Sari la conținut

Sunteti de acord cu eutanasia umana?

Postări Recomandate

• Oras:Bucharest
Postat

Fiti lucizi ! Poate lua viata doar cel care e in stare sa o dea si cum fiinta umana nu poate crea viata de bun simt este nici sa nu o ia ...

In acelasi timp treceti de iluzia ca voi stiti ce se intampla cu celalalt(nu am intalnit pana cum o fiinta cu o putere de a empatiza totala adica o fiinta care poate spune cu exactitate prin trairea proprie exact ce simte o alta fiinta)

Si astfel privind raspunsul la aceasta intrebare devine simplu si nu va mai pierdeti in interpretari ...

• Oras:Iasi
Postat

@1234etc

Pai si eu ce-am spus? Sunt bolnav psihic si decid! Problema e atat de simpla in mintea ta? A decis el si GATA! Trebuie sa-i respectam dorinta? Eu am vorbit ipotetic ca si termen de comparatie cu unele probleme si intrebari care inevitabil apar in situatia asta atat de delicata.

Asa si nu au fost destui bolnavi psihici care au decis ? Nu exista si nu au existat sinucigasi sau nu o sa mai existe ? Eu am un singur sfat pentru ei si anume : sa aiba grija atunci cand se omoara sa nu bage pe nimeni in puscarie nevinovat sau sa-i strice acoperisul de la butic.Daca vrei sa mori atunci mori dar fa-o fara sa deranjezi pe cineva cu absolut nimic.De ce ar trebui eu sa ma opun dorintei tale cine-mi da dreptul? Sic!

• Oras:Bucuresti
Postat

Egoism sau altruism?

Ar trebui eutanasiata o persoana paralizata de la gat in jos? Unii ar spune da, unii ar spune nu..persoana respectiva ce ar spune?

Mai este acea persoana utila societatii? Ar trebui sa-i respectam dorinta , caz in care ar dori sa moara? Sau nu!

Daca cineva incearca sa se arunce de la balcon, ar trebui sa-i respectam dorinta sau nu?

Despre ce vorbim de fapt? Problema e atat de delicata incat nici nu stim cum sa o punem, daramite sa avem si raspuns la ea!

Eu sugerez sa ne intoarcem la curvele si injuraturile noastre! :D

Mai un chris , mai o felatie...avem ce discuta!

PAROL!

Cum poti sa faci o asemenea comparatie?...o persoana paralizata care nu face nimic altceva decat sa se uite la tine,cu ochii plini de tristete,atintiti mereu spre tine...si cam atat... cu cineva care ar vrea sa se arunce de la balcon?

La cineva complet paralizat,ai suporta suferinta aia zilnica,stresul ala ca nu stii exact cand va inchde definitiv ochii,vei putea renunta complet la viata ta,doar pentru a astepta un moment care va veni,mai devreme sau mai tarziu?

Cel ce vrea sa se arunce de la balcon,este doar un om pierdut,fara rationament,care incearca sa ia o decizie,de moment,fara a se gandi vreo secunda la consecinte...le va constentiza doar daca tu,ala de langa el,va fi destul de om incat sa il ajute,sa il inteleaga,sa il asculte...si deja vb de alceva dupa,vb de viata...

Postat

Aoleu Ananda, cateodata am impresia ca tu fumezi cam mult si prea ai noroc doar de "good stuff", si culmea ne spui noua sa fim lucizi =))

Fiinta umana nu este creata de doi oameni? Un "el" si o "ea"??? Deci tot un "el" sau o "ea" o si poate lua...extraordinar cum fiinta umana are DREPTUL (dat de cine, ma intreb eu?!?!) sa ia o viata animala  :slap2

Te rog sa nu vii cu trimiteri la Fecioara Maria ca-mi strici duminica, care este de altfel, foarte speciala. Este sarbatoare! :)

Postat

De asemenea vad ca voi confundati durerea cu suferinta:

Durerea e a corpului fizic si suferinta a mintii.

Exista oameni care simt durerea si nu sufera ...

exemplu: oameni care sunt bolnavi sau au suferit acidente dar care au o atitudine pozitiva chiar pot privi cu umor unii

Precum si oameni pe care nu ii doare nimic si totusi sufera.

Exemplu:

De obicei adolescentii, oamenii care s-au despartit(au iesit dintr-o relatie de iubire) sau oamenii care se streseaza prea mult

Postat

Fiti lucizi ! Poate lua viata doar cel care e in stare sa o dea si cum fiinta umana nu poate crea viata de bun simt este nici sa nu o ia ...

Singur nu ai gresit nimic ? O femeie naste si da/creeaza viata de exemplu.

Postat

De asemenea vad ca voi confundati durerea cu suferinta:

Durerea e a corpului fizic si suferinta a mintii.

Exista oameni care simt durerea si nu sufera ...

exemplu: oameni care sunt bolnavi sau au suferit acidente dar care au o atitudine pozitiva chiar pot privi cu umor unii

Precum si oameni pe care nu ii doare nimic si totusi sufera.

Exemplu:

De obicei adolescentii, oamenii care s-au despartit(au iesit dintr-o relatie de iubire) sau oamenii care se streseaza prea mult

Tu vrei sa duci discutia acolo unde vrei tu?...vad ca usor usor te duci in alta directie,o dai in altele si practic nu zici nimic...

Postat

Sorina tu gresesti fundamental ... nu parintii dau viata ci mijlocesc viata ... viata apare prin ei nu de la ei ... trebuie sa iti spun si tie :

fii lucida ! :) iar duminica nu ti-o poate strica decat mintea ta ... nimic din exteriorul tau nu iti poate strica starea de spirit ... starea de spirit se poate strica numai ca o reactie a ta ... deci daca reusesti sa iti controlezi reactiile vei fi vesnic fericita ... na ca ti-am facut si un cadou :) foloseste-l

Daca tu crezi ca poti crea viata creeaza din materie un om la 45 de ani cu o inteligenta medie, cu suflet  si anumite caracteristici fizice(poti sa le alegi tu) ... ai 2 ore la dispozitie

:)

Daca reusesti ai fi prima fiinta umana in stare sa faca asa ceva ... promit sa vin langa tine sa fiu martor la acest miracol :)

Cea mai apropiata performanta de asa ceva au fost niste americani in niste laboratoare secrete ultradotate care au creat o clona umana dar care nu avea nici suflet nici inteligenta(se misca instinctual - un fel de animal in forma umana)

• Oras:caelum et infernus
Postat

La cineva complet paralizat,ai suporta suferinta aia zilnica,stresul ala ca nu stii exact cand va inchde definitiv ochii,vei putea renunta complet la viata ta,doar pentru a astepta un moment care va veni,mai devreme sau mai tarziu?

Exista lume care o face..Vezi cazul bolii Alzheimer. E pana la urma acelasi lucru , chiar avand in vedere ca sunt distruse doua componente diferite ale totului (psihic in Alzheimer si fizic in paraplegie.

Repet..vezi exemplul cu Stephen Hawkins..

Nu contrazic pe nimeni. Tot ce spun este ca e prea delicata problema s-o discutam. 

Cum poti sa faci o asemenea comparatie?

Mi se pare o comparatie de bun simt avand in vedere intrebarile pe care le ridica fiecare situatie in parte. Omul paraplegic mai poate simti FERICIREA! Se poate bucura de viata, de un rasarit, de un apus..etc. Sau poate nu..nici eu nu sunt sigur! Tocmai asta spun. E foarte, foarte delicata problema!

Sa nu mai vorbim despre implicatiile religioase! Crezi intr-o fiinta suprema care vegheaza ? Crezi in viata de apoi? Daca nu crezi...nu mai bine te multumesti cu ce ai? Nu mai bine paraplegic decat hrana pentru viermi? 

P.S Citatul tau nu era o comparatie..era un set de intrebari!

@ ananda

Bre tu chiar ai drept de vot?

Postat

Sorina tu gresesti fundamental ... nu parintii dau viata ci mijlocesc viata ... viata apare prin ei nu de la ei ... trebuie sa iti spun si tie :

fii lucida ! :) iar duminica nu ti-o poate strica decat mintea ta ... nimic din exteriorul tau nu iti poate strica starea de spirit ... starea de spirit se poate strica numai ca o reactie a ta ... deci daca reusesti sa iti controlezi reactiile vei fi vesnic fericita ... na ca ti-am facut si un cadou :) foloseste-l

Daca tu crezi ca poti crea viata creeaza din materie un om la 45 de ani cu o inteligenta medie, cu suflet  si anumite caracteristici fizice(poti sa le alegi tu) ... ai 2 ore la dispozitie

:)

Daca reusesti ai fi prima fiinta umana in stare sa faca asa ceva ... promit sa vin langa tine sa fiu martor la acest miracol :)

Nu pot, mi-a venit ciclul, deci nu il pot crea azi...peste 14 zile as putea incerca doar ca nu vreau sa nasc un om deja batran :(

Nu m-as mira ca, in curand, stiinta sa faca posibil si acest miracol de care vorbesti tu. TREZESTE_TE!!!!

• Telefon: amada.dulcica
  • Telefon: amada.dulcica
Postat

:laugh2

http://media.tumblr.com/tumblr_memejvbqPA1qcoa6s.gif

• Oras:graveyard
Postat

Raspunde la exemplul meu de mai sus cu Stephen Hawkins si ai si raspunsul la intrebarea ta ipotetica!

raspunsul e simplu ...  Stephen Hawkins nu a dorit sa moara ... daca dorea sa moara statea ca leguma si nu lupta si incerca sa traiasca mai departe, studiind gaurile negre ...

cand unui om i se dau 3 ani de trait si el mai traieste inca 30 ... ba mai trece si prin 2 casnicii .. se cheama ca acel om lupta ..deci vrea sa traiasca

Postat

Este intr-adevar atat de simplu? 

Deci unui om care ar vrea sa moara, in circumstantele date, ar trebui sa i se acorde o moarta rapida si nedureroasa? 

P.S Sunt de acord cu ce ai spus mai sus...Stephen Hawkins e un exemplu de urmat!

Stiti voi..ca Bianca ci CA Cristea!

Postat

@Sorina4u: Daca esti in acea perioada tine si tu un post(doar cu apa) ... sau ia niste plante astringente recomandate pt acea perioada pt a reduce hemoragia ...

Am scris niste lucruri care te pot ajuta in topicul "Despre magia trupului feminin si secretele acestuia" - te pot ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada ...

O purificare a mentalului data doar de un regim alimentar lacto-vegetarian sau chiar vegan alaturi de eliminarea fumatului, consumului in exces de alcool si a cafelei - o astfel de purificare tinuta macar 3 luni duce singura la o perspectiva lucida asupra vietii ... astfel ce am scris mai sus nu mai pare asa SF ci e de bun simt elementar iar aceasta schimbare de viziune arata doar ca cel care priveste nu mai priveste ca printr-o perdea de fum(mentala) ci vede clar lucrurile.

Ma opresc aici cu comentariile

Succes si weekend frumos ! Cat a mai ramas :)

Postat

e decizia lui .. pana la urma in circumstantele date ... tot asa cum eu sau tu avem drept de viata sau de moarte asupra noastra ..tot asa si un om in imposibilitatea fizica sa faca acest lucru ar trebui sa isi poata decide singur soarta

Postat

@Sorina4u: Daca esti in acea perioada tine si tu un post(doar cu apa) ... sau ia niste plante astringente recomandate pt acea perioada pt a reduce hemoragia ...

Am scris niste lucruri care te pot ajuta in topicul "Despre magia trupului feminin si secretele acestuia" - te pot ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada ...

O purificare a mentalului data doar de un regim alimentar lacto-vegetarian sau chiar vegan alaturi de eliminarea fumatului, consumului in exces de alcool si a cafelei - o astfel de purificare tinuta macar 3 luni duce singura la o perspectiva lucida asupra vietii ... astfel ce am scris mai sus nu mai pare asa SF ci e de bun simt elementar iar aceasta schimbare de viziune arata doar ca cel care priveste nu mai priveste ca printr-o perdea de fum(mentala) ci vede clar lucrurile.

Ma opresc aici cu comentariile

Succes si weekend frumos ! Cat a mai ramas :)

Care-i drogul ca nu imi dau seama! :)

Postat

Care-i drogul ca nu imi dau seama! :)

se pare ca ceaiul de musetel e de vina ...:)

• Oras:tg mures
  • Oras:tg mures
Postat

Da dar sant oameni care nu sant oameni care nu pot sa si decida soarta.de exemplu daca e intr o anumita forma de coma.nu sti tu ce ar vrea el oare sa fie eutanasiat sau asteapta momentul morti chiar daca e dureros .

Postat

Da dar sant oameni care nu sant oameni care nu pot sa si decida soarta.de exemplu daca e intr o anumita forma de coma.nu sti tu ce ar vrea el oare sa fie eutanasiat sau asteapta momentul morti chiar daca e dureros .

hsgeuskqksbeg hshwgsSgw jsjshshhs

Postat

Clar , scurt, si la obiect!

Postat

adevarul ca singurul care s-a trezit dupa 10 ani de coma a fost Steven Seagal ... si mai era si gras si frumos de parca dormise doar o noapte  :)

nu ma spuneti sa va zic si filmul ca nu mai stiu cum se numeste

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...