Vizitator beraru Reputație: 0 Postat Iulie 31, 2016 Postat Iulie 31, 2016 OP-ului? OP = original poster = cel care a deschis thread-ul
l y n x Reputație: 1615 Postat August 1, 2016 Oras:ARK OF THE COVENANT Oras:ARK OF THE COVENANT Postat August 1, 2016 Toti plangem dupa Ceausescu! Pula mea, eram cu 25 de ani mai tineri )))).pe vremea lu' nea nicu mi se scula pula mai des 1
barabulea Reputație: 2 Postat August 1, 2016 Postat August 1, 2016 Avea 4 clase cu 5 pe linie, la 12 ani a fugit in bucuresti aurolac de foame si de bataie si l-au racolat comunistii, la parnaie a fost baiat de mingi pt Gheorghiu Dej, dupa WW2 Romania a devenit pasalac rusesc pt Stalin si ceausescu ajunse brusc general si membru de partid important ca era lingator in cur sef de-al lui Gheorghiu Dej, dupa ce muri Dej a facut manevre la Moscova si fu pus el urmas secretar general, isi lua brusc diploma de liceu si facultate cu 10 pe linie si el si Elena care la fel avea 4 clase cu 5 pe linie repetenta in clasa a 4-a care isi lua si ea brusc doctorat in chimie si ajunse mare doamna, pe timpu lui Dej Romania fu condusa de la Moscova, pe timpul lui Ceausescu in ultimu timp Romania era condusa de Elena
ynelcryss Reputație: -95 Postat August 2, 2016 Oras:amanta Oras:amanta Postat August 2, 2016 Sa ma fut in ea de tara!!!Mi-am cumparat un tv nou pt masina si involuntar am ajuns pe un canal de stiri.Si vad acolo un burtos care cu maxima aroganta ne explica noua ca deoarece autostrada soarelui are nevoie de reparatii, undeva pe la mijlocul verii vor incepe lucrarile astfel ca 40 de km vor fi inchisi si in functie de ce decide politia revenim pe vechiul traseu de DN.De parca pina atunci va ninge nonstop iar din septembrie vine urmatoarea era glaciara, trebuie muncit fix in perioada in care trec toti fraierii de romani care se mai duc la marea noastra.M-a enervat si revoltat la fel de mult ca si toate reasfaltarile, renovarile, bordurizarile sau toate lucrarile inutil executate in perioada crizei, "necesarele" inchideri de spitale, tot din cauza crizei.La fel cum in mod voluntar semafoarele sint "sincronizate" fix ca sa prinzi cat mai multe pentru ca sa consumam cat mai mult combustibil, sa se justifice spagile date de benzinari.E clar, romanii au nevoie de dictatura, au nevoie sa stea multe ore la cozi ca sa-si cumpere oua si nechezol, sa stea in intuneric si frig cu nea nicu la tv, e nevoie sa li sa franga spiritul.Au nevoie sa fie legati la gard de stapin, le place chestia asta. Ca altfel li se scoala spiritul si fac ce stiu ei mai bine: fura si isi bat joc de ceilalti romani pentru ca stiu ca nu ii trage nimeni la raspundere.Pentru ca sint mafioti !Si atunci spun:IMI E DOR DE CEAUSESCU! Si apoi sa fug repede din tara apoi!Ceaușescu....oare crezi ca in "epoca de aur" nu tot cei care conduc acum aveau putere de decizie? Acel "prea iubit conducător" a devenit paranoic datorită minciunilor transmise de pupincuristii(actualmente conducătorii de azi)care raportau ca au depășit cincinalurile înnzecit,care a fost prima lege abrogată de ei? Legea 110,legea ilicitului,vom scapa de ei in momentul când la conducerea țării va veni un om capabil sa ii înfrunte,un om care nu este santajabil,care sa puna biciul pe ei si ajutat de justitie sa ii adune ca pe muște,eu sper ca va veni si acea vreme,istoria ne-a demonstrat asta,romanul a fost invatat cu greul si când nu a mai putut a răbufnit,deja au fost semnale,ei încă nu le baga in seamă,sper sa ne trezim ca popor cât mai curând.
so fistic atu Reputație: 14 Postat August 9, 2016 Postat August 9, 2016 Nene, pe vremea lu' nea Nicu lucrurile se făceau cu responsabilitate. Poate de frică, poate de rușine, dar se făceau. Termenele limită pentru (ca și exemplu) construirea unei școli erau respectate sau chiar se realizau proiectele înainte de termen. Acum vreo 10 ani a apărut pe la metrou Eroilor un afiș: în 3 ani aici va fi stația dvs - cu referire la magistrala care se construiește spre Drumul Taberei. Din păcate nu au precizat data de la care vor curge cei 3 ani... Nu zic că îmi este dor de vremurile alea. Aș minți să afirm asta. Îmi este dor doar de simțul răspunderii. Rar mi-a fost dat să văd atâta ipocrizie la o persoană. Acum aștept o replică care să ne lumineze iarăși cu inteligența ta superioară cred ca esti dezamagit, nu a avut curva nici o replica
so fistic atu Reputație: 14 Postat August 9, 2016 Postat August 9, 2016 Ce spui tu acolo nu are de-a face cu democratia ci cu educatia. Multi au trait bine si au fost multumiti de acele vremuri fiindca nu avea altfel de aspiratii de la viata, fiindca nu erau in stare sa isi conduca singuri viata si sa faca propriile alegeri....erau atat de prosti incat trebuia sa aleaga un analfabet in locul lor care le este drumul. Inainte educatia era obligatorie, acum este la indemana oricui si totusi o aleg din ce in ce mai putini. Ce se intelege de aici?!?! Ca oamenilor le place sa fie idioti. Mor cand aud "domne, pe vremea aia te trimitea obligatoriu la scoala". Si acum cine cacat ii opreste sa mearga la scoala?!?! Prostia, lenea si nesimtirea. "Domne, daca te prindea pe strada in timpul orelor de program, te trimitea cu japca la serviciu". Asa si?!?! Acum cine-i opreste pe oameni sa mearga la munca?!?! Prostia, lenea si nesimtirea. Ciudat cum iti dai cu parerea despre vremuri pe care nu le-ai trait dar totusi le regreti. QED. cat mai costa sa sugi pula?
so fistic atu Reputație: 14 Postat August 9, 2016 Postat August 9, 2016 Ce spui tu acolo nu are de-a face cu democratia ci cu educatia. Multi au trait bine si au fost multumiti de acele vremuri fiindca nu avea altfel de aspiratii de la viata, fiindca nu erau in stare sa isi conduca singuri viata si sa faca propriile alegeri....erau atat de prosti incat trebuia sa aleaga un analfabet in locul lor care le este drumul. Inainte educatia era obligatorie, acum este la indemana oricui si totusi o aleg din ce in ce mai putini. Ce se intelege de aici?!?! Ca oamenilor le place sa fie idioti. Mor cand aud "domne, pe vremea aia te trimitea obligatoriu la scoala". Si acum cine cacat ii opreste sa mearga la scoala?!?! Prostia, lenea si nesimtirea. "Domne, daca te prindea pe strada in timpul orelor de program, te trimitea cu japca la serviciu". Asa si?!?! Acum cine-i opreste pe oameni sa mearga la munca?!?! Prostia, lenea si nesimtirea. Ciudat cum iti dai cu parerea despre vremuri pe care nu le-ai trait dar totusi le regreti. QED. cat mai costa sa sugi pula?
chikosan Reputație: 1179 Postat August 9, 2016 Oras:Bucuresti , Constanta Oras:Bucuresti , Constanta Postat August 9, 2016 Sa ma fut in ea de tara!!!Mi-am cumparat un tv nou pt masina si involuntar am ajuns pe un canal de stiri.Si vad acolo un burtos care cu maxima aroganta ne explica noua ca deoarece autostrada soarelui are nevoie de reparatii, undeva pe la mijlocul verii vor incepe lucrarile astfel ca 40 de km vor fi inchisi si in functie de ce decide politia revenim pe vechiul traseu de DN.De parca pina atunci va ninge nonstop iar din septembrie vine urmatoarea era glaciara, trebuie muncit fix in perioada in care trec toti fraierii de romani care se mai duc la marea noastra.M-a enervat si revoltat la fel de mult ca si toate reasfaltarile, renovarile, bordurizarile sau toate lucrarile inutil executate in perioada crizei, "necesarele" inchideri de spitale, tot din cauza crizei.La fel cum in mod voluntar semafoarele sint "sincronizate" fix ca sa prinzi cat mai multe pentru ca sa consumam cat mai mult combustibil, sa se justifice spagile date de benzinari.E clar, romanii au nevoie de dictatura, au nevoie sa stea multe ore la cozi ca sa-si cumpere oua si nechezol, sa stea in intuneric si frig cu nea nicu la tv, e nevoie sa li sa franga spiritul.Au nevoie sa fie legati la gard de stapin, le place chestia asta. Ca altfel li se scoala spiritul si fac ce stiu ei mai bine: fura si isi bat joc de ceilalti romani pentru ca stiu ca nu ii trage nimeni la raspundere.Pentru ca sint mafioti !Si atunci spun:IMI E DOR DE CEAUSESCU! Si apoi sa fug repede din tara apoi!scuza-ma ca iti zic, si oricui spune ca comunismul a fost bun, el a fost bun, DAR MAI MULT RAU DECAT BUN, aveai de toate cum spuneati voi DAR UNDE ERA LIBERTATEA, erai in ham....asa ca din partea mea , comunismu suge pula! , puteti sa imi spuneti ce vreti, eu sunt anticomunist pana la moarte (nici democratia nu o fi mai breaza , dar libertatea e sfanta! ) 1
ynelcryss Reputație: -95 Postat August 9, 2016 Oras:amanta Oras:amanta Postat August 9, 2016 scuza-ma ca iti zic, si oricui spune ca comunismul a fost bun, el a fost bun, DAR MAI MULT RAU DECAT BUN, aveai de toate cum spuneati voi DAR UNDE ERA LIBERTATEA, erai in ham....asa ca din partea mea , comunismu suge pula! , puteti sa imi spuneti ce vreti, eu sunt anticomunist pana la moarte (nici democratia nu o fi mai breaza , dar libertatea e sfanta! )Nu despre comunism ca nivel de trai este vorba,a facut o comparație intre epoca ceaușistă unde se făcea treaba de frica si cea post decembrista unde se face aiurea si minciuna e in floare 1 1
chikosan Reputație: 1179 Postat August 9, 2016 Oras:Bucuresti , Constanta Oras:Bucuresti , Constanta Postat August 9, 2016 Nu despre comunism ca nivel de trai este vorba,a facut o comparație intre epoca ceaușistă unde se făcea treaba de frica si cea post decembrista unde se face aiurea si minciuna e in floareda stiu, dar cand ai zis cuvantu "comunism" imediat sar )) , urasc ciuma asta de comunism din inima , chiar daca nu am prins vremurile alea, ce mi-au povestit parintii si bunicii e crima la adresa omului
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat August 9, 2016 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat August 9, 2016 Ceaveț, mo, nostalgicilor???
noudarvechi Reputație: 223 Postat August 9, 2016 Oras:peste tot Oras:peste tot Postat August 9, 2016 cat mai costa sa sugi pula?tu ar trebui sa stii cel mai bine .MUISTULE! 1
hodorogule Reputație: 660 Postat August 10, 2016 Oras:friends Oras:friends Autor Postat August 10, 2016 scuza-ma ca iti zic, si oricui spune ca comunismul a fost bun, el a fost bun, DAR MAI MULT RAU DECAT BUN, aveai de toate cum spuneati voi DAR UNDE ERA LIBERTATEA, erai in ham....asa ca din partea mea , comunismu suge pula! , puteti sa imi spuneti ce vreti, eu sunt anticomunist pana la moarte (nici democratia nu o fi mai breaza , dar libertatea e sfanta! )Nu am de ce sa te scuz, sint total de acord cu tine.Daca nu traversam acea perioada nenorocita poate eram si noi macar la nivelul Portugaliei asa cum fals ne comparam acum, poate eram si noi suficient de civilizati cat sa nu transformam tara intr-o groapa de gunoi. 1
chikosan Reputație: 1179 Postat August 10, 2016 Oras:Bucuresti , Constanta Oras:Bucuresti , Constanta Postat August 10, 2016 Nu am de ce sa te scuz, sint total de acord cu tine.Daca nu traversam acea perioada nenorocita poate eram si noi macar la nivelul Portugaliei asa cum fals ne comparam acum, poate eram si noi suficient de civilizati cat sa nu transformam tara intr-o groapa de gunoi.+1 de la mine , degeaba era bine la nivel de tara daca tu ca om duceai o viata mizera si umilitoare, aia de la putere fiind "stapanii" tai , prefer sa fiu sarac si LIBER decat "sa o duc bine" si sa FIU INHAMAT !! JOS COMUNISMU! asta trebuie pus pe lista la "eradicare mondiala" , nu doar ciuma si alti virusi
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat August 10, 2016 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat August 10, 2016 +1 de la mine , degeaba era bine la nivel de tara daca tu ca om duceai o viata mizera si umilitoare, aia de la putere fiind "stapanii" tai , prefer sa fiu sarac si LIBER decat "sa o duc bine" si sa FIU INHAMAT !! JOS COMUNISMU! asta trebuie pus pe lista la "eradicare mondiala" , nu doar ciuma si alti virusi Acum te simți liber??? Atunci erai înhămat la unul singur, acum ești/suntem la câteva sute...e o mică-mare diferență Jos guvernul... ieșim în stradă și dansăm pinguinul ) 14
chikosan Reputație: 1179 Postat August 10, 2016 Oras:Bucuresti , Constanta Oras:Bucuresti , Constanta Postat August 10, 2016 Acum te simți liber??? Atunci erai înhămat la unul singur, acum ești/suntem la câteva sute...e o mică-mare diferență Jos guvernul... ieșim în stradă și dansăm pinguinul )de ce inhamat la cateva sute? da cine te tine la astia aici? poti sa pleci afara oricand, nu ma refeream la libertate absoluta (asta ar insemna anarhie aproape) , ci la una care sa nu iti afecteze calitatea vietii atat de mult astfel incat sa putem trai toti intr-un echilibru si sa nu ne deranjam unu pe altu, sau sa fie cat mai putin deranj intre oameni. ca te inhami tu la vreo firma, asta te priveste pe tine ) , dar poti sa iti deschizi o firma si sa prosperi daca ai potential si idei inteligente care pot zdrobi concurenta , pe vremea lu nea ceasca inteligenta era limitata, la fel si oamenii JOS COMUNISMU!
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat August 10, 2016 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat August 10, 2016 ca te inhami tu la vreo firma, asta te priveste pe tine ) , dar poti sa iti deschizi o firma si sa prosperi daca ai potential si idei inteligente care pot zdrobi concurenta , pe vremea lu nea ceasca inteligenta era limitata, la fel si oamenii JOS COMUNISMU! Amice, dacă nu ești în sistem sau cel puțin membru cotizant...n-ai să prosperi niciodată Prosperi=deranjezi Daywalker, ai cuvântul 1 14
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat August 10, 2016 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat August 10, 2016 de ce inhamat la cateva sute? da cine te tine la astia aici? poti sa pleci afara oricand, Să plec afară, de ce? Păi m-am născut aici, parintii/bunicii/strabunicii au plătit taxe către stat aici...pentru ce, că să fiu sclav pe plantație 'dincolo'??? Libertate=sclavii europei...asta suntem, un popor de pinguiniști, vânduți până-n a zecea generației de-acu' încolo Daaaaar DA, suntem liberi.... circulăm în Europa făr' de buletin și venim acasă cu RATA 1 14
gigelpetrescu Reputație: 3331 Postat August 10, 2016 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat August 10, 2016 Nu mi-e dor de comunism sau de Ceausescu. M-a prins 89 in primul trimestru de liceu, la 14 ani. Ultimii 5-6 ani au fost destul de grei pentru cei de la oras care nu aveau rude pe la tara. Chiar si cu "pile" pe la partid devenise destul de greu sa faci rost de produse de baza. Dpdv al nivelului de trai, raportat la gradul de pregatire profesionala a parintilor mei, lucrurile erau chiar tristeNegativele pe care nu am sa le uit- se oprea apa- gaze/butelii ioc- sistemul medical in colaps, nu datorita lipsei de personal ca acum ci datorita penuriei de dotari si a uzurii- dupa 84, in lunile de toamna iarna, mai prindeai curent doar din doua in doua ore, in plus se oprea noaptea, ca sa nu abuzeze populatia urbana de resouri- accesul la informatie era restrans - eu aveam abonament la Biblioteca Americana si ma duceam saptamanal; tin minte ca, desi tinea de consulatul SUA, tot trebuia sa completezi un registru cu cartile sau revistele pe care doreai sa le citesti. (Nu vorbim de cele de imprumutat ci de cele pe care le studiai acolo!) Niste baieti destepti puneau cu toate acestea in salile de lectura, imprastiate pe mese, reviste si ziare pe care putei sa le citesti la fata locului fara sa te mai inregistrezi- accesul la bunurile de consum - bunuri proaste, stocuri insuficiente, ajunsesem sa avem noroc sa gasim importuri din CAER- libertatea de miscare si de exprimare - [si acum tin minte cand, dupa ce am defilat prin curte cu manualul de istorie ( eram a 5a), am pomenit ceva despre "criminalul ala de Antonescu" - moment in care tata m-a palmuit argumentand ca invat toate tampeniile dupa care, pret de o seara intreaga, a incercat sa-mi explice ca ceea ce vorbim noi trebuie sa ramana intrea noi altfel este posibil sa faca puscarie... Si si-a cerut scuze ca m-a batut... si din momentul acela a inceput sa-mi povsteasca despre Romania lui Carol I, despre Razboaiele mondiale si nu numai, chestii pe care le auzeai numai prin viu grai.]- mentalitatea "las'ca merge si asa...."- lipsa de respect pentru valoarea proprietatii comune - aspect care se perpetueaza si in prezent - daca vreti sa intelegeti forta unei societati care sa exploateze si sa gestioneze "la comun" resursele si bunurile produse uitati-va doar cu atentie la Elvetia... Pe de alta parte, fara nostalgie dar cu oarecare regret ma gandesc la aspectele pozitive ale regimului comunist- accesul la sistemul educational/ alfabetizarea societatii - in America se spune ca arma de foc a adus egalitarimul si democratia, la noi pe vremea aceea acel rol l-a avut scoala (nu dezbat daca a fost sau nu buna programa)- a fost una din putinele perioade din istoria Romaniei cand a existat un plan de tara - avantajul partidului unic si al planului cincinal - cu toate beneficiile unui plan de anvergura (invatamant, sanatate, cercetare, dezvoltarea bazei industriale si de productie etc.)Din nou, nu comentez faptul ca directiile strategice de dezvoltare pe termen mediu si lung nu au fost poate cele mai potrivite (industira grea si extractoare de materie prima)- copilaria - lasand la o parte aspectele care tin de confortul material, am avut o copilarie faina... pe vreme aceea se socializa cu adevarat, acum copii sunt asaltati si dezumanizati de tehnologie - cred ca as putea numi asta evolutia societatii, chiar daca nu-mi place- lipsa teoretica a grijei pentru ziua de maine - trebuia sa depui efort sa nu ai o slujba si o locuinta asigurata...- nationalismul si "mandria patriotica" - desi au fost devalorizate prin propaganda excesiva, tot le prefer tendintei de astazi prin care ne zugravim sau ne complacem in postura de "buni de nimic"... Per total n-am de ce sa privesc inapoi, libertatea de exprimare, de miscare si de a alege sunt niste drepturi despre a caror importanta ne dam seama numai in lipsa lor - acum le luam ca atare si nu le mai apreciem la justa lor valoare.Pe de alta parte, a incrimina absolut tot ce a facut Comunismul, fara discernamant, este o aberatie de judecată demna de un fan al politicilor din 1984 de Orwell Apropos, si eu m-am intrebat de multe ori ce-ar fi fost daca am fi fost noi alesi in locul Greciei la imparteala sferelor de influenta. Stiti ceva? Nu vom sti niciodata si timpul a trecut, acum suntem unde suntem. 3
daywalker78 Reputație: 14869 Postat August 10, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat August 10, 2016 Amice, dacă nu ești în sistem sau cel puțin membru cotizant...n-ai să prosperi niciodată Prosperi=deranjezi Daywalker, ai cuvântul Mare adevăr ai zis dar mă mir că mai există oameni care nu știu asta. Dacă nu ești din sistem sau nu "dai ceva afară" din ceea ce produci (de cele mai multe ori tot cu ajutorul lor) ești pielea pulii. Ai bani doar de țigări și să-i iei nevestei papuci de plajă. Nimic mai mult. 1 1
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat August 10, 2016 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat August 10, 2016 de ce inhamat la cateva sute? da cine te tine la astia aici? poti sa pleci afara oricand, nu ma refeream la libertate absoluta (asta ar insemna anarhie aproape) , ci la una care sa nu iti afecteze calitatea vietii atat de mult astfel incat sa putem trai toti intr-un echilibru si sa nu ne deranjam unu pe altu, sau sa fie cat mai putin deranj intre oameni. ca te inhami tu la vreo firma, asta te priveste pe tine ) , dar poti sa iti deschizi o firma si sa prosperi daca ai potential si idei inteligente care pot zdrobi concurenta , pe vremea lu nea ceasca inteligenta era limitata, la fel si oamenii JOS COMUNISMU! Altceva, ca și exemplu, banal: Deschide-ți un magazinaș de cartier și scoate Zet-ul pe bune în fiecare seară... îți spune, io, la sfârșitul lunii tre' să vii cu bani d-acasă...de ce? Pentru că taxe de șmecherie Daaaaaar DA, suntem liberi....tot pe plantație 2 14
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat August 10, 2016 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat August 10, 2016 Mare adevăr ai zis dar mă mir că mai există oameni care nu știu asta. Dacă nu ești din sistem sau nu "dai ceva afară" din ceea ce produci (de cele mai multe ori tot cu ajutorul lor) ești pielea pulii. Ai bani doar de țigări și să-i iei nevestei papuci de plajă. Nimic mai mult. E bine CÂ CĂlatorim la liber unde și când vrem...nu contează că stau gherțoii câte 20 intr-o casă prin zona 7 a Londrei si când vin spre casă fac chetă să prindă bac-ul 2 14
daywalker78 Reputație: 14869 Postat August 10, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat August 10, 2016 E bine CÂ CĂlatorim la liber unde și când vrem...nu contează că stau gherțoii câte 20 intr-o casă prin zona 7 a Londrei si când vin spre casă fac chetă să prindă bac-ul Sclavii tot sclavi rămân chiar dacă le dai voie să umble liberi. Românii = forță de muncă foarte ieftină. Plus că nici nu se ridică cu pretenții. Ai de ales să te duci la cules de vegetale sau să repari acoperișuri și să pui faianță pe la șmecheri prin țări străine sau poți să îți face o afacere aici și să-ți bagi pula-n sistemul lor. Dacă te duce puțin capăul, îi fentezi de cele mai multe ori. Dacă nu te duce capul, atunci du-te și spală wc-uri prin vest și fă-ți selfie și pune-l pe facebook să vadă toate neamurile de acasa ce bine o duci și sa admire cureaua ta Hermes luată cu câteva lire. 1 1
pamfil_007 Reputație: 2087 Postat August 10, 2016 Oras:belgravistan Oras:belgravistan Postat August 10, 2016 E bine CÂ CĂlatorim la liber unde și când vrem...nu contează că stau gherțoii câte 20 intr-o casă prin zona 7 a Londrei si când vin spre casă fac chetă să prindă bac-ul Şi fut toţi banii din zugrăveli pe stat la bârfă cu curvele. Te-am simţit că baţi spre un tânăr cu pantaloni retro. Scuze, continuaţi.. 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum