Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Martie 21, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Membru Premium Postat Martie 21, 2020 A ajuns pământul plin,Se cutremură în toate,Mii de oameni într-un chin,Pleacă spre eternitate. Nu mai spun "La revedere",Pleacă singuri, cum și vin,Rudele privesc cum piere,Al lor neam, lăsând venin. Nu pot plânge la morminte,Spun adio la distanță,Lacrimi curg sub jurăminte,Că vor fi mai buni în viață. Mai oprește Doamne ură,Dintre frati și dintre state,Ia-ne virusul ce curmă,Familii greu încercate. Iartă-ne si fii milos,Sănătate dă-ne iară,Dă-ne viața cum a fost,Chinul ăsta ne doboară. Mai oprește Doamne focul,Nu ne-ngenunchia pe toți,Ne găsim de-acuma locul,Vom trăi ca niște frați. 8 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium nellu2012 Reputație: 14433 Postat Martie 21, 2020 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Membru Premium Postat Martie 21, 2020 6
Membru Premium nellu2012 Reputație: 14433 Postat Martie 21, 2020 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Membru Premium Postat Martie 21, 2020 O poezie poate mai actuala decat atunci cand a fost scrisa: OCTAVIAN PALER Avem timpAvem timp pentru toate.Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga,sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noiinsine,avem timp sa citim si sa scriem,sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim princenusa lor mai tarziu.Avem timp pentru ambitii si boli,sa invinovatim destinul si amanuntele,avem timp sa privim norii, reclamele sau un accidentoarecare,avem timp sa ne-alungam intrebarile,sa amanam raspunsurile,avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem,avem timp sa primim lectii si sa le uitamdupa-aceea,avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.Avem timp pentru toate.Nu e timp doar pentru putina tandrete.Cand sa facem si asta murim.Am invatat unele lucruri in viata pe care vi leimpartasesc si voua!!Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeascaTot ce poti face este sa fii o persoana iubita.Restul ... depinde de ceilalti.Am invatat ca oricat mi-ar pasa mieAltora s-ar putea sa nu le pase.Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredereSi ca doar in cateva secunde poti sa o pierziAm invatat ca nu conteaza CE ai in viataCi PE CINE ai.Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmeculcca 15 minuteDupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva.Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea cepot altii mai bine sa facaCi cu ceea ce poti tu sa faciAm invatat ca nu conteaza ce li se intamplaoamenilorCi conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolvaAm invatat ca oricum ai taiaOrice lucru are doua feteAm invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cucuvinte caldeS-ar putea sa fie ultima oara cand ii veziAm invatat ca poti continua inca mult timpDupa ce ai spus ca nu mai potiAm invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie,cand trebuieIndiferent de consecinteAm invatat ca sunt oameni care te iubescDar nu stiu s-o arateAm invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL safiu suparatDar nu am dreptul sa fiu si rauAm invatat ca prietenia adevarata continua sa existechiar si la distantaIar asta este valabil si pentru iubirea adevarataAm invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vreatuNu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.Am invatat ca indiferent cat de bun iti este unprietenOricum te va rani din cand in candIar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fiiertat de altiiCateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tineinsutiAm invatat ca indiferent cat de mult suferi,Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar puteainfluenta personalitateaDar ca TU esti responsabil pentru ceea ce deviiAm invatat ca, daca doi oameni se cearta, nuinseamna ca nu se iubescSi nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca seiubesc.Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana peprimul locSi nu faptele saleAm invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucruSi pot vedea ceva total diferitAm invatat ca indiferent de consecinteCei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung maideparte in viataAm invatat ca viata iti poate fi schimbata in catevaoreDe catre oameni care nici nu te cunosc.Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ainimic de datCand te striga un prieten vei gasi puterea de a-lajuta.Am invatat ca scrisulCa si vorbitulPoate linisti durerile sufletestiAm invatat ca oamenii la care tii cel mai multIti sunt luati prea repede ...Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seamaUnde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu ranioamenii si a-ti sustine parerile.Am invatat sa iubescCa sa pot sa fiu iubit 4
Membru Premium nellu2012 Reputație: 14433 Postat Martie 22, 2020 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Membru Premium Postat Martie 22, 2020 Premonitie sau har? „Bolnavi unanim”, de Adrian Păunescu „Și ce-ar fi dacă,Într-o zi blestematăNe-am îmbolnăvi cu toțiiDeodată?Și medici, și pacienți,Și părinți, și copii?Ce-ar fi, ce-ar fiDacă, brusc,Ne-am îmbolnăvi,Dacă n-ar aveaCine pe cine să mai trateze,Bandaje și paranteze?Ce-ar fi dacă,În urma dreptului legitimDe a ne îmbolnăvi,Chiar ne-am treziCă ne îmbolnăvimȘi n-avem cui ne adresa,N-avem pe cine chema?Ce-ar fi dacă,Într-o zi blestemată,Ne-am îmbolnăviCu toțiiDeodată?” 4
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Martie 22, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 22, 2020 Viața din viață Vine un timp când trebuie să îngenunchezi în tine însuți să taci să laşi soarele să răsară pentru Celălat peste celelalte şi să te desparți de tot ce este şi nu a fost...Vei auzi cum orele se prăbușesc peste suflet şi explodează în pori.Vei simți cum dezamăgiri obosite muşcă din tine până la sânge.Vei suferi când lacrimile îți vor arde pupila până la orbirea de sine.Apoi te vei spăla cu aerul din jur,vei lăsa o pasăre să ți se aşeze pe umăr şi vei pleca unde vrea Dumnezeu... 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Martie 29, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 29, 2020 NEPUTINȚĂ Între stâncile roșii un șarpe își scurge sângele.Rana-i este largă ca un orificiu de țeavă.O mânaIntrodusă în întunecata țeavă, se scutură de scârbă.Senzuala durere. Țipătul tău reface piramida.Viscerele-i brutale se strâng brutal înspre vârf.Și serile calde în care brațul meu ar mai vreaSă te atingă. Dar se izbește de aer. Acum iubireaÎmi sparge ochii și pieptul și venele goale de sânge.Mi-am inventat iubirea. Din neputință. De-aproape,Orice patimă moare. Orice scânteie se stinge.Și-acum, săritura. În adânc, în marea înghețatăÎn inima grea a vieții. Te izbești mai întâi în frunteApoi ochii, apoi îți sfârteci pieptul. Sar stropiDe fecale- mbălsamate. Zarea-i aici. Sexul e un clopot spart.În jur pământ, pământ. Nu reușești să sari. Atunci, zborul.Vântul. Ce poate fi zborul. Decât acest tais. Această veșnică sete de iubire. Ai vrut să te tai în două.Ai vrut să trăiești dincolo. În mijlocul deșertului aspru.Cu tine în tine. Cu iubirea deasupra ta. Acest cosmos simplu.Această celulă cu gratii. Îngustă, strâmbă, ignoranța,Neputincioasă. În care răul se lăfăie, zgâriindMembranele fragede.Ucigând liniștea și echilibrul. Dezechilibru. 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Martie 30, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Martie 30, 2020 STRĂZI PUSTII Ieşite azi să stea puţin la soare, În parc, un grup de şase păpădii Se uită şi se-ntreabă cu mirare De ce-or fi oare străzile pustii? Noi am venit în straiele de bal Dar nu e nimeni să ne vadă Planeta se transformă în spital Şi e pustiu pe orice stradă Nu-i nimeni să se bucure de noi, Oraşul parcă nu mai este viu Sau au plecat cu toţii la război Lăsînd pe strazi doar urme de pustiu Şi-n astă mai ciudată perioadă Când poate nu îţi mai găseşti cuvinte Noi ştim că nu va fi pustiu pe stradă Şi ştim că viaţa ...merge înainte! 6 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Aprilie 1, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 1, 2020 ,,Iar în lumea asta mare, noi copii ai lumii mici,Facem pe pământul nostru muşunoaie de furnici;Microscopice popoare, regi, oşteni şi învăţaţiNe succedem generaţii şi ne credem minunaţi;Muşti de-o zi pe-o lume mică de se măsură cu cotul,În acea nemărginire ne-nvârtim uitând cu totulCum că lumea asta-ntreagă e o clipă suspendată,Că-ndărătu-i şi-nainte-i întuneric se arată.Precum pulberea se joacă în imperiul unei raze,Mii de fire viorie ce cu raza încetează,Astfel, într-a veciniciei noapte pururea adâncă,Avem clipa, avem raza, care tot mai ţine încă...Cum s-o stinge, totul piere, ca o umbră-n întuneric,Căci e vis al nefiinţei universul cel himeric..." 6 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Aprilie 3, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 3, 2020 ...Și s-a oprit timpul în loc S-a plictisit de noi se pare Prea l-am făcut de multe ori s'-alerge Și niciodată nu i-am dat crezare Ba se certa cu-amurgul seara Când soarele grăbit pleca, Și-apoi iarăși cu zarea Când luna-'n fugă se stingea Simțindu-se urât chiar și de astre, Și de întregul său regat hulit A hotărât să se-odihnească În locul doar de el știut Zădărniciți acum suntem în toate Când timp destul avem Și nu ne mai dorim palate Și nici prea multe-averi! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Aprilie 4, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 4, 2020 Am transformat viața într-o sală de așteptare, ați observat?Nu facem acum pentru că nu e momentul. Mai așteptăm.Nu iubim acum pentru că mai avem timp.Nu riscăm acum pentru că așteptăm siguranță.Nu călătorim acum pentru că trebuie să muncim mai mult. Facem ceva ACUM? Am pus viața pe pauză, dar asta e o iluzie. Viața nu așteaptă. Și ne trezim cu adevărul în față: am pierdut timp. Și nici nu cred că l-am pierdut, ci am ales zi după zi să consumăm. Oameni buni, viața se trăiește, nu doar se consumă! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Aprilie 16, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 16, 2020 ORAȘUL FANTOMĂ Degeaba vine primăvaraÎn orașul ăsta gol;Străzile-s pustii și reci,Iară corbii dau ocol. Trecătorii sunt puținiȘi privesc în jur cu teamă;Orașul parcă-i o scenăPe care se joacă o dramă. În amurgul sângeriuCasele par părăsite;Trec din când în când stafiiPe străduțe pietruite, Căci în primăvara astaPură, caldă și-nflorită,Dumnezeu și-a întors fața;Omenirea-i pedepsită...!!! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Aprilie 17, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 17, 2020 Ascultă cum plânge-o chitară Ascultă cum plânge-o chitară Și corzile ei suspin Străinul ce cântă la ea Nu are pe nimeni acum E singur pe lumea asta mare Doar el și chitara lui Cântând pe străzi într-una Și-alină sufletul Și rătăcind printre străini Trăind din mila lor Își acordează corzile În ritmul trecător E mulțumit și nu se plânge Chiar de e ger și-i este frig Ascultă cum plânge-o chitară Și corzile ei suspin ! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Aprilie 17, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 17, 2020 Pentru cine răsar zorii Și gândul ne-'nseninează În iubire îmbrăcat, Urmărit de raze albe? Pentru cine-adie vântul Și ne-alină chipul seara, Pe-a lui aripă purtând O căldură cum e vara? Pentru cine-apare luna Ca o candelă măreață Și ne luminează pașii Alintați de vise-'n noapte ? Pentru cine-al ploii stropi Ne sărută-'n miez de vară Cu milă-atingând pământul, Șoptind a norilor taină? Pentru cine primăvara, Pomii, floarea își deschid Și cu zâmbetul pe frunze,Ne invăluie-'n parfum? Pentru cine "toate astea "Vesele ori mohorâte, Se întorc orice ar fi Nu trădează nici o clipă? Pentru tine chip de-argilă Ce te-ascunzi de-aceste fapte Inșelând lumina lunii Și iubirea de la "toate " ! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Aprilie 17, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 17, 2020 Renașterea Va răsuna în miez de noapte, Un clopot vesel dând de știre Că a-'nceput din nou pământul Un aer proaspăt să respire Furtuna de ură ce-a străbătut planeta Se pare că iertarea a aflat Și-acum zidește intre inimi Poduri de pace lipsite de păcat Potopul de lacrimi ce-a inundat pământul În goana ce părea de neoprit Se pare c'-a găsit iubirea Și-'noată acum spre răsărit Văzduhul ce-'n doliu era îmbrăcat Făcând și nori să se-ascundă Se pare c'-a zărit lumina Și raze-aruncă acum spre lume Pustiul mut ce-'nvăluise Aproape-'ntregul calendar Se pare c'-a rugat o clipă Să ne aducă altu'-'n dar Prăpastia ce ne era sortită A prins în adâncimea ei culoare Și a-'nceput să țese punți De la-'ntuneric către soare Coșmarul ce-a cuprins întreaga omenire În agonia lui a șchiopătat În cale s-a ivit credința Și pare că s-a vindecat Veșmantul sumbru ce acoperise cerul A obosit de gânduri și de grijă Și-'n grabă a fugit la timp Cerșănd cu umilință milă Va răsuna întreaga zare Un clopot vesel dând de știre C'-a renăscut o nouă lume Și azi pământul iar respiră! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Aprilie 25, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Aprilie 25, 2020 Rătăcire Prin negura ce sufletul ni-l poartă,Am cautat o luminiță vie,Urmând intr-o sfințenie nedreaptă,O cale care sa ne reînvie. Pe drumul rătăcit al omenirii,Ne răzvrătim fără final,Uităm de calmul necesar azi firii,Când căutăm perfectul, în zadar. Până si ochii ne trădează cu privirea,Nici gândul nu ne mai ascultă,Iar trupul se hrănește cu uimirea,Tânjește la iubire tot mai multă. Nimic nu poate fi ce-a fost odinioară,Nici puritate, nici un semn divin. 3 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Mai 22, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 22, 2020 HAINĂ, DE VIAȚĂ ȚESUTĂ Din mărul roșu și zemos Am savurat dulceața...Nu m-am putut abține,Era așa frumos...Iar de atunci, am înțeles ce-i viața! Viața e plină de mister Dornic s-o descoperi...Te-arunci în jocul ei,Privind spre cer...Crezi că vei reuși, doar dacă speri ! Nu...! Nu doar sperând,Îi poți afla misterul...Te vei lovi de multe Și trebuie luptând...Să-i simți dulceața, dar și amarul ! Într-o mantie de mătase,Viața, pare adormită...Te lași ușor vrăjit,N-o vezi cum țese...Dar te trezești pe umeri, cu-o haină țesută...! 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Mai 26, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 26, 2020 Un gând Plăpând, Fior De dor,Femeie, Scânteie, Speranță Și viață, Lumină SeninăRăsare În zare,Dorință.Credință, Durere; Plăcere, Iar lacrimi Și patimi,Descântec Și cântec, CununăSub Lună, AlbastruAstru, Mai cerȘi mai sper, Cărare Spre zare, Vioară Spre seară, Sub noriCălători, Durere, Tăcere, Pământ. Mormânt. .. 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Mai 27, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 27, 2020 Victor HugoBărbatul și femeia Bărbatul este cea mai elevată dintre creaturi.Femeia este cel mai sublim ideal. Dumnezeu a făcut pentru bărbat un tron, pentru femeie un altar.Tronul exaltă, altarul sfințește. Bărbatul este creierul, femeia este inima.Creierul primește lumină, inima primește iubire.Lumina fecundează, iubirea reînvie. Bărbatul este puternic prin rațiune, femeia este invincibilă prin lacrimi.Rațiunea convinge, lacrimile înduioșează sufletul. Bărbatul este capabil de eroism, femeia – de orice sacrificiu.Eroismul înnobilează, sacrificiul aduce sublimul. Bărbatul are supremația, femeia are intuiția.Supremația semnifică forță, intuiția reprezintă dreptatea. Bărbatul este un geniu, femeia este un înger.Geniul este incomensurabil, îngerul este inefabil. Aspirația bărbatului este către gloria supremă,aspirația femei este îndreptată către virtutea desăvârșită.Gloria face totul măreț, virtutea face totul divin. Bărbatul este un cod, femeia este evanghelia.Codul corijează, evanghelia ne face perfecți. Bărbatul gândește, femeia intuiește.A gândi înseamnă a avea creier superior.A intui, simțind înseamnă a avea în frunte o aureolă. Bărbatul este un ocean, femeia este un lac.Oceanul are o perlă care îl împodobește, lacul, poezia care-l luminează. Bărbatul este un vultur care zboară, femeia – o privighetoare ce cântă.A zbura înseamnă a domina spațiul, a cânta înseamnă a cuceri sufletul. Bărbatul este un templu, femeia este sanctuarul.În fața templului ne descoperim, în fața sanctuarului îngenunchem. Bărbatul este plasat acolo unde se sfârșește pământul,femeia acolo unde începe cerul. 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
potolea Reputație: 2550 Postat Mai 27, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Mai 27, 2020 Povestede Marin Sorescu Sufletul tău funcționează cu lemne,Iar al meu cu electricitate.Dragostea ta umple cerul de fum,A mea e din flăcări curate.Totuși vom mai merge împreunăO bună bucată de pământ,O bună bucată de cer,O bună bucată de lună.Vom fi fericiți pentru iarbăȘi pentru lac,Vom râde pentru copac,Vom slăvi drumul drept cu câte-o gurăȘi vom ține un moment de reculegerePentru fiecare cotitură.Ne vom lua după umbra meaCare merge înainte,Ne vom lua după primul gând,Ne vom lua după două-trei cuvinte.Până când ne va ieși în caleSfânta VineriSă ne spună printre alteleCă nu mai suntem tineri.Și că ea n-o să ne mai dea de-acumNici electricitatea pentru flacără,Nici lemne pentru fum. 2
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Mai 30, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Mai 30, 2020 Ce-ar fi Ce-ar fi apusul Fără soare,Ce ar fi valulFără mare,Cum ar fi ochiiFără privire, Ce ar fi inimaFără iubire,Ce ar fi ziuaFără binețe, Ce ar fi lacrima Fără tristețe, Ce ar fi dorulFără de șoapte, Cum ar fi stelele Fără de noapte,Ce ar fi sufletulFără speranță, Cum ar fi omul Fără de viață, Ce-ar fi dimineața Fără de zori,Ce ar fi cerulFără de nori,Cum ai fi tuFără de mine,Ce aș fi eu Fără de tine ! 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Iunie 2, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Iunie 2, 2020 Asteapta-mă cu trandafiri,Și cu lumânări aprinse,Pe balconul marii iubiri,Ce-n mrejele ei, mă cuprinse! Pune o muzică-n surdină...Și-n două cupe, vinul vieții!Sufletul meu, azi, se închină,Iubirii, ție, dimineții... Invita-mă la dans, sfios,Să plutim sub clar de lună,La pieptul tău, să simt miros,De mult doritul "împreună"! Să te văd beată de fericire,Dar sigur, pe-ai tăi pași, vioi!Să mă-nsetez de nemurire,Frigându-mi gura de noi! Tu, să-mi vezi setea-ndelungată,Să-mi dai să beau, sarutu-ți dulce!Și raiul ce-l visam odată,Cu inima-n el, să mă urce! Așteaptă-mă-ntr-o atmosferă,De romantism amețitor,Deschidem lumii-o nouă eră,Cea "a indragostitilor"! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Iunie 4, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Iunie 4, 2020 ceva în mine calcă nefirescu'și deseori simt în privire frica,deși-l știam pe domnul Eminescumereu am pariat pe Veronica, țineam cu ea de fiecare dată,de doamna asta sunt pe veci pătrunsși o strigam pe numele de fată,cred că o și iubeam...dar pe ascuns... mă cară-n spate fel de fel de frici,îmi mai ascund tristețile sub farduri,dar fără de aceste Veronicicui mai scriam eu numele pe garduri? în loc de versuri n-aș avea nimicși viața mea ar deveni banală,fără s-o pup pe degetul ei micși să adorm când pot la ea în poală, sunt pierzător cumva de când mă știu,de când eram copilul ,,atâtica",dar la al vieții mele trist pariumereu am să mizez...pe Veronica... 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Iunie 6, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Iunie 6, 2020 VISĂTORUL... Îți mai scriu și azi poemeDimineața-n zori de zi, Te iubesc de-atâta vreme Ești aleasa inimii... Nu renunț să-mi cânt iubireaPrintre stele rătăcesc, Am aflat că fericireaE un lucru omenesc. Condamnat am fost de soartă Pentru tine ca să sufăr, Ți-am bătut ades în poartăSă-ți aduc trei flori de nufăr. Dar erai mereu plecată Îți băteam degeaba-n geam, Aveai poarta ferecată Lăsam floarea și oftam. Mă-ntorceam mereu agale La căsuța cu pridvor, Așternând lacrimi în caleBănuiam că am să mor. N-am murit, mă ținea dorul Ce-mi hrănea în vis iubirea,Am rămas tot visătorul Ce-și caută fericirea.... Și visez...visez într-una Că am să te întâlnesc, Să-ți aduc trei flori de nufăr Nu renunț să te iubesc... 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Iunie 7, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Iunie 7, 2020 Ce luminoasă e duminica aceasta...Mi-e bine stând așa de vorbă cu o rază. Îmi tot cânta senină tropăind fereastra,Dansa pe fața mea, îmi tot juca prin casă. Am întrebat-o de ce-i fericită Și ce credeți voi că mi-a raspuns bandita?Se logodise, se simțea iubită De însuși soarele ce-i lumina orbita. Dar nu te pierzi când el apare-afară?Nu e un pic prea mare pentru tine?Când e iubire ce dacă-o să moară!Așa ea mi-a răspuns și-a râs de mine. Că nu știu eu ce este fericireaȘi că mă vede trist, îndureratM-a blestemat să îmi găsesc iubireaSă mor și eu pe-altarul fără pată! Aștept acum să-mi bați ușor la geamTu, dragoste, nebună de legat! Să te iubesc, să îmi oferi ce n-am,Să ard și să mă sting, fără păcat! De vorba cu o rază de soare! 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Iunie 8, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Iunie 8, 2020 DRAGOSTEA, TE VA GĂSI... Cauți un loc, ca să te poți ascunde Și să nu te găsească dragostea......Dar sigur, tu nu vei putea...Nici pe pământ, în cer sau apă Că ea trăiește pe oriunde...Chiar și pe cea mai mică stea...! Eu nu văd cum te poți feri...Din calea ei fără să te găsească,...Știu sigur, că nu vei putea...Tot ce vezi azi în jurul tău Și toată bucuria de-a trăi...E darul ce ți-l face dragostea...! Privește-i ochii galeși doar o clipă,Ca să-nțelegi că n-ai de ce să fugi ...Oricum, știu că nu vei putea...Și lasă-te s-aluneci în brațele ei,Să simți cât e de fericită...Și cât de mult te poate învăța...! 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum