jili bombardieru Reputație: 6952 Postat Iunie 23, 2015 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Postat Iunie 23, 2015 arata bine da` cam putina. cred ca esti subtirel la trup daca te tii doar cu atat sa-ti fie da bine! 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Iunie 23, 2015 Postat Iunie 23, 2015 Salata de vinete fusion! : Asta-i! : 20150623_161418.jpgFrumos platingu' 3
? ec ed Reputație: -439 Postat Iunie 23, 2015 Oras:aer Oras:aer Postat Iunie 23, 2015 arata bine da` cam putina. cred ca esti subtirel la trup daca te tii doar cu atat sa-ti fie da bine!Subțirel ...am ales sa nu mananc salata de vinete ca romanii ,ci ca aperitiv,gen! P.S: Peste bucatelele alea trei,am adaugat un polonic,dupa ce am facut poza...si o paine! 1 3
n-am.ce.face.acum Reputație: 1664 Postat Iunie 23, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iunie 23, 2015 2 oua, 1 iaurt cu fructe, o lingura mare de smantana, un strop de sare, zahar in functie de cat de dulce vrei sa fie, 2 linguri mari de ulei ca sa iasa mai moale si sa nu intareasca cand se raceste, faina doar cat sa lege compozitia...Se prajeste in tigaie doar unsa cu ulei.= Clatite super delicioase, pe care le poti manca asa sau sa mai adaugi gem, smantana, branza dulce sau inghetata. Tocmai am terminat ultima.
justlove Reputație: 8972 Postat Iunie 23, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat Iunie 23, 2015 Salata de vinete fusion! : 3 #vineți medii1 ceapa rosie,marime medie,dar din aia la #maldăr(legătura),pentru ca-i tinerică,si pentru ca produce 'mai' putine arsuri,e mai vioaie unpicutz decat cea milf.2 garlic dogs,sa nu fie nici prea mari,nici prea mici,in between.25 ml de ulei de răsărită,eu am folosit Untdelemn? de la mamaie.Un slice de unt(ajuta la combaterea #arsuriicepui#Fo trei linguri de lapte #şierbinte(cica ia din amareala vinetelor care face rau la #hiere si ficat).Sare si Piper:eu am folosit un mix de sare direct din Himalaya ,cu vreo cateva tipuri de piper in it.Ce credeti,toate condimentele sunt bagate in aceasi mini raşnita,tare! Pentru maioneza: 1 galbenuş de ou75 ml de ulei,tot de răsarita,acelasi brand1 lingurita mustar,Dijon-ul nu merge,#avis francezilor. 1 lingura si jumatate de apa rece Deci a iesit ceva mirific,one would say mancare regala. So,s-au folosit 3 vinete medii,pentru aceasta reteta buclucasa.S-au ales(din piata,era sa zic viata),vinete moi(#molişoare),pufoase,care sa fie coapte sau spre.Am ales sa le coc pe grill-ul de aragaz(tigaie grill),cam 20 de minute cred,intorcandu-le pe toate partile pana s-au copt as fuck! Le-am pus deoparte,si le-am lasat sa se raceasca putin,dupa care le-am futut toata coaja de pe ele,le-am taiat #cozâli cu 'satârul de lemn',le-am bucațit in pătrățele de Milka sau Africana(cu acelasi satâr),dupa care le-am lasat la zvântat,vreo 2 ore?Ce am facut intre timp?Treaba!...M-am apucat de maioneză.Pentru maioneza am ales sa fierb un ou ,l-am pus intr-o mini oala,am adaugat apa rece,si apoi am pus totul pe foc.Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca,se da drumu' la cronometru,exact pentru 8 minute,in felul acesta,galbenusul va iesi galben,si nu verde sau albastru. .Dupa ce oul a fiert,l-am pus in apa rece,iar dupa ce s-a racit(oul ),i-am zdrobit coaja,indepartat albusul,extras galbenusul...easy stuff.Am pus galnenusul intr-un castron,l-am sfaramat cu o lingura,si apoi am adugat acea lingura juma' de apa rece,si am fercat ca un disperat...am adaugat apoi din cei 75 de ml de ulei,doar 25,dar cum,firicele sau picaturi,sa se omogenizeze cat mai bine compozitia.Dupa ce am terminat de turnat uleiul,am adaugat lingurita de mustar,am luat lingura de lemn,si m-am apucat sa mestec iar,incontinuu(ca ceasu'),adaugand firicel sau picatura,restul de ulei ...rotiri,rotiri,rotiri,here's the mayo,a iesit buna,plecat cu ea spre frigider.Am mai stat apoi la o tigarE ,un chat,o nectarina si caisa,si m-am apucat de ceapa si usturoi.Am tocat marunt,marunt,foarte marunt, ceapa,si am pus-o intr-un bol mare de inox,am luat apoi usturoiul,tocat la fel de marunt,dar pus in #chiselniță,si chisat cu sare si putin ulei(din cei 25 de ml) pana s-a format o pasta,iar apoi l-am pus in castronul cu ceapa...am adaugat iarasi sare,ulei,am luat tocatorul,si am chisat(again),de data aceasta ceapa,impreuna cu pasta de usturoi.Cand cele doua ingrediente s-au combinat perfect,formand 'aproape' un fel de pasta,am adaugat slice-ul de unt,plus lingurele de lapte şierbinte,apoi cred ca am amestecat de vreo 5 ori (sau pana s-a topit untul),dupa care am lasat deoparte...aaa,am mai adaugat putina sare si piper(este bine sa adaugi sarea si piperul treptat,nu tot #odat.Trecuse vreo ora si 50 de min,si am decis sa iau vinetele de la stors,si sa le pun pe un cur de lemn...am luat same satâr,de lemn,si le-am tocat atat de 'rau',incat chiar le-am tocat destul de bine,pastă! ...le-am pus intr-un alt bol,si le-am 'frecat' cu sare si piper(follow the taste),si restul de ulei...vreo 5 minute,dupa care am luat castronul cu ceapa si usturoiul si le-am adaugat peste vinete...amestecat asa,pana sa se lege ingredientele.Am scos maioneza de la frigider,am adugat putin mai mult de jumatate, in compozitia de vinete(nu am pus-o toata,am preferat sa fie cat mai 'light',salata),am pus putina zeama de lamaie,de la un sfert de lamaie,putina sare si piper,si am amesetecat(la fel,sa se imbine gusturile).Pus folie peste bol,bagat in frigider,asteptat cam 5 ore...scos,pus pe farfurie,taiat niste rosii romanesti,coapte si zemoase,putina branza de oaie Veche, de Sibiu (merge si cea de capra),si Bum...bun,mie mi-a placut ...no başini dupa,no arsuri! ...ai vazut J? Asta-i! : 20150623_161418.jpgfelicitari ! da astea-s palide nu vinete : 8
jili bombardieru Reputație: 6952 Postat Iunie 23, 2015 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Postat Iunie 23, 2015 Frumos platingu' ai vazut cum a pus firu ala de verdeata? burghezeste asa... ii merge mana. 1
jili bombardieru Reputație: 6952 Postat Iunie 23, 2015 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Postat Iunie 23, 2015 Subțirel ...am ales sa nu mananc salata de vinete ca romanii ,ci ca aperitiv,gen! P.S: Peste bucatelele alea trei,am adaugat un polonic,dupa ce am facut poza...si o paine! painea facuta in casa sau de la kiosk? caconteaza 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Iunie 23, 2015 Postat Iunie 23, 2015 ai vazut cum a pus firu ala de verdeata? burghezeste asa... ii merge mana........si sarea........ imprastiata intr-un mare fel S'ar mandri chef Hadean cu el 3
jili bombardieru Reputație: 6952 Postat Iunie 23, 2015 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Postat Iunie 23, 2015 .......si sarea........ imprastiata intr-un mare fel S'ar mandri chef Hadean cu el pai de ce crezi c-a plecat de la el? ca-l eclipsa asta al nostru 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Iunie 23, 2015 Postat Iunie 23, 2015 pai de ce crezi c-a plecat de la el? ca-l eclipsa asta al nostru 2
jili bombardieru Reputație: 6952 Postat Iunie 23, 2015 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Postat Iunie 23, 2015 stai ca acu intra si ma inteapa finescovici si ironic ca are bataiala multa in el 1
n-am.ce.face.acum Reputație: 1664 Postat Iunie 23, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iunie 23, 2015 Nu dau cu parul, dar maioneza se face cu un galbenus fiert si unul crud.Ulei se pune treptat pana cand iti iese cat vrei.Cand se ingroasa compozitia prea mult, se adauga mustarul, daca faci mai mult, deci maioneza iar e prea groasa, mai pui un pic de smantana.Nu in ultimul rand se pune si niste zeama de la o lamaie, albeste si o face sa nu fie gretoasa.Mancarea ori o faci buna, ori nu o mai faci, mai bine bagi un sandwich. Nu am citit restul, nu mai avea sens. PS. Vinetele se coc cel mai bine invelite in folie de aluminiu la cuptor.Se patrund cum trebuie si nici nu miroase toata casa a vinete arse. 1 1
? ec ed Reputație: -439 Postat Iunie 23, 2015 Oras:aer Oras:aer Postat Iunie 23, 2015 painea facuta in casa sau de la kiosk? caconteaza Pe vatră,direct! 3
advanced Reputație: -2693 Postat Iunie 23, 2015 Oras:B Oras:B Postat Iunie 23, 2015 felicitari ! da astea-s palide nu vinete :Nuuuu, le-a umplut de .....
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Iunie 23, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Iunie 23, 2015 Salata de vinete fusion! Ca boErii aia mari,iti faci toate poftele Frumos platingu' Se vede/cunoaste mana de master Subțirel ...am ales sa nu mananc salata de vinete ca romanii ,ci ca aperitiv,gen! P.S: Peste bucatelele alea trei,am adaugat un polonic,dupa ce am facut poza...si o paine! Limoncello, l-ai tras inainte sau dupa? ai vazut cum a pus firu ala de verdeata? burghezeste asa... ii merge mana.Se vede cresterea din hoccident, cinste lui, deceului peseu: n-am puncte 1 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Iunie 23, 2015 Postat Iunie 23, 2015 peseu: n-am puncte Lasa ca am avut io azi 2
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Iunie 23, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Iunie 23, 2015 stai ca acu intra si ma inteapa finescovici si ironic ca are bataiala multa in el Nu e dusmanos( precum curcanu' ), te inteapa amical....cum s-ar zice 1 1
jili bombardieru Reputație: 6952 Postat Iunie 23, 2015 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Postat Iunie 23, 2015 nici eu n am punte
jili bombardieru Reputație: 6952 Postat Iunie 23, 2015 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Postat Iunie 23, 2015 Nu e dusmanos( precum curcanu' ), te inteapa amical....cum s-ar zice e doar putin sensibilos
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Iunie 23, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Iunie 23, 2015 Lasa ca am avut io azi Am tot avut, dar fiind mana sparta, cum ma stii, s-a ales prafu' 1
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Iunie 23, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Iunie 23, 2015 nici eu n am punte Baga inca 11 postari si-ai sa simti ca traiesti, totul la discretie =)) 1 1
? ec ed Reputație: -439 Postat Iunie 23, 2015 Oras:aer Oras:aer Postat Iunie 23, 2015 Nu dau cu parul, dar maioneza se face cu un galbenus fiert si unul crud.Ulei se pune treptat pana cand iti iese cat vrei.Cand se ingroasa compozitia prea mult, se adauga mustarul, daca faci mai mult, deci maioneza iar e prea groasa, mai pui un pic de smantana.Nu in ultimul rand se pune si niste zeama de la o lamaie, albeste si o face sa nu fie gretoasa.Mancarea ori o faci buna, ori nu o mai faci, mai bine bagi un sandwich. Nu am citit restul, nu mai avea sens. PS. Vinetele se coc cel mai bine invelite in folie de aluminiu la cuptor.Se patrund cum trebuie si nici nu miroase toata casa a vinete arse. Să invăt bucătărie da tine,si pot spune ca le-am trait pe toate! 'We' do more european,we don't do russian style!
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Iunie 23, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Iunie 23, 2015 e doar putin sensibilos Treburi de asternut la drum de seara cu dama de toba io-l inteleg ca si-o am trecut prin d-astea, poate si mai rau 1 1
? ec ed Reputație: -439 Postat Iunie 23, 2015 Oras:aer Oras:aer Postat Iunie 23, 2015 M-a #scarpinat in anus sa pun si eu o rețetă,si-au si aparut haiterii...văăăleu! P.S: 69ă,nu am vrut sa provoc invidie,crede-ma! 3
jili bombardieru Reputație: 6952 Postat Iunie 23, 2015 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Postat Iunie 23, 2015 Treburi de asternut la drum de seara cu dama de toba io-l inteleg ca si-o am trecut prin d-astea, poate si mai rau da ma, da sa si verse focu pa mine, e frumos?
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum