Vizitator Crazy Lara Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2013 Postat Iulie 29, 2013 Eu am fost o feminista convinsa.Am ajuns sa consider barbatul "un rau necesar" in viata unei femei,ca de fapt putem linistite sa traim fara ei,ca sunt niste dobitoci.Repet AM FOST asa.Acum insa pot sa spun ca iubesc barbatul.Si ca vreau sa fiu femeie,vreau sa ma simt femeie langa un barbat si sa-l fac pe el sa se simta barbat langa mine.Vreau sa ma las ajutata daca nu reusesc sa fac ceva,nu ma mai incapatanez ca pot si eu sa fac.Da,pot pana la urma oricum reusesc,dar daca el stie mai bine,de ce sa nu-l las?Vreau sa ma las imbratisata,consolata la greu,vreau sa ma topesc in bratele lui.Asta ma face sa ma simt femeie,imi place sa cred ca exista unii (chiar multi) pe care asta ii face sa se simta barbati.Da,sunt o femeie puternica,ma pot descurca singura,dar parca totusi e mai bine in doi.Bine,momentan ma simt foarte bine asa,ma distrez,traiesc la maxim,cred,dar la un moment dat o sa vreau pe cineva langa mine.Ma consider egala si consider femeile egale cu barbatii,doar ca suntem diferiti,foarte diferiti dar asa e bine,asa ne completam.
cassy Reputație: 16361 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Postat Iulie 29, 2013 ai uitat ca-ti palce sa ajuti barbatul; cand are el nevoie de tine nu doar ei ne pot ajuta pe noi, e si vice-versa valabil
Vizitator Crazy Lara Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2013 Postat Iulie 29, 2013 Am uitat si multe altele,ca intre timp mi-a fost distrasa atentia.Dar revin cu completari
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Mai dar sa fii feminista nu inseamna sa fii anti barbati. Dupa mine, inseamna sa fii anti abuz al femeilor si pro egalitate de sanse (reale) ale tuturor oamenilor indiferent de ce au in pantaloni. Lara, si eu vreau lucrurile pe care le vrei tu, dar n-are legatura cu feminismul ce ai scris. E foarte dragut si sensibil si normal (whatever that means).
Vizitator Crazy Lara Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2013 Postat Iulie 29, 2013 Mda,poate nu am perceput eu corect atunci,chiar am ajuns la extreme la un moment dat.Dar tot feminism cred ca se numeste,doar ca dus la extreme,chiar la anti-barbat pana la urma.
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Da, exista mai multe curente (miscari? ideologii? ma rupe sa scriu in romana, nu-mi gasesc cuvintele) de feminism. Eu vorbeam din punctul meu de vedere, ca noah sa te dai in stamba cu asta pe un forum de genul asta te cam pune la zid si vroiam sa clarific. Un link rapid de wiki, daca te descurci cu engleza http://en.wikipedia.org/wiki/Feminism
james_bond Reputație: 3 Postat Iulie 29, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Bucurest Telefon: [email protected] Oras:Bucurest Postat Iulie 29, 2013 De ce sa nu fie femeile masculine si barbatii feminini?Pur si simplu pentru ca nu sunt.Femeile sunt femei si barbatii sunt barbati.Pentru ca asa s-au nascut si pentru ca asa sunt legile naturii si ale biologiei si ale cui mai vrei.Si e logic, nu trebuie sa citesti studii stiintifice sau sa iti spuna un doctor asta. Si trasaturi feminine, inseamn trasaturi feminine, nu e vorba de roluri, de ce crezi, sau ce vrei.Pur si simplu te uiti la definitie, sinonime, caracteristici si vezi ce inseamna feminin.Feminin e feminin, e ceva concret.E ca si cum ai alege orice alt cuvant.De exemplu ce inseamna cartof.?Cartof e cartof, e o leguma, nu e ce vreau eu, ce cred eu.Este ce este.. Pun pariu ca sigur nu vrei sa fi masculina, egala cu barbatii, sau cap de familie si nici nu poti.Cand va trebui sa iti asumi si responsabilitatile aferente nu iti va mai placea egalitatea, feminismul si nimic.Pentru ca atunci cand vrei sa faci ceva trebuie sa o faci pana la capat, nu doar cand vrei.Cand vei avea de-aface cu o situatie periculoasa, stresanta sau foarte grea vei mai dori sa fi capul familiei?Cand va tebui sa iti intretii familia si asa mai departe.Si chiar daca vrei vrea nu vei putea..Va trebui sa te confrunti cu alti barbati si sa fii mai barbat ca ei si nu ai cum.Si nu e vina ta, asa ai fost nascuta. Si inca ceva.Sa presupunem ca suntem un cuplu/familie, ceva.Si sa zicem ca poate eu nu sunt spus, nu vreau sa imi pun rochie si sa iti cant in struna.Surprinzator, dar poate mai exista asa ceva.Tu vei vrea sa fi barbatul in casa, dar si eu voi vrea.Si tu va trebui sa imi demonstrezi ca esti mai mare barbat, sa imi castigi respectul(eu personal consider ca se respecta si nu se cerseste, e resursa ca oricare alta si e limitata, nu e pt. toti). Ca sa iti dau un exemplu extrem e ca si cum intr-o haita de lei, o leoaica ar vrea sa conduca haita.Ar trebui de exemplu sa o apere si nu ar putea.Ar avea de-a face cu lei masculi si nu ar putea pur si simplu. Ce vrei tu merge, cand te joci, cum faci tu jocurile alea si merge cu persoane care iti accepta asa ceva.Dar cand devine o treaba serioasa, altfel se pun problemele si nu mai merge.E ca si scula aia a ta de plastic, iti place tie sa o porti, dar e o iluzie.....@Lara, depinde ce inseamna pentru fiecare 'trasaturi feminine'. E tot o chestie de programare sociala si de roluri de gen. De ce sa nu fie femeile masculine si barbatii feminini, daca asa vor si simt? Si de ce sa nu existe si femei feminine si barbati masculini, dar nu pentru ca asa e impus social, ci pentru ca asa simt oamenii respectivi sa fie? Voi reveni cu un post ceva mai lung despre motivele pentru care cred eu ca omenirea are nevoie de feminism.
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 LOL nici nu stiu daca merita sa-ti raspund la postul ala. Ai cunoscut tu toti oamenii de pe lume sa-mi spui ca toate femeile sunt feminine si toti barbatii masculini? Really? N-ai vazut nici o tipa mai butch si vreaun barbat mai firav? Mai uita-te pe strada. N-ai cunoscut nici o femeie mai cu tupeu si un barbat mai calm? Si etc, toate atributele feminitatii si masculinitatii. Ce te face sa crezi ca in momentul in care am fost 'capul' intr-o relatie nu mi-am asumat responsabilitatile aferente si nu am rezolvat problemele cu brio? Dude, de unde stii? Eu imi voi alege oameni cu care sa ma potrivesc, nu sa ma duelez. Conceptul de respect castigat e o prostie dupa mine, orice fiinta umana ar trebui respectata doar pentru ca exista. Intr-o relatie, daca ajung acolo, nu am cum sa nu-mi respect si sa-mi admir partenerul, altfel nu as fi cu el. Nu traim in jungla ci intr-o societate. Nu am nevoie de forta ca sa aplanez conflicte ci de tact si inteligenta, pe care le am in ceva masura,. Nu vorbim despre mine si nu iti voi mai raspunde la discutii care ma au ca subiect.
picon Reputație: 1046 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iulie 29, 2013 James bond,cartoful nu e leguma...e tubercul... 1
Vizitator Crazy Lara Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2013 Postat Iulie 29, 2013 Intr-adevar aici nu vorbim de Sophie,isi da si ea cu parerea,ca doar de asta am deschis acest topic.Si eu una chiar sunt curioasa de multe pareri in multe feluri,ale unor oameni diferiti. Despre feminism,intr-adevar daca nu ar exista nu am fi ajuns pana aici,deci este nevoie de feminism.Din pacate chiar si acum exista tari,unde femeia este tratata ca fiind inferioara sau chiar un obiect.Intr-o astfel de tara nu as vrea nici eu sa am o fetita,stiu ce soarta ar avea si nu i-as dori.Doar ca mi se pare mie ca in anumite situatii am putea obtine mai mult fiind doar femei,fiind feminine si istete,decat sa luptam,Bineinteles astea nu sunt situatiile in care este vorba de maltratarea femeii.
Vizitator Crazy Lara Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2013 Postat Iulie 29, 2013 James bond,cartoful nu e leguma...e tubercul Ti-ai dat si tu cu parerea picon
picon Reputație: 1046 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iulie 29, 2013 Scuza-ma Lara...dar adevarul asta este:cartoful nu e leguma, ci tubercul... 1
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Dar despre feminism, ce spui @picon?
Vizitator Crazy Lara Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2013 Postat Iulie 29, 2013 Bine,picoane asa sa fie Asta a fost cea mai importanta observatie in legatura cu postul acela Nu zice nimic,Sophie ca e prea interesat de legume,nu se poate gandi acum la astfel de nimicuri Hai ca,oricum am fost tari,a aparut primul off-topic pe a 3-a pagina ,multumesc tuturor
james_bond Reputație: 3 Postat Iulie 29, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Bucurest Telefon: [email protected] Oras:Bucurest Postat Iulie 29, 2013 Nu a fost asta intentia mea, sa vorbesc despre tine, tot ce am scris era in general.Cred ca era raspuns la ce ai scris si de aceea am facut referire. Nu am spus ca toti barbatii sunt masculini, am vazut foarte multi „barbati” firavi.Eu am spus ca asa e normal sa fie, masculini si ca e anormal sa fie firavi si am explicat de ce.Si am vazut si femei care se credeau ele, cum vrei sa le denumesti, dar doar se credeau ele, in capul lor.Si in cazul multora, doar daca le contraziceai, sau nu erai de acord, politicos, fara sa le faci nimic, direct erai un animal, un nesimtit si o bruta si nu asa te porti cu ele, care sunt niste zane, la 2 minute dupa ce se credeau Chuck Norris.Deci din nou erau amuzante, daca o luai ca pe o joaca, dar cand devenea serios, nu mai mergea... Ce voi spune acum, voi spune cu cele mai bune intentii.Si vorbesc si foarte serios. Nu traim in jungla ci intr-o societate. Nu am nevoie de forta ca sa aplanez conflicte ci de tact si inteligenta, pe care le am in ceva masura,. - DE MIZERIA ASTA TREBUIE SA SCAPI NEAPARAT SI SA REVII IN LUMEA REALA.Ca sa citez din Mircea Badea, cand vei afla ca bataia doare va fi tarziu si foarte neplacut.In Romanica aici la noi sigur traim intr-o jungla.Dar e evident, trebuie doar sa traiesti aici ca sa iti dai seama.Ce fac daca am de aface cu un dement?Nu ii pasa nici de inteligenta mea, nici de tact.Pot sa am cea ai mare inteligenta din lume, dar ce sa vezi, nu se poate rezolva totul cu inteligenta..Daca ai de aface de exemplu cu presedintele, la cel mai inalt nivel si poate e sub influenta bauturilor si iti spune, „pasarica, suie-te pe masa si cine ce mai vrea sa iti faca(ca doar esti intr-o societate, nu esti in jungla)” si nu iti va conveni si in functie de cate cuburi a avut trece pe tiganca imputita si poate iti ia si telefonul si iti da si vre-o laba prezidentiala sau un cap in gura.Asa scurt la nivel de „diplomati”, nu am zis de vre-un vagabond oarecare. Stiu ca am e oarecum off topic ultima explicatie si ca e si degeaba, pentru ca oricum vei zice ca e o porcarie sau ca sunt eu cine stie ce ......(completezi pe linia punctata), dar chiar am scris-o cu cele mai bune intentii. PS - nu am nimic cu femeile, nu am nimic impotriva lor, sa nu se inteleaga gresit...Chiar le apreciez foarte tare in anumite ipostaze..
james_bond Reputație: 3 Postat Iulie 29, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Bucurest Telefon: [email protected] Oras:Bucurest Postat Iulie 29, 2013 Si pe cartof sa il ia dracu, tubercul, leguma, ce o fi...
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Nu am spus ca toti barbatii sunt masculini, am vazut foarte multi „barbati” firavi.Eu am spus ca asa e normal sa fie, masculini si ca e anormal sa fie firavi si am explicat de ce.Am explicat in mai multe posturi ce consider eu ca e normal si aia e ca fiecare om sa isi asume rolul de gen care simte ca i se potriveste si societatea sa fie ok cu asta. Nu de alta, dar am fi mai fericiti. Ca nu se intampla, da, asta zic si eu. Daca ai de aface de exemplu cu presedintele, la cel mai inalt nivel si poate e sub influenta bauturilor si iti spune, „pasarica, suie-te pe masa si cine ce mai vrea sa iti faca(ca doar esti intr-o societate, nu esti in jungla)” si nu iti va conveni si in functie de cate cuburi a avut trece pe tiganca imputita si poate iti ia si telefonul si iti da si vre-o laba prezidentiala sau un cap in gura.Asa scurt la nivel de „diplomati”, nu am zis de vre-un vagabond oarecare. Stiu ca am e oarecum off topic ultima explicatie si ca e si degeaba, pentru ca oricum vei zice ca e o porcarie sau ca sunt eu cine stie ce ......(completezi pe linia punctata), dar chiar am scris-o cu cele mai bune intentii. PS - nu am nimic cu femeile, nu am nimic impotriva lor, sa nu se inteleaga gresit...Chiar le apreciez foarte tare in anumite ipostaze.. Ti se pare ok scenariul propus de tine? Adica, nu vezi nimic in neregula cu el? Ca eu asta zic, ca nu e ok.
picon Reputație: 1046 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iulie 29, 2013 Lara, feminismul este o miscare aparuta prin a doua jumatate a anilor '60, normala, fireasca, logica pt. sfarsitul secolului XX. Emanciparea femeii, a fost simultana cu miscarea negrilor din USA, a tarilor aflate sub dominatie straina (colonii). Ulterior, au aparut miscari ce luptau impotriva altor forme de discriminare (sexuala. de exemplu). Si au mai fost si altele, nu insist. Miscari fiesti ,firesti,pentru ca toti ne nastem egali sub soare. Egali in drepturi. E normal sa fie asa, sunt de acord. Nu sunt de acord cu discriminarea pozitiva... Daca se vrea egalitate in sanse, apoi egalitate sa fie! O cunosc pe Sophie. ii cunosc partial ideologia, nu o imparasesc in totalitate, ne-am ciorovait putin, dar imi place asa cum e (la bere si la vreo 3 m distanta). Barbatii si femeile sunt (cu exceptii,evident) diferit construiti, diferit "setati".Ok...femeile sunt cele ce prepara hrana in familie, dar cei mai mari bucatari sunt barbatii. Politica este o "meserie" masculina, dar nicio femeie ce a facut politica la "varf" nu s-a facut de ras ci din contra. Germeni ai feminitatii(gene) se afla in fiecare barbat, asa cum gene ale masculinitatii se afla in orice femeie. In doze diferite.. Femeile si barbatii au nevoie unii de altii, pentru a se completa, pt. a se implini.Si totusi... cartoful e tubercul,nu leguma... 1
picon Reputație: 1046 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iulie 29, 2013 Adevarul e ca Mircea Badea e un mare ganditor! Daca ajungem sa-l citam pe babuinu' asta....ne miram de ce am ajuns aici? Mai ramane sa citam un panseu al Crudutei si ne impuscam in creierii capului... 1
james_bond Reputație: 3 Postat Iulie 30, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Bucurest Telefon: [email protected] Oras:Bucurest Postat Iulie 30, 2013 Scenariul nu mi se pare in regula, sigur ca nu mi se pare.Dar in acelasi timp ce mi se pare in regula si ce nu si cum ar fi corect/frumos/etc. nu prea are relevanta.Sunt realist si sunt constient ca asa ceva exista, este tot mai raspandit si trebuie sa fiu pregatit si capabil sa ma confrunt cu asa ceva.Doar ca nu sunt de acord, sau nu imi place sau as vrea eu tact si inteligenta nu ma prea ajuta. Personal nu sunt de acord.Si chestia este ca si in cazul in care as vrea sa o sperii pe o femie, chiar sa o intimidez fizic(sa zicem ca as vrea), nu as avea nevoie sa fiu vulgar, sau sa ii fac ceva, nu as avea nevie sa o agresez.Ar fi extrem de facil, nu ar trebui sa fiu brutal. Legat de subiect, m-am gandit si nu am eu treaba nici cu feminismul, nici cu „barbatismul”, nu ma intereseaza nici una.Eu am treaba cu mine.Pe principiul, cand interactionezi cu mine, femininsmul mai mic.Fii tu si feminista si ce vrei tu, e bine si cu astea, dar nu cu mine.Cand vi la mine faci pauza, cand pleci poti relua.Si eu personal consider ca daca ii bagi feminismul pe gat(tu femeie, nu ma refer la cineva anume), e un fatalau.Daca esti fatalau, foarte bine, ia feminism, ia feminism pana nu mai poti, nici o problema.Deci nu am treaba cu feminism/nefeminism, ca sa zic asa, am treaba cu persoane..
picon Reputație: 1046 Postat Iulie 30, 2013 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iulie 30, 2013 Avand in vedere ca nu cu mult inainte m-am intors de la o fetita care m-a facut de comanda si postarea mea a fost varza (numai vedeam bine) . Am facut cuvenitele corecturi...sper ca toate... Scuze ! 1
picon Reputație: 1046 Postat Iulie 30, 2013 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iulie 30, 2013 Ceea-ce spui tu. Mr. Bond, e mai grav! Ia'n cujeta mata'... 1
Vizitator Crazy Lara Reputație: 0 Postat Iulie 30, 2013 Postat Iulie 30, 2013 Indiferent ca ne place sau nu barbatii sunt mai puternici ca noi,fizic.In schimb noi suntem mai puternice psihic.Si da,cu inteligenta si tact se poate rezolva orice,chiar si situatia propusa de james_bond,mult mai repede si mult mai frumos decat cu putere.Nu trebuie sa fie celalalt foarte intelgent sau foarte receptiv la ceea ce spun eu,conteaza sa o fac in asa fel ca el si nici nu-si dea seama dar sa actioneze cam cum vreau eu.La asta m-am referit atunci cand am zis ca de multe ori nu trebuie sa ne luptam,sa ne dam barbati,ca putem rezolva lucrurile foarte bine fiind doar istete. care sunt niste zane, la 2 minute dupa ce se credeau Chuck Norris.Deci din nou erau amuzante, daca o luai ca pe o joaca, dar cand devenea serios, nu mai mergea...Aici sunt de acord,asta am vazut si eu,am facut-o si eu.De ce?Pentru ca indiferent de cat de tare ma dau,sunt femeie,sunt sensibila.Da,pot sa stau la o bere cu baietii si sa ma comport la fel ca ei si chiar imi place asta.Problema este,ca facand asta baietii chiar ma considera unul dintre ei si se comporta la fel cum se comport ei intre ei.Iar asta,cateodata este cam mult pentru sufletelul meu sensibil de femeie.Si atunci prefer sa fiu fata intre baieti,care pot sa socializez,sa ma distrez,dar totusi sa nu devin baietas Picon,cartoful e luat de dracu,indiferent de ce o fi Ah,si nu ma abtin sa spun o glumita pe tema asta,cica "Toti barbatii stiu ca tigaia plina hraneste,iar cea goala educa!"
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 30, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 30, 2013 james_bond, imi cer scuze de pe acum pentru directia foarte personala pe care o va avea postul asta. Tocmai pentru ca asa ceva exista, este nevoie de feminism si activism. Normal, n-o sa inceteze sa mai existe maine, dar cu cat mai multi oameni macar reflecteaza la problemele astea, cu atat mai bine. Nu stiu daca ai inteles exact la ce ma refer cand spun ca sunt feminista. Repet, sunt anti abuz impotriva femeilor si egalitate (reala) a sanselor. Toti barbatii au femei apropiate lor, ca sunt mame, surori, iubite, prietene. Ti-ar placea ca ele sa fie abuzate pentru ca sunt femei? Sau sa nu isi poata trai viata fericite si linistite intr-o societate care protejeaza pe toata lumea, indiferent de sexul pe care il are? Nu e cazul in societatea in care traim si asta e o problema. Asta tot spun. Laura, ce gluma! I don't agree. Prin atitudini din astea se incurajeaza atitudini ca cea a lui James. Ma repet, eu nu am nimic personal cu nimeni. Imi spun ideile si atat.
james_bond Reputație: 3 Postat Iulie 30, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Bucurest Telefon: [email protected] Oras:Bucurest Postat Iulie 30, 2013 Da, cu anti-abuz nu am nici o problema. Ce pot sa zic, am de-a face si cu medii mai putin academice, ca sa zic asa(activez si zone mai academine si mai ne).Probabil m-am abrutizat putin.Mai sunt si dinastia ca mine..
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum