Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

Poate ca e mai bine sa traiesti intr-o minciuna frumoasa decat intr-un adevar urat.Daca Dumnezeu este iubire nemarginita si noi suntem copiii lui,nu poate permite chinuri pentru copiii lui.Nici iubirea noastra limitata de fiinta umana nu poate urî atat de tare incat pe cel mai mare dusman sa il supunu unor chinuri infinite,dar despre iubirea pura a creatorului nu se incape indoila.Deci doar noi suntem cei ce ne putem crea rau si chin si avem dreptul si puterea sa schimbam acest lucru cand dorim.Totul este alegerea noastra

• Like 2
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Poate ca e mai bine sa traiesti intr-o minciuna frumoasa decat intr-un adevar urat.Daca Dumnezeu este iubire nemarginita si noi suntem copiii lui,nu poate permite chinuri pentru copiii lui.Nici iubirea noastra limitata de fiinta umana nu poate urî atat de tare incat pe cel mai mare dusman sa il supunu unor chinuri infinite,dar despre iubirea pura a creatorului nu se incape indoila.Deci doar noi suntem cei ce ne putem crea rau si chin si avem dreptul si puterea sa schimbam acest lucru cand dorim.Totul este alegerea noastra

In primul rand, esti pierdut.

Daca urmai, nu am citit biblia, ai avea o cale, nu?

Calea ta nu este aici, vezi in familie, si nu face copii... ruinezi mai mult decat un suflet!

Continenta se face natural. Ceva simti tu, dar nu pana la capat.

Fute, nu face copii.

• Like 1
Postat

In primul rand, esti pierdut.

Daca urmai, nu am citit biblia, ai avea o cale, nu?

Calea ta nu este aici, vezi in familie, si nu face copii... ruinezi mai mult decat un suflet!

Continenta se face natural. Ceva simti tu, dar nu pana la capat.

Fute, nu face copii.

Poti spune mai clar ce vrei sa imi transmiti?Sincer nu in inteleg la ce te referi

• Oras:Timisoara
Postat

Poate ca e mai bine sa traiesti intr-o minciuna frumoasa decat intr-un adevar urat.Daca Dumnezeu este iubire nemarginita si noi suntem copiii lui,nu poate permite chinuri pentru copiii lui.Nici iubirea noastra limitata de fiinta umana nu poate urî atat de tare incat pe cel mai mare dusman sa il supunu unor chinuri infinite,dar despre iubirea pura a creatorului nu se incape indoila.Deci doar noi suntem cei ce ne putem crea rau si chin si avem dreptul si puterea sa schimbam acest lucru cand dorim.Totul este alegerea noastra  F bine

Am citit toate comentariile lui Ananda si drept dovada ca nu sunt pus de el sau ceva tin sa va anunt ca eu am cu totul o alta perspectiva asupra vietii in general decat el(vad altfel lucrurile,Asta e bine  

chiar daca in esenta este aceeasi).Cu toate ca este extrem de probabil sa fie o fiinta mult mai avansata spiritual ca mine eu sunt de acord cu el dar vad lucrurile diferit  Stai lin pe un samburel de adevar , ca nu e bine sa risipesti amproasta samanta cand o poti pastra , baga tone de vrajeli aberante cu aspect de spiritualitate veritabila dar pentru cei ce practica si pentru orice omm d ebun simt este evident dus cu pluta departe

Pentru mine personal,eu sunt co-creatorul vietii mele si pot creea tot ceea ce imi doresc.Viata este o experienta care are scopul de a ma descoperii pe mine ca una cu creatorul.Tot ceea ce se petrece in viata mea este reflectia a ceea ce traiesc in interiorul meu.

Demonii sunt manifestari ale gandurilor noastre de vibratii joase care i-au forma in planurile invisibile ale existenteti noastre si se intorc asupra noastra.(precum in cer asa si pe pe pamant-precum gandim asa si primim)  F ok

Cauta in ortodoxia adevarata , in Staniloaie in Filocalii , acolo ai tot.

In afara de ortodoxia autentntica  nu te va implini nimic n-ai alta cale. Mai sunt si alte cai dar nu cred ca is de tine ca te vad mergand in profunzime si ai sensibilitate si finete , asta dc ce scrii e de la tine.

Postat

In afara de ortodoxia autentntica  nu te va implini nimic n-ai alta cale. Mai sunt si alte cai dar nu cred ca is de tine ca te vad mergand in profunzime si ai sensibilitate si finete , asta dc ce scrii e de la tine.

Apreciez
Vizitator samkara
Reputație: 0
Postat

E Staniloae nu Staniloaie, e Filocalia la singular. Nu are ce sa caute in Staniloae ca omul nu a facut decat sa traduca 12 volume din greaca. 

Stii tu ceva, dar la modul superficial.  Te unde pana unde stii tu ce o sa-l implineasca pe el. Ai citit in stele?  

• Like 2
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Am citit toate comentariile lui Ananda si drept dovada ca nu sunt pus de el sau ceva tin sa va anunt ca eu am cu totul o alta perspectiva asupra vietii in general decat el(vad altfel lucrurile,chiar daca in esenta este aceeasi).Cu toate ca este extrem de probabil sa fie o fiinta mult mai avansata spiritual ca mine eu sunt de acord cu el dar vad lucrurile diferit

Pentru mine personal,eu sunt co-creatorul vietii mele si pot creea tot ceea ce imi doresc.Viata este o experienta care are scopul de a ma descoperii pe mine ca una cu creatorul.Tot ceea ce se petrece in viata mea este reflectia a ceea ce traiesc in interiorul meu.

Demonii sunt manifestari ale gandurilor noastre de vibratii joase care i-au forma in planurile invisibile ale existenteti noastre si se intorc asupra noastra.(precum in cer asa si pe pe pamant-precum gandim asa si primim)

Cum adică, "vezi lucrurile altfel, chiar dacă în esență este acceași?" 

• Like 2
  • Minus 3
  • Oras:hai să ne însingurăm împreună!
  • Oras:hai să ne însingurăm împreună!
Postat

unu vede HD, iar celalalt 4k, dar, in esenta, e acelasi "film"! :))))))))))

• Like 1
Vizitator romuzica
Postat

Esenta de fag sau de pin ?

• Like 2
Postat

Esenta de fag sau de pin ?

De plm.

• Like 1
  • Minus 2
Postat

"...este aceeasi treaba"

Creatorul si creatia este esenta, insa ele pot fi interpretate si vazute din perspective diferite.

• Like 1
Postat

E Staniloae nu Staniloaie, e Filocalia la singular. Nu are ce sa caute in Staniloae ca omul nu a facut decat sa traduca 12 volume din greaca.  Staniloae are reputatie de mare teolog modern a tradus si adaptat in limbaj modern cu neologisme scrieri vechi greu de digerat , are note explicative  de juma de pagina la filocalie scrise cu scris mic pe care multi le citesc mai degraba pe alea , are carti super adevarate si pe intelesul omului de azi de ascetica si mistica ortodoxa ( asa se si numeste ) . Stiu io ce zic.N-am vreme de scris corect se intelege ideea ,ajunge

Stii tu ceva, dar la modul superficial.  Te unde pana unde stii tu ce o sa-l implineasca pe el. Ai citit in stele? Vezi ca am scris de unde stiu lasa acuzatiile ca in alea te aflii 

Vizitator samkara
Postat

E Staniloae nu Staniloaie, e Filocalia la singular. Nu are ce sa caute in Staniloae ca omul nu a facut decat sa traduca 12 volume din greaca.  Staniloae are reputatie de mare teolog modern a tradus si adaptat in limbaj modern cu neologisme scrieri vechi greu de digerat , are note explicative  de juma de pagina la filocalie scrise cu scris mic pe care multi le citesc mai degraba pe alea , are carti super adevarate si pe intelesul omului de azi de ascetica si mistica ortodoxa ( asa se si numeste ) . Stiu io ce zic.N-am vreme de scris corect se intelege ideea ,ajunge

Stii tu ceva, dar la modul superficial.  Te unde pana unde stii tu ce o sa-l implineasca pe el. Ai citit in stele? Vezi ca am scris de unde stiu lasa acuzatiile ca in alea te aflii 

Tomson, ai citit ceva din Filocalia (vezi ca se scrie cu litera mare)? 

Spune-mi si mie  cate pagini ai citit de acolo ori din ce a mai scris  Staniloae. Ajunge? Ce ajunge?  

Primul volum a fost tradus in 1947 si e publicat la Sibiu, are 416 pagini  - reeditare in bataie de joc la Humanitas de un redactor prost si incompetent. 

Crezi ca se citeste usor? Te inseli amarnic! 

Cel mai mult mi-a placut cand  ai scris carti super adevarate bla-bla-bla. Stai jos! Ai nota patru! 

• Like 1
Postat

"...este aceeasi treaba"

Creatorul si creatia este esenta, insa ele pot fi interpretate si vazute din perspective diferite.

Era vorba de exprimare, nu de fondul problemei. Recitește și îmi vei da dreptate.  Chiar și în postarea de mai sus, ai dat-o de gard: creatorul și creația sunt esența. 

Nu comentez ceea-ce ai postat, din respect și nevoind să intru în polemică.

Baftă!

• Like 1
  • Minus 2
Postat

Era vorba de exprimare, nu de fondul problemei. Recitește și îmi vei da dreptate.  Chiar și în postarea de mai sus, ai dat-o de gard: creatorul și creația sunt esența. 

Baftă!

Da,mi-am dat seama de greseala insa nu stiu sincer sa editez comentariul.

Nu am intrat in detalii si am raspuns asa general neconsiderand cazul sa intru in detalii. Recunosc ca nu prea avand diaoluguri pe aceste teme imi e greu sa exprim ce gandesc si cum gandesc,mai ales aici.

Am folosit 'sunt'

Vizitator dr parnassus
Postat

Simt ca se apropie momentul unei "redistribuiri" profunde, si non teologice 

:blushing2

Postat

Baftă!

Stiu ca nu ti-am raspuns la intrebare si nu am s-o fac dupa cum ti-am spus asa cum doresti neefind in starea necesara de aici din spatele telefonului sa iti dau raspuns concret si tangibil.

Imi pare rau pentru greselile gramaticale sau cuvintele prea mari si mersi pentru ca sti sa respecti

Postat

Stiu ca nu ti-am raspuns la intrebare si nu am s-o fac dupa cum ti-am spus asa cum doresti neefind in starea necesara de aici din spatele telefonului sa iti dau raspuns concret si tangibil.

Imi pare rau pentru greselile gramaticale sau cuvintele prea mari si mersi pentru ca sti sa respecti

Mon cher, repet, nu de fondul problemei era vorba! Întrebarea era referitoare la exprimare. Cu voia ta și cu scuzele de rigoare, te sfătuiesc ca atunci când postezi pe subiecte delicate, profunde, s-o faci când ai timp, dispoziție și scule bune, altfel riști să pice în derizoriu. Oricum, subiectul acesta pică fix ca pula, pe un asemenea forum!

O seară bună!

• Like 2
  • Minus 3
Postat

Mon cher, repet, nu de fondul problemei era vorba! Întrebarea era referitoare la exprimare. Cu voia ta și cu scuzele de rigoare, te sfătuiesc ca atunci când postezi pe subiecte delicate, profunde, s-o faci când ai timp, dispoziție și scule bune, altfel riști să pice în derizoriu. Oricum, subiectul acesta pică fix ca pula, pe un asemenea forum!

O seară bună!

Despre asta era vorba

Vizitator romuzica
Postat

Din perspectiva teleosofica, impartialitatea teosofica a valentelor onirice peripatetice este mai profunda in singularitatea nihilismului Schopenhaurian decat la Daseinul Heiddegerian !

• Like 2
Vizitator dr parnassus
Postat

Din perspectiva teleosofica, impartialitatea teosofica a valentelor onirice peripatetice este mai profunda in singularitatea nihilismului Schopenhaurian decat la Daseinul Heiddegerian !

Ai omis teleologia lui Hegel 

:)

• Like 1
Postat

Tomson, ai citit ceva din Filocalia (vezi ca se scrie cu litera mare)? 

Spune-mi si mie  cate pagini ai citit de acolo ori din ce a mai scris  Staniloae. Ajunge? Ce ajunge?  

Primul volum a fost tradus in 1947 si e publicat la Sibiu, are 416 pagini  - reeditare in bataie de joc la Humanitas de un redactor prost si incompetent. 

Crezi ca se citeste usor? Te inseli amarnic! 

Cel mai mult mi-a placut cand  ai scris carti super adevarate bla-bla-bla. Stai jos! Ai nota patru! 

Mare tantzar esti tu , cum iti place a ma pisca de cur, k-m ai-a scrie la filocalie

Vizitator samkara
Postat

Mare tantzar esti tu , cum iti place a ma pisca de cur, k-m ai-a scrie la filocalie

Ia spune,sincer, ai certitudinea ca sfatul tău are să-i facă bine tânărului? Doar întreb. Nu mai bine îl trimiteai sa urce un munte, să facă sport consecvent și să citească niște cărți? Să caute niste modele oleaca mai sănătoase la căpuț decât Amenda?

• Oras:Ping 3 Ms
  • Oras:Ping 3 Ms
Postat

Ia spune,sincer, ai certitudinea ca sfatul tău are să-i facă bine tânărului? Doar întreb. Nu mai bine îl trimiteai sa urce un munte, să facă sport consecvent și să citească niște cărți? Să caute niste modele oleaca mai sănătoase la căpuț decât Amenda?

Nu știu de ce, dar îmi face impresia că novicele e de fapt aceaasi persoană cu distinsa A. Îmi pare o forma subtilă și rafinată de a aduce sporadic în față un subiect pe care eu unul nu-l înțelegeam nici când băgam peyotă , Quat și ciumperci de pe malul PsyloCibinului...

:)))

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...