Sari la conținut

consider ca am fost victima unei escrocherii medicale

johanes

Postări Recomandate

• Oras:pe pamant
Postat

dragi colegi,

nu stiu daca e cazul sa scriu aici, acum cateva luni am fost operat la o clinica de chirurgie plastica din Bucuresti pentru o problema care ma deranja demult si nu sunt multumit deloc de rezultatul operatiei.

Eu am semnat acel acord care esti obligat sa-l semnezi inainte de operatie, dar acolo se specifica doar daca operatia are complicatii ,nu daca nu a avut nici un rezultat.

Ce sa fac in continuare?Stiu ca aici scrie si un medic, , Chris, poate el ma poate sfatui. .Operatia a costat 1500 de euro si , la naiba , ma simt inselat.

Imi vine sa-i impusc pe ala care m-a operat la modul p[ropriu.

Sunt toti niste fomisti care nu stiu decat cum sa te lase in kuru' gol.

• Oras:Ploiesti
  • Oras:Ploiesti
Postat

Chris73 poate-l ajuti pe dom' "presedinte"...!

Daca nu suntem prea indiscreti, in ce a constat operatia?!?

Sper ca nu te-a operat Dr. Ciomu??? :ras

Vizitator FLQ
Reputație: 0
Postat

Chris te poate ajuta doar intr-o problema medicala... Ai nevoie de-un avocat...care o sa-ti zica ca medicul ala a pus-o! In urma procesului, o sa-si piarda averea, slujba, amanta si statul o sa-i taie 3 degete.

Avocatul uita sa iti spuna si asta, dar ti-o zic eu: clinica respectiva se inchide si ea, bineinteles dupa ce te despagubeste cu milioane de euro.

Bai baiatule, faceam misto de tine! Pai in tara asta mor oameni din culpa medicala sau ca nu avem decat barci cu vasle. Si stii ceva? Medicului, pentru malpraxis, i se taie 10% din salariu pe o perioada de 3 luni. Poate nu stiai, dar in ROmania, mortul/victima e intotdeauna de vina! De data asta chiar tu esti de vina. Pai medicul ala e acoperit de hartia aia semnata de tine, in plus, fiecare operatie are riscurile sale.

Esti suparat, vad ca vrei sa-l impusti pe doctor... Eu zic sa te inarmezi cu un pistol. Cu apa! Si sa-l indrepti spre tine. Incepi sa numeri descrescator de la 100... Cand ajungi la 1, trage!

Ma rog, sper ca nu ai o problema grava. Cauta alt doctor, vezi ce se mai poate face. Daca nu se poate face nimic, bucura-te! Ai scapat cu viata! Bafta

• Like 2
  • Oras:Bucuresti
Postat

Orice operatie are riscurile ei iar operatiile estetice au riscul de a ni avea efectul scontat. Nu stiu daca in cazul asta e vorba de incompetenta dar ceea ce am spus mai sus se poate intampla si daca medicul nu greseste nimic. Biologia si medicina nu sunt stiinte exacte iar mijloacele medicinii sunt foarte limitate si variabile de la caz la caz, in ciuda progreselor inregistrate. Asa cum omul nu a ajuns inca pe Marte, tot asa nici Medicina nu poate face multe lucruri. In multe cazuri medicina ofera o speranta, nu o solutie, pe principiul "incercarea moarte n-are", de asta ideal e ca incercarea asta sa se faca pe banii statului.

De asta exista asigurarea de malpraxis, pentru situatiile in care pacientul nu e multumit, il despagubesc societatile de asigurari.

• Like 3
  • Oras:Bucuresti-Periferie
Postat

Sa așteptam sa vedem ce spune si amada.

• Like 2
  • Minus 4
Postat

De asta exista asigurarea de malpraxis, pentru situatiile in care pacientul nu e multumit, il despagubesc societatile de asigurari.

In primul rand despagubirea aia se acorda in caz de malpraxis.

MALPRAXÍS s. n. (Med.) Tratament incorect sau neglijent aplicat de un medic unui pacient, care îi produce acestuia prejudicii de orice natură, în relație cu gradul de afectare a capacității fizice și psihice. – Din fr. malpraxis.

In al doilea rand despagubirile de asemenea fel se acorda extrem de rar la noi, ai sanse mult mai mari sa-ti recuperezi daunele auto de la Carpatica de exemplu.

Peste ocean exista o specie hibrida, medici care si-au pierdut dreptul de a profesa sau studenti la medicina care nu-si gasesc loc de munca, fac si dreptul si apoi vaneaza victime ale sistemului medical pe care le consiliaza (contra comision bineinteles). Acel medic-avocat stie exact ce sa acuze, stie ce procedura trebuia sa se aplice, stie ce acte sa ceara. Dar asta se poate intampla pentru ca acolo se dau despagubiri pe banda rulanta, asta fiind si unul din motivele pentru care costa asigurarile atat. Asa ceva este posibil doar intr-un sistem cu proceduri clare: a venit cu fractura X, il bagi in sala Y si aplici tratamentul Z. Orice abatere poate fi considerata malpraxis. Pe cand la noi nu exista sa ceva, aproape totul e "cum vrea muschiu doctorului", medicii fiind scosi nevinovati in 99.99% din cazuri de catre CMR.

In cazul de fata, daca johanes a facut deja greseala sa semneze o hartie care ii absolva de tot (astfel de hartii sunteti pusi sa semnati cam la toate clinicile private) singura sansa de a recupera paguba este de a-i ameninta verbal, voalat, ca incidentul ajunge in presa. Probabil prefera sa restituie 1500 Euro decat sa piarda mai mult ca publicitate negativa.

• Like 1
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Nu stiu daca in cazul asta e vorba de incompetenta

Nici eu nu stiu...

Cred ca mai degraba e vorba de trolling :)

Sunt singurul, oi fi devenit paranoic? PLM, peste tot vad numai trolli si trolling.

Am mai spus-o anterior: puterea obisnuintei...

• Like 4
Postat

E corect ce spuneti vor dar sa stiti ca pacientul are dreptul la despagubiri (doar de la asigurari) si atunci cand medicul si-a facut treaba perfect dar din cauze obiective care nu pot fi prevazute din cauza organismului pacientului etc pacientul a patit ceva!!

In acel caz medicul nu este culpabil (nici penal, nici civil) insa asigurarile trebuie sa despagubeasca pacientul! De aceea nu are rost sa fie bagat in penal un medic pentru ca tot angrenajul va demonstra ca el nu are nici o vina. Solutia pragmatica este de cerut bani de la asigurari si daca nu vor sa dea de dat in judecata asiguratorul. De aia am zis "cand pacientul nu e multumit de rezultatul actului medical". Acum depinde cu ce clauze cu litere mici s-au acoperit asiguratorii dar legea care a introdus in Romania aceste asigurari se refera si la aceste situatii iar in SUA multe procese sunt pentru asemenea cazuri, fara greseala din partea medicului dar in care pacientul obtine despagubiri de la asigurator.

• Oras:-----------
  • Oras:-----------
Postat

normal ca ai fost victima unei escrocherii...medicale, ia uite că nici eclipsa profețită de NASA nu mai vine, ba încă nici iarna nu mai vine, adică.... iarna-i ca vara  :laugh2 ! De ce? Pentru că.... :laugh2  :bow  :pope

http://1.bp.blogspot.com/-3Ad2N8jiVBY/VHUCJO1WJ-I/AAAAAAAACB4/hRx4LM5ynKk/s1600/906398_10202531836404357_8905447943915781928_o.jpg

• Like 1
Postat

normal ca ai fost victima unei escrocherii...medicale, ia uite că nici eclipsa profețită de NASA nu mai vine, ba încă nici iarna nu mai vine, adică.... iarna-i ca vara  :laugh2 ! De ce? Pentru că.... :laugh2  :bow  :pope

Să-mi bag pixu-n tine!

• Like 1
  • Minus 1
  • Oras:N.Dame
  • Oras:N.Dame
Postat

Informatiile pe care ni le-ai oferit tu aici sunt prea putine ca sa te sfatuiasca corect cineva, @Chris72, @advanced sau oricare alt forumist.

Tot cu titlu general, ai putea sa formulezi o plangere la Colegiul Medicilor si sa soliciti o expertiza medico-legala, inainte de a declansa un proces impotriva medicului in presupusa culpa.

Postat

Mai bine ai spune despre ce e vorba mai concret, ca asa nu are cum sa te ajute nimeni. Nevasta-mea e doctorita (nu dati cu huuuuoooo inca) si inca una buna. In meseria ei   :laugh2 , insa mi-au auzit urechile multe pe tema asta. Fara un caz solid nu te alegi cu nimic. Si prin solid inteleg beton armat. Si atunci ai cam 50% sanse

Postat

Informatiile pe care ni le-ai oferit tu aici sunt prea putine ca sa te sfatuiasca corect cineva, @Chris72, @advanced sau oricare alt forumist.

Tot cu titlu general, ai putea sa formulezi o plangere la Colegiul Medicilor si sa soliciti o expertiza medico-legala, inainte de a declansa un proces impotriva medicului in presupusa culpa.

Fii serios! O operatie estetica fara efectul scontat nu e malpraxis! Cea mai grava sanctiune in domeniul asta a primit-o doctorita Jianu pentru deces prin embolie pulmonara la o liposuctie - un an suspendare a dreptului de a profesa, fara nimic penal, fiind operatie la cererea pacientei si pe riscul ei. Si nici macar nu a fost supravegheata bine postoperator! Daca murea o baba de embolie pulmonara dupa o operatie de fractura se putea sa fie mai naspa consecintele.
Postat

I-ati dat de lucru lui cristian :)))  lasati-l sa mai si munceasca, nu-l mai tineti ocupat cu toate prostiile.

Postat

Ma' cristiane, la cat o lauzi pe sarlota, eu n-as mai lasa pe nimeni sa-si bage pula in ea, serios vorbesc :(

Postat

Azi n-am fost atent :))))))))

( am glumit ma, tu nu o lauzi, doar o recomanzi :P

:)))

Postat

baieti , am vazut ca am fost acuzat de trolling , nu e nici pe departe vorba de asa ceva, problema e ca tipul asta care m-a operat nu a fost corect, l-am intrebat de mai multe ori dddaca se obtin rezultate si m-a asigurat ca da. In fine      , ma gandeam asa chiar pacientul nu e asigurat deloc in situatia ca operatia nu are nici un efect?E ca si cum ai plati pentru nimic.

Postat

Exact asa! Tu nu stii ca in medicina nu exista nimic sigur?! De aia trebuie sa se faca educatia sanitara in scoli! Sa inteleaga lumea ca medicina nu face minuni si nici macar nu e o stiinta exacta. Rezultatele sunt cum iti e norocul sau cum vrea Dumnezeu. Totul e statistica, procente. Normal trebuia sa iti spuna ca operatia respectiva reuseste in 87% din cazuri ceea ce inseamna aproape sigur. Incorect ar fi sa il amageasca pe un pacient cu rezultate sigure cand statistica arata un 30-60% sa zicem.

• Like 2

Postat

Exact asa! Tu nu stii ca in medicina nu exista nimic sigur?! De aia trebuie sa se faca educatia sanitara in scoli! Sa inteleaga lumea ca medicina nu face minuni si nici macar nu e o stiinta exacta. Rezultatele sunt cum iti e norocul sau cum vrea Dumnezeu.

Ete pula si cu tine. Te pomenesti ca  juramantul lui Hipocrate se adreseaza lui Dumnezeu.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...