Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

  • Oras:-
  • Oras:-

Va dau o mana de ajutor. Are 3 ingrediente. Un fel de carne, o radacina si smantana.

 

dupa modul in care te exprimi nu e carne, daca are radacina ma gandesc imediat la o ciuperca (smantana e evidenta acolo). Dar ce fel de ciuperca?, in sectiune seamana mai degraba cu soia. Ciuperci, soia, vinete, deja fabulez.. :laugh2

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide

Adica, un fel de pui cu smantana? Fac si eu ceva asemanator. Tai carnea de pui  bucati de-o-mbucatura (sau curcan, in ultima vreme nu prea mai consum pui). O condimentez cu niscavai piper, sare, menta sau busuioc si-o las sa se marineze vreo ora-doua. O rumenesc intr-o tigaie, o scot si torn smantana in tigaie. Cand incepe smantana sa se subtieze bag puiu la loc si il lasla foc mic 15-20 de minute (sub capac). Daca mi se pare prea gros sosul mai bag niste lapte; daca-i prea subtire - ii scot capacul sa mai scada.

un fel de a ta,doar ca ceva mai 'prajita','mai la cratita'.baza sosului e un ulei rezultat prin frigere*adaos de lapte smantana si faina!! si apoi steluta mea de mama se plange ca o maltrateza ficatu desi zero tigari,cafea,alcool sau sucuri din comert

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

dupa modul in care te exprimi nu e carne, daca are radacina ma gandesc imediat la o ciuperca (smantana e evidenta acolo). Dar ce fel de ciuperca?, in sectiune seamana mai degraba cu soia. Ciuperci, soia, vinete, deja fabulez.. :laugh2

 

Da, fabulezi :)) E carne, da' e un anumit muschi. Si doar cu muschiul ala merge, ca altii nu au textura potrivita

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Hai ca vad ca nici dupa tot ajutorul dat nu vreti sa ghiciti.

Nah..

Eu consider ca cea mai buna pasare e porcu' ... n-as baga zburatoare la craciun. :)

 

Va mai dau o mana de ajutor cu niscavai cimilituri

Cum ridichea calului piere fiecare pasare??

 

Fiecare pasare pe limba ei piere. Ce horseradish credeti?

 

Nu se numeste asa, dar va place cand va trece pe-acolo :69

Si daca nici dupa asta nu v-ati prins ca-i limba....

 

 

Limba de porc cu hrean si smantana. Foarte simplu de facut. Se fierbe limba pana e gata, se curata de piele si se taie bucati. Se rade o cantitate considerabila de hrean. Se amesteca cele trei ingrediente si se lasa macar 12 ore la frigider (ca sa se intrepatrunda aromele). Se serveste cu putina paine, sa poti aduna sosul ala genial!

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''

Hai ca vad ca nici dupa tot ajutorul dat nu vreti sa ghiciti.

 

 

Fiecare pasare pe limba ei piere. Ce horseradish credeti?

 

 

Si daca nici dupa asta nu v-ati prins ca-i limba....

 

 

Limba de porc cu hrean si smantana. Foarte simplu de facut. Se fierbe limba pana e gata, se curata de piele si se taie bucati. Se rade o cantitate considerabila de hrean. Se amesteca cele trei ingrediente si se lasa macar 12 ore la frigider (ca sa se intrepatrunda aromele). Se serveste cu putina paine, sa poti aduna sosul ala genial!

cu ce băutură servești dişu' ăsta? !
  • Like 1
  • Minus 9
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

cu ce băutură servești dişu' ăsta? !

 

Tuica fiarta merge. Nu beau vin - asa ca nu stiu sigur - dar nu cred ca merge cu vin. Si tuica nefiarta merge.

 

Sa nu fie prea fierbinte sau prea tare ca nu da bine cu hreanu - scoti foc dupa aia :P

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''

Tuica fiarta merge. Nu beau vin - asa ca nu stiu sigur - dar nu cred ca merge cu vin. Si tuica nefiarta merge.

 

 

Sa nu fie prea fierbinte sau prea tare ca nu da bine cu hreanu - scoti foc dupa aia :P

atunci să ai poftă la limbi...:))
  • Like 2
  • Minus 9
Link spre comentariu
  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide

Tuica fiarta merge. Nu beau vin - asa ca nu stiu sigur - dar nu cred ca merge cu vin. Si tuica nefiarta merge.

 

Sa nu fie prea fierbinte sau prea tare ca nu da bine cu hreanu - scoti foc dupa aia :P

sa iti fie de bine.

eu imi prepar limba,preferat de vita in sos tomat cu masline. sau sos de visine cu piure

nu as gati limba de vita sau porc cu sos alb,dar fiecare cu ce ii cade bine :)

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

sa iti fie de bine.

eu imi prepar limba,preferat de vita in sos tomat cu masline. sau sos de visine cu piure

nu as gati limba de vita sau porc cu sos alb,dar fiecare cu ce ii cade bine :)

Practic nu o gatesti cu sos alb!

Doar o amesteci cu smantana si hrean. E mult mai usoara decat ai crede si daca pui hrean cu simt de raspundere n-ai nici o greata dupa!

 

PS: cand puneti limba la fiert nu uitati sa aruncati niste mirodenii pe acolo, un strop de sare, niste boabe de piper, foi de dafin...

Link spre comentariu
  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide

Practic nu o gatesti cu sos alb!

Doar o amesteci cu smantana si hrean. E mult mai usoara decat ai crede si daca pui hrean cu simt de raspundere n-ai nici o greata dupa!

 

PS: cand puneti limba la fiert nu uitati sa aruncati niste mirodenii pe acolo, un strop de sare, niste boabe de piper, foi de dafin...

eu o fierb intr-o cratita mica cu boia pana e patrunsa ,o bag in apa rece,indepartez pielea.apoi o adaug in cucta cu alte organe si legumevsi afumaturi,ce le adaug gradat,pana ce totul e f fraged.zeama ramasa e baza naturala de supe ciorbe, restu folosit la feluri principale :)

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

eu o fierb intr-o cratita mica cu boia pana e patrunsa ,o bag in apa rece,indepartez pielea.apoi o adaug in cucta cu alte organe si legumevsi afumaturi,ce le adaug gradat,pana ce totul e f fraged.zeama ramasa e baza naturala de supe ciorbe, restu folosit la feluri principale :)

Iar nu mai am puncte, asa ca :aplaud :aplaud

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)

Limba de porc cu hrean si smantana. Foarte simplu de facut. Se fierbe limba pana e gata, se curata de piele si se taie bucati. Se rade o cantitate considerabila de hrean. Se amesteca cele trei ingrediente si se lasa macar 12 ore la frigider (ca sa se intrepatrunda aromele). Se serveste cu putina paine, sa poti aduna sosul ala genial!

No, hreanul ghicisem, insa am citit prea tarziu la cat timp am petrecut azi pe topicul cu metal :slap2 :laugh2

  • Like 3
Link spre comentariu

  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)

Sa nu fie prea fierbinte sau prea tare ca nu da bine cu hreanu - scoti foc dupa aia :P

 

Pe care din evacuari? :)

 

In alta ordine de idei, e interesanta treaba cu limba + hrean. La ai mei in casa se mai face din cand in cand cu maioneza si putin usturoi, dar in ultima vreme chiar daca o prind cand sunt in vizita pe-acolo, o cam evit ca-mi pica prea greu. In schimb in combinatia asta e o idee buna, o s-o incerc cand imi aduc aminte.

  • Like 2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...