Sari la conținut

O curiozitate...

Postări Recomandate

• Oras:all over (NU e o ironie...)

Mulțumesc thecat, aici mă uit cel mai des

Muzica e limbajul comun pe care-l înțelegem cu toții.

Nu-i stres. Îi bună și muzica asta, într-adevăr.

Mă mai bat și io uneori de momente în care, dacă n-aș avea ce (sau pe ce / la ce) să ascult, ar fi bai cu mine...

Link spre comentariu
Vizitator olʎ
Reputație: 0

Mai, am si eu o intrbare la astia care " puneti" muzica aici, dar fara suparare ?  

O si ascultati ?

De melodia pe care o postati zic.

De ce spun asta, sa ma si explic.

Am vazut multe melodii care au chiar si 4 minute, dar urmatoarea postare a userului, cu alta melodie, bineinteles, este dupa 1 minut.

Si acum vine alta intrebare...ce rost are postarea? 

Doar sa mutati aici youtubeul ?

Doar sa "vedem" noi ca nu asculati manele ?

Care 'i  poanta, ca nu ma prind ?

PS. am uitat sa multumesc anticipat.

• Like 2
Link spre comentariu

Mai, am si eu o intrbare la astia care " puneti" muzica aici, dar fara suparare ?  

O si ascultati ?

De melodia pe care o postati zic.

De ce spun asta, sa ma si explic.

Am vazut multe melodii care au chiar si 4 minute, dar urmatoarea postare a userului, cu alta melodie, bineinteles, este dupa 1 minut.

Si acum vine alta intrebare...ce rost are postarea? 

Doar sa mutati aici youtubeul ?

Doar sa "vedem" noi ca nu asculati manele ?

Care 'i  poanta, ca nu ma prind ?

PS. am uitat sa multumesc anticipat.

Fără absolut niciun fel de supărare, răspund eu primul (dar sunt invitați și alții să-și dea cu părerea).

De muzică mi-s pasionat din copilărie... să tot fie vreo 30 de ani (+/-) de atunci.

Am trecut la ascultat la modul (ceva mai) serios, adică altfel decât la un radiocasetofon... să zic, cam cu vreo 25 de ani în urmă.

Îmi place la modul cel mai sincer, și îmi place și ideea de a arăta / sugera altora câte o piesă care mie mi se pare faină.

Punctual, presupunând că te-ai referit la ultimele mele postări, o scurtă explicație de workflow ;)

- primul clip (H. Koseoglu) îl aveam salvat la bookmarks de ceva vreme, îl observasem undeva pe Softpedia și am zis că o să-l ascult când oi avea timp (din păcate, am mult prea puțin timp liber de alocat acestei pasiuni - inclusiv în prezent, lucrez cel puțin 10 ore pe zi, și nu de acasă)

- al doilea (Ayna) - după ce l-am văzut pe primul, mi-am adus aminte de piesa asta (că și ăștia îs tot turci)... așa că l-am ascultat și pe ăsta

- al treilea (Radiohead) - din motive care îmi scapă, îmi apărea la sugestii pe YT... așa că mi-am adus aminte de piesă, că e de nota 25 (IMHO) și i-am dat drumul să cânte și asta.

După ce le-am ascultat pe toate trei, le aveam deschise în tab-uri separate, așa că am zis să-mi fac de lucru și să le postez pe aici ;)

Și al patrulea (Heroes del Silencio) mi l-am amintit prin ceva asociație de idei cu Radiohead, nu mă întreba de ce...

În speranța că am oferit un răspuns rezonabil întrebării, mă înclin cu respect și mă apuc să caut ce-oi mai asculta în seara asta (nu multă vreme, că imediat a fi ora închiderii și vremea de nani...) :laugh2

(P.S. Nu, în mod normal nu ascult muzică de pe Youtube, calitatea e în 90% din cazuri slabă spre execrabilă, dar ce altceva să postezi aici..?)

EDIT: ca să nu las postarea să se ducă p*lii de suflet fără vreo contribuție muzicală...

• Like 1
Link spre comentariu
Vizitator sabina10

Sunt multe moduri de exprimare, muzica e limbaj universal.

Schimbăm în procesul de comunicare opinii, interese, așteptări, sentimente, de ce nu și melodii?

Nu voi face eu aici apologia genurilor, dar am citit cu mare plăcere explicațiile atât de coerente, cursive și pertinente ale inițiatorului topicului. Eu am ascultat cu plăcere tot ceea e s-a postat. Iar când mi-a plăcut în mod deosebit o piesă, am considerat că mi s-a făcut indirect o bucurie, pentru care, spun din nou, MULȚUMESC!

De altfel, mă bucurasem să intru aici...parcă voiam doar sunete. Cuvintele sunt peste tot și uneori mult prea asurzitoare.

Link spre comentariu
Vizitator gvbolovan

O si ascultati ?

De melodia pe care o postati zic....

Eu da!
De obicei postez noaptea tâziu, când burgundul de Recaș se îmbină perfect cu rock-ul clasic, baladele rock și blues-urile... ;)
Încep prin a asculta... și la un moment dat mi se scoală nevoia de a posta. Și-mi satisfac nevoia :P

Fără absolut niciun fel de supărare, răspund eu primul (dar sunt invitați și alții să-și dea cu părerea).

De muzică mi-s pasionat din copilărie... să tot fie vreo 30 de ani (+/-) de atunci.

...

Răspund invitației..
Eu am început să-mi trăiesc cu adevărat viața în 1970, când în lume au avut loc două evenimente majore. Deci să tot fie vreo 30++ ani :laugh2

1. Campionatul mondial de fotbal din 1970, transmis live de încă prospera Românie a lui Ceușescu. Așteptam cu nerăbdare orele 3-4 în noapte, când începeau meciurile. Mingicarul Florea Dumitrache, intelectualul Mircea Lucescu, delicatul Emeric Dembrovschi, cerebralul Radu Nunweiler, revelația Liță Dumitru, nemilosul Cornel Dinu, nebunul Rică Răducanu și toți ceilalți. A lipsit doar genialul Nicolae Dobrin. Un geniu mult prea mare pentru o țară atât de mică...

2. Prezentarea de către regretatul Cornel Chiriac, în emisiunea lui zilnică numită "Metronom" de la "Europa liberă", a albumului nou apărut, "Deep Purple in Rock". A fost dragoste la prima vedere. Care nu numai că trăiește și azi, dar mi-am infectat si urmașul cu acest microb, el fiind cel care mi-a transpus visul în realitate și i-a văzut live pe... idolul meu, regretatul Jon Lord, Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Ian Paice, Roger Glover... Niciodată nu știi ce-ți oferă viața...

PS1: Una din metodele prin care fac față virusului și nu numai ;)

PS2: Oly, am terminat de reascultat albumul de vreo 15 minute. Postez abia acum ;)
Piesa mea preferată de pe album :)

Link spre comentariu
Vizitator sabina10

Olý rău și nedrept,nu mă mai joc și nu mai vorbesc cu tine nici măcar în franceză.

Vii tu cu nuiaua să dai stingerea muzicală pe aici, și mă sperii doar eu, că ceilalți, ce să vezi, chiar ințeleg muzica. O explică, o povestesc și mai ales o trăiesc. Și cred că nici măcar nu fac asta pt tine sau pentru mine. Că știi cum e, până iubim pentru alții, mai iubim și pentru noi.

Uite, eu cu astfel de oameni si postări mă încarc sufletește când mai citesc pe aici.

Șase, că vine!!

Las asta și-am fugit. Cum unde?

Să reascult colecția de pe aici.

The winner takes it all

The loser standing small

.

Link spre comentariu
Vizitator olʎ

Am trecut la ascultat la modul (ceva mai) serios, adică altfel decât la un radiocasetofon... să zic, cam cu vreo 25 de ani în urmă.

Îmi place la modul cel mai sincer, și îmi place și ideea de a arăta / sugera altora câte o piesă care mie mi se pare faină.

Punctual, presupunând că te-ai referit la ultimele mele postări, o scurtă explicație de workflow ;)

- primul clip (H. Koseoglu) îl aveam salvat la bookmarks de ceva vreme, îl observasem undeva pe Softpedia și am zis că o să-l ascult când oi avea timp (din păcate, am mult prea puțin timp liber de alocat acestei pasiuni - inclusiv în prezent, lucrez cel puțin 10 ore pe zi, și nu de acasă)

- al doilea (Ayna) - după ce l-am văzut pe primul, mi-am adus aminte de piesa asta (că și ăștia îs tot turci)... așa că l-am ascultat și pe ăsta

- al treilea (Radiohead) - din motive care îmi scapă, îmi apărea la sugestii pe YT... așa că mi-am adus aminte de piesă, că e de nota 25 (IMHO) și i-am dat drumul să cânte și asta.

După ce le-am ascultat pe toate trei, le aveam deschise în tab-uri separate, așa că am zis să-mi fac de lucru și să le postez pe aici ;)

Și al patrulea (Heroes del Silencio) mi l-am amintit prin ceva asociație de idei cu Radiohead, nu mă întreba de ce...

În speranța că am oferit un răspuns rezonabil întrebării, mă înclin cu respect și mă apuc să caut ce-oi mai asculta în seara asta (nu multă vreme, că imediat a fi ora închiderii și vremea de nani...) :laugh2

(P.S. Nu, în mod normal nu ascult muzică de pe Youtube, calitatea e în 90% din cazuri slabă spre execrabilă, dar ce altceva să postezi aici..?)

EDIT: ca să nu las postarea să se ducă p*lii de suflet fără vreo contribuție muzicală...

Hei.

Nu trebuia sa explici chiar atat de clar, adica chiar de cand ai inceput. Era de ajuns un da, un nu, sau cateodata da, cateodata nu  :laugh2

Apropo, acum 30 de ani, unde postai muzica pe care o ascultai ? Cum suportai faptul ca nu stia nimeni ce ( fel/gen) de muzica asculti ?

Doar am intrebat, nu astept raspuns.

Te pup.  :laugh2

• Like 1
Link spre comentariu
Vizitator olʎ

Olý rău și nedrept,nu mă mai joc și nu mai vorbesc cu tine nici măcar în franceză.

Vii tu cu nuiaua să dai stingerea muzicală pe aici, și mă sperii doar eu, că ceilalți, ce să vezi, chiar ințeleg muzica. O explică, o povestesc și mai ales o trăiesc. Și cred că nici măcar nu fac asta pt tine sau pentru mine. Că știi cum e, până iubim pentru alții, mai iubim și pentru noi.

Uite, eu cu astfel de oameni si postări mă încarc sufletește când mai citesc pe aici.

Șase, că vine!!

.

In franceza nu stiu decat vreo cateva cuvinte ; jean piere papin, louis de founes, pogba si ...vanessa.  :laugh2

https://www.youtube.com/watch?v=IKxMTFvo_0s

Eu n-am dat cu nuiaua in nimeni.

Si din punctul meu de vedere muzica "vindeca".

Nu trebuie sa o intelegi.

Si, ca sa inchei on topic....

https://www.youtube.com/watch?v=Dc5ZNxDX8Xc

zi frumoasa sa aveti, toti.

PS. nu trebuie sa intelegi melodia  :laugh2

Link spre comentariu

Apropo, acum 30 de ani, unde postai muzica pe care o ascultai ? Cum suportai faptul ca nu stia nimeni ce ( fel/gen) de muzica asculti ?

Doar am intrebat, nu astept raspuns.

Apăi omule bun, amu că m-ai amorsat, aia-i fix p*la ce zici tu, că nu aștepți răspuns - când numa' ce-am venit de la lucru și-s nevorbit / nepostat :laugh2

Pe vremea aia, eram una din sursele principale de muzică pentru prieteni / vecini / colegi de școală etc - înregistram cu drag casete audio pentru ei, cu diverse chestii din colecția personală. Mă rog, primul dublu-casetofon a venit puțin după revoluție, așa că tehnic vorbind sunt ceva mai puțin de 30 de ani, dar piua - am zis "+/-" în postul inițial ;)

Mai apoi au apărut CD-urile, după care umblai peste tot în speranța că vei găsi chestiile căutate...

A venit într-o vreme și prima combină audio, primul CD player, primele casette deck-uri... și-apăi, restul e (clișeu, știu) istorie... dar am continuat să înregistrez casete pentru toți cunoscuții, cu toată plăcerea (și la o calitate din ce în ce mai bună).

Fain a fost și când a apărut, încet încet, netul și prin Rromanika, și conceptul de a descărca muzică de pe net (pentru chestii pe care nu le găseai pe CD nici să dai cu tunu'). Mergeai prin câte-un internet cafe, luai o oră-două sau chiar toată noaptea (în vacanțe), veneai înarmat cu o cutie de floppy disk-uri de 1,44 MB bucata, descărcai câteva piese în format MP3 (în câteva ore), le arhivai, le împărțeai în tranșe de 1,4 MB și ți le copiai pe dischete - dacă aveai norocul ca unitatea la care ai stat să aibă FDD; dacă nu, trebuia să le salvezi pe HDD, să te duci la adminul internet cafe-ului și să-l rogi frumos să-ți copieze pe dischete arhivele respective (unitatea adminului, în 99% din cazuri avea și FDD).

S-au strâns în felul ăsta colecții faine la vremea lor, chiar dacă e discutabilă calitatea formatului MP3... :)

Te pup.  :laugh2

Doamne feri.. :blushing2 Cu respect, dar hai să nu dăm de bănuit că am avea intenții pidosnice...

• Like 1
Link spre comentariu

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...