Sari la conținut

Au atacat rușii, ce va urma ?

Postări Recomandate

O sa ajunga AUR  la guvernare . E INEVITABIL!  

Simion a facut deja alianta cu Dan Diaconescu, mai trebuie sa-i convinga pe Ponta de la PRO,  Dragnea de la APP, Tariceanu de la ALDE,  Dancila de la NOI  , Iovici de la PRM,  Buga de la PRU  si pe Ionescu de la Noua Dreapta sa faca impreuna o alianta nationalista de extrema-dreapta. Si cred ca o sa negocieze si cu Tomac de la PMP si cu Orban de la  FD, ca fostii PDL-isti si PNL-isti sunt rupti de foame.  Trebuie sa fii prost ca politician sa intorci spatele AUR-ului. 

Si garantat vor obtine 35-40%, suficient sa negocieze o coalitie de guvernare cu PSD, care o sa fie pe la 25-30% si va da doar presedintele (Geoana sau Negoita), si in mod sigur se intorc Firea si Tudorache la primariile Bucurestiului.  La ministerul justitiei in mod sigur va veni Sosoaca. 

Va vine greu sa credeti ca AUR o sa fie pe primul loc la urmatoarele alegeri, dar asta se va intampla din cauza crizei economice si foametei mondiale provocate de razboi si pandemie, iar coalitia PSD-PNL-UDMR o sa dea chix. Urmatorii doi ani vor fi horror dpdv economic. 

Ca dupa aia AUR o sa bage Romania in sapa de lemn,  e partea a doua, ca in 2029 romanii vor vota cu sete cu USR, si vor da si aia chix, ca apoi sa voteze dupa 4 ani iar AUR, iar apoi iar USR, eventual se ajunge si la o alianta USR+AUR . 

Pana la urma, securistii au vazut ca nu mai merge treaba cu PSD si PNL si acum vor sa faca un upgrade la clasa politica care sa se adapteze la curentele din vest, nationalismul si progresismul fiind dominante.

AUR va fi noul PSD, dar mai flausat, mai nationalist, mai fara cravate, mai taranist, cum era PSD pe vremea lui Dragnea, cu neolegionari razboinici doar pe tastatura si pe Facebuci.  

USR o sa fie noul PNL, dar fara liberali coafate si frezati, ci cu ONG-isti corporatisti ochelaristi , manageri  si IT-isti parveniti.

Ambele partide care promit reforme o sa provoace haos.  

Emigrati cat mai puteti! 

Link spre comentariu
Acum 17 ore, logix a spus:

Rămâne de văzut în 2024,dar după cum văd eu lucrurile cred și sper că nu vor trece de pragul electoral de 5%,aceste specimene nu au ce căuta în parlament

Ba vor trece de prag, si vor obtine inca 30-40 de procente daca fac aliante si ii coopteaza pe toti fomistii din opozitie care n-au primit o firmitura din ciolanul luat de USL.

Subestimati AUR, dar e un partid periculos.  Si mai ales prostii care ii voteaza. Parca ati uitat de duminica orbului, de 2000, de 2016, la un an de la Colectiv.  

Daca vine AUR la guvernare, sa-i multumesti PNL-ului, lui Orban, lui Citu si majestatii sale Klaus Iohannis care in februarie 2020 zicea ca CODIDUL e  o simpla raceala in conditile in care murisera deja mii de oameni la nivel planetar, dar era la schi.  

Mai degraba m-as teme pentru PNL, ca aia clar nu mai pupa guvernare si locuri in parlament in veci dupa restrictiile din perioada pandemica si dupa guvernarea lui Citu si a lui Orban care au lasat milioane de someri in urma lor, preturi si facturi mai mari,  si o generatie de elevi analfabeti functional din cauza scolii online. Plus ca cei 60.000 de morti de la COVID  li se datoreaza lor din moment ce n-au avut coaie sa faca vaccinarea obligatorie ca-n tarile vestice si au lasat in februarie 2020 sa intre toate scursurile in tara, aducandu-ne COVID. 

USR-istii sunt si ei la pamant,   dar au facut bine ca s-au retras la timp din coalitia cu PNL. In felul asta poate o sa mai pupe guvernare prin 2029 dupa ce mai uita romanii de pagubele numite Ciolos, Barna, Clotilde, Nicusor si Voiculescu.  

As zice ca e necesara o guvernare PSD-AUR patru ani ca USR sa castige toate alegerile din 2028-2029. 

PSD a facut o prostie ca a intrat la guvernare de anu trecut fiindca cam da chix pe toate planurile si in curand romanii vor iesi in strada cand vor veni primele facturi mari la energie si gaze din iarna.  S-ar putea sa cada coalitia si sa ne trezim cu alegeri anticipate chiar la anu' si sa ne trezim cu o coalitie AUR-PSD pentru moment.  Nu cred ca PSD va obtine mai mult de 25% si pot sa spere sa obtina presedintia (Geoana sau Negoita) de vreme ce contracandidatul din turul 2 o sa fie vreun AUR-ist (Simion sau Sosoaca) si multi o sa se mobilizeze sa nu iasa Vadim 2  presedinte.  O sa fie ales Iliescu 2.  

Link spre comentariu
  • Oras:Băneasa
Acum 19 ore, arsanass a spus:

Aide plm ce s-a oficat obezul. Nu stau sa citesc km de text 😂😂😱

Hehehe, bine bă el pîrțiitoare, dacă nu te duce capu' , încercăm mai pă onomatopeic așa :

naaa la puuulăăă naaa ! 

🤭😂🤣

• Like 1
  • Minus 2
Link spre comentariu
Acum 22 ore, tomson a spus:

Io nus pro rus is pro eu si nato dar nu imi place prostia mai ales la aliati pentru ca ma costa scump si nici ticalosia ca am asteptari  mai mari de la ai mei

Da demoncratii si oligarhii us aia cu complexu militar is in spatele senilului

ei fura miliardele si baga in alegerile ce vin ca trb fraudate mai bine dacat data trecuta cand s-au prins toti

Ucr is penibili de minicinosi pierd razboiul si se lauda ca merge bine

unii au incepu sa recunoasca ca au pierderi f grele , ca mor soldati ca n-au nici garouri si trusa de prim ajutor sunt video cu brigazi ce se predau ca nu au conducere buna armament si echipamente 

Nici dc vin rusii si cuceresc ucraina si ne-o dau pe tava inapoi de buni ce sunt nato si eu nu ne va lasa sa le luam

Ucr fac etnocid in bucovina chiar si acum cand au sters insriptia  din cernauti ce atesta ca orasul era al moldovei acu  600 ani pe vrema lui alexandru cel bun

Trebuiau sa profite de victoria din faza 1 sa dea donbas si crimeea ca is ale rusilor si sa semneze china turcia us uk eu  ca intra direct in razboi dc rusii mai ataca un cm

Dar s-au fudulit ca oligofrenii ca bat rusia si  pierd tot sud estul poate raman fara odesa si iesire ceea ce va fi rau pt noi pt nato pt ei si pt toti

De asta ma oftic ca demoncratii din us de la putere din spatele senilului is ticalosi si fac prostii ce ies rau pt noi nu pt ei

Vor parasi ucr ca afgansitanu si le va fi mai rau decat inainte

Boss, dușmanul e Rusia, nicidecum Ucraina, cu toate excesele ei. 

Democrații or fi niște tîrșeloși și Biden un senil, dar faptul că îi sprijină pă ucraineni...e bine, eu așa mă gîndesc. Zelenski nu e un dictator, nu a tîrît de capul lui Ucraina în război, pînă la el ucrainenii l-au alungat pă Ianukovici, Poroșenko a fost și el pro independență și chiar dacă a pierdut al doilea mandat e la Kiev, luptînd măcar simbolic contra rușilor. Mai zic de frații Klitschko, crezi că i-a obligat cineva să se întoarcă și să se implice ? Ce zici de mulți alți ucraineni care aveau o viață liniștită în Occident și totuși se întorc să lupte ? Tenismenii Stakhovski, Dolgopolov, antrenorul de la Sherif Tiraspol, de fotbaliști nu mai zic...vezi și ce-a pățit Timoșciuk, care a ales să rămână în Rusia. 

Nu cred că rușii au cum să cîștige războiul ăsta, între ei și ucraineni s-a creat o ruptură enormă, a curs prea mult sînge. 

În niciun caz nu se compară ucrainenii cu afganii, dîn păcate, religia musulmană sau mai bine zis felul în care o interpretează mullahi talibani... cred că i-a distrus ireversibil. 

• Like 3
  • Minus 3
Link spre comentariu
  • Oras:Tg-Mures
9 hours ago, Beton_Armat said:

Nu cred că rușii au cum să cîștige războiul ăsta, între ei și ucraineni s-a creat o ruptură enormă, a curs prea mult sînge. 

Eu sunt de parere ca numeni nu va castiga acest razboi.

Chiar nu sunt adeptul conspiratiilor, dar mi se pare un picut ciudat cat de mult ajuta America (si pt ca America, aproape lumea intreaga) Ucraina. De parca nici nu asta ar fi princcipalul scop, ci mai degraba slabirea/distrugerea Rusiei,

Cand a mai ajutat America asa mult vreo tara Est-Europeana? Oricum, bine face.

• Like 2
  • Minus 1
Link spre comentariu
La 24.05.2022 la 11:25, MacArthur a spus:

Eu sunt de parere ca numeni nu va castiga acest razboi.

Chiar nu sunt adeptul conspiratiilor, dar mi se pare un picut ciudat cat de mult ajuta America (si pt ca America, aproape lumea intreaga) Ucraina. De parca nici nu asta ar fi princcipalul scop, ci mai degraba slabirea/distrugerea Rusiei,

Cand a mai ajutat America asa mult vreo tara Est-Europeana? Oricum, bine face.

Se pare că tot ajutorul a fost în van. Am văzut comentarii și opinii cum că rușii sunt pe cale să-și atingă obiectivele dorite, adică coridorul din sud-estul Ucrainei către Crimeea. Că au luat principalele puncte strategice, Melitopol, Herson și Mariupol. Controlează și Donbassul și Luganskul și deja au început să rusifice teritoriul cucerit, în sensul că-și instalează administrația, eliberează acte precum pașapoarte și au introdus manualele rusești. Ofensiva spre Kiev și Harkov ar fi fost doar o diversiune, maskirovka, menită să fixeze armata ucraineană în nord, ca ei să-și vadă liniștiți de treabă în sud. 

Pare a avea sens, cre'că e aproape imposibil ca armata ucraineană să-i mai scoată din teritoriile ocupate. 

Să vedem, ce va mai urma.

• Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Timisoara
La 01.06.2022 la 1:47, Beton_Armat a spus:

Se pare că tot ajutorul a fost în van. Am văzut comentarii și opinii cum că rușii sunt pe cale să-și atingă obiectivele dorite, adică coridorul din sud-estul Ucrainei către Crimeea. Că au luat principalele puncte strategice, Melitopol, Herson și Mariupol. Controlează și Donbassul și Luganskul și deja au început să rusifice teritoriul cucerit, în sensul că-și instalează administrația, eliberează acte precum pașapoarte și au introdus manualele rusești. Ofensiva spre Kiev și Harkov ar fi fost doar o diversiune, maskirovka, menită să fixeze armata ucraineană în nord, ca ei să-și vadă liniștiți de treabă în sud. 

Pare a avea sens, cre'că e aproape imposibil ca armata ucraineană să-i mai scoată din teritoriile ocupate. 

Să vedem, ce va mai urma.

corect , acum au vazut cei ce au pus botu la propaganda ca au fost mintiti cu nerusinare

rusia are resurse masive si loveste tintit fie tanc tun racheta e ghidata precis si pierderile ucr is mari

jele recunoaste 100 morti si 500 raniti pe zi iti dai seama cat e in realiatate , mult mai mult

8000 de  prizonieri ucr in donbas 

severodonetsk cheia donbasului e cazut

drona aia smekera americana s-a intors bruiata

E clar ce am spus de la inceput, trebuiau sa profite de succesul initial sa negocieze ca rusii sa primeacsa doar ce e al lor  , donbas si crimeea strict , cu garantii de la toti  inclusiv china si turcia ca fac razboi cu rusii dc mai pretind ceva.

S-au lacomit si fudulit ca umilesc rusia , ca asa sunt ei si iata le ia putin mult  mai mult decat ar fi putut negocia.

Drept e ca si us , uk, i-au tarat cu lant de fier in dezastru asta, ca pe o biata sclava ucraina de ti-e sincer mila .

• Minus 1
Link spre comentariu

1 oră în urmă, tomson a spus:

corect , acum au vazut cei ce au pus botu la propaganda ca au fost mintiti cu nerusinare

rusia are resurse masive si loveste tintit fie tanc tun racheta e ghidata precis si pierderile ucr is mari

jele recunoaste 100 morti si 500 raniti pe zi iti dai seama cat e in realiatate , mult mai mult

E clar ce am spus de la inceput, trebuiau sa profite de succesul initial sa negocieze ca rusii sa primeacsa doar ce e al lor  , donbas si crimeea strict , cu garantii de la toti  inclusiv china si turcia ca fac razboi cu rusii dc mai pretind ceva.

S-au lacomit si fudulit ca umilesc rusia , ca asa sunt ei si iata le ia putin mult  mai mult decat ar fi putut negocia.

Drept e ca si us , uk, i-au tarat cu lant de fier in dezastru asta, ca pe o biata sclava ucraina de ti-e sincer mila .

Boss, teritoriile alea sunt furate, chiar și rușii le denumesc "noua rusie"...Crimeea au furat-o de la tătari, alte pământuri de la noi și de la alții. Ucraina a fost un stat creat din rapturi teritoriale și din diferite populații, NERUSE. Între timp lucrurile au evoluat și s-a născut o națiune tînără, numeroasă, în parte rusificată - vezi Crimeea, Donbass, Lugansk. Sunt rusofoni, într-adevăr, dar nu sunt ruși. Tu susții că ar fi trebuit să predea fără luptă sud estul ca să fie bine, să nu fie rău, dar istoria ne arată că tăvălugul rusesc nu se oprește, ci își urmează linia de înaintare spre gurile Dunării și strâmtorările Bosfor și Dardanele, linie expansionistă, trasată încă de pe vremea lu' Petru cel Mare. 

Îmi pare rău că te lași sedus de "cântecul de sirenă" al ciolovecilor. Nu mai fii atent la toate inepțiile pe care le îndrugă propaganda lor, au doar un singur țel : să "înghită" tot ce le stă în cale, până ajung să stăpânească strâmtorile. Vor încerca din răsputeri, dacă la un moment dat țarii se credeau împărații dă drept ai noii Rome, Constantinopole. Acum, cel mai probabil, vor fii apărătorii ortodoxiei.

Bleah, mi-e silă de gândirea lor pervertită. Sper să-i oprim. 

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Beton_Armat a spus:

Boss, teritoriile alea sunt furate, chiar și rușii le denumesc "noua rusie"...Crimeea au furat-o de la tătari, alte pământuri de la noi și de la alții. Ucraina a fost un stat creat din rapturi teritoriale și din diferite populații, NERUSE. Între timp lucrurile au evoluat și s-a născut o națiune tînără, numeroasă, în parte rusificată - vezi Crimeea, Donbass, Lugansk. Sunt rusofoni, într-adevăr, dar nu sunt ruși. Tu susții că ar fi trebuit să predea fără luptă sud estul ca să fie bine, să nu fie rău, dar istoria ne arată că tăvălugul rusesc nu se oprește, ci își urmează linia de înaintare spre gurile Dunării și strâmtorările Bosfor și Dardanele, linie expansionistă, trasată încă de pe vremea lu' Petru cel Mare. 

Îmi pare rău că te lași sedus de "cântecul de sirenă" al ciolovecilor. Nu mai fii atent la toate inepțiile pe care le îndrugă propaganda lor, au doar un singur țel : să "înghită" tot ce le stă în cale, până ajung să stăpânească strâmtorile. Vor încerca din răsputeri, dacă la un moment dat țarii se credeau împărații dă drept ai noii Rome, Constantinopole. Acum, cel mai probabil, vor fii apărătorii ortodoxiei.

Bleah, mi-e silă de gândirea lor pervertită. Sper să-i oprim. 

Crimeea este a cui a cucerit o. Au cucerit o mongolii tatarii turcii in final rusii e a lor punct.

Donbas chiar si din ce zici tu nu e ucrainean .punct. 

Trebuia sale dea donbas crimeea cu acord de la china nato izrael ca declara razboi rusiei automat dc mai cere. Punct.

Las o asa ca dc nu vin rusii la granita la noi si rup tot sude estul ucr

Link spre comentariu
9 hours ago, tomson said:

E usor sa critizam altii pana nu ajungem intr-o situatie similara... ma rog, nu noi, romanii... in timp ce in Ucraina pana si sportivi mondiali se intorc sa lupte pt patrie, la noi la incepuutl invaziei mii se barbati s-au ingramadit sa-si faca pasapoarte, ca in cazul unei invaziuni s-o stearga... mda, every man for himself. Datorie, onoare pe la noi nu exista.

Omul lupta pt tara sa precum pt familia sa. Pana la moarte. 

Daca e sa ne luam dupa istorie (care parte a unei tari a apartinut cui in vremuri stravechi), si Romania ar putea fi dezmembrata in 4.

• Like 3
  • Minus 1
Link spre comentariu

100 de zile de razboi

Ucraina

Ucrainenii au mobilizat 120.000 de oameni – forțe armate și 109.000 de oameni forțe paramilitare. Voluntarii străini, în perioada de maxim, au fost undeva la 3000.

Ucraina a pierdut 20% din teritoriul național.

A pierdut accesul de facto la Marea Neagră și ca urmare imposibilitatea de a exporta materii prime și cereale – principalele obiecte de export.

A pierdut peste 50% din industria grea, 47% din resursele minerale, 45% din resursele energetice (centrale electrice), 27% din terenul agricol, 17% din stocurile de cereale.

Economia Ucrainei s-a prăbușit cu peste 30%

Pierderile agregate ale Ucrainei, generate de război, sunt, în acest moment, estimate la 700 de miliarde de dolari.

In aceste 100 de zile 261 de copii au fost uciși șu 341 răniți.

1888 de instituții educaționale au fost avariate, dintre care 180 au fost distruse integral.

543 de instituții de sănătate au fost avariate ( spitale, policlinici, dispensare, sanatorii) 89 au fost distruse integral.

S-au înregistrat 296 de atacuri directe asupra ambulanțelor si personalului medical.

38.000 de clădiri rezistențiale au fost avariate sau distruse. 220.000 oameni au rămas fără adăpost.

Pierderile civile estimate sunt undeva in jurul a 26.000 de oameni. Oficial au fost contorizate 4169 de decese, diferența fiind preponderent dispăruți și decese neînregistrate – corpuri neidentificate.

Pierderile militare sunt undeva la 15.000 de soldați.

Ucraina a întreaga capacitate navală a țării.

Din Ucraina au plecat peste granițe 7 milioane de oameni dintre care 2.3 milioane s-au întors. Dintre acești 7 milioane, 1,1 milioane au ajuns in Rusia.

Cel mai mare succes tactic al Ucrainei: Scufundarea crucișătorului Moskva

Cel mai mare succes strategic: rezistența de la Mariupol.

Rusia:

Rușii au mobilizat în jur de 220.000 de oameni: 110 batalioane tactice + 40.000 de forțe separatiste. + unități speciale, navele și aeriene.

Rusia a ocupat un teritoriu de aproximativ 120.000 kmp.

A fost izolată pe plan internațional așa cum nu a fost izolată niciodată în istoria ei.

80% dintre companiile multinaționale au părăsit Rusia. Această acțiune a general blocaje interne de o mulțime de ramuri ale economiei. De la lipsa de cafea și hârtie igienică până la lipsa de piese de schimb pentru avioanele comerciale.

Economia Rusiei s-a prăbușit cu 12%

Financiar, Rusia a cheltuit în Ucraina în jur de 90 de miliarde de dolari până acum. Tot deranjul.

Frontul de acasă a consumat încă 20 de miliarde.

Pierderile agregate ale Rusiei, generate de război, sunt, în acest moment, estimate la 300 de miliarde de dolari, însă compoziția lor este diferiră de cea a pierderilor ucrainene.

Cu exceptia orașelor Mariupol și Herson, în cele 100 de zile, rușii nu au înregistrat nicio victorie semnificativă.

Rușii au pierdut în jur de 25 000 de soldati, alti 30.000 fiind răniți.

Cele mai mari eșecuri ale rușilor: retragerea din zona Kievului și a Harkovului.

Cel mai infam act de săvârșit de ruși: bombardarea teatrului de la Mariupol.

14 țări au recunoscut intervenția Rusiei ca genocid.  Rusia se află la începutul unei lungi perioade de izolare și de judecăți și prejudecăți. Cel puțin o generație din Europa o va arăta cu degetul. Dacă pentru Rusia invazia Ucrainei a fost un succes pe plan intern, acțiune acceptată de peste 80% din poporul rus, pe plan internațional a fost cel mai mare eșec din istoria modernă a acestui stat. Pe termen lung războiul din Ucraina s-ar putea să fie mai costisitor decât prăbușirea Uniunii Sovitice.

Cum putea fi evitat acest razboi? La fel si ca cel din Corea, Vietnam... Daca in 1941 Aliatii lasau ca germanii si rusii sa se ucida intre ei, si intrau in ring cu tara care mai ramasese in picioare. 

Oare ce viata ar fi in Europa de Est daca nu traia 40 si ceva de ani in ghearele comunistilor?

Ce zici, tovarase @Beton_Armat? Ii lasai pe nemti si rusi sa se ucida intre ei?

• Like 3
  • Minus 1
Link spre comentariu
La 03.06.2022 la 3:08, tomson a spus:

Crimeea este a cui a cucerit o. Au cucerit o mongolii tatarii turcii in final rusii e a lor punct.

Donbas chiar si din ce zici tu nu e ucrainean .punct. 

Trebuia sale dea donbas crimeea cu acord de la china nato izrael ca declara razboi rusiei automat dc mai cere. Punct.

Las o asa ca dc nu vin rusii la granita la noi si rup tot sude estul ucr

Păi ucrainenii erau "ultimii" cuceritori 😁, rușii n-au vrut să pună punct și au cucerit-o iar 🤷🏻.  Nu contează ce zic sau "las" eu, doar comentăm și noi p-aci. Dpmdv, rușii poa'  să se ducă dracu', nu vreau să-i avem vecini. 

La 03.06.2022 la 20:29, MacArthur a spus:

Ce zici, tovarase @Beton_Armat? Ii lasai pe nemti si rusi sa se ucida intre ei?

Eu nu am atâta cinism încât să am inima asta. Dar plm, așa judec acum, pă fotoliu, cu birra  în față, așteptând să înceapă meciul, Muntenegru - România. 🤷🏻 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Beton_Armat a spus:

Păi ucrainenii erau "ultimii" cuceritori 😁, rușii n-au vrut să pună punct și au cucerit-o iar 🤷🏻.  Nu contează ce zic sau "las" eu, doar comentăm și noi p-aci. Dpmdv, rușii poa'  să se ducă dracu', nu vreau să-i avem vecini. 

Eu nu am atâta cinism încât să am inima asta. Dar plm, așa judec acum, pă fotoliu, cu birra  în față, așteptând să înceapă meciul, Muntenegru - România. 🤷🏻 

nici eu  nu i vreau vecini dar asta e consecinta imbecilitatii liderilor ucrainieni si a stapanilor scalvei ucraina

vor ajunge rusii vecini

ucraina a primit o cadou s aste ain uniune fericita

a plecat la dujmani o da iapoi

nu vrea de voie o iau cu sila

Link spre comentariu
Acum 48 minute, tomson a spus:

nici eu  nu i vreau vecini dar asta e consecinta imbecilitatii liderilor ucrainieni si a stapanilor scalvei ucraina

vor ajunge rusii vecini

ucraina a primit o cadou s aste ain uniune fericita

a plecat la dujmani o da iapoi

nu vrea de voie o iau cu sila

Nu "văd" unde e imbecilitatea liderilor ucraineni. Indiferent de lideri, e limpede ce-și doresc ucrainenii. Să se rupă de tot de ruși. Dîn păcate nu există națiune care să nu-și fi plătit cu sînge independența față de un imperiu. Nu am niciun motiv să le dau dreptate la ruși și nici să le susțin invazia în Ucraina. Nu știu dacă ucrainenii vor reuși să-i mai scoată din Crimeea, Donbass și Lugansk, da' îi apreciez pt că se luptă. Sunt de părere că ar fi trebuit ca americanii și noi ceilalți dîn NATO să fii intrat pe față în conflict, încă de la început. Ajutorul de acum e cam târziu și e foarte greu să mai reușești să-i scoți dîn teritoriile ocupate, practic orice pace care păstrează status quo-ul de acum e de fapt o înfrângere. 

Link spre comentariu
Acum 47 minute, Beton_Armat a spus:

Nu "văd" unde e imbecilitatea liderilor ucraineni. Indiferent de lideri, e limpede ce-și doresc ucrainenii. Să se rupă de tot de ruși. Dîn păcate nu există națiune care să nu-și fi plătit cu sînge independența față de un imperiu. Nu am niciun motiv să le dau dreptate la ruși și nici să le susțin invazia în Ucraina. Nu știu dacă ucrainenii vor reuși să-i mai scoată din Crimeea, Donbass și Lugansk, da' îi apreciez pt că se luptă. Sunt de părere că ar fi trebuit ca americanii și noi ceilalți dîn NATO să fii intrat pe față în conflict, încă de la început. Ajutorul de acum e cam târziu și e foarte greu să mai reușești să-i scoți dîn teritoriile ocupate, practic orice pace care păstrează status quo-ul de acum e de fapt o înfrângere. 

rusii au inteles ca ucrainienii vor cu dujmanu si ca nu pot sa i tina cu forta

dar sa dea inapoi cadourile ca is teritorii strategice de neinlocuit pt rusia

donbas si crimeea

apoi drum bun

insa ucr si nato incearca sa le fure 

si e zdrobita in plus rusii pt ca nu le dau de buna voie le vor lua mai mult 

pentru toti ai lor care au murit aparandu si tara

In Donbas rusii isi apara tara dincolo ucrainienii se apara.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, tomson a spus:

rusii au inteles ca ucrainienii vor cu dujmanu si ca nu pot sa i tona cu forta

dar sa de ainapoi cadourile ca is teritorii strategice de neinlocuit pt rusia

donbas si crimeea

apoi drum bun

insa ucr incearca sa le fure 

si e zdrobita in plus rusii pt ca nu le dau de buna voie le vor lua mai mult 

pentru toti ai lor care au murit aparandu si tara

Dă cînd se dau cadourile înapoi ? Halal cadouri, dîn furăciuni...

Dacă ăștia îi ajutau de la început pă ucraineni și le dădeau în gură la ruși ca lumea, nu se mai ajungea aici. 

Link spre comentariu

1 oră în urmă, Beton_Armat a spus:

Dă cînd se dau cadourile înapoi ? Halal cadouri, dîn furăciuni...

Dacă ăștia îi ajutau de la început pă ucraineni și le dădeau în gură la ruși ca lumea, nu se mai ajungea aici. 

nu le da nimeni in gura la rusi atat timp au cele mai bune rachete

plus ca scopul pu bid e sa bage miliardele in buzunar si sa futa economic europa si a ei moneda

cadou vorba vine , le-au dat sa lefoloseasca impreuna ca in casatorie

vrei pula lu ala ca e mai mare lasa ce a fost a lu primu inainte sa vii tu

Link spre comentariu
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...