marian cristescu Reputație: 253681 Postat August 24, 2020 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Postat August 24, 2020 "Dacă te știe lumea doar de bun, fă-te nebun!' Vei fi tocat mărunt în gura ei, neînțeles în ochii lor, acuzat de lucruri pe care încă nu le-ai apucat măcar să le gândești, darămite să le faci, vei trece ca un suflet murdar, răzvrătit și înșelat, frate cu dracul și văr drept cu orice smintit, ultima găină din ultimul abator, fiul ploii, născut damnat și sărmanul care și-a pierdut mințile…. Și când toată lumea va sări în sus de bucurie că a mai găsit un motiv întemeiat să te facă troacă de porci și să îți umple gratis frigiderul, tu te pune pe râs nevoie mare, că nu va gândi niciodată nimeni că totul e doar un test… Poți deveni oricând din prinț cerșetor ca să cunoști oamenii mai ” îndeaproape”…Doar fă-te nițel nebun…și vei vedea atât de multe încât nepoților tăi nu le vor ajunge hârtia și pixul să îți scrie „laudele” … Concluzia: lumea este mult mai schimbătoare decât tine, nu încerca să o mulțumești. Cei care te iubesc își vor da seama care e nebunul adevărat… pentru că îți cunosc sufletul." 4
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat August 25, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat August 25, 2020 ASCULTĂ-MI INIMA Să mă privești în ochi,Ți-e teamă...Și simt că ai ceva de spus Ți-aud inima cum mă cheamă,Dar nu știu unde s-a ascuns... De-o grea furtună sufletul Ți-e răvășit...Și nu poți să te liniștești Încrederea în oameni ai pierdut,Pe toți vrei să ne ocolești... Deschide pentr-o clipă ochii Și privește...Ce-ți poate oferi inima mea,Îți dă încredere și te iubește Tu doar primește-mă în viața ta! Furtuna din sufletul tău,Am înțeles...Dar eu te rog, ascultă-mi inima Raze de fericire am cules...Să ți le dăruiesc cu toată dragostea! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat August 25, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat August 25, 2020 Cam așa ar putea suna un posibil răspuns la cele postate mai sus: Scrisori cu dragoste Am tot citit și recitit scrisorile ce-mi tot soseauAle unui suflet rătăcit, dar parcă mi se adresau!Nu-l cunoșteam atât de bine, doar din vedere, așa un pic.Îmi tot vorbeau de o iubire, o pasiune negreșit! Cu fiecare cuvințel m-apropiam de el subtilSimțeam așa un drag de el, ca de un suflet de copil!Am îndrăznit să-i scriu mereu, să-i spun că fata lui plecase Și m-am trezit prinsă și eu în ale dragostei angoase! Simțeam că sunt a lui iubită, atâtea vorbe amăgitoareCiteam și mă simțeam vrăjită, și prinsă într--o grea vâltoare!Scrisorile lui tot soseau, și eu le așteptam plângând Știam că ele îmi vorbeau de altă fată, fremătând! Și într-o zi n-au mai venit, și am crezut că o să morIubitul meu îndrăgostit se-îmbolnăvise de amorAtâția blestemați fiori și fata lui se măritase!Aflasem asta de prin târg, așa cum chiar și el aflase! I-am scris că așa este viața, iubirea nu-i mereu a ta...Nu știu de a-nțeles povața, dar a venit la ușa mea!Și mă privea cu ochi frumoși, mi-a povestit de-a lui iubită...În suflet eu simțeam duioși, fiorii dulci de-ndrăgostită! Dar eu i-am strâns mâinile-amândouă, i-am dat un ceai si l-am calmat.Am stat așa vreo oră două, și-apoi cu dor m-a sărutat!Dar am simțit că nu sunt eu, cea ce-o dorea atât de mult,M-am ghemuit la pieptul său, și toate astea m-au durut! Deși-l iubeam ca o nebună, i-am spus că e doar amăgireȘi i-am urat o viață bună, eu îmi doream chiar o iubire!A înțeles că nu se cade și a plecat cum a venit Eu îmi doream săruturi calde și un iubit îndrăgostit! El îmi mai scrie uneori, nu știu de ce, nu-l mai citesc!Am plâns în noapte-adeseori și simt și-acum că-l mai iubesc.Cu timpul o să-l uit pe cel de care eu am fost legatăC-un fel de magic clopoțel, și cu scrisori de altădată! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
vistantric Reputație: -3410 Postat August 25, 2020 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Postat August 25, 2020 Visătoriipoezie - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -de Artur Enășescu O visători, cu suflet de copii,Voi paseri, de lumină speriate,Ce rătăciți cu genele plecate,Pe străzi întunecoase și pustii! Voi, cu priviri curate de fecioară,Sfioși și singuratici visători,Ce tremurați sub cerul plin de nori,Și vântul cel mai gingaș vă doboară! Ascunși stați ziua-n tainice unghere,Și mâini de vis v-acopăr ochii grei,Iar când pe cer s-aprind mii de scânteiVoi răsăriți… O, suflete stinghere! Vă prinde luna flori la pălării,Și tresăriți; de-un foșnet blând vi-e frică,De umbra ce pe ziduri se despică,Când rătăciți prin nopțile târzii. În jurul frunții voastre, visători!A nopții duhuri, tainice, s-adună;…Întind o scară razele de lună,Și gândul vostru suie pân-la nori. Și pasul vostru-n cale șovăiește,De raze pline, genele se-nchid,Și vă treziți la umbra unui zid,Când astrul dimineții licărește. O visători, cu suflet de copii,Voi, paseri de lumină speriate,Ce rătăciți cu genele plecate,Pe străzi întunecoase și pustii!http://xxximagehosting.com/ 2 2
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat August 25, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat August 25, 2020 Cicatrici... Nu mă mai dor rănile...Dar cicatricile rămân. Le recunosc cu zâmbet tristȘi ele vechi povești îmi spun!Și sufletul. Și el le știe. Le ține numai pentru sine,Căci din dureri și lacrimi multeÎnveți să mergi pe drumuri bune!Înveți că viața-i ca o carte,Și plângi, și râzi, și faci de toate!Iubești cu dor, în nopți ploioase! Și-aduni în tine răni frumoase! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat August 29, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat August 29, 2020 DORINȚĂ FĂRĂ PUTINȚĂ... Cât mi-aș dori...Să întorc timpul înapoi !Măcar pentru o zi...Să simt iubirea dintre noi ! Cât mi-aș dori...S-aud telefonul iar cântând,Măcar pentru o zi...Să te privesc dansând ! Cât mi-aș dori...Să cred că vii curând,Măcar pentru o zi...Din dragoste să plâng ! Cât mi-aș dori...Din nou să mă-ntâlnești,Măcar pentru o zi...Să-mi spui că mă dorești ! Cât ne-am dori...Amintirile, nu se-ntorc înapoi!Nici pentru-o zi...Oricât ne-am ruga amândoi ! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 2, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 2, 2020 SUNT AMINTIRE, DA-ȚI MULȚUMESC... Când după-atâta timp Inima îți tresare Și-ngrijorată de mă-ntrebi,Ce sa-ntîmplat...?!Știu că păstrezi o amintire,Ascunsă bine undeva...De care încă n-ai uitat ! Cu bucurie-n suflet Și fără păreri de rău Eu sunt o amintire...Da-ți mulțumesc...!Știi că te-am înțeles mereu,Iubirea mea târzie...Iar gândurilor de atunci, zâmbesc! Știu că mă urmărești Și bucuria ta De-a mă ști fericit,E-atât de mare...!Și eu te rog păstrează-ți inima,Să fie sănătoasă...Să nu se stingă, c-atunci mă doare! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Vizitator sabina_10 Reputație: 0 Postat Septembrie 3, 2020 Postat Septembrie 3, 2020 "Iubito, cata lume intre noiNumaratori de ploi din doi in doiSi dintr-un ochi de dor necunoscut,Cate zapezi pe buze ne-au crescut...Asculta-ma si lasa-ma sa strigMi-e frica de-ntuneric si de frigSi nu mai vreau sa stiu pana la sfarsitCine-a iubit frumos, cine-a gresitCine-a facut spre noapte primul pasCine-a plecat din joc, cine-a ramasCine si-a smuls peretii rand pe randCine s-a ntors mereu cu ziua-n gandcine a pierdut si cine a castigatDe toate inlantuit sau dezlegatCine-a crezut mai mult in celalaltSub cerul prea strain si prea inaltCand am sa uit cum suna glasul tau,Decat tacerea, ce-mi va fi mai rauSi cum sa pot sub stele innoptaCand nu mai simt ce-nseamna umbra ta?Numaratori de ploi din doi in doiIubito, cata lume intre noi " George Țărnea 1
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 3, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 3, 2020 Gânduri de toamnă Frunze și picături de ploaieSunt frunze îmbrăcate ca de gală.Și pașii mei ce caută grăbiți O rază și felii de blândă vară. A mai rămas un pic de veselieȘi râsete de fete îndrăznețe.Aș vrea să-mi dea și mie o felieDin buna dispoziție ce trece.Să prind și eu măcar o-mbucătură.Din vara cuibărită doar pe fețe. S-o iau și eu pe-o scurtătură Spre sufletele dulci și șugubețe.Ce dacă toamna a venit neinvitată! Noi suntem cu iubirea frați pe viață.Iubirea e căldură fără platăAlungă și tristețea neînțeleasă.Alungă nostalgia cu-n sărutȘi ne aruncă în povești cu zâne.Iubirea este zâmbet dar și scutNe apăra de iarna care vine! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Vizitator sabina_10 Reputație: 0 Postat Septembrie 3, 2020 Postat Septembrie 3, 2020 Sonetul CLIX "A cata oara zorii ma prind fara de somn ?Da iarna buzna, anul isi lapada coroana,Eu in surghiun, departeCand ai sa-mi curmi prigoana,Iar sa ma chemi la tine, puternicul meu domn-?Dar tot veghez — de-aicea — iubirea ta plapanda,Ca peste o comoara in veci harazita mieSuntArgus, nu c-o suta de ochi, ci cu o mieDe inimi arzatoare si toate stand la panda.Fereste mai cu seama sa pleci pe mare-albastraCu oachesa aceea fatarnica si rece ;Navalnicele-mi ganduri, gonind pe urma voastra,Va va starni tempeste, corabia sa-nece ;Caci te iubesc cu ura, intreg, si numai eu ;Nu te impart cu nimeni, nici chiar cuDumnezeu."Vasile Voiculescu 2
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 4, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 4, 2020 Iubita... Genunchii netezi și buzele plinePantalonii lungi, pantalonii scurțiM-au obosit detaliile fineCu linii drepte și linii circulareM-au obosit ordinele militareCare mă-ndeamnă la amorSânul , precum un comandant de oști, Îmi dă ordin: Înaintează!Ardeiul indian din buze îmi spune:Înaintează!Și alunița strugurie de deasupra degetelor de la piciorÎmi strigă: Înaintează!Ridic steagul alb, doamna mea,Fără nicio condiție,Cheia orașului o ai tu,Deci, haide, și-l ia!Trupul meu e orașul,Deci , intră prin oricare din porțile lui!Folosește tot ce e-n el și pe cine e-n el!Și, lasă-mă să dorm nițel!Genunchiul alb și roșu și verdeCum să disting culorile acumCând sticla de vodcă-mi sporește erorile-n drum?Și mă-ntoarce la ignoranța tribală Și-mi amplifică simțurile c-o viteză astralăȘi m-aruncă asupra ta , doamna meaDe parc-ai fi ultima femelă? Iubita cântă sub dușO melodie grecească frumoasă,SomnoroasăȘi râde fără motivȘi se supără fără motivȘi acceptă fără motivIar sânii ei intră în carnea oglinzilorȘi fac umbre pe luciul grinzilorIubita mă strigă să-i dau prosopulȘi rimelul să-i dau și inelele ei colorate Pe toateIubita spune că n-a împlinit douăzeci de aniȘi că nu s-a apropiat de altul înafară de mineIar eu cred tot ce-mi spune vinul Și vântul și ploaiaȘi ce-mi spune Iubita...Iubita merge desculță pe covorȘi-mi cere să-i leg cozile Eu mă uit la spatele ei Ca un copil pierdut printre mii de cadouriȘi văd soarele răsărind din spatele ei golȘi nu știu din care pol Să-mi încep călătoria,PoeziaMarea este din aur și scameȘi-n jurul coloanei ei vertebrale sunt insule diafaneOare cine-a inventat vinul și poemul și talia eiȘi subțiorile Iubitei cu parfumul de tei?Și mirosul prăzii,Iubita călătorește prin hanurile cu vin De la marginea străzii Și prin hanurile iubiriiȘi-ale versului și-ale firii Iar eu călătoresc în feminitatea eiȘi-n râsul ei Și -n fiece clipă mă oprescÎmi pare că pe alt tărâm zăbovescIubita–mi spune că eu sunt singurul bărbatȘi ea e singura femeie Iar eu cred tot ce-mi spune vinulȘi vântul și ploaiaȘi tot ce-mi spune Iubita 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 5, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 5, 2020 Mi-e atât de dor Mi-e atât de dor de o îmbrățișare încât am rugat noaptea să își pună brațele în jurul dorințelor mele în timp ce ochii mei te căutau în cântecul stelelor căzătoare! Mi-e atât de dor de o sărutare încât am rugat luna să creeze un curcubeu pe obrajii mei fierbinți în timp ce buzele mele atingeau umbra gurii tale proiectată pe inima mea! Mi-e atât de dor de tine încât am rugat vântul să îți șoptească la ureche poezia mea scrisă doar pe cerul așteptării în timp ce sufletul meu căuta în adâncul lui adevărul despre iubirea ta! Iubirea ta adormise. Nu mai simțea visul meu ca altădată. Iubirea ta nici măcar nu mai știa drumul înapoi spre inima mea!Inima ta era desenată cu lacrimi doar în amintirea mea aiurită! Și totuși dorul de noi exista. În inima mea! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 5, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 5, 2020 MAI AȘTEPTAT... ACUM AȘTEPT! Tresar când mi-amintesc de tine...Parcă-a fost ieri când te-am văzut,Apropiindu-te încet de mine...Mi-ai dat cu drag primul sărut! La pieptul tău m-ai strâns ușorȘi ai oftat adânc de fericire...Atâția ani m-ai așteptat cu dor,Însuflețindu-ți inima cu iubire! N-a fost nevoie de cuvinte...Doar ochii-nlăcrimați au povestit,Iar inimile ne-au fost fericite...Că lunga despărțire s-a sfârșit! Clipe-am trăit cât într-un an...Iar ani, cu bucurie cât o viață,Acum doar amintirea ta o am...Păstrată-n suflet cu speranță... Cu dor oftează inima în piept,Vorbind în fiecare zi cu mineRugându-mă să mai aștept...Că într-o zi voi fi cu tine...! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 5, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 5, 2020 Nu știu dacă a fost vis sau realitate,...mi s-a oferit un: Mic dejun cu inimioare Mic dejun cu inimioareȘi-un surâs doar pentru tine, O felie de candoareȘi un suc de mandarine!Am și un sărut obraznicPe care ți-l dau la schimbDacă și tu ești mai darnic Și-mi oferi un mic alint!Apoi, îți prăjesc și pâine Și o mare îmbrățișare,Unt cu soare și pralineÎmi e dragostea prea mare!Nu vezi că îmi dă pe-afară?Nu o pot ține în mine!Deci, ascultă, bunăoară Vreau acum un joc cu tine!Dar să n-avem reguli stricte:Libertate și iubire...Viață fără de verdicte,Fără pic de amăgire!Astăzi nu vreau să "fac patul"E ringul nostru de dans...Vin acum și-aduc caimacul,Vreau o viață în avans!Ăsta da un mic dejun!Cu rebelele dorințe...Stau o clipă și mi-adunVisurile în sentințe!Viața-i clipa când iubești,E-un surâs în pandemieEști chiar tu când mă priveștiȘi-mi dai ochii numai mie! 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 6, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 6, 2020 Urmează stația... Stăteam, așa, în stația doruluiEra scris cu litere mari: Dor Adevărat Nu staționați! Scria dedesubt cu litere miciCa în contractele tip de la bancă.Nu staționați decât dacă simțiți un dor adevărat. Am stat pe gânduri. Simțeam un dor adevărat?De cine? De ce? De ieri? De azi? Sau poate mi-era dor de un mâine!Să plec? Dar venea autobuzul. Am luat autobuzul până la stația următoare: Dor Mărunt. Dor Mărunt? Se poate? Un dor adevărat se poate transforma în dor mărunt?Șoferul mi a zâmbit." Dacă mai mergem puțin trecem de Dor și ajungem în stația: Nu pot trăi fără tine! " E un titlu de cântec? O melodie?Da. E melodia sufletului care iubește. 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 7, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 7, 2020 Vin acuș Un soare, o vară în picioare,Pe buze stropi de încântare,În ochi apusul gălbenuș...Sunt eu strigând că vin acuș! Un cer prea colorat dar trist,Câteva valuri de-ametist,Atâția flămânzi pescăruși,Și eu strigând că vin acuș! Un bătrânel c-o bătrânicăMergând în doi în plimbăricăAscultând marea pe arcuș...Și eu strigând că vin acuș! Și pașii mici ai zânei MăriiCiopliți cu scoici pe limba seriiȘi-atâția nori prea jucăușiȘi eu strigând că vin acuș! Tu stai în pragul adormit al veriiCu ochii tăi...culoarea măriiM-aștepți zâmbind...așa, ghidușȘi eu strigând că vin acuș! Admirăm culoarea lunii Sorbind din cupa pasiunii,Mă prefac în spiriduș...Uite-mă, mă vezi acuș? 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 12, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 12, 2020 Cum e dragostea noastră? Cum e dragostea noastră?Unică sau retrăită ca o piesă răzvrătită...Sau o clipă împlinită și nicicând nemaitrăită?Sau o antică scânteie aprinsă ca în bordee?Sau atingerea lumească și un pic dumnezeiască?Sau cascada-n care-amorul risipea pe noi tot harul?Sau tot râul de plăcere care curge și ne cere?Sau ochii noștri-nchiși care nu se simt învinși?Sau buzele-mperecheate în suspine delicate?Sau povestea fără nume spusă într-un fel anume?Sau era dragostea noastră colț de lume, colț de casă?Încercată de cuvinte..dragostea nu e cuminte!E sălbatică, nebună, are ochi de semilună!Și un gust de must dulceag ca și zambetul tău drag!Și ne prinde-n dansul ei...prindem pașii cei mai grei...Ne sărută pe dorință, suntem o singură ființă!Și ne căutăm cu gura...ne găsim furnicăturaNe face din doi pioni...regi jucându-se pe-un tron!Ne transformă incredibil în copiii comestibili! 2 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 17, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 17, 2020 Iubirea murise Într-un castel ce sta să cadă,În camerele aproape goaleMurea iubirea-mi sub arcadăTot suspinând de întristare! Se dărâmase-n nepăsareȘi toată dragostea plăpândă,Vedeam și dorul cum îmi moareFugind de-o zi mult prea flămândă! Pe scările cu răni adânci Alunecau mici sentimenteAmorul se târa pe brânciDe la atâtea tratamente! Și goal de trăiri nebuneMă aruncam și eu în golul Din mintea mea cu-amărăciuneDe unde îmi pierdeam controlul! Mi-am strâns toată averea, toatăȘi am lăsat în urmă rostul,Și am mai dat o dată roatăPrin dragostea ce-mi luase totul! Nu mai simțeam nimic acum Doar lacrimi verzi cădeau potopPurtam în mine doar un drum Iubirii îi spusesem STOP! Și am plecat prin manuscrise,M-am regăsit într-o poveste,Castelul nostru chiar muriseȘi dragostea din noi, firește! Doar în căsuța cu fereastră Ce da într-o grădină micăMă aștepta o stea albastră Și o speranță mititică! Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 18, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 18, 2020 Îi cer audienţă fericirii - Îi cer audienţă fericiriiIar dacă m-ar primi pentru o clipă,O să-i promit că n-am să fac risipăDe sentimente-n numele iubirii. În anticameră aştept de-o viaţă,Păstrez o cerere îngălbenităDe vremea care trece irosită,Dar am semnat-o dis-de-dimineaţă Şi am datat-o-n septembrie, curent(Anul acesta simt că-mi aparţine),De crezi în vis, semnează lângă mine,Deschide-mi uşa în acest moment. - De când te știu, eu am abonamentLa fericire-n fiecare zi,Pot să conjug din nou verbu-a iubiȘi savurez din plin orice moment Pe care îl petrecem în cadență.Acum când știu ce-nseamnă fericirea,Nu pot să îmi ascund, nicicum, uimireaCă n-am cerut demult audiență, Deși, am completat o cerereLa ziua ta, sunt sigur, nu mă-nșel.Azi voi semna cu tine, că astfelIubirea va rămâne-n opere. Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 20, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 20, 2020 Nu știu...să stau? Nu știu...să stau...să plec?Sau să rămân în drumul tău s-aștept?Dar ce s-aștept? Iubirea? Un zâmbet imperfect?Sau să îți spun adio c-așa e mai corect? Nu știu...să plec...să stau?Nici nu mai știu ce vreau!Chiar? Unde mi-e seninul în care eu credeam?S-a risipit ca visul pe care-l inhalam! Nu știu...să stau...să plec?E totul desuet ca drumul cel mai sec.Am tot sperat în mâine, și în iubirea meaDar viitorul nostru în taină suferea! Nu știu...să plec...să stau?Am inima pierdută și, gata, nu-ți mai dauNici măcar o privire, ci numai un oftat Apoi îmi fac bagajul cu tot ceea ce-am dat!Azi îmi răscumpăr viața și mâine...am plecat! Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 20, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 20, 2020 Grăbește-te! Iți cumpărasem un bilet, la un zbor fară escală cu destinul spre un loc cald și fară înghesuială, în mijlocul inimii mele. Compania se numea Destin.Simțeam că acolo iți este locul. Voiam să trăiești în mine . Voiam să-mi oprești suspinele ce-mi cădeau peste suflet ca o ploaie măruntă de toamnă. Voiam să-mi trezești simțurile la viață. Voiam să-mi amețești gândurile cu cuvinte. Voiam să-mi îmbraci zilele în culori vesele. Voiam să îmi fii. Te rog, grăbește-te să iți ocupi locul! Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 23, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 23, 2020 CÂNTEC DE IUBIRE... Aș vrea să cânți acum iubire,Să-mi curgă lacrima de dor...Să uit că nu ești lângă mine,Să-mi treacă noaptea mai ușor Tu vorbe dulci să îmi șoptești...Să-mi schimbi amarul cu dulceațăȘi să-i spui inimii că o iubeștiȘtergându-mi lacrima de pe față... Tu-mi bucuri sufletul mereuStingându-mi focul ce mă arde,Prin glasul sufletului tău...Duios, cântând pe strune-n noapte! Ești alinarea dorului primit de vis,Ecoul inimii cântându-și dragosteaEști darul meu de cer trimis...În nopți pustii să-mi mângâi inima Și-n sunet cald să-mi învelescTrupul ușor, culcându-mă pe pat,Cu dorul să mă odihnesc...Ca un copil zâmbind, să te aștept! Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 24, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 24, 2020 ESTE TÂRZIU... Ieri m-am lăsat dus de dor... Oprindu-mă în fața unei porți,Unde-ai pus lanțuri amintirilorDorind pe toate să le uiți... În urmă-ai închis poarta supăratăStrigând că n-o să-ți aminteștiNimic din tot ce sa-ntâmplat odată...Iar locul ăsta o să-l ocolești... Ieri am văzut că lacătele-s rupteIar poarta, era puțin deschisă...Dar mi-am adus îndată-aminteDe viața care-a fost aici, închisă! Nu mi-am dorit să mai revădAcele amintiri ce-au fost trăite,N-aș fi putut să le-nțeleg...Oricum, erau de mult uitate... Poarta cine putea să o deschidă...Doar tu aveai singura cheie...Ce gând a reușit să te convingă...Este târziu, sufletul meu nu vrea să știe! Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 24, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 24, 2020 Mereu noi Tu cu lumea în picioare,Eu cu capu-n nori...se pare!Tu cu nopți neabătute,Eu cu teme nefăcute! Tu cu mine într-un fân,Eu cu tine-n gând nebun!Tu mă vrei de dimineață,Eu te vreau...iubind fâșneață! Tu cu mici probleme...mariEu cu ploi în buzunar...Tu cu flori în mâini răniteEu cu șoaptele vrăjite! Tu cu ochii după mine,Eu mă prind în joc cu tine!Tu mi-aduci un vis concret,Eu adorm pe-un mit secret! Tu și eu prin viața noastră Scoatem capul pe fereastră,Și zâmbim spre nord și sudAvem planurile nud! Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Membru Premium baron58 Reputație: 26735 Postat Septembrie 25, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Septembrie 25, 2020 Unde fugim azi de viață? Unde fugim azi de viață?Unde ne duce șoseaua?O pornim de dimineață?Sau când ne sărută seara? Iau cum mine doar un zâmbetCățărat pe buze mari,Tu ia numai vis cu cântecȘi doar câțiva gologani! Vreau să fim golanii nopțiiSau poate amorezații...Care bat la poarta sorții,Care nu vor compensații! Doar să strângem clipe plineÎntr-un sac cusut de timp,Să fiu ziua doar cu tine,Noaptea gura să-ți alint! Tu să râzi cu toată fața,Să ne construim destinul,Să ne prindă toată viațaCum ne dăruim seninul! Hai, nu-ți lua cu tine sensul!N-are sens să cugetăm...Doar iubirea-și mută mersulÎn dorința ce-o gustăm! Pune doar un dor prostesc În rucsacul nostru mic!Nu uita că te iubescȘi că nu mai vreau nimic! Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum