m a v e r i c k Reputație: 656 Postat Ianuarie 20, 2016 Telefon: allanbellmans Oras:Remote Telefon: allanbellmans Oras:Remote Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Hehe, daca pui si cartofi si morcovi mie mi se pare ceva ce aduce a gulas Pai pana la urma crezi ca daca o numim tocanita am inventat-o noi? Mai pui niste ardei grasi si niste condimente si da, faci gulas Sa ma lamureasca si pe mine cineva. De cand tocanita nu este=paprikas? Eu stiu ca paprikas tradus in romana inseamna tocanita.. de fapt si noi am preluat si cateodata zicem tokany la paprikas La voi nu e la fel? La noi la mitici toate sunt tocanite ))) 3 5 Link spre comentariu
cassy Reputație: 16361 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 La noi la mitici toate sunt tocanite ))) Si care e diferenta intre tocanite si tochituri de exemplu? Tocanita obligatoriu are boia? 1 Link spre comentariu
m a v e r i c k Reputație: 656 Postat Ianuarie 21, 2016 Telefon: allanbellmans Oras:Remote Telefon: allanbellmans Oras:Remote Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Si care e diferenta intre tocanite si tochituri de exemplu? Tocanita obligatoriu are boia?Pai tochitura se face cu carne, cu organe si cu carnati; se toaca marunt si se prajesc in untura sau ulei, apoi se adauga vin sau apa si se fierbe la foc mic pana scade; se serveste cu un ou ochi si cu branza telemea si mamaliga. In tocanita se pune doar carne si legume si de obicei se adauga rosii sau sos de rosii/bulion, dupa gust; si de obicei are mai mult sos. Poti pune boia in orice, eu personal prefer gusturile simple si ma rezum la sare/piper 6 5 Link spre comentariu
cassy Reputație: 16361 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 In tocanita se pune doar carne si legume si de obicei se adauga rosii sau sos de rosii/bulion, dupa gust; are mai mult sos. Poti pune boia in orice, eu personal prefer gusturile simple si ma rezum la sare/piper Tocanita nu e tocanita fara boia dulce.. e altcva (si no bulion , si eu fac tocanitele simple, ulei, ceapa, boia dulce, carne, apa sare.. atat.. secretul sta in temperatura, timp de fierbere, cand adaugi diferitele ingrdiente, alea putine )Mersic, am inteles diferenta 2 Link spre comentariu
gogu80 Reputație: 922 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 E fix acelasi lucru. Specia aia de vita se cheama wagyu, poti avea vite wagyu si sa le vinzi carnea ca si wagyu si in Romania, doar ca atunci vor avea denumirea de origine din .ro. Kobe este regiunea de unde vine vita.http://www.buedelmeatup.com/2012/12/04/the-difference-between-kobe-and-wagyu-beef/ Link spre comentariu
gogu80 Reputație: 922 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 · Until 2013, it was illegal for Japanese to export Wagyu Beef as they considered their 750 000 black cattle a National Treasure · In 2014, it was allowed Japan to export in EU. England was the first country which officially introduced it in the restaurants · In 2015 Benihana chain made a deal with Wagyu producers for special prices at quality A4 & A5 (the one we have as well)A4 and A5 represent the marbeling (gradul de marmorare). Higher the grade, more fat it has (cu cat e mai mare gradul de marmorare, cu atat are mai multa grasime) · In 2015 we have in Bucharest the original Japanese Wagyu, from Joshu Wagyu, Gunma Prefecture – Japan. We also have the Certificate of Origin at Sheraton Hotel Bucharest Link spre comentariu
m a v e r i c k Reputație: 656 Postat Ianuarie 21, 2016 Telefon: allanbellmans Oras:Remote Telefon: allanbellmans Oras:Remote Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 http://www.buedelmeatup.com/2012/12/04/the-difference-between-kobe-and-wagyu-beef/Pai nu e ce am zis si eu?Din linkul tau: "The most exclusive Wagyu in the world comes from Kobe, Japan" sau "All Kobe is Wagyu, but not all Wagyu is Kobe" 2 5 Link spre comentariu
the godfather Reputație: -1028 Postat Ianuarie 21, 2016 Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 #numaimâncaț'....) 7 9 Link spre comentariu
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 https://scontent.fotp1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12573825_1748055335425409_2961190078160241747_n.jpg?oh=bd1c58005f8ee6f41b96bb03a8c4cead&oe=574657B4 6 1 Link spre comentariu
justlove Reputație: 8972 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:fara Oras:fara Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t34.0-12/12584053_1090516044321390_2133986914_n.jpg?oh=322e8d293a2a2d0be52e61caedd46d4a&oe=56A2C5CCla alegere...https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t34.0-12/12583850_1090514740988187_608557000_n.jpg?oh=42fb305a96ece6589ad154f374aaa612&oe=56A32538 13 Link spre comentariu
discretul18 Reputație: 5415 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:peste tot Oras:peste tot Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Buna tare la casa omului.Chestiutele alea mici,verzi, ce sant? Link spre comentariu
nightwolf23 Reputație: 1745 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Buna tare la casa omului.Chestiutele alea mici,verzi, ce sant?e varza de Bruxelles... 2 Link spre comentariu
justlove Reputație: 8972 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:fara Oras:fara Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Buna tare la casa omului.Chestiutele alea mici,verzi, ce sant?varza de la bruxelles 4 Link spre comentariu
discretul18 Reputație: 5415 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:peste tot Oras:peste tot Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 varza de la bruxelles ma gandeam si eu la asa ceva dar nu stiam ca se pune la murat...interesant,o sa incerc si eu. Link spre comentariu
justlove Reputație: 8972 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:fara Oras:fara Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 ma gandeam si eu la asa ceva dar nu stiam ca se pune la murat...interesant,o sa incerc si eu.nu is murate numa fierte 5 min si apoi calite putin 3 Link spre comentariu
discretul18 Reputație: 5415 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:peste tot Oras:peste tot Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 nu is murate numa fierte 5 min si apoi calite putin :laugh2 noroc ca mi-ai spus...ma apucam sa pun la murat Link spre comentariu
justlove Reputație: 8972 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:fara Oras:fara Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 :laugh2 noroc ca mi-ai spus...ma apucam sa pun la murat poti incerca rele nu are cum sa fie... 3 Link spre comentariu
JackBlackTM Reputație: -371 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Wonderland Oras:Wonderland Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Sa facă Coryna sarmale in păsărica goală...asta înseamnă mâncare delicioasa, de te lingi pe "Buze". Aprob si sustin Link spre comentariu
boy4you43 Reputație: 2685 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:bucharest Oras:bucharest Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Aprob si sustin Trebuie sa aprobe si ea... Link spre comentariu
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/1935017_713745895427817_4222931320864161083_n.jpg?oh=cd4e85532dcccfd5f0bfd3b5ec88b13e&oe=56FE81C4 4 1 Link spre comentariu
daddario Reputație: 960 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:danpulea Oras:danpulea Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 ma gandeam si eu la asa ceva dar nu stiam ca se pune la murat...interesant,o sa incerc si eu. Discretu', nu-s murate. A dat o fuga pana la Bruxelles si a facut cumparaturi. Link spre comentariu
daddario Reputație: 960 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:danpulea Oras:danpulea Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Sa facă Coryna sarmale in păsărica goală...asta înseamnă mâncare delicioasa, de te lingi pe "Buze". Alexandru, ai vrut sa zici: de o lingi pe buze. Nu!? Link spre comentariu
discretul18 Reputație: 5415 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:peste tot Oras:peste tot Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Discretu', nu-s murate. A dat o fuga pana la Bruxelles si a facut cumparaturi. Bravo ei ca se descurca.Numa' cand da cate o fuga pe la Bucuresti nu o prind si eu...fuge mai repede ca mine 2 Link spre comentariu
daddario Reputație: 960 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:danpulea Oras:danpulea Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Bravo ei ca se descurca.Numa' cand da cate o fuga pe la Bucuresti nu o prind si eu...fuge mai repede ca mine Daca ea e cu fustele-n cap si tu, cu pantalonii-n vine, nu o s-o prea prinzi! Poate doar de s-o impidica! 1 Link spre comentariu
thecat Reputație: 10279 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Colegu' de forum klm112 a reusit sa ma bage-n boala, c-a povestit pe ceva thread despre pateul de ficat facut in casa. Nemaiputand rezista pohtei, Universul a decis: fie ce-o fi, io stiu una si buna - imi fac pate. No, zis si facut: azi in drum spre casa, m-am bagat pe la macelaria din cartier si-am luat vreun kil de ficat de porc (majoritatea prefera de pui, dar eu unul nu ma prea omor dupa ficatul de pasare in general). Ar fi fost indicat sa-l tin putin in lapte, sa se patrunda, da' cine-o mai avut rabdare? Am incins putin ulei intr-o cratita cu fund gros si am tocat inauntru o ceapa si niste cubulete de slanina. Cand ceapa a inceput sa devina usor sticloasa (inca NU rumena), am dat focul la mic si am pus ficatul, taiat cuburi, asa grosier. Le-am lasat sa se rumeneasca putin, amestecand sa nu se prinda, pana am curatat un pastarnac mic si doi morcovi, pe care i-am bagat inauntru si am turnat lapte, cat sa acopere toata lucrarea. Cu vin rosu ar fi mers mai bine, da' n-am (mai ) avut. Am adaugat niste usturoi pisat, sare, piper, putin cimbru, putina boia, o foaie de dafin, 2-3 sprituri de Tabasco si am lasat totu' sa fiarba vreo 40 minute. Apoi am scurs zeama, am lasat vreo 10 minute sa se raceasca ficatul si restul ingredientelor, apoi am pus vreo juma' de pachet de unt, vreo 2 linguri de smantana si am pasat totul cu mixerul (ideal ar fi fost sa treaca si prin masina de tocat carne, da' am lasat-o la tara). Lasat pe pervazu' geamului sa se raceasca la ger, pus pe paine de casa (no ma rog, facuta in casa la masina de paine, ca n-am chiar atatia nervi sa fac si paine 100% traditional)... ai de plm, nici de aranjat pentru poze n-o mai fost vreme. Asta inseamna sa te caci in el plating sa-ti fie cu adevarat FOAME..! 12 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum