Sari la conținut

ANALIZE - care, cand, unde le facem

Postări Recomandate

• Telefon: dromaderu_cocosat
  • Oras:Bucuresti
  • Telefon: dromaderu_cocosat
  • Oras:Bucuresti
Postat

stiu ca sunt o sumedenie de topicuri cu detalierea BTSurilor dar nu am gasit o centralizare a recomandarilor masculilor respectabili de pe aici legat de analize! Nu vreau o discutie nebuna despre boli in sine ci mai simplu: ce analize facem periodic, unde, cat costa eventual (sper a nu se considera reclama sau altceva)... si tot asa.. dar mai ales doresc curaj pentru postarea acelor cazuri sensibile (infectii efective cu BTSuri...) si care a fost "drumul" pana la vindecare.

Va spun un lucru: in urma unor discutii private am vazut ceva reticenta ("teama") din partea unor barbati referitor la acest subiect sensibil, incluzand discutia cu un medic (urolog, dermatolog).. etc...

Concluzionand: doresc si rog aici postarea acestor detalii (unde, pret, analize "aprofundate")... etc..

Vizitator Raffaello
Reputație: 0
Postat

Ai ceva mancarimi si nu stii unde sa te cauti coane ?

Postat

Mai nenea @Dromaderu' vaz ca imi sari in ajutor cu postarea de pe blog! Sarumanaaaa... chiar ca asta e un topic util!

Eu imi fac un set de analize cam o data la 4 luni... mai multe printre care strecor si cele pentru BTS...

Analize de sange pentru: HIV, Sifilis (VDRL), Hepatita B (HBs), Hepatita C (HCv) si Chlamydia (anticorpi anti-Chlamydia IgA, IgG )

Analize de urina pentru detectarea potentialelor infectii: sumar de urina si urocultura

Analize din secretia uretrala - astea le fac numai daca imi pare ceva suspect: lama simpla identifica clar trichomonas, gonococul si candida, daca este cazul, la recomandare se fac analize specifice ca antigen Chlamydia, antigen Neisseria gonorrhoeae, si daca este cazul culturile aferente (inca un bat pe puta!)

Cel mai comod pentru mine e sa la fac la Regina Maria. Din cate stiu eu nu fac si secretii uretrale - pentru astea ma duc la spitalul D-V de la Tineretului... dar n-a mai fost cazul de vreo 2 ani cand am avut ultima suspiciune. De preturi nu stiu ce sa zic... sa vad daca mai gasesc chitanta ca am fost ultima oara acu doua luni :D Oricum pot sa vi le dau numai pe cele care le fac regulat, respectiv analizele de sange si urina.

Sa nu ziceti ca is paranoic ca va bat!

Sper sa fie util

Vizitator Cautatorul
Postat

Eu imi fac analizele periodic, sunt multe si gratis pentru mine (ajutat de firma). Periodicitate: intre 3 si 6 luni, dar daca am suspiciuni merg mai des (ma refer ca daca ajung pentru o stare de sanatate proasta, cer sa mi se faca tot setul de analize ca sa nu fi facut drumul degeaba... :rax2 ). Nu stiu exact cu ce laboratoare se lucreaza, oricum am diferite clinici partenere in diferite colturi ale tarii daca cea cu care are contractul firma nu are reprezentanta acolo. Oricum, la maxim 6 luni fac analize, firma vrea sa fie sigura ca plavanul e bun de jug.

Vizitator Angel
Postat

Ceea ce a scris domnul Afriq mi se pare corect...cu o mica completare.

Printre bacteriile oportuniste si care nu dau simptome se numara si Mycoplasma hominis Ureaplasma urealyticum. Daca vi se pare ceva suspect ar trebui, dupa parerea mea, adaugate si acestea pe lista de analize. Printre complicatii (M.c si U.u sunt considerate si boli venerice generatia a 3-a , impreuna cu Chlamidya trachomatis) se numara : boala inflamatorie pelvina, sterilitate, avort septic, uretrite nongonococice la barbati, rar orhiepididimite, sindrom uretral la femei si altele..

@ Mr. Dromaderul - unde si preturi :

Exista lboratoare mari : Synevo, Regina Maria, Medlife, Sanador ca sa enumar numai unele dintre ele. Toate au pretul analizelor afisat pe site... cu recomadare de l doctor si sunteti ok...majoritatea sunt decontate de casa de asigurari : CASMB, OPSNAJ etc...

Inca o completare. daca as fi eu mi-as face analizele intr-un laborator acreditat RENAR , si daca as fi din Bucuresti m-as orienta in special catre cele de sus...

Pentru ca la pecient sa ajunga rezultatele corecte exista in spatele receptiilor si centrelor de recoltare multi oameni care se asigura ca ele ies corect de fiecare data : controale interne zilnice, controale externe, calibrari si multe altele , pasi care in opinia mea se mai sar in ceea ceea ce priveste laboratoarele necontrolate sau cele de stat..

Personal nu inteleg care-i jazzul cu toate analizele astea...vrei nu vrei tot la Doamne-Doamne ajungi...:)

Bona valetudo melior est quam maximae divitiae!!!

Postat

Personal nu inteleg care-i jazzul cu toate analizele astea...vrei nu vrei tot la Doamne-Doamne ajungi... :)

Bona valetudo melior est quam maximae divitiae!!!

Important e sa nu ajungi inainte de termen... :)

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...