Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Iunie 28, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Membru Premium Postat Iunie 28, 2020 NU-MI PASĂ!...BA ÎMI PASĂ!... Voi începe cu citarea unei poezii de pe alt topic: Nu-mi mai pasă de visare,Nu-mi mai pasă de-un altar,Nu-mi mai pasă-n piața mareDe povești cu gust amar. Nu-mi mai pasă de stridențe,Nu-mi mai pasă de tăceri,Nu-mi mai pasă de-aparențeȘi de ce azi pleacă-n ieri! Nu-mi mai pasă de ocară,Nu-mi mai pasă de grimase,Nu-mi mai pasă de o varăCe se zmiorcăie prin case! Nu-mi mai pasă de iubire,Nu-mi mai pasă de-un apus,Nu-mi mai pasă de senileÎntrebări ce nu s-au pus! Nu-mi mai pasă de senzații,Nu-mi mai pasă nici de mofturi,Nu-mi mai pasă de creațiiFără capăt dar cu costuri! Nu-mi mai pasă nici de mine,Nu-mi mai pasă de-amandoi,Nu-mi mai pasă că pe șinePleacă trenuri fără noi! Nu-mi mai pasă că nu-mi pasăNu-mi mai pasă de mă creziAșa-s azi și nu sunt lașSunt așa până mă vezi! Ce doresc să scriem aici?...Cam de toate... lucruri pe care le-am trecut uneori cu vedere... lucruri care nu le-am dat importanța la acel moment..., semnale primite dar cărora nu le-am acordat atenția cuvenită..., momente când am realizat că am fost manipulați grosolan,dar orbiți la acel moment... momente din culise... experiențe inedite..., decepții...etc.... Voi veni și eu de marți cu lucruri interesante,...am multe momente deosebite de prezentat... Nu știu cum se face că lista mea de prieteni virtuali se micșorează,am scos mulți "prieteni"; și voi mai scoate...e prea stufoasă și ne confirmă cu realitatea... Mă aștept la multe momente interesante și inedite. Să aveți spor în toate și la toate! 5 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Vizitator vasileblej Reputație: 0 Postat Iunie 28, 2020 Postat Iunie 28, 2020 NU-MI PASĂ!...BA ÎMI PASĂ!... Voi începe cu citarea unei poezii de pe alt topic: Nu-mi mai pasă de visare,Nu-mi mai pasă de-un altar,Nu-mi mai pasă-n piața mareDe povești cu gust amar. Nu-mi mai pasă de stridențe,Nu-mi mai pasă de tăceri,Nu-mi mai pasă de-aparențeȘi de ce azi pleacă-n ieri! Nu-mi mai pasă de ocară,Nu-mi mai pasă de grimase,Nu-mi mai pasă de o varăCe se zmiorcăie prin case! Nu-mi mai pasă de iubire,Nu-mi mai pasă de-un apus,Nu-mi mai pasă de senileÎntrebări ce nu s-au pus! Nu-mi mai pasă de senzații,Nu-mi mai pasă nici de mofturi,Nu-mi mai pasă de creațiiFără capăt dar cu costuri! Nu-mi mai pasă nici de mine,Nu-mi mai pasă de-amandoi,Nu-mi mai pasă că pe șinePleacă trenuri fără noi! Nu-mi mai pasă că nu-mi pasăNu-mi mai pasă de mă creziAșa-s azi și nu sunt lașSunt așa până mă vezi! Ce doresc să scriem aici?...Cam de toate... lucruri pe care le-am trecut uneori cu vedere... lucruri care nu le-am dat importanța la acel moment..., semnale primite dar cărora nu le-am acordat atenția cuvenită..., momente când am realizat că am fost manipulați grosolan,dar orbiți la acel moment... momente din culise... experiențe inedite..., decepții...etc.... Voi veni și eu de marți cu lucruri interesante,...am multe momente deosebite de prezentat... Nu știu cum se face că lista mea de prieteni virtuali se micșorează,am scos mulți "prieteni"; și voi mai scoate...e prea stufoasă și ne confirmă cu realitatea... Mă aștept la multe momente interesante și inedite. Să aveți spor în toate și la toate! Bine ai venit la realitate! Sentimentul vine din partea celor care vor să fie și ei un baron (aici și in realitate) dar nu încearcă și atunci.... De ce să nu ucidă acel baron care poate.... Treducere liberă invidie. Ignoră, fii mândru si privește-i cu dispreț. Nu toți pot fi baroni, rămâi în barca mea.
Vizitator marmotto Reputație: 0 Postat Iunie 28, 2020 Postat Iunie 28, 2020 Dacă ... - Rudyard Kipling De poţi să nu-ţi pierzi capul, când toţi în jurul tăuŞi l-au pierdut pe-al lor găsindu-ţi ţie vină,De poţi, atunci când toţi te cred nedemn şi răuSă nu-ţi pierzi nici-o clipă încrederea în tineDe poţi s-aştepţi oricât fără să-ţi pierzi răbdareaDe rabzi să fii minţit, fără ca tu să minţiSau când hulit de oameni, tu nu cu răzbunareaSă vrei a le răspunde, dar nici prin rugăminţi.De poţi visa, dar fără să te robeşti visăriiDe poţi gândi, dar fără să-ţi faci din asta un ţel,De poţi să nu cazi pradă nicicând exasperăriiSuccesul şi dezastrul primindu-le la fel,De poţi să-auzi cuvântul rostit cândva de tineRăstălmăcit de oameni, ciuntit şi prefăcut,De poţi să-ţi vezi idealul distrus şi din ruine,Să-l reclădeşti cu-ardoarea fierbinte din trecut.De poţi risca pe-o carte întreaga ta avereŞi tot ce-ai strâns o viaţă să pierzi într-un minut,Şi-atunci, fără a scoate o vorbă de durereSă-ncepi agoniseala cu calm, de la-nceputIar dacă trupul tău, uzat şi obositÎl vei putea forţa să-ţi mai slujească încăNumai prin străşnicia voinţei tale şi astfel,Să steie peste veacuri aşa cum stă o stâncă.De poţi vorbi mulţimii fără să minţi şi dacă,Te poţi plimba cu regii, fără a te-ngâmfaDe nici amici, nici duşmani nu pot vre-un rău să-ţi facăPentru că doar dreptatea e călăuza ta,Şi dacă ştii să umpli minuta trecătoare,Să nu pierzi nici-o filă din al vieţii tom,Al tău va fi Pământul, cu bunurile-i toate,Şi mai presus de toate - vei fi un OM, copilul meu ! 2
potolea Reputație: 2550 Postat Iunie 28, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Iunie 28, 2020 Glossă Vreme trece, vreme vine,Toate-s vechi şi nouă toate;Ce e rău şi ce e bineTu te-ntreabă şi socoate;Nu spera şi nu ai teamă,Ce e val ca valul trece;De te-ndeamnă, de te cheamă,Tu rămâi la toate rece. Multe trec pe dinainte,În auz ne sună multe,Cine ţine toate minteŞi ar sta să le asculte?…Tu aşează-te deoparte,Regăsindu-te pe tine,Când cu zgomote deşarteVreme trece, vreme vine. Nici încline a ei limbăRecea cumpăn-a gândiriiÎnspre clipa ce se schimbăPentru masca fericirii,Ce din moartea ei se naşteŞi o clipă ţine poate;Pentru cine o cunoaşteToate-s vechi şi nouă toate. Privitor ca la teatruTu în lume să te-nchipui:Joace unul şi pe patru,Totuşi tu ghici-vei chipu-i,Şi de plânge, de se ceartă,Tu în colţ petreci în tineŞi-nţelegi din a lor artăCe e rău şi ce e bine. Viitorul şi trecutulSunt a filei două feţe,Vede-n capăt începutulCine ştie să le-nveţe;Tot ce-a fost ori o să fieÎn prezent le-avem pe toate,Dar de-a lor zădărnicieTe întreabă şi socoate. Căci aceloraşi mijloaceSe supun câte există,Şi de mii de ani încoaceLumea-i veselă şi tristă;Alte măşti, aceeaşi piesă,Alte guri, aceeaşi gamă,Amăgit atât de-adeseNu spera şi nu ai teamă. Nu spera când vezi mişeiiLa izbândă făcând punte,Te-or întrece nătărăii,De ai fi cu stea în frunte;Teamă n-ai, căta-vor iarăşiÎntre dânşii să se plece,Nu te prinde lor tovarăş:Ce e val, ca valul trece. Cu un cântec de sirenă,Lumea-ntinde lucii mreje;Ca să schimbe-actorii-n scenă,Te momeşte în vârteje;Tu pe-alături te strecoară,Nu băga nici chiar de seamă,Din cărarea ta afarăDe te-ndeamnă, de te cheamă. De te-ating, să feri în laturi,De hulesc, să taci din gură;Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,Dacă ştii a lor măsură;Zică toţi ce vor să zică,Treacă-n lume cine-o trece;Ca să nu-ndrăgeşti nimică,Tu rămâi la toate rece. Tu rămâi la toate rece,De te-ndeamnă, de te cheamă;Ce e val, ca valul trece,Nu spera şi nu ai teamă;Te întreabă şi socoateCe e rău şi ce e bine;Toate-s vechi şi nouă toate:Vreme trece, vreme vine. 4
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Iunie 28, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Iunie 28, 2020 Nu-mi pasă!...sau mai bine zis nu-mi mai pasă!...de o prietenie,fie ea și de trei ani,... prietenie reală nu virtuală,... bineînțeles dacă a fost prietenie,... greu de spus,...voi mai comenta aici, cât și dincolo pe topicul de recenzii...,nu mai e mult până săptămâna viitoare... 3 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Vizitator sabina10 Reputație: 0 Postat Iunie 28, 2020 Postat Iunie 28, 2020 NU-MI PASĂ!...BA ÎMI PASĂ!... Voi începe cu citarea unei poezii de pe alt topic: Nu-mi mai pasă de visare,Nu-mi mai pasă de-un altar,Nu-mi mai pasă-n piața mareDe povești cu gust amar. Nu-mi mai pasă de stridențe,Nu-mi mai pasă de tăceri,Nu-mi mai pasă de-aparențeȘi de ce azi pleacă-n ieri! Nu-mi mai pasă de ocară,Nu-mi mai pasă de grimase,Nu-mi mai pasă de o varăCe se zmiorcăie prin case! Nu-mi mai pasă de iubire,Nu-mi mai pasă de-un apus,Nu-mi mai pasă de senileÎntrebări ce nu s-au pus! Nu-mi mai pasă de senzații,Nu-mi mai pasă nici de mofturi,Nu-mi mai pasă de creațiiFără capăt dar cu costuri! Nu-mi mai pasă nici de mine,Nu-mi mai pasă de-amandoi,Nu-mi mai pasă că pe șinePleacă trenuri fără noi! Nu-mi mai pasă că nu-mi pasăNu-mi mai pasă de mă creziAșa-s azi și nu sunt lașSunt așa până mă vezi! Ce doresc să scriem aici?...Cam de toate... lucruri pe care le-am trecut uneori cu vedere... lucruri care nu le-am dat importanța la acel moment..., semnale primite dar cărora nu le-am acordat atenția cuvenită..., momente când am realizat că am fost manipulați grosolan,dar orbiți la acel moment... momente din culise... experiențe inedite..., decepții...etc.... Voi veni și eu de marți cu lucruri interesante,...am multe momente deosebite de prezentat... Nu știu cum se face că lista mea de prieteni virtuali se micșorează,am scos mulți "prieteni"; și voi mai scoate...e prea stufoasă și ne confirmă cu realitatea... Mă aștept la multe momente interesante și inedite. Să aveți spor în toate și la toate! DE CE? DE CE să-ți pese de lumea profitoare,De-un fals ecou de vorbă nerostită,Când tu te pierzi în lumea asta mareȘi știi că inima îți e prea des rănită? DE CE să fii mereu tu cel ce iartăSau caută adesea motive și explicații,Când alții pradă cad atâtor dulci tentațiiȘi un pas greșit din partea ta așteaptă? DE CE timp să-ți găsești tu pentru toateIar când la rândul tău un sprijin ceri, Să dai de neînțelegeri, răutate,Un nesecat izvor al unor mari dureri ? Și mai ales DE CE în ochii lor să pariNe'ncrezător și chiar din start învins, Când către tine or să vină iarDeși nici cu o vorbă rea nu i-ai atins? 1
Vizitator sabina10 Reputație: 0 Postat Iunie 28, 2020 Postat Iunie 28, 2020 " Când stai în tren și pleacă trenul vecinDe ce ai impresia că ai plecatTu? Primăvara și toamnaTe tot uiți pe cer, pierdut în gânduri,Stoluri de păsări vin,Stoluri de păsări pleacăDe ce ai impresia că mergi tu? Toată viața m-am uitat pe fereastŕăPironit într-un colțDe autobuz, de tren, de vaporHurducat de căruțăM-am uitat cum fug de mine copaciiOameni, orașe, continenteDe ce sunt copleșit de atâtea emoții, De ce am impresiaCă am cunoscut lumea?" Marin Soresc- " Pleacă trenul" 1
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Iunie 28, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Iunie 28, 2020 Dualitate Alături de linia dreaptăam desenat o linie curbă,fără să mă gândesc deocamdatăla nicio deosebire de sex.Mai târziu,când mi-am complectatbagajul de cunoştiinţe,fiind confruntat cu alte formeşi planuri geometrice,am înţeles sensul ascunsal mişcărilor tactice,dualitatea devorantădintre linia dreaptăşi linia curbă,dintre cuvântul rostitşi cel desenat,în lupta acerbă, continuăpentru dreptul la coexistenţă. 4 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Vizitator marmotto Reputație: 0 Postat Iunie 28, 2020 Postat Iunie 28, 2020 Tristeţea trenului ce pleacăNoi n-am trâit-o niciodată,Căci - călători ades cu trenul -În clipa când plecăm din gară,Noi stăm pe loc -Doar trenul pleacă!...Doar trenul pleacă,Trenul singurNe poartă nerăbdarea mută,Bagajul visurilor noastreŞi setea noilor senzaţii,Pe infinite paralele,De-a lungul verzilor plantaţiiDe mătrăgună şi cucută,Pe schela podurilor albe,Prin noaptea negrelor tuneleŞi gările cu firme-albastre!...Doar trenul pleacă,Trenul singurRespiră,Cugetă,Vorbeşte,Şi-n forţa aburilor cântăViteza roţilor ce creşte...Doar trenul singur se frământă,El singur urcăŞi coboară -Reptilă neagră ce-mprumutăAripi de liliac ce zboarăŞi glas de cobe ce-nspăimântă!...Doar trenul singur se-nfioarăDe-atâta veşnică povară.El singur poartă mai departePachetele-omeneşti, culcateCa-ntr-un muzeu de statui sparte,Pe bănci de pluş capitonate!...Doar trenul suferă ofensaSclaviei negrilor "ad-hoc",Ce poartă-n lectici mai departePe cei născuţi să stea pe loc...El singur,El,Şi numai trenul,Creează-n urma lui distanţaMonotoniaŞi refrenulDin care ne-adăpăm speranţaToţi călătorii spre mai bine...Şi numai el,Doar trenul singur,Doar trenul ştie-anume cineŞi câţi din cei plecaţi asearăPutea-vom mâine,-n zorii zilei,Bagajul visurilor noastreSă-l presărăm, din suflet iară,Prin gările cu firme-albastre!... Ion Minulescu - "Prin gările cu firme-albastre" 2
Vizitator sabina10 Reputație: 0 Postat Iunie 28, 2020 Postat Iunie 28, 2020 "Doctore, simt ceva mortalAici, în regiunea ființei mele.Mă dor toate organele,Ziua mă doare soareleIar noaptea luna și stelele. Mi s-a pus un junghi în norul de pe cerPe care până atunci nici nu-l observasemȘi mă trezesc în fiecare dimineațăCu o senzație de iarnă. Degeaba am luat tot felul de medicamenteAm urât și am iubit, am învățat să citescȘi chiar am citit niște cărți Am vorbit cu oamenii și m-am gânditAm fost bun și am fost frumos.... Toate acestea n-au avut niciun efect, doctoreȘi am cheltuit pe ele o groază de aniCred că m-am îmbolnăvit de moarteIntr-o zi când m-am născut. " Marin Sorescu- " Boala" 1
potolea Reputație: 2550 Postat Iunie 29, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Iunie 29, 2020 "Doctore, simt ceva mortalAici, în regiunea ființei mele.Mă dor toate organele,Ziua mă doare soareleIar noaptea luna și stelele. Mi s-a pus un junghi în norul de pe cerPe care până atunci nici nu-l observasemȘi mă trezesc în fiecare dimineațăCu o senzație de iarnă. Degeaba am luat tot felul de medicamenteAm urât și am iubit, am învățat să citescȘi chiar am citit niște cărțiAm vorbit cu oamenii și m-am gânditAm fost bun și am fost frumos.... Toate acestea n-au avut niciun efect, doctoreȘi am cheltuit pe ele o groază de aniCred că m-am îmbolnăvit de moarteIntr-o zi când m-am născut. " Marin Sorescu- " Boala" 2
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Iunie 29, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Iunie 29, 2020 Închiși în noi Rămânem închiși în propria piele. Pe sensuri unice, în negrele gânduri. În fricile noastre ne-ascundem curajulȘi nu mai știm să citim printre rânduri. Iubim frumusețea în formele eiFemeia, bărbatul, pământul, naturaGăsim evadarea în dans de ideiȘi-alegem virtutea s-o-mpingem aiurea! Ce dulce-i păcatul gustandu-l cu seteRămânem închiși în propria piele!Atingem secretul din lumi desueteMimăm adevărul, minciuna-i avere! 4 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
Vizitator marmotto Reputație: 0 Postat Iunie 29, 2020 Postat Iunie 29, 2020 Pot să fiu uitat, pentru cănu ţin la braţe, pot să-mi lipsească.Pot fi părăsit, pentru cănu-mi iubesc picioarele, pot mergeşi cu aerul.Pot fi lăsat singur, pentru căsangele meu se varsă în mareoricum.E loc. Toate coastele s-au ridicatca nişte bariere.E lumină destulă. Privirile melenu văd decât o singură mască.Dar ea nu exista încă,aşa ca e loc, e loc, este. Nichita Stanescu - "Edict" 4
potolea Reputație: 2550 Postat Iunie 29, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Iunie 29, 2020 Pot să fiu uitat, pentru cănu ţin la braţe, pot să-mi lipsească.Pot fi părăsit, pentru cănu-mi iubesc picioarele, pot mergeşi cu aerul.Pot fi lăsat singur, pentru căsangele meu se varsă în mareoricum.E loc. Toate coastele s-au ridicatca nişte bariere.E lumină destulă. Privirile melenu văd decât o singură mască.Dar ea nu exista încă,aşa ca e loc, e loc, este. Nichita Stanescu - "Edict" Daţi-mi un trup, voi munţilor Lucian Blaga Daţi-mi un trup, voi munţilor Numai pe tine te am, trecătorul meu trup,şi totuşiflori albe şi roşii eu nu-ţi pun pe frunte şi-n plete,căci lutul tău slabmi-e prea strâmt pentru straşnicul sufletce-l port. Daţi-mi un trup,voi munţilor,mărilor,daţi-mi alt trup să-mi descarc nebuniaîn plin!Pământule larg, fii trunchiul meu,fii pieptul acestei năprasnice inimi,prefă-te-n lăcaşul furtunilor cari mă strivesc,fii amfora eului meu îndărătnic! Prin cosmosauzi-s-ar atuncea măreţii mei paşişi-aş apare năvalnic şi libercum sunt,pământule sfânt. Când as iubi,mi-aş întinde spre cer toate mărileca nişte vânjoase, sălbatice braţe fierbinţi,spre cer,să-l cuprind,mijlocul să-i frâng,să-i sărut sclipitoarele stele. Când aş urî,aş zdrobi sub picioarele mele de stâncăbieţi soricălătorişi poate-aş zâmbi. Dar numai pe tine te am, trecătorul meu trup. 3
Vizitator costichelg Reputație: 0 Postat Iunie 29, 2020 Postat Iunie 29, 2020 Hop si eu: (din marii compozitori contemporani) (si bineinteles din grupuri respectabile) “I-am spus mereu nu vreau camilaIntii de toate fa-mi o vila” (A.S.I.A)
Vizitator costichelg Reputație: 0 Postat Iunie 29, 2020 Postat Iunie 29, 2020 Hop si eu: (din marii compozitori contemporani) (si bineinteles din grupuri respectabile) “I-am spus mereu nu vreau camilaIntii de toate fa-mi o vila” (A.S.I.A)Din aceeasi poveste: “Printul meu are titeiPot sa fac ce vreau cu ei” (A.S.I.A)
Vizitator costichelg Reputație: 0 Postat Iunie 29, 2020 Postat Iunie 29, 2020 Din aceeasi poveste: “Printul meu are titeiPot sa fac ce vreau cu ei” (A.S.I.A) Din alta poveste: “As vrea sa sun la tineDar tu esti linga mine” (Sexxy)
potolea Reputație: 2550 Postat Iunie 29, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Iunie 29, 2020 Din alta poveste: “As vrea sa sun la tineDar tu esti linga mine” (Sexxy) 2
potolea Reputație: 2550 Postat Iunie 29, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Iunie 29, 2020 Din alta poveste: “As vrea sa sun la tineDar tu esti linga mine” (Sexxy)https://www.facebook.com/mprazvan/videos/3139055119485659/ 3
Membru Premium baron58 Reputație: 26653 Postat Iunie 30, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Autor Membru Premium Postat Iunie 30, 2020 A FI SAU A NU Fi FERICIT!... Cu cât îți pasă mai puțin de părerea lumii, cu atât trăiești mai bine, mai liber și mai fericit.A fi fericit este lucrul foarte subiectiv. Greu găsim un consens sau un standard universal pentru a ști ce trebuie să facem pentru a fi fericiți. Totul se bazea pe opinii și sentimente proprii. Trăim într-o societate foarte materialistă probabil pentru că această credință a creat societatea în care trăim. Materialismul, care și-a pus mult amprenta asupra noastră, ne spune că cu cât avem mai mult, cu atât vom fi mai fericiți. Banii ne fac viața confortabilă. Statutul ne aduce respect. Frumusețea ne face dorinți. Lucrurile ne fac viața mai ușoară. Și la prima vedere se pare că o viață mai ușoară,mai confortabilă este una mai fericită. Se pare, fiindcă nu-i chiar așa.Totul se învârte în jurul nostru și al identității noastre. Și aceasta este exact cauza stresului și nefericirii noastre. Eul ne judecă întotdeauna gândurile și comportamentul. Eul nu este niciodată fericit. Eul critică mereu. Ne gândim întotdeauna cum ar trebui să ne simțim, cum ar trebui să arătăm, cum ar trebui să acționăm, ce este al nostru, ce ne place, ce ne dorim și cum am putea fi percepuți de ceilalți.Încercăm întotdeauna să controlăm fiecare situație, astfel încât să se potrivească preferințelor noastre individuale, iar apoi ne îngrijorează ceea ce cred alții despre noi și ceea ce gândesc ei. Suntem copleșiți de toate aceste gânduri fără sfârșit, despre modul în care ne raportăm la lumea din jurul nostru.Adevărul este că, este extrem de dificil, de fapt aproape imposibil,de multe ori, să schimbi părerea cuiva despre tine. Încercarea de a schimba părerea cuiva despre tine este o lecție de inutilitate, fără rost. Sau, s-ar putea să-i schimbi părerea despre tine, dar de ce ai vrea să-ți pierzi timpul prețios, convingând pe cineva ce persoană minunată ești? Părerea lor despre tine contează, uneori, mai puțin decât nimic.Ați observat vreodată cât de liniștit ești în acele scurte momente când nu te gândești la nimic în special, când mintea ta este liniștită și te bucuri doar de priveliștile plăcute ce te înconjoară. Acest lucru se datorează faptului că cu cât îți pasă mai puțin de părerea lumii, cu atât vei fi mai fericit.Nu le oferi acestor oameni un al doilea gând, și vei fi mai fericit.Așa poți realiza liniștea sufletească pe care o dorești.DA, NU-MI MAI PASĂ PREA MULT!DAR,OM FIIND, SĂ NU CREDEȚI CĂ NU AM ȘI EU SENSIBILITĂȚILE MELE. 4 1 Chiar și atunci când vorbim despre alții, cuvintele vorbesc mereu despre noi. Ele ne spun cine suntem. Ne definesc. Astăzi nu avem timp... Mâine nu vom avea puteri... Iar poimâine nu vom mai fi... Nu amânați, trăiți acum!
potolea Reputație: 2550 Postat Iunie 30, 2020 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Iunie 30, 2020 A FI SAU A NU Fi FERICIT!... Cu cât îți pasă mai puțin de părerea lumii, cu atât trăiești mai bine, mai liber și mai fericit.A fi fericit este lucrul foarte subiectiv. Greu găsim un consens sau un standard universal pentru a ști ce trebuie să facem pentru a fi fericiți. Totul se bazea pe opinii și sentimente proprii. Trăim într-o societate foarte materialistă probabil pentru că această credință a creat societatea în care trăim. Materialismul, care și-a pus mult amprenta asupra noastră, ne spune că cu cât avem mai mult, cu atât vom fi mai fericiți. Banii ne fac viața confortabilă. Statutul ne aduce respect. Frumusețea ne face dorinți. Lucrurile ne fac viața mai ușoară. Și la prima vedere se pare că o viață mai ușoară,mai confortabilă este una mai fericită. Se pare, fiindcă nu-i chiar așa.Totul se învârte în jurul nostru și al identității noastre. Și aceasta este exact cauza stresului și nefericirii noastre. Eul ne judecă întotdeauna gândurile și comportamentul. Eul nu este niciodată fericit. Eul critică mereu. Ne gândim întotdeauna cum ar trebui să ne simțim, cum ar trebui să arătăm, cum ar trebui să acționăm, ce este al nostru, ce ne place, ce ne dorim și cum am putea fi percepuți de ceilalți.Încercăm întotdeauna să controlăm fiecare situație, astfel încât să se potrivească preferințelor noastre individuale, iar apoi ne îngrijorează ceea ce cred alții despre noi și ceea ce gândesc ei. Suntem copleșiți de toate aceste gânduri fără sfârșit, despre modul în care ne raportăm la lumea din jurul nostru.Adevărul este că, este extrem de dificil, de fapt aproape imposibil,de multe ori, să schimbi părerea cuiva despre tine. Încercarea de a schimba părerea cuiva despre tine este o lecție de inutilitate, fără rost. Sau, s-ar putea să-i schimbi părerea despre tine, dar de ce ai vrea să-ți pierzi timpul prețios, convingând pe cineva ce persoană minunată ești? Părerea lor despre tine contează, uneori, mai puțin decât nimic.Ați observat vreodată cât de liniștit ești în acele scurte momente când nu te gândești la nimic în special, când mintea ta este liniștită și te bucuri doar de priveliștile plăcute ce te înconjoară. Acest lucru se datorează faptului că cu cât îți pasă mai puțin de părerea lumii, cu atât vei fi mai fericit.Nu le oferi acestor oameni un al doilea gând, și vei fi mai fericit.Așa poți realiza liniștea sufletească pe care o dorești.DA, NU-MI MAI PASĂ PREA MULT!DAR,OM FIIND, SĂ NU CREDEȚI CĂ NU AM ȘI EU SENSIBILITĂȚILE MELE. 3
Vizitator gvbolovan Reputație: 0 Postat Iunie 30, 2020 Postat Iunie 30, 2020 ... cu cât îți pasă mai puțin de părerea lumii, cu atât vei fi mai fericit...Mulțam că m-ai ajutat să înțeleg de ce eu sunt mereu fericit... :D :laugh2
Vizitator marmotto Reputație: 0 Postat Iunie 30, 2020 Postat Iunie 30, 2020 A FI SAU A NU Fi FERICIT!... Cu cât îți pasă mai puțin de părerea lumii, cu atât trăiești mai bine, mai liber și mai fericit.A fi fericit este lucrul foarte subiectiv. Greu găsim un consens sau un standard universal pentru a ști ce trebuie să facem pentru a fi fericiți. Totul se bazea pe opinii și sentimente proprii. Trăim într-o societate foarte materialistă probabil pentru că această credință a creat societatea în care trăim. Materialismul, care și-a pus mult amprenta asupra noastră, ne spune că cu cât avem mai mult, cu atât vom fi mai fericiți. Banii ne fac viața confortabilă. Statutul ne aduce respect. Frumusețea ne face dorinți. Lucrurile ne fac viața mai ușoară. Și la prima vedere se pare că o viață mai ușoară,mai confortabilă este una mai fericită. Se pare, fiindcă nu-i chiar așa.Totul se învârte în jurul nostru și al identității noastre. Și aceasta este exact cauza stresului și nefericirii noastre. Eul ne judecă întotdeauna gândurile și comportamentul. Eul nu este niciodată fericit. Eul critică mereu. Ne gândim întotdeauna cum ar trebui să ne simțim, cum ar trebui să arătăm, cum ar trebui să acționăm, ce este al nostru, ce ne place, ce ne dorim și cum am putea fi percepuți de ceilalți.Încercăm întotdeauna să controlăm fiecare situație, astfel încât să se potrivească preferințelor noastre individuale, iar apoi ne îngrijorează ceea ce cred alții despre noi și ceea ce gândesc ei. Suntem copleșiți de toate aceste gânduri fără sfârșit, despre modul în care ne raportăm la lumea din jurul nostru.Adevărul este că, este extrem de dificil, de fapt aproape imposibil,de multe ori, să schimbi părerea cuiva despre tine. Încercarea de a schimba părerea cuiva despre tine este o lecție de inutilitate, fără rost. Sau, s-ar putea să-i schimbi părerea despre tine, dar de ce ai vrea să-ți pierzi timpul prețios, convingând pe cineva ce persoană minunată ești? Părerea lor despre tine contează, uneori, mai puțin decât nimic.Ați observat vreodată cât de liniștit ești în acele scurte momente când nu te gândești la nimic în special, când mintea ta este liniștită și te bucuri doar de priveliștile plăcute ce te înconjoară. Acest lucru se datorează faptului că cu cât îți pasă mai puțin de părerea lumii, cu atât vei fi mai fericit.Nu le oferi acestor oameni un al doilea gând, și vei fi mai fericit.Așa poți realiza liniștea sufletească pe care o dorești.DA, NU-MI MAI PASĂ PREA MULT!DAR,OM FIIND, SĂ NU CREDEȚI CĂ NU AM ȘI EU SENSIBILITĂȚILE MELE. 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum