Sari la conținut

Cum sa ne hranim naturist: inlocuitori naturali ai produselor de baza


ananda

Postări Recomandate

  • Oras:Bucharest
  • Oras:Bucharest
Postat

Va salut pe toti.Va voi prezenta in continuare cel putin 3 inlocuitori naturali pentru cele mai nocive alimente din momentul prezent.Tabelul din stanga sunt alimentele nocive de evitat iar in tabelul din dreapta sunt inlocuitorii naturali.Ce va prezint aici nu sunt studii sau noutati citite pe undeva ci alimentatia mea zilnica si asta de ani buni.

Pe cei interesati ii rog sa intrebe concentratie, dozaj, putere de indulcire etc pt fiecare inlocuitor natural.

 

1. Substante stupefiante,halucinante,ciuperci otravitoare,ierburile de fumat(droguri) - nuscoara,mac,ulei volatil de neem,ulei volatil de menta,ulei de busuioc

 

2.a. Alcoolul(folosit ca afrodisiac) - tinctura din ginseng,tinctura de sculatoare,tinctura de pin,tinctura de naprasnic

b. Alcoolul(folosit ca euforizant) - hiperventilatia(respiram complet si repede de 10-15 ori pana apare efectul)

c. Alcoolul(folosit ca dezinhibator) - urzica,ghimbir,armurariu

 

3. Cafeaua - macerat din ceai negru, macerat din ceai verde, macerat din guarana(se poate folosi si infuzia)

 

4. Carnea - naut,linte,mazare,fasole,ciuperci comestibile

 

5. Zaharul alb - mierea, zaharul neprelucrat, fructoza(fructe dulci uscate si macinate), lemn dulce, stevie dulce(uscate si macinate fin)

 

6. Uleiul dublu rafinat - Ulei virgin de masline, ulei presat la rece de floarea soarelui, ulei de porumb,ulei de cocos

 

7. Sarea iodata si macinata fin - sare neiodata si nemacinata, bulgare de sare din salina, limba mielului(uscata si macinata fin)

 

8. Bauturile pline de e-uri(coloranti,conservanti,indulcitori etc) ce se gasesc prin oras - fresh din fructe, limonada(apa+miere+lamaie eventual +frunze de menta), ceai din fructe de padure(evident cel natural cumparat din plafar)

 

9. Ciocolata - Ciocolata de casa facuta in casa vezi in continuare(va voi prezenta variantele mele de ciocolata ecologica)

 

10. La fumat se va renunta pur si simplu :) in perioada in care urmariti sa scapati de acest obicei extrem de daunator atat voua cat si celor din jur(mai ales copiilor mici) e bine sa luati plantele ghimbir,urzica pentru intarirea vointei si a fermitatii si sa evitati cercul de prieteni,cunoscuti sau familie cu care obisnuiati sa fumati.

  • Like 1
  • Minus 6
  • Oras:in lume
  • Oras:in lume
Postat

Salut ananda.Ce spui tu acolo este de domeniul fantasticului.

1.Multi care iau stupefiante,daca le dai ce spui tu este fix pielea de pe capul pulii.

2.Alcoolul este viata si viata e alcool...traim in pericol.

3.Am vazut persoane care nu fac nimic pana nu isi beau cafeaua.Poti sa le dai orice.

4.Carne ? Stai intr o zi la o casa de marcat la un supermarket si daca exista vreun cos fara carne in el,inseamna ca ala nu are bani sa cumpere,inca.

5 si 6 .Sunt prea scumpe alternativele, nu mai raman bani de alcool,cafea si carne.

7.Aici ai dreptate.

 

Incearca sa dai si alternative la :

 

8. tigari

9.curve

  • Oras:Bucharest
  • Oras:Bucharest
Postat

la punctul 3 mentionezi persoane care nu sunt capabile sa se trezeasca dimineata ori din cauza super-oboselii(lipsei de somn) ori dintr-un obicei care poate fi de la un simplu obicei pana la patologic de a fi foarte lenes dimineata obicei care daca e combinat si cu aceste stimulente nesanatoase(cafeaua,ness-ul,capucino etc) da o lentoare a organismului si o incapacitate de a fi propriul tau stapan(de a te trezi la vointa,de a te dinamiza la vointa si de a adormi la vointa - lucruri care ar trebui sa fie normale dealtfel care devin normale in cazul unei nutritii sanatoase)

 

tigari ... nu inlocuim ci eliminam obiceiul rau ... putem inlocui cu a duce ceva la gura(ex: seminte de fl soarelui,dovleac sau fistic iar pentru cei dependenti atat de obicei cat si de aroma specifica un timp pot folosi tigarea electronica)

 

in legatura cu sexul modificam din a face sex in a face dragoste si din a risipi samanta(ejaculare) in control perfect al energiei prin continenta sexuala am vorbit despre asta pe larg :)

 

cat despre curve incetam sa le privim astfel si le privim asa cum sunt: femei unele dornice de a experimenta erotic sau de a cunoaste parteneri noi si de a trai din plin viata altele doar femei care au nevoie de ceva bani si nu sunt dispuse sa faca altceva decat sex pt asta si daca ar fi sa ne obiectivam si sa recunoastem cu sinceritate noi barbatii suntem mai curve(infideli din punct de vedere erotic) decat femeile

Postat

Morcovii, folositi in aceste zile indeosebi in constructia oamenilor de zapada, pe post de nas, sunt aliati de prim rang ai sanatatii. Sunt o sursa importanta de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotina, potasiu si tiamina si contine cea mai mare cantitate de betacaroten. Consumul regulat de morcovi previne aparitia cancerului de colon, san, plamani datorita unui ingredient special, numit falkarinol. Tot morcovul este responsabil pentru prevenirea imbatranirii, imbunatatirea vederii, intarirea sitemului imunitar, scaderea glicemiei, prevenirea bolilor de piele, imbunatatirea digestiei.

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Tzuica de prune naturala,fabricata in Ardeal are un efect absolut fantastic in viata noastra sexuala!

Cercetatorii Britanici au descoperit ca,bauta constant,in cantitati direct proportionale schimba radical libido-ul fata de persoana din fata.

Un test pe un esantion de 126 de maramureseni a demonstrat ca li s-au sculat puloacele chiar si la vederea unor englezoaice,fapt miraculos, inainte de administrare nu au avut erectii nici macar supti temeinic!!Tot acestia au stabilit ca tzuyka, imbunatateste notele acordate escortelor. Bineinteles doar pentru prestatia cu pricina.

100 din miraculoasa bautura,continua cercetatorii fac dintr-un pricajit un zmeu gata sa se ia la bataie cu Klitchko,efect ce garanteaza unora operatii gratuite de modificare a mandibulei!

Tzuyka=Enjoy!Made for British Whales!!

  • Like 1
Postat

Hai sa-ti dau si eu o sugestie sa te dau pe spate la punctul 7 sarea marina. Procedeul de fabricare consta in evaporarea apei de mare intr-un recipient asta ca sa nu spui ca fac misto de tine.

  • Oras:none
  • Oras:none
Postat

Inainte de a manca naturist trebuie lucrat la principala sursa a problemelor adica consumul dei carne.

Cred ca ar fi bine ca macar 2 zile pe saptamana sa nu se consume carne. de exemplu pot fi chiar zilele de post, adica Miercuri si Vineri, zile bine alese fiindca nu sunt consecutive si nu sunt la sfarsit de saptamana, deci relativ usor de tinut.

In ziua de azi se consuma  carne in exces, mult peste necesarul normal, lucru care duce la probleme de sanatate.

Ca si sfat general, incercati macar cateva 1-2zile pe saptamana sa nu consumati carne.

 

Ceva alimente sanatoase de post:

Laptele de cocos este o alternativa la laptele de vaca. Deliciosul aliment este benefic pentru starea de sanatate a persoanelor care tin post si vor sa slabeasca.

Desi este bogat in vitamine (C, E, B1,B3, B5, B6) si in substante minerale (fier, sodiu, magneziu, calciu si fosfor), consumul acestui lapte, cu o consistenta cremoasa, favorizeaza pierderea in greutate. Totodata, persoanele care vor sa se mentina in forma in timpul postului, este bine sa stie ca, introdus in dieta, laptele de cocos, imbunatateste sistemul imunitar, grabeste arderiea grasimilor si protejeaza inima. Nutritionistii europeni recomanda acest aliment-medicament si in perioadele de efort intelectual.

Ciocolata neagra este un alt aliment care accelereaza metabolismul, fiind foarte eficient pentru sanatate.

Magneziul din compozitia acestui tip de ciocolata combate crampele musculare, cauzate de gripa si de raceala, dar si senzatia de oboseala.
Nutritionistii au constatat ca, toti consumatorii de ciocolata neagra grasuti, reusesc sa scape mai usor de kilogramele in plus.

Castanele comestibile sunt si ele un aliat in dieta sanatoasa de post. Ele detin valoroase depozite de vitamine, precum vitamina C (in cantitati semnificative, fiind un concurent serios al lamaii ), B6 si E.

Totodata, acest aliment satios contine fibre, calciu, potasiu si acid linoleic, substanta care reduce colesterolul si previne bolile de inima. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu le recomanda pentru proprietatile lor energetice, remineralizante, antianemice si antiseptice, dar si pentru cresterea imunitatii.

 

DECI: MAI PUTINA CARNE !

http://youqueen.com/wp-content/uploads/2013/08/less-sugar-more-fruit-less-meat-more-vegetables.jpg

  • Oras:Bucharest
  • Oras:Bucharest
Postat

De acord cu diaconescum, mai putin cu treaba cu ciocolata neagra - recomand evitarea zaharului(denumit nu intamplator moartea alba) si inlocuirea acestuia cu fructoza(obtinuta din uscarea fructelor dulci iar apoi macinarea lor impreuna), mierea, sau pulberea din lemn dulce sau stevie dulce.

  • Oras:Satul cu ministri
  • Oras:Satul cu ministri
Postat

Ananda, si pizda cu ce o inlocuim? :blushing2

Cu laba, e mult mai santoasa si fara costuri! :laugh2

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Am 5 mese pe zi , din care 4 cu carne :)))).

Am incercat 2 zile sa mananc bio si cadea bara cu 80kg la piept p mn :)))))

 

Da sunt de acord cu o dieta corespunzatoare dar c spui tu aici,Ananda, e pt bolnavi :))

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

De acord cu diaconescum, mai putin cu treaba cu ciocolata neagra - recomand evitarea zaharului(denumit nu intamplator moartea alba) si inlocuirea acestuia cu fructoza(obtinuta din uscarea fructelor dulci iar apoi macinarea lor impreuna), mierea, sau pulberea din lemn dulce sau stevie dulce.

ba frate, explica-mi si mie de ce glucoza e moartea alba si fructoza e dumnezeu.

 

dpdv chimic sunt compusi identici. pana si structurual sunt aproape identici. fara suparare, dar sa crezi ca fructoza e mai sanatoasa decat glucoza e o mare tampenie.

 

sigur, o banana e mai sanatoasa decat o bucata de tort, dar nu pt ca ar contine fructoza, ci pt ca bucata aia de tort mai contine o gramada de alte rahaturi in ea. coloranti, grasimi veg. hidrogenate etc.

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

corpul uman prin procesul de evolutie se adapteaza in fct de mediu. dieta face parte din mediu. schimbarile de ex. introducerea produselor lactate in dieta au provocat schimbari (aprox. acum 10,000. de ani) de atunci si pana acum 75% din populatir INCA este intoleranta la lactoza. pt ca ii lipsesc genele necesare pt a sintetiza enzima care digera lactoza (zaharul gasit in aproape toate produsele lactate, in cant. mai mari sau mai mici). deci, au trecut 10,000 de ani de cand omul consuma lactate, dar specia umana inca nu a suferit schimbarile necesare pt a integra lactatele. doar 1/4 au 'echipamentul necesar'.

 

http://www.nature.com/scitable/knowledge/library/evidence-for-meat-eating-by-early-humans-103874273

 

omul (si stramosii sai) insa mananca carne de aprox 2 milioane de ani. tu chiar crezi ca omul e facut sa manance stric legume FARA niciun fel de carne? de-a lungul acestor ani, corpul uman, bagajul genetic, enzimologic samd a fost conturat prin proc de evolutie in asa fel incat sa manance carne. sigur, poti sa nu te atingi de carne in viata ta si sa duci o viata super ok. dar asta nu inseamna ca esti mai sanatosbsau nu stiu cum.

  • Like 1
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

adaptatra corpului (cu sch fiziologice, genetice etc) la o dieta vegetariana sau vegana s-ar produce DACA toti oamenii ar trece la o asa dieta si numai dupa SUTE de mii de ani. vezi exemplul cu lactoza. 10000 de ani si oamenii inca nu sunt pregatiti sa digere lactoza.

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Alopat,si eu sunt maniac cu ce mananc,merg la sala si citesc nutritie si fitness de ceva ani.

Pe langa modul in care este sintetizat zaharul industrial problema esentiala este CANTITATEA de glucoza-sucroza ingerata.

Un ceai indulcit cu 2-3 lingurite de zahar iti va "afecta" insulina in mod clar mai mult decat fructoza.

Calusul depus pe oase este primul distrus de zahar.Diabetul este o boala datorata primar consumului de zahar procesat si a crescut ingrijorator in ultimii ani.

Sunt un consumator de proteine,mananc carne in 5 zile pe saptamana,nu ma abtin decat de la

-sucuri de orice forma(zaharuri procesate +altele.)

-dulciuri de orice fel(prajituri,ciocolati,bomboane, candy bars,"fitness bars".

-nu mananc fast food(dar bag cate o shaworma mare pregatita in fata mea,prefer vita,dar fara maioneze)

-nu mananc conserve(uneori peste)

Ce mananc?

-lapte(aici e o dezbatere lunga,eu il beau fara lactoza)

-carne(cu precadere vita,oaie,curcan,peste,pui)

-oua

-paste(doar din grau dur-NU mananc produse ce contin faina alba-apropos,luati un pumn de faina tineti sub robinet cateva secunde,apoi amestecati in pumn.O sa intelegeti)

-orez(aici,nu cel slab,ce se sparge usor si constipa groaznic)

-fructe,ZILNIC-primul lucru pe care il ingerez dimineata e sucul stors de la 2-3 grape-fruit/portocale.Atentie:fructele se digera in intestin(da,spre diferenta de proteine,fibre,etc),de aceea trebuiesc consumate "pe stomacul gol" si niciodata DUPA mese.

-muesli-nu stiu cum sa le spun altfel,scuze. Amestec de seminte si fulgi de ovaz in prim rand.

-kefir,iaurt-contin probiotice-bacterii "bune" ce sustin digestia.

-ulei de masline.(extravirgin=rezultatul presarii maslinelor la rece,prima "stoarcere".

-unt de arahide

-legume(nu le mananc langa carne,si le mananc in aburi,nu fierte)

Ar mai fi probabil dar nu vreau sa tin un curs.

PRECIZARE:-nu consider a manca sanatos=fitze.

Am 38 de ani si mananc asa din convingere.

Nu sunt (foarte) obsedat:))de dieta mea,fac exceptii dar extrem de rar.

O dieta sanatoasa nu costa mai mult decat una "junk"(ok,e clar,costa semnificativ mai mult sa mananci/traiesti sanatos-sala,dieta,suplimente-DAR:NU fumez(+100 €/luna).Nu cumpar bere,tarii,nu ies la bere,socializez altfel.Diferenta de buget,e minima,beneficiile sunt incomparabile.

Sper ca nu v-am plictisit:)

  • Like 1
  • Oras:none
  • Oras:none
Postat

De acord cu diaconescum, mai putin cu treaba cu ciocolata neagra - recomand evitarea zaharului(denumit nu intamplator moartea alba) si inlocuirea acestuia cu fructoza(obtinuta din uscarea fructelor dulci iar apoi macinarea lor impreuna), mierea, sau pulberea din lemn dulce sau stevie dulce.

Cred ca e vorba ( in articolul de unde am copiat ;) ) de ciocolata cu continut foarte ridicat de cacao peste 90%.

ba frate, explica-mi si mie de ce glucoza e moartea alba si fructoza e dumnezeu.

dpdv chimic sunt compusi identici. pana si structurual sunt aproape identici. fara suparare, dar sa crezi ca fructoza e mai sanatoasa decat glucoza e o mare tampenie.

sigur, o banana e mai sanatoasa decat o bucata de tort, dar nu pt ca ar contine fructoza, ci pt ca bucata aia de tort mai contine o gramada de alte rahaturi in ea. coloranti, grasimi veg. hidrogenate etc.

ZAHARUL SI EFECTELE SALE NOCIVE

 

http://www.slabire-sanatate.ro/articole/bunuri/zahar_alb.jpgZaharul alb este inventia si tentatia epocii moderne. Nutritionistii il numesc “otrava alba” si considera ca acest aliment ar trebui eliminat din dieta noastra.

In urma cu citiva ani am decis sa exclud zaharul alb din alimentatia mea si a familiei mele. Studiind nutritia am inteles ca zaharul este asa cum spune Michel Montignac “campion la toate categoriile de glucide rele, un produs care poate fi periculos daca este consumat in cantitate mare”. Asa ca am inlocuit zaharul cu 1-2 lingurite de miere pe zi. Sotul si fiul meu consuma miere si zahar brut(nerafinat). Multi prieteni mi-au urmat exemplul si sunt foarte multumiti de aceasta decizie.

Daca dorim sa avem un stil de viata sanatos este recomandabil ca alimentele sa fie consumate nemodificate prin rafinare, tratamente termice sau alte tehnologii care le-ar distruge proprietatile nutritive. Prepararea zaharului rafinat presupune un lant intreg de procedee tehnologice care afecteaza calitatile nutritive ale acestui produs.

Pentru a lua decizia corecta este necesar sa aflam cit mai multe informatii despre zahar si efectele  lui asupra organismului. 

Ce este zaharul ?

Zaharul este utilizat in Europa de peste o suta de ani devenind aliment de baza dupa Primul Razboi Mondial. In prezent, zaharul este unul dintre alimentele cele mai controversate. Cercetarile stiintifice din ultimele decenii privind efectele zaharului au demonstrat nocivitatea acestui aliment. Zaharul este o substanta de semisinteza care se obtine in principal din sfecla de zahar sau trestie de zahar. Sfecla de zahar contine peste 50 de nutrienti in timp ce zaharul numai unul: zaharoza. Prin rafinare el isi pierde enzimele si celelalte substante nutritive atat de necesare vietii. Organismul uman s-a adaptat in cursul sutelor de mii de ani de evolutie sa digere si sa asimileze numai combinatii naturale de zaharuri existente in fructe si legume. Prelucrarea unei substante pure, obtinuta prin procedee chimice cum este zaharoza, se face cu pretul unor eforturi mari depuse de organism si constituie un adevarat soc pentru o serie intreaga de organe producand dezechilibre in lant.

Dupa ce consumam zahar el trece imediat in sange prin intestinul subtire. Pentru o scurta perioada de timp cantitatea de zahar creste foarte mult ceea ce genereaza un surplus de energie si pe moment oboseala dispare. Din pacate, urmeaza in scurt timp reactia adversa: pentru metabolizarea zaharului consumul din rezervele organismului genereaza o si mai mare oboseala si somnolenta.

Daca vom masura glicemia dupa consumul unei cantitati mari de zahar, vom observa ca in prima faza se instaleaza hiperglicemia. In perioada urmatoare pancreasul secreta prea multa insulina ceeace ce determina o reducere a zaharului din sange sub nivelul mediu admis si instalarea starii de oboseala. Ficatul este si el in suferinta deoarece isi transfera o parte din rezerva de glucide in sange. Aceste alternante deregleaza metabolismul si epuizeaza sistemul nervos.

Consumul de zahar in cantitati mari da senzatia de satietate deoarece contine multe calorii. Din pacate enzimele, fermentii si mineralele lipsesc. Zaharul alb rafinat nu aduce in organism nici un nutrient cu adevarat benefic deci face mai mult rau decat bine sanatatii. Pentru a neutraliza zaharul organismul isi mobilizeaza resursele de calciu in detrimentul sistemului osos si al dentitiei care devin din ce in ce mai fragile.

“Albirea” zaharului se face cu dioxid de sulf care este un aditiv alimentar cunoscut sub denumirea de E 220. Dioxidul de sulf este folosit la conservarea unor alimente, in industria vinului, avind si o serie de efecte secundare: datorita efectului sau oxidant poate reduce continutul de vitamine in produse. Poate provoca probleme de respiratie la pacientii astmatici. In concentratii crescute poate provoca probleme gastrointestinale.

Principalele efecte nocive ale consumului de zahar rafinat

  • Diabetul este pe primul loc nu numai pentru ca este foarte raspandit(in Romania sunt peste 500.000 de diabetici) ci si pentru ca este cel mai periculos. Consumul de zahar si produse zaharoase este cel mai mare inamic al pancreasului care cu timpul, epuizat de efortul de a metaboliza cantitati mari de zaharoza, incepe sa nu mai functioneze la parametrii normali. Asa apare diabetul care genereaza complicatii grave in organism. Prognozele specialistilor nu sunt prea optimiste: in urmatorii cincizeci de ani daca nu apar modificari majore in stilul de alimentatie al omului modern, proportia diabeticilor se va dubla, poluarea si stresul favorizand aparitia aceastei boli.
  • Caria dentara. Daca la inceputul secolului al XX-lea doar 5-10% din populatia sub treizeci de ani era afectata de aceste probleme, pe masura ce zaharul a fost adoptat in alimentatie s-a ajuns ca in tarile “dezvoltate” aprox. 95% din populatie sa sufere de afectiuni ale danturii. Popoarele care din motive de traditie sau dezvoltare economica slaba nu consuma acest produs, prezinta o incidenta a cariei de 10-20 de ori mai mica, in schimb se confrunta cu o explozie a problemelor dentare atunci cand ajung sa consume zahar.
  • Obezitatea se instaleaza frecvent la marii consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce desi zaharul nu este atat de bogat in calorii pe cat se crede dar are capacitatea de a afecta echilibrul hormonal, ceea ce duce la cresterea apetitului si la dezvoltarea tesutului adipos si a celulitei.
  • Osteoporoza si probleme legate de asimilarea calciului. Una din problemele majore generate de consumul de zahar este dereglarea metabolismului calciului. S-a constatat in schimb, la persoanele care renunta complet la zahar si trec la o dieta cu multe fructe si legume crude, ca treptat calciul este din nou bine asimilat.
  • Scaderea imunitatii concretizata in cresterea receptivitatatii organismului la diverse boli: viroze, candidoze, cistite, dermatoze infectioase etc. Se pare ca zaharoza afecteaza sinteza unor hormoni direct implicati in coordonarea activitatii sistemului imunitar.
  • Cancerul, in special cel de colon. Studii recente au evidentiat faptul ca cei care consuma multe dulciuri si alte produse cu zahar sunt mult mai predispusi la cancer localizat mai ales in tubul digestiv. Incidenta cancerului de colon(intestin gros) este de pana la cinci ori mai mare la consumatorii de dulciuri decat la persoanele care consuma foarte rar sau deloc zahar.
  • Alte boli cauzate de consumul mare de zahar sunt: alergiile, scleroza, cardiopatiile, gastrita, colita de fermentatie, tulburarile de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita.
  • La copii consumul frecvent de dulciuri influenteaza procesele de crestere, duce la aparitia rahitismului si a fragilitatii osoase, declanseaza pubertatea prematura, genereaza probleme de comportament(scaderea vointei, predispune la violenta, scade capacitatea de concentrare etc.)

Cine ar trebui sa renunte la consumul de zahar ?

Zaharul rafinat NU este indispensabil pentru organismul uman. Michel Montignac considera ca “Zaharul este otrava ! Nocivitatea sa asupra omului este la fel de mare ca cea a alcoolului si tutunului la un loc”. In mod normal, cu totii ar trebui sa renuntam la consumul acestui aliment.

Exista grupe de risc, la care consumul de zahar si dulciuri contribuie la aparitia sau agravarea unor boli:

  • Persoanele care au antecedente de diabet in familie
  • Cei care se confrunta cu un stres accentuat
  • Persoanele care sufera deja de una din bolile enumerate mai sus (diabet, alergie, infectii recidivante, osteoporoza, hipocalcemie, cardiopatii, tulburari hormonale)
  • Copiii aflati in pragul pubertatii
  • Persoanele cu gastrita hiperacida sau cei care sufera de colita de fermentatie
  • Persoanele care se confrunta cu anumite probleme psihologice: lipsa de vointa, stari de astenie, depresii, ar trebui sa renunte la consumul de zahar care s-a demonstrat ca accentueaza aceste probleme

Renunta la zahar !

Gindeste-te la sanatatea ta si fa un efort de vointa!

Renuntarea la zahar este oarecum echivalenta cu renuntarea la un drog deoarece pentru multi oameni dulciurile nu constituie doar un desert ci sunt alimente de baza care le ofera energie si consolare in momentele grele ale vietii. Din punct de vedere medical s-a constatat ca atunci cand aceste persoane renunta la produsele cu zahar apar tulburari asemanatoare celor ivite la consumatorii de narcotice: stari de oboseala, nervozitate, dureri de cap etc. Omul este caracterizat prin vointa deci este capabil sa realizeze lucruri extraordinare.

Daca ai decis sa renunti la zahar incepe prin a reduce cantitatea de zahar si dulciuri la jumatate, apoi la un sfert si dupa 4-5 saptamini poti sa renunti definitiv sau sa consumi o prajiturica ocazional. O problema ingrijoratoare o constituie zaharul “ascuns” care este inclus in produsele pe care le cumparam din magazine(racoritoare, conserve, supe concentrate etc.) Cand am hotarit sa renunt la zahar, am constatat ca aproape toate produsele care se gasesc la magazinele alimentare contin acest ingredient si am inceput sa studiez cu atentie etichetele. Mi-am dat seama ca fiecare dintre noi consuma involuntar, in fiecare zi, cantitati imense de zahar. Conform statisticilor Uniunii Europene un adult consuma zilnic din sucuri, ciocolata, produse de patiserie, prajituri, biscuiti, sosuri, cafea sau ceai indulcit 100-200 de grame de zahar. Aceasta inseamna ca anual o persoana consuma 40-60 kg. de zahar!!!(cifrele variaza de la o tara la alta). Este o situatie ingrijoratoare care genereaza un lant intreg de boli si dezechilibre.

Aceste realitati dure ar trebui sa ne puna pe ginduri si sa ne determine sa reducem consumul de zahar si chiar sa renuntam la acest aliment care aparent ne face viata mai frumoasa dar in realitate are efecte distrugatoare.

Inlocuitorii naturali ai zaharului

Citind acest articol ne putem pune pe buna dreptate intrebarea: care sunt alimentele dulci pe care le putem consuma?

  • Fructele proaspete care contin o proportie ideala a diferitelor tipuri de zaharuri. Sucurile, salatele de fructe, fructele sunt o adevarata relaxare pentru organism, ducand la normalizarea glicemiei, la reglarea functiilor pancreasului, la rafinarea gustului, precum si a perceptiilor olfactive. Iarna, fructele uscate(stafidele, smochinele, curmalele, caisele deshidratate etc.) sunt un excelent inlocuitor al zaharului.
  • Mierea de albine este un indulcitor ideal pentru ceaiuri, lapte si sucuri. Mierea de albine reprezinta un amestec complex de zaharuri naturale, este un aliment viu pe care organismul uman il asimileaza fara probleme. Mierea nu poate fi folosita la obtinerea unor prajituri sau a cozonacilor(aluatul indulcit cu miere nu creste) si nici a majoritatii dulciurilor traditionale care sunt preparate termic(mierea incalzita la peste 70°C isi pierde proprietatile si devine toxica).
  • Zaharul brut(brun) este un alt inlocuitor al zaharului rafinat care acum se gaseste si in Romania. Este asemanator cu zaharul obisnuit dar considerabil mai inchis la culoare si cu o forma mai neregulata. Pentru prajituri, cozonaci sau alte dulciuri, zaharul brut se comporta la fel ca si cel obisnuit insa are punctul de topire mai jos, face mai putina spuma si este mult mai sanatos decat zaharul rafinat.
http://www.slabire-sanatate.ro/articole/bunuri/zahar_brun.jpg

Zaharul brun - mai sanatos decat zaharul alb rafinat http://www.slabire-sanatate.ro/articole/bunuri/miere.jpg

CONCLUZII si RECOMANDARI

Zaharul este un produs bun pentru sanatate dar numai in stare naturala !

  • Renunta la zaharul alb rafinat deoarece in procesul de fabricatie sufera multe transformari si contine aditivi pentru conservare si albire
  • Renunta la bauturile racoritoare si dulciurile care contin mult zahar
  • Citeste cu atentie etichetele alimentelor pentru a depista zaharul “ascuns”
  • Consuma 1-2 lingurite pe zi de miere alternativ cu zahar brun nerafinat si cat mai multe fructe. Zaharul pur din fructe(fructoza) este necesar si este cel mai sanatos
  • Iti propun sa renunti macar pentru o perioada la zahar. Verifica in practica efectul miraculos al renuntarii la “otrava alba” si vei constata o imbunatatire spectaculoasa a starii de sanatate, vei avea mai multa energie si vitalitate !

 

http://www.nature.com/scitable/knowledge/library/evidence-for-meat-eating-by-early-humans-103874273

omul (si stramosii sai) insa mananca carne de aprox 2 milioane de ani. tu chiar crezi ca omul e facut sa manance stric legume FARA niciun fel de carne? de-a lungul acestor ani, corpul uman, bagajul genetic, enzimologic samd a fost conturat prin proc de evolutie in asa fel incat sa manance carne. sigur, poti sa nu te atingi de carne in viata ta si sa duci o viata super ok. dar asta nu inseamna ca esti mai sanatosbsau nu stiu cum.

E bine sa se reduca consumul de carne si nu fie consumata in exces nu sa se renunte complet la ea.

http://1.bp.blogspot.com/-BnDYCfCLSDE/UaDq8vcqRGI/AAAAAAAACUs/a5ZRkG41QXY/s1600/941315_464729680279711_778208513_n.jpg

  • Like 2
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Va salut dragii mei,

 

Imi voi expune succinct opinia mea, referitoare la subiectul acestui topic. In primul rand, omul este un animal omnivore, adica se hraneste cu de toate : alimente de origine animal si vegetala. Asa este el         "setat", Pentru a "functiona" correct, omul trebuie sa se hraneasca si cu protein de origine animal si protein de origine vegetala, si cu vitamine si cu....ma rog cu de toate. ii este necesara si carnea si ouale si laptele si produsele lactate, si legume si fructe si ciuperci . Problema apare cand exista un dezechilibru, in favoarea uneia sau alteia. Greseala care se face este indeosebi aceea ca se exagereaza cu consumul de carne si grasimi animale si a dulciurilor in detrimental legumelor si fructelor, de exemplu.De aici, riscul aparitiei unor boli (hipertensiune, afectiuni cardiace, diabet zaharat etc.). Nici renuntarea la ele nu este o solutie mai buna, pentru ca privam organismal de aportul caloric si alte alea...nu ma pricep prea bine...Chriss...cofetare, lasa Sarlota si da-mi o mana de ajutor! Am vazut personae care dupa vreo cateva luni de vegetarism, au lesinat si facundu-si analizele au constatat ca sunt praf.Pentru a ne mentine in forma si sanatosi, trebuie sa avem o alimentatie echilibrata, fara abuzuri si fara "talibanisme" nutritionale. Chiar si alcoolul, are rolul sau, in cantitati moderate. Va dati seama in Ardeal, unde se mananca gras (porc, clana, multa smantana etc.) daca nu ar bea oamenii horinca de aia tare, ce jale ar fi? Horinca aia, e vasodilatatoare si in plus, curate vasele de sange cam cum o face Mister Muscolo prin tevile de apa. In sud insa, unde se mananca mai putin gras, unde se mananca si stevie si urzici si loboda si alte chestii, tuica e mult mai slaba. In timp, oamenii si-au adaptat stilul de viata.

un alt aspect, este modul de preparare. Prajeala, sa fie cat mai rar, dar cand, de exemplu facem chiftele sau snitzele, e bine sa inlocuim cartofii prajiti (prajeala cu prajeala), cu puree de cartofi, sau si mai bine cu un sote de morcovi, sau de mazare.Exemplele pot continua.

In concluzie, repet, problema este de a ne hrani echilibrat, cu de toate, in cantitati corecte, fara excese, fara a ne refuza micile placeri vinovate.

 

A....si nu uitati....

 

 

SA  FUTETI  BINE! ..

 

ejaculand intens, nu faceti ca Ananda, care o sa-si stranga samanta in el, pana o sa-si care coaiele cu roaba :laugh2

  • Like 7
  • Minus 12
  • Oras:Bucharest
  • Oras:Bucharest
Postat

Fratii diaconescum si Dem Radulescu au raspuns destul de corect la problematica: ce anume ne-ar motiva sa nu mai consumam(ideal chiar deloc) zahar alb, as mai adauga faptul ca aceste cantitati de zahar pe care omul zilelor noastre le ingereaza sunt foarte mari dat fiind ca zahar se pune aproape in orice.

Zaharul brun este ceva mai bun dar nu cine stie ce ... fructoza, mierea naturala, pulberea de lemn dulce sau cea din stevie dulce sunt cei mai de preferat inlocuitori naturali ai zaharului.

De asemenea pt o purificare foarte buna a corpului fizic si a mintii e foarte bine sa evitati si uleiurile rafinate, sarea maruntita si iodata, fructele modificate genetic sau stropite cu chimicale periculoase(se recunosc asa: au un gust ciudat sau nu au deloc gust, de asemenea nu sunt vreodata mancate de viermi) in mod paradoxal fructele cele mai mici si care din cand in cand prezinta viata in ele :) sunt si cele mai ieftine mai ales cand sunt si de sezon.

Va spun din proprie experienta ca se elimina odata cu aceste ingrediente nenaturale o suma intreaga de neplaceri, afectiuni sau tendinte spre diferite forme de imbolnaviri lista e foarte lunga ...

Dealtfel pt cine doreste(daca doreste macar unul singur dintre voi) pot face un topic unde sa discutam despre retete efectiv facute in casa ... eu de exemplu pot impartasi cu voi 62 de retete diferite de ciocolata ecologica preparate si testate de mine ... daca sunteti interesati putem schimba informatii si pe aceasta tema ... poate aveti si voi ceva interesant si nou - vreo reteta vegana pe care nu am testat-o inca.

Nu uitati ca la nivel fizic noi suntem ceea ce mancam ... deci in loc sa mancati mortaciuni ... puteti manca fructe si chiar flori(anumite combinatii intre fructe si flori comestibile reprezinta secretul frumusetii corpului fizic)

 

Sa fim iubiti si sa traim fericiti !

  • Oras:Constanta
  • Oras:Constanta
Postat

Cu tot respectul Ananda, dar, nu cred ca cineva mai poate sa mai treaca peste cele scrise aici:

 

"mie prin metode perfect naturale pt a concepe o schema de vindecare completa personalizata pt afectiunile enumerate mai sus mi-a luat exact:

1.cancer de prostata - 4 zile, 2.cancer la san - 3 zile, 3.scleroza multipla in placi cu paralizie de la mijloc in jos - 5 zile, 4.leucemie - 7 zile"

 

...e prea mult! Am depasit limita bunului simt.

  • Like 1
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Are dreptate Picon trebuie sa mancam potrivit cu anotimpul sau activitatea depusa. Pai daca eu merg prin tara, prin fabrici si uzine, unde e frig, fiindca e iarna acum, ce sa mananc? Nuci de cocos si stevie? Sigur m-as imbolnavi. Asa ca bag la greu tochitura, carne de porc si ciorbica de vacuta cu coniac inainte si dupa, in plus fac activitate fizica moderata. Si arat asa voinic si frumos...


  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Propun pentru suzeta saptamanii chestia aia cu vindecarile...ce suzeta saptamanii...a lunii fratilor...a anului....suzeta permanenta! Da-o dracu mai Ananda, ne insulti inteligenta!

  • Like 5
  • Minus 4

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...