Sari la conținut

Unde eraţi in perioada 26 aprilie - 9 mai 1986?

Postări Recomandate

• Oras:Romania
Postat

Urmăriţi harta şi o să vă daţi singuri seama dacă

aţi fost, la ce intensitate şi cât timp v-aţi aflat în

zona norului de la Cernobâl.

Calvitia mea "multumeste" si rusilor si autoritatilor din Romania, pentru faptul ca au ascuns evenimentul pana prin 2 mai 1986.

Si cand s-a aflat de accident, autoritatile romane ce masuri au luat ??

Nimic ! In mod oficial, se spunea ca nu o sa fim afectati, neoficial, ca este bine sa luam ceva pastile cu iod....

Acum vedem ca sunt destule cazuri de cancer in tara noastra, afectati chiar oameni tineri, de 30 - 40 - 50 de ani....

Sa fie si efectele de la Cernobal cumulate la modul nostru de trai: stress, abuz alimente procesate, alcool,etc ?

Cred ca da.

Voi ce parere aveti ?

• Like 3
  • Oras:Bucuresti
Postat

Un video interesant , daca ai rabdare sa il vezi , sa fii atent ce nivel de radioactivitate e la nivel cu solul si acum dupa 27 de ani.

• Like 1
Postat

Poate nu iti mai aduci aminte insa cand s-a aflat de acel accident teribil toata lumea a fost obligata sa bea o substanta laptoasa. Nu imi mai aduc aminte cum se numea, dar stiu ca au fost actiuni repetate in institutiile de invatamant in perioada aia. De restul actiunilor care s-au luat in acea perioada ne poate vorbi vreun coleg care facea parte la acea perioada in structurile de conducere.

Postat

Un video interesant , daca ai rabdare sa il vezi , sa fii atent ce nivel de radioactivitate e la nivel cu solul si acum dupa 27 de ani.

Perioada de dezintegrare ( timp de injumatatire) a catorva elemente:

În fizica atomică se consideră că fiecare nuclid are un timp de înjumătățire, timp în care se transformă în alți atomi:

Telur 128Te ca. 7·1024 ani (7 quatralionane ani)

Bismut 209Bi ca. 1,9·1019 ani (19 trilioane ani)

Toriu 232Th 14,05 miliarde ani

Uraniu 238U 4,468 miliarde ani

Uraniu 235U 704 milioane ani

Plutoniu 239Pu 24.110 ani

Carbon 14C 5.730 ani

Radiu 226Ra 1.602 ani

Plutoniu 238Pu 87,74 ani

Cesiu 137Cs 30,2 ani

Tritiu 3H 12,36 ani

Sulf 35S 87,5 zile

Radon 222Rn 3,8 zile

Franciu 223Fr 22 minute

Toriu 223Th 0,6 secunde

Poloniu 212Po 0,3 µs

Beriliu 8Be 9 · 10-17 s (90 trilionimi de secundă)

• Like 4
Postat

Poate nu iti mai aduci aminte insa cand s-a aflat de acel accident teribil toata lumea a fost obligata sa bea o substanta laptoasa. Nu imi mai aduc aminte cum se numea, dar stiu ca au fost actiuni repetate in institutiile de invatamant in perioada aia. De restul actiunilor care s-au luat in acea perioada ne poate vorbi vreun coleg care facea parte la acea perioada in structurile de conducere.

in 1986 eram tanar angajat intr-o unitate militara ( personal civil ). Nu ne-a prelucrat, nu ne-au spus nimic.....

Postat

Categoric suntem afectati. In urma cu aproximativ 4 ani mi-a murit un prieten drag. Cauza: cancer la stomac. Din senin s-a simtit rau si in 6 luni s-a dus dintre noi. Ce au raspuns doctorii parintilor, nedumeriti de ce baiatul lor are cancer la 33 ani, (ei neavand antecedente de cancer in familie)? Principala cauza:radiatiile emise de explozia de la Cernobal...

Chiar zilele trecute imi povestea cineva despre un prieten al sau ce a murit in urma cu 1 an, la doar 27-28ani, cauza cancer la piele...

• Oras:bangkok
  • Oras:bangkok
Postat

in 1986 eram tanar angajat intr-o unitate militara ( personal civil ). Nu ne-a prelucrat, nu ne-au spus nimic.....

tot in unitate militara eram si eu,undeva la malul marii si imi aduc bine aminte ca fugisem intr-o noapte acasa iar dimineata ,la intoarcere am dat de belea, era agitatie mare peste tot, se faceau masuratori,tot personalul militar a fost chemat la post,am reusit sa ma strecor inapoi in unitate si  am aflat apoi ce se intimplase de la un ofiter.intensitatea radiatiilor masurate era mult peste limita,desi trecusera cred vreo cinci zile de la  accident.tin minte ca am primit ceva pastile,iodium cred, dar doar noi cei care eram sportivi, restul militarilor in termen nu au primit nimic, nici nu s-a comentat mult pe tema asta.daca nu ma insel era inainte de 1 mai ,poate chiar in acea zi, ulterior am aflat ca accidentul avusese loc deja cu vreo 5 zile mai devreme.

• Oras:Milky Way Galaxy-Solar System-Earth-Europe
  • Oras:Milky Way Galaxy-Solar System-Earth-Europe
Postat

eram pe minus cu vreo doi ani  :laugh2  :laugh2  :laugh2   ....de asta oi fi ajuns la peste 1.90? :thinking

Postat

Efectul a fost mult exagerat, nici macar aia din Pripyat n-au fost dramatic afectati asa cum se asteptau. Detalii: http://pripyat.com/en/articles/ten-myths-about-chernobyl-disaster.html

A fost foarte multa propaganda americana de discreditare a rusilor in timpul razboiului rece. De accidentul de la Windscale (UK) sau Three Mile Island (US) nu stie nici dracu de exemplu, desi au fost extrem de grave si alea.

Iar "doctorii" romani, sa fim seriosi, medicina romaneasca e astazi la nivel bananier. "Doctorii" care dau vina pe Cernobal, trasul curentului sau care te trimit la homeopat, sunt mai putin utili societatii decat ghicitoarele in ghioc. Noroc ca corpul uman are capacitatea fenomenala de a se insanatosi in 9/10 cazuri, astfel poate si "medicina" romaneasca sa-si aloce merite si sa-si justifice banii.

Motivul pentru cresterea alarmanta a cancerelor este alimentatia criminala la care suntem expusi. Avem senzatia imbecila ca putem alege "ce-i sanatos", practic sunt cam aceleasi produse, pline de substante cancerigene, vandute sub diverse ambalaje cu preturi in functie de reclama facuta.

Postat

Eram elev.Ne-au adunat la careu,ne-au dat niste pastile si asta a fost tot.Am ramas pe viata afectat:-din cauza radiatilor mi-e foame de pizda,mereu!!Doctorii au spus ca de la tiroida!

Vizitator
Reputație: 0
Postat

in oradea, eram elev.ne-au dat sa bem pastile de iod

• Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Pe aici nu au dat nimic.. nici pastila sau lichid sau orice :)

• Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Eram elev (pionier ,sef de grupa sau detasament , nu mai stiu exact) :laugh2 , ne-a strans in careu si profu de sport care era un bun cunoscator ne-a dat cate o sticlutza de tzuica (zicea ca aia dezinfecteza tot) :laugh2 :laugh2 :laugh2

Postat

Efectul a fost mult exagerat, nici macar aia din Pripyat n-au fost dramatic afectati asa cum se asteptau. Detalii: http://pripyat.com/en/articles/ten-myths-about-chernobyl-disaster.html

A fost foarte multa propaganda americana de discreditare a rusilor in timpul razboiului rece. De accidentul de la Windscale (UK) sau Three Mile Island (US) nu stie nici dracu de exemplu, desi au fost extrem de grave si alea.

Iar "doctorii" romani, sa fim seriosi, medicina romaneasca e astazi la nivel bananier. "Doctorii" care dau vina pe Cernobal, trasul curentului sau care te trimit la homeopat, sunt mai putin utili societatii decat ghicitoarele in ghioc. Noroc ca corpul uman are capacitatea fenomenala de a se insanatosi in 9/10 cazuri, astfel poate si "medicina" romaneasca sa-si aloce merite si sa-si justifice banii.

Motivul pentru cresterea alarmanta a cancerelor este alimentatia criminala la care suntem expusi. Avem senzatia imbecila ca putem alege "ce-i sanatos", practic sunt cam aceleasi produse, pline de substante cancerigene, vandute sub diverse ambalaje cu preturi in functie de reclama facuta.

mai, nu stiu daca medicina romaneasca e chiar la nivel de tara BANANIERA...adica de lumea a 3a...Inteleg ce vrei sa spui...dar e putin cam exagerat. nu crezi? adica, in fiecare an pleaca f multi absolventi in germania, franta, spania etc. unii chiar si in SUA

Postat

mai, nu stiu daca medicina romaneasca e chiar la nivel de tara BANANIERA...adica de lumea a 3a...Inteleg ce vrei sa spui...dar e putin cam exagerat. nu crezi? adica, in fiecare an pleaca f multi absolventi in germania, franta, spania etc. unii chiar si in SUA

Ai dreptate, e la nivel de căpşunieră...

Postat

Plin de experti in fizica nucleara pe forum...

poti sa aduci informatii noi si pertinente la acest subiect ??

• Like 3

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...