xoxozeul Reputație: 233 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 simt ca o sa ma razbun pa curvele da lux 2
Vizitator dr parnassus Reputație: 0 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Pai pe azimutala e complicat ... si are erori de paralaxa mari ... pe EQ macar se misca doar o axa , daca setezi corect montura in " pol " . Eu am un EQ8 incarcat cu un refractor triplet de 120mm . Ghidez din computer cu Stellarium , merge tun . Mai multi m-ati depasit Asta e. Dar dacă m-as intrebuinta un pic ... :)
rainoverme Reputație: 365 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Bun ... si cu ce montura faci ghidare ? Ca la o expunere de 1 minut , sa zicem , tot se misca cerul ( spre dreapta , evident ... ) ... nu mult , dar suficient cat sa-ti apara " cozi " . O montura Skywatcher Star Adventurer ti-ar trebui ...Păi stai mă nene măăă! Adică vrei să spui că mie pozele cu telefonul la stele de aia nu se văd????Pfiu, faină aparatură, zău! Io am un nikon da' n-a mai văzut lumina de 2 ani cred. ÃŽl tineam pe modul automat, îți dai sema ce profi sunt, da? 😂 Ce să mai, ma pricep mai bine să admir pozele făcute de alții, clar!Da practic tre sa fii pe munte sau camp, nu? Adică departe de poluarea vizuală.
Vizitator dr parnassus Reputație: 0 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Păi stai mă nene măăă! Adică vrei să spui că mie pozele cu telefonul la stele de aia nu se văd????Pfiu, faină aparatură, zău! Io am un nikon da' n-a mai văzut lumina de 2 ani cred. Îl tineam pe modul automat, îți dai sema ce profi sunt, da? Ce să mai, ma pricep mai bine să admir pozele făcute de alții, clar!Da practic tre sa fii pe munte sau camp, nu? Adică departe de poluarea vizuală.Ideal, la Babe. :) 1 1
rainoverme Reputație: 365 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Ideal, la Babe. :)Superb acolo! Cum ajungi, pe modul repede înainte aka telecabina sau modul warrior aka Jepii Mici sau Jepii Mari? 3
katran Reputație: 1093 Postat Iunie 15, 2018 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iunie 15, 2018 Păi stai mă nene măăă! Adică vrei să spui că mie pozele cu telefonul la stele de aia nu se văd????Pfiu, faină aparatură, zău! Io am un nikon da' n-a mai văzut lumina de 2 ani cred. Îl tineam pe modul automat, îți dai sema ce profi sunt, da? Ce să mai, ma pricep mai bine să admir pozele făcute de alții, clar!Da practic tre sa fii pe munte sau camp, nu? Adică departe de poluarea vizuală. Departe de poluare vizuala , termica ... Ideal e la minus10 - minus15 grade , in camp sau pe un platou inalt . Depinde ce vrei sa pozezi ... deep sky objects sunt mult mai greu de rezolvat , ca nu le vezi cu ochiul liber si trebuie sa te bazezi pe montura si aliniere . Poate Andromeda , ca ocupa cateva grade de orizont , si poate fi " ghicita " ... 2
rainoverme Reputație: 365 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Departe de poluare vizuala , termica ... Ideal e la minus10 - minus15 grade , in camp sau pe un platou inalt . Depinde ce vrei sa pozezi ... deep sky objects sunt mult mai greu de rezolvat , ca nu le vezi cu ochiul liber si trebuie sa te bazezi pe montura si aliniere . Poate Andromeda , ca ocupa cateva grade de orizont , si poate fi " ghicita " ...Hm, abia văd stelele cu ochiul liber și ma duci deja la Andromeda 😂 Adevărul este că cele mai spectaculoase sunt cele deep sky, dar nu-s pregătit pentru așa ceva, aștept să iasă telefonul dslr 😂 2
Vizitator dr parnassus Reputație: 0 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Doamnelor, domnilor, etc Din platou, privind in jos, o adevarata feerie. Tot de acolo, privind spre sus, calea laptelui, a taticiloir dragi, o alta feerie 1
rainoverme Reputație: 365 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Doamnelor, domnilor, etc Din platou, privind in jos, o adevarata feerie. Tot de acolo, privind spre sus, calea laptelui, a taticiloir dragi, o alta feerieNu mi-ai zis cum ajungi pe platou 🤔ðŸ˜ðŸ˜Ž 1
Vizitator dr parnassus Reputație: 0 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Nu mi-ai zis cum ajungi pe platou Se poate ajunge de sus in jos, sau invers. Conteaza doar Printesa :)
rainoverme Reputație: 365 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Se poate ajunge de sus in jos, sau invers. Conteaza doar Printesa :)Evaziv, deci iei telecabina, altfel mi-ai fi povestit potecile abrupte și prapastioase de pe Jepi 😋Dar, dar! Atâta timp cât ajungi sus, în fond nu contează cum, nu? Asta cu de sus în jos mi-e confuză. Dispui de un elicopter? Dacă da, zic să mergem! 😎😋 1
Vizitator dr parnassus Reputație: 0 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Evaziv, deci iei telecabina, altfel mi-ai fi povestit potecile abrupte și prapastioase de pe Jepi Dar, dar! Atâta timp cât ajungi sus, în fond nu contează cum, nu? Asta cu de sus în jos mi-e confuză. Dispui de un elicopter? Dacă da, zic să mergem! Sunteti chiar indiscret! :) 1
rainoverme Reputație: 365 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Sunteti chiar indiscret! :)Scopul scuză mijloacele. Tre să mă interesez cât mai e kilu de kerosen că vreau să îmi fac sejuru pă platou 😂 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Bun, m-am desfasurat destul azi, parca le iau aerul unora...Pe maine. :hug1 2 2
katran Reputație: 1093 Postat Iunie 15, 2018 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iunie 15, 2018 @rainogreen ... total blackout . Agreed ?
thecat Reputație: 10279 Postat Iunie 15, 2018 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Iunie 15, 2018 Superb acolo! Cum ajungi, pe modul repede înainte aka telecabina sau modul warrior aka Jepii Mici sau Jepii Mari? Evaziv, deci iei telecabina, altfel mi-ai fi povestit potecile abrupte și prapastioase de pe Jepi 😋Dar, dar! Atâta timp cât ajungi sus, în fond nu contează cum, nu? Asta cu de sus în jos mi-e confuză. Dispui de un elicopter? Dacă da, zic să mergem! 😎😋 In ce ma priveste, n-am urcat niciodata pe Valea Jepilor, pe sub telecabina. Am coborat-o o data, de mult... si, cu toti anii care-au trecut de-atunci, imi aduc aminte ca, in repetate randuri, s-o intamplat sa fie cam nasol momentu' (technically speaking) :) Foarte frumos, intr-adevar, dar suficient de dificil incat sa ma faca sa renunt la gandul de-a o lua vreodata la deal pe ruta aia. Ma rog, depinde de depande - fiecare stie (sau spera ca stie) cat e de pregatit pentru traseul cutare sau cutare. Totusi, daca intentionezi sa urci pentru astro-fotografie (ceea ce presupune sa duci cu tine oarece aparatura... care nush cat ii de grea, da' cu siguranta nu-i ieftina)... poate-i mai bine, de data asta, sa iei telecabina ;) 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Urcat si coborât intr-o singura zi(până la Cruce). Nu o singura dată. Care vrea, care mai poftește si anul aista in august. 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Evaziv, deci iei telecabina, altfel mi-ai fi povestit potecile abrupte și prapastioase de pe Jepi Dar, dar! Atâta timp cât ajungi sus, în fond nu contează cum, nu? Asta cu de sus în jos mi-e confuză. Dispui de un elicopter? Dacă da, zic să mergem! Exagerezi! Ala nu e traseu dificil, induci cetățeni in eroare.
rainoverme Reputație: 365 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 In ce ma priveste, n-am urcat niciodata pe Valea Jepilor, pe sub telecabina. Am coborat-o o data, de mult... si, cu toti anii care-au trecut de-atunci, imi aduc aminte ca, in repetate randuri, s-o intamplat sa fie cam nasol momentu' (technically speaking) :) Foarte frumos, intr-adevar, dar suficient de dificil incat sa ma faca sa renunt la gandul de-a o lua vreodata la deal pe ruta aia. Ma rog, depinde de depande - fiecare stie (sau spera ca stie) cat e de pregatit pentru traseul cutare sau cutare. Totusi, daca intentionezi sa urci pentru astro-fotografie (ceea ce presupune sa duci cu tine oarece aparatura... care nush cat ii de grea, da' cu siguranta nu-i ieftina)... poate-i mai bine, de data asta, sa iei telecabina ;)Evident, cu spatele încărcat de aparatură ar fi tare greu să încerci periplul ăsta 😉Dar merită să parcurgi măcar o dată unul din traseele de pe Jepi. Cei Mici sunt mai periculoși dar ajungi mai repede, cei Mari sunt mai lejeri dar îți ia mai mult timp. Peisajul de acolo îți taie răsuflarea efectiv 🙂 La coborâre recomand traseul înspre Sinaia. De vis 😎 1
Vizitator futbineditat Reputație: 0 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Nefutut :laugh2 Vremea ploioasa imi futu ziua :slap2 :no2
Vizitator Reputație: 0 Postat Iunie 15, 2018 Postat Iunie 15, 2018 Ma duc si eu o data la un concert rock, exact pentru Alex Calancea Band & Gaz, si exact inainte de a incepe ei sa cante rupere de nori, grindina si anulare restul programului... :slap2 :slap2 :slap2 Poate-i reprogrameaza maine, desi slabe sanse... https://scontent.fotp3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/35406353_1372678862877098_1593613843852951552_n.jpg?_nc_cat=0&oh=10f84c841f53fccde71c4daef5c0c375&oe=5BB9B289 2
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum