Sari la conținut

De ce,de ceeee,de ceeeeeee?

Vizitator deliaro

Postări Recomandate

Vizitator deliaro
Reputație: 0
Postat

De ce e așa greu să faci un bine,si așa ușor să faci rău? De ce unii oameni își hrănesc propriul orgoliu făcând rău...si in consecință se bucură de răul cuiva...sau dacă apropiatului ii merge bine intervine ura,invidia! De ce rănim în mod (in)conștient persoane dragi...ca mai apoi să regretăm? Regretele sunt târzii de cele mai multe ori! De ce lovim... rănim...niște biete animale... necuvântătoare,fara milă,fara vină? De ce dam vina pe Dumnezeu pentru orice necaz? Oare cine greșește? De ce cădem pradă gândurilor negative? Fă un bine si mulțumirea sufletească...acea senzație...face mai mult decât toți banii,averea din lume!Fi tu un exemplu pentru alții,real!

• Like 12
  • Oras:Bucuresti
Postat

Nu ai somn Delia? :) Eu am o scuza ca trebuie sa plec la aeroport. Dar tu? Ce iti veni cu gandurile astea la ora asta?

Postat

On topic: pentru ca daca faci rau nu ai cum sa suferi. Numai oamenii buni pot fi raniti. Si atunci oamenii se decid sa devina rai. Fac o data un bine, de doua ori, de trei ori si... sunt luat de fraieri. Si urmarea e asta pe care o vezi.

PS: Taie chestia aia cu multumirea sufleteasca. Exista. Dar nimeni nu e Isus si toti avem asteptari in schimbul binelui.

• Telefon: archon.archon
  • Oras:Suceava
  • Telefon: archon.archon
  • Oras:Suceava
Postat

de ce ...de ce...de ce?...simplu,lipsa educatiei a culturii a celor 7 ani de acasa ...de aia

• Like 6
Vizitator deliaro
Postat

De ce să tai? Fă un bine fără să aștepți ,fără să ai așteptări! Când pot face un bine îl fac,asta e mulțumirea mea sufletească!

• Like 3
Postat

Asta e un via frumos. Du-te si fa bine cuiva pe care il doare in fund. Cat poti sa ii faci bine?

Postat

Asta e un via frumos. Du-te si fa bine cuiva pe care il doare in fund. Cat poti sa ii faci bine?

Vizitator deliaro
Postat

Pentru mine nu e vis! Dacă mi se face un bine îl apreciez ;)

• Like 2
Vizitator deliaro
Postat

Tu. Dar stiu eu unii/unele care nu.

nu te contrazic!!
  • Oras:Splaiul Unirii
  • Oras:Splaiul Unirii
Postat

De ce e așa greu să faci un bine,si așa ușor să faci rău? De ce unii oameni își hrănesc propriul orgoliu făcând rău...si in consecință se bucură de răul cuiva...sau dacă apropiatului ii merge bine intervine ura,invidia! De ce rănim în mod (in)conștient persoane dragi...ca mai apoi să regretăm? Regretele sunt târzii de cele mai multe ori! De ce lovim... rănim...niște biete animale... necuvântătoare,fara milă,fara vină? De ce dam vina pe Dumnezeu pentru orice necaz? Oare cine greșește? De ce cădem pradă gândurilor negative? Fă un bine si mulțumirea sufletească...acea senzație...face mai mult decât toți banii,averea din lume!Fi tu un exemplu pentru alții,real!

Ce ai pățit Delia ? Cine te-a supărat ? :(

• Telefon: [email protected]
  • Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter.
  • Telefon: [email protected]
  • Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter.
Postat

..........................

Era dimineata-n miez de noapte, consumasesi oarece substante halucinogene fake de la deceneu, n-aveai somn, te futuse-n freza o criza existentiala, voiai sa salvezi balenele, eradicand saracia si prostia  ?  :hmmm

On toping: Pentru ca este mult mai simplu sa fii prost, rau intentionat si irational, decat sa fii destept si echilibrat ?  :thinking

• Like 1
  • Minus 3
  • Oras:N.Dame
  • Oras:N.Dame
Postat

Pentru mine nu e vis! Dacă mi se face un bine îl apreciez ;)

@deliaro, chiar daca tu nu il denumesti astfel, totusi, sfatul meu este: pastreaza-ti visul! Esti de apreciat! :)

Unele raspunsuri la intrebarea ta din titlul topicului ar fi:

- lipsa culturii si a educatiei;

- tarele de caracter;

- anumite dezamagiri sau frustrari care ne inraiesc.

De foarte multe ori, oboseala de a spera zadarnic...

• Like 4
Vizitator deliaro
Postat

@deliaro, chiar daca tu nu il denumesti astfel, totusi, sfatul meu este: pastreaza-ti visul! Esti de apreciat! :)

Unele raspunsuri la intrebarea ta din titlul topicului ar fi:

- lipsa culturii si a educatiei;

- tarele de caracter;

- anumite dezamagiri sau frustrari care ne inraiesc.

De foarte multe ori, oboseala de a spera zadarnic...

frumos...mi ar placea să te cunosc să vb :)
  • Oras:Burkina Faso
Postat

Pupaza asta seamana aproape leit cu matracuca universala, muie-rea lui muie-rica...Spaima virgulelor si bucuria vatmanilor...

• Oras:aer
Postat

Daca Han si Hitler ar fi fost doi ingerasi indragostiti de natura si de aproapele lor,daca doctorii inteligenti si oamenii de stiinta inteligenti ar fi descoperit antidotul cancerului sau ar fi fost atat de inteligenti incat sa stopeze orice 'boala' si sa ne 'trasforme' sa o ducem Lejer pana pe la vreo suta si vreo zece ani, daca alcoolul ar fi fost interzis si anumite crime, ciroze, atacuri cerebrale nu ar mai fi existat,daca am fi promovat 'si ma mult' ideea ca e minunat si firesc sa faci copii, cat mai multi,#inmaimulecuvinte, daca din clipa asta am avea reteta fericirii absolute,a linistii relaxante,a mirificului...am fi atat de multi si inghesuiti incat am scrie pe nimfomane in timp ce ne pişăm pe cracul celui din fata noastra? :)

Bine rau, zi noapte, viata moarte..pare ca fara una, cealalta nu poate sa existe, si mai mult ca sigur e nevoia de echilibru...aaa, ca am putea lasa Chestia asta care ne tine in viata in fiecare secunda, sa-si faca treaba(treaba care oricum si-o face,fara controlul omului),fara sa mai intervenim noi cu fel si fel de descoperiri sau sa futem in gat(la propriu) natura,si sa acceptam moartea ca pe ceva firesc,fara doliu la feresatra si-n piept, indiferent ca vine la 3,50,90,170 de ani, in felul asta eliminand o groaza de suferinta (energie câh :) ), poti zice ca deabia atunci elimini automat frustrarea de pe pamant, implicit violenta(fie ea fizica ori verbala) si te bucuri de albastru cerului fara sa-l numasti albastu :)...dar pare greu, notiunea de bani este deja adanc inradacinata in memorie, notiunea ca timpul exista cu adevarat (sau ca avem timp) la fel, cuvinte si litere sunt deja inventate, iar de mici nu am fost invatati sa cantam la pian ci sa tinem arma in mana, sa ne protejam :),si atunci revii la ce am zis mai sus...unde nimicul este tot, si tot este nimic...'tu-i conspiratia ma-si! :)

Life it's life...ta na nanana. :)

• Like 1
  • Minus 4
Postat

Daca Han si Hitler ar fi fost doi ingerasi indragostiti de natura si de aproapele lor,daca doctorii inteligenti si oamenii de stiinta inteligenti ar fi descoperit antidotul cancerului sau ar fi fost atat de inteligenti incat sa stopeze orice 'boala' si sa ne 'trasforme' sa o ducem Lejer pana pe la vreo suta si vreo zece ani, daca alcoolul ar fi fost interzis si anumite crime, ciroze, atacuri cerebrale nu ar mai fi existat,daca am fi promovat 'si ma mult' ideea ca e minunat si firesc sa faci copii, cat mai multi,#inmaimulecuvinte, daca din clipa asta am avea reteta fericirii absolute,a linistii relaxante,a mirificului...am fi atat de multi si inghesuiti incat am scrie pe nimfomane in timp ce ne pişăm pe cracul celui din fata noastra? :)

Bine rau, zi noapte, viata moarte..pare ca fara una, cealalta nu poate sa existe, si mai mult ca sigur e nevoia de echilibru...aaa, ca am putea lasa Chestia asta care ne tine in viata in fiecare secunda, sa-si faca treaba(treaba care oricum si-o face,fara controlul omului),fara sa mai intervenim noi cu fel si fel de descoperiri sau sa futem in gat(la propriu) natura,si sa acceptam moartea ca pe ceva firesc,fara doliu la feresatra si-n piept, indiferent ca vine la 3,50,90,170 de ani, in felul asta eliminand o groaza de suferinta (energie câh :) ), poti zice ca deabia atunci elimini automat frustrarea de pe pamant, implicit violenta(fie ea fizica ori verbala) si te bucuri de albastru cerului fara sa-l numasti albastu :)...dar pare greu, notiunea de bani este deja adanc inradacinata in memorie, notiunea ca timpul exista cu adevarat (sau ca avem timp) la fel, cuvinte si litere sunt deja inventate, iar de mici nu am fost invatati sa cantam la pian ci sa tinem arma in mana, sa ne protejam :),si atunci revii la ce am zis mai sus...unde nimicul este tot, si tot este nimic...'tu-i conspiratia ma-si! :)

Life it's life...ta na nanana. :)

Cica picon a avut plete in tinerete...

Postat

Cica picon a avut plete in tinerete...

Si pasarea colibri imbatraneste, a imbatranit deja...

• Oras:bucharest
  • Oras:bucharest
Postat

Este foarte usor sa faci rau,sa jignesti.

Este mai greu sa faci bine...Cine face bine sa primeasca ceva-n schimb,mai bine,nu-l mai face.

Bunatatea, smerenia,omenia,generozitatea,bunavointa si blandetea,sunt chestii pe cale de disparitie.

Cum ziceam,este mult mai usor sa faci rau decat bine.

• Oras:the buleni
  • Oras:the buleni
Postat

domnisoara delia, daca-mi permiti, uite si un altfel de raspuns. care, evident, nu le exclude pe cele exprimate deja.

fizic e mult mai usor sa distrugi decat sa construiesti. asta e o lege fundamentala a universului in care ne aflam, pe care noi oamenii am numit-o cumva neinspirat legea a doua a termodinamicii :) gandeste-te spre exemplu cat efort depui sa faci curat in casa si cum dupa o saptamana e la fel de haos, aparent fara sa fi facut nimic :)

apoi noi, oamenii, avem o predilectie genetica sa ne raportam la semeni si sa ne dorim ca noua sa ne fie mai bine decat lor.

in plus suntem prin definitie egoisti. din nou fac trimitere la cartea lui dawkins, the selfish gene. e o argumentatie dusa la extrem, sau poate nu avem noi puterea sa recunoastem ca asa e. incearca - daca poti - sa privesti si din punctul asta de vedere: tot ceea ce faci este exclusiv pentru tine, pentru a te simti tu cat mai bine. un gest altruist, o fapta care este considerata a fi buna reprezinta de fapt dorinta ta egoista de a avea o parere buna despre tine. pentru ca, intr-adevar, cand ajuti 'dezinteresat' pe cineva, te simti mai bine. ai o parere mai buna despre tine.

:)

• Like 1
  • Minus 2

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...