tomson Reputație: 5751 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Postat Ianuarie 25, 2016 Asa mai pe intelesul tuturor. Energia sexuala nu o poti tine ca bubui cum se zice pe aici , ea trebuie redirectionata in alte actiuni utile . Altfel spus ori faci treaba ori faci laba , ori adevărat ori labar. Sigur ca toti ne aflam undeva intermediar însă cu efort măsurat la capacitatea noastră e bine a fi mai vrednici ca avem de castigat pe toate planurile. Si atentie la vorba multa si de cocos ca e sărăcia omului 1
machucambo Reputație: -974 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Ianuarie 25, 2016 se va umple dambovitza de maioneza )sper sa nu termine in vreun COF sau CIM ceva.. ca ii muta mandibula crestinei care s-o risca Mie mi-e că dacă i-o dă lu' aia la pârț, îi urcă toate bășinile-n ceafă...
pocaitu Reputație: 0 Postat Ianuarie 25, 2016 Postat Ianuarie 25, 2016 Din cauza unora ca tine ajunge lumea sa fie cum este, nu ti-e pic de rusine?
alexxx101 Reputație: -664 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Ianuarie 25, 2016
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 25, 2016 1. Care ar fi acele acţiuni utile?2. Ce înseamnă a fi mai vrednici, pe ce planuri şi ce am avea de câştigat?Mulţumusc! 4 2
raffaello Reputație: -6838 Postat Ianuarie 25, 2016 Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Postat Ianuarie 25, 2016 1. Care ar fi acele acţiuni utile?2. Ce înseamnă a fi mai vrednici, pe ce planuri şi ce am avea de câştigat?Mulţumusc! Stai sa mai traga 2 fumuri sa aiba starea euforica necesara pentru un raspuns alambicat !
estrogen Reputație: 1675 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Postat Ianuarie 25, 2016 1. Vei vedea actiunile utile numai dupa ce le vei vedea pe cele inutile mai intai, lucru pe care nu ma indoiesc ca il faci deja. Sunt o gramada de actiuni inutile imbracate intr-un ambalaj stralucitor de utilitate. 2.O sa stii ce ai de castigat cand vei intelege ce ai in starea actuala de pierdut. Nu faci schimbari decat atunci cand starea ta generala este mizerabila. Deci daca te simti bine in pielea ta acum, atunci NU SCHIMBA NIMIC pt ca inseamna ca tu ai atins deja un punct de echilibru la care multi doar viseaza.
miskininthebigmango Reputație: 57 Postat Ianuarie 25, 2016 Postat Ianuarie 25, 2016 Explicati-i, va rog, nomenclaturistului ca budismul(ca despre asta se discuta aici) este o stiinta a sinelui, o disciplina empirica menita sa ajute un individ sa-si atinga potentialul. Nu are nimic de-a face cu ezoterismul. Este un set de idei foarte compatibil cu conceptia occidentala asupra mersului lucrurilor.Problema a aparut cand liberalii au inceput sa vada budismul drept fetis. 2
tomson Reputație: 5751 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Postat Ianuarie 25, 2016 1. Care ar fi acele acţiuni utile?2. Ce înseamnă a fi mai vrednici, pe ce planuri şi ce am avea de câştigat?Mulţumusc!Cum care actiuni utile ?! Pai tot ce faci tu , reparat chiuveta acasa, dat examene , rezolvat probleme de serviciu , cumparaturi , etc etcMai multe fapte bune din astea in folosul aproapelui inseamna vrednicie si aduc multumire in suflet banuti in buzunarel femei mai frumoase mai bune sex mai de calitate . Ce e asa greu ? Eu ma deosebesc de Ananda prin faptul ca el cere maxim , perfectiunea iar eu propun un minim de infranare/continenta ca sa nu facem excese in cealalta directie a pierderii exagerate de cromozomi cu mare grija ambalati si verificati de organismul nostru. Adica daca ai ocazia sa amani o ejaculare fara mare efort fa-o ca e bine vei fi mai productiv pe toate planurile( casnic familial profesional sentimental social ) daca insa ti se pare ca te apuca dracii ok da-ti drumu linistit nu e o tragedie nu cred ca ar trebui sa ne fortam cum propune Ananda. Cel putin nu din prima ceva de genul lasatului de fumat , ( sau droguri ca vad pe unii aici obsedati de "fumat"- eu nu fumez deloc daramite "iarba") 1
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 25, 2016 Booon! Hai să le luăm pe rând!- lucrurile zis inutile sunt de foarte multe ori cât se poate de utile, fie doar şi prin plăcerea/destinderea pe care ţi-o provoacă, unele fiind plăcute tocmai pentru că sunt " fruct oprit". De multe ori inutilităţile astea sunt sarea şi piperul, frumuseţea vieţii.Ejacularea...ea este la bărbaţi apogeul actului sexual, desăvârşirea. Sigur, mi se întâmplă şi mie câteodată să nu ejaculez, fie abţinându-mă ,observând că femeia cu care sunt este ea însăşi în pragul orgasmului ( şi atunci, mulţumirea mea, aş putea-o socoti un fel de orgasm la nivel psihic), fie că sunt obosit şi/sau nu de mult timp futut. În ambele cazuri, apare un fel de calm, de linişte ce poate fi eventual asimilată cu un orgasm, daaaaar... primul sex pe care îl fac ulterior se lasă cu un mare şi real orgasm. A te abţine de la avea un orgasm real, este cam contra naturii, având în vedere faptul că aşa raţionali cum suntem oamenii, încă suntem puternic mânaţi de instincte. Orgasmul este o eliberare de energii,este adevărat, dar în acelaşi timp şi de tensiuni, tensiuni pe care le înmagazinăm în noi. Ce facem cu ele? Cum scăpăm de ele? Le canalizăm spre fapte bune? Păi nu putem face fapte bune, decât dacă nu nu slobozim? Către meditaţie? Păi nu putem medita decât cu coaiele pline? Eu după ce ejaculez mă simt liniştit, calm, lucid, cu mintea clară. Şi cred că majoritatea bărbaţilor...- un răspuns de " umplutură" care nu zice nimic de genul " O sa stii ce ai de castigat cand vei intelege ce ai in starea actuala de pierdut. Nu faci schimbari decat atunci cand starea ta generala este mizerabila. Deci daca te simti bine in pielea ta acum, atunci NU SCHIMBA NIMIC pt ca inseamna ca tu ai atins deja un punct de echilibru la care multi doar viseaza." ar trebui să-l ignor în mod normal, dar pentru că onorabilul coleg s-a deranjat să-mi răspundă, voi face un mic comentariu. Viaţa unui om este cu suişuri şi coborâşuri, cu momente de excepţie şi cu momente grele, unel dintre ele nefiind controlate de noi. Nu văd cum aş putea găsi un echilibru dacă nu ejaculez (de aici am plecat, ăsta e subiectul topicului). Schimbări, dacă nu suntem consecvenţi ca boii (parcă C.I Brătianu sau Marghiloman a spus-o, dacă greşesc,corectaţi-mă), facem deseori în viaţă.- fiecare popor şi mai ales rasă au anumite caracteristici generale proprii, inclusiv la nivel mental, spiritual, filosofic etc. Un alb/european se mulează greu la ele, aşa cum asiaticii la rândul lor se mulează greu la valorile noastre. Vreţi un exemplu recent şi cu consecinţe ce tind să devină globale? Păi încercarea Occidentului de implementa/impune în lumea islamică democraţia şi valorile de tip occidental. Rezultatul îl vedem ( nu că fără acest lucru nu ar fi existat acest risc, dar începând cu Iraq -am doilea conflict, continuând cu Primăvara arabă şi apariţia ISIS, s-a acutizat şi am ajuns unde suntem. Puţini se pot adapta şi îmbrăţişa mentalităţi/filosofii/cutume care nu le aparţin, pentru care nu au fost "setaţi". P.S. Expicaţi-i sclavului pe plantaţie că între concepţia occidentală asupra mersului lucrurilor şi budism nu există compatibilitate decât prin scopul, nu şi prin mijloace, care sunt mult şi fundamental diferite. P.S. 2 Scuze pentru lungimea postării, dar am simţit de-a lungul timpului nevoia de a-mi exprima nemulţumirea nu pentru ideile expuse de Ananda aici, ci pentru încăpăţânarea cu care insistă, care este nu numai deranjantă, dar şi suspectă. 8 2
miskininthebigmango Reputație: 57 Postat Ianuarie 25, 2016 Postat Ianuarie 25, 2016 Hohohoho...Tocmai ca budismul se pliaza foarte bine pe structura noului om, care se departeaza de valorile si imaginile morale absolute. Budismul este un exercitiu.Un proces empiric, prin care atingi, pas cu pas, anumite etape ale dezvoltarii interioare personale.Iar asta se potriveste foarte bine conceptii vestice asupra existentei, in care se cauta ceva palpabil, si nu doar strofe din ceasloave. Ma rog, am zis Occident, nu Romania.Dar parca ai zis tu pe undeva ca ai fost prin Franta?
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 25, 2016 Vorbe goale, exerciţiu oratoric, filosofie de berărie... dorinţă de a epata ... vid... România este la marginea Occidentului,dpdv geografic şi din păcate nu numai. Dar face, aşa cum este cel puţin acum, din lumea Occidentală. Am fost în multe ţări din Europa şi nu numai ( inclusiv din lumea islamică). Pentru Franţa am poate un plus de simpatie, fie şi pentru faptul că am oarece prieteni şi rubedenii pe acolo şi am mers mai des- fie în vizită, fie cu jobul.
miskininthebigmango Reputație: 57 Postat Ianuarie 25, 2016 Postat Ianuarie 25, 2016 Bine.Delecteaza populatia cu filosofia ta de cotet.Aia cu France era retorica.Nu se lasa mosul nici mort....
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 25, 2016 Bine! Vezi că ai o comandă la masa 5!
miskininthebigmango Reputație: 57 Postat Ianuarie 25, 2016 Postat Ianuarie 25, 2016 Ma prapadesc de ras...nu alta. Cate postari pe zi?6-7? Nu...prostia ta are nevoie de cel putin 20,zilnic.Altfel nu ai fi convingator.
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 25, 2016 Câte vrea pula mea! Uneori 6-7, uneori 2-3 sau niciuna, uneori 20 ... probleme? 12.300 în 4 ani, 2 luni şi restul zilei, dau cam 8 postări/zi, în medie. Repet: probleme? P.S. Tu ai cam 15, adică dublu.Hai pa! 4 2
miskininthebigmango Reputație: 57 Postat Ianuarie 25, 2016 Postat Ianuarie 25, 2016 Hahahahahaha Parca am mai citit explicatia asta undeva...))))))) Sikke en latterlig gammel brunstig mand.Adica....esti cel mai prost si mai penibil fiu al parintilor tai. Cum e posibil, Doamne, asa ceva?Mama ei de senectute...
skyseven Reputație: 15269 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:- Oras:- Postat Ianuarie 25, 2016 Hohohoho...Tocmai ca budismul se pliaza foarte bine pe structura noului om, care se departeaza de valorile si imaginile morale absolute. Budismul este un exercitiu.Un proces empiric, prin care atingi, pas cu pas, anumite etape ale dezvoltarii interioare personale.Iar asta se potriveste foarte bine conceptii vestice asupra existentei, in care se cauta ceva palpabil, si nu doar strofe din ceasloave. Hai ma, ma lasi?!
skyseven Reputație: 15269 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:- Oras:- Postat Ianuarie 25, 2016 Hohohoho...Tocmai ca budismul se pliaza foarte bine pe structura noului om, care se departeaza de valorile si imaginile morale absolute. Budismul este un exercitiu.Un proces empiric, prin care atingi, pas cu pas, anumite etape ale dezvoltarii interioare personale.Iar asta se potriveste foarte bine conceptii vestice asupra existentei, in care se cauta ceva palpabil, si nu doar strofe din ceasloave. Ma rog, am zis Occident, nu Romania.Dar parca ai zis tu pe undeva ca ai fost prin Franta? deci cum dracu' sa se plieze budismul pe structura noului om daca el se aplica inca pe vremea lui Buddha in urma cu cateva mii de ani!? Crezi ca ceea ce era potrivit atunci mai e viguros, proaspat si in prezent!? Ce este Budismul? Ce spune Buddha? Fiinta umana se gaseste in aceasta existenta. Omul este insetat de aceasta existenta. Invatatura budista o caracterizeaza astfel: Nasterea este suferinta, boala este suferinta, batranetea este suferinta, moartea este suferinta! Omul care coboara pe pamant din inaltimi divin-spirituale este lasat aici prada tuturor durerilor si suferintelor existentei. NU poate exista o salvare care este definita prin cele patru mari adevaruri ale lui Buddha decat daca ne eliberam de existenta exterioara. Adeptul budist considera trupul fizic ca ceva de care trebuia sa te debarasezi cat se poate de repede. De aici dorinta de a lupta impotriva setei dupa existenta si care este legata de acest trup. De acestea sunt legate mai departe notiunile de "Maya", "Iluzie" deoarece budismul considera astfel tot ceea ce nu este in realitate decat un lucru trecator, s.a. Personal nu cred ca fuga de lume, fuga din calea existentei este atitudinea corecta a omului modern (si asta pentru cine intelege just budismul!) Ce etape sa atingi interior prin budism? Nu intelegi ca budismul se declara prin nervul sau intern tocmai in afara unei astfel de dezvoltari mistice, interioare? Ce se potriveste din toate acestea conceptiei occidentale??, caci eu unul nu am inteles. No offence! 1
machucambo Reputație: -974 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Ianuarie 25, 2016 deci cum dracu' sa se plieze budismul pe structura noului om daca el se aplica inca pe vremea lui Buddha in urma cu cateva mii de ani!? Crezi ca ceea ce era potrivit atunci mai e viguros, proaspat si in prezent!? Ce este Budismul? Ce spune Buddha? Fiinta umana se gaseste in aceasta existenta. Omul este insetat de aceasta existenta. Invatatura budista o caracterizeaza astfel: Nasterea este suferinta, boala este suferinta, batranetea este suferinta, moartea este suferinta! Omul care coboara pe pamant din inaltimi divin-spirituale este lasat aici prada tuturor durerilor si suferintelor existentei. NU poate exista o salvare care este definita prin cele patru mari adevaruri ale lui Buddha decat daca ne eliberam de existenta exterioara. Adeptul budist considera trupul fizic ca ceva de care trebuia sa te debarasezi cat se poate de repede. De aici dorinta de a lupta impotriva setei dupa existenta si care este legata de acest trup. De acestea sunt legate mai departe notiunile de "Maya", "Iluzie" deoarece budismul considera astfel tot ceea ce nu este in realitate decat un lucru trecator, s.a. Personal nu cred ca fuga de lume, fuga din calea existentei este atitudinea corecta a omului modern (si asta pentru cine intelege just budismul!) Ce etape sa atingi interior prin budism? Nu intelegi ca budismul se declara prin nervul sau intern tocmai in afara unei astfel de dezvoltari mistice, interioare? Ce se potriveste din toate acestea conceptiei occidentale??, caci eu unul nu am inteles. No offence!Budismul nu inseamna neaparat fuga de lume. Nu toti practicantii devin preoti... Din punct de vedere al "libertatilor", budismul este cel mai apropiat de cultura vestica. Stiu atattea povesti cu si despre budisti de-ti impoi capu'. Pune mana si ceteste! No offence...
skyseven Reputație: 15269 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:- Oras:- Postat Ianuarie 25, 2016 Budismul nu inseamna neaparat fuga de lume. Nu toti practicantii devin preoti... Din punct de vedere al "libertatilor", budismul este cel mai apropiat de cultura vestica. Sunt draci si-n budism.
skyseven Reputație: 15269 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:- Oras:- Postat Ianuarie 25, 2016 - fiecare popor şi mai ales rasă au anumite caracteristici generale proprii, inclusiv la nivel mental, spiritual, filosofic etc. Un alb/european se mulează greu la ele, aşa cum asiaticii la rândul lor se mulează greu la valorile noastre. Vreţi un exemplu recent şi cu consecinţe ce tind să devină globale? Păi încercarea Occidentului de implementa/impune în lumea islamică democraţia şi valorile de tip occidental. Rezultatul îl vedem ( nu că fără acest lucru nu ar fi existat acest risc, dar începând cu Iraq -am doilea conflict, continuând cu Primăvara arabă şi apariţia ISIS, s-a acutizat şi am ajuns unde suntem. Puţini se pot adapta şi îmbrăţişa mentalităţi/filosofii/cutume care nu le aparţin, pentru care nu au fost "setaţi". Eu zic ca ai grait binee!! Stii ce mi se pare interesant, ca sa nu zic ciudat. Am si printre cunoscutii mei fosti practicanti de yoga, cunosc chiar o fata (o buna amica de altfel) care e budista. E captivant sa aderi la un sistem spiritual provenind din orient. Dar imi pun intrebarea: este si util acest lucru? Scuzati-mi expresia dar eu am observat ca acesti oameni nu sunt cu nimic mai prejos din punct de vedere al EGO-ului comparativ cu un occidental, ba chiar au un orgoliu personal bine definit. Paradoxal e ca filosofia indiana, sau budista , s.a. nu invata deloc asupra acestui aspect. Tind sa cred ca daca iti aplici un sistem de gandire (spiritual, folosofic, s.a.) inadecvat si-l exersezi cu suficient de multa ardoare interioara, desi structura ta genetica bate in alta directie, s-ar putea nu doar sa perturbezi bunul mers al lucrurilor dar sa-ti amplifici unele aspecte caracteriale desi n-ar fi cazul; exemplul care-mi vine in minte si pe care l-am amintit e faptul ca am sesizat o rigiditate in gandire si un orgoliu nemasurat tocmai la acesti practicanti yoghini si budisti. 4
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 25, 2016 Ai dreptate Sky! Uită-te la Ananda: rigiditate maximă - practic nu acceptă niciun alt punct de vedere şi oricum, pare limitat la învăţăturile/filosofia asta ( nu l-am văzut postând pe alte topice) şi extrem de orgolios, tocmai prin aerul de mare iluminat sau străfulgerat. 5 2
zdranganel Reputație: 172 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Pyongyang Oras:Pyongyang Postat Ianuarie 25, 2016 Ai dreptate Sky! Uită-te la Ananda: rigiditate maximă - practic nu acceptă niciun alt punct de vedere şi oricum, pare limitat la învăţăturile/filosofia asta ( nu l-am văzut postând pe alte topice) şi extrem de orgolios, tocmai prin aerul de mare iluminat sau străfulgerat. ananda are rigiditate da tu nu mai ai deloc 2 1
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 25, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 25, 2016 Aşa...şi?
Postări Recomandate