Sari la conținut

Auto-plagiat ?

Postări Recomandate

Postat

Am observat ca un user a fost penalizat ca a copiat o recenzie de pe alt forum de profil.

Nick-ul fiind asemanator pe cele 2 forumuri, eu banuiesc ca este acelasi autor.

Daca si-a publicat recenzia in 2 locuri, se considera plagiat? Daca o publica mai intai aici,

poate s-o repete pe alt forum, blog, etc?

Vizitator Scrat
Reputație: 0
Postat

Opmi, regulamentul prevede clar ... este interzisa copierea recenziei de pe alte forumuri, sau postarea ei pe mai multe.

• Oras:Cluj
Postat

Nu există plagiat când te copiezi pe tine însuţi, de fapt cât postezi acelaşi text în mai multe locuri. Nu văd nici o problemă în a-ţi publica recenzia pe două sau mai multe forumuri, căci regulamentul nu impune nicăieri exclusivitatea acestui site, ci doar prevede interdicţia de a copia pe altul.

Probabil penalizarea respectivă a avut loc din neobservarea faptului că era vorba de acelaşi autor (presupunând că aşa stăteau lucrurile).

Postat

Opmi, regulamentul prevede clar ... este interzisa copierea recenziei de pe alte forumuri, sau postarea ei pe mai multe.

Scrat, arată-mi, te rog, unde scrie în regulament partea subliniată de mine din afirmaţia ta!

Vizitator Scrat
Reputație: 0
Postat

Colegule Stalingrad poate m-am exprimat putin gresit, MEA CULPA ... ma refeream la copy/paste.

Raspuns ... in regulament, la :

Banarile se acorda :

Postarea recenziilor tip copy/paste de pe alte forumuri asemanatoare.

Postat

Colegule Stalingrad poate m-am exprimat putin gresit, MEA CULPA ... ma refeream la regulament.

Raspuns ... in regulament, la :

Banarile se acorda :

Postarea recenziilor tip copy/paste de pe alte forumuri asemanatoare.

Exact!

Ori eu din asta nu deduc că ar fi interzis să-ţi scrii o recenzie pe mai multe forumuri (că poate o scrii întâi aici, apoi dai copy/paste dincolo), ci că este prohibită copiere altuia.

Până la urmă, hai să căutăm raţiunea normei: scopul ei este să condamne plagiatorii şi să asigure postarea informaţiilor sincere. Acest scop este perfect atins atunci când ai scris aceeaşi recenzie aici şi în altă parte, căci n-ai copiat pe nimeni, iar recenzia este (prin ipoteză) sinceră.

• Telefon: cautatorul.forum
  • Oras:unde vreau
  • Telefon: cautatorul.forum
  • Oras:unde vreau
Postat

Daca nu se accepta recenziile aceluiasi user de pe alte forumuri, eu ar trebui sa fiu banat intrucat recenziile postate dupa revenire au fost postate initialin alta parte si aici doar le-am adus.

• Administrator
  • Oras:La butoane
Postat

Asa cum a scris si stalingrad mai sus e vorba de utilizatorii care copiaza si posteaza aici lucruri din alte parti ei fiind banati, nu aceleasi persoane care scriu in doua parti diferite. Revenim cu un raspuns legat de acel membru, soon.

large.xxxxx.gif.e9e57a37567b71fee318ced754364ca4.gif

• Oras:Satu' cu ministri
Postat

Staligrad,autoplagiatul se pedepseste si el,conform legislatiei. Nu poti sa publici acelasi articol/carte etc. de mai multe ori,fara sa specifici sursa,chiar daca e vorba despre ceva ce tot tu ai produs. De obicei,avantajele sunt fie drepturi de autor,fie puncte pt. obtinerea unui grad stiintific (deci aspect de ordin financiar),fie pur si simplu glorie.

• Like 1
  • Minus 1
Postat

Staligrad,autoplagiatul se pedepseste si el,conform legislatiei. Nu poti sa publici acelasi articol/carte etc. de mai multe ori,fara sa specifici sursa,chiar daca e vorba despre ceva ce tot tu ai produs. De obicei,avantajele sunt fie drepturi de autor,fie puncte pt. obtinerea unui grad stiintific (deci aspect de ordin financiar),fie pur si simplu glorie.

Picon, îmi poţi indica exact textul legal la care faci referire? Nu de alta, dar vreau să discutăm la concret, nu "din auzite".

Postat

Domnule Stalingrad,am vrut sa-ti explic intr-o maniera accesibila (cred eu), cam cum devine treaba cu autoplagiatul . Vad ca te intereseza subiectul,asa ca-ti ofer si suportul legal. Este vorba de Legea nr. 206/2004, cu completarile si modificarile ulterioare,in vigoare la data prezenta - Art.2' (2), paragraf "b". Domnule Stalingrad,crede-ma ca nu vorbesc" din auzite". Nici mie nu-mi plac cei care se baga in seama aiurea,asa ca atunci cand afirm ceva,o fac doar atunci cand stiu clar despre ce este vorba. Te salut , cu toata stima.

• Like 1
Postat

Picon, nu vreau să te superi pe mine, dar eram într-adevăr curios deoarece, deşi activez în domeniul juridic, nu-mi era familiar textul respectiv. Chiar mă bucur că ai vorbit bazat pe o realitate, nu din auzite, cum fac pe aici atâţia, chiar majoritatea. Pentru asta ai stima mea!

Şi, ca să îi instruim şi pe alţii, n-ar strica să cităm definiţiile legale (art. 4, alin. 1 lit. d şi e din legea arătată de tine):

"d) plagiatul - expunerea într-o operă scrisă sau o comunicare orală, inclusiv în format electronic, a unor texte, expresii, idei, demonstraţii, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode ştiinţifice extrase din opere scrise, inclusiv în format electronic, ale altor autori, fără a menţiona acest lucru şi fără a face trimitere la sursele originale;

e) autoplagiatul - expunerea într-o operă scrisă sau o comunicare orală, inclusiv în format electronic, a unor texte, expresii, demonstraţii, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode ştiinţifice extrase din opere scrise, inclusiv în format electronic, ale aceluiaşi sau aceloraşi autori, fără a menţiona acest lucru şi fără a face trimitere la sursele originale."

Dar, trebuie să menţionăm că actul normativ se referă la "buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare", ceea ce nu infirmă cele afirmate de mine mai sus, confirmate, de altfel, de Pisicuts.

• Administrator
Postat

membrul respectiv a fost de-banat mai devreme
:Wave

large.xxxxx.gif.e9e57a37567b71fee318ced754364ca4.gif

Postat

Intrebarea era generala, nu se referea la un anumit user. Multumesc pentru raspunsurile mai mult decat exhaustive. :bow

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...