asterica Reputație: 7304 Postat Decembrie 27, 2013 Oras:Romania Oras:Romania Postat Decembrie 27, 2013 Urmăriţi harta şi o să vă daţi singuri seama dacă aţi fost, la ce intensitate şi cât timp v-aţi aflat în zona norului de la Cernobâl. Calvitia mea "multumeste" si rusilor si autoritatilor din Romania, pentru faptul ca au ascuns evenimentul pana prin 2 mai 1986. http://www.irsn.fr/FR/popup/Pages/tchernobyl_animation_nuage2.aspx Si cand s-a aflat de accident, autoritatile romane ce masuri au luat ?? Nimic ! In mod oficial, se spunea ca nu o sa fim afectati, neoficial, ca este bine sa luam ceva pastile cu iod.... Acum vedem ca sunt destule cazuri de cancer in tara noastra, afectati chiar oameni tineri, de 30 - 40 - 50 de ani.... Sa fie si efectele de la Cernobal cumulate la modul nostru de trai: stress, abuz alimente procesate, alcool,etc ? Cred ca da. Voi ce parere aveti ? 3
bambuchaa Reputație: 2201 Postat Decembrie 27, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 27, 2013 Un video interesant , daca ai rabdare sa il vezi , sa fii atent ce nivel de radioactivitate e la nivel cu solul si acum dupa 27 de ani. 1
g2br13l Reputație: 8171 Postat Decembrie 27, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Constanta Telefon: [email protected] Oras:Constanta Postat Decembrie 27, 2013 Poate nu iti mai aduci aminte insa cand s-a aflat de acel accident teribil toata lumea a fost obligata sa bea o substanta laptoasa. Nu imi mai aduc aminte cum se numea, dar stiu ca au fost actiuni repetate in institutiile de invatamant in perioada aia. De restul actiunilor care s-au luat in acea perioada ne poate vorbi vreun coleg care facea parte la acea perioada in structurile de conducere.
asterica Reputație: 7304 Postat Decembrie 27, 2013 Oras:Romania Oras:Romania Autor Postat Decembrie 27, 2013 Un video interesant , daca ai rabdare sa il vezi , sa fii atent ce nivel de radioactivitate e la nivel cu solul si acum dupa 27 de ani. Perioada de dezintegrare ( timp de injumatatire) a catorva elemente: În fizica atomică se consideră că fiecare nuclid are un timp de înjumătățire, timp în care se transformă în alți atomi: Telur 128Te ca. 7·1024 ani (7 quatralionane ani)Bismut 209Bi ca. 1,9·1019 ani (19 trilioane ani)Toriu 232Th 14,05 miliarde aniUraniu 238U 4,468 miliarde aniUraniu 235U 704 milioane aniPlutoniu 239Pu 24.110 aniCarbon 14C 5.730 aniRadiu 226Ra 1.602 aniPlutoniu 238Pu 87,74 aniCesiu 137Cs 30,2 aniTritiu 3H 12,36 aniSulf 35S 87,5 zileRadon 222Rn 3,8 zileFranciu 223Fr 22 minuteToriu 223Th 0,6 secundePoloniu 212Po 0,3 µsBeriliu 8Be 9 · 10-17 s (90 trilionimi de secundă) 4
asterica Reputație: 7304 Postat Decembrie 27, 2013 Oras:Romania Oras:Romania Autor Postat Decembrie 27, 2013 Poate nu iti mai aduci aminte insa cand s-a aflat de acel accident teribil toata lumea a fost obligata sa bea o substanta laptoasa. Nu imi mai aduc aminte cum se numea, dar stiu ca au fost actiuni repetate in institutiile de invatamant in perioada aia. De restul actiunilor care s-au luat in acea perioada ne poate vorbi vreun coleg care facea parte la acea perioada in structurile de conducere.in 1986 eram tanar angajat intr-o unitate militara ( personal civil ). Nu ne-a prelucrat, nu ne-au spus nimic.....
bruneta86 Reputație: 57 Postat Decembrie 27, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Decembrie 27, 2013 in proiect :laugh2
sorina4u Reputație: 79 Postat Decembrie 27, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 27, 2013 Categoric suntem afectati. In urma cu aproximativ 4 ani mi-a murit un prieten drag. Cauza: cancer la stomac. Din senin s-a simtit rau si in 6 luni s-a dus dintre noi. Ce au raspuns doctorii parintilor, nedumeriti de ce baiatul lor are cancer la 33 ani, (ei neavand antecedente de cancer in familie)? Principala cauza:radiatiile emise de explozia de la Cernobal... Chiar zilele trecute imi povestea cineva despre un prieten al sau ce a murit in urma cu 1 an, la doar 27-28ani, cauza cancer la piele...
obiectiv Reputație: 5314 Postat Decembrie 27, 2013 Oras:bangkok Oras:bangkok Postat Decembrie 27, 2013 in 1986 eram tanar angajat intr-o unitate militara ( personal civil ). Nu ne-a prelucrat, nu ne-au spus nimic.....tot in unitate militara eram si eu,undeva la malul marii si imi aduc bine aminte ca fugisem intr-o noapte acasa iar dimineata ,la intoarcere am dat de belea, era agitatie mare peste tot, se faceau masuratori,tot personalul militar a fost chemat la post,am reusit sa ma strecor inapoi in unitate si am aflat apoi ce se intimplase de la un ofiter.intensitatea radiatiilor masurate era mult peste limita,desi trecusera cred vreo cinci zile de la accident.tin minte ca am primit ceva pastile,iodium cred, dar doar noi cei care eram sportivi, restul militarilor in termen nu au primit nimic, nici nu s-a comentat mult pe tema asta.daca nu ma insel era inainte de 1 mai ,poate chiar in acea zi, ulterior am aflat ca accidentul avusese loc deja cu vreo 5 zile mai devreme.
-Marius- Reputație: 1430 Postat Decembrie 27, 2013 Oras:Milky Way Galaxy-Solar System-Earth-Europe Oras:Milky Way Galaxy-Solar System-Earth-Europe Postat Decembrie 27, 2013 eram pe minus cu vreo doi ani ....de asta oi fi ajuns la peste 1.90?
rodrigo Reputație: 640 Postat Decembrie 27, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 27, 2013 Efectul a fost mult exagerat, nici macar aia din Pripyat n-au fost dramatic afectati asa cum se asteptau. Detalii: http://pripyat.com/en/articles/ten-myths-about-chernobyl-disaster.htmlA fost foarte multa propaganda americana de discreditare a rusilor in timpul razboiului rece. De accidentul de la Windscale (UK) sau Three Mile Island (US) nu stie nici dracu de exemplu, desi au fost extrem de grave si alea. Iar "doctorii" romani, sa fim seriosi, medicina romaneasca e astazi la nivel bananier. "Doctorii" care dau vina pe Cernobal, trasul curentului sau care te trimit la homeopat, sunt mai putin utili societatii decat ghicitoarele in ghioc. Noroc ca corpul uman are capacitatea fenomenala de a se insanatosi in 9/10 cazuri, astfel poate si "medicina" romaneasca sa-si aloce merite si sa-si justifice banii. Motivul pentru cresterea alarmanta a cancerelor este alimentatia criminala la care suntem expusi. Avem senzatia imbecila ca putem alege "ce-i sanatos", practic sunt cam aceleasi produse, pline de substante cancerigene, vandute sub diverse ambalaje cu preturi in functie de reclama facuta.
g2br13l Reputație: 8171 Postat Decembrie 27, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Constanta Telefon: [email protected] Oras:Constanta Postat Decembrie 27, 2013 in 1986 eram tanar angajat intr-o unitate militara ( personal civil ). Nu ne-a prelucrat, nu ne-au spus nimic..... Ahh acum e clar. Pai voi erati carnea de tun si se presupunea ca va sacrificati pentru binele tarii.
dem radulescu Reputație: 184 Postat Decembrie 27, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 27, 2013 Eram elev.Ne-au adunat la careu,ne-au dat niste pastile si asta a fost tot.Am ramas pe viata afectat:-din cauza radiatilor mi-e foame de pizda,mereu!!Doctorii au spus ca de la tiroida!
Vizitator Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2013 Postat Decembrie 27, 2013 in oradea, eram elev.ne-au dat sa bem pastile de iod
geone Reputație: -476 Postat Decembrie 27, 2013 Oras:Abc Oras:Abc Postat Decembrie 27, 2013 in gandurile parintilor mei cred 3 5
BenjaminFranklin Reputație: 51 Postat Decembrie 28, 2013 Oras:Iasington DC Oras:Iasington DC Postat Decembrie 28, 2013 Eram la tara,asteptam cutremurul
cassy Reputație: 16361 Postat Decembrie 28, 2013 Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Postat Decembrie 28, 2013 Pe aici nu au dat nimic.. nici pastila sau lichid sau orice
marian175 Reputație: 912 Postat Decembrie 28, 2013 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Decembrie 28, 2013 Eram elev (pionier ,sef de grupa sau detasament , nu mai stiu exact) , ne-a strans in careu si profu de sport care era un bun cunoscator ne-a dat cate o sticlutza de tzuica (zicea ca aia dezinfecteza tot) :laugh2
alopat Reputație: 83 Postat Decembrie 28, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 28, 2013 Efectul a fost mult exagerat, nici macar aia din Pripyat n-au fost dramatic afectati asa cum se asteptau. Detalii: http://pripyat.com/en/articles/ten-myths-about-chernobyl-disaster.htmlA fost foarte multa propaganda americana de discreditare a rusilor in timpul razboiului rece. De accidentul de la Windscale (UK) sau Three Mile Island (US) nu stie nici dracu de exemplu, desi au fost extrem de grave si alea. Iar "doctorii" romani, sa fim seriosi, medicina romaneasca e astazi la nivel bananier. "Doctorii" care dau vina pe Cernobal, trasul curentului sau care te trimit la homeopat, sunt mai putin utili societatii decat ghicitoarele in ghioc. Noroc ca corpul uman are capacitatea fenomenala de a se insanatosi in 9/10 cazuri, astfel poate si "medicina" romaneasca sa-si aloce merite si sa-si justifice banii. Motivul pentru cresterea alarmanta a cancerelor este alimentatia criminala la care suntem expusi. Avem senzatia imbecila ca putem alege "ce-i sanatos", practic sunt cam aceleasi produse, pline de substante cancerigene, vandute sub diverse ambalaje cu preturi in functie de reclama facuta.mai, nu stiu daca medicina romaneasca e chiar la nivel de tara BANANIERA...adica de lumea a 3a...Inteleg ce vrei sa spui...dar e putin cam exagerat. nu crezi? adica, in fiecare an pleaca f multi absolventi in germania, franta, spania etc. unii chiar si in SUA
rodrigo Reputație: 640 Postat Decembrie 28, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 28, 2013 mai, nu stiu daca medicina romaneasca e chiar la nivel de tara BANANIERA...adica de lumea a 3a...Inteleg ce vrei sa spui...dar e putin cam exagerat. nu crezi? adica, in fiecare an pleaca f multi absolventi in germania, franta, spania etc. unii chiar si in SUA Ai dreptate, e la nivel de căpşunieră...
Londra72 Reputație: 488 Postat Decembrie 28, 2013 Oras:constanta Oras:constanta Postat Decembrie 28, 2013 spargeam seminte si ma uitam la meci finala barcelona-steaua 07.05.1986
midas Reputație: 1187 Postat Decembrie 28, 2013 Oras:n/a Oras:n/a Postat Decembrie 28, 2013 Salut, În *86 aveam .... 3 ani ! Probabil stresam părinții ...
eugeneionesco Reputație: 711 Postat Decembrie 29, 2013 Oras:in cantareata cheala Oras:in cantareata cheala Postat Decembrie 29, 2013 Plin de experti in fizica nucleara pe forum...
asterica Reputație: 7304 Postat Decembrie 30, 2013 Oras:Romania Oras:Romania Autor Postat Decembrie 30, 2013 Plin de experti in fizica nucleara pe forum... poti sa aduci informatii noi si pertinente la acest subiect ?? 3
g2br13l Reputație: 8171 Postat Decembrie 30, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Constanta Telefon: [email protected] Oras:Constanta Postat Decembrie 30, 2013 Plin de experti in fizica nucleara pe forum... poti sa aduci informatii noi si pertinente la acest subiect ?? NU . El are doar preocupari beletristice.
asterica Reputație: 7304 Postat Ianuarie 22, 2014 Oras:Romania Oras:Romania Autor Postat Ianuarie 22, 2014 http://www.doctorulzilei.ro/dupa-cernobal-crescut-incidenta-cancerului-de-tiroida-aflati-ce-semne-ar-trebui-sa-va-trimita-la-medic/ 3
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum