Sari la conținut

Recomandare/sfat

Vizitator puloiu

Postări Recomandate

Vizitator puloiu
Reputație: 0
Postat

Intrebarea (probabil) va naste trolling, dar as vrea un sfat de la cei care au/au avut modelele in cauza.

As vrea o masina off-road, as vrea sa ajung cu ea in zone greu de asjuns cu un turism obisnuit, cu potential foto.

Cum (deocamdata) nu-mi permit un Patrol sau un Navarra, m-am gandit la un Suzuki Vitara Cabrio sau un Grand Vitara 2.0 HDI. Stiu, sunt foarte vechi, taxa e destul de costisitoare, probabil nici nu o sa pot merge prea mult cu ele, tinand cont si de faptul ca se vor scoate din circulatie dupa 2030-2035, dar pana atunci sper sa-mi pot lua ceva mai bun.

Eu as merge pe varianta Vitara Cabrio (anul 1996), am auzit lucruri bune despre ea, si din ce am citit inca se comporta bine pentru off-road. Un minus ar fi faptul ca nu prea se mai gasesc piese de schimb pentru ea.

Vizitator puloiu
Postat

Inca ceva. Este ok Soft-Top-ul, intra ploaia/zapada inauntru sau nu sunt probleme ? Sau ar fi bine sa se inlocuiasca cu Hard-Top ?

Postat

Cauta varule gipuri grand cheroke pa olx ca am idee ce buget ai si gasesti de la 20 mii lei sarakie :))

nu lua soft top te pisi pe el si intra pishatu inauntru

Postat

Haunai gaud tu vrei gip din ala de hoamalau am anteles, mai bine iti bagi pula in suzuki si iei un jeep wrangler ca si ala e gip de homalai, cu ala ajungi la cota 2000 iarna sa faci poze la femei in pula goala dar cu viatra nu garantez

nu am nimic cu suzuki doar ca ma pis pe ele la capitolu “off road”

Vizitator puloiu
Postat
26 minutes ago, everybodylie said:

nu am nimic cu suzuki doar ca ma pis pe ele la capitolu “off road”

Esti sigur ca nu sunt bune ??? Ai condus ? 😏

• Oras:Ubicuu
Postat

Fac offroad de 20 de ani.

Caută totuși cu hard top că sunt vechi și te uda sau mori de frig. Suzuki e preferabil cu motor pe benzina, japonez, chiar daca are cuplu maxim la turație mare. Ție îți trebuie offroad soft, mai departe te duci și cu piciorul. Evita dieselul pe Suzuki că sunt motoare luate de la alții și cu potențiale probleme pe filtre de particule, daca au filtre. Mașina sa fie perfect funcțională că ramai dracu pe munte.

• Like 1
Postat

Orice mașină, marca e ok daca e tehnic ok și are reductor. Nu lua ceva fara reductor că ai rampe/pante și trebuie. Apoi contează gumele care sunt la fel de importante ca și mașina. 

Vizitator puloiu
Postat
5 minutes ago, unscarred said:

Fac offroad de 20 de ani.

Caută totuși cu hard top că sunt vechi și te uda sau mori de frig. Suzuki e preferabil cu motor pe benzina, japonez, chiar daca are cuplu maxim la turație mare. Ție îți trebuie offroad soft, mai departe te duci și cu piciorul. Evita dieselul pe Suzuki că sunt motoare luate de la alții și cu potențiale probleme pe filtre de particule, daca au filtre. Mașina sa fie perfect funcțională că ramai dracu pe munte.

Multumesc, asta citisem si eu pe forum-uri. Sa vedem, cred totusi ca am sa mai astept sa mai strang putin, parca as lua un Navara (model 2006-2007) sau Hilux (2006) sau L200. Momentan nu vreau sa ma bag la hard off-road, e ok un soft-med off-road, pana prind experienta.

Reputație: 24333
  • Oras:Los Angeles
  • Oras:Los Angeles
Postat
Acum 8 minute, puloiu a spus:

Multumesc, asta citisem si eu pe forum-uri. Sa vedem, cred totusi ca am sa mai astept sa mai strang putin, parca as lua un Navara (model 2006-2007) sau Hilux (2006) sau L200. Momentan nu vreau sa ma bag la hard off-road, e ok un soft-med off-road, pana prind experienta.

Hilux clar!

Postat

Navara nu e tocmai ok. Hilux și L200 da. Eu am L200, cutia SuperSelect, la transmisie e peste Hilux, la rezistenta sunt egale. Dar sa ai grija ce cumperi. Ar trebui sa ai un mecanic să vadă mașina înainte să o iei și să știi cât mai multe despre masina. Obligatoriu sa faci test in teren sa vezi daca funcționează toate alea. Daca a omorat-o vreunul sute de mii de km pe camp, mai cedează și ele...

Vizitator puloiu
Postat
7 minutes ago, unscarred said:

Navara nu e tocmai ok. Hilux și L200 da. Eu am L200, cutia SuperSelect, la transmisie e peste Hilux, la rezistenta sunt egale. Dar sa ai grija ce cumperi. Ar trebui sa ai un mecanic să vadă mașina înainte să o iei și să știi cât mai multe despre masina. Obligatoriu sa faci test in teren sa vezi daca funcționează toate alea. Daca a omorat-o vreunul sute de mii de km pe camp, mai cedează și ele...

Multumesc pentru sfaturi !

Vizitator white_rabbit
Postat
6 hours ago, puloiu said:

Intrebarea (probabil) va naste trolling, dar as vrea un sfat de la cei care au/au avut modelele in cauza.

As vrea o masina off-road, as vrea sa ajung cu ea in zone greu de asjuns cu un turism obisnuit, cu potential foto.

Cum (deocamdata) nu-mi permit un Patrol sau un Navarra, m-am gandit la un Suzuki Vitara Cabrio sau un Grand Vitara 2.0 HDI. Stiu, sunt foarte vechi, taxa e destul de costisitoare, probabil nici nu o sa pot merge prea mult cu ele, tinand cont si de faptul ca se vor scoate din circulatie dupa 2030-2035, dar pana atunci sper sa-mi pot lua ceva mai bun.

Eu as merge pe varianta Vitara Cabrio (anul 1996), am auzit lucruri bune despre ea, si din ce am citit inca se comporta bine pentru off-road. Un minus ar fi faptul ca nu prea se mai gasesc piese de schimb pentru ea.

Foarte bună alegerea (Vitara). Cred că există și un fan club destul de mare deci pe partea de accesorii și piese de schimb ai de unde să ceri păreri.

M-am dat cu așa ceva - merită senzația și e best buy pe segmentul dorit de tine.

Vizitator puloiu
Postat
54 minutes ago, white_rabbit said:

Foarte bună alegerea (Vitara). Cred că există și un fan club destul de mare deci pe partea de accesorii și piese de schimb ai de unde să ceri păreri.

M-am dat cu așa ceva - merită senzația și e best buy pe segmentul dorit de tine.

Multumesc mult !

Reputație: 1046
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

IMS. 

• Like 1
  • Minus 3
Vizitator puloiu
Postat
19 minutes ago, picon said:

IMS. 

A fost, la vremea lui, tanc ! Prin satele de prin Apuseni, inca gasesti multe !

Vizitator puloiu
Postat

Cred ca voi merge pe Suzuki Jimny din 2004 cu motor 1.3 pe benzina. Se gasesc la preturi rezonabile. Cea mai mare problema la Suzuki-uri in general este rugina, deci va trebui sa le inspectez bine de tot cu un mecanic auto inainte de a decide pe care o voi lua. Stiu ca pe asflat esti ca in tractor cu ea, am mers in ea, nu este chiar lux-confort intr-un Jimny pe asflat, dar pe off-road soft-med, e tata lor ! Am mers prin lagunele din Delta, pe drumurile de coasta de la Marea Neagra din Dobrogea Bulgareasca, pe Rucar-Bran putin, am vazut ce poate !

Dar mai vedem. 

Mersi tuturor pentru sfaturi, Motane, daca vrei, poti inchide aici.

• Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
  • Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
Postat
La 06.05.2021 la 12:25, puloiu a spus:

După ce o cumperi, sa sărbătorești la mine în zona, am o pădure de stejari in munti si s-a asfaltat pana la ea.E in zona bună, la 15 minute de oraș și ma îngrijorează că e o rudă care a încercat in trecut sa umble in acte.Peisajul e minunat, e in vârf de munte, cu Oltul la poale.Nu am fost niciodată dar ne va duce acolo o cunoștință, persoana respectiva e in varsta...deci grabeste-te, nu am încredere în nimeni altcineva ca imi va spune adevărul despre locul unde este pădurea respectiva.Spune-mi in PM daca te tentează...daca vrei sa ai o idee, zona este la jumatatea drumului dintre Râmnicu Vâlcea și Călimănești.

Uite cum îmi amintesc din copilărie ca e zona.

20210508_031121.jpg.66c0493d8a238c25cf3449f11906c89f.jpg

• Like 1
  • Minus 2
  • Oras:Stuttgart
  • Oras:Stuttgart
Postat

Vitara.....??? Nuuu io zic. 
L-am avut si foarte dezamăgit pentru condus pe strada autostradă. Pentru ce îl vrei tu nu știu cum se comportă că nu am ieșit cu mașina de pe asfalt, dar cred ca îi slabă mașină de mers pe munte.Baftă🙂

Postat
Acum 3 ore, vistantric a spus:

După ce o cumperi, sa sărbătorești la mine în zona, am o pădure de stejari in munti si s-a asfaltat pana la ea.E in zona bună, la 15 minute de oraș și ma îngrijorează că e o rudă care a încercat in trecut sa umble in acte.Peisajul e minunat, e in vârf de munte, cu Oltul la poale.Nu am fost niciodată dar ne va duce acolo o cunoștință, persoana respectiva e in varsta...deci grabeste-te, nu am încredere în nimeni altcineva ca imi va spune adevărul despre locul unde este pădurea respectiva.Spune-mi in PM daca te tentează...daca vrei sa ai o idee, zona este la jumatatea drumului dintre Râmnicu Vâlcea și Călimănești.

Tu stai in raiul offroaderilor. 

Acum 6 ore, puloiu a spus:

Cred ca voi merge pe Suzuki Jimny din 2004 cu motor 1.3 pe benzina. Se gasesc la preturi rezonabile. Cea mai mare problema la Suzuki-uri in general este rugina, deci va trebui sa le inspectez bine de tot cu un mecanic auto inainte de a decide pe care o voi lua. Stiu ca pe asflat esti ca in tractor cu ea, am mers in ea, nu este chiar lux-confort intr-un Jimny pe asflat, dar pe off-road soft-med, e tata lor ! Am mers prin lagunele din Delta, pe drumurile de coasta de la Marea Neagra din Dobrogea Bulgareasca, pe Rucar-Bran putin, am vazut ce poate !

Dar mai vedem. 

Apropo, vezi că în Rm. Vâlcea e o reprezentanta Suzuki, pe centura, cu niște băieți foarte de treabă pasionați de offroad și motociclete. Mai au și mașini second la vânzare.

• Oras:Everest
  • Oras:Everest
Postat
Acum 8 ore, puloiu a spus:

Dar mai vedem. 

Ești sigur că vrei să-ți iei o mașină din 2004 ? Chiar dacă ți se pare rezonabilă la preț, mă gândesc că va trebui să bagi tot timpul bani în ea, mai ales că ai de gând s-o chinuiești prin toate hîrtoapele. 

• Like 1
  • Minus 1

Vizitator puloiu
Postat
7 hours ago, vistantric said:

Superb !!! Mai intai sa pun laba pe masina si vorbim dupa !

3 hours ago, unscarred said:

Tu stai in raiul offroaderilor. 

Apropo, vezi că în Rm. Vâlcea e o reprezentanta Suzuki, pe centura, cu niște băieți foarte de treabă pasionați de offroad și motociclete. Mai au și mașini second la vânzare.

Interesant ! Mersi de sfat ! ;) 

3 hours ago, lazy said:

E ok, dar vreau ceva cu reductor.

1 hour ago, cincistele said:

Ești sigur că vrei să-ți iei o mașină din 2004 ? Chiar dacă ți se pare rezonabilă la preț, mă gândesc că va trebui să bagi tot timpul bani în ea, mai ales că ai de gând s-o chinuiești prin toate hîrtoapele. 

Pai Suzuki Jimny pentru asta e facut, pentru a fi bagat prin hartoape ! :) Si cum am zis mai sus, nu am de gand sa-l bag pe trasee hard off-road, doar ceva soft-medium off-road, ca sa pot ajunge in zone cu potential foto care sunt mai greu de ajuns cu piciorul. Intretinerea si taxele la Jimny nu sunt de speriat, iar piese se gasesc pe toate drumurile (originale, kit-uri, din dezmembrari, etc.). Sunt multi romani care au Jimny. Ar mai fi Suzuki Samurai, dar e muulltt prea spartana si nu am nevoie de hard-very hard off-road ! :) 

Aveti aici diverse modele, motorizari si ani de fabricatie pentru Jimny, Vitara si Samurai (cred). Nu intentionez sa fac asa ceva, poate odata de proba. (nu ma intereseaza senzatiile tari ;) ) Dupa o asemenea iesire, cand te duci cu masina la spalatorie fie o sa te refuze aia, fie o sa te injure de toti sfintii, cred ca numai exterirorul o sa-ti ia vreo ora doua ! :) 

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.