Sabina100 Reputație: 2510 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:In your mind Oras:In your mind Postat Aprilie 4, 2022 Acum 3 minute, danp123 a spus: Eu ma declar curvar-flasnetar! Așa "specimen" mai rar!🤪 1
Membru Premium danp123 Reputație: 2899 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Membru Premium Postat Aprilie 4, 2022 12 hours ago, Impartial said: Eu nu le-as defini ca poezii, ci mai degrabă gânduri așternute, după priceperea fiecăruia. De ce? Fiindcă în poezii trebuie sa tii cont de mai multe. Tipuri poezii. Structura unui poem. 1. Elegia 2. Epistola 3. Epopeea 4. Gazelul 5. Glosa 6. Rondelul 7. Pastelul 8. Satira 9. Sonet 10. Oda 11. Balada Intotdeauna am fost curios unde se incadreaza Nichita Stanescu in lista asta?!
Sabina100 Reputație: 2510 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:In your mind Oras:In your mind Postat Aprilie 4, 2022 Acum 40 minute, Cozonac7 a spus: Propun și următoarele cuvinte pentru continuare: - poezie , măiestrie , adevăr , înțelepciune Acum 26 minute, Cozonac7 a spus: Trăim într-o țară liberă!! (cel puțin momentan...) Fă ce-ți poftește inimioara ...) 😇 poezie , măiestrie , adevăr , înțelepciune 🤗 Adevărul e că astăzi Plină de înțelepciune Gospodina noastră știe Să facă și torturi bune Pregătite cum se știe Cu destulă măiestrie Tot ce face-i poezie. 1
Popica19 Reputație: -139 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Timișoara Oras:Timișoara Postat Aprilie 4, 2022 Acum 2 ore, povestitorul a spus: Face ...face ... mergi cu incredere .... Ca sfat ....iti trebuie un teanc ...pe fata o hartie de 500 lei ....pe spate la fel ...la mijloc ...ziare 😂😂😂 Na ai problema decât sa ma plimb prin toată Timișoara de la o ușă la alta timpul plus motorina tot acolo ajung o sa încerc și o sa revin cu o recenzie mersi mult 1 1
Impartial Reputație: 1548 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Univers Oras:Univers Postat Aprilie 4, 2022 Acum 43 minute, Cozonac7 a spus: Păi să-l provocăm pe @Impartial să continue 😇 să ne facă o demonstrație de poezie, folosind (măcar) una din cele 11 structuri înșirate de el. Propun și următoarele cuvinte pentru continuare: - poezie , măiestrie , adevăr , înțelepciune 🤗 Acu' să vezi artă!! Ai uitat ca am zis ca Noi, nu suntem poeți?😂 Asterne si noi asa niste randuri, sa dea pe rima.😂 1
22leon Reputație: 34596 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Banat Oras:Banat Postat Aprilie 4, 2022 Acum 47 minute, Magnificul0 a spus: Fraților, de ce fetele de pe aici te cheamă să le cunosti, chiar ele au inițiativă și își doresc asta (și chiar daca tu nu ai vrea) în timp ce fetele ce nu lucrează în domeniul asta nu te cheamă să le cunosti? Că e o diferență foarte mare fiindcă dacă și celelalte fete te ar chema să le cunosti (așa cum o fac fetele din domeniu asta) atunci e clar că ai reuși să își satisfaci apetitul sexual..și n-ai mai avea nevoie de curve... Te-a chemat pe tine o fata de aici sa o cunoști? Măi sa fie 😂😂 Eu nu prea cred, dar......care ii cea care a făcut gestul asta ? 😁😂 Celelalte fete trebuie sa le agăți, să le cucerești...... dacă nu știi, citește pe net cum se face 😂😂 2 2
Cozonac7 Reputație: 7854 Postat Aprilie 4, 2022 Telefon: Fără credit Oras:Frumosul oraș de pe malul Begăi Telefon: Fără credit Oras:Frumosul oraș de pe malul Begăi Postat Aprilie 4, 2022 2 minutes ago, Impartial said: Ai uitat ca am zis ca Noi, nu suntem poeți?😂 Asterne si noi asa niste randuri, sa dea pe rima.😂 Bă... Dacă tot nu ești de comitet... lasă-i pe alții să aibe bucuria lor 🥰 Până si Bacovia ar fi citit cu plăcere ce s-a scris pe aici. Măcar merită apreciat efortul 😇
Impartial Reputație: 1548 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Univers Oras:Univers Postat Aprilie 4, 2022 Acum 18 minute, danp123 a spus: Intotdeauna am fost curios unde se incadreaza Nichita Stanescu in lista asta?! "Nichita Stanescu este poet fantastic si in acelasi timp dramatic, un contemplativ si un luptator, un sentimental si un ideolog, un mistic vizionar si un indragostit de real. Rareori un poet a recurs la atitea abstractiuni, versurile par adesea un catalog de idei filozofice generale, de notiuni din fizica, biologie, astronomie sau chimie, de simple definitii si teorii, de numere si litere. Insa rareori un poet a avut o mare capacitate de a unifica aceste abstractii intr+un spatiu atit de concrect, mai real decit privelistea unei paduri sau a unei strazi." "Nichita Stanescu a scris poezii in alt sens decit cel curent (Rosu vertical, 1967; Un pamint numit Romania, 1969) si a publicat un volum de microeseuri, Cartea de recitire (1972). Selectiuni proprii in Alfa (1967), Poezii (1970), Clar de inima (1973) si Starea poezie (1975). Editie postuma in doua volume, cu titlul Ordinea cuvintelor, urmata de o antologie din proza si versuri cu titlul Fiziologia poeziei" PS, nu am zis cu cuvintele mele, ti-am postat din alta parte, spre edificare.😊 1 1
Impartial Reputație: 1548 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Univers Oras:Univers Postat Aprilie 4, 2022 Acum 5 minute, Cozonac7 a spus: Bă... Dacă tot nu ești de comitet... lasă-i pe alții să aibe bucuria lor 🥰 Până si Bacovia ar fi citit cu plăcere ce s-a scris pe aici. Măcar merită apreciat efortul 😇 Adica? Ce am zis gresit? Esti cumva poet si nu stiu? 😂 Efortul da. Felicitări!👏 PS: dacă depui efort chiar poti deveni. Ai ceva talent. Însă trebuie sa studiezi...😉
22leon Reputație: 34596 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Banat Oras:Banat Postat Aprilie 4, 2022 Acum 2 minute, Impartial a spus: Adica? Ce am zis gresit? Esti cumva poet si nu stiu? 😂 Efortul da. Felicitări!👏 PS: dacă depui efort chiar poti deveni. Ai ceva talent. Însă trebuie sa studiezi...😉 Când si cum devine cineva poet ? 😁😂 2
Cozonac7 Reputație: 7854 Postat Aprilie 4, 2022 Telefon: Fără credit Oras:Frumosul oraș de pe malul Begăi Telefon: Fără credit Oras:Frumosul oraș de pe malul Begăi Postat Aprilie 4, 2022 6 minutes ago, Impartial said: Adica? Ce am zis gresit? Esti cumva poet si nu stiu? 😂 Efortul da. Felicitări!👏 PS: dacă depui efort chiar poti deveni. Ai ceva talent. Însă trebuie sa studiezi...😉 Frumos din partea ta ar fi fost să vii cu încurajări... Dacă tot voiai să faci o faptă bună. Sau ai fi putut fi imparțial, și să-ți vezi de treaba ta. Nimeni de aici nu s-a declarat poet. Și dintre toți, tocmai tu... Să te iei în mod gratuit de Sabina... Nu să face!!! 😇
Membru Premium danp123 Reputație: 2899 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Membru Premium Postat Aprilie 4, 2022 @impartial... pai nu m-ai edificat de loc! Prima data zici ca astia de pe aici nu sunt poeti! Ca poezia are structuri si tipare... ca e rigida si trebuie sa ne incadram in limite si norme... N-ai zis-o cu atatea cuvinte... dar ne-ai trantit tonul superior! Cand l-am pomenit pe Nichita... ai citat ce-au scris altii despre EL.... EL care n-a incaput in tipare... si totusi toti l-au vazut ca e POET! Versuri albe, limerick, haiku... de ce te limitezi la definitiile romanesti... crezi ca numai "romanul s-a nascut poet"?! 2
Sabina100 Reputație: 2510 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:In your mind Oras:In your mind Postat Aprilie 4, 2022 Acum 4 minute, 22leon a spus: Când si cum devine cineva poet ? 😁😂 Poet ești și-n papuci de casă Secretul este să ai clasă! 2
Impartial Reputație: 1548 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Univers Oras:Univers Postat Aprilie 4, 2022 Acum 7 minute, 22leon a spus: Când si cum devine cineva poet ? 😁😂 Scrierea de poezie se bazează pe experiențe din trecut. Te gândesti la senzatii, mirosuri si ceea ce simti. Este un exercitiu si un antrenament emoțional și psihologic.
22leon Reputație: 34596 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Banat Oras:Banat Postat Aprilie 4, 2022 Acum 5 minute, Sabina100 a spus: Poet ești și-n papuci de casă Secretul este să ai clasă! Și cine stabilește ca ai clasă sau nu ? Depinde și de gusturile celor care își fac /exprima o părere? 2
Vizitator helicoidal Reputație: 0 Postat Aprilie 4, 2022 Postat Aprilie 4, 2022 Acum 13 minute, 22leon a spus: Când si cum devine cineva poet ? 😁😂 dupa ce o vezi goala...
Vizitator scorpion1970 Reputație: 0 Postat Aprilie 4, 2022 Postat Aprilie 4, 2022 Acum 6 minute, Sabina100 a spus: Poet ești și-n papuci de casă Secretul este să ai clasă! Mi-am pus papuciiiiiii....si 🙈 Frunză verde stâlp, Curge apa în beci, Bună seara...fetelor, Am venit sa iau cazmaua! 😁 ...de mine!!!! 🤫
22leon Reputație: 34596 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Banat Oras:Banat Postat Aprilie 4, 2022 Acum 7 minute, Impartial a spus: Scrierea de poezie se bazează pe experiențe din trecut. Te gândesti la senzatii, mirosuri si ceea ce simti. Este un exercitiu si un antrenament emoțional și psihologic. Eu am întrebat una iar tu îmi răspunzi alta . Bun așa 😂 Deci cei care au scris nu au "antrenament emoțional și psihologic" 😂😂 2
Impartial Reputație: 1548 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Univers Oras:Univers Postat Aprilie 4, 2022 Acum 11 minute, danp123 a spus: @impartial... pai nu m-ai edificat de loc! Prima data zici ca astia de pe aici nu sunt poeti! Ca poezia are structuri si tipare... ca e rigida si trebuie sa ne incadram in limite si norme... N-ai zis-o cu atatea cuvinte... dar ne-ai trantit tonul superior! Cand l-am pomenit pe Nichita... ai citat ce-au scris altii despre EL.... EL care n-a incaput in tipare... si totusi toti l-au vazut ca e POET! Versuri albe, limerick, haiku... de ce te limitezi la definitiile romanesti... crezi ca numai "romanul s-a nascut poet"?! Am arătat doar un exemplu. Nu cred ca a arăta ceva inseamna ton superior. Poet inseamna mai mult, ai dreptate. De acord cu tine.😊 PS: dacă sunt poeți recunoscuți pe aici, imi cer scuze.😊
Cozonac7 Reputație: 7854 Postat Aprilie 4, 2022 Telefon: Fără credit Oras:Frumosul oraș de pe malul Begăi Telefon: Fără credit Oras:Frumosul oraș de pe malul Begăi Postat Aprilie 4, 2022 10 minutes ago, Impartial said: Scrierea de poezie se bazează pe experiențe din trecut. Te gândesti la senzatii, mirosuri si ceea ce simti. Este un exercitiu si un antrenament emoțional și psihologic. Păi și eu dacă zic acuma că te-am mirosit că vei scrie ceva în urma a ce ai citit... Presupune că ți-am transmis niște senzații , în urma cărora ai simțit ceva. Dă-mă dracu'... Chiar sunt poet!! Edit: @Impartial, las-o așa! 😇 1
Sabina100 Reputație: 2510 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:In your mind Oras:In your mind Postat Aprilie 4, 2022 Eu zic să-i zicem topicului Poeți în papuci de casă!🙃 1 2
Impartial Reputație: 1548 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Univers Oras:Univers Postat Aprilie 4, 2022 Acum 3 minute, 22leon a spus: Eu am întrebat una iar tu îmi răspunzi alta . Bun așa 😂 Păi ai întrebat când si cum. Iar eu am crezut ca ai dedus. Cand vrei sa faci precum am specificat.😊(cum) Apoi vezi daca au sau nu valoare pentru cititori... Eu nu am vrut...eu aștern gânduri...de vreo 20 de ani. Dar, nu sunt poet.😊
Impartial Reputație: 1548 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Univers Oras:Univers Postat Aprilie 4, 2022 Acum 6 minute, Cozonac7 a spus: Păi și eu dacă zic acuma că te-am mirosit că vei scrie ceva în urma a ce ai citit... Presupune că ți-am transmis niște senzații , în urma cărora ai simțit ceva. Dă-mă dracu'... Chiar sunt poet!! Edit: @Impartial, las-o așa! 😇 Totul e din informatie. Care e problema? Te-ai nascut invatat? Ori ai invatat din informatie?😊 Informatie trecuta, recenta...dar informatia se repeta. Uneori ti le improspatezi. E vreo problema?😊 Crezi ca daca aștern aici zecile de gânduri...nu sunt din informații acumulate? Crezi ca daca pun zeci de citate gândite de mine, nu sunt din informații?
Membru Premium danp123 Reputație: 2899 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Membru Premium Postat Aprilie 4, 2022 6 minutes ago, Sabina100 said: Eu zic să-i zicem topicului Poeți în papuci de casă!🙃 Poeti in papuci de casa... de unica folosinta! Eu propun ca @Anna03 sa-i brodeze cu ceva de genul "Anna's Residence" si sa-i vanda la clienti, cand pleaca! Sa-i treaca la fantezii... sau servicii extra si sa-i taxeze corespunzator! Nu era una pe aici care vindea chiloti folositi?! Poate chiar sa-i vanda si la clientii care n-au ajuns la ea! Se pot lauda si ei: "Nu ma crezi ca am futut-o? Uite, ba, dupa mi-a dat papucii!" 😍🤪 3
Sabina100 Reputație: 2510 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:In your mind Oras:In your mind Postat Aprilie 4, 2022 Să-i cităm/ citim și pe poeții consacrați Cu gândiri și cu imagini Înnegrit-am multe pagini: ș-ale cărții, ș-ale vieții, Chiar din zorii tinereții. Nu urmați gândirei mele: Căci noianu-i de greșele, Urmărind prin întuneric Visul vieții-mi cel himeric. Neavând învăț și normă, Fantezia fără formă Rătăcit-a, vai! cu mersul: Negru-i gândul, șchiop e viersul. Și idei, ce altfel împle, Ard în frunte, bat sub tâmple: Eu le-am dat îmbrăcăminte Prea bogată, fără minte. Ele samănă, hibride, Egiptenei piramide: Un mormânt de piatr-în munte Cu icoanele cărunte, Și de sfinxuri lungi alee, Monoliți și propilee, Fac să crezi că după poartă Zace-o-ntreagă țară moartă. Intri nantru, sui pe treaptă, Nici nu știi ce te așteaptă. Când acolo! sub o faclă Doarme-un singur rege-n raclă. M.Eminescu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum