Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

  • Oras:Lost in the wind
  • Oras:Lost in the wind
Postat

nu degeaba se spune ca ardeleanu ii om bun, darnic ...de la el nu pleci nemancat , nebaut si NEFUTUT :lol:  :feet  :kiss3

si daca nu manci iti pune la pachet :)

Pamflet, dar, am patit:

Si daca musafirul e bucurestean, mai cere un pachet !

  • Like 1
  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

Pamflet, dar, am patit:

Si daca musafirul e bucurestean, mai cere un pachet !

sunt si  de aia destui... :mellow: da no...stii tu vb aia `odata vede tiganu pizda lu masa` :lol:

  • Like 3
  • Oras:Lost in the wind
  • Oras:Lost in the wind
Postat

sunt si  de aia destui... :mellow: da no...stii tu vb aia `odata vede tiganu pizda lu masa` :lol:

Stiam o tara mai altfel, dar, apreciez intodeauna schimbul de experienta ! :)
  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide
Postat

sunt si  de aia destui... :mellow: da no...stii tu vb aia `odata vede tiganu pizda lu masa` :lol:

porkolt stii sa faci? :)

  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

porkolt stii sa faci? :)

din burta de vita ? nu...da m-as risca odata 

ciorba de burta stiu sa fac si  fac destul de des  desi nu-mi place  :)

  • Like 3
  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide
Postat

din burta de vita ? nu...da m-as risca odata 

ciorba de burta stiu sa fac si  fac destul de des  desi nu-mi place  :)

nu , nu  carnita de vita si pipote de pui, eu nu-s deloc cu cioba de burta. nici eu nu am facut, dar cred ca ma pun intr-o zi :)

  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

nu , nu  carnita de vita si pipote de pui, eu nu-s deloc cu cioba de burta. nici eu nu am facut, dar cred ca ma pun intr-o zi :)

io stiu ca porkolt se face din burta de vita (fasiile alea)...se face asa ca un fel de felu 2  :lol: (mancare scazuta) :blink:

  • Like 3
  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide
Postat

io stiu ca porkolt se face din burta de vita (fasiile alea)...se face asa ca un fel de felu 2  :lol: (mancare scazuta) :blink:

se poate face si din muschi de vita :) :*

  • Oras:Lost in the wind
  • Oras:Lost in the wind
Postat

Porkolt 1

 

O tocană din carne de porc, picantă şi generoasă, acesta este porkolt. Cei care au crescut în Ardeal – aici se numără şi cei care au făcut armata – sau măcar au avut o rudă dincolo de munţi, au avut probabil norocul să guste din această specialitate ungurească. Deşi numele său nu este legat exclusiv de carnea de porc (porkolt înseamnă tocană), şi e mai mai puţin cunoscut – în afara Ungariei – decât gulaşul, porkoltul este de regulă ruda porcină a acestuia. Mâncare de stepă, de ceaun, de bucurie…

Ingrediente

•1,6 kg carne de porc (pulpă)

•6 cepe mărişoare

•2 ardei graşi roşii

•1 kg cartofi

•3 linguri untură de porc

•1 ligură boia de ardei dulce

•1 vârf linguriță boia (recomandabil iute)

•150 ml pahar lapte

•1 lingură făină

•1 foaie de dafin

•sare

•piper

•verdeaţă

 

 

 

Preparare

1.Tăiaţi carnea în bucăţi potrivit de mari.

2.Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.

3.Scoateţi seminţele ardeilor şi tăiaţii în pătrate.

4.Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cubuleţe. Păstraţi cartofii în apă până la utilizare.

5.Topiţi untura într-un ceaun sau cratiţă adâncă.

6.Adăugaţi şi rumeniţi carnea.

7.Adăugaţi ceapa şi mai sotaţi 5-6 minute.

8.Adăugaţi boiaua dulce şi cea iute şi rumeniţi-o puţin.

9.Adăugaţi foaia de dafin şi o lingură de sare.

10.Acoperiţi cu apă şi fierbeţi timp de 60 de minute la foc potrivit.

11.Adăugaţi cartofii şi ardeiul gras şi mai fierbeţi 30 de minute. Completaţi cu apă dacă este cazul.

12.Faceţi un liezon din făină cu lapte.

13.Diluaţi liezonul cu zeama de pa carne şi adăugaţi în cratiţă.

14.Lăsaţi să mai dea câteva clocote.

15.Asezonaţi cu sare şi piper după gust.

16.Porkolt-ul se serveşte fierbinte, cu murături, simplu sau cu găluşte de pâine.

 

Timp de pregătire: 30 minute

 

Timp de gătire: 90 minute

 

Porţii: 6

 

Porkolt 2

 

O reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov, telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si ulei.

 

Ingrediente:Porkolt - traditional unguresc

•400 g muşchi de vită

•2 cepe

•1 morcov

•50 g ţelină

•1 foaie dafin

•ardei iute

•2 linguri pastă de roşii

•1 lingură făină

•sare

•piper

•50 g ulei

 

 

 

Mod de preparare:

 

Carnea de vită o pui într-o tavă cu puţin ulei şi o dai la cuptor. Trep­tat adaugi apa până când muşchiul devine fraged. Laşi carnea să se rumenească şi o scoţi. Sosul de legume îl pregăteşti aşa: Ceapa tăia­tă julien, morcovul şi ţelina răzuite fin, ardeiul iute tăiat fâşii le înăbuşi în ulei.

 

Sosul rezultat de la prăjirea fripturii îl pui peste sosul de legume, adaugi pasta de roşii şi foaia de dafin, lingura de făină, apoi apa, până când se omo­genizează compoziţia. Dai la fiert, minimum 20 de minu­te. Adaugi sare şi piper la sfârşit.

 

Garnitura se numeşte noke- dli, este de asemenea spe­cific ungurească şi se obţine din găluşte de ou fierte în apă, peste care se pun caş, smân­tână şi castraveţi muraţi.

  • Like 3
  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

Porkolt 1

 

O tocană din carne de porc, picantă şi generoasă, acesta este porkolt. Cei care au crescut în Ardeal – aici se numără şi cei care au făcut armata – sau măcar au avut o rudă dincolo de munţi, au avut probabil norocul să guste din această specialitate ungurească. Deşi numele său nu este legat exclusiv de carnea de porc (porkolt înseamnă tocană), şi e mai mai puţin cunoscut – în afara Ungariei – decât gulaşul, porkoltul este de regulă ruda porcină a acestuia. Mâncare de stepă, de ceaun, de bucurie…

Ingrediente

•1,6 kg carne de porc (pulpă)

•6 cepe mărişoare

•2 ardei graşi roşii

•1 kg cartofi

•3 linguri untură de porc

•1 ligură boia de ardei dulce

•1 vârf linguriță boia (recomandabil iute)

•150 ml pahar lapte

•1 lingură făină

•1 foaie de dafin

•sare

•piper

•verdeaţă

 

 

 

Preparare

1.Tăiaţi carnea în bucăţi potrivit de mari.

2.Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.

3.Scoateţi seminţele ardeilor şi tăiaţii în pătrate.

4.Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cubuleţe. Păstraţi cartofii în apă până la utilizare.

5.Topiţi untura într-un ceaun sau cratiţă adâncă.

6.Adăugaţi şi rumeniţi carnea.

7.Adăugaţi ceapa şi mai sotaţi 5-6 minute.

8.Adăugaţi boiaua dulce şi cea iute şi rumeniţi-o puţin.

9.Adăugaţi foaia de dafin şi o lingură de sare.

10.Acoperiţi cu apă şi fierbeţi timp de 60 de minute la foc potrivit.

11.Adăugaţi cartofii şi ardeiul gras şi mai fierbeţi 30 de minute. Completaţi cu apă dacă este cazul.

12.Faceţi un liezon din făină cu lapte.

13.Diluaţi liezonul cu zeama de pa carne şi adăugaţi în cratiţă.

14.Lăsaţi să mai dea câteva clocote.

15.Asezonaţi cu sare şi piper după gust.

16.Porkolt-ul se serveşte fierbinte, cu murături, simplu sau cu găluşte de pâine.

 

Timp de pregătire: 30 minute

 

Timp de gătire: 90 minute

 

Porţii: 6

 

Porkolt 2

 

O reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov, telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si ulei.

 

Ingrediente:Porkolt - traditional unguresc

•400 g muşchi de vită

•2 cepe

•1 morcov

•50 g ţelină

•1 foaie dafin

•ardei iute

•2 linguri pastă de roşii

•1 lingură făină

•sare

•piper

•50 g ulei

 

 

 

Mod de preparare:

 

Carnea de vită o pui într-o tavă cu puţin ulei şi o dai la cuptor. Trep­tat adaugi apa până când muşchiul devine fraged. Laşi carnea să se rumenească şi o scoţi. Sosul de legume îl pregăteşti aşa: Ceapa tăia­tă julien, morcovul şi ţelina răzuite fin, ardeiul iute tăiat fâşii le înăbuşi în ulei.

 

Sosul rezultat de la prăjirea fripturii îl pui peste sosul de legume, adaugi pasta de roşii şi foaia de dafin, lingura de făină, apoi apa, până când se omo­genizează compoziţia. Dai la fiert, minimum 20 de minu­te. Adaugi sare şi piper la sfârşit.

 

Garnitura se numeşte noke- dli, este de asemenea spe­cific ungurească şi se obţine din găluşte de ou fierte în apă, peste care se pun caş, smân­tână şi castraveţi muraţi.

sa vezi ce ne-o luam imediat  :laugh2 ca nu multi stiu de `noke-dli` dapoi cum se pronunta :laugh2

  • Like 6
  • Oras:Lost in the wind
  • Oras:Lost in the wind
Postat

sa vezi ce ne-o luam imediat  :laugh2 ca nu multi stiu de `noke-dli` dapoi cum se pronunta :laugh2

Noi cand eram mici le ziceam brebenei, dar, au pornografiat astia termenul ! :)
  • Like 1
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
Postat

Bună seara prieteni!

post-3169-0-30401500-1445970475_thumb.jpg

  • Like 6
  • Minus 1
Vizitator
Reputație: 0
Postat

Bună seara prieteni!

Sarmalele sunt d'alea dă regim ? =))

  • Like 1
  • Oras:Lost in the wind
  • Oras:Lost in the wind
Postat

sa vezi ce ne-o luam imediat  :laugh2 ca nu multi stiu de `noke-dli` dapoi cum se pronunta :laugh2

Sa zica mersi ca n-am pomenit de hecserli sau haios !
  • Like 1
  • Oras:Wasluy
  • Oras:Wasluy
Postat

bagai acu vro 10 minute o conserva de ciorba de vitan microvele da nu miam dat seama cai de fer si mam pus la peceu sa vaz cei pe forum sia bubuit de mia sarit usa de la cuptor siam borat juma de bucatarie cu zoaie bagamias pulan ea de viata ca tre sa caut o pisica pe langa bloc so bag sami faca curatenie

  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide
Postat

Sa zica mersi ca n-am pomenit de hecserli sau haios !

 

potoliti-va ca arunca astia cu rosii dupa noi  :laugh2

  • Oras:Lost in the wind
  • Oras:Lost in the wind
Postat

potoliti-va ca arunca astia cu rosii dupa noi  :laugh2

Bunica-mea facea cel mai bun haios de pe strada si hecserli+ branza am mancat ultima data la cota 2482, deci amintiri faine ! ;)

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Porkolt 1

 

O tocană din carne de porc, picantă şi generoasă, acesta este porkolt. Cei care au crescut în Ardeal – aici se numără şi cei care au făcut armata – sau măcar au avut o rudă dincolo de munţi, au avut probabil norocul să guste din această specialitate ungurească. Deşi numele său nu este legat exclusiv de carnea de porc (porkolt înseamnă tocană), şi e mai mai puţin cunoscut – în afara Ungariei – decât gulaşul, porkoltul este de regulă ruda porcină a acestuia. Mâncare de stepă, de ceaun, de bucurie…

Ingrediente

•1,6 kg carne de porc (pulpă)

•6 cepe mărişoare

•2 ardei graşi roşii

•1 kg cartofi

•3 linguri untură de porc

•1 ligură boia de ardei dulce

•1 vârf linguriță boia (recomandabil iute)

•150 ml pahar lapte

•1 lingură făină

•1 foaie de dafin

•sare

•piper

•verdeaţă

 

 

 

Preparare

1.Tăiaţi carnea în bucăţi potrivit de mari.

2.Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.

3.Scoateţi seminţele ardeilor şi tăiaţii în pătrate.

4.Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cubuleţe. Păstraţi cartofii în apă până la utilizare.

5.Topiţi untura într-un ceaun sau cratiţă adâncă.

6.Adăugaţi şi rumeniţi carnea.

7.Adăugaţi ceapa şi mai sotaţi 5-6 minute.

8.Adăugaţi boiaua dulce şi cea iute şi rumeniţi-o puţin.

9.Adăugaţi foaia de dafin şi o lingură de sare.

10.Acoperiţi cu apă şi fierbeţi timp de 60 de minute la foc potrivit.

11.Adăugaţi cartofii şi ardeiul gras şi mai fierbeţi 30 de minute. Completaţi cu apă dacă este cazul.

12.Faceţi un liezon din făină cu lapte.

13.Diluaţi liezonul cu zeama de pa carne şi adăugaţi în cratiţă.

14.Lăsaţi să mai dea câteva clocote.

15.Asezonaţi cu sare şi piper după gust.

16.Porkolt-ul se serveşte fierbinte, cu murături, simplu sau cu găluşte de pâine.

 

Timp de pregătire: 30 minute

 

Timp de gătire: 90 minute

 

Porţii: 6

 

Porkolt 2

 

O reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov, telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si ulei.

 

Ingrediente:Porkolt - traditional unguresc

•400 g muşchi de vită

•2 cepe

•1 morcov

•50 g ţelină

•1 foaie dafin

•ardei iute

•2 linguri pastă de roşii

•1 lingură făină

•sare

•piper

•50 g ulei

 

 

 

Mod de preparare:

 

Carnea de vită o pui într-o tavă cu puţin ulei şi o dai la cuptor. Trep­tat adaugi apa până când muşchiul devine fraged. Laşi carnea să se rumenească şi o scoţi. Sosul de legume îl pregăteşti aşa: Ceapa tăia­tă julien, morcovul şi ţelina răzuite fin, ardeiul iute tăiat fâşii le înăbuşi în ulei.

 

Sosul rezultat de la prăjirea fripturii îl pui peste sosul de legume, adaugi pasta de roşii şi foaia de dafin, lingura de făină, apoi apa, până când se omo­genizează compoziţia. Dai la fiert, minimum 20 de minu­te. Adaugi sare şi piper la sfârşit.

 

Garnitura se numeşte noke- dli, este de asemenea spe­cific ungurească şi se obţine din găluşte de ou fierte în apă, peste care se pun caş, smân­tână şi castraveţi muraţi.

sa-mi bag pula daca stii s-o gatesti.Sincer acum

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...