vistantric Reputație: -3413 Postat Mai 11, 2018 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Mai 11, 2018 Scara - Mircea Ciobanu Atunci se va vedea şi nici atunci.La capete, măsurii repetatei s-au pierdut şi ros atâtea dungi – ori spaţiul a-nceput să se dilate? Se-amână moartea, loc necucerit.Cu pas mai scurt împarţi un drum de seară.Din ce s-a luat, un rest descoperitse-adaugă la număr, din afară. Atunci şi nici atunci! Căci vin poruncide secetă, şi umbra care-nşealăe-a scărilor cu oasele mai lungişi-a lucrurilor puse la-ndoială. Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Mai 14, 2018 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Mai 14, 2018 Elogiu De dimineaţă până seara Visez la şoldul tău, Tamara, Cel greu şi alb ca un nămete, Scos de sub rochii pe-ndelete Şi tăvălit pe largi divane Ca-n basmele aliotmane. De dimineaţă până seara Visez la şoldul tău, Tamara, Cum să-i gust tainica dulceaţă, Când o să-l iau, pios, în braţe, Iluminat, ca pe-o icoană, Spre-a-mi mântui viaţa-mi vană. De dimineaţă până seara Visez la şoldul tău, Tamara, Lin răsfoind şi monoton: Baudelaire, Verlaine, Lautreamont, Rimbaud, Nouveau, Apollinaire; Ei n-au văzut ce tu-mi oferi! De dimineaţă până seara Visez la şoldul tău, Tamara, În casa noastră de chirpice Din balige de pitulice Blând frământate-n brume groase De-un serafim cu-aripi stufoase. De dimineaţă până seara Visez la şoldul tău, Tamara, Cărând senin găleţi cu apă Din care căni aldinei se-adapă, Băgând surcele sfinte-n plită Linse de flăcări ce excită. De dimineaţă până seara Visez la şoldul tău, Tamara, Precum elevul profesoara Şi-o-nchipuie-n vacanţe, vara, De dimineaţă până seara... poezie de Emil Brumaru din Commedia dell'Arte (2005) Cel mai iubit ☺ Fiecare om este cel mai iubit dintre pământeni, Chiar şi Ulise, ce multă durere i-au adusIubirea şi ura zeiţelor, Visez şi eu, te visez, Ulise, Aşa cum tu mă visezi pe mine, Zise prietenul Vasile, unele capete au căzut,Toate visau la tine, Ulise. M-am trezit cu o rană adâncă deasupra umerilor, Nu mai aveam cap, se întâmplă, Auzeam cum picură noaptea, Precum gheaţa din martie, m-am rugat Celui de Sus, El mi-a amintit de toate războaiele sângeroase, Ce te miri? M-a întrebat, nu eşti tu cel mai iubit dintre pământeni? Ce te miri? poezie de Boris Marian Mehr Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 La șase fără un sfert mi-e dor de tineȘi vinerea mă-mbrac în marinar,Până la prânz mă abonez la ziar,Mă adaptez din ce în ce mai bineLa un program de plâns foarte sumar. .Da, ceasurile mele au migrene!Și gem – înregistrare din concert.Într-un fotoliu mă gândesc inertȘi mă închipui într-un coș cu peneTot adormind la fix și fără-un sfert. Din plictiseală-mi împletesc răbdareaȘi mă trezesc cu camerele plineDe noapte – mozaic de rău și bineȘi printre plante mă inundă sarea.La șase fără-un sfert mi-e dor de tine. 1 Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Mai 14, 2018 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Mai 14, 2018 Cătră planeta mea Cât ţi-s dator, o, stea mult graţioasă,Că-n primăvara a vieţei meleTu m-ai ferit de strâmbe căi şi releŞi m-ai condus pe calea virtuoasă!Tu-n sân mi-aprinzi făclia luminoasă,M-ai adăpat l-ascree fântânele,Şi când viaţa-mi îndulcesc prin ele,Despreţuiesc chiar soarta fioroasă.Ca să doresc a vieţei nemurireMă-ndeamnă raza-ţi care-n ceri se vede,Cum statornică urmează-a ei rotire.De la ţărmul fatal vasul purcede,Ş-amu, plutind prin marea de pieire,A ta rază la port mă va încrede.sonet de Gheorghe Asachi (1812) Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Mai 14, 2018 Partajează Postat Mai 14, 2018 Cătră planeta mea Cât ţi-s dator, o, stea mult graţioasă,Că-n primăvara a vieţei meleTu m-ai ferit de strâmbe căi şi releŞi m-ai condus pe calea virtuoasă!Tu-n sân mi-aprinzi făclia luminoasă,M-ai adăpat l-ascree fântânele,Şi când viaţa-mi îndulcesc prin ele,Despreţuiesc chiar soarta fioroasă.Ca să doresc a vieţei nemurireMă-ndeamnă raza-ţi care-n ceri se vede,Cum statornică urmează-a ei rotire.De la ţărmul fatal vasul purcede,Ş-amu, plutind prin marea de pieire,A ta rază la port mă va încrede.sonet de Gheorghe Asachi (1812) Stiu ca-mi esti datoare,o,fiinta minunatade Darul ce ti-am dat,sentimente, si traire tumultoasaTi-am dat flacara,la san,ce arde neincetataSi mai jos...o placere...ce trebuie explorata :)))) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum