vistantric Reputație: -3413 Postat Iulie 19, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Iulie 19, 2017 Mai nu iti bate joc de poezii. "Poezia este locul unde ma intalnesc cu sufletul" spunea Marin Sorescu.Merită o documentare a ideii mai îndeaproape...căci din observațiile mele acest băiat se ține prea pe alături.Asa că ii dedic... Crezi că ai fost maimuță...Dar inainte, ce ai fost...O p*ță?Dă timpul înapoi și spune-mi...Ce inseamna pentru tine o explozieCare crează iar...O...puncte, puncte. http://www.psychologies.ro/cultura/radu-bata-poezia-e-un-exercitiu-de-detoxifiere-2146609 Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Iulie 25, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Iulie 25, 2017 Abur De m-ai lăsa o clipă în ochii tăiPrin care apa se întoarce în nori,Abur ca zeii din OlimpEu m-aş întoarce zece ani în timp. Fără şarpe, fără păcat Floare din pomul lăudatSunt o cireaşă neagră, coaptăşi înăuntru o zeiţă aşteaptă. De m-ai lăsa o noapte în braţeAr curge apă din speranţeVei naviga în lumea mea de dor Ca un pirat ce atacă un vapor. Nu e vin în pahar, e lacrima meaStrăinule, cu ce drept bei din ea?Cât de mult te iubesc în vântÎnvaţă-mă să te uit! Gabriela Ana Balan 13 3 Link spre comentariu
madmax123 Reputație: 343 Postat Iulie 25, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 25, 2017 Abur De m-ai lăsa o clipă în ochii tăiPrin care apa se întoarce în nori,Abur ca zeii din OlimpEu m-aş întoarce zece ani în timp. Fără şarpe, fără păcatFloare din pomul lăudatSunt o cireaşă neagră, coaptăşi înăuntru o zeiţă aşteaptă. De m-ai lăsa o noapte în braţeAr curge apă din speranţeVei naviga în lumea mea de dorCa un pirat ce atacă un vapor. Nu e vin în pahar, e lacrima meaStrăinule, cu ce drept bei din ea?Cât de mult te iubesc în vântÎnvaţă-mă să te uit! Gabriela Ana BalanRegina de gheaţă Scrie-mi numele pe ape când sunt departeSă îmi vezi chipul în oglindă, pe frunzeÎn luciul inelului, în mintea taÎn sâmburele de măr rămas pe farfurieSub aripi de înger, în ceaşca de cafea Trec, regină de gheaţă pe sub ochiul tăuCu tălpi însângerate pe un munte de inimiÎn urma mea, un zid de cioburiUn râu de sânge, zmeul cel rău Lacrima îmi îngheaţă în formă de inimăTu, zeu frumos, dansezi pe eaLegat cu-o funie de foc de o steaŞî îndoiala e o stâncă mareAştept sub cruce de speranţăPrima floare de colţMâna mea scrie cu fulgi de curcubeuNumele tău Cândva ţurţurii erau săgeţi de focCândva şi cifra 13 îmi purta norocÎţi jur pe umbra morţilorSă se prefacă ţărână tot aurul din mintea meaDacă ştiu altă lume mai bunăAlt loc mai cald ca în inima ta. Gabriela Ana Balan 1 Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 25, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 25, 2017 Si tu fi mai moderat. Daca te uiti mai bine la titlul topicului se numeste "poezii, si cea ce am postat eu ma incadrez in topic. Asa ca, stai in banca ta si nu mai comenta asa aiurea. Multumesc pentru intelegere! Am stat sa ma gandesc daca sa iti raspund sau nu. Topicul era poezii nu despre catelus cu parul cret. Toata lumea a postat poezii in adevaratul sens al cuvantului, eu le-am postat chiar pe cele pe care le-am scris eu. Acum pe bune? Ce ai vrea sa iti zic decat fix pix? 1 Link spre comentariu
dylanbuc Reputație: -1893 Postat Iulie 25, 2017 Oras:Undeva Oras:Undeva Partajează Postat Iulie 25, 2017 Am stat sa ma gandesc daca sa iti raspund sau nu. Topicul era poezii nu despre catelus cu parul cret. Toata lumea a postat poezii in adevaratul sens al cuvantului, eu le-am postat chiar pe cele pe care le-am scris eu. Acum pe bune? Ce ai vrea sa iti zic decat fix pix?Dar ce postasem eu, ce este, nu poezie? Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Iulie 26, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Iulie 26, 2017 Dar ce postasem eu, ce este, nu poezie? Dylan...vezi acest topic de la inceput și vei înțelege mai bine despre ce este vorba. Cu vorba ta simplă și încăpățânarea pe care o ai...era faină o poezie scrisă de tine. ☺ Un visător nu pierde Un visător nu pierde niciodată, Patul lui Procust nu e pentru el, Ambiţiile deşarte, vorba – platăLa schimb cu sentimentul - anofel. Iubito, tu eşti doar femeie, Femeie, tu eşti doar un om, Iubire, tu eşti doar scânteie, În ochii Creatorului – atom. Părea o părăsire, păsărire, Un fir de graţie spre gloria din bolţi, Cum străluceşte aurul subţire, Ne despărţim, un duh pândind la colţ,Vor fi iar veacuri rătăcite, E prea departe visul, unii spun, Paşii slăbesc, iar şoaptele-s sleite, şirag de lacrimi, diamant – săpun. O nouă zi, o nouă înviere, Doi tineri renăscuţi din haos-lut, şi-au dat un loc sub orbitoare sfere, Domnul a râs, vitraliile sunt scut. Paharul s-a golit într-o clipită, Cu toţii au băut din el, Iubirea nu e doar ispită, Credinţele sunt de un singur fel. Boris Marian Mehr Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Lumina se ofileşte ca muşeţelulLăsat în apăTimp de trei zile. Peştele nu se strică de la cap.Aceasta au inventat-o oamenii - peşte. Numai de la coadăNumai de la capătul frunzeiLumea se descompune într-o unsoare alb-neagrăÎn timpul amurgurilor de crin. Amurguri - Liliya Gazizova (Vol. Kanafer) Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 26, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 26, 2017 Azi am scris o poezie pe care an nuimit-o "Stang". Sper sa va placa.Piciorul meu stâng acum te visează,De mult, cu pașii, el pe drum te pictează.Pe dale ce atunci pareau pietre fierbințiChipul tău apare acum o icoană-ntre sfinți.Genunchiul meu stâng dorește să plec,În fața tabloului tău ar vrea să m-aplec,Iertare să-mi cer pentru visul zdrobitȘi tu să mă judeci cât de mult te-am iubit.Mână mea stângă seară de seară se scuzăȘi uneori aspru, alteori blând mă acuzăCă eu curaj n-am avut atunci să-ți vorbesc.Din partea mea stângă cu tine vise mai cresc. 1 Link spre comentariu
dylanbuc Reputație: -1893 Postat Iulie 26, 2017 Oras:Undeva Oras:Undeva Partajează Postat Iulie 26, 2017 Dylan...vezi acest topic de la inceput și vei înțelege mai bine despre ce este vorba. Cu vorba ta simplă și încăpățânarea pe care o ai...era faină o poezie scrisă de tine. ☺ Un visător nu pierde Un visător nu pierde niciodată,Patul lui Procust nu e pentru el,Ambiţiile deşarte, vorba – platăLa schimb cu sentimentul - anofel.Iubito, tu eşti doar femeie,Femeie, tu eşti doar un om,Iubire, tu eşti doar scânteie,În ochii Creatorului – atom.Părea o părăsire, păsărire,Un fir de graţie spre gloria din bolţi,Cum străluceşte aurul subţire,Ne despărţim, un duh pândind la colţ,Vor fi iar veacuri rătăcite,E prea departe visul, unii spun,Paşii slăbesc, iar şoaptele-s sleite,şirag de lacrimi, diamant – săpun.O nouă zi, o nouă înviere,Doi tineri renăscuţi din haos-lut,şi-au dat un loc sub orbitoare sfere,Domnul a râs, vitraliile sunt scut.Paharul s-a golit într-o clipită,Cu toţii au băut din el,Iubirea nu e doar ispită,Credinţele sunt de un singur fel. Boris Marian Mehrbine, haideti sa nu ne mai lungim cu offtopic.Sa revenim la subiectul topicului, zic! Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 26, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 26, 2017 bine, haideti sa nu ne mai lungim cu offtopic.Sa revenim la subiectul topicului, zic! Iti explic eu mai bine, poate, zic eu. Poezie, de exemplu, a inceput recent. Am inceput sa scriu SMS-uri unei fete, care are legatura cu site-ul, dimineata, cand venea spre Bucuresti si era in microbuz. Dupa un timp, relatia se terminase, am incercat sa pun mai multe pe foare si a mers. Nu sunt eu mare poet, dar mi-a placut. Lucrurile au evoluat. Acum mi-am facut site-ul meu, pagina de Facebook pentru asta si am inceput sa distribui. Se pare ca mai exista lume care apreciaza asta. De aia nu cred ca "catelus cu parul cret" isi are locul aici. Nu trebuie sa te superi si te rog intelege ca nu toate lucrurile sunt de luat in gluma. 1 Link spre comentariu
lacazet Reputație: -432 Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Poemul unei curve virgine Te-am gasit printre mii de femeiCăutând pe anuntul, îmbătat de hameiMi-ai raspuns cu glas frumosM-ai dat in pula ta, ai zis că-s jegosCand am zis ca pretul e mareSi din saracie vrei scăpare Dupa ce te-am penetrat gloriosM-am indragostit ca un prostSi te-am scapat de peste si viata de zdreanță Dar tu ca o curva mi-ai distrus si ultima speranță 1 1 Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 28, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 28, 2017 A fost doar o greseala? - autor eu. Din calimara tristă, dă-mi pete de cerneală,Scrisoare să îți fac de-a fost doar o greșeală.Eu lacrimi nu-ți voi dărui atunci când pleci,Nici visele ce le iubeam și-acum sunt seci.Nici rana ce-am crescut, eu nu o voi striga,Chiar dacă ura dintre noi se vrea a câștiga.Cuminte, eu voi sta în colț să te iubesc,Din plansul tău lumesc, nu o sa te opresc,Doar visul meu firesc voi pune într-un cufărȘi ca sigiliu sacru tu îmi vei naște-un nufăr.Doresc un continent ce nu-l vom fi uitat,Cu trupurile aprinse, pe el să fi jurat.C-o lume ideală, noi vom avea împreună,De-a fost doar o greșeală, vom acuza pe lună. 1 Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 29, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 29, 2017 "Nebunul de alb" - autor euEu sunt nebunul de alb, să-mi iei din culoare!E mult prea mult alb ca să mai știu unde doare.Destinul mă doare și el așteptându-ți mutarea,Te rog să nu-întârzii să nu se așterne uitarea.Să vii la troiță diseară, aș vrea să-ți vorbesc,O rugăciune pentru anii trecuți să-ți șoptesc.Au fost mult prea albi și nu au destule cuvinte,Aș vrea să îi rog să mai stea, dar merg înainte.Sunt acum mult prea alb și nebun să nu te aștept,Culoarea de alb nu-i un dar, ci o rană în piept.Și chiar de strâng nebunia în pumni, tot ma doare,Iar pe tine te-aștept să vii să îmi iei din culoare. 1 Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 Astazi, de Ziua Imnului National, cititi, ascultati si va mirati (nici eu nu stiam de relatia Ciprian Porumbescu - Albania)... Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 30, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 30, 2017 Am mai facut azi o poezie, pe care am numit-o "Regret"A mai trecut un ceas, un an sau doi,Tu nu-ți mai amintești de despărțire,Dar eu mai am în minte încă acele ploi,Ce ne bateau în geam vestind a fericire.Noi am crezut naivi în marea veșnicie,Că ce-i iubit în doi nu moare în greșeală.Ne-am înselat amar, lăsând viața să fiePoveste ce se spune doar în poză ireală.Eu ți-am greșit de-atunci de multe oriȘi știu că m-ai iubit, dar ochii au tăcutEu n-am știut atunci că nu-s atâția noriSă-ți plângă rănile ce eu ți le-am făcut.Acum mi-e frică de pedeapsă și de timp,Căci singur o să merg pân-la mormântDoar sper că voi sfârși în al tău anotimpȘi tu la slujbă o să mă ierți cu un cuvânt. 1 Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Iulie 30, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Iulie 30, 2017 Poemul unei curve virgine Te-am gasit printre mii de femeiCăutând pe anuntul, îmbătat de hameiMi-ai raspuns cu glas frumosM-ai dat in pula ta, ai zis că-s jegosCand am zis ca pretul e mareSi din saracie vrei scăpare Dupa ce te-am penetrat gloriosM-am indragostit ca un prostSi te-am scapat de peste si viata de zdreanță Dar tu ca o curva mi-ai distrus si ultima speranțăInainte să te cunosc aveam o ultima speranță Era malul meu de ignoranță Ce l-ai frânt în valuri reciAm înghețat în iubiri seci. O ură daca imi purtai era mai dulceSi-atunci simteam un înger care vrea sa-mi calceIadul ce-mi înconjoară inimaAtunci eram un sacrificiu si nu victima. Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat Iulie 30, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat Iulie 30, 2017 Am mai facut azi o poezie, pe care am numit-o "Regret" A mai trecut un ceas, un an sau doi,Tu nu-ți mai amintești de despărțire,Dar eu mai am în minte încă acele ploi,Ce ne bateau în geam vestind a fericire. Noi am crezut naivi în marea veșnicie,Că ce-i iubit în doi nu moare în greșeală.Ne-am înselat amar, lăsând viața să fiePoveste ce se spune doar în poză ireală. Eu ți-am greșit de-atunci de multe oriȘi știu că m-ai iubit, dar ochii au tăcutEu n-am știut atunci că nu-s atâția noriSă-ți plângă rănile ce eu ți le-am făcut. Acum mi-e frică de pedeapsă și de timp,Căci singur o să merg pân-la mormântDoar sper că voi sfârși în al tău anotimpȘi tu la slujbă o să mă ierți cu un cuvânt.De ce poză si nu proză? Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 30, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 30, 2017 De ce poză si nu proză? Pozele presupun o emotia de scurta durata si sunt mai apropiate de senzatie, nu de perceptie. Senzatia nu este intelectualizata absolut deloc si impactul emotional poate fi foarte mare. 1 Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Pleaca trenul Când stai în tren şi pleacă trenul vecin,De ce ai impresia că ai plecatTu? Primăvara şi toamnaTe tot uiţi pe cer, pierdut în gânduri,Stoluri de păsări vin,Stoluri de păsări pleacă,De ce ai impresia că mergi tu? Toată viaţa m-am uitat pe fereastră,Pironit într-un colţDe autobuz, de tren, de vaporHurducat de căruţăM-am uitat cum fug de mine copacii,Oameni, oraşe, continenteDe ce sunt copleşit de atâtea emoţii,De ce am impresiaCă am cunoscut lumea? Marin Sorescu 1 Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 30, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 30, 2017 Uite Visule o alta poezie pe care am scris-o recent si care se numeste "Oare cand ne-am despartit?"Dar oare când ne-am despărțit?Să fie acum un ceas sau anotimpOri oare soarta noastră ne-a-împărțitÎn prima zi când am crezut în timp?Credința-n Cronos trebuie să moară.Nu mai doresc că timpul să despartă,Ci să-și ascundă chipul lui de fiară,Căci altfel noi final nu vom găsi deodată.Nebun de alb să fiu și timpul fie rege,Partida o încep, deși o să mă doară,Căci numai la sfârșit, eu te-aș putea alege,Regina mea să fii, să fii mereu fecioară.Dar oare când ne-am despărțit?Să fie atunci când am crezut în timpOri oare soarta noastră ne-a-împărțitAcum un ceas, un veac sau anotimp? PS: Nu ma pot compare desigur cu Nichita Stanescu sau Marin Sorescu. 2 1 Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat Iulie 31, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iulie 31, 2017 O alta poezie pe care am numit-o "Esafodul viselor". Autor: tot euAm văzut sus acolo niște eșafoade.I-am văzut culegând din vise roade,Ce le duceau spre acel loc să moarăȘi renunțau la vise chiar și-a mia oară.Am văzut sus acolo niște eșafoadeȘi pe călăi ce-și trimiteau iscoade.,Ce-n cimitir de vise păreau doamne.Iar jos nu-i nimeni să-i condamne.Mai aduceau și câte-un vis rebel.Parea că moare greu, că-i de oțel.El nu știa că nu va deveni martir,Ferit de ochi, era ucis în cimitir.M-am ridicat și am urcat și eu,Nu m-am rugat-înainte la vreun zeu,Călăii m-aștepau pe loc, râzănd,Dar ale mele vise nu au murit plângând. 1 Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat August 1, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat August 1, 2017 O alta poezie numita "Tradează-mă mâine" (autor tot eu). Se cam potriveste cu site-ul asta. Aș vrea să știi de la mine ce ceri,să afli ce univers fermecat îți dorești,ce-n ochi l-aș ascundechiar de nu îmi vorbești.Iubește-mă acum!Eu vreau să nu văd orașul nebun,să nu știu de oameni și de culori,ce m-au mințit de o mie de ori.Tradează-mă mâineși pune-mi trădarea într-o bucată de pâine,nopțile mele să îi simtă gustul sărat,zilele tale să aibă pas delicat.Trădează-mă numai cu altă iubire,căci doar așa ea poate devine sfințire,să-mi facă gândul la tine să doară,iar tu să îmi duci trupul la moară. 1 Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat August 7, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat August 7, 2017 O noua poezie (autor tot eu) numita "Inscripție pe o ușă" Acum o clipă ai plecat,nu a trecut nici o secundă.Cu grijă eu m-am apucatsă leg la ușă-o fundă. Cu ea o să îți fac cununăși perle am s-agăt în ea,când te întorci să-mi fie nună.Când mă iubești va fi perdea. În fața ușii eu mă-nchin,cu drag să te primească.Să număr orele-i un chin,mă-nchin să se sfârșească. Pe usă o să-ți fac icoană.pân-ai să vii să o privesc.Timpul trecut îmi va fi rană,durerea ușii îi povestesc. 1 Link spre comentariu
vistantric Reputație: -3413 Postat August 7, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Partajează Postat August 7, 2017 Uite Visule o alta poezie pe care am scris-o recent si care se numeste "Oare cand ne-am despartit?"Dar oare când ne-am despărțit?Să fie acum un ceas sau anotimpOri oare soarta noastră ne-a-împărțitÎn prima zi când am crezut în timp?Credința-n Cronos trebuie să moară.Nu mai doresc că timpul să despartă,Ci să-și ascundă chipul lui de fiară,Căci altfel noi final nu vom găsi deodată.Nebun de alb să fiu și timpul fie rege,Partida o încep, deși o să mă doară,Căci numai la sfârșit, eu te-aș putea alege,Regina mea să fii, să fii mereu fecioară.Dar oare când ne-am despărțit?Să fie atunci când am crezut în timpOri oare soarta noastră ne-a-împărțitAcum un ceas, un veac sau anotimp? PS: Nu ma pot compare desigur cu Nichita Stanescu sau Marin Sorescu.Credința-n Cronos nu trebuie să moară Caci nimeni nu mă va judeca ca am pentru a mia oară Raiurile zeilor toate si fericirea lor nenumarataNici timpul nu poate sa le scoată Din buzele mele când te sărut Din trupul meu cand te-am avutDe-aceea Cronos stă neînduplecat Căci si atunci cand ma întâlnești nimic nu e schimbatTimpul il am in vârf de deget cand te-atingAsa pot spațiul sa il înving Să vad pe cer nedesenataCă dincolo de el, o fericire doar pentru mine e păstrată.Tu ce crezi ca vrei Timpului sa-i iei? PS. Na că am scris si eu una mica acuma... 5 2 Link spre comentariu
meandmyself Reputație: -419 Postat August 7, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat August 7, 2017 Credința-n Cronos nu trebuie să moarăCaci nimeni nu mă va judeca ca am pentru a mia oarăRaiurile zeilor toate si fericirea lor nenumarataNici timpul nu poate sa le scoatăDin buzele mele când te sărutDin trupul meu cand te-am avutDe-aceea Cronos stă neînduplecatCăci si atunci cand ma întâlnești nimic nu e schimbatTimpul il am in vârf de deget cand te-atingAsa pot spațiul sa il învingSă vad pe cer nedesenataCă dincolo de el, o fericire doar pentru mine e păstrată.Tu ce crezi ca vreiTimpului sa-i iei? PS. Na că am scris si eu una mica acuma... Alta poezie visule. Alt mesaj. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum