Sari la conținut

consider ca am fost victima unei escrocherii medicale

johanes

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat

Juramantul lui Hipocrate inseamna sa faci tot ce trebuie dar faptul ca esti un medic genial si faci totul ca la carte nu garanteaza nimic. Decat ca obtii rezultate mai bune ca un medic prost dar nu garanteaza nimic.

Postat

baieti , am vazut ca am fost acuzat de trolling , nu e nici pe departe vorba de asa ceva, problema e ca tipul asta care m-a operat nu a fost corect, l-am intrebat de mai multe ori dddaca se obtin rezultate si m-a asigurat ca da. In fine      , ma gandeam asa chiar pacientul nu e asigurat deloc in situatia ca operatia nu are nici un efect?E ca si cum ai plati pentru nimic.

Nestiind despre ce problema este vorba, eu nu m-as hazarda sa dau verdicte gen Chris. As putea sa-ti spun doar atat. Daca ai posibilitatea sa probezi ca e malpraxis, nu conteaza ce angajament ai semnat. Iti recomand eu avocatul care iti castiga procesul in conditiile pe care ti le-am spus. Daca nu ai sansa sa aduci probe concrete te mananca colegiul medicilor. Tagma asta merge pe principiul corb la corb nu-si scoate ochii.

Postat

Juramantul lui Hipocrate inseamna sa faci tot ce trebuie dar faptul ca esti un medic genial si faci totul ca la carte nu garanteaza nimic. Decat ca obtii rezultate mai bune ca un medic prost dar nu garanteaza nimic.

Juramantul lui Hipocrate spune ca mai intai sa te asiguri ca nu faci rau. Apoi se ocupa de celelalte....

"Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea și Panacea și pe toți zeii și zeițele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât mă ajută forțele și rațiunea:

• Să respect pe cel care m-a învățat această artă la fel ca pe propriii mei părinți, să împart cu el cele ce-mi aparțin și să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenții lui ca frați și să-i învăț această artă, dacă ei o doresc, fără obligații și fără a fi plătit.
  • Să transmit mai departe învățăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu și numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, și nimănui altuia.
  • Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.
  • Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și nici nu voi da vreun sfat în această privință. Tot așa nu voi da unei femei un remediu abortiv.
  • Sacră și curată îmi voi păstra arta și îmi voi conduce viața.
  • Nu voi opera piatra din bășică, ci voi lăsa această operație celor care fac această meserie.
  • În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor, mă voi ține departe de orice acțiune dăunătoare și de contacte intime cu femei sau bărbați, cu oameni liberi sau sclavi.
  • Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.
  • Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul."

Si juramantul modern 

“Odata admis printre membrii profesiunii de medic:Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fratii mei;

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!”

• Like 1
Postat

In Legea profesiei de medic 74/1995 scrie ca medicul este obligat sa asigure "asistența medicala de nivel mediu" deci nu de top, nu maximala, doar de nivel mediu.

Postat

Juramantul lui Hipocrate spune ca mai intai sa te asiguri ca nu faci rau. Apoi se ocupa de celelalte....

Pai vezi! Si daca faci ce trebuie ca sa nu faci rau iti garanteaza ceva ca te faci bine?

Postat

Confratele n-a zis ca i-a facut rau, doar ca a facut operatia degeaba.

Postat

Omul a incercat, putea sa iasa bine si acum era fericit. Cine nu risca, nu castiga!

Postat

In Legea profesiei de medic 74/1995 scrie ca medicul este obligat sa asigure "asistența medicala de nivel mediu" deci nu de top, nu maximala, doar de nivel mediu.

Faci o interpretare total gresita. De fapt noul proiect de lege o sa aduca toti medicii cu picioarele pe pamant, nu de alta dar sinteti putini in aceasta casta, care nu va credeti cel putin dumnezeu.

Postat

Confratele n-a zis ca i-a facut rau, doar ca a facut operatia degeaba.

Orice interventie chirurgicala reprezinta un rau in sine, din pacate de foarte multe ori acest tip de interventie reprezinta un rau necesar. O operatie degeaba inseamna malpraxis.

P.S. Atitudinea de 6/49 nu este reprezentativa in meseria aceasta. In mod normal stiinta ar trebui sa primeze si existenta riscului ar trebui sa sporeasca atentia acordata pacientului.

• Like 1
Postat

Vad ca te pricepi si la medicina si la stiinte juridice. Pacat ca ai ajuns doar sa vinzi medicamente! In tot ce postezi cand e vorba de medici se simte ura pe care o ai fata de aceasta categorie profesionala! Iti doresc sa ai parte numai de medici prosti ca sa ii apreciezi pe cei buni.

Postat

Faci o interpretare total gresita. De fapt noul proiect de lege o sa aduca toti medicii cu picioarele pe pamant, nu de alta dar sinteti putini in aceasta casta, care nu va credeti cel putin dumnezeu.

De fapt fara ajutorul lui Dumnezeu nu facem nimic, asta e parerea mea! Treaba lor ce cred altii! Eu asa simt. Poate suna prea medieval...

• Like 1
Postat

In 10 ani nu o sa mai aiba cine sa va trateze, o sa va tratati singuri!

Postat

Vad ca te pricepi si la medicina si la stiinte juridice. Pacat ca ai ajuns doar sa vinzi medicamente! In tot ce postezi cand e vorba de medici se simte ura pe care o ai fata de aceasta categorie profesionala! Iti doresc sa ai parte numai de medici prosti ca sa ii apreciezi pe cei buni.

Eu am ales sa vand medicamente. E o mare diferenta intre a ajunge si a alege. Vrei sa stii de ce am ales ? Tocmai pentru ca in marea majoritate a timpului ma ciocnesc de cei pe care i-ai descris foarte bine in ultima propozitie si profit de nepregatirea lor. Cu toate acestea este o mare diferenta intre cum profit eu de ei si cum profita ei de pacienti. ( adica le acorda o asistenta medicala de nivel mediu celor care le platesc prin asigurarile lor toate mofturile pe care le fac si cu toate acestea mai au si tupeul sa conditioneze actul medical ). Eu macar salvez sau indulcesc suferintele unor pacienti  ( chiar si de pe acest site ) prin medicamentele pe care le aduc. Ba chiar obligativitatea mea ca si sarcina de serviciu este sa atentionez la contraindicatiile de utilizare a acestora, atentionare care pe voi va lasa rece in 90% din cazuri. Tot eu avertizez genialii nostrii medici ce medicamente sint interzise prescriptionarii catre copii..... si totusi o faceti. Oare de ce ? 

P.S. Apropo, oare la cei 1500 de lei pe care ii castiga amarata aia de asistenta, de ce e obligata sa va spuna ca nu merge administrarea unui medicament cu Ringer ? De ce trebuie sa sutureze ea ? De ce trebuie sa intubeze ea ? Unde mai e geniul vostru ? 

• Like 2
Postat

In 10 ani nu o sa mai aiba cine sa va trateze, o sa va tratati singuri!

Stai calm! Rebuturile se intorc pe banda rulanta acasa si isi reocupa locurile securizate prin concediu fara plata pe timp de un an sau doi. Asta fiind una din marile probleme ale managerilor de spitale, pentru ca nu pot angaja alti medici in locul lor decat pe baza de conventii. Aceste conventii, genereaza costuri suplimentare, care ajung tot in carca noastra. Apropo in urma cu o luna, o luna si ceva de zile  s-a dat titularizarea pe posturi. N-as vrea sa-ti spun ce note s-au luat, n-as vrea sa-ti spun cam ce tratamente o sa ne ofere din genialitatea lor.

Postat

Eu sunt foarte atent la contraindicatiile medicamentelor si la interactiunile dintre ele, un subiect mai putin abordat dar foarte important prin consecinte. Stiu ca foarte multi nu stiu si nu le pasa.

Copii? Nu tratez copii, sunt medic de adulti.

Perfuzii? Recunosc ca nu ma pricep la perfuzii, nelucrand in spital, totusi e de bun simt ca medicamentele se administreaza cu ser sau cu glucoza 5%. Nu am auzit pe nimeni sa foloseasca Ringer pentru administrare de medicamente in anii in care am lucrat in spitale.

Asistente care sa intubeze??? In Bucuresti nu am auzit sa se intample asa ceva in vreun spital! Si am prieteni destui care lucreaza in spitale, plus nevasta-mea. Te rog sa nu prezinti aceste lucruri bazate pe ce se intampla in Constanta!

Parerea mea e ca in Romania medicina "normala" ca sa zic asa se practica doar in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Targu-Mures si eventual Iasi. Restul tarii practic nu conteaza in sensul ca daca putem trebuie sa ne ferim (ca pacienti), e un fel de America Latina/Africa cum preferi.

• Like 2
Postat

Ca si in politica, in medicina romaneasca exista doua Romanii, asa cum am spus mai sus. Si ce e mai naspa e ca am aflat ca cu cat e orasul mai inapoiat si sectorul medical mai jalnic cu atat medicii de acolo isi fac mai repede vile impresionante. Daca un chirurg in Bucuresti poate sa castige destul de slabut, am auzit ca de pilda un chirurg din Slatina are la 40 ani "asigurata" ditamai vila, la fel si internistii care aici in Bucuresti abia isi asigura un trai decent. Si am mai auzit ca in provincie daca nu ai bani si ai nevoie de doctor ai belit-o la propriu, adica "ignore" complet pe cand in Bucuresti nu e chiar asa... Aici chiar daca ai ghinion cu primul sau intr-un loc pana la urma te rezolva cineva pe cand in provincie...

Postat

Eu am senzatia Gabriele ca tu povestesti foarte multe chestii care se intampla in Constanta, oras reputat ca are o asistenta medicala foarte slaba si o pseudofacultate de medicina care scoate felceri ca de altfel toate facultatile de medicina infiintate dupa revolutie.

Postat

Eu sunt foarte atent la contraindicatiile medicamentelor si la interactiunile dintre ele, un subiect mai putin abordat dar foarte important prin consecinte. Stiu ca foarte multi nu stiu si nu le pasa.

Copii? Nu tratez copii, sunt medic de adulti.

Perfuzii? Recunosc ca nu ma pricep la perfuzii, nelucrand in spital, totusi e de bun simt ca medicamentele se administreaza cu ser sau cu glucoza 5%. Nu am auzit pe nimeni sa foloseasca Ringer pentru administrare de medicamente in anii in care am lucrat in spitale.

Asistente care sa intubeze??? In Bucuresti nu am auzit sa se intample asa ceva in vreun spital! Si am prieteni destui care lucreaza in spitale, plus nevasta-mea. Te rog sa nu prezinti aceste lucruri bazate pe ce se intampla in Constanta!

Parerea mea e ca in Romania medicina "normala" ca sa zic asa se practica doar in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Targu-Mures si eventual Iasi. Restul tarii practic nu conteaza in sensul ca daca putem trebuie sa ne ferim (ca pacienti), e un fel de America Latina/Africa cum preferi.

Toate asistentele de pe ambulanta intubeaza in toata tara. Apropo ca m-ai starnit. La accidentul de la Constanta. Ai vazut imagini cu doamna doctor cand era resuscitata? Acea persoana de gen feminin care o resuscita si care era imbracata civil, era o amarata de asistenta. Acest lucru se intampla sub atenta indrumare a doi medici SMURD si doi medici UPU. Jenant!

Postat

Eu am senzatia Gabriele ca tu povestesti foarte multe chestii care se intampla in Constanta, oras reputat ca are o asistenta medicala foarte slaba si o pseudofacultate de medicina care scoate felceri ca de altfel toate facultatile de medicina infiintate dupa revolutie.

Eu povestesc de ceea ce se intampla pe 6 judete si pe alte lucruri pe care le aud de la colegii mei din tara si din Bucuresti. Praful este peste tot. Notele de care iti spuneam eu mai sus, sint notele pentru repartitiile in toata tara si sint mici rau.

Postat

Ca si in politica, in medicina romaneasca exista doua Romanii, asa cum am spus mai sus. Si ce e mai naspa e ca am aflat ca cu cat e orasul mai inapoiat si sectorul medical mai jalnic cu atat medicii de acolo isi fac mai repede vile impresionante. Daca un chirurg in Bucuresti poate sa castige destul de slabut, am auzit ca de pilda un chirurg din Slatina are la 40 ani "asigurata" ditamai vila, la fel si internistii care aici in Bucuresti abia isi asigura un trai decent. Si am mai auzit ca in provincie daca nu ai bani si ai nevoie de doctor ai belit-o la propriu, adica "ignore" complet pe cand in Bucuresti nu e chiar asa... Aici chiar daca ai ghinion cu primul sau intr-un loc pana la urma te rezolva cineva pe cand in provincie...

Un medic de la interne de la Elias cu sa zicem 10 ani vechime ridica la 7 garzi pe luna suma de 6300 de lei. Acelasi medic in Constanta ia 5500 de lei. O fi putin ? 

Postat

Normal ca sunt mici notele pentru ca din facultate le sta mintea numai la emigrare sau chirurgie si ginecologie. Alte variante nu mai exista in capul lor si nici macar pentru astea nu se pregatesc ca lumea. Pur si simplu nu se mai invata.

Postat

Un medic de la interne de la Elias cu sa zicem 10 ani vechime ridica la 7 garzi pe luna suma de 6300 de lei. Acelasi medic in Constanta ia 5500 de lei. O fi putin ?

In orice caz nu e corect ca nevasta-mea sa ia doar 4500 ca anestezista care e o specialitate mai riscanta decat medicina interna si de foarte mare raspundere, nu crezi?

Postat

Toate asistentele de pe ambulanta intubeaza in toata tara. Apropo ca m-ai starnit. La accidentul de la Constanta. Ai vazut imagini cu doamna doctor cand era resuscitata? Acea persoana de gen feminin care o resuscita si care era imbracata civil, era o amarata de asistenta. Acest lucru se intampla sub atenta indrumare a doi medici SMURD si doi medici UPU. Jenant!

Credeam ca te referi la intubatiile de la operatii in spitale. Nu cunosc ce se intampla pe salvari dar stii ca in Franta asistentii intubeaza la operatii in spitalele de stat? In cele private intubeaza anestezistii.

Postat

In orice caz nu e corect ca nevasta-mea sa ia doar 4500 ca anestezista care e o specialitate mai riscanta decat medicina interna si de foarte mare raspundere, nu crezi?

Salarizarea variaza destul de mult in functie de gradatia spitalului si de specificul sectiei . Anestezistul are un rol deosebit intr-o interventie chirurgicala, deci salarizarea ar trebui sa tina cont si de acest lucru. Dar la cate anomalii are sistemul nu e de mirare .

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...