kasparian Reputație: 6196 Postat August 30, 2023 Oras:Micul Paris Oras:Micul Paris Partajează Postat August 30, 2023 Lăsați-l pe Ramanujan 1 Link spre comentariu
the_big_man Reputație: 1339 Postat August 30, 2023 Oras:here,there,everywhere Oras:here,there,everywhere Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 5 minute, catalin2015 a spus: Da, nu au fost cele mai reusite exemple. Bun, nu se aplica pe impartire. Atunci, de ce 6:2*3=6:3*2 e gresit si 6:2(1+2)=6:2*1+2*2 e corect ? Se aplica doar pe inmultire, si in ambele cazuri avem inmultire, acolo unde aplicam. De ce nu vrei sa intelegi ca 6:2(1+2)=6(1+2):2 Nu, au fost chiar niste exemple foarte bune,daca te-ai ajutat să înțelegi,in sfârșit,câteva chestii. Pentru că nu ai semnul înmulțirii! Daca era 6:2*(1+2) as fi fost 1000000% de acord și aș fi rezolvat-o la fel! Pentru că a(b+c) nu-l poți modifica decât (b+c)a,de aia! Al doilea are formula a2 +2ab +b2 ( n-am ridicare la patrat da înțelegi formula) 😛 Link spre comentariu
eturit Reputație: 3299 Postat August 30, 2023 Oras:București Oras:București Partajează Postat August 30, 2023 1 minute ago, kasparian said: Lăsați-l pe Ramanujan ...că tot era pe forum o vorbă: "Dacă fuți așa cum scrii..." Cam ce hal de Kama Sutra o face el când merge la fete? 3 Link spre comentariu
the_big_man Reputație: 1339 Postat August 30, 2023 Oras:here,there,everywhere Oras:here,there,everywhere Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 4 minute, the_big_man a spus: Nu, au fost chiar niste exemple foarte bune,daca te-ai ajutat să înțelegi,in sfârșit,câteva chestii. Pentru că nu ai semnul înmulțirii! Daca era 6:2*(1+2) as fi fost 1000000% de acord și aș fi rezolvat-o la fel! Pentru că a(b+c) nu-l poți modifica decât (b+c)a,de aia! Al doilea are formula a2 +2ab +b2 ( n-am ridicare la patrat da înțelegi formula) 😛 Și (c+b)a Acum 2 minute, eturit a spus: ...că tot era pe forum o vorbă: "Dacă fuți așa cum scrii..." Cam ce hal de Kama Sutra o face el când merge la fete? Daca v-ar da astea in gat cum futeți voi, v-ați taia-o! :))) E adevărat! Link spre comentariu
eturit Reputație: 3299 Postat August 30, 2023 Oras:București Oras:București Partajează Postat August 30, 2023 1 minute ago, the_big_man said: Daca v-ar da astea in gat cum futeți voi, v-ați taia-o! :))) E adevărat! Să faci tu plici! Link spre comentariu
the_big_man Reputație: 1339 Postat August 30, 2023 Oras:here,there,everywhere Oras:here,there,everywhere Autor Partajează Postat August 30, 2023 Chiar acum, eturit a spus: Să faci tu plici! Cum era vorbaea -prostu' când nu mai are argumente.... Link spre comentariu
catalin2015 Reputație: 1702 Postat August 30, 2023 Oras:Dark Side Oras:Dark Side Partajează Postat August 30, 2023 Acum 8 minute, the_big_man a spus: Nu, au fost chiar niste exemple foarte bune,daca te-ai ajutat să înțelegi,in sfârșit,câteva chestii. Pentru că nu ai semnul înmulțirii! Daca era 6:2*(1+2) as fi fost 1000000% de acord și aș fi rezolvat-o la fel! Pentru că a(b+c) nu-l poți modifica decât (b+c)a,de aia! Al doilea are formula a2 +2ab +b2 ( n-am ridicare la patrat da înțelegi formula) 😛 OK, deci pana la urma am ajuns undeva. Tu nu vrei sa intelegi ca 6:2(1+2)=6:2*(1+2) Atât timp cât nu vrei sa intelegi asta, discutam degeaba. Link spre comentariu
the_big_man Reputație: 1339 Postat August 30, 2023 Oras:here,there,everywhere Oras:here,there,everywhere Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 2 minute, catalin2015 a spus: OK, deci pana la urma am ajuns undeva. Tu nu vrei sa intelegi ca 6:2(1+2)=6:2*(1+2) Atât timp cât nu vrei sa intelegi asta, discutam degeaba. Cum l-a scris autorul ? 6:2(1+2) Are semnul înmulțirii pus între 2 și paranteza,adică 6:2*(1+2)? NU! Deci? Punem semne din burtă? Link spre comentariu
Membru Premium marianblaga Reputație: 3825 Postat August 30, 2023 Oras:sibiu Oras:sibiu Membru Premium Partajează Postat August 30, 2023 am un sfat pt. cei care posteaza aici, incercand sa-i explice omului cum sta treaba. am presupus prin absurd ca are dreptate. am cerut parerea unui profesor de matematica. omul (cel de aici de pe topic), e pe langa..., dar nu va recunoaste niciodata. 6:2 × (1+2) este exact acelasi lucru cu 6:2 (1+2). inmultirea se subintelege, chiar daca nu pui semnul ×. vorbesc ft. serios, chiar daca eu glumesc la DG, de obicei. va pierdeti timpul, cate este pretios. nu uitati asta! Link spre comentariu
the_big_man Reputație: 1339 Postat August 30, 2023 Oras:here,there,everywhere Oras:here,there,everywhere Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 1 minut, marianblaga a spus: am un sfat pt. cei care posteaza aici, incercand sa-i explice omului cum sta treaba. am presupus prin absurd ca are dreptate. am cerut parerea unui profesor de matematica. omul (cel de aici de pe topic), e pe langa..., dar nu va recunoaste niciodata. 6:2 × (1+2) este exact acelasi lucru cu 6:2 (1+2). inmultirea se subintelege, chiar daca nu pui semnul ×. vorbesc ft. serios, chiar daca eu glumesc la DG, de obicei. va pierdeti timpul, cate este pretios. nu uitati asta! Sigur😃 așa și eu pot sa zic că am cerut părerea unui profesor de matematică,și multe altele. I-ai zis profesorului că "6:2" ,adică operația de împărțire,e un număr? :))) Mă îndoiesc... Link spre comentariu
eturit Reputație: 3299 Postat August 30, 2023 Oras:București Oras:București Partajează Postat August 30, 2023 7 minutes ago, the_big_man said: "6:2" ,adică operația de împărțire,e un număr? 2 hours ago, the_big_man said: am obținut 6:2*1+2*2 și mi-a rămas decât aritmetica. Așa că am continuat cu 3*1+2*2 Link spre comentariu
catalin2015 Reputație: 1702 Postat August 30, 2023 Oras:Dark Side Oras:Dark Side Partajează Postat August 30, 2023 Acum 10 minute, the_big_man a spus: Cum l-a scris autorul ? 6:2(1+2) Are semnul înmulțirii pus între 2 și paranteza,adică 6:2*(1+2)? NU! Deci? Punem semne din burtă? Daca nu vrei sa intelegi ca 6:2(1+2)=6:2*(1+2)=6:2×(1+2)=6/2(1+2) nu ne vom intelege. Nu esti de acord nici ca 6:2(1+2)=(6:2)(1+2) Link spre comentariu
the_big_man Reputație: 1339 Postat August 30, 2023 Oras:here,there,everywhere Oras:here,there,everywhere Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 2 minute, eturit a spus: Mai explic o data. 6:2 sunt doua numere, DOUĂ! Care se împart! Rezultatul, adică 3 e un număr. "Un numEr e doua numere" Cocalares Prostus Idiotus. Acum 1 minut, catalin2015 a spus: Daca nu vrei sa intelegi ca 6:2(1+2)=6:2*(1+2)=6:2×(1+2)=6/2(1+2) nu ne vom intelege. Nu esti de acord nici ca 6:2(1+2)=(6:2)(1+2) Dă-mi exercițiul 6:2*(1+2) și-l rezolv exact ca tine,că e corect. La a doua chiar nu înțeleg cum ai ajuns tu de la 6:2(1+2) la (6:2)(1+2). Link spre comentariu
natoporus Reputație: 4958 Postat August 30, 2023 Oras:* Oras:* Partajează Postat August 30, 2023 Operatorul de impartire (:) nu este un numar atunci cand se afla singur. Daca se afla intre doua numere, conduce la un numar care se numeste rezultat. Deci daca e scris doar : atunci da, asta nu e un numar. In schimb, daca e scris 6:2, asta e un numar, pentru ca se echivaleaza 6:2 cu rezultatul sau. Link spre comentariu
eturit Reputație: 3299 Postat August 30, 2023 Oras:București Oras:București Partajează Postat August 30, 2023 Just now, the_big_man said: Mai explic o data. 6:2 sunt doua numere, DOUĂ! Care se împart! Rezultatul, adică 3 e un număr. N-ai făcut cumva operația de împărțire să ajungi la un număr? E sau nu "operația de împărțire un număr"? Că altfel nu schimbai 6:2 (asta-i toată operația de împărțire) cu 3. Înțelegi? Este că e grea matematica pentru tine? Link spre comentariu
the_big_man Reputație: 1339 Postat August 30, 2023 Oras:here,there,everywhere Oras:here,there,everywhere Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 2 minute, natoporus a spus: Operatorul de impartire (:) nu este un numar atunci cand se afla singur. Daca se afla intre doua numere, conduce la un numar care se numeste rezultat. Deci daca e scris doar : atunci da, asta nu e un numar. In schimb, daca e scris 6:2, asta e un numar, pentru ca se echivaleaza 6:2 cu rezultatul sau. Ay,mama.... Punem doar operatorul dă împărțire,singur,fără noimă,sa fie și el acolo. N-am văzut în viața mea vreun exercițiu care să înceapă cu : sau * Asta e de televiziune! Link spre comentariu
eturit Reputație: 3299 Postat August 30, 2023 Oras:București Oras:București Partajează Postat August 30, 2023 3 minutes ago, the_big_man said: Ay,mama.... Punem doar operatorul dă împărțire,singur,fără noimă,sa fie și el acolo. N-am văzut în viața mea vreun exercițiu care să înceapă cu : sau * Asta e de televiziune! Exercițiul 6:2(1+2) începe cu 6, mai exact cu o operație de împărțire între 6 și 2. Peste asta ai tot sărit! Link spre comentariu
the_big_man Reputație: 1339 Postat August 30, 2023 Oras:here,there,everywhere Oras:here,there,everywhere Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 6 minute, eturit a spus: N-ai făcut cumva operația de împărțire să ajungi la un număr? E sau nu "operația de împărțire un număr"? Că altfel nu schimbai 6:2 (asta-i toată operația de împărțire) cu 3. Înțelegi? Este că e grea matematica pentru tine? Operația in sine are doua numere.Ca de aia e 6:2,împărțirea stabilește relația/raportul a DOUĂ Numere. Câtul,ca la el faci referire,e rezultatul relației/raportului operației. Deci,două lucruri diferite Operație.Rezultat. Operația conține două numere, rezultatul unu. Câte numere are operația? :)))) Îl întrebai și pe fi-miu,sa fiu sigur :)))) "Mă,tata,câte numere are operația de împărțire 6:2? Cum ai învățat la școală? O ras și a zis-doua . Link spre comentariu
natoporus Reputație: 4958 Postat August 30, 2023 Oras:* Oras:* Partajează Postat August 30, 2023 3 minutes ago, the_big_man said: Ay,mama.... Punem doar operatorul dă împărțire,singur,fără noimă,sa fie și el acolo. N-am văzut în viața mea vreun exercițiu care să înceapă cu : sau * Asta e de televiziune! Dar asta am vrut sa spun, operatorul de impartire, luat la singular, nu are niciun sens, nu este un numar, nu e decat un simbol. Dar cand se afla intre numere, asa cum este cazul in exercitiul de care se tot vorbeste, are o semnificatie precisa si anume echivaleaza acele doua numere cu rezultatul operatiei pe care o semnifica. 6:2=3 echivaleaza 6:2 cu 3. Link spre comentariu
eturit Reputație: 3299 Postat August 30, 2023 Oras:București Oras:București Partajează Postat August 30, 2023 6 minutes ago, the_big_man said: Operația in sine are doua numere.Ca de aia e 6:2,împărțirea stabilește relația/raportul a DOUĂ Numere. Câtul,ca la el faci referire,e rezultatul relației/raportului operației. Deci,două lucruri diferite Operație.Rezultat. Operația conține două numere, rezultatul unu. Câte numere are operația? :)))) Îl întrebai și pe fi-miu,sa fiu sigur :)))) "Mă,tata,câte numere are operația de împărțire 6:2? Cum ai învățat la școală? O ras și a zis-doua . 6:2 = 3, adică sunt egale, un număr (rezultatul) exprimat în două moduri. Trecem peste... Dacă tu te înfigi la 2(1+2), "6:" mai e o chestie validă? Link spre comentariu
the_big_man Reputație: 1339 Postat August 30, 2023 Oras:here,there,everywhere Oras:here,there,everywhere Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 6 minute, eturit a spus: Exercițiul 6:2(1+2) începe cu 6, mai exact cu o operație de împărțire între 6 și 2. Peste asta ai tot sărit! Nu am sărit. După ce am aflat soluția,tot la 2 l-am împărțit. :))) Acum 1 minut, natoporus a spus: Dar asta am vrut sa spun, operatorul de impartire, luat la singular, nu are niciun sens, nu este un numar, nu e decat un simbol. Dar cand se afla intre numere, asa cum este cazul in exercitiul de care se tot vorbeste, are o semnificatie precisa si anume echivaleaza acele doua numere cu rezultatul operatiei pe care o semnifica. 6:2=3 echivaleaza 6:2 cu 3. Repet,și pentru dvs Semnul înmulțiriii,împărțirii, adunării și scaderii,prin definiție,stabilește relația/raportul dintre doua numere.Doua. Deci,operația in sine are doua numere. Rezultatul are unu. Link spre comentariu
natoporus Reputație: 4958 Postat August 30, 2023 Oras:* Oras:* Partajează Postat August 30, 2023 1 minute ago, the_big_man said: Nu am sărit. După ce am aflat soluția,tot la 2 l-am împărțit. :))) Repet,și pentru dvs Semnul înmulțiriii,împărțirii, adunării și scaderii,prin definiție,stabilește relația/raportul dintre doua numere.Doua. Deci,operația in sine are doua numere. Rezultatul are unu. Am sa dau un exemplu ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer. Cum interpretati expresia 6:2+3:3? Conform logicii dvs, 6:2 si 3:3 nu sunt numere. Ce se aduna atunci? 1 Link spre comentariu
the_big_man Reputație: 1339 Postat August 30, 2023 Oras:here,there,everywhere Oras:here,there,everywhere Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 1 minut, eturit a spus: 6:2 = 3, adică sunt egale, un număr (rezultatul) exprimat în două moduri. Trecem peste... Dacă tu te înfigi la 2(1+2), "6:" mai e o chestie validă? 6:2=3 sunt egale.Aici nu te contrazic.Decat că una e una,alta e alta.Una e operație care conține două numere ,celălalt e rezultatul care conține un număr. Da.Pentru că 6 se va împărți la prima valoare a soluției. Link spre comentariu
eturit Reputație: 3299 Postat August 30, 2023 Oras:București Oras:București Partajează Postat August 30, 2023 Just now, natoporus said: Am sa dau un exemplu ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer. Cum interpretati expresia 6:2+3:3? Conform logicii dvs, 6:2 si 3:3 nu sunt numere. Ce se aduna atunci? ...na, că e greu și cu limba: "operația de împărțire e un număr" = "operația de împărțire implică doar un număr". Link spre comentariu
bic.c Reputație: -1560 Postat August 30, 2023 Oras:. Oras:. Partajează Postat August 30, 2023 Vai pula mea, am gresit forumu'! 1 3 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum