Sari la conținut

Cum ati scapat de gonoree/blenoragie/sculament


Postări Recomandate

Salut, ajutati ma va rog cu un sfat. Cum scap de gonoree, posibil sa fie si chlamida, ca simptome dimineata am pe vf penisului ceva alb galbui de cateva zile, ustura putin la urinare (sex oral si anilingus si iar sex oral n) . Medicul meu de familie se cunoaste cu nevasta mea. Orice mic sfat e de apreciat

  • Minus 1
Link spre comentariu
  • Oras:Sa fie usor de ajuns
  • Oras:Sa fie usor de ajuns

Deduc ca omul evita trimiterea la un consult de specialitate. E bun sfatul cu policlinica privata. 90% din cazuri, amoxicilina- cel puțin 7 zile. Poate ai "pe cineva, care are pe cineva" si te pune in contact cu "altcineva" de la o farmacie, care stie ce ai dupa simptome

  • Like 1
Link spre comentariu
Vizitator izabellasex&bdsm
Reputație: 0

Dar nu ai de ce sa te duci la medicul de familie doar pt un bilet de trimitere. Te duci intr-o dimineata la o clinica privata, Medlife, Medicover, Regina Maria, Victor Babes sau oricare alta, iti va lua proba de pe uretra si iti recomanda un tratament.

Evita contactul intim cu sotia, altfel ii transmiti si ei boala !

Cat despre antibiotic luat "dupa ureche", poate este buna amoxicilina pt gonoree, dar daca tu ai rezistenta la acest antibiotic, il iei degeaba.

  • Like 9
Link spre comentariu
  • Telefon: 0748405863
  • Oras:Bucuresti
  • Indisponibila
  • Telefon: 0748405863
  • Oras:Bucuresti
  • Indisponibila

Salut, ajutati ma va rog cu un sfat. Cum scap de gonoree, posibil sa fie si chlamida, ca simptome dimineata am pe vf penisului ceva alb galbui de cateva zile, ustura putin la urinare (sex oral si anilingus si iar sex oral n) . Medicul meu de familie se cunoaste cu nevasta mea. Orice mic sfat e de apreciat

Sfantu' PREZERVATIV sa traiasca!! Daca il foloseai erai boier...
Link spre comentariu
Vizitator batranul george
Reputație: 0

Salut, ajutati ma va rog cu un sfat. Cum scap de gonoree, posibil sa fie si chlamida, ca simptome dimineata am pe vf penisului ceva alb galbui de cateva zile, ustura putin la urinare (sex oral si anilingus si iar sex oral n) . Medicul meu de familie se cunoaste cu nevasta mea. Orice mic sfat e de apreciat

 

singurul raspuns valabil este cel al Izabelei.

 

si vezi ca pula poate sa supureze si de la alte cacaturi, nu e musai sa ai gonoree, poate fi o infectie urinara de al tip.Un antibiotic luat gresit, poate sa amelioreze temporar infectia, sa crezi ca ti-a trecut si sa-i dai si lu' nevasta-ta.

 

te duci la clinica privata, iti face analiza si afli exact ce ai si la ce antibiotice e sensibila infectia ta.

  • Like 4
Link spre comentariu
  • Oras:Victory Square
  • Oras:Victory Square

Cum a ajuns gonoreea rezistentă la toate medicamentele folosite pentru tratarea ei

 
Gonoreea face față celor mai mari eforturi ale noastre de a o stârpi.

Prin anii 1940, gonoreea era considerată doar o infecție enervantă. Soldații din al doilea război mondial spuneau că e o răceală mai rea. Ți se făcea o injecție cu un antibiotic ca penicilina și erai ca nou.

Dar astăzi, gonoreea nu mai e o inconveniență **spam editat**ă ca pe vremea lu' bunică-tu; s-a transformat într-o epidemie, iar numărul infecțiilor e în creștere. În 2015, în Statele Unite s-au raportat 400 000 de cazuri de gonoree, cu 12,8 procente mai multe decât anul trecut. Și ce e mai nasol e că nu se mai tratează la fel de ușor. Gail Bolan, directorul departamentului de prevenire a transmiterii bolilor venerice, a zis că, de-a lungul anilor, „gonoreea a dezvoltat rezistență la aproape fiecare medicament folosit vreodată pentru tratarea ei." Iată răspunsurile la cele mai arzătoare întrebări despre această boală nesuferită.

 

Cine o contractează?

Dacă ești bărbat și/sau femeie, iar organele tale genitale, rectul sau gâtlejul tău au intrat în contact sexual cu organele genitale, rectul sau gâtlejul unui alt bărbat sau ale unei alte femei, ești supus acestui risc. Gonoreea e cauzată de bacterianeisseria gonorrhoeae, care atacă membranele cu mucus ale corpului. Asta înseamnă nu doar penisul, vaginul și anusul, dar și gura, ochii și gâtlejul, deci interiorul gâtului. Și noi am fost surprinși să aflăm că și ochii se pot infecta cu gonoree, dar se pare că e adevărat.

Conform Centrului de Prevenire și Tratare a Bolilor (CDC), gonoreea afectează în special tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani, iar cel mai mare nivel al infecțiilor în ultimii ani s-a detectat la bărbații gay.

Citește și: Cum e să ai herpes genital, ca tipă

Am auzit un zvon că se poate lua și din cadă sau de pe toaletă. E adevărat? 

Acestea sunt niște mituri urbane care nu vor dispărea atâta timp cât sunt ocazional repetate de niște pseudo-medici la TV. „Gonoreea se transmite aproape întotdeauna doar prin sex și șansele s-o contractezi prin orice altă metodă sunt minuscule", a zis Bolan. Dacă faci sex într-o cadă sau pe un veceu, iar partenerul tău are gonoree, atunci, evident, te infectezi. Dar nu din cauza căzii sau a veceului. „CDC nu cunoaște niciun caz de gonoree transmisă printr-un obiect într-un cadru public", a zis Bolan.

Totuși, „șanse minuscule" nu înseamnă „niciodată". Conform unui raport din 2003, o fetiță a contractat gonoree după ce a șters cu mâna colacul veceului înainte să urineze și apoi s-a șters cu hârtie cu aceeași mână. Un studiu din 2009 publicat în American Journal of Infection Control a descoperit că 3,3 procente dintre toaletele spitalelor investigate în cadrul cercetării prezentau urme de gonoree. Și e vorba de toaleta unui spital. Chiar dacă sunt șanse foarte, foarte mici ca următorul colac de veceu pe care te așezi să aibă bacterii vii de la utilizatorul anterior, tot îți recomandăm să urmezi sfatul cercetătorilor și să ștergi cu alcool colacul veceurilor public pe care le folosești.

Cum știu dacă m-am infectat? 

Simptomele apar între o săptămână și treizeci de zile după infectare și includ: puroi galben, usturime la urinare, organe genitale inflamate, cu mâncărimi. Dar în multe cazuri, mai ales la femei, nu există simptome sau sunt atât de ușoare încât sunt confundate cu o infecție urinară sau vaginală.

Dacă ai făcut sex cu un partener nou, nu aștepta semnale de alarmă, pentru că s-ar putea să nu apară. Peter Anthony Leone, director al Departamentului de Prevenire și Control al Bolilor Venerice din North Carolina, recomandă o analiză a gâtlejului, rectului și organelor genitale sau o analiză de urină. De obicei, infecția din gâtlej sau rect nu are simptome, dar poate fi transmisă prin sex partenerilor. E cel mai bine să-ți analizezi toate orificiile decât să ratezi infecția.

Ce se întâmplă dacă nu mă tratez, în cel mai rău caz? 

Tot felul de lucruri dureroase și uneori tragice. La bărbați, gonoreea netratată poate afecta permanent uretra și poate cauza epididimită, o boală care inflamează tuburile din testicule. La femei, poate cauza boli pelviene inflamatorii și infertilitate. Atât la bărbați, cât și la femei, crește riscul de contractare a virusului HIV.

Ce s-a întâmplat cu antibioticele cu care se trata boala în trecut?

Asta e problema cu gonoreea, că e foarte vicleană și deșteaptă. Dezvoltă rapid mutații ca să supraviețuiască. Când penicilina n-a mai fost eficientă împotriva gonoreei în 1976, am recurs la fluorochinolone. Apoi, prin 2007, când nici astea n-au mai funcționat, noul tratament a fost cel cu cefalosporine. Nici ăsta n-a mai fost eficient din 2012, când un studiu a observat că gonoreea a devenit rezistentă și la ele.

 

„Singurul tratament care ne-a mai rămas pentru gonoree e o combinație între ceftriaxonă și azitromicină", a zis Bolan. „Dar probabil că la un moment dat va deveni și el ineficient."

Deci nu există nicio speranță? Dacă iau gonoree, am belit-o pe veci?

Nu neapărat. În ultima vreme s-au făcut niște descoperiri medicale care ar putea schimba complet felul în care tratăm gonoreea. Cercetătorii din Melbourne, Australia, au publicat anul trecut un studiu care dezvăluia că apa de gură din comerț reduce semnificativ bacteriile Neisseria gonorrhoeae atât în vasele de laborator, cât și în gâtlejurile pacienților infectați cu gonoree faringiană.

Asta nu înseamnă că au reușit să vindece gonoreea. Participanții au fost testați doar o singură dată, la scurt timp după clătire, așa că cercetătorii recunosc că nu pot ști sigur dacă apa de gură are efect pe termen lung sau pe termen scurt. În plus, experimentul a funcționat doar în cazul gonoreei faringiene și rămâne de văzut dacă poate fi aplicat și în alte zone infectate.

Deocamdată, până avem toate informațiile, e bine să fim prudenți. Data viitoare când mergi la farmacie, ocolește secția de igienă orală și du-te direct la raftul cu prezervative. Organele tale genitale – posibil și anusul și gura – o să-ți fie recunoscătoare pentru asta.

 
Link spre comentariu

  • Oras:Ping 3 Ms
  • Oras:Ping 3 Ms

Apropo de chlamydia, n-aş vrea să mă enumăr printre consumatorii de frunze de eucalipt şi să locuiesc în țara aia de unde se trage Neil Robinson, zis şi The Thunder from Down Under. Şi nici nu îndrăznesc să mă gândesc cum au fost infectați ursuleții simpatici şi leneşi...

 

Iar despre blenoragie...scriam undeva o vorbă din bătrâni: toate sculamentele ce le serveşti în decursul vieții se vindecă, toate mai puțin primul... :)))

  • Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...