Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 3, 2016 Postat Martie 3, 2016 Eu nu pot să îi iert 23 August-ul. Fără doar și poate, întoarcerea armelor era imperativă - ea ne-a salvat Ardealul - dar nu în maniera haotică, tipic românească în care a fost făcută. Să ceri armatei să pună arma la picior când nici nu exista un armistițiu cu rușii (s-a semnat abia în 12 septembrie 1944) a fost pur și simplu o trădare. Inevitabilul s-a întâmplat: vreo 100.000 ostași care nu mai luptau din ordinul regelui au fost luați prizonieri de ruși, puțini din ei s-au mai întors din pribegie.Soarta acestor 100.000 nenorociți m-a împiedicat mereu să am un atașament față de fostul monarh. În rest, nu-i contest iubirea de țară și echilibrul. Dar, a intrat în istorie în 1947 și acolo a rămas și trebuie să rămână, indiferent de nostalgia unora ce încă mai au naivitatea a crede că monarhia salvează România. vezi ca prostia asta a mai spus-o si basescu si a fost huiduit de ziaristi si istorici
stalingrad Reputație: 44 Postat Martie 3, 2016 Oras:Cluj Oras:Cluj Postat Martie 3, 2016 Nenea tanchistu, nu știu în ce tabără ai luptat în măcelul de la Stalingrad, dar povestea actului de la 23 August 1944 va suscita încă mult timp discuții și controverse. Adevărul, cred eu, e că trebuia mai devreme, măcar înaintea debarcării din Normandia, așa, a părut ( și a și fost) o încercare de a drege la disperare busuiocul. Și Casa Regală și Mareșalul au sprijinit în secret încercările partidelor istorice de a obține un armistițiu cu Aliații. Că nu s-au concretizat și de ce, e altă poveste.Da, ordinul de încetare a focului dat armatei române fără ca armistițiul să fie semnat a fost o monumentală greșeală, dar Regele Mihai era doar un tânăr de 23 de ani parcă, lipsit de experiență, nici prea strălucitor și înconjurat și de o camarillă de tot hăndelul. Ceea-ce nu i-aș ierta eu, a fost predarea Mareșalului rușilor. Așa ceva nu se face niciodată. Dar câte decizii i-au aparținut realmente,lui? De acord, în linii mari.Armistițiul nu era posibil mai devreme din cauza situației militare, erau prea mulți nemți în țară, cu prea multe blindate. Abia după ce frontul central german s-a prăbușit în iunie-iulie 1944 sub asaltul sovietic, au fost scoase din România multe trupe și tancuri ca să acopere golul. Doar atunci am putut avea o insurecție, până la acel moment nemții ar fi înnăbușit-o în fașă, cum au făcut la Varșovia.E adevărat că nici predarea Mareșalului n-a fost un gest onorabil, dar pe mine mă doare mai mult suferința acelor ostași fără altă vină decât cea de a fi executat un ordin odios. 1 11
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 Vorba unor băieți: viața iese din pizdă, dar se duce pe pulă! Am citit eu un topic pe-aici; cu cât înghiți mai mult, cu-atât ești mai isteață. Revin în câteva ore cu argumentații mai puțin imbecile decât cea de azi ))las-o-n plm,de vrajeala zic,bem un ceai impreuna?
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 vezi ca prostia asta a mai spus-o si basescu si a fost huiduit de ziaristi si istoricibelimi-s-ar pula in el
vanessa31 Reputație: -447 Postat Martie 3, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 3, 2016 Crecă trebuie să înghiți cam mult! Hă, hă! De la umor bine gândit la grobianism e dăcât un pas. 2 3
l y n x Reputație: 1615 Postat Martie 3, 2016 Oras:ARK OF THE COVENANT Oras:ARK OF THE COVENANT Postat Martie 3, 2016 bine ca-i sanatos http://www.secretelezeilor.ro/wp-content/uploads/2014/09/regele-sexului-la-otv.jpg
marius310 Reputație: 16 Postat Martie 3, 2016 Oras:rai Oras:rai Autor Postat Martie 3, 2016 vine o noua politica ateismul
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 Hă, hă! De la umor bine gândit la grobianism e dăcât un pas. după cum ai inceput să scrii ,vb.cu băeții să te bage in brigadăP.S numai dacă promiți că te fuți
stalingrad Reputație: 44 Postat Martie 3, 2016 Oras:Cluj Oras:Cluj Postat Martie 3, 2016 vezi ca prostia asta a mai spus-o si basescu si a fost huiduit de ziaristi si istorici Mă doare-n cot. Eu pot cugeta cu propriul creier, nu am nevoie de acordul unor ziariști sau istorici și nici de al tău (ca să știu că nu e o prostie ce am gândit și afirmat).În plus, cred că Băsescu când a zis trădare s-a referit la abdicarea din 1947, nu la ceea ce m-am referit eu.
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 băi in plm,chiar nici acum dupa 26 dă ani de la revolutie,nu ne dezmințim statutul de nație linge pizdă.Câți dintre voi aveți sau ați avut mă bunici contemporani cu regele? Ascultati-i mă in plm pe cei care au trait vremurile,bagami-as pula in istoria scrisa de 3 fraieri cu titlu de academicieni
quasim Reputație: 2451 Postat Martie 3, 2016 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Martie 3, 2016 E destul de usor (dar neprofesionist) sa emitem noi acum judecati de valoare cu privire la unul sau altul din actele Majestatii Sale, cu atat mai mult cu cat suntem departe de contextele politic, militar si economic in care au fost luate. Daca pierdeam Ardealul, ar fi fost huduit toata viata pentru asta, onoarea armatei (care ar fi fost salvata) trecand in plan secund.Ce mi se pare trist din acest topic e faptul ca pentru unii tragedia personala a unui om constituie motiv de bascalie; Regele Mihai, dincolo de modestie, cultura si loialitate fata de Romania, trecand peste erorile sau defectele pe care le-a facut si le are orice om, este un semen bolnav. 1
vanessa31 Reputație: -447 Postat Martie 3, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 3, 2016 după cum ai inceput să scrii ,vb.cu băeții să te bage in brigadăP.S numai dacă promiți că te fuți Ori mă scoți la ceai, ori mă bagi în brigadă. Cât despre futai, am mai zis, m-am săturat să repet că nu mă fut cu însurați.
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 Ori mă scoți la ceai, ori mă bagi în brigadă. Cât despre futai, am mai zis, m-am săturat să repet că nu mă fut cu însurați.pai cine a zis ca sunt insurat???te scot si la ceai si vb si cu baetii sa te bage in brigada
vanessa31 Reputație: -447 Postat Martie 3, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 3, 2016 pai cine a zis ca sunt insurat???te scot si la ceai si vb si cu baetii sa te bage in brigada Când m-oi colora, vorbim în privat una, alta. Până atunci, hai să nu mai poluăm topicul, că oamenii vor să discute despre monarhie, istorie și deja m-am făcut destul de câcat cu intervenția mea penibilă
raffaello Reputație: -6837 Postat Martie 3, 2016 Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Postat Martie 3, 2016 după cum ai inceput să scrii ,vb.cu băeții să te bage in brigadăP.S numai dacă promiți că te fuți De futut se fute . Problema e .. cu cine ..
raffaello Reputație: -6837 Postat Martie 3, 2016 Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Postat Martie 3, 2016 pai cine a zis ca sunt insurat???te scot si la ceai si vb si cu baetii sa te bage in brigada Aha , d-aia ziceai sa ma potolesc . Sa nutz stric lipeala !
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 Când m-oi colora, vorbim în privat una, alta. Până atunci, hai să nu mai poluăm topicul, că oamenii vor să discute despre monarhie, istorie și deja m-am făcut destul de câcat cu intervenția mea penibilă lasă dragă,nu-i panică
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 De futut se fute . Problema e .. cu cine ..îț dai seama ce senzație ar fi sa facă Vanessa recenzie unui user??
raffaello Reputație: -6837 Postat Martie 3, 2016 Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Postat Martie 3, 2016 îț dai seama ce senzație ar fi sa facă Vanessa recenzie unui user?? Nu stiu daca ar fi de bine sau de rau ..
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 Nu stiu daca ar fi de bine sau de rau .. mai conteaza? in plm,recenzie sa fie
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 Aha , d-aia ziceai sa ma potolesc . Sa nutz stric lipeala ! nu mă,nu mă bag io la de astea,ii las pe astia mai in varsta
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 3, 2016 Postat Martie 3, 2016 Mă doare-n cot. Eu pot cugeta cu propriul creier, nu am nevoie de acordul unor ziariști sau istorici și nici de al tău (ca să știu că nu e o prostie ce am gândit și afirmat).În plus, cred că Băsescu când a zis trădare s-a referit la abdicarea din 1947, nu la ceea ce m-am referit eu. asta se numeste ignoranta ) , felicitari
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 3, 2016 Postat Martie 3, 2016 Ultima scrisoare a Mareșalului Ion Antonescu către soția sa Maria «Scumpa mea Rica, Am stat cu capul sus şi fără teamă în faţa judecăţii, după cum stau şi-n faţa Justiţiei Supreme. Aşa să stai şi tu! Nimeni în această ţară nu a servit poporul de jos cu atâta dragoste, pasiune, dezinteres, cum am servit eu. I-am dat totul, de la muncă până la banul nostru, de la suflet la viaţa noastră, făra a-i cere nimic. Nu-i cerem nici azi. Judecata lui pătimaşă, de azi, nu ne înjoseşte şi nu ne atinge. Judecata lui de mâine va fi dreaptă şi ne va înălţa. Sunt pregătit să mor, după cum am fost pregătit să sufăr. După cum şi viaţa mea, toata viaţa mea, mai ales în cei patru ani de guvernare, a fost un calvar. A ta, de asemenea, a fost înălţătoare. Împrejurările şi oamenii nu ne-au îngăduit să facem binele pe care împreună am dorit cu atâta pasiune să-l facem ţării noastre. Suprema voinţă a decis altfel. «Am fost un învins», au fost şi alţii…, mulţi alţii. După dreapta judecată, istoria i-a pus la locul lor. Ne va pune şi pe noi. Popoarele în toate timpurile şi peste tot au fost ingrate. Nu regret nimic şi nu regreta nimic. Să răspundem la ură cu iubire, la bine cu mângâiere, la nedreptate cu iertare. Ultima mea dorinţă e să trăieşti. Retrage-te într-o mănăstire. Acolo vei găsi liniştea necesară sufletului şi bucata de pâine care azi nu o mai poţi plăti. Am să rog să fiu îngropat lângă ai mei, care mi-au fost străbuni şi călăuzitori, acolo la Iancu Nou. Voi fi între cei cu care am copilărit şi cu care am cunoscut şi durerile şi lipsurile. Împrejurările ne-au îndepărtat viaţa de ei, dar sufletul meu nu-i va uita niciodată. Poate vei gândi că tot acolo lângă mine trebuie să fie şi ultimul tău locaş. Scoborând în mormânt, eu azi, tu mâine, ne vom înălţa, sunt sigur, acolo unde va fi singura şi dreapta răsplată. Te strâng în braţele mele cu căldură. Te îmbrăţisez cu dragoste. Nici o lacrimă!Ion.» 7
quasim Reputație: 2451 Postat Martie 3, 2016 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Martie 3, 2016 @lopix, toata stima si pentru demnitatea, curajul si onoarea Maresalului!Numai ca nu trebuie pus in antinomie cu Regele Mihai! Au avut viziuni politice diferite, asta e viata!Dar acum nu e momentul unor judecati asupra Majestatii Sale... 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 3, 2016 Postat Martie 3, 2016 îț dai seama ce senzație ar fi sa facă Vanessa recenzie unui user?? zi si mie ce trebuie sa stiu despre vanesa )
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum