Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote

Hehe, daca pui si cartofi si morcovi mie mi se pare ceva ce aduce a gulas :laugh2

 

Pai pana la urma crezi ca daca o numim tocanita am inventat-o noi? Mai pui niste ardei grasi si niste condimente si da, faci gulas :)

 

Sa ma lamureasca si pe mine cineva. De cand tocanita nu este=paprikas? Eu stiu ca paprikas tradus in romana inseamna tocanita.. de fapt si noi am preluat si cateodata zicem tokany la paprikas :)

La voi nu e la fel? :blushing2

 

La noi la mitici toate sunt tocanite :)))) 

  • Like 3
  • Minus 5
Link spre comentariu
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote

Si care e diferenta intre tocanite si tochituri de exemplu? Tocanita obligatoriu are boia?

Pai tochitura se face cu carne, cu organe si cu carnati; se toaca marunt si se prajesc in untura sau ulei, apoi se adauga vin sau apa si se fierbe la foc mic pana scade; se serveste cu un ou ochi si cu branza telemea si mamaliga. In tocanita se pune doar carne si legume si de obicei se adauga rosii sau sos de rosii/bulion, dupa gust; si de obicei are mai mult sos. Poti pune boia in orice, eu personal prefer gusturile simple si ma rezum la sare/piper :)

  • Like 6
  • Minus 5
Link spre comentariu
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)

In tocanita se pune doar carne si legume si de obicei se adauga rosii sau sos de rosii/bulion, dupa gust; are mai mult sos. Poti pune boia in orice, eu personal prefer gusturile simple si ma rezum la sare/piper :)

Tocanita nu e tocanita fara boia dulce.. e altcva :P (si no bulion , si eu fac tocanitele simple, ulei, ceapa, boia dulce, carne, apa sare.. atat.. secretul sta in temperatura, timp de fierbere, cand adaugi diferitele ingrdiente, alea putine )

Mersic, am inteles diferenta :)

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

·         Until 2013, it was illegal for Japanese to export Wagyu Beef as they considered their 750 000 black cattle a National Treasure

 

·         In 2014, it was allowed Japan to export in EU. England was the first country which officially introduced it in the restaurants

 

·         In 2015 Benihana chain made a deal with Wagyu producers for special prices at quality A4 & A5 (the one we have as well)

A4 and A5 represent the marbeling (gradul de marmorare). Higher the grade, more fat it has (cu cat e mai mare gradul de marmorare, cu atat are mai multa grasime)

 

·         In 2015 we have in Bucharest the original Japanese Wagyu, from Joshu Wagyu, Gunma Prefecture – Japan. We also have the Certificate of Origin at Sheraton Hotel Bucharest 

Link spre comentariu
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote

Pai nu e ce am zis si eu?

Din linkul tau: "The most exclusive Wagyu in the world comes from Kobe, Japan" sau "All Kobe is Wagyu, but not all Wagyu is Kobe"  

  • Like 2
  • Minus 5
Link spre comentariu
  • Oras:fara
  • Oras:fara
  • Oras:danpulea
  • Oras:danpulea

Bravo ei ca se descurca.

Numa' cand da cate o fuga pe la Bucuresti nu o prind si eu...fuge mai repede ca mine :slap2

Daca ea e cu fustele-n cap si tu, cu pantalonii-n vine, nu o s-o prea prinzi! Poate doar de s-o impidica! :laugh2

  • Like 1
Link spre comentariu

  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)

Colegu' de forum klm112 a reusit sa ma bage-n boala, c-a povestit pe ceva thread despre pateul de ficat facut in casa. Nemaiputand rezista pohtei, Universul a decis: fie ce-o fi, io stiu una si buna - imi fac pate. No, zis si facut: azi in drum spre casa, m-am bagat pe la macelaria din cartier si-am luat vreun kil de ficat de porc (majoritatea prefera de pui, dar eu unul nu ma prea omor dupa ficatul de pasare in general).

 

Ar fi fost indicat sa-l tin putin in lapte, sa se patrunda, da' cine-o mai avut rabdare? Am incins putin ulei intr-o cratita cu fund gros si am tocat inauntru o ceapa si niste cubulete de slanina. Cand ceapa a inceput sa devina usor sticloasa (inca NU rumena), am dat focul la mic si am pus ficatul, taiat cuburi, asa grosier. Le-am lasat sa se rumeneasca putin, amestecand sa nu se prinda, pana am curatat un pastarnac mic si doi morcovi, pe care i-am bagat inauntru si am turnat lapte, cat sa acopere toata lucrarea. Cu vin rosu ar fi mers mai bine, da' n-am (mai :blushing2) avut.

 

Am adaugat niste usturoi pisat, sare, piper, putin cimbru, putina boia, o foaie de dafin, 2-3 sprituri de Tabasco si am lasat totu' sa fiarba vreo 40 minute. Apoi am scurs zeama, am lasat vreo 10 minute sa se raceasca ficatul si restul ingredientelor, apoi am pus vreo juma' de pachet de unt, vreo 2 linguri de smantana si am pasat totul cu mixerul (ideal ar fi fost sa treaca si prin masina de tocat carne, da' am lasat-o la tara).

 

Lasat pe pervazu' geamului sa se raceasca la ger, pus pe paine de casa (no ma rog, facuta in casa la masina de paine, ca n-am chiar atatia nervi sa fac si paine 100% traditional)... ai de plm, nici de aranjat pentru poze n-o mai fost vreme.

 

Asta inseamna sa te caci in el plating sa-ti fie cu adevarat FOAME..! :)

 

post-53465-0-49137400-1453402618_thumb.jpg

  • Like 12
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...