Sari la conținut

Jurnal de calatorie Sorina4u. Partea a doua: GALATI

Postări Recomandate

• Oras:San Quentin State Prison
Postat

Adevarul este la mijloc , multi includ Arad si Timisoara in Transilvania alti nu ,dar mare diferenta intre Banat ,Crisana si Ardeal nu este,fata de cum este intre Ardeal si Oltenia , Moldova etc si alte zona speciale din sud   :laugh2   http://ro.wikipedia.org/wiki/Transilvania

• Oras:Dudesti
  • Oras:Dudesti
Postat

Adevarul este la mijloc , multi includ Arad si Timisoara in Transilvania alti nu ,dar mare diferenta intre Banat ,Crisana si Ardeal nu este,fata de cum este intre Ardeal si Oltenia , Moldova etc si alte zona speciale din sud :laugh2 http://ro.wikipedia.org/wiki/Transilvania

N-ai obosit,mascariciule?

Postat

Cand e vorba de Transilvania niciodata , asta e , asa sunt din pacate !

Postat

Adevarul este la mijloc , multi includ Arad si Timisoara in Transilvania alti nu ,dar mare diferenta intre Banat ,Crisana si Ardeal nu este,fata de cum este intre Ardeal si Oltenia , Moldova etc si alte zona speciale din sud   :laugh2   http://ro.wikipedia.org/wiki/Transilvania

Asa cum scrie si in link-ul tau, UNEORI Transilvaniei i se da un sens mai larg. Cu toate acestea Banatul este altceva. Daca vrei sa vorbim despre diferente iti dau doua exemple la indemana. Ambele din Ardeal : este vorba despre judetele Alba si Cluj. Despre ce diferente vrei sa vorbim ?  Culturale ? De limba ? De nivel de trai ? etc... 

Postat

Asa cum scrie si in link-ul tau, UNEORI Transilvaniei i se da un sens mai larg. Cu toate acestea Banatul este altceva. Daca vrei sa vorbim despre diferente iti dau doua exemple la indemana. Ambele din Ardeal : este vorba despre judetele Alba si Cluj. Despre ce diferente vrei sa vorbim ?  Culturale ? De limba ? De nivel de trai ? etc... 

Despre cele culturale ca asta e baza cel putin in Sibiu daca este cultura vin si banii si traiul bun , Sibiul s-a schimbat total in 2007 cand a fost capitala culturala a Europei , ea spune ce stii tu despre cultura ?

Postat

Despre cele culturale ca asta e baza cel putin in Sibiu daca este cultura vin si banii si traiul bun , Sibiul s-a schimbat total in 2007 cand a fost capitala culturala a Europei , ea spune ce stii tu despre cultura ?

Ce te intereseaza din punct de vedere cultural ? Vrei diferentele dintre cele doua judete ? 

• Oras:B
Postat

Diferente culturale nu prea exisa. Este adevarat, una este banatul, alta este ardeall. Ce au in comun? Influenta occidentala! Na una este sa iti pui curu in masina si intr-o ora si ceva sa fi in viena si alta este sa faci ...... o suta de ore pana acolo.Respectele mele banatenilor si ardelenilor!

• Like 1
  • Minus 2
  • Oras:Bucuresti
Postat

Ia spune-ne tu din ce provincie istorica sunt originari cei mai multi oameni de cultura ai Romaniei. Ai idee?

Postat

Diferente culturale nu prea exisa. Este adevarat, una este banatul, alta este ardeall. Ce au in comun? Influenta occidentala! Na una este sa iti pui curu in masina si intr-o ora si ceva sa fi in viena si alta este sa faci ...... o suta de ore pana acolo.Respectele mele banatenilor si ardelenilor!

Daca as fi rau, te-as contrazice cu celebrul drum Sibiu- Sebes - Alba Iulia. Stii care tronson este cel mai nenorocit tronson, nu ? :D 

Postat

Ia spune-ne tu din ce provincie istorica sunt originari cei mai multi oameni de cultura ai Romaniei. Ai idee?

Tu ai? Iti dau un indiciu? Este posibil ea ramai uimit dar cei mai multi sunt moldoveni! Nu am nimic cu ei dar asta este adevarul!

• Like 1
  • Minus 2
Postat

:slap2

Ce te face sa crezi ca asteptam alt raspuns?!

Oricum, nu-l asteptam de la tine...

Postat

Ce te intereseaza din punct de vedere cultural ? Vrei diferentele dintre cele doua judete ? 

Ce stii despre cultura zonei asteia Sibiu Alba Brasov , Cluj nu prea ma intereseaza , Transilvania de sud zona sasilor cum se spune , dar din pacate nu este adevarat , deoarece Sibiul a fost locuit prima ora prin anii 1200 de etnici luxemburghezi si diferite popoare germane ,dar cu timpul s-au retras din zona asta si au ramas sasii aici , tot ce vezi tu in centrul istoric este construit de etnici germani , sibienii au un f mare merit ,stiu sa pretuiasca ce au mostenit si o fac excelent si nu doar atata. Au stiut sa isi aleaga un primar care este dintr-o alta cultura si acel primar nu a lucrat impotriva lor si dimpotriva a dat absolut tot ce a putut pestru acest oras (asa un om greu se gaseste) . Sibiul nu deagaba a fost ales capitala culturala a Europei , eu nu degeaba am lasat Germania pt Sibiu , aici este alceva ce nu pot sa justific in cuvinte

Postat

Daca as fi rau, te-as contrazice cu celebrul drum Sibiu- Sebes - Alba Iulia. Stii care tronson este cel mai nenorocit tronson, nu ? :D 

Gabi, este tronsonul meu preferat. De la sebes o iau pe transalpina , cand se poate. Este magnific.Alba iulia, cu cetatea sa, este de vis.Sincer, imi place partea qia de tara si mi-as dori sa traiesc acolo!

• Like 2
  • Minus 2
Postat

Depinde ce intelegi tu prin cultura , eu prin cultura nu inteleg poeti si poezie eu prin cultura inteleg arta si educatie ,stil de viata , o mentalitate proeuropeanu , stil baroc ,arhitectura gotica etc , daca la tine cultura inseamna poezie ai gresit persoana cu care vrei sa ai dialog 

Postat

Ce stii despre cultura zonei asteia Sibiu Alba Brasov , Cluj nu prea ma intereseaza , Transilvania de sud zona sasilor cum se spune , dar din pacate nu este adevarat , deoarece Sibiul a fost locuit prima ora prin anii 1200 de etnici luxemburghezi si diferite popoare germane ,dar cu timpul s-au retras din zona asta si au ramas sasii aici , tot ce vezi tu in centrul istoric este construit de etnici germani , sibienii au un f mare merit ,stiu sa pretuiasca ce au mostenit si o fac excelent si nu doar atata. Au stiut sa isi aleaga un primar care este dintr-o alta cultura si acel primar nu a lucrat impotriva lor si dimpotriva a dat absolut tot ce a putut pestru acest oras (asa un om greu se gaseste) . Sibiul nu deagaba a fost ales capitala culturala a Europei , eu nu degeaba am lasat Germania pt Sibiu , aici este alceva ce nu pot sa justific in cuvinte

Ce intelegi tu de fapt prin cultura ? 

L.E  :slap2  Ai raspuns deja mai sus.

Postat

Exact si de aceea s-a facut acolo autostrada A1 si stii de ce este asa mare trafic ? pentru ca se produce si este plin de trafic ! (locuri de muca , multinationale ,zone turistice etc )

Postat

Gabi, este tronsonul meu preferat. De la sebes o iau pe transalpina , cand se poate. Este magnific.Alba iulia, cu cetatea sa, este de vis.Sincer, imi place partea qia de tara si mi-as dori sa traiesc acolo!

Ma refeream strict la partea de circulatie si nu la peisaje. :D 

Postat

Exact si de aceea s-a facut acolo autostrada A1 si stii de ce este asa mare trafic ? pentru ca se produce si este plin de trafic ! (locuri de muca , multinationale ,zone turistice etc )

Este trafic , doar pentru ca se intalnesc doua coridoare in Sebes. Nu are legatura cu producita. Majoritatea acelor T.I.R-uri care blocheaza circulatia merg spre Bucuresti, Pitesti si zona de sud a Europei ( Bulgaria, Turcia ) . 

• Like 2
Postat

Ma gandesc ca stii ca este gata autostrada in zona nu ?

Postat

oameni adevarati si oameni de cultura, provin din moldova, ardeal, banat, maramures, dobrogea, muntenia. Intr-un cuvant, tara romaneasca. Ce pana mea problema aveti?

• Like 1
  • Minus 2
Vizitator alexx_catalin.77
Reputație: 0
Postat

Lectura de week-end   http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-o-imagine-trucata-2/

Si pentru cine nu are rabdare ultima fraza face toti banii:   Uite, cam aşa, de-a lungul anilor, i-a îndobitocit presa locală pe sibieni, aceştia ajungând să se creadă şi ei un soi de saşi, foarte civilizaţi şi superiori restului românilor şi dând dovadă de o ură nejustificată faţă de populaţia din alte zone ale tării. Am prezentat mai mult derularea cronologică a eve­nimentelor, iar comentariile au fost destul de puţine, toc­mai pentru ca cetăţenii să poată judeca cu propriile minţi şi să nu devină victime permanente ale diabolicului mecanism nu­mit de noi „maşina de pro­pagandă”!

• Like 1

Postat

Tu ai? Iti dau un indiciu? Este posibil ea ramai uimit dar cei mai multi sunt moldoveni! Nu am nimic cu ei dar asta este adevarul!

Daca tot suntem aici...

- INDÍCIU, indicii, s. n. Semn (aparent) după care se deduce existența unui lucru, a unui fenomen etc Sursa: dex '09

Unde e indiciul? Eu vad ca ai dat un raspuns direct...

- daca vrei sa se inteleaga ce zici, sa stii ca inainte de "dar" se pune ","...virgula ;)

P.S. Ai impresia ca intrebam ceea ce am intrebat intrucat nu stiam si speram sa aflu de pe forum? :slap2

Depinde ce intelegi tu prin cultura , eu prin cultura nu inteleg poeti si poezie eu prin cultura inteleg arta si educatie ,stil de viata , o mentalitate proeuropeanu , stil baroc ,arhitectura gotica etc , daca la tine cultura inseamna poezie ai gresit persoana cu care vrei sa ai dialog 

Ai dreptate...da-i dreaq de poeti, prozatori, istorici, filozofi si alti fraieri de acest gen =))

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...