Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

  • Telefon: bdesire86
  • Oras:Brasov
  • Telefon: bdesire86
  • Oras:Brasov
Postat

Azi placinta de dovleac,maine-o p.z.. peste cap 🎃👻🔞

post-183558-0-81365400-1446564180_thumb.jpg

post-183558-0-85590000-1446564192_thumb.jpg

  • Like 2
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Ca tot ma acuzau unii confrati ca din mancarurile mele cam lipseste uneori carnea, ei uite ca din cand in cand imi fac si eu de cap  :blushing2

 

Un fel de GULAŞ:

(evident ca 90% din farmecul mancarii asteia ar fi s-o faci in aer liber, la ceaun; dar ocupat cum am fost eu in ultima vreme, ce sa-i fac daca m-a lovit pofta? Those are the conditions that prevail...)

 

- tocat o ceapa zdravana, pus la calit in putin ulei;

- tocat feliute un morcov, adaugat peste ceapa;

- cautat niste carnuri; gasit niste carnati cu sunca, niste kaiser, suplimentat cu niste bucatele din "rezerva federala": carne de porc fripta, pusa la pastrat in untura - ras untura de pe ea (optional se poate pastra, mie nu-mi place), taiata felii dimpreuna cu restul, adaugat in oala la calit;

- zvarlit aprox. 1 lingura de boia dulce (optional se poate si iute, eu azi n-am avut chef de artificii la WC) si amestecat bine;

- bagat acolo vreo 6-7 cartofi medii, in prealabil curatati si taiati cuburi;

- stins cu vreo 2-3 linguri de bulion + apa cat sa acopere tot amestecul;

- adaugat: cativa catei de usturoi (tocati sau zdrobiti), un praf de cimbru, 1-2 foi de dafin, cate-un praf de sare + piper (si/sau alte condimente, fiecare cu gusturile lui);

- lasat la foc mic pana sunt fierti cartofii, gustat, ajustarea finala de sare + piper si... cam atat.

 

In mod ideal se serveste cald, cu paine cat mai proaspata, muraturi, eventual uMpic® de ceapa rosie. Inainte de-a lua cu polonicul sa pui in fiecare farfurie, se invarte in el de 2-3 ori, sa se omogenizeze si sa nu pui prea multa grasime, care normal, se ridica deasupra in oala.

 

post-53465-0-07380100-1446570968_thumb.jpg

 

post-53465-0-74048300-1446570976_thumb.jpg

 

post-53465-0-19352600-1446570984_thumb.jpg

  • Like 12
  • Oras:pretutindeni
  • Oras:pretutindeni
Postat

Ca tot ma acuzau unii confrati ca din mancarurile mele cam lipseste uneori carnea, ei uite ca din cand in cand imi fac si eu de cap :blushing2

 

Un fel de GULAŞ:

(evident ca 90% din farmecul mancarii asteia ar fi s-o faci in aer liber, la ceaun; dar ocupat cum am fost eu in ultima vreme, ce sa-i fac daca m-a lovit pofta? Those are the conditions that prevail...)

 

- tocat o ceapa zdravana, pus la calit in putin ulei;

- tocat feliute un morcov, adaugat peste ceapa;

- cautat niste carnuri; gasit niste carnati cu sunca, niste kaiser, suplimentat cu niste bucatele din "rezerva federala": carne de porc fripta, pusa la pastrat in untura - ras untura de pe ea (optional se poate pastra, mie nu-mi place), taiata felii dimpreuna cu restul, adaugat in oala la calit;

- zvarlit aprox. 1 lingura de boia dulce (optional se poate si iute, eu azi n-am avut chef de artificii la WC) si amestecat bine;

- bagat acolo vreo 6-7 cartofi medii, in prealabil curatati si taiati cuburi;

- stins cu vreo 2-3 linguri de bulion + apa cat sa acopere tot amestecul;

- adaugat: cativa catei de usturoi (tocati sau zdrobiti), un praf de cimbru, 1-2 foi de dafin, cate-un praf de sare + piper (si/sau alte condimente, fiecare cu gusturile lui);

- lasat la foc mic pana sunt fierti cartofii, gustat, ajustarea finala de sare + piper si... cam atat.

 

In mod ideal se serveste cald, cu paine cat mai proaspata, muraturi, eventual uMpic® de ceapa rosie. Inainte de-a lua cu polonicul sa pui in fiecare farfurie, se invarte in el de 2-3 ori, sa se omogenizeze si sa nu pui prea multa grasime, care normal, se ridica deasupra in oala.

 

IMG_1357.JPG

 

IMG_1358.JPG

 

IMG_1364.JPG

Aşa DA, de mâine umbli numai cu noi =))

 

 

 

 

 

Stimă!!!

  • Like 4
  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

Ca tot ma acuzau unii confrati ca din mancarurile mele cam lipseste uneori carnea, ei uite ca din cand in cand imi fac si eu de cap  :blushing2

 

Un fel de GULAŞ:

(evident ca 90% din farmecul mancarii asteia ar fi s-o faci in aer liber, la ceaun; dar ocupat cum am fost eu in ultima vreme, ce sa-i fac daca m-a lovit pofta? Those are the conditions that prevail...)

 

- tocat o ceapa zdravana, pus la calit in putin ulei;

- tocat feliute un morcov, adaugat peste ceapa;

- cautat niste carnuri; gasit niste carnati cu sunca, niste kaiser, suplimentat cu niste bucatele din "rezerva federala": carne de porc fripta, pusa la pastrat in untura - ras untura de pe ea (optional se poate pastra, mie nu-mi place), taiata felii dimpreuna cu restul, adaugat in oala la calit;

- zvarlit aprox. 1 lingura de boia dulce (optional se poate si iute, eu azi n-am avut chef de artificii la WC) si amestecat bine;

- bagat acolo vreo 6-7 cartofi medii, in prealabil curatati si taiati cuburi;

- stins cu vreo 2-3 linguri de bulion + apa cat sa acopere tot amestecul;

- adaugat: cativa catei de usturoi (tocati sau zdrobiti), un praf de cimbru, 1-2 foi de dafin, cate-un praf de sare + piper (si/sau alte condimente, fiecare cu gusturile lui);

- lasat la foc mic pana sunt fierti cartofii, gustat, ajustarea finala de sare + piper si... cam atat.

 

In mod ideal se serveste cald, cu paine cat mai proaspata, muraturi, eventual uMpic® de ceapa rosie. Inainte de-a lua cu polonicul sa pui in fiecare farfurie, se invarte in el de 2-3 ori, sa se omogenizeze si sa nu pui prea multa grasime, care normal, se ridica deasupra in oala.

 

attachicon.gifIMG_1357.JPG

 

attachicon.gifIMG_1358.JPG

 

attachicon.gifIMG_1364.JPG

in ardeal se numeste popricaș :blushing2  , il fac si io cu cabanos cateodata.. :hug1

  • Like 8
  • Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5
  • Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5
Postat

Ca tot ma acuzau unii confrati ca din mancarurile mele cam lipseste uneori carnea, ei uite ca din cand in cand imi fac si eu de cap  :blushing2

 

Un fel de GULAŞ:

(evident ca 90% din farmecul mancarii asteia ar fi s-o faci in aer liber, la ceaun; dar ocupat cum am fost eu in ultima vreme, ce sa-i fac daca m-a lovit pofta? Those are the conditions that prevail...)

 

- tocat o ceapa zdravana, pus la calit in putin ulei;

- tocat feliute un morcov, adaugat peste ceapa;

- cautat niste carnuri; gasit niste carnati cu sunca, niste kaiser, suplimentat cu niste bucatele din "rezerva federala": carne de porc fripta, pusa la pastrat in untura - ras untura de pe ea (optional se poate pastra, mie nu-mi place), taiata felii dimpreuna cu restul, adaugat in oala la calit;

- zvarlit aprox. 1 lingura de boia dulce (optional se poate si iute, eu azi n-am avut chef de artificii la WC) si amestecat bine;

- bagat acolo vreo 6-7 cartofi medii, in prealabil curatati si taiati cuburi;

- stins cu vreo 2-3 linguri de bulion + apa cat sa acopere tot amestecul;

- adaugat: cativa catei de usturoi (tocati sau zdrobiti), un praf de cimbru, 1-2 foi de dafin, cate-un praf de sare + piper (si/sau alte condimente, fiecare cu gusturile lui);

- lasat la foc mic pana sunt fierti cartofii, gustat, ajustarea finala de sare + piper si... cam atat.

 

In mod ideal se serveste cald, cu paine cat mai proaspata, muraturi, eventual uMpic® de ceapa rosie. Inainte de-a lua cu polonicul sa pui in fiecare farfurie, se invarte in el de 2-3 ori, sa se omogenizeze si sa nu pui prea multa grasime, care normal, se ridica deasupra in oala.

 

attachicon.gifIMG_1357.JPG

 

attachicon.gifIMG_1358.JPG

 

attachicon.gifIMG_1364.JPG

 

te urEsc !

  • Like 2
  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide
Postat

in ardeal se numeste popricaș :blushing2  , il fac si io cu cabanos cateodata.. :hug1

eu cu carnati afumati de la parinti :)

  • Like 2
  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide
Postat

 

deci prost manci zau, cre ca icre is alea roz  din supermarket, pasta de unt cu marar  . cred ca fac pachet pt Oradea soon , brrr sa nu uitam seven days cu cola, incerci sa te otravesti singur pesemne.....

  • Like 2
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
Postat

 

 

 

deci prost manci zau, cre ca icre is alea roz  din supermarket, pasta de unt cu marar  . cred ca fac pachet pt Oradea soon , brrr sa nu uitam seven days cu cola, incerci sa te otravesti singur pesemne.....

 

Ce-a zis Roz, zau! Mai bine cumperi icre crude si-ti faci tu... Sau le manaci crude decat pline de amidon si sare si coloranti... 

 

 

post-116092-0-34207700-1446579783_thumb.jpg

  • Like 6
  • Minus 3
  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide
Postat

Ce-a zis Roz, zau! Mai bine cumperi icre crude si-ti faci tu... Sau le manaci crude decat pline de amidon si sare si coloranti... 

 

nu este vb de afisare ori fitza, dar se hraneste din graba nesanatos :) frumos platou, eu nu consum icre de niciun fel si nici sushi. nu mancam sushi nici in Milano imi hraneam dogul argentinian cu ce primeam de la prieetnii asian cu local specific la caserola

  • Like 2
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
Postat

nu este vb de afisare ori fitza, dar se hraneste din graba nesanatos :) frumos platou, eu nu consum icre de niciun fel si nici sushi. nu mancam sushi nici in Milano imi hraneam dogul argentinian cu ce primeam de la prieetnii asian cu local specific la caserola

Pai nici eu nu am postat alea de fitze, dar e mai sanatos; Icrele alea ale lui Pisicuts - tarama - au cam 20% icre restul e amidon, ulei, si sare. 

platoul e facut acum ceva vreme, dar mi-am adus aminte de el cand am vazut poa lui pisic, practic sunt aceleasi ingrediente :). Mai putin salamul de Sibiu... 

Si nu stiu cum nu-ti plac icrele si sushi, as manca non-stop :D

  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide
Postat

Pai nici eu nu am postat alea de fitze, dar e mai sanatos; Icrele alea ale lui Pisicuts - tarama - au cam 20% icre restul e amidon, ulei, si sare. 

platoul e facut acum ceva vreme, dar mi-am adus aminte de el cand am vazut poa lui pisic, practic sunt aceleasi ingrediente :). Mai putin salamul de Sibiu... 

Si nu stiu cum nu-ti plac icrele si sushi, as manca non-stop :D

nu le sufar si daca simt gust de maioneza in mancare nu mai manc cateva zile, desi eu fac maioneza cand sunt in familie . o fac cu mana mea , eu portionand separat fara....  pot sa manac vegan sa fac singura turtite de toate celalate si sa le dau si gust prin condimente, nu consum produse animale crude ori semicrude. nu din lipsa de vointa, ci pt ca mi se face rau. nu am o problema in a le pregati pt altii. sunt mai putin respingatoare cu sosueile albe dupa ce au stat putin la cuptor gen bechamel la musaca

  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
Postat

nu le sufar si daca simt gust de maioneza in mancare nu mai manc cateva zile, desi eu fac maioneza cand sunt in familie . o fac cu mana mea , eu portionand separat fara....  pot sa manac vegan sa fac singura turtite de toate celalate si sa le dau si gust prin condimente, nu consum produse animale crude ori semicrude. nu din lipsa de vointa, ci pt ca mi se face rau. nu am o problema in a le pregati pt altii. sunt mai putin respingatoare cu sosueile albe dupa ce au stat putin la cuptor gen bechamel la musaca

Stai sa notez ca maine-poimaine te invit la masa, sa stiu macar ce sa gatesc :P

Vegan se scrie cu un N sau cu doi? 

  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
Postat

bai nene da' mai potoleste-te...

Aeleo Jili, credeam ca nu esti prin zona, iertare boierule. 

  • Like 2
  • Minus 3
  • Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5
  • Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5
Postat

pre_1446579014__20151103_205039.jpg

 

ce e ma mizeriile astea zici ca stai in cåmin

 

http://www.reactiongifs.com/lol/illK6U.gif

  • Like 1
  • Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5
  • Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5
Postat

Aeleo Jili, credeam ca nu esti prin zona, iertare boierule. 

 

cu ce ocazie mesamplastu ala ?

  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide
Postat

Stai sa notez ca maine-poimaine te invit la masa, sa stiu macar ce sa gatesc :P

nu nu manac, supe, ciorbe de orice fel la orice ora, asemenea deserturi. dieta vegetariana ca pt iti mananca mult timp sa gatesti vegan dureaza cate o luna de 2 ori pe an cand fac detox si beau sucuri verzi blenduite si smooties si etc. manac carne iubesc peste si fructele de mare, prefer curcan in loc de pui, oarecum manc si miel, vita imi place in rest orice contine legume si fructe. si porc manc, doar ca daca am de ales si nu sunt invitata si am de unde alege  din porc manc doar costite si fierturi care prind aroma de tomate, marar pratrunjel si alte cele. pana acum 2 ani nu consumam porc deloc, acum m-am imprietenit cu ciolan/ fleica.costite /carnaciori toate afumate. si inainte de ele imi place mult toba :D :D in rest daca imi ai sa pap salate si paste si deserturi nu ma vezi ca plang de foame , desi fac foooarte urat nedormita si nemancata zdravan... stiind cum sunt prefer sa imi iau poseta sa manc in regim de urgenta la restaurant si sa revi fara a indipune pe cineva ca nu e frumos :)


  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
Postat

cu ce ocazie mesamplastu ala ?

Fu acum vreo luna jumate, in preajma sfarsitului lumii de anul asta; intamplarea face ca m-a vizitat un prieten si am zis sa nu ne prinda sfarsitul lumii nemancati si nebauti... 

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members and 1 guest

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...