Sari la conținut

Câinele turbat din noi. Pe el să-l eutanasiem!

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

@ pisicutz – chiar daca imi atrag injuraturi, eu am scris in prima postare despre bunica baietelului. Am tinut sa precizez faptul ca responsabilitatea parintilor/bunicilor nu consta doar in a asigura copilului domiciliul, hrana, imbracamintea si alte bunuri. Responsabilitate inseamna si VIGILENTA. Nu poti lasa un copil mic nesupravegheat nici 5 minute (fie in casa, fie afara), chiar daca nu ar mai exista nici un caine maidanez pe strada. Copilul pana in 7 ani, cu cat varsta lui este mai mica, cu atat mai mult trebuie supravegheat. Se pot intampla fele de fel de necazuri ce pot fi fatale. Atunci pe cine ne mai razbunam? Pe obiecte, pungi de plastic, aragaz, prize, etc? 

Iar pt caini, asa cum spune sexything, solutii exista, dar in plus, este necesar controlul periodic al fondurilor investite, a numarului de caini ramasi in adaposturi si cred ca peste cateva luni vom vedea cum se schimba situatia (in bine) pentru toata lumea. 

Link spre comentariu

Pai Cassy... au si aia un caine in adapost... si se dau mari cu el! Am vazut o statistica pentru nemtia: cumulat in toate landurile au 600 adaposturi pentru animale si un total de 1000 caini!

Daca ar face treaba aia cu anunturile de adoptie si la noi ar trebui vreo 20 canale tv numai pentru București cu difuzare h24 la spoturi de 30 secunde!!!!!

Ca sa nu mai zicem ca ar fi total inutil...

P.S. Bianca... pungile de plastic nu sar in capul copilului sa il sufoce... noci priza sa il curenteze... in schimb unii caini da...

Link spre comentariu

@ pisicutz – chiar daca imi atrag injuraturi, eu am scris in prima postare despre bunica baietelului. Am tinut sa precizez faptul ca responsabilitatea parintilor/bunicilor nu consta doar in a asigura copilului domiciliul, hrana, imbracamintea si alte bunuri. Responsabilitate inseamna si VIGILENTA. Nu poti lasa un copil mic nesupravegheat nici 5 minute (fie in casa, fie afara), chiar daca nu ar mai exista nici un caine maidanez pe strada. Copilul pana in 7 ani, cu cat varsta lui este mai mica, cu atat mai mult trebuie supravegheat. Se pot intampla fele de fel de necazuri ce pot fi fatale. Atunci pe cine ne mai razbunam? Pe obiecte, pungi de plastic, aragaz, prize, etc? 

Iar pt caini, asa cum spune sexything, solutii exista, dar in plus, este necesar controlul periodic al fondurilor investite, a numarului de caini ramasi in adaposturi si cred ca peste cateva luni vom vedea cum se schimba situatia (in bine) pentru toata lumea. 

De unde? Fonduri europene? Cine o sa se ocupe de asta daca nu se vrea? Citeste postul meu mai sus.

Link spre comentariu
  • Oras:Unde vreau eu.
  • Oras:Unde vreau eu.

Discutia a ajuns pana la propaganda eu zic sa ne constituim intr-un sindicat al celor de pe acest forum asa cum ne numim si sa iesim in strada  ....noi fetele sa ne tragem doar o punga neagra pe cap sa nu ne recunoasca copii ,parintii, in general  rudele  si sa iesim cu pieptul gol care asa cum e mai dotata mai nedotata  dar cum ne-a facut mama natura iar baietii sa ne sustina din umbra :laugh2  .Glumesc bineinteles sa mai destind atmosfera care este f f f incarcata deja  si sa protestam fiecare cu ce il doare si sper ca nu vom primi de la guvernanti :atm

IA SECUREA IN MANA SI DUTE IN FATZA LA PARLAMENT SI TOATA  POPULIMEA ROMANIEI SI STRIGATI CA VRETI CAPUL LUI BASESCU SI A PARLAMENTARILOR DE NU FAC ADAPOST PENTRU BIETELE ANIMALE SI  STRIGATI SA NU MAI FURE SUMELE (BANII) DONATI DIN EXTERN  PENTRU MAIDANEZI.ESITI IN STRADA SI VORBITI LUPTATI PENTRU COPII VOSTRI SI PENTRU MAI BINE NU ASTEPTATI CA VIN VREMURI MAI GRELE.ESTE VORBA DE COPII VOSTRI CE TREBUIESC TINUTI CAPTIVI.DAR NU O FACETI ASTEPTATI CA VA VOR CERE TAXA SI PENTRU CA AI VERDEATA IN CURTE SAU CA NEVASTA SA VOPSIT BLONDA.!!!

Link spre comentariu

Ia faceti calculul fratilor... cat costa intretinerea unui caine pe zi... faceti totalul pe un an si 65000 caini... de unde plm atatia bani??? Pe ce lume traiti???

Guvernele nu is in stare sa gestioneze fonduri europene pentru spitale azile si autostrazi si voi vreti gestiune pentru caini???

Si chiar daca ar fi fonduri... ele ar acoperi macar o zecime din necesar???

Lasati naibii de treaba si fiti realisti.

Link spre comentariu
  • Oras:In a Bubble

Ideea e in felul urmator. Noi,aici pe forum,nu rezolvam nimic,doar facem schimb de opinii si,eventual,ne aratam latura pe care altii nu ne-au cunoscut-o.

Fonduri europene pot fi accesate de catre oricine are cap pe umeri si isi construieste un plan bine pus la punct. Insa de ce ar face vreun roman asa ceva,daca nu scoate profit? Tipic romanesc.Daca nu ies bani,nu fac nimic.

Toata tara e corupta la orice nivel si este logic ca gasim intotdeauna solutia cea mai simpla,ca pentru una mai complicata ar trebui muncit mai mult. Asa ca,da-i cu eutanasierea. Atat stim sa facem,atat facem. Insa sa nu uitam ca intotdeauna se intoarce roata.

@ Afriq: Cati caini ai? Eu am unul si crede-ma ca intretinerea lui e un chilipir.In schimb,imi ofera ceea ce un om nu va putea sa ofere niciodata in vecii vecilor Amin.

Link spre comentariu
  • Oras:Catania

Da,sunt de acord cu eutanasierea celor care sunt bolnavi grav sau fara un picior,pentru care viata inseamna suferinta.

Insa pentru cei sanatosi,solutia ar trebui sa fie sterilizarea si incercarea de integrare in familii adoptive.

Insa nu sunt de acord cu masacrul in masa.

:clapp  :* @SEXYTHING!!

..si daca tot se omoara cainii …atunci sa se omoare si criminalii. aaaa….aia nu….ca sunt oameni si nu sunt chiar asa vinovati ca au ucis. cei care ucid cate 3…4 oameni ca au probleme cu capu stau prin puscarie cativa ani si dupa aia se plimba ia rliberi  prin societate….poate mai omoara cativa oameni,copii dar nu se pune. Dar ei sunt de inteles…ca-s “oameni”.

:*  :clapp @BIANCA777

Link spre comentariu

Am stat si am gandit la rece,discutand de asemenea cu parintii mei. Solutii exista,doar sa fim noi oameni.

Exista fonduri europene pentru creerea acestor adaposturi. Fonduri nerambursabile.

Ca exemplu: In Bucuresti exista 2.000.000 de oameni si 60.000 de caini comunitari.Accesarea unor fonduri europene ne-ar scuti statul de cheltuiala construrii acestor spatii. Terenul si cladirile aferente pot fi construite din fonduri. La bucuresteni ar putea solicita primarul sa doneze 1 leu pe luna pentru ingrijirea acestor suflete. Asta ar insemna 2.000.000 lei pe luna pentru mancare,paza,ingrijire medicala si pentru personalul responsabil cu ingrijirea lor. Cati ar fi de acord sa doneze acel leu pe luna? Ar fi o solutie viabila,deoarece nu ar mai exista nici catei flamanzi pe strazi,insa nici masacrul inceput deja.

Totul e sa fim oameni si sa ne comportam ca unii. Se spune ca suntem superiori fiintelor necuvantatoare. Ar trebui sa aratam asta,si nu cruzimea cu care decidem moartea unor suflete.

De asemenea,ca personal pentru ingrijire ar putea fi din cei din inchisoare. Munca in folosul comunitatii.

Voi ati uitat ca accesul la fondurile europene se face doar pentru interesele conducatorilor tarii ? Ar trebui sa declansam o revolutie impotriva incompetentei autoritatilor statului. Sexy, ai punctat foarte bine doua aspecte din postarea ta. Intrebarea este daca acele donatii de 1 leu pe luna vor ajunge unde trebuie ?!

Link spre comentariu
  • Oras:....in the jungle
  • Oras:....in the jungle

Nu te injura draguta nimeni,ca sar cu securea sa te apar  :laugh2 .

M-am mai linistit dracu putin ca imi crescuse tensiunea.

P.S. ai dreptate cu copii,normal ca trebuiesc supravegheati si uneori o parte din vina o au parintii/bunicii etc...vezi un pic mai sus intamplarea lui pisicut.In cazul cainilor pot sa iti spun ca am vazut cum au sarit la oameni mari,ce sa mai vorbim de copii.Apropo.eu cu pustiu meu mergem impreuna la pub,bere etc are permis de conducere,nefericitul eveniment a avut loc in urma cu 2 ani.....crezi ca pustiu meu este mic???? pentru mine tot pustiu meu o sa fie si cand va avea 40 de ani.

Link spre comentariu
  • Oras:LA POARTA IADULUI ASTEPTAND PE PISICUTS
  • Oras:LA POARTA IADULUI ASTEPTAND PE PISICUTS

:clapp  :* @SEXYTHING!!

:*  :clapp @BIANCA777

PROBLEME CU MAIDANEZII CU CRIMINALII CU BATRANII VAI DE EI<CU COPII STRAZII AS PUTEA ENUMARA FOARTE MULTE TOTUL PLEACA DE LA BURTOSII SI NESATUII DIN PARLAMENT SI DE LA CONDUCATORUL ACESTEI ROMANII .EI SUNT VINOVATI DE TOT HAOSUL DIN ROMANIA PENTRU CA  NU AU NICI UN INTERES DECAT SA  SE GANDEASCA FIECARE CUM SA FURE MAI MULT SI CURVELE DIN PARLAMENT CARE NU FAC NIMIC  DECAT SE PLIMBA FIECARE SA SE ETALEZE CU GEANTA DE FIRMA .ASTIA TREBUIESC EUTANASIATI  SI SA VINA LA PUTERE TINERI NU BOSOROGI COMUNISTI  SI ATUNCI VA FI BINE IN ROMANIA.DAR VIN LA PUTERE TOT COPII LOR CARE SUNT TELEGHIDATI CU TELECOMANDA DE PARINTII LOR .PENTRU O ROMANIE PURA CURATA CU LEGI CORECTE SI UN VIITOR MAI BUN PENTRU COPII VOSTRI TREBUIE ESIT IN STRADA  TREBUIE O ALTA REVOLUTIE(LOVITURA DE STAT) SI VA FI BINE.SUBIECTUL POATE CONTINUA LA NESFARSIT FIECARE CU IDEILE  SI CONCEPTIILE LUI.SUNTETI UN POPOR  CARE MERGETI SPRE PIERZANIE.DUMNEZEU SA VA AJUTE PENTRU  GENERATIA TANARA (PT CA CEI DE AZI SUNT  PIERDUTI)PENTRU COPILASII VOSTRI CE NU AU UN VIITOR IN TARA ASTA.NU EUTANASIATI MAIDANEZII  ANIMALE DIN PARLAMENT CU DOUA PICIOARE!!!CAPUL LUI BASESCU SI A LUI PONTA VA FACE ROMANIA SA INFLOREASCA!

Link spre comentariu

Inteleg ca totul este o afacere pentru parlamentari.Insa eu spuneam ca NOI putem face diferenta.Ce dracu,suntem aproape 20.000.000 de oameni si nu suntem in stare sa fim uniti. Trist,dar adevarat. Asta apreciez cel mai mult la poporul maghiar. Sunt uniti,nu ca noi care nu stim cum sa ne injunghiem mai tare pe la spate si sa jefuim.

Link spre comentariu

@ Sexything - daca tu reusesti sa pui in practica solutia propusa de tine, jur ca a doua zi, am, n-am, iti ridic statuie in centrul Bucurestiului.

@pisicule - baneaza bre troll-ul asta care scrie cu litere de tipar, ca sa mor, e pe aratura rau, saraca. Si vrea sa ne omoare Parlamentul, desi n-are nici macar drept de vot. Nu e romanca.

Link spre comentariu

Multumesc,insa nu tin sa mi se ridice statuie. Iar problema este in Capitala Romaniei,nu in Maramures. La noi s-au aplicat solutiile cu vreo 10 ani in urma si ne plimbam linistiti pe strada,fara frica ca ne va musca un caine.

@AziNu: Insa calculeaza cati au masini si isi permit sa dea acel leu si in contul celor care nu au.

Link spre comentariu

Cum au rezolvat Europa şi SUA problema câinilor maidanezi. Vestul a optat pentru eutanasiere, Estul mizează pe sterilizare şi adăposturi

Primarul Sorin Oprescu speră să rezolve problema câinilor maidanezi prin organizarea unui referendum în cadrul căruia să-i întrebe pe bucureşteni dacă sunt sau nu de acord cu eutanasierea, data propusă de acesta fiind 6 octombrie. Decizia sa vine după ce, la începutul acestei săptămâni, un copil de 4 ani a fost ucis de câini maidanezi. Acesta nu este însă singurul caz în care o persoană şi-a pierdut viaţa din cauza cânilor fără stapân. În ultimii şapte ani, opt persoane au murit după ce au fost atacate de maidanezi.   

Câinii fără stăpân sunt o problemă mai ales în ţările din spaţiul fostei Uniuni Sovietice şi Balcani, dar şi în Asia sau America de Sud. Cele mai multe ţări din estul şi sudul Europei nu au apelat la eutanasie, în ciuda numărului mare de maidanezi prezenţi în oraşe, soluţie agreată însă de Statele Unite şi majoritatea ţărilor din vestul Europei.  

În Statele Unite ale Americii, orice câine găsit pe stradă şi care nu este revendicat de nimeni timp de trei zile, chiar dacă teoretic are un stăpân pentru că are la gât un element de identificare, este eutanasiat. În urmă cu trei ani, Curtea Suprema a statului California a dat o hotărâre prin care a mărit termenul la 5 zile.

Aproximativ 3 – 4 milioane de câini şi pisici sunt eutanasiaţi în adăposturile din SUA, în fiecare an.

De asemenea, în cele mai multe state este permisă împuşcarea oricărui câine care intră pe o proprietate personală.

Marea Britanie este una dintre ţările care abordează cu cea mai mare seriozitate protecţia animalelor, primele acte normative în acest sens datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Aici, majoritatea familiilor au un animal de companie, iar pisicile şi câinii vagabonzi atât de comuni în ţările din estul şi sudul Europei, aproape că nu există. Câinii maidanezi care sunt găsiţi totuşi pe străzi sunt ţinuţi în adăposturi, iar dacă în şapte zile nu sunt revendicaţi, sunt fie daţi spre adopţie, fie eutanasiaţi.

Potrivit unui raport al Dog Trust, unul dintre cele mai importante ONG-uri care se ocupă de câinii din Marea Britanie, în 2008, din 96.892 de câini maidanezi adunaţi de pe străzi, au fost eutanasiaţi doar 6.710 (7%).

În Irlanda, câinii maidanezi sunt adăpostiţi şi eutanasiaţi în cazul în care proprietarii nu îi revendică în termen de 5 zile. În plus, în cazul în care un propietar nu îşi supraveghează câinele corespunzător, primeşte pe loc o amendă.

În Franţa, atât câinii, cât şi pisicile care sunt găsite pe străzi sunt adăpostite timp de 8 zile, iar dacă nimeni nu le revendică, sunt eutanasiate. Mai mult decât atât, legislaţia din unele zone permite chiar împuşcarea acestora. Estimările neoficiale arată că, în fiecare an, în Franţa, sunt ucişi între 50.000 şi 500.000 de câini.

Legea franceză prevede ca persoanele care au animale să facă posibilă recunoaşterea lor prin introducerea unor cipuri, dar acest lucru nu este riguros respectat. Francezii au şi ei un număr crescut de maidanezi, mai ales în regiunile rurale, acolo unde câinii se reproduc necontrolat.

În Germania, câinii fără stăpân sunt sterilizaţi gratuit de autorităţi, dar prezenţa lor pe străzi este un caz rar. Şi asta datorită unei legislaţii bine puse la punct. Persoanele care abandonează animalele pe străzi trebuie să achite amenzi usturătoare. În plus, în această ţară sunt foarte multe adăposturi pentru animale, atât private, cât şi de stat.

Legislaţia este extrem de strictă şi în cazul proprietarilor de câini. Aceştia nu trebuie să îşi lase câinii nesupravegheaţi. În plus, este interzis accesul câinlor în parcurile pentru copii. În caz contrar sunt amendaţi. Fiecare proprietar de câine necastrat trebuie să achite, în fiecare an, la autorităţile locale, o taxă pentru fiecare exemplar pe care îl are în grijă.

În Spania, animalele fără stăpân sunt ţinute două săptămâni în adăposturile primăriei. Apoi, dacă nu sunt revendicate sau adoptate, ele sunt eutanasiate. În cazul în care ajunge într-un adăpost privat, câinele poate rămâne acolo, dacă nu este adoptat.

Până în anii ’90, guvernul din Italia a încercat să rezolve problema pisicilor şi a câinilor comunitari prin prinderea, adăpostirea şi, ulterior, uciderea lor, în cazul în care nu erau revendicaţi sau adoptaţi în trei zile. Ulterior, eutanasia a fost interzisă, iar acum fiecare comunitate are încheiat un contract cu un adăpost, care are obligaţia de a ţine maidanezii sau pisicile fără stăpân timp de 60 de zile, perioadă în care animalele pot fi revendicate de stăpâni. După expirarea perioadei de graţie, animalul este dat spre adopţie.

În Italia, stăpânii de animale sunt obligaţi prin lege să îşi înregistreze animalul, acesta primind un cod de identificare. Mai mult, câinii sunt trecuţi într-un registru naţional. Maltraterea şi abandonarea animalelor reprezintă infracţiuni. Dacă în Germania persoanele care abandonează câinii plătesc o amendă usturătoare, în Italia legislaţia prevede ca acestea să meargă la închisoare.

În Polonia, câinii nu sunt eutanasiaţi, deşi reprezintă o mare problemă. Majoritatea adăposturilor sunt supraaglomerate, iar principala cauză pentru această problemă este faptul că polonezi care au câini nu îi sterilizează şi, astfel, se înmulţesc necontrolat.   

Adăposturile de stat nu pot refuza să primească câini pentru că sunt susţinute financiar atât de stat, cât şi prin sponsorizări.

La Chişinău, câinii fără stăpân sunt eutanasiaţi. Decizia a fost luată de primarul Dorin Chirtoacă, în februarie 2010, după ce şase copii au fost atacaţi de câini maidanezi, ajugând în stare gravă la spital.

Legislaţia din Bulgaria prevede ca organizaţiile pentru protecţia animalelor să ia maidanezii în adăposturi, să îi castreze, să îi deparaziteze şi să îi vaccineze împotriva rabiei. Apoi, câinii vagabonzi sunt daţi spre adopţie, timp în care sunt ţinuţi în adăposturi. Potrivit setimes.com, în Bulgaria, câinii nu sunt eutanasiaţi decât dacă sunt bolnavi sau agresivi.

Aceleaşi măsuri se aplică şi în Grecia, unde eutanasia nu este legală decât în situaţii speciale (câinele este bolnav sau agresiv). Dar, la fel ca şi în Bulgaria, adăposturile sunt supraaglomerate. Autorităţile elene se plâng că nu mai pot adăposti animalele fără stăpân din cauza lipsei de bani, generate de criza finaciară.

Vassilis Papantoniou, resprezentant al unui adăpost de câini din Rafina, Grecia, spune că numărul câinilor fără stăpân, din această zonă a ţării, se dublează la sfârşitul fiecărei veri, pentru că oamenii îi abandonează. Cei mai mulţi sunt de rase de vânătoare. „Multe dintre aceste animale nu supravieţuiesc pe străzi deoarece au fost domesticite”, a precizat Papantoniou. În Grecia, pe străzi, trăiesc aproximativ 300.000 de maidanezi, număr în creştere din cauza abandonului câinlor necastraţi care se înmulţesc necontrolat.

Din pacate, noi nu traim in Germania, Irlanda, Spania sau Franta, unde, dpdv. organizatoric, se face treaba mult mai eficient decat la noi.

Nu mai fiti ipocriti nu mai fiti fatarnici, nu v-am auzit pe nici unul dintre voi cei/cele care sunteti impotriva cainilor si pentru exterminarea lor, sa aduceti in discutie un singur caz al "OAMENILOR" care violeaza si/sau omoara copii mici lipsiti de aparare, despre acestia de ce nu spuneti nimic, de ce nu cereti si exterminarea lor?

cata dreptate ai! Si cand te gandesti ca a fost un caz, acum cativa ani, cand o babuta bolnava a furat 100 de lei dintr-un magazin (ca sa-si poata cumpara medicamente) si a primit 7 ani de inchisoare, cu executare.

Link spre comentariu
  • Oras:Oradea Town

Ideea e in felul urmator. Noi,aici pe forum,nu rezolvam nimic,doar facem schimb de opinii si,eventual,ne aratam latura pe care altii nu ne-au cunoscut-o.

Fonduri europene pot fi accesate de catre oricine are cap pe umeri si isi construieste un plan bine pus la punct. Insa de ce ar face vreun roman asa ceva,daca nu scoate profit? Tipic romanesc.Daca nu ies bani,nu fac nimic.

Toata tara e corupta la orice nivel si este logic ca gasim intotdeauna solutia cea mai simpla,ca pentru una mai complicata ar trebui muncit mai mult. Asa ca,da-i cu eutanasierea. Atat stim sa facem,atat facem. Insa sa nu uitam ca intotdeauna se intoarce roata.

@ Afriq: Cati caini ai? Eu am unul si crede-ma ca intretinerea lui e un chilipir.In schimb,imi ofera ceea ce un om nu va putea sa ofere niciodata in vecii vecilor Amin.

Da Ancuta... asa e, cainele ofera foarte mult... dar nu poti compara... la randul lui, cainele nu poate oferi ce ofera un om...  poate ar trebui sa dai mai multe sanse si oamenilor.. .pentru ca exista si oameni buni.. la fel cum si caini exista rai...

Link spre comentariu

Pai si daca nu traiesti in Bucuresti, nu vrei nici statuie (deci nici sa faci ceva) si nu te afecteaza problema in mod direct, de ce esti atat de efervescenta ? Lasa-ne pe noi, cei de aici sa judecam si sa luam o decizie ! Cainii vostri din Maramures nu vor fi sacrificati, parol !

Link spre comentariu

Ipocrizia este avutie nationala :(

Cineva a punctat mai devreme un aspect foarte interesant si dramatic, in acelasi timp. De ce doar de Sarbatori suntem mai buni si mai uniti ? Daca ar disparea ipocrizia, am fi mai buni si mai uniti tot timpul, zi de zi, luna de luna, an de an, minut cu minut, ora cu ora. Toti avem pacatele noastre si se stie ca nimeni nu e perfect. Dar, haideti sa lasam rautatile si sa fim mai buni si mai uniti - totul venind din proprie initiativa, nu din obligatie fata de ceva sau fata de cineva anume.

Link spre comentariu

Voi ati uitat ca accesul la fondurile europene se face doar pentru interesele conducatorilor tarii ? Ar trebui sa declansam o revolutie impotriva incompetentei autoritatilor statului. Sexy, ai punctat foarte bine doua aspecte din postarea ta. Intrebarea este daca acele donatii de 1 leu pe luna vor ajunge unde trebuie ?!

Gresit. Dupa cum spunea Sexything fonduri europene poate sa acceseze oricine poate sa realizeze un proiect viabil.

Am un prieten care a fost consilier la primaria unei comune din Ilfov, care comuna nu avea gaze. El s-a gandit ca fiind consilier sa faca un lucru bun pt comuna si s-a oferit sa realizeze un proiect pt atragerea de fonduri europene in scopul introducerii de gaze, a facut chiar cursuri speciale in legatura cu asa ceva, s-a documentat, nu a cerut nimic in schimb. Era o idee foarte buna, realizabila aproape imediat DAR primaria nu a fost de acord. Mult timp nu a inteles de ce. Pai de ce? Nu puteau sa controleze ei banii, asta la nivel de primarie de comuna nu de guvern. Pana la urma s-a realizat lucrarea dar cu o firma "potrivita" si in conditiile care trebuiau.

Link spre comentariu

Draga mea,eu am facut ceva. Am adoptat un caine cu ani in urma,iar judetul nostru are adapost unde ceilalti sunt ingrijiti din donatii.

La Bucuresti nu se poate. Trebuie ucise animalele. Solutia cea mai simpla,nu?

Referitor la ce ofera un caine: iubire,loialitate. Mult,in comparatie cu cat costa intretinerea lui. 2.000.000 de oameni nu sunt in stare sa adopte 60.000 de caini.

Mobilitatea in astfel de cazuri,asa cum am punctat mai sus,se face doar cand este o tragedie.Oamenii sunt buni doar de Sarbatori. In rest,Dumnezeu cu mila. Solutia cea mai simpla este sa ucidem,asa-i? Dar oare cat costa eutanasierea lor? Nu tot din buzunarele romanilor ies si banii aceia?

Stiti ce mi-as dori? Sa faceti un exercitiu de imaginatie. Cum ar fi sa vina cineva,mai puternic ca noi,si sa zica ca trebuie sa fim eutanasiati pentru ca distrugem planeta? Asta ar fi singura solutie.V-ar placea sa va decida cineva soarta?

Link spre comentariu

si..mai e o chestie... cum a fost cazul unuia dintre acei caini care au rupt bietul copil... a fost luat pe semnatura de o fundatie de asta bomba, de o persoana din acea fundatie..l-au luat si l-au lasat inapoi pe strada..si cand a fost intrebata, doamna a zis ca teoretic trebuia sa aiba grijsa de el, practic nu...  sincer, cei ce fac asa ceva, ar trebui sa raspunda penal.. complici la crima... daca iei cainele, ai grija de el si ofera-i o viata mai buna decat avea inainte...  si pentru bietii caini e un cosmar sa traiasca pe strazi, batuti, nemancati..si alte cele...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...