Postat Februarie 8, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 8, 2014 Va salut , am si eu o intrebare adresata celor care se pricep : - Cat este limita maxima a colesterolului total ? PS: sa nu I-mi spuneti 190
azi nu Reputație: 1103 Postat Februarie 8, 2014 Oras:Galati Oras:Galati Postat Februarie 8, 2014 140.00 - 220.00
asterica Reputație: 7304 Postat Februarie 8, 2014 Oras:Romania Oras:Romania Postat Februarie 8, 2014 140.00 - 220.00Volti
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum