MacArthur Reputație: 4237 Postat Aprilie 2, 2022 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Postat Aprilie 2, 2022 Imi plac cele de razboi (WWII mai ales), crime scandinaviene, si si (auto)biografiile. 4 1
Vizitator Never Reputație: 0 Postat Aprilie 2, 2022 Postat Aprilie 2, 2022 Bre nene, nu puteai sa-l cauti pe ala vechi si sa-l scoti din hibernare, trebuia deschis unul nou ? In fine... On topic: daca-ti plac cartile istorice de analiza militara a diverselor razboaie, cauta tot ceea ce apare la Osprey Books, sunt numai titluri unul si unul acolo ! https://ospreypublishing.com/?___store=osprey_rst
Vizitator Never Reputație: 0 Postat Aprilie 2, 2022 Postat Aprilie 2, 2022 Nu inteleg de ce te miri ! Nu mai era un topic despre carti ? Sau l-a inchis Motanul si pe ala ? Puteai sa pui intrebarea in acel topic, daca mai este deschis, la asta ma refeream.
natoporus Reputație: 5129 Postat Aprilie 2, 2022 Oras:* Oras:* Postat Aprilie 2, 2022 Eu citesc in general forumuri (inclusiv cel de fata ), site-uri IT si cateodata romane gen thriller/politist. Mai citeam si carti din alte domenii cum ar fi istoria dar mi-am pierdut interesul. 1 1
MacArthur Reputație: 4237 Postat Aprilie 2, 2022 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Aprilie 2, 2022 11 minutes ago, natoporus said: Eu citesc in general forumuri (inclusiv cel de fata ), site-uri IT si cateodata romane gen thriller/politist. Mai citeam si carti din alte domenii cum ar fi istoria dar mi-am pierdut interesul. Carti erotice? 4
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 2, 2022 Postat Aprilie 2, 2022 https://www.emag.ro/mannerheim-president-soldier-spy-jonathan-clements-author-9781907822575/pd/DWNKCHBBM/
vistantric Reputație: -3413 Postat Aprilie 2, 2022 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Postat Aprilie 2, 2022 Astăzi un gând nu mi-a dat pace... În urma cu câteva zile am aflat că nenea Cuțu e presedinde "pă" PNL, eu nu prea mă uit la televizor și discut rar treburi importante. Mi s-a oprit mintea în loc, eram șocată și îmi aminteam că aveam vreo 28 de ani când am citit o carte de istorie...cu povesti despre mai multe partide din România.Nu o carte de la școală... Eram cu un coleg de cursuri intr-un oraș și tata mi-a lăsat un apartament pentru o lună.Intr-o zi mă plictiseam și am luat prima carte la citit pe care am pus mana din biblioteca lui...am citit-o toată dintr-o răsuflare. Cel mai mult m-a impresionat istoria PNL-ului... Iar după aflarea vestii în urma cu câteva zile...m-a bufnit rasul, în comparație cu politica altor ani...ce se întâmplă acum e ridicol. De fapt, totul este ridicol și pare ca un vis în care alternezi versiuni ale realitatii pana realizezi ca dormi, dar nu stii cum sa te trezești. Iar dacă reușești totuși s-o faci...nu știi cum să le spui și celorlalți cât de simplu este. PS. Nu mă întrebați ce carte era, nu țin minte numele niciodată! PPS. Vad ca pisicuts a închis topicul celalalt și pe acesta parca se leaga mai bine ideea mea. 3 1
Vizitator Never Reputație: 0 Postat Aprilie 2, 2022 Postat Aprilie 2, 2022 3 minutes ago, vistantric said: Astăzi un gând nu mi-a dat pace... În urma cu câteva zile am aflat că nenea Cuțu e premier la PNL, eu nu prea mă uit la televizor și discut rar treburi importante. Mi s-a oprit mintea în loc, eram șocată și îmi aminteam că aveam vreo 28 de ani când am citit o carte de istorie...cu povesti despre mai multe partide din România.Nu o carte de la școală... Eram cu un coleg de cursuri intr-un oraș și tata mi-a lăsat un apartament pentru o lună.Intr-o zi mă plictiseam și am luat prima carte la citit pe care am pus mana din biblioteca lui...am citit-o toată dintr-o răsuflare. Cel mai mult m-a impresionat istoria PNL-ului... Iar după aflarea vestii în urma cu câteva zile...m-a bufnit rasul, în comparație cu politica altor ani...ce se întâmplă acum e ridicol. De fapt, totul este ridicol și pare ca un vis în care alternezi versiuni ale realitatii pana realizezi ca dormi, dar nu stii cum sa te trezești. Iar dacă reușești totuși s-o faci...nu știi cum să le spui și celorlalți cât de simplu este. Nu mă întrebați ce carte era, nu țin minte numele niciodată! Vis, penelistii de astazi sau cei care vor mai urma la conducere, nu se vor mai compara in veci cu penelistii vechi de talia Bratienilor, sau a penelistilor care au murit prin diversele lagare comuniste de dupa 1947. Este trist, dar asta este realitatea din ziua de astazi. Astazi avem doar scursuri politice, nu mai exista oameni politici de calitate la niciun partid politic din Romania. E o situatie nefericita pentru poporul roman, dar din pacate, asta este realitatea...
vistantric Reputație: -3413 Postat Aprilie 2, 2022 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Postat Aprilie 2, 2022 Acum 1 minut, Never a spus: Vis, penelistii de astazi sau cei care vor mai urma la conducere, nu se vor mai compara in veci cu penelistii vechi de talia Bratienilor, sau a penelistilor care au murit prin diversele lagare comuniste de dupa 1947. Este trist, dar asta este realitatea din ziua de astazi. Astazi avem doar scursuri politice, nu mai exista oameni politici de calitate la niciun partid politic din Romania. E o situatie nefericita pentru poporul roman, dar din pacate, asta este realitatea... Acum amintindu-mi despre carte...știu de un sentiment anume. În timp ce citeam simțeam ca ma îndrăgostesc de un personaj și râdeam de mine că nu înțelegeam care e de fapt acela. Atat de intortocheat era totul in acele pagini si imi placea...cred ca era unul dintre personajele din umbră. Nu țin minte nici un nume, dar perioada era veche...probabil a Bratienilor sau cu putin înaintea lor. După câțiva ani apoi am citit și cu lagărele si am admirat faptul ca inteligența ca entitate e nepieritoare...indiferent de "peisajul" vremurilor. 2 1
vistantric Reputație: -3413 Postat Aprilie 2, 2022 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Postat Aprilie 2, 2022 Dar stai că mai e ceva de zis... Știu că pe vremuri oamenii simpli priveau altfel politica, erau pasionați și intr-atat de prinsi încât strabunica-miu a ajuns la Curtea marțiala din cauza politicii.Trebuia să moară și de fapt l-au lăsat în viață pentru ca avea mulți copii... Ce au pățit ei de aveau simțul ridicolului așa de slab dezvoltat în comparație cu noi? Noi privim cum totul se stinge și din ce în ce mai mult avem presimțirea a ceea ce va urma. 1 1
Beton_Armat Reputație: 280 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Băneasa Oras:Băneasa Postat Aprilie 3, 2022 Acum 5 ore, Never a spus: Vis, penelistii de astazi sau cei care vor mai urma la conducere, nu se vor mai compara in veci cu penelistii vechi de talia Bratienilor, sau a penelistilor care au murit prin diversele lagare comuniste de dupa 1947. Este trist, dar asta este realitatea din ziua de astazi. Astazi avem doar scursuri politice, nu mai exista oameni politici de calitate la niciun partid politic din Romania. E o situatie nefericita pentru poporul roman, dar din pacate, asta este realitatea... Eeee, bre horny, ai băut apă stricată după yorick ză șoric ? 😅 Mai sunt oameni okay, pă la toate partidele chiar, doar că e greu să ia prim planul, n-au loc de : # echipa câștigătoare 🤦🤣 1 2
Muzicutza Reputație: 6960 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Forum Oras:Forum Postat Aprilie 3, 2022 Acum 14 ore, MacArthur a spus: Imi plac cele de razboi (WWII mai ales), crime scandinaviene, si si (auto)biografiile. 1
Membru Premium danp123 Reputație: 2900 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Membru Premium Postat Aprilie 3, 2022 razboi: - seria scrisa de Sven Hassel, inceputa cu "Legiunea Blestematilor" - subiect: WWII - seria scrisa de Bernard Cornwell, inceputa cu "Tigrul lui Sharpe" - subiect: conflictele in care a fost implicata armata engleza la sfarsitul secolului XVIII si inceputul secolului XIX crime si detectivi: - seria scrisa de Raymond Chandler, cu detectivul Philip Marlowe - colectia Enigma - inainte de '89... Erau cativa autori romani pe acolo: Horia Tecuceanu, Rodica Ojog-Brasoveanu romane istorice/detectivi: - seria scrisa de Lindsey Davis, care urmareste cazurile rezolvate de Marcus Didius Falco, in Roma secolului I - seria scrisa de Michael Jecks, care urmareste crimele si "detectivii" in Anglia inceputului secolului XIV Mentionez, ca in afara de colectia Enigma, restul le-am citit in limba engleza si nu stiu cate au fost traduse in romana. 2
MacArthur Reputație: 4237 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Aprilie 3, 2022 10 minutes ago, danp123 said: razboi: - seria scrisa de Sven Hassel, inceputa cu "Legiunea Blestematilor" - subiect: WWII - seria scrisa de Bernard Cornwell, inceputa cu "Tigrul lui Sharpe" - subiect: conflictele in care a fost implicata armata engleza la sfarsitul secolului XVIII si inceputul secolului XIX crime si detectivi: - seria scrisa de Raymond Chandler, cu detectivul Philip Marlowe - colectia Enigma - inainte de '89... Erau cativa autori romani pe acolo: Horia Tecuceanu, Rodica Ojog-Brasoveanu romane istorice/detectivi: - seria scrisa de Lindsey Davis, care urmareste cazurile rezolvate de Marcus Didius Falco, in Roma secolului I - seria scrisa de Michael Jecks, care urmareste crimele si "detectivii" in Anglia inceputului secolului XIV Mentionez, ca in afara de colectia Enigma, restul le-am citit in limba engleza si nu stiu cate au fost traduse in romana. Asta ai citit?😂 3
Membru Premium danp123 Reputație: 2900 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Membru Premium Postat Aprilie 3, 2022 29 minutes ago, MacArthur said: Asta ai citit?😂 Din pacate, nu! Doar asta: https://imgur.com/a/xZXHGXv 1
natoporus Reputație: 5129 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:* Oras:* Postat Aprilie 3, 2022 17 hours ago, MacArthur said: Carti erotice? L-ati citit pe Creanga? :)
MacArthur Reputație: 4237 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Aprilie 3, 2022 1 hour ago, natoporus said: L-ati citit pe Creanga? La varsta aia nu prea le-am avut cu cititul, si apoi am devenit prea batran pt asa ceva. 3
disjokey Reputație: 3289 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Cartierul cu 3 litere Oras:Cartierul cu 3 litere Postat Aprilie 3, 2022 19 hours ago, MacArthur said: Imi plac cele de razboi (WWII mai ales), crime scandinaviene, si si (auto)biografiile. Scuze că mă bag dar nu am înțeles ce sunt alea "crime scandinaviene" și ce legătură au cu acest site ? 1 1 1
MacArthur Reputație: 4237 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Aprilie 3, 2022 5 minutes ago, disjokey said: Scuze că mă bag dar nu am înțeles ce sunt alea "crime scandinaviene" și ce legătură au cu acest site ? Jo Nesbø, Jussi Adler-Olsen, Henning Mankell, Stieg Larsson. "Cool" scriitori de crime scandinaviene.😎 Legatura amoroasa.🤪 3 1
disjokey Reputație: 3289 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Cartierul cu 3 litere Oras:Cartierul cu 3 litere Postat Aprilie 3, 2022 9 minutes ago, MacArthur said: Jo Nesbø, Jussi Adler-Olsen, Henning Mankell, Stieg Larsson. "Cool" scriitori de crime scandinaviene.😎 Legatura amoroasa.🤪 Dacă citești așa ceva ai pus bine titlul topicului 1 1 1 1
MacArthur Reputație: 4237 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Aprilie 3, 2022 2 minutes ago, disjokey said: Dacă citești așa ceva ai pus bine titlul topicului Inseamna ca sunt criminal sau detectiv?😜 3
Vizitator Never Reputație: 0 Postat Aprilie 3, 2022 Postat Aprilie 3, 2022 18 minutes ago, MacArthur said: Jo Nesbø, Jussi Adler-Olsen, Henning Mankell, Stieg Larsson. "Cool" scriitori de crime scandinaviene.😎 Legatura amoroasa.🤪 Rodica Ojog-Brasoveanu si Haralamb Zinca (celebra "Moartea vine pe banda de magnetofon") ii bat la fundul gol pe aia ! Si este literatura scandinava nu scandinaviana ! Si Vintila Corbul ("Cenusa si orhidee la New York" si multe altele), Theodor Constantin ("La miezul noptii va cadea o stea"), etc. ...
B34tr1c3 Reputație: 21 Postat Aprilie 3, 2022 Oras:Rotterdam Oras:Rotterdam Postat Aprilie 3, 2022 Părintele Arsenie Boca, Cărarea împărăției, ed.îngr. de Zamfira Constantinescu, Editura Episcopiei Ortodoxe Române a Aradului, 1995
disjokey Reputație: 3289 Postat Aprilie 4, 2022 Oras:Cartierul cu 3 litere Oras:Cartierul cu 3 litere Postat Aprilie 4, 2022 23 hours ago, MacArthur said: Inseamna ca sunt criminal sau detectiv?😜 Tu știi, ori una ori alta, ce îți alegi ? 1 1 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum