Sari la conținut

168 membri au votat

1. 1. fotograful anului 2015

Postări Recomandate

Vizitator
Reputație: 0
Postat

Acum, lasand la o parte ironia, P500 e cam... putin, nu zic ca nu este cat de cat bun, dar in nici un caz profi... Nu am folosit modelul, dar... diafragma nu poti schimba, flash extern nu poti pune, puncte de focus nu cred ca poti selecta, lentile nu poti schimba, poate sa poti schimba modul ISO, dar daca e lumina slaba, iese MULLTT zgomot, doar sa folosesti MUSAI trepied si timpi de expunere mari, altfel.... Oricum, cu toate astea pozele Robertei sunt reusite, din punctul de vedere al aparatului cu care sunt facute, intr-adevar il manuiesti foarte bine. Dar e bine sa treci la altceva, macar la un Entry Level (D5000, de exemplu), daca vrei sa beneficiezi de mai multa autonomie in folosirea unui set-up foto reusit. Repet, nu ti-am scris in mod ironic, dar foarte bine faci ca te-ai gandit la un up-grade, P500 NU este destul...

• Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Acum, lasand la o parte ironia, P500 e cam... putin, nu zic ca nu este cat de cat bun, dar in nici un caz profi... Nu am folosit modelul, dar... diafragma nu poti schimba, flash extern nu poti pune, puncte de focus nu cred ca poti selecta, lentile nu poti schimba, poate sa poti schimba modul ISO, dar daca e lumina slaba, iese MULLTT zgomot, doar sa folosesti MUSAI trepied si timpi de expunere mari, altfel.... Oricum, cu toate astea pozele Robertei sunt reusite, din punctul de vedere al aparatului cu care sunt facute, intr-adevar il manuiesti foarte bine. Dar e bine sa treci la altceva, macar la un Entry Level (D5000, de exemplu), daca vrei sa beneficiezi de mai multa autonomie in folosirea unui set-up foto reusit. Repet, nu ti-am scris in mod ironic, dar foarte bine faci ca te-ai gandit la un up-grade, P500 NU este destul...

Stiu chestia asta si iti apreciez sfatul.

Nu sunt genul sa ma dau mare ca am aparat de 2000 e si pe langa aparat detin un set de lumini plus trepied care toate m-au costat aproape la fel ca aparatul.

In functie de cum va merge treaba voi face si pasul catre ceva mai performant.

• Like 2
  • Oras:bangkok
Postat

tataia obi ar vrea sa isi cumpere un panasonic  fz 1000 ca e mai simplu  si sint indragostit de panasonic. 

merita deranjul , ce ziceti ?

post-58400-0-77249000-1431440276_thumb.jpg

• Like 2
Vizitator
Postat

tataia obi ar vrea sa isi cumpere un panasonic  fz 1000 ca e mai simplu  si sint indragostit de panasonic. 

merita deranjul , ce ziceti ?

Tati Obi, fiind un sistem mirorless (M 3/4) pentru filmare 4K, da e bun, si vad ca are nativ sensibilitatea ISO intre 125 - 12 500 (expandabila pana la 80 - 25 600). Un mic minus ar fi ca nu poti selecta punctele de focus, oricum 49 puncte focus nu e rau de loc. Iarasi salveaza in mod RAW - SUPER OK, pentru ca la prelucrare in Lightroom/Elements/PS ai mai multe detalii.

Poti insa incerca si alte modele pe sistemele Mirrorless (M 3/4), eu ti-as recomanda fie:

- Panasonic Lumix GH3

http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-gh3/Z-panasonic-gh3-ang-right-s.JPG

- fie Olympus E-PL 2

http://www.f64.ro/olympus-e-pl2-negru-obiectiv-ez-m-14-150mm-negru-kit.html

http://www.digitalcamerareview.com/assets/39136.jpg

- fie Sony Alpha A5100 (favoritul meu - preconizez o achizitie)

http://www.f64.ro/sony-alpha-a5100-negru-sel16-50mm-sel55-210mm-mirrorless-cu-wifi-si-nfc.html

http://image.digitalrev.com/finder/images/products/Sony/Sony-a5100-165055210_d.jpg

Oricum, daca vorbim despre mirrorless-uri cele mai bune sunt de departe modelele Sony A7 si A7 II, dar sunt ceva mai piperate :)

Sa-ti fie cu folos ;)

Later Edit: personal nu-ti recomand de pe f64 :no2 :no2 Pe Amazon, Ebay, Walmart, Sears, B&H Video, gasesti mai ieftin ;)

Postat

am un lumix g -1 si sint multumit de caliatea pozelor dar  nu mi se pare atit de rapid, eu nu fotografiez pe trepied sau prin wiewfinder, prefer sa surprind un moment anume, iar cu sculele sofisticate [pentru mine] nu prea ma descurc .

nu imi cumpar niciodata in romania aparate foto, sint mult prea scumpe, lumixul 1000 costa acum in olanda in jur de 750 eu,  si  simt ca pina la sfirsitul lui iunie sa scada la 700. diferenta fata de pretul concurentei, sony este de citeva sutici bune .

later edit , 

hopa , are pret chiar bun la F64,  e la promotie , in jur de 725 de euro.

Vizitator
Postat

O, da, ia de acolo, sunt FOARTE bune preturile comparativ cu alte magazine din EU. Bine, in US e mai ieftin, dar te arde TVA-ul in vama :rax2 . Bine acum nu stiu cum e cu importul US-Holland, daca se plateste ceva si acolo sau nu, cand vine produsul. G-1 au fost foaarttee bune, dar in conditii de lumina slaba iti trebuie trepied, trebuie sa-i bagi timpi de expunere mai mari. La lumina buna am vazut poze foarte reusite cu el.

• Oras:Oriunde
Postat

De parca cineva face diferenta cu ce a fost facuta poza...  :laugh2

Aparatele de mai sus arata mai potrivite pentru National Geografic decat pentru poze in incapere...  :laugh2

Nu m-am dat cu parerea de expert, nu sunt, dar sunt multi care baga o gramada de bani in aparatura foto si nu stiu ce sa faca cu ea... momentul si lumina cred ca conteaza cel mai mult...  :blushing2

• Like 2
Postat

da , la americani e ceva mai ieftin dar la valoarea actuala a dolarului , nu mai e asa mare diferenta

Postat

De parca cineva face diferenta cu ce a fost facuta poza...  :laugh2

Aparatele de mai sus arata mai potrivite pentru National Geografic decat pentru poze in incapere...  :laugh2

Nu m-am dat cu parerea de expert, nu sunt, dar sunt multi care baga o gramada de bani in aparatura foto si nu stiu ce sa faca cu ea... momentul si lumina cred ca conteaza cel mai mult...  :blushing2

sarut minusitele stimata prietena, ce surpriza placuta sa te intilnesc pe un site de pozari, imi face deosebita placere , as adauga la afirmatia despre moment si lumina ,inca un element, umbrele. nebunia mea , impreuna cu oglinzile si spatiile infinite.

• Like 1
Postat

sarut minusitele stimata prietena, ce surpriza placuta sa te intilnesc pe un site de pozari, imi face deosebita placere , as adauga la afirmatia despre moment si lumina ,inca un element, umbrele. nebunia mea , impreuna cu oglinzile si spatiile infinite.

:hug1

Ahaaaaa, da, am vazut multe poze la tine cu oglinzi... :)

Mi se pare cea mai tare oglinda tripla, prinzi din toate partile... :)

Postat

:hug1

Ahaaaaa, da, am vazut multe poze la tine cu oglinzi... :)

Mi se pare cea mai tare oglinda tripla, prinzi din toate partile... :)

da exact , dar mai sint situatii in care se creeaza o iluzie optica si te trezesti dus in infinit, foarte greu de realizat asemenea poze

poza de mai jos este facuta intr-o camaruta de 2  x 1 intr-o vitrina de bordel, cu oglinzi duble, care creeaza 4 personaje.

post-58400-0-23979000-1431448419_thumb.jpg

• Like 3
  • Telefon: telefonic, sms /whattap 0720409064
  • Oras:Rin Grand Residence, singura...totul elegant si discret , la fel ca toate locatiile pe care le-am avut
  • Oras:Rin Grand Residence, singura...totul elegant si discret , la fel ca toate locatiile pe care le-am avut
Postat

da , la americani e ceva mai ieftin dar la valoarea actuala a dolarului , nu mai e asa mare diferenta

Deci tot F64 este mai bun... vezi sa nu uiti sa intri si pe gangul din dreapta magazinului ... cu papion, gol pusca ...asa te vreau. Evident cu aparatul foto, te sarut

• Like 2
Postat

Deci tot F64 este mai bun... vezi sa nu uiti sa intri si pe gangul din dreapta magazinului ... cu papion, gol pusca ...asa te vreau. Evident cu aparatul foto, te sarut

as indrazni si aroganta asta dar ma intreb cum va suporta nea portarelul imaginea . daca are inima slaba il am pe constiinta.

• Like 1
Vizitator
Postat

as indrazni si aroganta asta dar ma intreb cum va suporta nea portarelul imaginea . daca are inima slaba il am pe constiinta.

ma bag si eu:vezi ca eu sunt colega elisei acum :)

Postat

Corina44 sa nu ducem publicu in eroare, colege de bloc... Cand vine ...te anunt:))))

Vizitator
Postat

Corina44 sa nu ducem publicu in eroare, colege de bloc... Cand vine ...te anunt:))))

mai bine zis colege de zona :)

• Oras:Paris Spagnia
Postat

Flacai ca sa nu mai lungiti discutiile si sa mai pierdeti timpul o sa va spun cateva cuvinte si veti trage singuri concluziile: 3 concursuri castigate consecutiv cu pozele facute Andreei Rebeca. Pozele au fost facute de mine alias Krang. Si fotografia cu cele mai multe puncte a fost facuta de mine si este si in momentul de fata prima in top ;)

Trageti voi concluziile ;)

• Like 4
Vizitator
Postat

Flacai ca sa nu mai lungiti discutiile si sa mai pierdeti timpul o sa va spun cateva cuvinte si veti trage singuri concluziile: 3 concursuri castigate consecutiv cu pozele facute Andreei Rebeca. Pozele au fost facute de mine alias Krang. Si fotografia cu cele mai multe puncte a fost facuta de mine si este si in momentul de fata prima in top ;)

Esti NO1.............. da' pa unde umblii ?  :laugh2

• Like 3
Postat

Uite prin orash care mai e viata voastra ? Sunte-ti bine toti ?

Vizitator
Postat

Uite prin orash care mai e viata voastra ? Sunte-ti bine toti ?

Suntem bine ........veghem la bunastarea motanului  :laugh2

• Like 2
  • Oras:b
  • Oras:b
Postat

fara dubiu, domnul krang e autorul celei mai "cu reputatie" fotografie.

cred ca trebuia facuta si o sectiune cu cea mai votata fotografie.

• Like 2
Postat

krang, nu iti contesta nimeni talentul si indeminarea, am apreciat cu totii pozele rebecai  dar fara sa vrei ai atins un punct sensibil in discutie.

in cazul vostru , a fost vorba de  o echipa , incredere, timp la dispozitie, un model fara cusur , chimie, locatie adecvata , si alti factori.

calitatea pozelor nu depinde intotdeauna numai de cel care le face.

lia de exemplu a facut poze superbe adelei si nici macar nu a fost nominalizata.

sint alte zeci de seturi  superbe , profesionale, care au fost trecute cu vederea.

sexything, din cite am am inteles ,isi face pozele singura , nici ea nu a fost nominalizata.

aly maseuza  are deasemenea un fotograf bun, probabil partenerul sau

sorina la fel  si exemplele ar putea continua

ca fapt divers , la ultimul fotoshooting facut saptaminile trecute cu ania , am avut la dispozitie maxim 10 minute, fara lumini , fara machiaj , fara vreo pregatire anterioara  . cita calitate sa pot produce in 10 minute oare?

• Like 2

Vizitator
Postat

Asa este, de acord cu Obi. In fotografie conteaza scula cu care faci fotografii DAR nu intotdeauna, si nu neaparat. Trebuie sa stii si putina tehnica, reguli de compzitie (regula treimilor, focala mare, focala mica,diafragme, etc.), trebuie sa stii ce si cum sa ii cer modelului, fotografia erotica/budoir/nud/semi-nud/pin-up este foarte drastica si te pedepseste crunt daca nu stii ce si cum sa ceri faci. Cu atat mai mult toata stima pentru Obi, pentru ca a reusit si a stiut ce si cum sa faca in 10 minute ! Nu il ridic in slavi, aceleasi aprecieri le am pentru oricine reuseste sa faca fotografii bune in nisa asta, fie ca e professional fotograf, futacios, krang sau altii care nu au fost nominalizati sau care vom mai aparea. Eu in portofoliu nu am inca fotografie erotica (cu toate subdomeniile), imi doresc, cand va fi sa apara, va apare. Este un domeniu restrictiv in fotografie si cu atat mai mult nu ar trebui sa existe "râci" intre noi.

A propos de aparate foto, eu unul mi-as dori sa am camera foto de la avatarul lui Obi, pentru cine mai lucreaza pe film lat 120 mm (mai suntem cativa "nebuni"), este ca si cand te-ai bucura de *Sorina, *Lorena, *Yka, in fiecare zi  :blushing2 :) Probabil acolo este fie o Zenza Bronica ETRS (lentila de 50 mm sau 80 mm) sau un "Hassie" (Hasselblad 500 C/M), nu-mi dau prea bine seama, oricum cred ca e varianta 6x9.

• Like 4
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...