Sari la conținut

gaze lacrimogene in piata victoriei

Postări Recomandate

• Oras:hai să ne însingurăm împreună!
Postat

Bingo. Am vrut de mult sa spun niste chestii asemanatoare, dar m-am abtinut ca sa nu se spuna ca-s pesimist / prapastios.

Chestia e ca or fi sute de mii de oameni - sau chiar milioane - care inteleg (macar partial) problemele in contextul de ansamblu si se zbat sa schimbe ceva, inainte de a fi mult prea tarziu. Baiul e, insa, ca sunt alte milioane (si tare mi-e teama sa nu cumva sa fie mai multe :() pentru care toate astea nu conteaza. Si multi dintre ei nu-s deloc oameni rai.

Pur si simplu sunt oameni simpli, multi chiar gospodari si cinstiti, in varsta, traind la tara, unde ce-i intereseaza ca se scumpeste salamul si ouale? Gainile cotcodacesc prin curte, de craciun il taie pe Ghita din cocina, gradina-i in spatele casei... ce-i doare pe ei ca in Auchan s-au scumpit parizerul si rosiile?

Ca se scumpeste gazul? Ei na... cu doua carute de lemne (pe care le taie dupa ce l-au omenit pe padurar) se face caldura toata iarna...

Nu se mai construiesc autostrazi? Big deal... caruta-i off road, merge OK pana peste deal, pe tzarina, si odata pe luna cand se merge la oras cu RATA, cateva gropi nu-s asa mare bai.

ROBOR..? Hai sa fim seriosi... cine-i ala? La ce echipa a jucat? :)

Mult mai important decat toate astea e milionul ala in plus primit la pensie / ajutor social (dac-o fi atat de mare cresterea, nu stiu). Desi nu ma pasioneaza ca personaj, are dreptate Rares Bogdan: "da, maică, io ştiu ce zici tu, da uite că ăştia nea dat şi iei ceva. Ştiu că zici că âs răi... da uite, iei nea dat. Ăilalţ nu nea dat. Ăştia nea dat".

Iar Dragnea & co. stiu foarte bine ca "presiunea strazii" e un termen practic non-existent. O sa se mai adune lumea vreme de cateva seri, o sa vada ca n-are niciun efect, apoi o sa inceapa, incet incet, sa se fâsâie, sa-si piarda din elan. Tot ce trebuie sa faca aia de sus e sa stea cuminti pana trec valurile, dupa aia pot sa-si vada de treaba linistiti.

E greu sa zici care-i solutia, ca nu poti nici sa recomanzi razboi civil si sa zici c-ar fi bine sa puna lumea mana pe cocktailuri Molotov si sa intre in Guvern / Parlament sa-i linseze. Probabil cea mai buna solutie realista, de compromis ar fi sa se regrupeze odata, IN PULA LU' ZEBEDEU, opozitia pwlii mele... si sa-i faca PSD-ului concurenta la modul real la urmatoarele alegeri. Dar daca ai cu cine sau nu, aia-i alta discutie...

unii rastalmacesc Romania, vazand in ea un potential care nu exista. Romania majoritara e simpla la gandire, cu nevoi extrem de simple, pe care astia, de la putere, stiu cum si cand sa le gadile, bazandu-se pe faptul ca "grosul" nu va face revolutie (ca nu e interesata, ca nu intelege, ca e lehamitoasa, ca....), iar din acest punct de vedere, "revolutia" unui procentaj de sute de mii....este, nu numai statistic, ci si profund, racnetul unei **spam editat**itati care vrea altceva!

retorica - vor mai multi (poate chiar toti), dar ies mai putini in strada, ca reprezentanti ai majoritatii e asa...o copilarie, dar s-ar putea sa rezide in aceeasi lehamite tipic romaneasca, care inainte facea revolutie in gand si acasa, iar acum o face tot acasa, dar pe FB....ca, deh, sunt si ei alaturi de fratii lor din strada cu muia online, care e, tre sa recunoastem, o arma letala, daca e data constant si aleasa corect gura receptorului :)

• Like 2
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Nu, ideea ar fi ca ar trebui sa avem un plan INAINTE de actiune. Cu evaluari, obiective, pregatire. 

Libertate pentru toti! 

Cei ce au fost în 1989 în frunte, au avut un plan înainte, evaluări, obiective, pregătire, adică, așa cum este definită revoluția în orice tratat de istorie. Ulterior, ceea-ce s-a întâmplat atunci, a fost numită lovitură de stat. Cine știe ceva istorie, cine a mai citit câte ceva, știe că toate revoluțiile, dar toate, au fost ulterior deturnate de cei ce au fost în frunte, ori s-au cocoțat sus. Mă refer la revoluțiile ce au învins, evident, nu la cele reprimate.

• Like 1
  • Minus 5
  • Oras:Oriunde m-as afla
  • Oras:Oriunde m-as afla
Postat

Iesiti ba n strada si faceti ceva daca tot va laudati cu fel de fel de teorii pe care le stiti 

• Like 7
  • Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
  • Disponibila
Postat

Eu...ma amuz!Altceva nu am de făcut...

De aceea sunt buni de iubit oamenii, ia auzi la ei..."je suis roumaine"!

Asa se zice in franceză, mor...😅ðŸ˜

post-143417-0-19927200-1534156308_thumb.png

Postat

Citind cele scrise de iluștrii colegi de mai sus, rezulă o singură concluzie: trebuie să stăm pe coaiele noastre, să nu ne spunem/strigăm păsul, să ne vedem de viața și interesele noastre, că totul e în zadar. Adică, să-i lăsăm să facă ce vor și să fure liniștiți. Nu vă gândiți că asta vor? 

În fine, dormiți linișltiți, vedeți-vă de interesele voastre și dați-ne dreacului pe noi, ăștia care, mai tineri sau mai purii, mai avem puterea de a încerca. Mai ales noi, ăștia mai purii, care am fost în stradă și în 1989. Să ne fie rușine și bravo vouă!  :clapp

picon, 

sincer, am obosit sa mai sper. in plus, nu am argumente sa cred ca maine va fi mai bine. nici tu, realist vorbind, nu cred ca ai sau te rog sa ne spui cum vezi tu...schimbarea, pe ce baze, politic...etc. dpmdv, speranta cu care ne incurajam e un mort pe care-l tragem de unghii.

exprimarea nemultumirilor, in atare conditii, nu zic ca nu trebuie sa existe, insa e o frectie la un picior fantoma, o facem sa ne racorim, sa ne linistim cumva constiintele, dar cam stim ca nu se va intampla nimic cu adevarat! 

poate gresesc eu, poate vad eu prea in negru tot si sunt multe, foarte multe nuante de gri, ba chiar poate de alb...

• Like 1
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Citind cele scrise de iluștrii colegi de mai sus, rezulă o singură concluzie: trebuie să stăm pe coaiele noastre, să nu ne spunem/strigăm păsul, să ne vedem de viața și interesele noastre, că totul e în zadar. Adică, să-i lăsăm să facă ce vor și să fure liniștiți. Nu vă gândiți că asta vor? 

În fine, dormiți linișltiți, vedeți-vă de interesele voastre și dați-ne dreacului pe noi, ăștia care, mai tineri sau mai purii, mai avem puterea de a încerca. Mai ales noi, ăștia mai purii, care am fost în stradă și în 1989. Să ne fie rușine și bravo vouă!  :clapp

Pentru ca ma simt (partial), trebuie sa precizez ca nu asta voiam sa spun  :blushing2 Accentul s-a vrut a fi pe faptul ca obrazul celor aflati acum la putere e mult prea gros ca sa li se faca rusine ca se fac - si fac tara - de mandra minune in fata unei lumi intregi. Precum si pe faptul ca, din pacate, au multi sustinatori, din care o parte semnificativa... mai simpli / saraci cu duhul, avand nevoi simple, prin intermediul carora - cum foarte bine zice Peitho - pot fi usor jonglati / manipulati. 

E minunat ca opinia publica ia atitudine, iar fenomenul "muie PSD", dincolo de umorul si hazul de necaz al romanului, e semn clar ca lumea nu mai poate, e la pragul rabdarii. Dar ziceam ca, daca nu se regrupeaza opozitia, incat sa ofere alternative viabile, actuala putere va avea in continuare destula "masa de manevra" printre votanti incat sa obtina majoritatea voturilor si la urmatoarele alegeri...

• Like 1
  • Oras:F
Postat

Iesiti ba n strada si faceti ceva daca tot va laudati cu fel de fel de teorii pe care le stiti 

Eu zic sa facem CEVA BUN. Si asta nu s-a facut "in strada", fara planuri si orientare, care necesita cultura politica si nu numai. 

Postat

Chiar nu am chef și timp de pierdut cu un detracat! Sorry! Puține din cele postate de tine au sens, restul sunt aberații. 

Daca nu le vezi tu sensul, nu inseamna ca sunt aberatii. Poate problema e la tine? 

Sa inteleg ca principalul tau punct forte ar fi... morala?  :laugh2 

Mi se pare ca ai foarte mult timp de pierdut. Mai mult ca mine, chiar, ceea ce este o performanta. 

• Oras:N.Dame
Postat

Știți care e unul din marile sofisme ce au pătruns în mintea noastră (involuntar sau inoculat)?! Sloganul acela cu ”PSD,PNL/Aceeași mizerie

Nu zic că nu ar fi adevărată, nu susțin că aia de la PXX sunt superiori moralmente comparativ cu membrii PYY. Ultimii 28 de ani au demonstrat (cu mici excepții) omogenitatea întru ticăloșie.

Dar simpla ”rotație a cadrelor” constituie o evoluție, hoții de azi îi vânează pe hoții de ieri și societatea se mai ecarisează.

Acceptarea acelui slogan parșiv conduce la resemnare, adică exact ce vor ei, ticăloșii...

O altă idee toxică este cea a naționalismului. Majoritatea am vrut în U.E. Se pare că unicul scop al acestui curent covârșitor a fost acela de a traversa mai ușor granițele.

Eu am vrut în U.E. pentru că se prefigurează o construcție politică care promovează niște principii democratice și care ar trebui să constituie viitoarele State Unite ale Europei, adică un nou tărâm al făgăduinței localizat pe vechiul continent. Și trebuie să ne asumăm conștient și o subsumare a suveranității naționale față de cea comunitară.

Deci, în acest context, nu sunt valabile colportările gen ”Cioloș e omul Bruxelles-ului”, ”Barna e al Germaniei” etc.

• Like 5
Postat

Știți care e unul din marile sofisme ce au pătruns în mintea noastră (involuntar sau inoculat)?! Sloganul acela cu ”PSD,PNL/Aceeași mizerie

Nu zic că nu ar fi adevărată, nu susțin că aia de la PXX sunt superiori moralmente comparativ cu membrii PYY. Ultimii 28 de ani au demonstrat (cu mici excepții) omogenitatea întru ticăloșie.

Dar simpla ”rotație a cadrelor” constituie o evoluție, hoții de azi îi vânează pe hoții de ieri și societatea se mai ecarisează.

Acceptarea acelui slogan parșiv conduce la resemnare, adică exact ce vor ei, ticăloșii...

O altă idee toxică este cea a naționalismului. Majoritatea am vrut în U.E. Se pare că unicul scop al acestui curent covârșitor a fost acela de a traversa mai ușor granițele.

Eu am vrut în U.E. pentru că se prefigurează o construcție politică care promovează niște principii democratice și care ar trebui să constituie viitoarele State Unite ale Europei, adică un nou tărâm al făgăduinței localizat pe vechiul continent. Și trebuie să ne asumăm conștient și o subsumare a suveranității naționale față de cea comunitară.

Deci, în acest context, nu sunt valabile colportările gen ”Cioloș e omul Bruxelles-ului”, ”Barna e al Germaniei” etc.

Romanasii vor doar sa supravietuiasca cu orice pret, (asta ne-a distrus!), sa joace in hora "familiei traditionale" si sa moara incet, de mizerie, cu satifactia ca vad urmatoarea generatie suferind mai rau. Atat. Tot restul sunt doar mijloacele prin care isi hranesc iluzia superioritatii proprii, pentru ca este prea dureros sa accepte cat de josnici, degenerati, fara speranta, tradati si vanduti sunt - de parinti, de "inaintasi", de Stapani, de toti si toate pe care sunt dresati sa le venereze. 

• Like 1
Vizitator
Reputație: 0
Postat

Am depus o plangere penala impotriva jandarmilor ca mi-au supt pula de 2 zile fara oprire !

• Oras:antile
  • Oras:antile
Postat

aceasta femeie in virsta si imobilizata in carucior , a fost vineri  seara gazata si calcata in picioare de catre  bestiile inarmate cu munitie de razboi.

s-a intors in piata si simbata si duminica, pentru a da un exemplu  ca nu se inclina in fata opresorilor.

respect!

post-251495-0-67468400-1534157883_thumb.jpg

• Like 3
  • Disponibila
  • Disponibila
Postat

Eu...ma amuz!Altceva nu am de făcut...

De aceea sunt buni de iubit oamenii, ia auzi la ei..."je suis roumaine"!

Asa se zice in franceză, mor...😅ðŸ˜

attachicon.gifScreenshot_2018-08-05-12-13-27.png

In discuțiile voastre va apropiați de ceea ce am zis eu dar...Ce vă zice "je suis Charlie"?

Situația poate că nu e aceeasi dar valoarea ideii poarta aceeasi calitate, eu am zis pe zece in Victoriei, cu o voce stinsă "hai Romania"...însă oamenii erau prinsi cu alte "treburi"!

• Like 31
Postat

picon, 

sincer, am obosit sa mai sper. in plus, nu am argumente sa cred ca maine va fi mai bine. nici tu, realist vorbind, nu cred ca ai sau te rog sa ne spui cum vezi tu...schimbarea, pe ce baze, politic...etc. dpmdv, speranta cu care ne incurajam e un mort pe care-l tragem de unghii.

exprimarea nemultumirilor, in atare conditii, nu zic ca nu trebuie sa existe, insa e o frectie la un picior fantoma, o facem sa ne racorim, sa ne linistim cumva constiintele, dar cam stim ca nu se va intampla nimic cu adevarat! 

poate gresesc eu, poate vad eu prea in negru tot si sunt multe, foarte multe nuante de gri, ba chiar poate de alb...

E dreptul tău să fii obosit, e dreptul tău să fii pesimist, dar nu ai dreptul să-i demobilizezi pe ceilalți care mai speră și care vor să lupte, așa cum pot. Schimbarea nu se face prin atitudine mioritică.

Pentru ca ma simt (partial), trebuie sa precizez ca nu asta voiam sa spun  :blushing2 Accentul s-a vrut a fi pe faptul ca obrazul celor aflati acum la putere e mult prea gros ca sa li se faca rusine ca se fac - si fac tara - de mandra minune in fata unei lumi intregi. Precum si pe faptul ca, din pacate, au multi sustinatori, din care o parte semnificativa... mai simpli / saraci cu duhul, avand nevoi simple, prin intermediul carora - cum foarte bine zice Peitho - pot fi usor jonglati / manipulati. 

E minunat ca opinia publica ia atitudine, iar fenomenul "muie PSD", dincolo de umorul si hazul de necaz al romanului, e semn clar ca lumea nu mai poate, e la pragul rabdarii. Dar ziceam ca, daca nu se regrupeaza opozitia, incat sa ofere alternative viabile, actuala putere va avea in continuare destula "masa de manevra" printre votanti incat sa obtina majoritatea voturilor si la urmatoarele alegeri...

Evident, că nici opoziția nu formată din copii din corul bisericii! Nici la noi, nici la alții, să nu ne amăgim! Plus, caliatatea cel puțin îndoielnică a clasei noastre politice. Sigur, regruparea, formarea unei alianțe sau unirii partidelor de opoziție este soluția, plus ănlăturarea celor " pătați" .  Poate că tocmai aceste manifestații îi vor face să procedeze astfel. Dacă nu facem nimic, noi cetățenii de rând, chiar nu este nicio șansă.

Daca nu le vezi tu sensul, nu inseamna ca sunt aberatii. Poate problema e la tine? 

Sa inteleg ca principalul tau punct forte ar fi... morala?  :laugh2 

Mi se pare ca ai foarte mult timp de pierdut. Mai mult ca mine, chiar, ceea ce este o performanta. 

Coaie, nu știu cum să-ți spun, dar, cam toți de pe aici, nu văd sensul elucubrațiilor tale! Și nici nu văd de unde rezultă că aș avea timp de pierdut, mai mult ca tine.

• Like 1
  • Minus 5
Postat

În îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, personalul militar al Jandarmeriei Române folosește armamentul din dotare cu muniția aferentă, veste antiglonț, scuturi de protecție, căști cu vizor, bastoane de cauciuc sau tompfe, bastoane cu energie electrostatică, dispozitive cu substanțe iritant lacrimogene, arme albe, jeturi de apă sau coloranți, arme cu glonț de cauciuc sau coloranți, cătușe, cai și câini de serviciu, dispozitive sonore și luminoase, mijloace blindate, lucrări și mijloace genistice, precum și orice mijloace de protecție și de imobilizare aflate în dotare.

Se interzice folosirea mijloacelor respective împotriva femeilor cu semne vizibile de sarcină, împotriva persoanelor cu semne vădite de invaliditate și împotriva copiilor, cu excepția cazurilor în care aceștia înfăptuiesc un atac armat ori în grup, care pune în pericol viața sau integritatea corporală a uneia ori a mai multor persoane.

• Like 2
Postat

In discuțiile voastre va apropiați de ceea ce am zis eu dar...Ce vă zice "je suis Charlie"?

Situația poate că nu e aceeasi dar valoarea ideii poarta aceeasi calitate, eu am zis pe zece in Victoriei, cu o voce stinsă "hai Romania"...însă oamenii erau prinsi cu alte "treburi"!

visuletz, te-ai alaturat hashtagului "fallingstar"? :))))))))))

Postat

Am depus o plangere penala impotriva jandarmilor ca mi-au supt pula de 2 zile fara oprire !

Cu CIM?  :laugh2

• Minus 5
Vizitator
Reputație: 0
Postat

Cu CIM?  :laugh2

si DT :)))))

• Like 1
Postat

E dreptul tău să fii obosit, e dreptul tău să fii pesimist, dar nu ai dreptul să-i demobilizezi pe ceilalți care mai speră și care vor să lupte, așa cum pot. Schimbarea nu se face prin atitudine mioritică.

imi cer iertare!

daca si voi va cereti iertare, fiindca parerile voastre sunt de natura a ma scoate din "pesimism" :)

• Like 2

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...