Sari la conținut

cum stati cu ouale?

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat

le-ati vopsit?

sau inca nu v-ati apucat de ele?

sau voi nu le vopsiti niciodata?

sau nevasta va vopseste ouale?

daca le vopsiti, ce culori preferati?

(acest topic e un pamflet!tratati-l ca atare! :laugh2 )

• Like 1
  • Telefon: olybucuresti
  • Oras:b
  • Telefon: olybucuresti
  • Oras:b
Postat

eu pot si singur :)))))

Ps- treaba cu oualele !

• Like 1
Postat

Raspund doar la titlul topicului:

In pat?cu grija,sa nu le sparg!

• Like 2
Postat

Cica se zice ca "cea mai buna vopsea de oua este...rujul folosit de femei"!!! :laugh2  Un rosu aprins si uniform, garantat! Deci cand vine iepurasul sa faca bine sa aiba buzele rujate biiiine de tot, da? Sa-i spui tu Andreutza ca noi forumistii ii solicitam acest lucru! :blushing2

• Like 1
  • Oras:unde vrea muschiu' meu!
  • Oras:unde vrea muschiu' meu!
Postat

ca sa citez un clasic in viata:

@Adrian10

"Le ciocnim noi, dar trebuie ca cineva sa le si coloreze inainte. Si cea mai frumoasa culoare de oua este........rujul de buze. :D

• Oras:n/a
  • Oras:n/a
Postat

... stăm bine cu ouăle ... cele două din dotarea standard ...

Și de vopsit, nu le vopsim ... dacă își schimbă culoarea, le calcă găina în picioare  :rax2

• Oras:none
Postat

Hai sa raspund eu on-topic.

Le vopsesc la tara in mod 100% natural, ecologic samd. Se folosesc coji de ceapa care se lasa intr-un tuci in apa 2 saptamani sa iasa bine "culoarea" din ele.

Culoarea rezultata difera in nuanta, daca e ceapa normala ies ca in poza, daca e ceapa rosie iese un rosu mai inchis.

Cand eram mai mic facea bunica si cateva cu modele din frunze de patrunjel puse pe oua si stranse cu o carpa subtire, doar pentru fixare (un ciorap vechi e bun).

Avand tot felul de pasari in perioada aia, pe langa oua de gaina vopsea si cateva de rata, curca si gasca (care evident preferatele mele fiind de 3-4 ori mai mari decat cele de gaina).

Acum au ramas doar ouale de gaina dar sunt inca cu vopsea de ceapa, impreuna cu o felie de malai la cuptor, o bucata de omleta,  una de drob sau "toba" de casa, si o bucata de carne la garnita sau bine prajita si rumenita atunci, si ala e micul dejun din prima zi de pasti. Mai sunt doar 3 zile...

post-41285-0-45844800-1397685038_thumb.jpg

• Like 1
Postat

S-ar putea sa nu fiu eu informata bine, insa ouale se vopsesc in aceeasi zi in care se fierb (nu-s chiar la curent cu procedura...). Deci Pastele e cam peste 4 zile de cand ai intrebat tu :)  Daca se sta cu ouale vopsite de 4 zile... cine s-ar mai atinge de ele de Paste s-ar alege cu o toxiinfectie... Zic si eu   :)  Oua n-am nici in frigider, o sa cumpar sambata, probabil   :)  Valabil si pt cozonaci... 

Acum ca sa raspund la pamfletul "cum stati cu ouale?"... Multi stau cu ele in mana pe aici! 

• Minus 5
  • Oras:Iasi
  • Oras:Iasi
Postat

le-ati vopsit?

sau inca nu v-ati apucat de ele?

sau voi nu le vopsiti niciodata?

sau nevasta va vopseste ouale?

daca le vopsiti, ce culori preferati?

(acest topic e un pamflet!tratati-l ca atare! :laugh2 )

sunt la locul lor

Postat

S-ar putea sa nu fiu eu informata bine, insa ouale se vopsesc in aceeasi zi in care se fierb (nu-s chiar la curent cu procedura...). Deci Pastele e cam peste 4 zile de cand ai intrebat tu :)  Daca se sta cu ouale vopsite de 4 zile... cine s-ar mai atinge de ele de Paste s-ar alege cu o toxiinfectie... Zic si eu   :)  Oua n-am nici in frigider, o sa cumpar sambata, probabil   :)  Valabil si pt cozonaci... 

Acum ca sa raspund la pamfletul "cum stati cu ouale?"... Multi stau cu ele in mana pe aici! 

Astazi e ziua cand trebuie inrosite, in Joia Mare, conform obiceiurilor.

http://www.reporterntv.ro/stire/joia-mare-ziua-in-care-se-inrosesc-ouale

Joia Mare este cunoscută din străbuni ca ziua în care se înroșesc ouăle. Dar este și Joia Neagră, cea în care Iuda, l-a vândut pe Mântuitor cu 30 de arginți. Tradiția spune că în acestă zi femeile trebuie să termine toată treaba din gospodărie și să se pregătească pentru  Prohodul Domnului din Vinerea Patimilor.

Ouăle se vopsesc în roșu pentru că această culoare simbolizează sângele lui Isus Hristos vărsat pentru mântuirea noastră. Tradiția spune că ouăle vopsite în Joia Mare nu se vor strica tot timpul anului, iar cine le va mânca în noaptea Învierii va fi sănătos și ferit de necazuri. În această seară, la bisericile ortodoxe se citesc cele 12 evanghelii și se va bate toaca. Numai în noaptea de Înviere, clopotele vor suna pentru a vesti biruința vieții asupra morții. Joia Mare este și ziua în care cei care au ținut post se pot împărtăși însă ei trebuie să continue postul aspru până la Paște.

Postat

Deeana, nu mi le tii si mie in mana vreo 15 minute? Ca as vrea sa plimb mielul in lesa, e statut saracul si mi-e greu sa il duc la plimbare si sa car i oole...deci ti le-as incredinta o vreme, merg pe incredere...)) :laugh2 Daca sunt multumit iti dau si mielul cand vine de la plimbare...adica marti.

• Like 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.