Sari la conținut

Ce-i fericirea?

Postări Recomandate

• Oras:aer
Postat

Good question! :)

Nu prea mi-am pus intrebarea asta,crezand ca-i acolo,ca e vreo 70% acolo,si ca o sa vina ea 100% candva,cand o sa `indeplinesc` toate task-urile pe care mintea le tot repeta...dar chiar am observat ca nu-i asa,ca intervin alte ganduri,si altele,si parca tot ai momente cand esti nefericit de ceva,ceva care nu te multumeste,chiar daca ai reusit sa iti propui ce mintea robotica ti-a spus sa faci,dar parca nu e de-ajuns,si tot o cauti...ba te compari cu altii,sa hranesti ceva fals in tine ca esti diferit de ei,esti mai special :),ba dai in tarani,moldoveni,din vaslui or around :),incercand sa arati ca tu ai o viata mult mai smechera decat ei,si ei inca se caca in veceuri din gradina sau ograda,fie #jier,fie canicula,dar te doare-n pula,ca tu simti ca esti fericit :),ba te iei de curve,ca-s niste lasaturi,fara viata,si ca tu esti fericit :),ca ai o viata jmechera,nu ca ele,insa le frecventezi constant,fie ca esti singur,fie ca esti divortat,dar tu te dai fericit,si exemple sunt pe cacate...:)...ba ca ce familie fericita,cu copii deosebiti,stare financiara buna,dar sotul e constant la curve,sotia deprimata acasa,copii pierduti in games,si in tehnologie,dar din nou,fericirea arise :)...eu simt totusi ca nu vad acea fericire,nu o vad nici in mine(ma identific prea mult cu mine,inca judec,inca compar),si refuz sa cred ca tot ce ai fost invatat sa faci de mic,si sa urmezi anumite instructiuni ,si sa le duci la capat cu succes,duc spre fericirea absoluta...ca ce?ca o sa ajung sa ma uit in oglinda,sa-mi vad pielea pe fata,si atat,imbatranita si gata sa se scurga,la vreo 90 de ani(sau nu),si ca o sa zic ce?Mama,ce jmecherie a fost,maaaaaai vreaaaaau :),sau cacat,nu am realizat tot ce mintea mi-a propus :),toata viata mea a fost legata ca trebuie sa ajung undeva,insa am uitat complet de mine,si simt ca parca nu am trait nimic,dar oricum nu mai conteaza,ca tot am 97 de ani,pe pat,fuck this shit,si baga-mi-as pula-n moldoveni,si in curve,si in lachetii care nu-s ca mine(care nu o sa mai fiu :) )...nu prea are sens oricum,ca tot spre inevitabil ne indreptam,dar totusi,ne facem viata un calvar cacacios :),in momentul de fata...sa ce?  :)

O fi renuntarea la frica fericirea?...cand zic asta nu ma refer la un ins oarecare,care isi pune rozete pe ambele maini,si se duce intr-un grup de 10 insi,cu hai ba,ca oricum o sa mor candva,nu mi-e frica de voi,sa vedeti ce va sparg #muili :)...ci la frica #cacandva chiar nu o sa mai fim #papamantul asta,si ca pare scary,ca acest corp deosebit,si aceasta minte deosebita,o sa dispara...asta da posesivitate! :)

• Like 3
  • Minus 3
Vizitator
Reputație: 0
Postat

ca ce?ca o sa ajung sa ma uit in oglinda,sa-mi vad pielea pe fata,si atat,imbatranita si gata sa se scurga,la vreo 90 de ani(sau nu),si ca o sa zic ce?Mama,ce jmecherie a fost,maaaaaai vreaaaaau :),sau cacat,nu am realizat tot ce mintea mi-a propus :),toata viata mea a fost legata ca trebuie sa ajung undeva,insa am uitat complet de mine,si simt ca parca nu am trait nimic,dar oricum nu mai conteaza,ca tot am 97 de ani,pe pat,fuck this shit,si baga-mi-as pula-n moldoveni,si in curve,si in lachetii care nu-s ca mine(care nu o sa mai fiu :) )...nu prea are sens oricum,ca tot spre inevitabil ne indreptam,dar totusi,ne facem viata un calvar cacacios :),in momentul de fata...sa ce?   :)

O fi renuntarea la frica fericirea?...cand zic asta nu ma refer la un ins oarecare,care isi pune rozete pe ambele maini,si se duce intr-un grup de 10 insi,cu hai ba,ca oricum o sa mor candva,nu mi-e frica de voi,sa vedeti ce va sparg #muili :)...ci la frica #cacandva chiar nu o sa mai fim #papamantul asta,si ca pare scary,ca acest corp deosebit,si aceasta minte deosebita,o sa dispara...asta da posesivitate! :)

Fericirea... ;)

• Oras:Bucuresti
Postat

Fericirea este de mai multe feluri. Intreaba-l pe Miskin si te va lamuri ce e nefericirea...restul inseamna fericire. =)) =))

• Like 2
  • Oras:sud
Postat

FERICIRILE

Domnul nostru Iisus Hristos S-a suit in munte si ii invata pe ucenicii Sai zicand:

"FERICITI CEI SARACI CU DUHUL, CA A LOR ESTE IMPARATIA CERURILOR."

Cei saraci cu duhul sunt aceia care se considera pe sine foarte mici in comparatie cu maretia lui Dumnezeu, si care tanjesc sa se inalte la Dumnezeu si in imparatia Lui.

"FERICITI CEI CE PLANG, CA ACEIA SE VOR MANGAIA."

Cei care plang in lumea aceasta trecatoare se aseamana Fiului lui Dumnezeu, care niciodata nu a zambit, dar foarte adesea a plans, din pricina neintelegerii, a pacatelor si patimilor omenesti.

"FERICITI CEI BLANZI, CA ACEIA VOR MOSTENI PAMANTUL."

Cei blanzi sunt iubitori de oameni si rabdatori. Datorita blandetii Sale, Hristos este numit Mielul lui Dumnezeu. Cei mandri si maniosi sunt potrivnici celor blanzi. Ei grabnic castiga, dar tot grabnic si pierd. Cei blanzi dobandesc dupa un timp. Crestinii au fost prigoniti de pagani si aproape nimiciti, dar astazi ei stapanesc pamantul.

"FERICITI CEI CE FLAMANZESC SI INSETEAZA DE DREPTATE, CA ACEIA SE VOR SATURA."

Cei ce flamanzesc si inseteaza de dreptate sunt oamenii care nu pot rabda nedreptatea din lume. Ei vor vedea biruinta lui Hristos Cel inviat, care va invinge toate puterile raului si inimile lor vor fi pline de multumire si bucurie. Ei vor vedea si biruinta Bisericii prigonite si se vor bucura.

"FERICITI CEI MILOSTIVI, CA ACEIA SE VOR MILUI."

Dupa cum ne purtam cu fiii lui Dumnezeu, tot astfel se va purta si Dumnezeu cu noi. Mila pentru mila. Dar multa milostivire dumnezeiasca este cu mult mai mare decat milostivirea oamenilor. "Acestia vor primi insutit" le-a spus Domnul celor milostivi. Milostivirea este o virtute indoita: personala si sociala. Suntem milostivi si fata de noi insine, atunci cand nu uitam de sufletul nostru si mantuirea lui. Egoismul, razbunarea si cruzimea sunt vrajmasii milostivirii.

"FERICITI CEI CURATI CU INIMA, CA ACEIA VOR VEDEA PE DUMNEZEU."

Inima omului este ochiul curat de trebuinta pentru a privi pe cele duhovnicesti, in primul rand pe Dumnezeu. Prin indelunga lucrare si prin harul lui Dumnezeu inima se poate curati de toate necuratirile pacatului, dupa cum ne dau marturie Vietile sfintilor. Gandurile si dorintele rele intineaza si orbesc inima.

"FERICITI FACATORII DE PACE, CA ACEIA FIII LUI DUMNEZEU SE VOR CHEMA."

Hristos este numit imparatul pacii. El a daruit pacea Sa ucenicilor Sai. Fiecare poate da ceea ce are. Daca avem in inimile noastre pace, putem sa o daruim si celorlalti. Pacea mintii, a inimii si a vointei - intreita pace in unitate - aceasta este adevarata pace dumnezeiasca a sufletului. Sufletul necumpatat nu poate avea pace.

"FERICITI CEI PRIGONITI PENTRU DREPTATE, CA A LOR ESTE IMPARATIA CERURILOR."

Sa fii prigonit pentru dreptate inseamna a te asemana lui Hristos si apostolilor. In Biserica Ortodoxa s-au aratat multi mucenici, care au suferit pentru dreptate si care s-au salasluit in imparatia cereasca a lui Hristos. Sfantul Apostol Petru spune: "Caci este mai bine, daca asa este voia lui Dumnezeu, sa patimiti facand cele bune, decat facand cele rele!" (I Petru III, 17).

"FERICITI VETI FI VOI CAND VA VOR OCARI SI VA VOR PRIGONI SI VOR ZICE

TOT CUVANTUL RAU IMPOTRIVA VOASTRA, MINTIND PENTRU MINE."

Aici Hristos vorbeste despre patimirea pentru El a celor ce-L urmau. Ei vor fi batjocoriti, defaimati si chinuiti. Dar ei trebuie sa rabde toate cu credinta neclintita si nadejde in El, caci va veni ca Cel din urma Biruitor si Drept Judecator. El va desparti atunci pentru vesnicie dreptii de pacatosi.

CONCLUZIE

"BUCURATI-VA SI VA VESELITI, CA PLATA VOASTRA MULTA ESTE IN CERURI!"

Bucurati-va in lacrimi, bucurati-va in patimire, bucurati-va in moarte, caci cei mai buni din neamul omenesc, care au strabatut aceasta cale spinoasa ca si voi, va asteapta acum in lumea cealalta, unde domneste Hristos, si unde nu este durere, nici intristare, nici suferinta, ci viata si bucurie vesnica.

• Like 1
Postat

Right.......

@kilometru,parca tu erai ala care inca il vede pe dumnezeu cu ie alba,si barba asemenea :),si pe #seitan,cu coarne de bou,si cosuri pe mufa,nu? :)...#iunderstand.

• Like 1
  • Minus 3
Postat

Right.......

@kilometru,parca tu erai ala care inca il vede pe dumnezeu cu ie alba,si barba asemenea :),si pe #seitan,cu coarne de bou,si cosuri pe mufa,nu? :)...#iunderstand.

Putem avea si discuţii teologice , dacă ne limităm doar la credinţa in Hristos, păcatele oamenilor , inclusiv ale preoţilor nu cred că sunt mai importante decât a ne aminti/reaminti minunile lui Hristos şi dacă credem sau nu in ele si dacă credem sau nu că el s-a răstignit pentru noi. Dar asta o propun mai la toamnă. Acum e cald . e vacanţă, fustiţe scurte, gânduri trandafirii. Vorba lui Picon.

Vizitator
Postat

Banii "e" fericirea. :)

Pa bune ?! Poti sa ai toti banii din lume, daca nu ai sanatate, degeaba....

Crezi ca el e fericit, are bani gramada... (Stephen Kawking)

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/About/General/2013/5/8/1367968492944/Stephen-Hawking-008.jpg

• Like 1
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
Postat

Fericirea-i un lucru marunt

E o aripa care vibreaza

Fericirea-i un lucru mic

Un pitic, ce danseaza.

Versurile - Țapinarii

• Like 6
  • Minus 1
Vizitator
Postat

Fericirea-i un lucru marunt

E o aripa care vibreaza

Fericirea-i un lucru mic

Un pitic, ce danseaza.

Versurile - Țapinarii

+1 (iar am 0 puncte =)) =)) )

• Like 2
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Fericirea probabil ca este ceea ce simte pisicuts cand vede, in fiecare zi, cu cat a crescut numarul postarilor de pe forum. :)

• Like 2
Postat

:)

Cum ai sti ce simti daca ai simti mereu acelasi lucru?

Nu poti fi vesnic fericit, de multe ori fericirea vine ca o eliberare dupa o suferinta...

Daca se incurca fericirea cu multumirea in viata, atunci depinde ce-ti doresti, omul are tendinta sa vrea tot mai mult, dar poate fi multumit si cu strictul necesar fara sa viseze la capra vecinului... :)

• Like 1
Postat

+1 (iar am 0 puncte =)) =)) )

dacă le strici la secțiunea de poze...:))

Vizitator
Postat

dacă le strici la secțiunea de poze... :))

Asa este... oricum, la unele din capritele de acolo chiar merita sa strici cateva puncte, oricat de rau ar arata poza/pozele, fetele fac toti banii... :innocent Bine, acum depinde de gusturile fiecaruia :hihat :blushing2

• Like 1
  • Oras:București
Postat

Pa bune ?! Poti sa ai toti banii din lume, daca nu ai sanatate, degeaba....

Crezi ca el e fericit, are bani gramada... (Stephen Kawking)

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/About/General/2013/5/8/1367968492944/Stephen-Hawking-008.jpg

L ai intrebat tu si ti a spus ca e nefericit?
Postat

Ţie ţi-a spus că e fericit ?

Vizitator
Postat

Eu unul, daca as fi in locul lui NU as fi fericit cu o asemenea viata :no2 :no2

Postat

Nu,dar i se citeste fericirea in ochi.=))
Postat

Nu,dar i se citeste fericirea in ochi. =))

S-ar putea să ai dreptate , dar eu având ochelari am observat mai greu

• Oras:Undeva in viitor
  • Oras:Undeva in viitor
Postat

Nu prea mi-am pus intrebarea asta,crezand ca-i acolo,ca e vreo 70% acolo,si ca o sa vina ea 100% candva,cand o sa `indeplinesc` toate task-urile pe care mintea le tot repeta...dar chiar am observat ca nu-i asa,ca intervin alte ganduri,si altele,si parca tot ai momente cand esti nefericit de ceva,ceva care nu te multumeste,chiar daca ai reusit sa iti propui ce mintea robotica ti-a spus sa faci,dar parca nu e de-ajuns,si tot o cauti...ba te compari cu altii,sa hranesti ceva fals in tine ca esti diferit de ei,esti mai special :),ba dai in tarani,moldoveni,din vaslui or around :),incercand sa arati ca tu ai o viata mult mai smechera decat ei,si ei inca se caca in veceuri din gradina sau ograda,fie #jier,fie canicula,dar te doare-n pula,ca tu simti ca esti fericit :),ba te iei de curve,ca-s niste lasaturi,fara viata,si ca tu esti fericit :),ca ai o viata jmechera,nu ca ele,insa le frecventezi constant,fie ca esti singur,fie ca esti divortat,dar tu te dai fericit,si exemple sunt pe cacate... :)...ba ca ce familie fericita,cu copii deosebiti,stare financiara buna,dar sotul e constant la curve,sotia deprimata acasa,copii pierduti in games,si in tehnologie,dar din nou,fericirea arise :)...eu simt totusi ca nu vad acea fericire,nu o vad nici in mine(ma identific prea mult cu mine,inca judec,inca compar),si refuz sa cred ca tot ce ai fost invatat sa faci de mic,si sa urmezi anumite instructiuni ,si sa le duci la capat cu succes,duc spre fericirea absoluta...ca ce?ca o sa ajung sa ma uit in oglinda,sa-mi vad pielea pe fata,si atat,imbatranita si gata sa se scurga,la vreo 90 de ani(sau nu),si ca o sa zic ce?Mama,ce jmecherie a fost,maaaaaai vreaaaaau :),sau cacat,nu am realizat tot ce mintea mi-a propus :),toata viata mea a fost legata ca trebuie sa ajung undeva,insa am uitat complet de mine,si simt ca parca nu am trait nimic,dar oricum nu mai conteaza,ca tot am 97 de ani,pe pat,fuck this shit,si baga-mi-as pula-n moldoveni,si in curve,si in lachetii care nu-s ca mine(care nu o sa mai fiu :) )...nu prea are sens oricum,ca tot spre inevitabil ne indreptam,dar totusi,ne facem viata un calvar cacacios :),in momentul de fata...sa ce?   :)

Parerea mea este ca renuntarea la frica nu inseamna fericire. In primul rand nu am cum sa renunt la frica, ea este prezenta in viata de zi cu zi si, este un mecanism de aparare foarte eficient. Daca as renunta la frica, as crapa de 10 pe zi.

Fericirea in cazul meu inseamna sa nu ma las limitat de frica. Fericirea este atunci cand frica imi e cel mai bun prieten si,  ma face sa imi sparg propriile bariere.

Fericirea mai inseamna sa fac ceea ceea ce imi aduce un sentiment de implinire, sa am un job pe care l-as face si daca nu as fi platit. 

Nu vreau sa caut fericirea nicaieri decat in mine, dar nu strica si alte persoane cu care sa o impartasesti :wink2

• Like 1
Postat
Apropos de schimbul de pareri despre Hawking:

"Stephen Hawking admits he is happier now than he was before being struck down by the illness nearly 50 years ago.
‘I don’t have much positive to say about motor neurone disease,’ said the celebrated cosmologist.
‘But it taught me not to pity myself because others were worse off, and to get on with what I could still do. 
‘I’m happier now than before I developed the condition.’ "
(sursa, aici)

Sorry, nu-mi place sa ma dau destept cautand citate, dar am tinut sa ma bag in seama acuma pentru ca stiam de mult despre atitudinea asta a lui. Intamplarea face sa ma numar printre fanii sai, il admir de-acu' ceva vreme, cand am citit - cu sufletul la gura, pe nerasuflate - "Scurta istorie a timpului".

Fara a incerca sa fiu "smart-ass", si cu scuzele de rigoare pentru indrazneala, caci fiecare are problemele lui si nu-i frumos sa ne bagam, eu pe Hawking l-as da ca exemplu celor ce se considera intr-o situatie suficient de disperata pentru a dori sa se sinucida (fara "bataie" implicita spre Amada, o rog sa nu se supere).

• Like 4

Vizitator
Postat

Apropos de schimbul de pareri despre Hawking:

"Stephen Hawking admits he is happier now than he was before being struck down by the illness nearly 50 years ago.
‘I don’t have much positive to say about motor neurone disease,’ said the celebrated cosmologist.
‘But it taught me not to pity myself because others were worse off, and to get on with what I could still do. 
‘I’m happier now than before I developed the condition.’ "
(sursa, aici)

Sorry, nu-mi place sa ma dau destept cautand citate, dar am tinut sa ma bag in seama acuma pentru ca stiam de mult despre atitudinea asta a lui. Intamplarea face sa ma numar printre fanii sai, il admir de-acu' ceva vreme, cand am citit - cu sufletul la gura, pe nerasuflate - "Scurta istorie a timpului".

Fara a incerca sa fiu "smart-ass", si cu scuzele de rigoare pentru indrazneala, caci fiecare are problemele lui si nu-i frumos sa ne bagam, eu pe Hawking l-as da ca exemplu celor ce se considera intr-o situatie suficient de disperata pentru a dori sa se sinucida (fara "bataie" implicita spre Amada, o rog sa nu se supere).

Oooo daaa ! asta clar, aici ca si exemplu de dat celor ce au tentatii pentru suicid, dar, absolut fara tagada, nu incape indoiala ca poate fi dat ca si exemplu care poate sa-i faca sa se razgandeasca. Acum totusi, in ceea ce priveste fericirea, cred ca pentru el asta inseamna fericire, asa cum pentru tine fericire inseamna (probabil) cu totul altceva, pentru mine fericirea inseamna alt (alte) lucruri, pentru x inseamna altceva... Pentru fiecare dintre noi fericirea este personala si tine de subiectivism :) :hihat...

• Like 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.