TheNewMan Reputație: 130 Postat Iulie 23, 2022 Oras:Timișoara Oras:Timișoara Postat Iulie 23, 2022 La 21.07.2022 la 19:28, MacArthur a spus: Sa raspund si eu odata serios Magnificului. Sunt facultati si sunt niste institutii (sau ce) care vand diplome. Facultati: te duci la Facultatea de Inginerie sa te faci inginer, te duci la Facultatea de Informatica sa te faci informatician, te duci la Facultatea de Medicina sa te faci medic. Dar mai sunt si asa numitele 'facultati" de ex stiinte economice avand urmatoarele profile: Economia Comertului Turismului si Serviciilor, Contabilitate si Informatica de Gestiune, etc unde iti preda un gramut de: matematica, informatica, contabilitate, management, asigurari, moneda si credit samd, in aceste locuri iti cumperi o diploma si o dai la mama s-o puna pe frigider ca nu prea vei avea nevoie de ea. Sunt "facultati" de 2-3 stele, unde cei care-si permit vreo 2500-3000 de lei pe an, si nu sunt destul de destepti sa faca o facultate adevarata, vin aici sa aiba si ei o asa numita diploma. Dar 90% care vin abia frecventeaza cursurile. Da, unii lucreaza, dar marea majoritate pur si simplu profita de faptul ca, comparativ cu liceul, aici nu te da afara oricare absente ai avea (ma rog, la facultate prezentele se numara). Da, multi profesori te vor pica la inceput, dar daca nu renunti si esti dispus sa platesti pt cateva examene restatnte, pana la urma vei absolvi, ei asta vor, baii tai, banii dati pe fiecare a scolar (vreo 2000-3000 de lei), bani pt examene restante (nu te vor trece nici acolo din prima, dar din a doua-treia da), si banii pt examenul de licenta, doar nu-i gratis nici ala. Problema e ca nu vei realiza nimic cu caceste diplome. Abia au predat la facultatea aia ceva esential, la orele de la care tu oricum ai lipsit, si nu invatand ai trecut cu acel 5 slabut si fie copiind, fie ajutat de alti colegi, fie din mila profesorilor. Dar daca faci o facultate adevarata, tragi ca nebunul (si acolo sunt necrutatori in privinta neparticiparii la cursuri), vei reusi in viata. Extinde Ai dreptate. În prezent facultatea e o afacere. Diploma se dă ușor, chiar și la medicină - o crimă împotriva umanității. Medicii școliți după anul 2010 sunt pericol public. La 22.07.2022 la 4:41, Brancaleone a spus: Diploma de OM e cea mai valoaroasa si cel mai greu de obtinut. Scoala te ajuta doar daca ai fundamentul celor 7 ani de-acasa. Mi-am tocit coatele 19 ani jumate prin scoli si am invatat doar ca trebuie permanent sa invat. Vad acum copii de 25 de ani cu doctorate iar ei nu stiu nici macar cum se sterge un bebelus la fund sau cum se monteaza o priza cu impamantare. Am trecut prin 4 multinationale si acolo am invatat legea junglei si a sclaviei la straini. Acum sunt pe cont propriu si platesc taxe si impozite ca sa aiba asistatii social ce bea si manca. Extinde E interesant cum în ziua de azi studiile înalte (masteratele, doctoratele te izolează de realitate). Am văzut cazuri chiar și de oameni care predau la facultate (tineri și bătrâni) care nu au simțul realității... care trăiesc în cărți, în teorii, în abstract... La 22.07.2022 la 14:11, Pagubitul a spus: Cine e optimism, e schizoid. Distorsiunea de optimism, știi de asta? Masculinitatea înseamnă realism, ceea ce unora li se pare deprimant așa că se refugiază în nebunia optimismului. Extinde Cine e 100% optimist e nebun. Cine e 100% pesimist iară e nebun. Cine e 50%-50% e normal. Aurea mediocritas. La 23.07.2022 la 8:43, Exfiano a spus: Va place sa generalizati hotia si incultura dar uitati ca sunt multi romani care au avut succes in aproape orice domeniu de la sport, afaceri, arta si tehnologie doar prin munca cinstita, care au inteles ca daca esti hotarat, stii ce vrei de la viata si depui tot efortul in acea directie, lucrezi zi de zi, mai devreme sau mai tarziu vei si ajunge acolo unde iti doresti. Extinde Tu vorbești de anii 60-70. Astăzi degeaba ești genial dacă nu ai pile, relații, bani. 1 1
Michaeli Reputație: -317 Postat Iulie 23, 2022 Postat Iulie 23, 2022 La 23.07.2022 la 14:13, TheNewMan a spus: Ai dreptate. În prezent facultatea e o afacere. Diploma se dă ușor, chiar și la medicină - o crimă împotriva umanității. Medicii școliți după anul 2010 sunt pericol public. E interesant cum în ziua de azi studiile înalte (masteratele, doctoratele te izolează de realitate). Am văzut cazuri chiar și de oameni care predau la facultate (tineri și bătrâni) care nu au simțul realității... care trăiesc în cărți, în teorii, în abstract... Cine e 100% optimist e nebun. Cine e 100% pesimist iară e nebun. Cine e 50%-50% e normal. Aurea mediocritas. Tu vorbești de anii 60-70. Astăzi degeaba ești genial dacă nu ai pile, relații, bani. Extinde Cam cat de bătrân ești? In ce categorie de vârstă te incadrezi (gen 35-40, 40-45, 45-50)? 2
TheNewMan Reputație: 130 Postat Iulie 23, 2022 Oras:Timișoara Oras:Timișoara Postat Iulie 23, 2022 La 23.07.2022 la 14:20, Michaeli a spus: Cam cat de bătrân ești? In ce categorie de vârstă te incadrezi (gen 35-40, 40-45, 45-50)? Extinde Ce bătrân mă vezi tu pe mine. 😄 Mă încadrez în categoria de vârstă 30-35. Oare de ce ți-a dat @picon minus? Nu văd de ce ar fi interzis să întrebi pe cineva de vârstă. 1
picon Reputație: 1046 Postat Iulie 23, 2022 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iulie 23, 2022 La 23.07.2022 la 14:47, TheNewMan a spus: Ce bătrân mă vezi tu pe mine. 😄 Mă încadrez în categoria de vârstă 30-35. Oare de ce ți-a dat @picon minus? Nu văd de ce ar fi interzis să întrebi pe cineva de vârstă. Extinde Nu e interzis, dar inoportun să ai curiozități și să pui întrebări cu caracter personal pe un asemenea site. Ca principiu. Acuma că pe unii nu îi deranjează, e altceva! 3
Exfiano Reputație: 67 Postat Iulie 23, 2022 Telefon: 0722250000 Oras:Pisa Telefon: 0722250000 Oras:Pisa Postat Iulie 23, 2022 La 23.07.2022 la 14:13, TheNewMan a spus: Tu vorbești de anii 60-70. Astăzi degeaba ești genial dacă nu ai pile, relații, bani. Extinde Mai cauta mai bine si gasesti si in zilele noastre; deja o functie de conducere in Bucuresti in mediul privat ajunge la 5000 EUR, comparabil cu ce e Uniunea Europeana. In domeniile de nisa (da avem si profesionisti din astia pt care se bat companiile) salariile se duc si mai bine de atat.
picon Reputație: 1046 Postat Iulie 23, 2022 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iulie 23, 2022 Școala, diplomele, calificările obținute contează dacă sunt pe bune, la școli facultăți bune. Niște studii solide, pot garanta obținerea mai devreme sau mai târziu un job bun, apoi, unul și mai bun, care înseamnă un trai bun. Se vorbea mai sus de bogăție. Depinde ce înțelege fiecare prin bogăție, depinde ce vrea fiecare de la viață și ce compromisuri e dispus să facă. Poți deveni bogat, chiar foarte bogat dacă intri în afaceri și faci inclusiv niște chestii ilegale. Gigi Becali de exemplu nu are școală multă, nici făcută pe bune, e incult și de o inteligență cel mult medie. Dar are o șiretenie primară, țărănească, rudimentară, care îi folosește și e dispus la matrapalazlâcuri care l-au dus la bulău. Bineînțeles, poți avea și noroc cu carul, poți avea și ghinion, dar studiile solide te ajută până la urmă. 2
Super_Man Reputație: 46 Postat Iulie 25, 2022 Oras:Ping 3 Ms Oras:Ping 3 Ms Postat Iulie 25, 2022 La 23.07.2022 la 14:20, Michaeli a spus: Cam cat de bătrân ești? In ce categorie de vârstă te incadrezi (gen 35-40, 40-45, 45-50)? Extinde Băiețelule magnific, foarte neverosimil că nu ți-e rușine pricuriciule să minți în cel mai josnic mod! Te miri ca proasta-n pluă citându-ți userul defunct, ca și când nu știi cine-i, te mai și dezici de el, bpm! Din păcate pentru tine, te-au citit Cerberii forului înainte să apuci să găvărești prea multe. Trebuie un minim de inteligență ca să-ți dai seama că behăi, neaplicabil în cazul tău. Văd că te-ai mutat mai nou cu troll-eala ta imbecilă prin Dobrogea Ai grijă năpastă, că înainte de o nouă dungă, aduni cu brio clanțe din toate direcțiile cu întrebările tale stupide și exasperante, îți fac și constănțenii bucuțele poligon și mamițica ta o să aibă toată luna frigiderul plin cu cărniță fragedă din zona prepuțului...
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum