Vizitator Reputație: 0 Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 Lecţia despre cubSe ia o bucată de piatră,se ciopleşte cu o daltă de sânge,se lustruieşte cu ochiul lui Homer,se răzuieşte cu razepână cubul iese perfect.După aceea se sărută de numărate ori cubulcu gura ta, cu gura altoraşi mai ales cu gura infantei.După aceea se ia un ciocanşi brusc se fărâmă un colţ de-al cubului.Toţi, dar absolut toţi zice-vor:- Ce cub perfect ar fi fost acestade n-ar fi avut un colţ sfărâmat! Nichita Stanescu Link spre comentariu
Vizitator ana paraschiv Reputație: 0 Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 ce topiic Ana are mere! Care Ana? Te cam hazardezi, pe ce te bazezi? Dylan, cati ani ai? 4 4 Link spre comentariu
Vizitator ana paraschiv Reputație: 0 Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 Dubla postare. Link spre comentariu
dylanbuc Reputație: -1893 Postat Iulie 5, 2017 Oras:Undeva Oras:Undeva Partajează Postat Iulie 5, 2017 Care Ana? Te cam hazardezi, pe ce te bazezi? Dylan, cati ani ai?Ana, lui mesteru' Manole Si am 99 de ani. Si am incheiat discutia! Link spre comentariu
Vizitator ana paraschiv Reputație: 0 Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 Ana, lui mesteru' Manole Si am 99 de ani. Si am incheiat discutia! 99? De ce te oftici, sincer? Ce discutie visezi? Nu discut cu **spam editat**. 5 4 Link spre comentariu
dylanbuc Reputație: -1893 Postat Iulie 5, 2017 Oras:Undeva Oras:Undeva Partajează Postat Iulie 5, 2017 99? De ce te oftici, sincer? Ce discutie visezi? Nu discut cu **spam editat**.am peste 18 sigur. Dar nu are importanta cat. Si nu ma oftic cu nimic, pentru ca nu am cu ce. Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Iulie 5, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Iulie 5, 2017 Raid in interiorul pietrelorde Nichita Stanescu Raid in interiorul pietrelor, in structurile fixe.Ma rog pentru plictiseala, pentru spleen, pentru miscarea atit de inceata incit orasul sa aiba-n el solemnitatea de lemn a unei table de sah,iar sunetele sa fie atit de rotunde,incit sa poata fi culese din aer, cu mina, si de sageata in zbor, paianjenii sa-si fluture lenes plasele lor de o geometrie lipicioasa. Ma rog pentru plictiseala, de firul ierbii ma rog, sa nu cumva sa-si iasa din sine, ci sa stea lipit de propria lui monotonie, cum stau secundele de ore si orele de timp. Ma rog de mere, si in genunchi ma lasin fata umbrei merelor, ca sa ramina nedespartita de ele;si cu timpla insingerata izbesc in tunetele ploii, ca sa le-ndemn sa urmeze mai indeaproape nesabuitele zigzaguri ale fulgerelor. Ma rog de soare sa ramina rotund, ma rog deluna sa ramina distanta si fara de viata,ma rog de ea sa-si pastreze circurile intocmai si nu cumva sa le schimbe-n ventuzele vinete ale unei meduze, moarte, in spatiu. Ma rog pentru plictiseala, pentru spleen, de mine insumi ma rog, pentru plictiseala, nestiind niciodata cum sa-mi inlaturinima, planeta straina din minein jurul careia ma inchid ca un aer pietrificat.Raid in destinele fixe,in structurile nemiscatoare:ma rog pentru plictiseala, pentru spleen 6 2 Link spre comentariu
quasim Reputație: 2451 Postat Iulie 5, 2017 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Partajează Postat Iulie 5, 2017 Tu vrei poezii,poezii,si ti-ar trebui poezii,de dragoste si de a fi,de zilele toamnelor gri,de turturii topiti peste zisi ti-ar trebui poeziiin care sa nici nu mai stii...... Adrian Paunescu 1 Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Iulie 5, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Iulie 5, 2017 Adrian Paunescu - Bocetul Epuizant M-as aseza cu capu-n pumni si-as plângepentru destinul meu ursuz de cuc, ca nu pot la sfârsit nimic sa duc, as plânge lacrimi, ca sa curga sânge. Sa mi se scurga sângele din vineîn baltile finalului de veac, sa para ca vorbesc, dar eu sa tac, sa tac în gura mare despre tine. Sa tac iubirea mea adânc-bolnava, sa tac si fulgerul ca te-as zdrobi, sa tac ca înclestatul de gingii, sa tac si a revansa, a gâlceava. M-as plânge pân-la os si pân-la numeprin ochi, ca lacrima sa ies din lume. Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 16, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 16, 2017 Din cand in cand mai scriu si eu poezii. Asta este o poezie pe care am numit-o "La numarul noua" Caut o scară să mă ducă la cer,Să vad de acolo cum iubirile pier.Știam că se află la numărul nouă,Pe strada unde și piatra așteaptă să plouă.E totul uscat sub masca cea verdeȘi chiar și destinul ziua se pierde.Doar noaptea mai pare ceva omenescCăci eu, încă-n viață, am încetat să gândesc.Sțiam că-i acolo, la numărul nouăȘi chei ca să intri îți trebuie două.Mai este și-un paznic ce mă-ntreabă de tine,Iar eu îi zic că departe de mine ți-e bine.Te rog să te uiți la fereastră când trecLa numărul nouă, ușor mă aplec,Destinu-l salut în nouă cuvinteȘi poarta-o deschid să merg înainte.Tu zi-mi unde-i scara ce duce la cer,La numărul nouă voi ști de ce iubirile pier. 1 1 Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Iulie 16, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Iulie 16, 2017 Am zis sa stau la sfat cu rudele...si in poezie mi l-am ales pe el. Ii purtam numele dacă mama nu il alegea pe cel de nemțoaică... Marin Sorescu - Ah, vrăjitoarele Acum, că vrăjitoarele-au fost prinse, Legate snop, snopite, chinuite, De coada vântului turbat lipite, Cu scoci şi clei, şi declarate-nvinse (Ah, vrăjitoarele, aceste inseSuspecte pururi, gheme de ispite, Haos cernind mereu, din sparte site, Cu vipere-ncălţate şi încinse!) Urmează, dialectic, anii graşi, Şapte la număr, ca acele vaci –Iar apelăm la mituri, ce să faci! Vom face iarăşi uimitorii paşiPe loc, crezând că mergem, cu trăpaşi, Spre-un viitor, ce ne răspunde: „Aş!" Marin Sorescu - Profeții mincinoși Profeţii micinoşi îmi plac, Pe luat aminte pus, pe-nvăţ, Ascult şi tac, ascult şi tacAcest delir şi-acest dezmăţ. Din viitor, ca dintr-un sac, Ei scot proorociri, c-un băţProorocirea lor e-un hăţ, Care te poartă, după plac. Va fi aşa, va fi altfel, Tot turuie mereu, profeţii.Şi ei sunt robii gurii, bieţii! Eu stau în rând cu nătăfleţii, Nu mă mai satur să mă-nşel.În târguri, tot mai scumpi bureţii. Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 17, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 17, 2017 O alta poezie pe care am scris-o eu. Se numeste "Numarator" Îți număr buzele când plouăși par atât de triste amândouăc-a lor sărut e prea departe,e prea nebun, absent și ne desparte. Îți număr ochii doar când ninge,și sunt pierduți în ora ce se stinge.Secundele dansează nebunesc,diavol fiind, nu pot să le opresc.Îți numar părul când tu plângi,cu lacrimi reci, durerea mea o strângi.Îl mângâi orb, îl leg și îl dezlegși vreau a ta nefericire să aleg.Te număr iar și iar, pân-la final,în cifre ce vor fi al meu jurnal.Te număr tot mereu pân-la sfârșitsă fim nebuni, crezând în infinit. 1 1 Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Iulie 17, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Iulie 17, 2017 Obsesiv Cand un gand te poartă spre poartă Să vezi peste gard ce poartă-nfurtunăCu-alai pe norii argintii si vantauriuUn curcubeu ce poartă pe aripi opoartă A bucuriei ce te poartăIn fântâna vieții care respira toată iubireaUniversului... Ce poartă o poartă spre mine la poartăun înger ce poartă aleși sa îmi poarteSunetul... Ce poateDeschide o cale spre tineLa mineSi poate...O să vin Am fost, iubito, cerşetor şi rege Am fost, iubito, cerşetor şi rege,În patul tău, cel mai frumos regat,Cerşind iubirea, am făcut-o legeŞi-am fost la fericire condamnat. Am fost stăpân pe trupul tău o noapte,Supusul tău până în zori de zi,Am construit în dragoste palateŞi-am înălţat în vis împărăţii. Ajuns, acum, la margine de lume,Nici rege nu mai sunt, nici cerşetor,Când văd că timpul dragostea-mi răpuneŞi că singurătăţile nu mor. De-aceea în sonet vreau să rămânăIubirea amândurora stăpână! sonet de Nicolae Silade din Iubirea nu bate la uşă (octombrie 2008) Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 17, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 17, 2017 @vistantric, sa nu te indragostesti de mine, dar iti mai trimit o poezie tot scrisa de mine si se numeste "Cersetorul din colt"Mereu pe strada tacută îți văd pașii când treci.Abia îi aud și îmi e teamă că-ntr-o zi o să pleci.Chiar și asfaltul pe care tu calci îi iubeșteȘi seară de seară îți scrie cu drag o poveste.În palmă o închid și cu mână întinsă așteptCa ceasul când treci să bată la mine în piept.Povestea pasului tău din al meu deget s-o iei,Să mă numești cerșetorul din colț dacă vrei. 2 1 Link spre comentariu
dylanbuc Reputație: -1893 Postat Iulie 17, 2017 Oras:Undeva Oras:Undeva Partajează Postat Iulie 17, 2017 Catelusul cu parul cret,Fura rata din cotet.El se jura ca nu fura,Si l-am prins cu rata-n gura.....samd Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 17, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 17, 2017 Catelusul cu parul cret,Fura rata din cotet.El se jura ca nu fura,Si l-am prins cu rata-n gura.....samd Mai nu iti bate joc de poezii. "Poezia este locul unde ma intalnesc cu sufletul" spunea Marin Sorescu. 1 1 Link spre comentariu
dylanbuc Reputație: -1893 Postat Iulie 17, 2017 Oras:Undeva Oras:Undeva Partajează Postat Iulie 17, 2017 Mai nu iti bate joc de poezii. "Poezia este locul unde ma intalnesc cu sufletul" spunea Marin Sorescu.dar cine a zis ca imi bat joc de poezii? ...Am lasat aici niste versuri pentru ca mi s-a parut ca este draguta poezia, atata tot. Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 17, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 17, 2017 dar cine a zis ca imi bat joc de poezii? ...Am lasat aici niste versuri pentru ca mi s-a parut ca este draguta poezia, atata tot. E fix pix. 1 1 Link spre comentariu
henzo pascalau Reputație: -443 Postat Iulie 17, 2017 Oras:Rond Alba Iulia Oras:Rond Alba Iulia Partajează Postat Iulie 17, 2017 Mai nu iti bate joc de poezii. "Poezia este locul unde ma intalnesc cu sufletul" spunea Marin Sorescu.Atat îl duce capul pe "dylanbuc" 2 Link spre comentariu
roza kendra Reputație: 213 Postat Iulie 17, 2017 Oras:B Oras:B Partajează Postat Iulie 17, 2017 De câte ori mă-ndrept spre voi, umbrare, fugind de alţii şi când pot, de mine, stropind cu lacrimi ierburi moi şi floareşi sfâşiind văzduhul cu suspine!De câte ori străbat cu-nfrigurarepăduri adânci sub bolţi de-ntunecimeşi gândurile mi te cată-amare, şi chem cu deznădejde către tine!În mintea mea răsari, şi ca prin ceaţăzeiţă mi te văd, minunăţie, din val ieşind pe maluri de verdeaţăori nimfă-n crâng ori întrupare vieşi-atunci, iubito, îţi citesc pe faţăcă-mi dărui mila nesfârşită mie. Francesco Petrarca - SONET (CCLXXXI) Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Iulie 17, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Iulie 17, 2017 @vistantric, sa nu te indragostesti de mine, dar iti mai trimit o poezie tot scrisa de mine si se numeste "Cersetorul din colt"Mereu pe strada tacută îți văd pașii când treci.Abia îi aud și îmi e teamă că-ntr-o zi o să pleci.Chiar și asfaltul pe care tu calci îi iubeșteȘi seară de seară îți scrie cu drag o poveste.În palmă o închid și cu mână întinsă așteptCa ceasul când treci să bată la mine în piept.Povestea pasului tău din al meu deget s-o iei,Să mă numești cerșetorul din colț dacă vrei. Hai că esti simpatic, la inceput poezioara ta suna ca o ghicitoare...dar la final m-ai liniștit usor. Dar tu ai citit-o p-aia a mea de mai sus, poezia aia nebună numită obsesie? Link spre comentariu
roza kendra Reputație: 213 Postat Iulie 17, 2017 Oras:B Oras:B Partajează Postat Iulie 17, 2017 În plină zi sta soarele să piarăDe mila Creatorului zidirii, Cînd m-au străpuns săgeţile priviriiŞi ochii voştri, Doamnă, mă legară.Nu socoteam cu mintea-mi temeraraSă ocolesc năprasnele iubirii :Plecai viteaz şi-n zbuciumarea firiiAflă-nceput durerea mea amară...Găsi Amor un om lipsit de pază .Şi-n ochi spre inimă deschisă cale Jghiab cristalin al lacrimii curate, N-a fost o cinste-atunci să mă prăvale, Iar vouă, cu un scut ce scânteiază, Săgeata nici măcar să v-o arate... Francesco Petrarca - SONETUL 3 Link spre comentariu
roza kendra Reputație: 213 Postat Iulie 17, 2017 Oras:B Oras:B Partajează Postat Iulie 17, 2017 The air is a mill of hooks----Questions without answer, Glittering and drunk as fliesWhose kiss stings unbearablyIn the fetid wombs of black air under pines in summer.I rememberThe dead smell of sun on wood cabins, The stiffness of sails, the long salt winding sheets.Once one has seen God, what is the remedy?Once one has been seized upWithout a part left over, Not a toe, not a finger, and used, Used utterly, in the sun's conflagration, the stainsThat lengthen from ancient cathedralsWhat is the remedy?The pill of the Communion tablet, The walking beside still water? Memory?Or picking up the bright piecesOf Christ in the faces of rodents, The tame flower-nibblers, the onesWhose hopes are so low they are comfortable-----The humpback in his small, washed cottageUnder the spokes of the clematis.Is there no great love, only tenderness?Does the seaRemember the walker upon it?Meaning leaks from the molecules.The chimneys of the city breathe, the window sweats, The children leap in their cots.The sun blooms, it is a geranium.The heart has not stopped. Sylvia Plath - Mystic Link spre comentariu
dylanbuc Reputație: -1893 Postat Iulie 17, 2017 Oras:Undeva Oras:Undeva Partajează Postat Iulie 17, 2017 Atat îl duce capul pe "dylanbuc" Hai mars de aici! Eu zic sa-ti limitezi jignirile, de unde stii tu ce ma duce capul? Te sfatuiesc sa nu te bagi aiurea, unde nu iti fierbe oala. Te inseli! Link spre comentariu
dylanbuc Reputație: -1893 Postat Iulie 17, 2017 Oras:Undeva Oras:Undeva Partajează Postat Iulie 17, 2017 E fix pix. Si tu fi mai moderat. Daca te uiti mai bine la titlul topicului se numeste "poezii, si cea ce am postat eu ma incadrez in topic. Asa ca, stai in banca ta si nu mai comenta asa aiurea. Multumesc pentru intelegere! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum