Sari la conținut

Religia si cei care o practica

Postări Recomandate

Vizitator beraru
Reputație: 0
Postat

Pe mine sincer ma doare la patina ca tu crezi sau nu.Dar trebuie sa recunosti ca ,daca crezi nu-i bine ce ai zis iar daca nu crezi pui unicorni roz sa ti suga pula.Se poate ? :laugh2 :laugh2 :laugh2

Uite, m-am gandit la un alt exemplu, pe care sigur il vei intelege.

Vrei sa il injuri pe unul de mama. Ii spui: "ba, imi bag pula-n ma-ta!".

Bun! Care a fost intentia cand ai facut asta? Ti-ai pus intrebarea daca mama respectivului e vie, buna de pula si ai cum sa ajungi la ea, sau ai vrut pur si simplu sa-l jignesti pe respectivul?

Ce parere ti-ai face despre o persoana care ar interveni si ti-ar spune: "Nu ai cum sa-ti bagi pula in ea pentru ca nu o cunosti"?

Vizitator
Postat

Evident ca nu cred. Probabil ca, daca as fi crezut in existenta unui zeu razbunator, cu ifose de copchil, precum cel prezentat in Biblie, m-as fi temut. L-as fi iubit cu japca. Un fel de sindrom Stockholm. In mod cert as fi fost un sclav.

Asa si cu Dumnezu. Chiar daca nu exista, proiectia fictiva a acestuia, asa cum este prezentata in Biblie, este buna de luat in pula.

Nu crede chiar tot ce citesti.Esti destul de mare incat sa stii ce-i cu ​manipularea.

Eu cred in Mine.​E de ajuns.Voi va puteti descurca .

Postat

Uite, m-am gandit la un alt exemplu, pe care sigur il vei intelege.

Vrei sa il injuri pe unul de mama. Ii spui: "ba, imi bag pula-n ma-ta!".

Bun! Care a fost intentia cand ai facut asta? Ti-ai pus intrebarea daca mama respectivului e vie, buna de pula si ai cum sa ajungi la ea, sau ai vrut pur si simplu sa-l jignesti pe respectivul?

Ce parere ti-ai face despre o persoana care ar interveni si ti-ar spune: "Nu ai cum sa-ti bagi pula in ea pentru ca nu o cunosti"?

Am inteles ceai spus.Daca nu intelegeam nu scriam nimic ca restu  care se pisa pe ei de frica sa scrie ca ii bate cel de sus si le ia veniturile luna viitoare .Asta pe langa ciuma bubonica ce va cobora asupra lor din ceruri si li se va innoi reumatismul .Bat 6 cruci baaaaaa cand trec pe langa biserica asa ca mie nu are ce sa mi se intample.Bag pula. :)))))))

Daca unu mi-ar spune cand ii zic bag pula in ma ta ca nu o cunosc,as observa ca stie de gluma baaaaaa :)))))))))

• Like 18
  • Minus 17
Vizitator beraru
Postat

Am inteles ceai spus.Daca nu intelegeam nu scriam nimic ca restu  care se pisa pe ei de frica sa scrie ca ii bate cel de sus si le ia veniturile luna viitoare .Asta pe langa ciuma bubonica ce va cobora asupra lor din ceruri si li se va innoi reumatismul .Bat 6 cruci baaaaaa cand trec pe langa biserica asa ca mie nu are ce sa mi se intample.Bag pula. :)))))))

Daca unu mi-ar spune cand ii zic bag pula in ma ta ca nu o cunosc,as observa ca stie de gluma baaaaaa :)))))))))

Pai, bai, eu m-am chinuit sa explic ca la copii mici si tu faceai misto de mine ?! :) Pffff!

• Like 2
Vizitator beraru
Postat

Nu crede chiar tot ce citesti.Esti destul de mare incat sa stii ce-i cu ​manipularea.

Eu cred in Mine.​E de ajuns.Voi va puteti descurca .

Chuck, scuze, dar nu inteleg. Unde am lasat sa se inteleaga ca ma incred in tot ceea ce citesc?

Vizitator
Postat

Pai, bai, eu m-am chinuit sa explic ca la copii mici si tu faceai misto de mine ?! :) Pffff!

Mie-mi placeti amandoi.

Nu la modu' ala :)))

• Like 2
  • Minus 3
  • Oras:ðŸ”� OradeaðŸ”�
  • Oras:ðŸ”� OradeaðŸ”�
Postat

Osho a spus ca religia nu exista :)))

• Like 6
  • Minus 1
Vizitator
Postat

Chuck, scuze, dar nu inteleg. Unde am lasat sa se inteleaga ca ma incred in tot ceea ce citesc?

Nu ai lasat .De aceea am spus ca "esti destul de mare incat sa stii ce-i cu manipularea" :)

• Like 1
Postat

Evident ca nu cred. Probabil ca, daca as fi crezut in existenta unui zeu razbunator, cu ifose de copchil, precum cel prezentat in Biblie, m-as fi temut. L-as fi iubit cu japca. Un fel de sindrom Stockholm. In mod cert as fi fost un sclav.

Pe de alta parte, un personaj, chiar daca este fictiv, poate starni reactii si asupra lui se pot emite opinii.

Cum ar fi daca, la cinema, in timp ce mananci floricele si privesti incordat la o scena palpitanta dintr-un film cu Batman, se ridica unul in picioare si striga: "Bai dementilor, ala e un actor in costum care se plimba intr-un studio! Cum plm sa credeti ca i-a luat foc masina!? Ahahahahhaha!".

Poate ai vrut sa-l vezi mort pe Ramsay, din Game Of Thrones. Poate ai vrut sa-i dai o muie Aspirinei, din Las Fierbinti.

In fapt, tu te-ai raportat la rolul pe care ei il joaca, nu la persoana din spatele acestuia.

Asa si cu Dumnezu. Chiar daca nu exista, proiectia fictiva a acestuia, asa cum este prezentata in Biblie, este buna de luat in pula.

Asta doar ca sa-ti arat de ce rationamentul tau nu este corect in cazul de fata. In realitate eu am avut alte intentii, pe care nu le voi dezvolta.

La fel si tu, iti dai cu parerea despre o proiectie fictiva.Deci, esti in eroare.

Si, specific (noilor) ateisti, aroganta te indeamna sa-ti dai cu parerea, chiar sa stabilesti concluziv, despre existenta unei entitati superioare tie.

Voi, adica fanboys of new atheism, veti fi mereu in urma teistilor, pentru ca nu ati reusit sa oferiti un fundament metafizic pentru moralitate, ca valoare obiectiva.Voi considerati ca totul deriva de la Darwinism si ca Evolutia a ales, nici voi nu stiti cum, valorile morale in scopul supravietuirii speciei.

Avem, posibil, doar doua optiuni : ori mergem la chermeza cu boschetarii din echipa noilor ateisti si ajungem sa nu mai consideram moralitatea ca si valoare obiectiva, poate chiar sa o consideram iluzie sau chiar sa o respingem sau continuam cu izmanarii teisti, care afirma ca solutia se afla in teism, adica exista un Dumnezeu, drept cauza inteligenta pentru existenta si scopul lucrurilor, precum si fundament metafizic pentru moralitate.

Ai de perpulisul meu.

Fiind un amoral, imi bag perpulisul in neamul tau.Daca ai vreun plod si daca nu raspunde la numele de Ahmed, atunci sunt cu atat mai indreptatit sa-mi bag proiectia fictiva a perpulisulul meu in ce ai tu pe acasa.

• Like 1
  • Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
  • Disponibila
Postat

DOAMNE AJUTA  :laugh2

Asteptam de mult treaba asta  :laugh2

Oricum nu intelegem nimic.

E ca si cum am avea un televizor pe un program chinezesc. :laugh2

Mersi la fel! ☺
  • Disponibila
  • Disponibila
Postat

Ceva mai simplu? ☺

post-143417-0-12961700-1509121136_thumb.jpgpost-143417-0-00587200-1509121146_thumb.jpg

Postat

Niste adaugiri.

Ateismul a existat de foarte multa vreme, insa aceasta noua forma, numita si noul ateism, a izbucnit dupa atentatele de la 11 septembrie, cand alde Harris si Dawkins, au atacat agresiv religia, precum si cei care o practica, avand un puternic iz politic, aceasta miscare.

Insa, au pierdut.Religia, din fericire, nu va dispare any time soon.

Mentionez, ca eu sunt deasupra acestor intrebari.Doar sustin cauza teistilor, pentru ca, pur si simplu, nu imi place de moaca lui Dawkins, nici accentul lui gretos de britanic, aroganta lui Harris ma lasa rece, iar doar taranii beau bere.

Ai de :heart: mea.

• Like 1
Postat

Niste adaugiri.

Ateismul a existat de foarte multa vreme, insa aceasta noua forma, numita si noul ateism, a izbucnit dupa atentatele de la 11 septembrie, cand alde Harris si Dawkins, au atacat agresiv religia, precum si cei care o practica, avand un puternic iz politic, aceasta miscare.

Insa, au pierdut.Religia, din fericire, nu va dispare any time soon.

Mentionez, ca eu sunt deasupra acestor intrebari.Doar sustin cauza teistilor, pentru ca, pur si simplu, nu imi place de moaca lui Dawkins, nici accentul lui gretos de britanic, aroganta lui Harris ma lasa rece, iar doar taranii beau bere.

Ai de :heart: mea.

Ai un punct rosu de la Dumnezeu.Mi-a spus mie.

Idiotule :laugh2

• Like 18
  • Minus 17
Vizitator
Postat

Ai un punct rosu de la Dumnezeu.Mi-a spus mie.

Idiotule :laugh2

Te-ai uitat pe Spovedanie?

Sa innebunesc,n-am mai vazut asa ceva de ...incredibil!

• Like 1
  • Minus 3
Postat

E mult de citit, dar a raspuns cineva la problema ridicata de Epicur (cred ca ar fi culmea sa nu fi fost adus in discutie, avand in vedere profilul forumului): "Vrea sa elimine raul, dar nu poate? Atunci nu este omnipotent. Poate si nu vrea? Atunci este rau. Daca poate si vrea, de ce mai exista rau?" . Cred ca la asta se refera si problema "teodiceei", nu?

• Telefon: sylvercheetah53
  • Oras:Constanța
  • Telefon: sylvercheetah53
  • Oras:Constanța
Postat

Pe de alta parte, un personaj, chiar daca este fictiv, poate starni reactii si asupra lui se pot emite opinii.

Cum ar fi daca, la cinema, in timp ce mananci floricele si privesti incordat la o scena palpitanta dintr-un film cu Batman, se ridica unul in picioare si striga: "Bai dementilor, ala e un actor in costum care se plimba intr-un studio! Cum plm sa credeti ca i-a luat foc masina!? Ahahahahhaha!".

Poate ai vrut sa-l vezi mort pe Ramsay, din Game Of Thrones. Poate ai vrut sa-i dai o muie Aspirinei, din Las Fierbinti.

In fapt, tu te-ai raportat la rolul pe care ei il joaca, nu la persoana din spatele acestuia.

Asta doar ca sa-ti arat de ce rationamentul tau nu este corect in cazul de fata. In realitate eu am avut alte intentii, pe care nu le voi dezvolta.

Respectele mele, omule. Nu am nimic concret de adăugat. Doar atît: RESPECT!

• Like 1
  • Minus 7

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...