Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

  • Telefon: bdesire86
  • Oras:Brasov
  • Telefon: bdesire86
  • Oras:Brasov

Bună ziulica! Postez și eu timid pentru prima oară pe acest topic. Astăzi am găsit la mega sparanghel alb și m-am hotărât să fac o supă cremă delicioasă așa cum am mâncat in Germania (de unde cred că și provine deliciosul sparanghel). Și ca să fie totul light azi am băgat și niste somon la cuptor.

Pentru supă se folosesc doar legume albe, țelina, păstârnac și pătrunjel rădăcină, ceapă albă (franțuzească, nu romanescă, aia e mai mult galbenă, și usturoi. Totul se trage putin in ulei de măsline, se fierbe bine apoi se baga la blander. La final poți să adaugi putina smântâna și parmezan. Eu pun pentry gust, dar nu e musai. E delicioasă. attachicon.gifimage.jpegattachicon.gifimage.jpeg

Revin cu poze cu produsul final :)

Arata bine,cred ca e si gustos

post-183558-0-00189000-1455731746_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Oras:danpulea
  • Oras:danpulea

daca esti din Bucuresti, mergi in Centru Vechi la City Grill. Au aia salam de biscuiti belea, are gustul de altadata. La fel si salata de vinete. De fiecare data iau cate 5-6 portii la pachet :))

Nu de cumparat ziceam eu. Ci de Justlove, sa vie sa faca.

 

Da' tu ramai si stai de sase ;-)

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:fara
  • Oras:fara

placinta cu cartofi si cu varza acra (de la batrana ) ca io nu ma bag inca la ”avioane” :D

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/12746352_1105413992831595_1412715599_n.jpg?oh=498f163445a77d190244f6c9c2369b5e&oe=56C67EC3

  • Like 9
Link spre comentariu
  • Oras:fara
  • Oras:fara

m.am scos nu.mi place carnea de vita de nici un fel asa ca nu am facut nimic o facut @..... spaghete  cu ceva carne( vita)din conserva si sos (inventat :lol: ) nu arata rau da nu.s curioasa  :no2

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t34.0-12/12735765_1105475156158812_780344165_n.jpg?oh=1c50fcf5b9f5fe12a751ecf0597c4fa9&oe=56C699EC

  • Like 7
Link spre comentariu
  • Oras:danpulea
  • Oras:danpulea

Cred ca fata asta nu stie sa gateasca, doar sa se gateasca :laugh2

 

Ca in bancul.... El vine acasa si intreaba jumatatea: Ce mancam azi? Ea, care nu gatise nimic, zice: O p*la, aia mancam. La care el zice: Bine, bine, aia o mananci tu. Da' eu? ;)

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote

Salutare,

Zi mare azi, m-am trezit la pranz, am baut o cafea si-mi zic "tot ploua afara si nu ma pot duce cu bicla pe coclauri, sa fac o ciorba". Ma uit in frigider... gol. Notez cu atentie locurile libere si ma duc la cumparaturi cu lista... Gresit, cand am ajuns in magazin am vazut alte chestii si m-am certat un pic si in sinea mea mi-am propus sa nu ma mai obosesc sa fac lista de acum incolo... Am ridicat din umeri, am ales un os sanatos, niste burta de vita, cateva legume oua si m-am intors acasa unde m-am apucat de treaba. De ciorba mai exact ca sa nu existe dubii, nah, suntem pe forum de curvariseala....
Dupe cum urmeaza: se curata burta si se spala abundent cu apa rece, apoi se lasa la inmuiat vreo 20-30 minute in apa cu otet (chiar si aia curatata deja). In timpul asta si se curata legumele, respectiv: o radacina de pastarnac, una de telina, doua cepe mari si un morcov (asta nu se pune la fiert). Se scoate burta, se mai spala in vreo doua ape si se pune la fiert impreuna cu osul. cand incepe sa fiarba se scoate spuma, si se adauga legumele. se lasa la fiert pana "cade carnea de pe os".
Cat timp fierbe carnea se pregateste un mujdei de usturoi amestecat cu otet si vreo 500g de smantana amestecata cu galbenusurile de la 5 oua. Cand a fiert carnea se strecoara zeama si se lasa la racit umpic. Se separa legumele si oasele, se taie burta in felii subtiri si cand treaba e terminata, se amesteca cu smantana cu ouale si cu mujdeiul cu otet si cu zeama aia semiracita (daca e prea fierbinte se taie!). Morcovul se rade si se caleste cu ceva ulei, apoi se strecoara iar uleiul ala galben se toarna deasupra, ca sa aiba culoare, se sareaza si se pipereaza dupa gust. 

Se serveste calda cu o cinzeaca de palinca si cu smantana daca mai simtiti nevoia, eventual cu un ardei iute. 

 

Pff, mult am mai scris... Sa fac un sumar pentru lenesi: ciorba de burta, aia adevarata, grasa si cremoasa.  

 

post-116092-0-18767800-1455983407_thumb.jpg

post-116092-0-81431500-1455983423_thumb.jpg

post-116092-0-70052100-1455983459_thumb.jpg

post-116092-0-80527100-1455983471_thumb.jpg

post-116092-0-72709800-1455983491_thumb.jpg

post-116092-0-91241300-1455983503_thumb.jpg

post-116092-0-89595000-1455983516_thumb.jpg

post-116092-0-73179100-1455983528_thumb.jpg

 

 

  • Like 14
  • Minus 5
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...