killbill13 Reputație: 8009 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Octombrie 27, 2015 nu degeaba se spune ca ardeleanu ii om bun, darnic ...de la el nu pleci nemancat , nebaut si NEFUTUT si daca nu manci iti pune la pachet Pamflet, dar, am patit: Si daca musafirul e bucurestean, mai cere un pachet ! 1
justlove Reputație: 8972 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat Octombrie 27, 2015 Pamflet, dar, am patit:Si daca musafirul e bucurestean, mai cere un pachet !sunt si de aia destui... da no...stii tu vb aia `odata vede tiganu pizda lu masa` 3
killbill13 Reputație: 8009 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Octombrie 27, 2015 sunt si de aia destui... da no...stii tu vb aia `odata vede tiganu pizda lu masa` Stiam o tara mai altfel, dar, apreciez intodeauna schimbul de experienta !
rozkendra Reputație: 10772 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:worldwide Oras:worldwide Postat Octombrie 27, 2015 sunt si de aia destui... da no...stii tu vb aia `odata vede tiganu pizda lu masa` porkolt stii sa faci?
justlove Reputație: 8972 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat Octombrie 27, 2015 porkolt stii sa faci? din burta de vita ? nu...da m-as risca odata ciorba de burta stiu sa fac si fac destul de des desi nu-mi place 3
rozkendra Reputație: 10772 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:worldwide Oras:worldwide Postat Octombrie 27, 2015 din burta de vita ? nu...da m-as risca odata ciorba de burta stiu sa fac si fac destul de des desi nu-mi place nu , nu carnita de vita si pipote de pui, eu nu-s deloc cu cioba de burta. nici eu nu am facut, dar cred ca ma pun intr-o zi
justlove Reputație: 8972 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat Octombrie 27, 2015 nu , nu carnita de vita si pipote de pui, eu nu-s deloc cu cioba de burta. nici eu nu am facut, dar cred ca ma pun intr-o zi io stiu ca porkolt se face din burta de vita (fasiile alea)...se face asa ca un fel de felu 2 (mancare scazuta) : 3
rozkendra Reputație: 10772 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:worldwide Oras:worldwide Postat Octombrie 27, 2015 io stiu ca porkolt se face din burta de vita (fasiile alea)...se face asa ca un fel de felu 2 (mancare scazuta) :se poate face si din muschi de vita
justlove Reputație: 8972 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat Octombrie 27, 2015 se poate face si din muschi de vita nu-mi place vita/vitel 3
killbill13 Reputație: 8009 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Octombrie 27, 2015 Porkolt 1 O tocană din carne de porc, picantă şi generoasă, acesta este porkolt. Cei care au crescut în Ardeal – aici se numără şi cei care au făcut armata – sau măcar au avut o rudă dincolo de munţi, au avut probabil norocul să guste din această specialitate ungurească. Deşi numele său nu este legat exclusiv de carnea de porc (porkolt înseamnă tocană), şi e mai mai puţin cunoscut – în afara Ungariei – decât gulaşul, porkoltul este de regulă ruda porcină a acestuia. Mâncare de stepă, de ceaun, de bucurie…Ingrediente•1,6 kg carne de porc (pulpă)•6 cepe mărişoare•2 ardei graşi roşii•1 kg cartofi•3 linguri untură de porc•1 ligură boia de ardei dulce•1 vârf linguriță boia (recomandabil iute)•150 ml pahar lapte•1 lingură făină•1 foaie de dafin•sare•piper•verdeaţă Preparare1.Tăiaţi carnea în bucăţi potrivit de mari.2.Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.3.Scoateţi seminţele ardeilor şi tăiaţii în pătrate.4.Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cubuleţe. Păstraţi cartofii în apă până la utilizare.5.Topiţi untura într-un ceaun sau cratiţă adâncă.6.Adăugaţi şi rumeniţi carnea.7.Adăugaţi ceapa şi mai sotaţi 5-6 minute.8.Adăugaţi boiaua dulce şi cea iute şi rumeniţi-o puţin.9.Adăugaţi foaia de dafin şi o lingură de sare.10.Acoperiţi cu apă şi fierbeţi timp de 60 de minute la foc potrivit.11.Adăugaţi cartofii şi ardeiul gras şi mai fierbeţi 30 de minute. Completaţi cu apă dacă este cazul.12.Faceţi un liezon din făină cu lapte.13.Diluaţi liezonul cu zeama de pa carne şi adăugaţi în cratiţă.14.Lăsaţi să mai dea câteva clocote.15.Asezonaţi cu sare şi piper după gust.16.Porkolt-ul se serveşte fierbinte, cu murături, simplu sau cu găluşte de pâine. Timp de pregătire: 30 minute Timp de gătire: 90 minute Porţii: 6 Porkolt 2 O reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov, telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente:Porkolt - traditional unguresc•400 g muşchi de vită•2 cepe•1 morcov•50 g ţelină•1 foaie dafin•ardei iute•2 linguri pastă de roşii•1 lingură făină•sare•piper•50 g ulei Mod de preparare: Carnea de vită o pui într-o tavă cu puţin ulei şi o dai la cuptor. Treptat adaugi apa până când muşchiul devine fraged. Laşi carnea să se rumenească şi o scoţi. Sosul de legume îl pregăteşti aşa: Ceapa tăiată julien, morcovul şi ţelina răzuite fin, ardeiul iute tăiat fâşii le înăbuşi în ulei. Sosul rezultat de la prăjirea fripturii îl pui peste sosul de legume, adaugi pasta de roşii şi foaia de dafin, lingura de făină, apoi apa, până când se omogenizează compoziţia. Dai la fiert, minimum 20 de minute. Adaugi sare şi piper la sfârşit. Garnitura se numeşte noke- dli, este de asemenea specific ungurească şi se obţine din găluşte de ou fierte în apă, peste care se pun caş, smântână şi castraveţi muraţi. 3
justlove Reputație: 8972 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat Octombrie 27, 2015 Porkolt 1 O tocană din carne de porc, picantă şi generoasă, acesta este porkolt. Cei care au crescut în Ardeal – aici se numără şi cei care au făcut armata – sau măcar au avut o rudă dincolo de munţi, au avut probabil norocul să guste din această specialitate ungurească. Deşi numele său nu este legat exclusiv de carnea de porc (porkolt înseamnă tocană), şi e mai mai puţin cunoscut – în afara Ungariei – decât gulaşul, porkoltul este de regulă ruda porcină a acestuia. Mâncare de stepă, de ceaun, de bucurie…Ingrediente•1,6 kg carne de porc (pulpă)•6 cepe mărişoare•2 ardei graşi roşii•1 kg cartofi•3 linguri untură de porc•1 ligură boia de ardei dulce•1 vârf linguriță boia (recomandabil iute)•150 ml pahar lapte•1 lingură făină•1 foaie de dafin•sare•piper•verdeaţă Preparare1.Tăiaţi carnea în bucăţi potrivit de mari.2.Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.3.Scoateţi seminţele ardeilor şi tăiaţii în pătrate.4.Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cubuleţe. Păstraţi cartofii în apă până la utilizare.5.Topiţi untura într-un ceaun sau cratiţă adâncă.6.Adăugaţi şi rumeniţi carnea.7.Adăugaţi ceapa şi mai sotaţi 5-6 minute.8.Adăugaţi boiaua dulce şi cea iute şi rumeniţi-o puţin.9.Adăugaţi foaia de dafin şi o lingură de sare.10.Acoperiţi cu apă şi fierbeţi timp de 60 de minute la foc potrivit.11.Adăugaţi cartofii şi ardeiul gras şi mai fierbeţi 30 de minute. Completaţi cu apă dacă este cazul.12.Faceţi un liezon din făină cu lapte.13.Diluaţi liezonul cu zeama de pa carne şi adăugaţi în cratiţă.14.Lăsaţi să mai dea câteva clocote.15.Asezonaţi cu sare şi piper după gust.16.Porkolt-ul se serveşte fierbinte, cu murături, simplu sau cu găluşte de pâine. Timp de pregătire: 30 minute Timp de gătire: 90 minute Porţii: 6 Porkolt 2 O reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov, telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente:Porkolt - traditional unguresc•400 g muşchi de vită•2 cepe•1 morcov•50 g ţelină•1 foaie dafin•ardei iute•2 linguri pastă de roşii•1 lingură făină•sare•piper•50 g ulei Mod de preparare: Carnea de vită o pui într-o tavă cu puţin ulei şi o dai la cuptor. Treptat adaugi apa până când muşchiul devine fraged. Laşi carnea să se rumenească şi o scoţi. Sosul de legume îl pregăteşti aşa: Ceapa tăiată julien, morcovul şi ţelina răzuite fin, ardeiul iute tăiat fâşii le înăbuşi în ulei. Sosul rezultat de la prăjirea fripturii îl pui peste sosul de legume, adaugi pasta de roşii şi foaia de dafin, lingura de făină, apoi apa, până când se omogenizează compoziţia. Dai la fiert, minimum 20 de minute. Adaugi sare şi piper la sfârşit. Garnitura se numeşte noke- dli, este de asemenea specific ungurească şi se obţine din găluşte de ou fierte în apă, peste care se pun caş, smântână şi castraveţi muraţi.sa vezi ce ne-o luam imediat ca nu multi stiu de `noke-dli` dapoi cum se pronunta 6
killbill13 Reputație: 8009 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Octombrie 27, 2015 sa vezi ce ne-o luam imediat ca nu multi stiu de `noke-dli` dapoi cum se pronunta Noi cand eram mici le ziceam brebenei, dar, au pornografiat astia termenul ! 1
the godfather Reputație: -1028 Postat Octombrie 27, 2015 Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Postat Octombrie 27, 2015 Bună seara prieteni! 6 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Octombrie 27, 2015 Postat Octombrie 27, 2015 Bună seara prieteni!Sarmalele sunt d'alea dă regim ? 1
killbill13 Reputație: 8009 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Octombrie 27, 2015 sa vezi ce ne-o luam imediat ca nu multi stiu de `noke-dli` dapoi cum se pronunta Sa zica mersi ca n-am pomenit de hecserli sau haios ! 1
vypushka Reputație: 4156 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Wasluy Oras:Wasluy Postat Octombrie 27, 2015 bagai acu vro 10 minute o conserva de ciorba de vitan microvele da nu miam dat seama cai de fer si mam pus la peceu sa vaz cei pe forum sia bubuit de mia sarit usa de la cuptor siam borat juma de bucatarie cu zoaie bagamias pulan ea de viata ca tre sa caut o pisica pe langa bloc so bag sami faca curatenie
rozkendra Reputație: 10772 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:worldwide Oras:worldwide Postat Octombrie 27, 2015 Sa zica mersi ca n-am pomenit de hecserli sau haios ! potoliti-va ca arunca astia cu rosii dupa noi
justlove Reputație: 8972 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat Octombrie 27, 2015 Sa zica mersi ca n-am pomenit de hecserli sau haios !ce is hecserli? ca haios stiu ce is 3
justlove Reputație: 8972 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat Octombrie 27, 2015 potoliti-va ca arunca astia cu rosii dupa noi nu cu rosii cu porodici 5
phoenix Reputație: -585 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Octombrie 27, 2015 nu-mi place vita/vitel
killbill13 Reputație: 8009 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Octombrie 27, 2015 potoliti-va ca arunca astia cu rosii dupa noi Bunica-mea facea cel mai bun haios de pe strada si hecserli+ branza am mancat ultima data la cota 2482, deci amintiri faine !
killbill13 Reputație: 8009 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Octombrie 27, 2015 ce is hecserli? ca haios stiu ce is Dulceata de macese ! 1
rozkendra Reputație: 10772 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:worldwide Oras:worldwide Postat Octombrie 27, 2015 ce is hecserli? ca haios stiu ce is macese 1
rozkendra Reputație: 10772 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:worldwide Oras:worldwide Postat Octombrie 27, 2015 Dulceata de macese ! am raspuns in acelasi timp
phoenix Reputație: -585 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Octombrie 27, 2015 Porkolt 1 O tocană din carne de porc, picantă şi generoasă, acesta este porkolt. Cei care au crescut în Ardeal – aici se numără şi cei care au făcut armata – sau măcar au avut o rudă dincolo de munţi, au avut probabil norocul să guste din această specialitate ungurească. Deşi numele său nu este legat exclusiv de carnea de porc (porkolt înseamnă tocană), şi e mai mai puţin cunoscut – în afara Ungariei – decât gulaşul, porkoltul este de regulă ruda porcină a acestuia. Mâncare de stepă, de ceaun, de bucurie…Ingrediente•1,6 kg carne de porc (pulpă)•6 cepe mărişoare•2 ardei graşi roşii•1 kg cartofi•3 linguri untură de porc•1 ligură boia de ardei dulce•1 vârf linguriță boia (recomandabil iute)•150 ml pahar lapte•1 lingură făină•1 foaie de dafin•sare•piper•verdeaţă Preparare1.Tăiaţi carnea în bucăţi potrivit de mari.2.Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.3.Scoateţi seminţele ardeilor şi tăiaţii în pătrate.4.Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cubuleţe. Păstraţi cartofii în apă până la utilizare.5.Topiţi untura într-un ceaun sau cratiţă adâncă.6.Adăugaţi şi rumeniţi carnea.7.Adăugaţi ceapa şi mai sotaţi 5-6 minute.8.Adăugaţi boiaua dulce şi cea iute şi rumeniţi-o puţin.9.Adăugaţi foaia de dafin şi o lingură de sare.10.Acoperiţi cu apă şi fierbeţi timp de 60 de minute la foc potrivit.11.Adăugaţi cartofii şi ardeiul gras şi mai fierbeţi 30 de minute. Completaţi cu apă dacă este cazul.12.Faceţi un liezon din făină cu lapte.13.Diluaţi liezonul cu zeama de pa carne şi adăugaţi în cratiţă.14.Lăsaţi să mai dea câteva clocote.15.Asezonaţi cu sare şi piper după gust.16.Porkolt-ul se serveşte fierbinte, cu murături, simplu sau cu găluşte de pâine. Timp de pregătire: 30 minute Timp de gătire: 90 minute Porţii: 6 Porkolt 2 O reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov, telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente:Porkolt - traditional unguresc•400 g muşchi de vită•2 cepe•1 morcov•50 g ţelină•1 foaie dafin•ardei iute•2 linguri pastă de roşii•1 lingură făină•sare•piper•50 g ulei Mod de preparare: Carnea de vită o pui într-o tavă cu puţin ulei şi o dai la cuptor. Treptat adaugi apa până când muşchiul devine fraged. Laşi carnea să se rumenească şi o scoţi. Sosul de legume îl pregăteşti aşa: Ceapa tăiată julien, morcovul şi ţelina răzuite fin, ardeiul iute tăiat fâşii le înăbuşi în ulei. Sosul rezultat de la prăjirea fripturii îl pui peste sosul de legume, adaugi pasta de roşii şi foaia de dafin, lingura de făină, apoi apa, până când se omogenizează compoziţia. Dai la fiert, minimum 20 de minute. Adaugi sare şi piper la sfârşit. Garnitura se numeşte noke- dli, este de asemenea specific ungurească şi se obţine din găluşte de ou fierte în apă, peste care se pun caş, smântână şi castraveţi muraţi.sa-mi bag pula daca stii s-o gatesti.Sincer acum
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum