Vizitator deliaro Reputație: 0 Postat Noiembrie 6, 2016 Postat Noiembrie 6, 2016 Azi ma simt...like..deh..a trecut si weekend-ul ăsta ) 5
anonna Reputație: 1930 Postat Noiembrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Noiembrie 6, 2016 am corectat io ce sa caut eu in Moldova la moaste ? , ma intorc naibi sarac de acolo Incep sa ma enervez cand vad atatia... corectori. Inteligenti nevoie mare , s'arate lumii ce corect se pricep ei sa scrie Scheletele scribilor01/11/2009Scribii au schelete, cu ajutorul cărora scriu „scheleţi”.Scribii, se ştie, nu au creiere, deci nu le pot folosi ca să caute în dicţionar.Scribii au deci o scuză.Însă voi, copii, aveţi creiere, prin urmare veţi spune şi veţi scrie întotdeauna schelete. Bleumarin, nu bleumaren Cuvântul de mai sus provine din limba franceză, din bleu marine, iar elementul marine se pronunță în limba română ca adjectivul marin, nu se rostește și nici nu se scrie maren. Prin urmare, forma corectă este bleumarin: „Ai nevoie de un sacou bleumarin.”.Boschete, parapete, schelete, nu boscheți, parapeți, schelețiSubstantivele de mai sus sunt neologisme și s-au încadrat în limba română în categoria neutrelor. Astfel, pluralul acestora este boschete, parapete, schelete. Ne putem da seama de acest lucru, numărându-le: un boschet, două boschete, un parapet, două parapete, un schelet, două schelete.Necunoașterea genului acestor substantive duce la folosirea formelor boscheți, parapeți, scheleți, ca și cum ar fi substantive masculine: un boschet, doi boscheți. Pe de altă parte, confuzia este explicabilă, întrucât există în limba română substantive care încă oscilează între cele două genuri, masculin sau neutru, fără vreo diferențiere semantică: robinete/robineți, ambele forme acceptate de normă. Substantivele de la care am plecat au doar o singură formă după normele actuale ale limbii române, cea indicată mai sus: „S-au găsit două schelete.”.Francezi, chinezi, nu franceji sau chinejiCând adăugăm desinențe (terminații) unor cuvinte, în rădăcina unora dintre ele apar modificări. Aceste modificări se numesc alternanțe fonetice. Alternanțele se produc la multe dintre cuvintele limbii române, printre care și treaz/treji, viteaz/viteji, unde z din forma de singular devine j după adăugarea desinenței de plural, -i. Cele două adjective sunt scrise corect. În schimb, formele chineji, franceji nu sunt corecte. Cu toate acestea, unii vorbitori le folosesc, făcând, probabil, o analogie greșită cu treji sau cu viteji. La cuvinte precum chinez sau francez, care au pătruns mai recent în limbă, modificările numite alternanțe fonetice nu se mai produc, deci rădăcina acestor termeni nu se modifică. Prin urmare, forma corectă de plural a adjectivelor/substantivelor chinez, francez estefrancezi, chinezi. Desinența -i se adaugă la forma de singular, fără ca z să devină j (fără ca z să alterneze cu j): „Francezii știu să se îmbrace.”. Trebuie precizat că există o formă învechită, admisă de normă: franțuji. Si cele de mai sus sunt date la o cautare rapida pentru semidoctii site-ului nimfomane
miky77 Reputație: -1394 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Noiembrie 6, 2016 Incep sa ma enervez cand vad atatia... corectori. Inteligenti nevoie mare , s'arate lumii ce corect se pricep ei sa scrie Scheletele scribilor01/11/2009Scribii au schelete, cu ajutorul cărora scriu „scheleţi”.Scribii, se ştie, nu au creiere, deci nu le pot folosi ca să caute în dicţionar.Scribii au deci o scuză.Însă voi, copii, aveţi creiere, prin urmare veţi spune şi veţi scrie întotdeauna schelete. Bleumarin, nu bleumaren Cuvântul de mai sus provine din limba franceză, din bleu marine, iar elementul marine se pronunță în limba română ca adjectivul marin, nu se rostește și nici nu se scrie maren. Prin urmare, forma corectă este bleumarin: „Ai nevoie de un sacou bleumarin.”.Boschete, parapete, schelete, nu boscheți, parapeți, schelețiSubstantivele de mai sus sunt neologisme și s-au încadrat în limba română în categoria neutrelor. Astfel, pluralul acestora este boschete, parapete, schelete. Ne putem da seama de acest lucru, numărându-le: un boschet, două boschete, un parapet, două parapete, un schelet, două schelete.Necunoașterea genului acestor substantive duce la folosirea formelor boscheți, parapeți, scheleți, ca și cum ar fi substantive masculine: un boschet, doi boscheți. Pe de altă parte, confuzia este explicabilă, întrucât există în limba română substantive care încă oscilează între cele două genuri, masculin sau neutru, fără vreo diferențiere semantică: robinete/robineți, ambele forme acceptate de normă. Substantivele de la care am plecat au doar o singură formă după normele actuale ale limbii române, cea indicată mai sus: „S-au găsit două schelete.”.Francezi, chinezi, nu franceji sau chinejiCând adăugăm desinențe (terminații) unor cuvinte, în rădăcina unora dintre ele apar modificări. Aceste modificări se numesc alternanțe fonetice. Alternanțele se produc la multe dintre cuvintele limbii române, printre care și treaz/treji, viteaz/viteji, unde z din forma de singular devine j după adăugarea desinenței de plural, -i. Cele două adjective sunt scrise corect. În schimb, formele chineji, franceji nu sunt corecte. Cu toate acestea, unii vorbitori le folosesc, făcând, probabil, o analogie greșită cu treji sau cu viteji. La cuvinte precum chinez sau francez, care au pătruns mai recent în limbă, modificările numite alternanțe fonetice nu se mai produc, deci rădăcina acestor termeni nu se modifică. Prin urmare, forma corectă de plural a adjectivelor/substantivelor chinez, francez estefrancezi, chinezi. Desinența -i se adaugă la forma de singular, fără ca z să devină j (fără ca z să alterneze cu j): „Francezii știu să se îmbrace.”. Trebuie precizat că există o formă învechită, admisă de normă: franțuji. Si cele de mai sus sunt date la o cautare rapida pentru semidoctii site-ului nimfomane in cazul de fata era vorba de oameniun schelet , doi scheleti ...deci lasa vrajeala io asa am invatat la ora de matematica 4 15
miky77 Reputație: -1394 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Noiembrie 6, 2016 iti plac complicatiile ...stiu 5 15
anonna Reputație: 1930 Postat Noiembrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Noiembrie 6, 2016 in cazul de fata era vorba de oameniun schelet , doi scheleti ...deci lasa vrajeala io asa am invatat la ora de matematica era vorba de religve umane ... singular - un schelet, plural doua schelete este clar ca daca ai facut matematica ai ramas doar la numerale ordina®e 2
miky77 Reputație: -1394 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Noiembrie 6, 2016 era vorba de religve umane ... singular - un schelet, plural doua schelete este clar ca daca ai facut matematica ai ramas doar la numerale ordina®eda bre mi-a placut matematica , nu romana (limbile) 5 15
anonna Reputație: 1930 Postat Noiembrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Noiembrie 6, 2016 da bre mi-a placut matematica , nu romana (limbile) atunci nu te da cocos cand de fapt esti doar o biata puicutza in calduri
miky77 Reputație: -1394 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Noiembrie 6, 2016 "Fugeau doi scheleti prin desert. La un moment dat unul se opreste. celalalt striga:- De ce te-ai oprit?- Am facut febra musculara!" Tu erai cu febra ? 5 15
anonna Reputație: 1930 Postat Noiembrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Noiembrie 6, 2016 "Fugeau doi scheleti prin desert. La un moment dat unul se opreste. celalalt striga:- De ce te-ai oprit?- Am facut febra musculara!" Tu erai cu febra ? iar tu junghiul .. nu te potolesti ? Vi la mine cu exemple din bancuri seci
cinestie Reputație: -39 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 6, 2016 da bre mi-a placut matematica , nu romana (limbile) se scrie si se citeste RELICVA scuze ca v-am deranjat 7 6
bubutz38 Reputație: 2520 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 6, 2016 Azi ma simt...like..deh..a trecut si weekend-ul ăsta )Incepe o noua saptamana Forte proaspete.
anonna Reputație: 1930 Postat Noiembrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Noiembrie 6, 2016 ne cacam in palaria (aka boneta) corectorilor publici
Vizitator Reputație: 0 Postat Noiembrie 6, 2016 Postat Noiembrie 6, 2016 Mai, stiti ce zic ? Cu totii vom ajunge scheleti, schelete, scheletoni.... Mai conteaza apoi ??? :no2 in cazul de fata era vorba de oameniun schelet , doi scheleti ...deci lasa vrajeala io asa am invatat la ora de matematica era vorba de religve umane ... singular - un schelet, plural doua schelete este clar ca daca ai facut matematica ai ramas doar la numerale ordina®e 2
miky77 Reputație: -1394 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Noiembrie 6, 2016 ne cacam in palaria (aka boneta) corectorilor publici taci bre si asculta ...nu fi recalcitranta 5 15
anonna Reputație: 1930 Postat Noiembrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Noiembrie 6, 2016 taci bre si asculta ...nu fi recalcitranta ascult ... linistea noptii Un caine urla a pustiu, iar altu'i tine isonu' 1 2
cinestie Reputație: -39 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 6, 2016 taci bre si asculta ...nu fi recalcitranta sinonim cu '' sunt o doamna ce pula mea '' 7 6
miky77 Reputație: -1394 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Noiembrie 6, 2016 Mai, stiti ce zic ? Cu totii vom ajunge scheleti, schelete, scheletoni.... Mai conteaza apoi ??? :no2 conteaza cand o enervam pe Anonna .... nu stie sa mentina tonul dialogului , se enerveaza prea usor de ce oare? 5 15
Vizitator Reputație: 0 Postat Noiembrie 6, 2016 Postat Noiembrie 6, 2016 conteaza cand o enervam pe Anonna .... nu stie sa mentina tonul dialogului , se enerveaza prea usor de ce oare? No ideea, si parca nici nu-i treaba mea... :habarnam :blushing2 2
miky77 Reputație: -1394 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Noiembrie 6, 2016 ascult ... linistea noptii Un caine urla a pustiu, iar altu'i tine isonu' daca nu te indrumam , urlai si acum precum cainele la stele 5 15
anonna Reputație: 1930 Postat Noiembrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Noiembrie 6, 2016 conteaza cand o enervam pe Anonna .... nu stie sa mentina tonul dialogului , se enerveaza prea usor de ce oare? e doar o impresie, purcelusule... eu ma amuz copios 2 2
miky77 Reputație: -1394 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Noiembrie 6, 2016 e doar o impresie, purcelusule... eu ma amuz copios cred , da de ce te-ai inrosit la fata ZANO si ai trecut pe scheunat ? 5 15
anonna Reputație: 1930 Postat Noiembrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Noiembrie 6, 2016 daca nu te indrumam , urlai si acum precum cainele la stele nu am nevoie de indrumarile potaii 1 2
miky77 Reputație: -1394 Postat Noiembrie 6, 2016 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Noiembrie 6, 2016 nu am nevoie de indrumarile potaii bine , bre. Noapte buna !!! 5 15
anonna Reputație: 1930 Postat Noiembrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:everywhere Telefon: [email protected] Oras:everywhere Postat Noiembrie 6, 2016 bine , bre. Noapte buna !!! 1 2
Vizitator deliaro Reputație: 0 Postat Noiembrie 6, 2016 Postat Noiembrie 6, 2016 Incepe o noua saptamana Forte proaspete. ce frumos ar fi să îmi cânte cineva o baladă la chitara in prag de seară 3
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum